|  | 
| 
 Trecerea de la catolici la ortodoxi Buna ziua,am rugamintea  sa ma  ajutati cu cateva raspunsuri.Pe scurt,este vorba despre o  prietena casatorita civil  in Liban cu  un catolic,au doi copii,unul  din ei  este botezat in  religia sotului ,celalalt urmeaza curand  sa fie botezat in  aceeasi religie.In cazul in care ajung in Romania ,probabil la anul,mama ar dori sa  aduca copiii la ortodoxie.Intrebarea este cum anume se procedeaza in astfel de cazuri,are nevoie de nasi?Multumesc anticipat! | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 Pluralul corect pentru ortodox este ortodocsi, nu ortodoxi. | 
| 
 Depinde cu ce preot vorbesti, unii s-ar putea sa spuna ca e nevoie sa fie inclusiv botezati. Pentru ca botezul sa fie considerat valid in Biserica Ortodoxa trebuie sa fie facut: 1. in numele Sf. Treimi 2. prin intreita scufundare La romano-catolici din cate stiu se face prin stropire, nu stiu la bebelusi. Sotul e de acord? Ca n-ar fi frumos sa iasa razbel in familie.. | 
| 
 Citat: 
 Citat: 
 | 
| 
 Multumesc  frumos  pentru raspunsuri,tocmai am discutat cu o persoana  cunoscatoare(in domeniul teologiei),care m-a lamurit ce trebuie facut in cazul  de fata. | 
| 
 Citat: 
 Citat: 
 Daca e moft, e conflict cu disciplina bisericeasca. | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 :)Nu profit,n-as avea cum!Precum spuneam nu  este vorba de mine. | 
| Ora este GMT +3. Ora este acum 17:44:28. | 
	Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.