Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   zeul fotbal,una din minunile lui Dumnezeu ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9994)

Radu32 02.07.2010 20:46:41

zeul fotbal,una din minunile lui Dumnezeu !

Spectacolul fotbalistic al Campionatului Mondial de Fotbal 2010, ofera cunoscatorilor un admirabil moment de relaxare si de sincera bucurie a ochiului in dansul superb al celor 22 de ingeri cobortati pe pamant pentru a se juca cu balonul oval intr-o lectie de viata !
De ce oare e fotbalul,acest sport de echipa, asa de iubit pe intregul mapamond ?
raspuns: pentru ca el e,dincolo de un sport, si un moment care simuleaza viata reala a oricarui privitor !

la fel cum in fotbal, alterneaza dramatic si in ritm acerb momentele bune cu cele rele, momentele de descurajare si ineaimplinire cu cele de incurajare si implinire,la fel,si in viata noastra trecatoare( in ritmul rapid al unui meci ) cele bune alterneaza cu cele rele,victoria cu dezastrul !

Dumnezeu cu siguranta a dat fotbalul muritorilor spre alinare sufelteasca !
Numai cand vezi dansul ingeresc al celor 22 de jucatori pe teren,imbinat cu virtualul posibilitatilor fiecarei faze,te simti intr-un univers special si relaxant ,care nu-si epuizeaza niciodata resursele si capacitatile de a fasciina si relaxa !
Dumnezeu a dat muritorilor pe Zeul fotbal,spre bucuria si relaxarea lor !

The_Fallen 03.07.2010 00:41:11

Noi nu ne rugam la zei si Dumnezeu nu a creat zei.
Iar aceia nu sunt ingeri ci oameni.Fotbalul departe de a crea alinare sufleteasca, am vazut ca aduce ura si furie celor care il primesc.

colaps 03.07.2010 01:04:03

La început am crezut că e o glumă proastă acest mesaj, dar îmi dau seama mai apoi că tu vorbești cât se poate de serios.

Domnule, fotbalul e doar un sport amărât, atâta tot, nu e nimic special sau fantastic în el. Doar dai cu piciorul în minge și mai faci din când în când niște tactici.

Ești probabil unul din oamenii aceia care stau și se uită hipnotizați parcă la meciurile de fotbal. Însă de la a avea doar o obsesie simplă până la a vorbi de „zeul fotbalului” e cale lungă. Ce s-a întâmplat cu tine?

caliyo 03.07.2010 06:55:18

Sincer, eu inca mai cred ca e o gluma. Sa vorbesti de ,,zeul fotbal ´´pe ,,crestinortodox´´?! Pai noi crestinii ne inchinam la zei?!

heaven 03.07.2010 08:37:08

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265789)
De ce oare e fotbalul,acest sport de echipa, asa de iubit pe intregul mapamond ?
raspuns: pentru ca el e,dincolo de un sport, si un moment care simuleaza viata reala a oricarui privitor !

Mai curand spus privitorul se identifica cu ceea ce se petrece pe teren.Priveste succesul si esecul meciului respectiv ca si cum ar fi trairile lui personale.
Mai ales persoanele de sex masculin sunt ahtiate dupa sportul rege pentru ca barbatii prin natura lor sunt competitivi si au o doza de agresivitate mai marita decat femeile.
Acum,sunt persoane care pot privi un meci de fotbal pentru frumusetea jocului si sportului respectiv,in timp ce altii trec demult de aceste bariere si devin impatimiti,ba unii chiar ajung sa se comporte destul de primitiv.

The_Fallen 03.07.2010 12:28:19

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 265844)
Mai curand spus privitorul se identifica cu ceea ce se petrece pe teren.Priveste succesul si esecul meciului respectiv ca si cum ar fi trairile lui personale.
Mai ales persoanele de sex masculin sunt ahtiate dupa sportul rege pentru ca barbatii prin natura lor sunt competitivi si au o doza de agresivitate mai marita decat femeile.
Acum,sunt persoane care pot privi un meci de fotbal pentru frumusetea jocului si sportului respectiv,in timp ce altii trec demult de aceste bariere si devin impatimiti,ba unii chiar ajung sa se comporte destul de primitiv.

