Mirarea de a fi |
27.06.2014 23:04:37 |
Astazi,intr-o zi foarte dificilă,Sfantul Nectarie mi-a ascultat rugamintea si a stat de-a dreapta mea,soptindu-i sufletului si minții să alunge greutatea ce apasa asupra fiintei mele,slabita de neputinte,de ura,de revolta,de neincredere,de subestimare.M-a ajutat să promovez un examen oral ce m-a terorizat tot semestru,nu din cauza materiei,ci,din pricina doamnei profesoare,o persoana care a uitat sa-si ascunda frustrarile si uratul din propria-i viata.Ca de obicei parea ca nu-i convine nimic,si eu la sfarsitul examenului oral,convinsa ca m-a picat,pentru ca vazusem un 37(mai tarziu am aflat ca isi notase cate pagini de exercitii facusem),i-am cerut un alt subiect,sa-i arat ca stiu si ca nu trebuie sa ma pice.I-am rezolvat subiectul,m-a reprosat unele greseli,spunandu-mi ca nu v-a schimbat nota initiala.Am plecat acasa plangand,intrebandu-ma de ce mi se intampla mie toate acestea,voiam sa intru in pamant,sa nu mai vad pe nimeni,il intrebam pe Sf Nectarie de ce nu m-a ajutat,M-am Revoltat,Dar Sfantul mi-a aratat ca gresesc...Am ajuns acasa dezamagita,rusinata(totusi,in suflet mai exista un licar de speranta,stiind ca la examenul scris am facut toate subiectele si voi primi o nota mare,care adunata cu cea de la oral imi va aduce o mica victorie,desi nota ar fi fost foarte mica).Ceva parca imi spunea sa deschid laptop-ul sa sa o intreb pe o colega care a intrat la examen dupa mine,daca a vazut si ea,in dreptul numelui meu nota 3,7.Surpriza a fostt maaare.Luasem noua pentru ca Sfantul Nectarie m-a ajutat sa depasesc felul de-a fi al profei mele,care inspaimanta multi studenti.Eu ma rog pentru dumneaei sa-si gaseasca pacea sufleteasca si sa relationeze ca un Om cu ceilalti.Tot Sf Nectarie mi-a dat putere si putinta de a nu o mai detesta,sa o supor in fiecare saptamana cate 2 h,uneori chiar 4.Mi-a dat o lectie dura: am invatat ca numai cu rugaciune iti poti gasi dreptatea.Si tristetea,angoasa,ura dispar doar cu arma postului,rugaciunii,si incercarii de a-i intelege comportamentul celuilalt,rugandu-te lui Dumnezeu sa-l lumineze.Doamne ajuta!
|