Ura ta si a multora de aici care nu gandesc precum voi sau nu va insusesc ideile voastre este evidenta, dar s-o lasam balta ca nu ajungem nicaieri si, intr-adevar este bine sa punem capat divergentelor mai ales ca vin sarbatorile, nu-i asa?
In ceea ce ma priveste, din punct de vedere religios, sunt exact ceea ce am mostenit, adica crestin-ortodox si nu am sa ma schimb niciodata, dar nici nu pot afirma, ca sa intru in conflicte cu cei care apartin altor credinte, ca religia mea e cea mai buna, pentru ca nu stiu, nu detin argumente si cu siguranta nimeni nu le detine.
Ca mine sunt multi credinciosi care au propriul lor mod de a se ruga si de a accepta credinta. Nu sunt fanatica, bigota, exagerata si vreau ca tot ce aflu sa trec prin filtrul gandirii, al logicii. Am cap ca sa judec. Traim in sec. 21, lumea a evoluat, nu mai vrea, nu mai accepta sa fie mintita, ce e rau in asta?
Sigur ca ai dreptul la opinia ta, putin imi pasa care e, eu accept doar ce e bine argumentat, dar nu te lua de Jeniffer. Daca in ceea ce o priveste, nu ai inteles nimic, atunci, te rog, pe ea las-o in pace. Ia-te de mine, daca simti nevoia sa intepi pe cineva, dar pe ea... las-o.
La fel, dn partea mea, toata voia sa mergi pe marginea Bibliei, (numai sa nu te impiedici si sa cazi) nu-mi pasa, dar daca eu vad niste greseli ori doar mi se pare ca sunt greseli, nu inteleg de ce ar trebui sa tac... Si inca eu nu le vad ori nu le-am descoperit pe toate. Sunt altii care fac sau au facut aceasta treaba.
Cat despre credinta, post, pomana, Doamne! sunt niste lucruri atat de intime care nu trebuie discutate cu vecina de scara, cu colega de birou sau pe forum. Ma mir cum de nu ai stiut pana acum! Daca nu ma insel, tot in Biblie scrie ca nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta. Cand faci aceste lucruri, nu trebuie sa chemi presa sa-ti mediatizeze gestul. Abia asta este fala. Tu crezi ca eu pun pret pe omul care face caz de credinta lui, de postul lui, de mersul lui la biserica? Nici doi bani nu dau. E penibil sa iesi, sa vorbesti despre aceste lucruri, ca apoi sa dai cu parul sau sa pui la indoiala credinta unuia sau altuia pentru ca are un pic de creier pe care si-l pune la treaba, pentru ca refuza sa fie ca tine!
|