Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce inseamna Raiul pentru voi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15925)

calatorul 31.12.2012 16:08:00

Ce inseamna Raiul pentru voi?

Cum credeti sau v-ati dori sa fie Raiul?

Pentru mine s-ar rezuma la o liniste interioara, lumina si bineinteles ca mi-as dori ca cei dragi mie din timpul vietii sa fie acolo.

Ar putea aduce Raiul linistea necesara cand cei dragi noua parinti, copii, rude, prieteni, cunostiinte s-ar afla la Iad?

Voi ce parere aveti?

Dumitru73 31.12.2012 16:15:50

Citat:

În prealabil postat de calatorul (Post 491922)

Pentru mine s-ar rezuma la o liniste interioara, lumina si bineinteles ca mi-as dori ca cei dragi mie din timpul vietii sa fie acolo.

Ar putea aduce Raiul linistea necesara cand cei dragi noua parinti, copii, rude, prieteni, cunostiinte s-ar afla la Iad?

Voi ce parere aveti?

se spune că Dumnezeu "va lua" celor din Rai amintirea celor dragi.
pentru ca acolo "nu este nici întristare, nici suspin".

florin.oltean75 31.12.2012 16:39:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 491926)
se spune că Dumnezeu "va lua" celor din Rai amintirea celor dragi.
pentru ca acolo "nu este nici întristare, nici suspin".

Pot fi si locasuri in care ii uitam atat pe cei dragi cat si suferintele.

Dar raiul pe care trebuie sa ni-l dorim este unirea cu Hristos,
Iar prin El cu fiecare faptura,
Pentru ca Iisus nu uita si nu paraseste nicio faptura
In veci.

Duhul Lui este locasul cel mai inalt,
Mai de pret decat manifestarile incantatoare,
Mai de pret decat linistea adanca,
Mai de pret decat veseliile ceresti.

Lucian008 31.12.2012 17:57:08

Citat:

Voi ce parere aveti?

Asta este una din marile probleme ale Bisericii in timpurile noastre. Il vrem si ni-L facem pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra. Nu ne place o invatatura a Bisericii? Nu e o problema, o adaptam la "nevoile" noastre. Nu ne place interpretarea Sfintei Scripturi? Nu-i o problema. O adaptam dorintelor noastre sau spunem ca e invechita. Pana la urma doar nu o sa ne adaptam noi cei multi la Cel ce este Unul.

Ioan 17.3 "Iar viata vesnica aceasta este: Sa Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis."

Si problema, ca sa nu creada cineva ca am facut comentariu ca sa atac, nu este felul in care este interpretat Raiul ci simplul fapt ca asta ar trebui sa corespunda cu ceea ce ne-am dori noi.

Tomita 31.12.2012 19:16:58

Citat:

Voi ce parere aveti?

Pentru mine Raiul este o plaja superba unde eu construiesc castele de nisip sau fac gropi (in sensul de a face ceva)..si sunt vesela. ..
Cand eram mai mica ma gandeam ca in Rai trebuie sa fie carti pentru ca imi placea sa citesc...peste cativa ani nu stiu ce viziune mai am.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:48:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.