Sunt atat de competitivi incat zac in letargie pe canapea uitandu-se la competitiile altora :)

padrevicentiu 03.07.2010 13:52:13

si sa nu uitam de un caz incredibil in care un tata si-a ucis copilul pentru ca plangea in timpul unui meci de fotbal.

padrevicentiu 03.07.2010 13:56:12

eu prefer jocurile olimpice pentru ca reunesc fiecare tara cu probe sportive de performanta fara ura si injuraturi,eu ador aceste perioade de fairplay si competitie.

heaven 03.07.2010 14:43:25

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 265870)
Sunt atat de competitivi incat zac in letargie pe canapea uitandu-se la competitiile altora :)

A fi competitiv nu inseamna doar sa alergi 100 m garduri!:)
Evident,unii oameni prefera sa traiasca aceste lucruri intr-un mod pasiv,in timp ce altii intr-un mod activ.
Orice trasatura a noastra poate fi transformata intr-un defect sau o calitate,depinde de fiecare in parte.

Radu32 03.07.2010 19:52:13

da!

Cine oare mai crede astazi in zei ,cand,crestinismul,aceasta religie grandioasa, a fixat orizontul inalt al devenirii asimptotice a omului ?!
Zeii sunt ceva perimat,ceva ce trebuie lasat in urma ca niste relicve istorice si folosit conceptual numai metaforic, asa cum am facut eu,referitor la acest "sport rege ",iubit de extrem de multi oameni,de pe intreg globul,printre care si multi crestini !
De ce jocul, nu poate fi creatia lui Dumnezeu? De ce sa valorizam joaca oamenilor negativ ?
Jocul si joaca, nu sunt razboi armat,cu morti si raniti mai oameni !
Dincolo de munca si alte preocupari umane, jocul si joaca a ocupat si stimulat din cele mai vechi timpuri un segment de umanitate !
Ce e mai frumos decat jocul unei echipe, decat colaborarea fateasca intre membri spre rezultatul comun ?
Ce e mai frumos decat faire-play-ul, de a intinde mana adversarului,si a recunoaste la sfarsit de meci ca a fost mai bun,sau a avut mai multa sansa ?
Ce e mai frumos decat a incerca sa te perfectionezi,pentru a oferi un spectacol prin jocul tau,si al echipei,miilor de spectatori ?!
Si asa cum am mai zis, si anterior, ca si concentrat de viata reala, fotbalul ,acest sport minunat, are si valente filosofice,simuland la perfectiune viata reala,cu toate meandrele si incurcaturile fazelor sale !

Dovada ca nu e putin lucru cu acest sport,stau miliardele de fani de pe mapamond !
De ce noi sa-l ignoram,cand miliarde de oameni il apreciaza ?

Am exclus orice forma de fanatism,care desigur, ca e amestecatura diavolului !
Fotbalul trebuie privit cu detasate, pur estetic, ca si o joaca,menita sa aduca bucurie si spirit de faire-play ,nu incrancenare !

Radu32 03.07.2010 20:00:15

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 265884)
eu prefer jocurile olimpice pentru ca reunesc fiecare tara cu probe sportive de performanta fara ura si injuraturi,eu ador aceste perioade de fairplay si competitie.

ura si injuraturile vin de la oamenii de jos, manipulati de diavol !
eu personal, privesc cu o mare detasare, toate meciurile de la campionmat, deoarece is echipe straine si uneori desi am party-priuri, totusi, mi-e indiferent cine castiga !
Cand juca nationala Romanei,tot meciul eram conectat in priza, si inima imi batea ca o toba la fiecare faza ! insa dupa meci, indiferent de rezultat, acceptam, si imi spuneam ca e doar un joc !

