![]() |
Căsătoria a 2-a oară
Bună ziua,
Vă rog să îmi spuneți, care este dogma și practica bisericii ortodoxe în legătura cu acest subiect. Se admite și se oficiază o a doua căsătorie, în cazul în care cineva care a mai fost căsătorit, dar s-a despărțit din varii motive, și dorește să se recăsătorească? |
Da, nu se mai face slujba cununiei decât dacă celălalt soț n-a mai fost căsătorit.
|
Probabil ca depinde (ca si in multe alte cazuri) de biserica si preot.
http://www.crestinortodox.ro/nunta/a...rie-88809.html Am vazut si pe net diverse opinii si cereri. Unii spun si de divort bisericesc cerut de la episcopul locului. Eu ma abtin... Vorbeste cu preotul mai bine. |
Si eu stiu acelasi lucru. Mi-a povestit un preot ca nu prea ai cum sa te mai casatoresti religios a doua oara decat daca unul dintre soti nu a mai fost....
camere interior |
Dogma oficiala canonica
Doresc sa cunosc Dogma oficiala Canonica a Bisericii Ortodoxe in acest aspect.- dacă există una.
Nu doresc sa cunosc opinii, pareri, sau alte considerente subiective, fie ele si ale unui preot. Prin urmare, fac apel la o persoana care cunoaște temeinic Dogmatica Bisericii, care să îmi precizeze exact și punctele care trateaza si fac referire la acest subiect. |
Citat:
Poate pentru că nici nu există una.... |
Practica Bisericii Ortodoxe in aceste situatii se bazeaza pe pogoraminte. BO nu cere omului mai mult decat poate duce.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:00:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.