Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   icoane pe sticla (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16397)

alt_inceput 21.04.2013 12:17:26

icoane pe sticla

Ce parere aveti de cei care picteaza icoane pe sticla si le vand, fac bani din asta? poate face oricine? trebuie o autorizatie, sau doar talent? este considerat pacat?

Demetrius 22.04.2013 00:23:39

Citat:

În prealabil postat de alt_inceput (Post 515952)
Ce parere aveti de cei care picteaza icoane pe sticla si le vand, fac bani din asta? poate face oricine? trebuie o autorizatie, sau doar talent? este considerat pacat?

Nimeni nu mă poate convinge că ar fi păcat.

Dumitru73 22.04.2013 18:53:34

Citat:

de ce ar fi păcat?!

catalin2 22.04.2013 19:37:41

Citat:

Si la biserici de vand icoane, chiar daca nu sunt realizate manual.

N.Priceputu 22.04.2013 19:48:45

Citat:

Mai curând este o răspundere; mare. Este și păcat, dacă schimonosești chipurile din icoană, nu neapărat cu rea-voință, ci din nepricepere. E plină piața de kitch-uri sau de tablouri care se cred icoane. Și este rău, pentru că transmit un sentiment religios fals, care poate da privitorului o credință falsă.
Dacă vrei să faci asta, cred că ai nevoie de un maestru, în primul rând, și de un duhovnic cunoscător al artei bisericești.

gheorghie 22.04.2013 20:23:19

nu stiu cum sunteti voi, cei de pe forum, dar mie icoanele pe sticla nu-mi plac...imi par asa un fel de kitch care tinde sa fie arta dar nu prea are sanse...tot mai frumoasa ramane icoana pictata in stil bizantin si, de ce nu, total opusul ei, icoanele pictate de parintele Arsenie Boca sau icoanele cu aer renascentist din bisericile rusesti.

catalin2 22.04.2013 20:49:29

Citat:

În prealabil postat de gheorghie (Post 516180)
nu stiu cum sunteti voi, cei de pe forum, dar mie icoanele pe sticla nu-mi plac...imi par asa un fel de kitch care tinde sa fie arta dar nu prea are sanse...tot mai frumoasa ramane icoana pictata in stil bizantin si, de ce nu, total opusul ei, icoanele pictate de parintele Arsenie Boca sau icoanele cu aer renascentist din bisericile rusesti.

Nici mie nu mi-au placut cand le-am vazut prima data, dar acum imi plac foarte mult. Sunt picturi mai naive, dar stim ca icoanele sunt reprezentari si nu tablouri care redau fidel chipul sfantului. Am intalnit foarte multi credinciosi care apreciaza icoanele pe sticla, multi sunt straini. Site-ul despre muzeul de la Sibiel este facut de un italian, care s-a indragostit, cum marturiseste el, de icoanele pe sticla.

gheorghie 22.04.2013 21:29:13

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 516193)
Nici mie nu mi-au placut cand le-am vazut prima data, dar acum imi plac foarte mult. Sunt picturi mai naive, dar stim ca icoanele sunt reprezentari si nu tablouri care redau fidel chipul sfantului. Am intalnit foarte multi credinciosi care apreciaza icoanele pe sticla, multi sunt straini. Site-ul despre muzeul de la Sibiel este facut de un italian, care s-a indragostit, cum marturiseste el, de icoanele pe sticla.

posibil sa fie si asa...probabil nu le-am studiat eu indeajuns de bine...adevaru ca nici nu prea am stat sa le analizez, in majoritatea cazurilor ma uitam la ele o secunda, maxim doua si plecam...

alt_inceput 24.04.2013 20:26:28

deci sa inteleg ca nu ar fi ... decat daca seamana cu un kitch ... asa este ... trebuie talent ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:40:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.