Radu32 03.07.2010 20:04:07

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 265882)
si sa nu uitam de un caz incredibil in care un tata si-a ucis copilul pentru ca plangea in timpul unui meci de fotbal.

bine, asa si eu zic ca, parca, mai multe crime in istoria lumii au fost din ..."dragoste" ,sau din razboi !
eu cred ca ,joaca nu e luata chiar asa in serios,si ce e fotbalul decat o joaca de copii mari ?!

Radu32 03.07.2010 20:08:09

Citat:

În prealabil postat de caliyo (Post 265841)
Sincer, eu inca mai cred ca e o gluma. Sa vorbesti de ,,zeul fotbal ´´pe ,,crestinortodox´´?! Pai noi crestinii ne inchinam la zei?!

oare cu zeul indiferenta fata de aproape, cum e,?
dar cu zeul mandrie?
chiar si zeul fundamentalism si fixism mental si ideologic ,da mereu tracoale !
da de zeul prostie, ce zici, sau ignoranta culturala,lipsa de cultivare stiintifica, filosofica...

multi din astia ma bantuie pe mine,si nu stiu cum sa scap de ei !

colaps 03.07.2010 20:11:07

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265932)
dar cu zeul mandrie?
da de zeul prostie, ce zici, sau ignoranta culturala,lipsa de cultivare stiintifica, filosofica...

Aia-s demoni măi Radule. Mândria și celelalte păcate ți-s insuflate de drac...

tigerAvalo9 03.07.2010 20:20:27

Si mie imi place fotbalul dar fara violenta,ura,invidie,conflicte.
Imi place sa ma uit la campionatul mondial,la liga 1 dar cand vine vorba de fanatism si conflicte prefer sa ignor si sa ma mai departez de el.Nu cred ca este ceva rau in jocul de fotbal in sine insa conflictele,ura si invidia sunt rele si ar trebui sa dispara din acest sport.

AlinB 04.07.2010 02:32:01

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265928)
Cine oare mai crede astazi in zei ,cand,crestinismul,aceasta religie grandioasa, a fixat orizontul inalt al devenirii asimptotice a omului ?!
Zeii sunt ceva perimat,ceva ce trebuie lasat in urma ca niste relicve istorice si folosit conceptual numai metaforic, asa cum am facut eu,referitor la acest "sport rege ",iubit de extrem de multi oameni,de pe intreg globul,printre care si multi crestini !

Mistocareala continua.

Desigur ca e o glumea proasta, Radu32 e mai degraba genul de intelectual care se considera in virtutea proceselor sale (pseudo)cognitive si abilitatilor sale lingvistice undeva deasupra naivitatilor religiei si mai ales a naivilor credinciosi pe care ii considera usor "de facut" din vorbe.

Dar intr-un fel are si dreptate sa ridice probleme asa, un crestin pasionat de fotabl este ridicol si te tenteaza sa-l ridiculizezi.

Pasiunea pentru a urmari meciuri de fotbal este o patima (aproape) ca oricare alta. Cu putin efort dispare de la sine.

Sa joci fotbal - este cu totul altceva, poate fi intr-adevar un sport sanatos si fizic si social.

Radu32 08.07.2010 12:31:57

ok !

Trebuie sa nu facem o confuzie paguboasa pentru inteligenta : aceea dintre sportul in sine, si manifestarile mai civilizate sau nu,ce le genereaza la diversi indivizi,si pentru care raspunzatori sunt acestia din urma !
Sportul rege nu trebuie demonizat, pentru manifestarile unora care nu se comporta civilizat !
Intotdeauna am fost in total dezacord cu manifestari nesportive si lipsite de bun simt !

S-a vazut si la acest campionat, ce demne au fost natiunile anglo-saxone, in a-si accepta infrangerea !

In lumina celor de mai sus ,integrarea fotbalului in ansamblul creatiei divinitatii,printr-o perspectiva noua de a privi ,inedita si speciala, nu stiu de ce ar nemultumi pe cineva,cu o gandire cat de cat flexibila,si nu ruginita in idei fixe cand nu e cazul ?!

heaven 08.07.2010 13:30:05

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265932)
dar cu zeul mandrie?

