Anonim: "Cred ca aici nu discutam de alte religii, ci de alte confesiuni"
S-a spus mai sus ("Traditie") despre catolicism ca este erezie si minciuna. Incercam deci, sa dialoghez cu oameni care considera catolicismul mai putin decit o religie; pentru ei catolicismul este pur si simplu ceva diabolic.
Am citit abia acum regulile stabilite de admin care exclude subiectul ecumenism din forum. Daca stiam de la inceput nici nu ma inscriam. Oricum, astazi este ultima mea interventie pe acest forum si numai pt ca am ramas datoare cu o trimitere bibliografica. Cred ca adminul se contrazice: daca ecumenismul este interzis, ce sens au subiectele si informatiile de pe site despre alte confesiuni?
In cartea "Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca", Editura AGATON, Colectia "Ortopraxia", Fagaras, 2004, la paginile 94-95 gasim urmatoarele, la capitolul "Catolici":
<Cu privire la Biserica Ortodoxa si cea Catolica, Parintele zicea ca sunt doua strane ale aceleiasi Biserici; mai spunea despre biserici si manastiri, ca in vremurile din urma se vor construi multe, dar nu se vor termina. (Sora Aurica Tinca, Sf. Manastire Sambata)
Despre catolici a spus: "Biserica Catolica este aproape fara greseala".(Gheorghe Silea, 45 ani - Sambata de Sus).>
De asemenea, in cartea "Parintele Arsenie Boca, mare indrumator de suflete din secolul XX" O sinteza a gandirii Parintelui Arsenie Boca in 800 de capete, cu o Recomandare de Arhimandritul Teofil Paraian, la pagina 178, Vrajba confesionala:
<780. Numai sila unei prigoane peste tot pamantul impotriva crestinilor ii va hotari sa lase la o parte orice vrajba confesionala si sa fie una, cum au fost la inceput. Nu vor scapa de sub tavalugul urgiilor istoriei pana nu vor veni si la mintea aceea sa asculte si sa implineasca, macar la sfarsit, rugamintea cea mai de pe urma a Mantuitorului in lume.
Poate ca in vremile acelea abia vor mai fi crestini, dar oricati vor ramane, aceia trebuie sa treaca peste ceea ce ar fi foarte bine sa treaca crestinatatea vremii noastre si sa fie una.
Primejdia comuna s-a aratat in lume, unirea crestinatatii intarzie. Doamne, pana cind?>
|