Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce veniti voi pe acest forum? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6687)

sophia 12.07.2009 20:15:36

De ce veniti voi pe acest forum?

Ma intreb citind mesajele voastre.
As face un sondaj de opinie cu urmatoarele variante:
1. cautati raspunsuri la intrebarile si dilemele voastre legate de ortodoxie, sau alte religii?
2. cautati sfaturi de viata
3. cautati contact, comunicare cu oameni ca voi, crestini
4. doriti sa invatati pe altii, sa-i ajutati cu ceva
5. alte motive

sia 12.07.2009 20:24:17

pentru 1. Tu ?

dorinastoica14 12.07.2009 20:25:57

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 152517)
1. cautati raspunsuri la intrebarile si dilemele voastre legate de ortodoxie, sau alte religii?
5. alte motive

De ce nu faci sondajul pe Comunitate unde este loc special pentru sondaje și majoritatea se bucură de succes dacă întrebările sunt pertinente???:105:

Fani71 12.07.2009 20:27:39

Citat:

5. alte motive

Pentru 3, 4, si 5, 5 fiind pentru a invata eu insami, poate legat de 1, dar l-as formula altfel: pentru ca prin discutii invat, cautand eu si citind ca sa scriu, si prin confruntarea cu alte pareri, si prin postarile unora de la care am de invatat o gramada, si prin faptul ca imi dau seama facand toate acestea cate mai am de invatat si astfel ma smeresc.
Si pentru ca anul asta am stat acasa cu copilul si probabil mi-a lipsit o activitate de acest gen (pe care o am, in alt fel, cu elevii).

sia 12.07.2009 20:30:12

penru 1. Tu ?

sophia 12.07.2009 20:34:31

1,2, si 3

Vazusem o clipa si aici o posibilitate de a face sondaj, am pasat pe o tasta si am vazut optiunea, pe urma am pierdut-o nu mai stiu.

strajeru 12.07.2009 21:03:08

Eu sunt pentru 3 si 4 :)

Florin-Ionut 12.07.2009 21:07:26

Initial 1, apoi si 3.

zaharia_2009 12.07.2009 21:15:41

Raspunsul meu este 3. restul (orice ,,rest")cade in sarcina duhovnicului.Este o autotitate absoluta pt. a invata sa traiesti ortodox.Dar se intimpla altceva.Cei care ajung duhovnici fac teologia iar in scoala invata fiecare dupa puterile sale : unul termina cu 10,altul cu 9,altul cu 8,altii mai rau decit atit.Toti ajung duhovnici dar nu toti cunosc f.f. bine sf. canoane (teoretic)si ca atare nici nu le patrund duhul.Si asa din ce inteleg ei ...invata si pe altii sa traiasca,le normeaza viata.Si daca si ei la rindul lor au duhovnici tot preoti de mir,caci la acestia ma refer,asemanatori(de multe ori nu cauta duhovnici monahi rigurosi,pt. ca stiu ei de ce)atunci si fii lor duhovnicesti sunt...tot ca ei ,cu pareri relaxate despre trairea crestina.
Daca la aceste metehne se mai adauga faptul ca trebuie sa fie din principiu ,,mai toleranti"ca sa nu fuga lumea de la bisericile lor si sa le scada veniturile atunci putem avea o imagine despre duhovnicii moderni ,ai zilelor noastre. Oarecum ajungem la vorbele lui Hristos:,,...orb pe orb calauzind...sfirsesc in groapa".
Nu discut despre duhovnicii monahi care in f. multe cazuri au o sumedenie de fii duhovnicesti mireni.Multi mireni sunt astazi interesati de ortodoxia curata ,ne actualizata,ne modernizata,adica defapt de mintuire !

Nevrednicul 12.07.2009 22:35:28

Citat:

5. alte motive

1,3 si 4. Mai nou,doar 3 si 4.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:18:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.