Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Moartea clinica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8434)

alexdu 10.02.2010 16:08:39

Moartea clinica

Unii oameni sustin ca au fost in rai sau iad si chiar ca l-au vazut pe Dumnezeu cand erau in moarte clinica.
Ce parere aveti? Este adevarat?

almaris 10.02.2010 16:14:45

Citat:

Īn prealabil postat de alexdu (Post 210613)
Unii oameni sustin ca au fost in rai sau iad si chiar ca l-au vazut pe Dumnezeu cand erau in moarte clinica.
Ce parere aveti? Este adevarat?

Nu, nu cred ca este adevarat. A fi intr-o parte sau alta inseamna ca deja cineva a fost judecat, ceea ce nu e cazul. Nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu, nici viu fiind, nici in moarte clinica, nici in alta stare.
Mintea poate juca feste, pot aparea halucinatii etc, dar nu ne bazam credinta pe asa ceva, avem Cuvantul lui Dumnezeu pentru asta

costel 10.02.2010 16:21:15

Citat:

Īn prealabil postat de almaris (Post 210620)
A fi intr-o parte sau alta inseamna ca deja cineva a fost judecat, ceea ce nu e cazul. Nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu, nici viu fiind, nici in moarte clinica, nici in alta stare.

NU este asa. Sa nu uitam ca Pvel a fost rapit pana la al treilea cer si s-a impartasit de cele ce ochiul nu a vazut, urechea nu a auzit si la inima omului nu s-au suit. Si toate acestea fara a fi judecat.

Nici eu nu cred ca in timpul mortii clinice, Dumnezeu ii descopera omului lumea de dincolo. E doar speculatie, nu revelatie.

almaris 10.02.2010 16:46:52

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 210626)
NU este asa. Sa nu uitam ca Pvel a fost rapit pana la al treilea cer si s-a impartasit de cele ce ochiul nu a vazut, urechea nu a auzit si la inima omului nu s-au suit. Si toate acestea fara a fi judecat.

Nici eu nu cred ca in timpul mortii clinice, Dumnezeu ii descopera omului lumea de dincolo. E doar speculatie, nu revelatie.

Oh, asa este, Dumnezeu i-a revelat apostolului Pavel lucruri minunate, numai ca acesta mentioneaza ca nu a realizat exact starea in care era, daca era in duh sau in trup, oricum pentru el nu mai conta, cred ca oricum nu se pune problema de moarte clinica aici, asta am mentionat ca sa nu bulversam cumva pe cel care a initiat acest thread

Marius22 10.02.2010 17:07:34

Citat:

Īn prealabil postat de alexdu (Post 210613)
Unii oameni sustin ca au fost in rai sau iad si chiar ca l-au vazut pe Dumnezeu cand erau in moarte clinica. Ce parere aveti? Este adevarat?

Dupa parerea mea astfel de marturii sunt asemenea unor nisipuri miscatoare. Nu te poti intemeia pe ele. Iar credinta are nevoie de o temelie puternica. In asemenea cazuri, este foarte greu sa discernem intre adevar si inselare.

Cert este ca nu in urma unor asemenea marturii trebuie sa dobandim nadejdea mantuirii. Avem Scriptura, Sfanta Traditie si Sfintele Taine ale Bisericii, in ele aflam tot ceea ce avem nevoie pentru mantuire. Din pacate, nu urmam noi acestora atat cat s-ar cuveni.

Pe de alta parte, nu este exclus ca in anumite cazuri, Dumnezeu sa lucreze in aceste situatii de moarte clinica, spre "venirea in fire" si spre pocainta celui in cauza. Dar, vorbim de lucruri tainice, pe care nu ni se cade noua a le iscodi.

costel 03.09.2010 17:38:53

Citat:

Īn prealabil postat de Marius22 (Post 210656)
Cert este ca nu in urma unor asemenea marturii trebuie sa dobandim nadejdea mantuirii. Avem Scriptura, Sfanta Traditie si Sfintele Taine ale Bisericii, in ele aflam tot ceea ce avem nevoie pentru mantuire. Din pacate, nu urmam noi acestora atat cat s-ar cuveni.

Asa este Marius. Suntem impresionati mai mult de visul cuiva, in loc sa ne minunam de faptul ca ne putem impartasi cu Trupul si Sangele Domnului.

Nu marturiile oamenilor din moartea clinica vor salva lumea, ci viata din Biserica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:45:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.