Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Gradina Edenului descoperita? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8249)

Ioana-Andreea 27.01.2010 23:25:24

Gradina Edenului descoperita?

http://images.google.ro/imgres?imgur...Nc6ssgaMqbyHDA

andrei_im 28.01.2010 09:00:14

din cate stiam, Gradina Edenului exista, insa noi nu o putem vedea cu ochii trupesti. este pazita de un heruvim cu sabie de foc. va rog corectati-ma daca gresesc. Doamne ajuta!

Fani71 28.01.2010 09:04:09

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 205576)
din cate stiam, Gradina Edenului exista, insa noi nu o putem vedea cu ochii trupesti. este pazita de un heruvim cu sabie de foc. va rog corectati-ma daca gresesc. Doamne ajuta!

Dar m se canta la Craciun? 'Herbuvimul cu sabia de foc nu mai pazeste pomul vietii...' Odata cu Invierea accesul nostru spre Imparatia lui Dumnezeu este liber. Insa nu este vorba despre un rai pamantesc...

Lavrentiu 28.01.2010 09:19:50

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 205577)
Dar m se canta la Craciun? 'Herbuvimul cu sabia de foc nu mai pazeste pomul vietii...' Odata cu Invierea accesul nostru spre Imparatia lui Dumnezeu este liber. Insa nu este vorba despre un rai pamantesc...

Si Sfantul Grigorie Sinaitul si alti cativa Sfinti Parinti sustin - prin cunoastere - ca Gradina Edenului exista dar ne este inaccesibila. A nu se confunda cu raiul, sau starea sufletelor dupa moarte, sau cu Pamantul nou si Cerul nou de dupa Judecata de Apoi.

Fani71 28.01.2010 09:25:18

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 205583)
Si Sfantul Grigorie Sinaitul si alti cativa Sfinti Parinti sustin - prin cunoastere - ca Gradina Edenului exista dar ne este inaccesibila. A nu se confunda cu raiul, sau starea sufletelor dupa moarte, sau cu Pamantul nou si Cerul nou de dupa Judecata de Apoi.

Se poate.. Nu zic.
Eu am scris de herubimul cu sabie de foc - despre care se canta de Craciun ca a plecat si nu mai pazeste pomul Vietii. Din cate stiu eu, pomul vietii este prezenta lui Dumnezeu, izvorul Vietii, pe pamant. Odata cu intruparea si mai ales moartea si invierea lui Hristos Dumnezeu este iarasi printre noi, avem acces la El, zidul s-a distrus..

Lavrentiu 28.01.2010 10:05:41

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 205584)
Se poate.. Nu zic.
Eu am scris de herubimul cu sabie de foc - despre care se canta de Craciun ca a plecat si nu mai pazeste pomul Vietii. Din cate stiu eu, pomul vietii este prezenta lui Dumnezeu, izvorul Vietii, pe pamant. Odata cu intruparea si mai ales moartea si invierea lui Hristos Dumnezeu este iarasi printre noi, avem acces la El, zidul s-a distrus..

Da, nu vroiam sa te contrazic ca nici nu aveam pe ce baza :).

In ce priveste heruvimul, este clar ca din moment ce sfintii pot cerceta raiul pamantesc (cum a fost cazul Sf. Grigorie), inseamna ca Edenul nu ne mai este inaccesibil.

Ioana-Andreea 28.01.2010 15:59:05

hm
eu credeam ca e un loc pe Pamant,ca scrie exact intre ce rauri se gaseste.

Lavrentiu 28.01.2010 16:05:53

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 205712)
hm
eu credeam ca e un loc pe Pamant,ca scrie exact intre ce rauri se gaseste.

Da, si eu am crezut initial la fel. Apoi am vazut ca Sfintii Parinti, dupa cateva descoperiri, spun ca era un loc din care omul a fost alungat, un loc spiritualizat. Din acest motiv, numai unor sfinti le-a fost dat sa contemple acel loc. Dar el exista. Si in Facere daca observi, Adam este izgonit "in preajma gradinii", deci Adam inca putea contempla locul de unde fusese alungat.

Zalmoxis_Nemuritorul 01.03.2010 17:19:18

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 205510)

Mi-e tare teama ca Gobekli Tepe e doar o simpla asezare de la inceputul neoliticului, fara vreo legatura cu Gradina Edenului....In plus, datarea e mult prea tarzie, sa zicem cel mult 5000i. Hr, cand stim ca primii oameni moderni inclusiv cuplul primordial a trait cu mai bine de 40 000 de ani in urma...

Cum spuneau si altii pe aici, Gradina Edenului e o notiune care nu poate fi localizata prea exact nici in timp, nici in spatiu. Este, cel mai probabil, o creatie alegorica.

Danut7 01.03.2010 19:10:25

Cred ca Gradina Edenului a fost pe pamant.Cand se vorbeste despre "Gradina Edenului" in Biblie ni se dau niste repere pamantesti.Spun "a fost" pentru ca nu mai este.Starea aceia de bogatie si de binecuvantare care a fost la inceput pe pamant s-a pierdut.Blestemat a fost pamantul din pricina lui Adam.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:12:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.