Cugeta mai putin si simte mai mult!Lasa sufletul sa te calauzeasca pentru ca el isi cunoaste drumul.
Cand omul devine IUBIRE,acesti "demoni" nu mai au cum sa il stapaneasca.

philalex 08.07.2010 13:57:17

Frumos eveniment...cam putine goluri, sa castige cel mai bun...:78:

gabriel 30 08.07.2010 14:17:20

Viva Espana & Hala Madrid.

lore86 08.07.2010 21:27:32

Ura!!!

vivat zeul fotbal!
atat de sublim!
atat de sublime si fetele jucatorilor trosnite strasnic de vre-un jucator in spirit de solidaritate!
si incaierarile de pe stadion, dar mai ales cele din tribune!
sublime!
si ca un miros de buna mireasma aducem si gaze lacrimogene, ca sa para specatcolul mai fascinant!
daca se rup si banci, se huiduie jucatorii deja miroase a atmosfera de sarbatoare!

vivat zeul fotbal care se amuza teribil de tot spectacolul ce i se ofera!
doar e cinstit ca zeu, nu?

Bast-et 08.07.2010 22:30:51

Daca Romania s-ar fi cualificat pentru mondiale....

... nu cred ca mai vorbeati asa.

Hai ca Spania castiga mondialele. Dar nu se facea mica finala?? Cea cu uruguay si olanda mi se pare?

vidoveczandrei 09.07.2010 16:13:19

nu avem nevoie de fotbal e o mascarada,am vazut cum un copil plangea ca tatal sau pierduse la meciul cu Spania - Germania,mai omul plangea,unul dintre jucatori,dar ti se pare normal sa plangi dupa un premiu inutil?e doar o cupa de baut apa sau altceva.Sa plangi ca ai pierdut,mai bine sar plange pentru sufletul sau pentru Imparatia Domnului care e premiu cel mai important in viata noastra.

adrian010155 09.07.2010 17:05:15

Citat:

Spectacolul fotbalistic al Campionatului Mondial de Fotbal 2010, ofera cunoscatorilor un admirabil moment de relaxare si de sincera bucurie a ochiului in dansul superb al celor 22 de ingeri cobortati pe pamant pentru a se juca cu balonul oval intr-o lectie de viata !

la fel cum in fotbal, alterneaza dramatic si in ritm acerb momentele bune cu cele rele, momentele de descurajare si ineaimplinire cu cele de incurajare si implinire,la fel,si in viata noastra trecatoare( in ritmul rapid al unui meci ) cele bune alterneaza cu cele rele,victoria cu dezastrul !

Numai cand vezi dansul ingeresc al celor 22 de jucatori pe teren,imbinat cu virtualul posibilitatilor fiecarei faze,te simti intr-un univers special si relaxant ,care nu-si epuizeaza niciodata resursele si capacitatile de a fasciina si relaxa !

Felicitari Radu, un eseu reusit.

cuvant 09.07.2010 18:51:52

Hristos a inviat

Ce o trebui oare sa faca omul intr-o lume ca aceasta..pentru a nu fi judecat, pentru a fi inteles? As putea sa-l inteleg pe cel care canta la un instrument muzical, eu fiind atat de departe de muzica..as putea sa-l inteleg eu pe cel care picteaza si mareata lui lucrare..as putea eu patrunde taina cuvantului, m-ar incanta cuvantul viu eminescian..voi intelege sportul ca o arta, ma invata sportul jertfa si unitatea..?
Privind vom intelege si vom auzi sunetul cuvantului vibrand in inimile noastre..dar pana atunci vom fi inchisi, egoisti..si nu vom intelege pe cei din jurul nostru, vom judeca mereu aproapele crezand ca suntem aproape de adevar, fiind lipsiti de esenta..Iubirea este cea care le cuprinde pe toate..iubirea este cea care imbratiseaza chiar si sportul, invatandu-ne sa fim mai uniti, in slujba aproapelui. Daca si in adevarata "fortareata", care e biserica, vedem ca incearca sa patrunda "putregaiul"..si totusi biserica se patreaza la fel de curata, si nepatata..din generatie in generatie, am putea privi chiar si sportul ca pe ceva frumos, atata timp cat inimile noastre vor fi frumoase si curate.
Sa ma iertati.
Doamne ajuta

iustin10 09.07.2010 19:41:07

Citat:

