Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   nelămurire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15169)

myself00 01.07.2012 16:23:37

nelămurire

Voi fi foarte concis...
Poruncile:
Să-L iubești pe Dumnezeu cu toată ființa ta, din toate puterile tale, mai presus de orice! Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți! 1.Să n-ai alți dumnezei afară de Mine!2.Să nu-ți faci chip cioplit,nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt Sus in Ceruri sau jos pe Pămant sau în ape sau sub pământ! Să nuiei în deșert Numele Domnului! 4. Ține ziua de odihnă ca s-o sfințești, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeultău! 5.Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, ca să ai zile multe și să fii fericit în țara pe care ți-o dă Domnul Dumnezeul tău! 6.Să nu ucizi! 7.Să nu preacurvești! 8.Să nu furi! 9.Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău! 10.Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău!Amin!
Mie în special îmi place foarte mult să studiez despre creaturile subacvatice(cu precadere) de pe fundul oceanelor..!!! Comit vreun păcat...!!!
Porunca a 2-a: n-o prea înțeleg

Dumitru73 01.07.2012 16:30:19

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455504)
Voi fi foarte concis...
Poruncile:
Să-L iubești pe Dumnezeu cu toată ființa ta, din toate puterile tale, mai presus de orice! Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți! 1.Să n-ai alți dumnezei afară de Mine!2.Să nu-ți faci chip cioplit,nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt Sus in Ceruri sau jos pe Pămant sau în ape sau sub pământ! Să nuiei în deșert Numele Domnului! 4. Ține ziua de odihnă ca s-o sfințești, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeultău! 5.Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, ca să ai zile multe și să fii fericit în țara pe care ți-o dă Domnul Dumnezeul tău! 6.Să nu ucizi! 7.Să nu preacurvești! 8.Să nu furi! 9.Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău! 10.Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău!Amin!
Mie în special îmi place foarte mult să studiez despre creaturile subacvatice(cu precadere) de pe fundul oceanelor..!!! Comit vreun păcat...!!!

care ar fi legatura dintre fiintele subacvatice si a doua porunca?

mihai07 01.07.2012 16:32:18

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455504)
Voi fi foarte concis...
Poruncile:

Te inchini cumva la creaturile subacvatice?

myself00 01.07.2012 16:36:38

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 455510)
Te inchini cumva la creaturile subacvatice?

nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în Ceruri sau jos pe Pământ sau în ape sau subt pământ...!!!
la ce se referă...?

myself00 01.07.2012 16:37:36

[quote=myself00;455511]nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în Ceruri sau jos pe Pământ sau în ape sau subt pământ...!!!
la ce se referă...?
[/qu]ote

Dumitru73 01.07.2012 16:43:08

[quote=myself00;455512]
Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455511)
nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în Ceruri sau jos pe Pământ sau în ape sau subt pământ...!!!
la ce se referă...?
[/qu]ote

referitora la chipurile cioplite:
Iesirea 20:5 si Deutoronom 5:9 - "Să nu te închini lor, nici să le slujești"
esti in aceasta situatie?

myself00 01.07.2012 16:44:15

[quote=Dumitru73;455513]
Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455512)

referitora la chipurile cioplite:
Iesirea 20:5 si Deutoronom 5:9 - "Să nu te închini lor, nici să le slujești"
esti in aceasta situatie?

dar drept cine mă iei...?

Dumitru73 01.07.2012 16:51:22

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455514)

dar drept cine mă iei...?

ce vrei sa spui?

Lucian008 01.07.2012 17:00:22

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455512)
a ce se referă...?[/i][/font]
[/font]

Cred ca ai omis partea unde exista ceva inainte: "sa nu iti faci chip cioplit". Adica sa nu iti faci dumnezeu din lucrurile create.

myself00 01.07.2012 17:09:30

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455521)
Cred ca ai omis partea unde exista ceva inainte: "sa nu iti faci chip cioplit". Adica sa nu iti faci dumnezeu din lucrurile create.

faptul că mă documentez despre habitaturile în care trăiesc...asta ar însemna că mă închin lor...?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.