![]() |
un mic ajutor ! multumesc anticipat
as dori sa stiu ce acatist trebuie sa tin ? trebuie sa merg la biserica ?precizez ca am facut o fapta care imi lasa sufletul incarcat si as vrea sa ma descarc !as dori sa stiu daca este vreo slujba sau ceva care sa ma descarce sufleteste poate sa meg la un preot sa imi citesca ceva nu stiu !? !multumesc anticipat
|
Citat:
Orice fapta rea infaptuita atrage dupa sine pacat, pacatul care iti murdareste sufletul si ti-l ingreuneaza. Pacatele atarna greu si te incarca cum bine simti acum tu. Prin pocainta si marturisire vei primi iertare de la Dumnezeu. Insa va trebui sa repari greseala, daca se mai poate si apoi sa incerci sa nu mai pacatuiesti. Incearca sa faci o lista cu pacatele tale, de cand te-ai nascut si pana in prezent, atatea cate ti le amintesti si cauta apoi preotul. Simtirea sufletului incarcat este de la Domnul, este simtamantul de constientizare a pacatelor savarsite, este minunat sa ai dorinta de a te usura, inseamna ca te caiesti pentru cele facute. Am citit si celalalt post al tau. As dori sa iti spun ca nimic din ce facem noi pe acest pamant nu este fara stiinta lui Dumnezeu si as mai dori sa iti spun ca nimic nu ramane neplatit. Mai devreme sau mai tarziu platim pentru faptele noastre uneori cand nu te astepti si in diverse moduri de multe ori dureroase. Crede-ma ca orice facem rau unui seaman al nostru, ca sa ne simtim noi bine nu aduce bucurie ca e simtire de bine temporar, si uneori nici macar atat, pentru ca este la schimbul unei suferinte al altei persoane. E bine mereu sa ne punem tot timpul in locul celuilalt cand vrem sa facem o fapta. Si sa ne gandim cum ne simtim daca celalalt ne-ar face noua ceea ce noi facem lui. Asadar spovedeste-te, caieste-te, indreapta-te si Dumnezeu te va milui si iti va fi sprijin mereu si astfel nu vei mai ajunge niciodata in postura de a suferi si din suferinta sa faci cumva niscaiva fapte rele. |
Spovedanie.
Nu intarzia. |
As mai dori sa iti spun ca mult iubeste Dumnezeu pe pacatosii care se poacaiesc si se indreapta. despre acestia spune in Apocalipsa ca sunt imbracati in vestminte albe (adica, in vestminte ale dreptatii) si avand in mana ramuri de finic (ca semn al biruintei), cantandu-i Domnului o cantare minunata: Aliluia. Si nimeni nu putea imita frumusetea cantarii lor. Un Inger al Domnului a spus despre ei: "Acestia sunt cei ce vin din stramtorarea cea mare si si-au spalat vestmintele lor si le-au facut albe in sangele Mielului." (Apocalipsa 7:9-14).
Loc minunat este gatit celor pacatosi care se indreapta, care se caiesc si care traiesc pana la moarte respectand poruncile Domnului. Caci iarasi trebuie sa stii ca " in ceea ce va voi afla in aceea va voi judeca." a spus Domnul. |
"Nu te lacomi la bunuri straine, caci si ale tale curand le vei parasi. Nu ravni la agoniseala desarta a oricaror lucuri, caci atunci cand vei pleca de aici nu vei lua nimic cu tine. Gol in lume ai venit, gol dintru aceasta vei si pleca. Multi au avut indestul, dar, lasand toate, au plecat din aceasta lume cu mainile desarte si cu sufletul pustiit. Nu dori si nu nadajdui intru multa agoniseala, ca sa nu te asemeni bogatului, care a stricat jitnita mai mica, pentru ca sa faca una mai mare si care zicea: "Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani, odihneste-te , mananca, bea si veseleste-te (Luca 12,19). dar care a auzit apoi: "Nebune! In aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi?" (Luca 12, 20)." Sfantul Dimitrie al Rostovului
|
Eu as mai adauga ceva.
Daca poti sa indrepti ce ai facut, indreapta ce ai facut. In viata trebuie sa fii barbat si sa iti asumi greselile, si sa le indrepti. Barbatie si curaj ai atunci cand indrepti ce ai facut, nu cand recunosti ca ai gresit. Spovedania te va ajuta numai daca vei indrepta ce ai facut. Si eu am gresit fata de cineva, si m-am spovedit, dar pana nu mi-am cerut iertare de la persoana fata de care am gresit nu am scapat de mustrarea constiintei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:17:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.