În prealabil postat de cuvant (Post 267684)
Ce o trebui oare sa faca omul intr-o lume ca aceasta..pentru a nu fi judecat, pentru a fi inteles? As putea sa-l inteleg pe cel care canta la un instrument muzical, eu fiind atat de departe de muzica..as putea sa-l inteleg eu pe cel care picteaza si mareata lui lucrare..as putea eu patrunde taina cuvantului, m-ar incanta cuvantul viu eminescian..voi intelege sportul ca o arta, ma invata sportul jertfa si unitatea..?
Privind vom intelege si vom auzi sunetul cuvantului vibrand in inimile noastre..dar pana atunci vom fi inchisi, egoisti..si nu vom intelege pe cei din jurul nostru, vom judeca mereu aproapele crezand ca suntem aproape de adevar, fiind lipsiti de esenta..Iubirea este cea care le cuprinde pe toate..iubirea este cea care imbratiseaza chiar si sportul, invatandu-ne sa fim mai uniti, in slujba aproapelui. Daca si in adevarata "fortareata", care e biserica, vedem ca incearca sa patrunda "putregaiul"..si totusi biserica se patreaza la fel de curata, si nepatata..din generatie in generatie, am putea privi chiar si sportul ca pe ceva frumos, atata timp cat inimile noastre vor fi frumoase si curate.
Sa ma iertati.
Doamne ajuta

superb ai scris
Numai celui necurat toate i se par necurate
Cel plin de dragoste ,se bucura cu cel ce se bucura,plange cu cel ce plange...

Radu32 09.07.2010 20:52:26

ok

imi pare bine ca dupa atatea apostrofari primite, si mustrari.,datorita acestui subiect,e drept, novator ca mod de expunere,mai exista oameni care au inteles ce am vrut sa zic !

Radu32 09.07.2010 20:55:35

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 265936)
Si mie imi place fotbalul dar fara violenta,ura,invidie,conflicte.
Imi place sa ma uit la campionatul mondial,la liga 1 dar cand vine vorba de fanatism si conflicte prefer sa ignor si sa ma mai departez de el.Nu cred ca este ceva rau in jocul de fotbal in sine insa conflictele,ura si invidia sunt rele si ar trebui sa dispara din acest sport.

asa e !
dar ura si invidia tin de oameni,de aceea ele apar si in alte contexte, total diferite !
fotbalul e doar un stimul,care poate sa nasca si sa genereze in oameni lucruri bune sau rele in functie de cum sunt ei,buni sau rai !
daca omul e rau,se enerveaza si injura, daca e bun, priveste cu o oarecare detasare spectacolul fotbalistic !

Radu32 09.07.2010 21:34:33

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 267411)
vivat zeul fotbal!
atat de sublim!
atat de sublime si fetele jucatorilor trosnite strasnic de vre-un jucator in spirit de solidaritate!
si incaierarile de pe stadion, dar mai ales cele din tribune!
sublime!
si ca un miros de buna mireasma aducem si gaze lacrimogene, ca sa para specatcolul mai fascinant!
daca se rup si banci, se huiduie jucatorii deja miroase a atmosfera de sarbatoare!

vivat zeul fotbal care se amuza teribil de tot spectacolul ce i se ofera!
doar e cinstit ca zeu, nu?

ce sa mai zicem atunci de...box ?! sau de alte genuri de sporturi care implica contact direct ?!
totusi, oare dupa un meci de box, in care si-au schimbat amabilitati,cei doi protagonisti ,nu se imbratiseaza frateste la final,uitand tot ce s-a petrecut in cele 10 runde ?!

oare noi, nu pentru mult mai putin, poate pt niste vorbe, ne suparam pe fratele nostru ?!
iar ei, sportivii,nu ne dau un frumos exemplu de iertare a aproapelui ?!

