![]() |
la preot inainte?
am si eu o intrebare....o rugaminte.....daca cunoaste cineva un preot care face casatorie religioasa fara certificat de casatorie?
|
nici unul sau toti
Citat:
|
Casatoria nu este savarsita in biserica fara actul de casatorie. Exista o exceptie in cazul in care preotul ii cunoaste foarte bine pe miri.
De retinut: Mirii sau nasii trebuie sa aduca la biserica urmatoarele: - Certificatul de casatorie civila al mirilor, eliberat de autoritatile competente, pentru a fi trecute unele date in Registrul parohial, precum si in Certificatul de Cununie, eliberat de preotul paroh; - doua lumanari de ceara curata; - inelele de logodna; - vin si piscoturi; |
Si
Certificatul de botez! Numai la catolici se amandoua casatoriile intr-una. In unele tari, mai nou se face si numai aia religioasa separat, fara civila. N-am inteles cum si de ce? Casatoria trebuie musai recunoscuta si de stat. |
dar in care tari se face cununia religioasa separat?
|
In Grecia de ex. pt cetatenii greci. Daca te casatoresti la biserica se considera si casatorie civila. Exista si cas. civila pt cine nu se casatoreste religios.
|
Ioana, dar de ce este atat de important sa te casatoresti fara acte? Are si cununia civila rostul ei, de aceea Biserica cere actele civile inainte.
|
pai pentru ca vreau sa o fac in secret......doar eu, prietenul meu si nasii......deoarece parintii nostri considera k suntem prea tineri pentru casatorie
|
|
Citat:
De ce considera parintii ca sunteti prea mici? Daca sunteti deja majori nu va pot impiedica nici sa va casatoriti civil... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:27:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.