Cu siguranta la intrebarea "Ce reprezinta luna decembrie pentru tine" cei mai multi oameni, indiferent de varsta, ar raspunde simplu, sincer, senin, "luna cadourilor".
Intamplarea despre care vreau sa vorbesc s-a petrecut in dec. pe vremea cand un post TV de astazi era la inceputuri. O prezentatoare a postului pe care inca o vad, se plimba nauc pe strada cu un pachet mare si stralucitor, chipurile! in cautarea unui copil caruia sa-i ofere cadoul. De undeva apare pe negandite un copil de vreo 5, 6 anisori, imbracat cu niste pantaloni care-i ajungeau putin peste genunchi, cu picioarele goale in tenisi, cu capul descoperit si o haina descheiata care curgea neglijent pe el. A intins amandoua manutele spre pachetul ambalat stralucitor, dar ca in fata unei primejdii, prezentatoarea a ridicat pachetul si s-a ferit si ea sa nu fie atinsa... Copilul nu s-a dat invins. A insistat. Atunci, ca sa scape de el, prezentatoarea a scos din buzunar o ciocolata sau o eugenie, oricum ceva minuscul, si i-a intins.
In acest timp, a aparut "copilul cautat" pentru cadoul frumos ambalat... O fetita de cativa anisori, asezata pe umerii unui barbat bine imbracat, bine hranit si stapan pe sine. A dat fetita jos de pe umeri, i-a sarutat mana doamnei, au schimbat cateva cuvinte si apoi, fetita plictisita si fara chef, apatica, a luat cadoul stralucitor, fara s-o priveasca pe doamna, fara sa se bucure, fara sa multumeasca!... Cred ca ati ghicit ca intalnirea a fost regizata...
Cum poti sa mai crezi ca "vedetele" noastre de carton fac acte de caritate? Eu de atunci nu mai cred nici in politicieni, nici in nimeni din cei care se lasa filmati ca fac acte de caritate cu oamenii, cu copiii cu adevarat saraci.
Nu stiu cine este operatorul, n-am sa stiu niciodata, de fapt, dar ii multumesc pentru ca a filmat fiecare detaliu al acestei intamplari atat de dramatice. Si le mai multumesc si celor din studio pentru ca Dumnezeu le-a luat mintile, pentru ca El a vrut sa ne arate noua, telespectatorilor de ce sunt in stare vedetele noastre. Daca nu as fi avut internet aceasta intamplare nu ar fi fost niciodata cunoscuta...
LA MULTI ANI DE SFANTUL NICOLAE!
|