lore86 09.07.2010 22:00:51

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 267777)
ce sa mai zicem atunci de...box ?! sau de alte genuri de sporturi care implica contact direct ?!
totusi, oare dupa un meci de box, in care si-au schimbat amabilitati,cei doi protagonisti ,nu se imbratiseaza frateste la final,uitand tot ce s-a petrecut in cele 10 runde ?!

oare noi, nu pentru mult mai putin, poate pt niste vorbe, ne suparam pe fratele nostru ?!
iar ei, sportivii,nu ne dau un frumos exemplu de iertare a aproapelui ?!

sunt sporturi si... sporturi.unele nobile, frumoase,altele...:(cat despre box...cata dragoste iti trebuie sa ii stalcesti mutra fratelui tau?
treaba cu imbratisatu la final e apa de ploaie.hai sa te imbratisez dupa ce ti-am scos dintii...strasnica fratietate!

acusi o sa vb si de sportul cucuoanelor de pe centura...
sf ioan gura de aur ii mustra strasnic pe cei care participau la hipodrom.asta nu iti spune nimic?
nu tot ce iti pune muschii in miscare e bun...

Negroponte 10.07.2010 00:24:08

Dar sportul duhovnicesc(metaniile)nu este mai placut inaintea Domnului!

Radu32 10.07.2010 19:50:33

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 267794)
sunt sporturi si... sporturi.unele nobile, frumoase,altele...:(cat despre box...cata dragoste iti trebuie sa ii stalcesti mutra fratelui tau?
treaba cu imbratisatu la final e apa de ploaie.hai sa te imbratisez dupa ce ti-am scos dintii...strasnica fratietate!

acusi o sa vb si de sportul cucuoanelor de pe centura...
sf ioan gura de aur ii mustra strasnic pe cei care participau la hipodrom.asta nu iti spune nimic?
nu tot ce iti pune muschii in miscare e bun...

spre deosebire de viata reala,care de multe ori e o jungla fara reguli si cu lovituri sub centura,macar in sport, si in cazul de fata,in box, exista o serie de reguli si un arbitru !

Si boxul,ca si fotbalul sunt o joaca...deci acei oameni se lovesc in joaca,nu in modul serios,de aia si uita dupa aceea repede,pentru ca au fost actorii si protagonistii unei conventii de la inceput asumate !
iar despre cei care mergeau la curse de cai, poate sfantul ai mustra pentru patima pariurilor,care e intr-adevar urata in fata lui Dumnezeu !

Radu32 10.07.2010 20:00:35

sfarsit !

Finalul Camponatului a sosit,si astfel se scrie si aici ultima avan-cronica !
Momentul hotarator,cand invingi sau pierzi intr-o secunda,a sosit, oare cum se va decide el ?
Prin dominarea clara a unei echipe,astfel incat victoria finala sa fie clara si necontestata?
Amblele echipe merita victoria,iar diferenta o va face intamplarea, norocul, hazardul ?
Sau va ciastiga echipa mai slaba,dupa o intorsatura ciudata a sortii fotbalistice ?
Sau poate se va termina prin lovituri de la puntul cu var : rubiconul nervilor intinsi la maxim,si al domniei hazardului !
Temperamentul talentat dar fluctuant latin sau...cel pragmatic si mecanizat al flamanzilor olandezi ?!
In orice caz, glorie sportivilor care ne arata, ca sportul este bucurie si nu incrancenare,intr-o joaca in care nu exista perdant si invingator,ci doar...jucator !

Iubirea 10.07.2010 20:15:58

Fix pentru acest topic si iubitorii acestui sport care spun ca sunt crestin-ortodocsi:
Spune-mi cu cine te aduni, ca sa iti spun cine esti!

PS. Sunt convinsa ca un adevarat crestin nu are cum sa iubeasca acest sport, nu are cum sa isi piarda timpul sa vada un meci de fotbal acasa, pe stadion sau in vreun club.
In timpul unei partide de fotbal se aduna atata energie negativa, incat refuz sa cred ca adevaratul crestin o poate accepta si suporta...nu exista argument care sa ma convinga de contrariu...cu alte cuvinte nu incercati sa ma contraziceti ca va pierdeti timpul degeaba.

Makavelli 10.07.2010 22:55:56

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 268008)
Fix pentru acest topic si iubitorii acestui sport care spun ca sunt crestin-ortodocsi:
Spune-mi cu cine te aduni, ca sa iti spun cine esti!

PS. Sunt convinsa ca un adevarat crestin nu are cum sa iubeasca acest sport, nu are cum sa isi piarda timpul sa vada un meci de fotbal acasa, pe stadion sau in vreun club.
In timpul unei partide de fotbal se aduna atata energie negativa, incat refuz sa cred ca adevaratul crestin o poate accepta si suporta...nu exista argument care sa ma convinga de contrariu...cu alte cuvinte nu incercati sa ma contraziceti ca va pierdeti timpul degeaba.

Eu as zice ca orice fel de competitie genereaza energie negativa, pentru ca intotdeauna trebuie sa existe cineva care pierde, sau care are mai putin decat ceilalti.Si pentru asta nu mai este happy end pentru toti :1:

gabriel 30 11.07.2010 23:38:14

Ce meci tare finala Campionatului Mondial !!!! Cate ocazii ratate.,probabil cel mai tare meci de anu asta..Viva Espana!!!

P.S. Goooool Spania !!!

Victorie Spania !!! (CE si acum CM)

Bast-et 12.07.2010 11:23:53

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 268199)
Ce meci tare finala Campionatului Mondial !!!! Cate ocazii ratate.,probabil cel mai tare meci de anu asta..Viva Espana!!!

P.S. Goooool Spania !!!

Victorie Spania !!! (CE si acum CM)

Nu-i drept trebuia ca castige Olanda :47:
:)

soarece gheorghe 12.07.2010 11:34:59

balonu e rotund:D

Citat:

balonul e rotund:D

soarece gheorghe 12.07.2010 11:41:28

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 267879)
Dar sportul duhovnicesc(metaniile)nu este mai placut inaintea Domnului!

este mai placut, dar din pacate nu traim la manastire s-au in pustie...vrei nu vrei te lovesti si de realitatea din lumea de zi cu zi... u vrei sa spui ca faci numai metanii, toata viata ta ai facut?, daca da, inseamna ca esti un fericit..frate din gura totul ni se pare usor dar e mai greu cu practica.... asta e firea noastra, ne place sa fim ipocriti...

Radu32 12.07.2010 20:09:05

da !

povestea fascinanta a Campionatului s-a incheiat !
Ascest ramas-bun, ne face sa fim putin tristi,ca totul s-a sfarsit atat de repede...ca orice lucru bun in viata, dealtfel !

Nu vreau sa dau un calificativ general fotbalului practicat la aceasta Cupa mondiala, deoarece comparand cu alte competitii similare,din alti ani,oricine poate emite orice pareri,si uneori perfect justificate.
si o cupa mondiala,ca si un om particular, nu le poata avea pe toate- si frumoasa si inalta si desteapta !
Mai degraba fiecare cupa,ca fiecare om particular, are atuurile ei,si momentele ei bune sau proaste !
Cam care ar fi acestea la cazul de fata ?
Pai am puterea spune, ca a fost o cupa cu doua finaliste pe merit ,si care a avut generozitatea sa promoveze in actul final, echipe si tari, care nu au mai castigat nciodata trofeul suprem al fotbalului universal !

Fiecare dintre finaliste merita,de fapt cupa !
poate era mai cinstit sa se decida prin lovituri de la punctul cu var,insa, totusi, Spania, si-a dorit parca mai mult sa castige, iar Dumnezeu i-a indeplinit dorinta in ultimele minute ale jocului !

Glorie invingatorilor, cinste invinsilor... si sa ne revedem cu bine, si cu sanatate de la dumnezeu,peste patru ani, la spectacolul fotbalistic din america latina !

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.