![]() |
Popi ce danseaza
http://videonews.ro/action/viewvideo...aza-pe-manele/
In acest film veti vedea doi parteneri de dans popi ce danseaza. |
Don't feed the troll !!! Don't feed the troll !!! Don't feed the troll !!!
http://img268.imageshack.us/img268/5...thetrolliv.jpg |
Deci e in regula ca popii sa se invite la dans?
|
Citat:
|
Daca erau imbracati in haine calugaresti sau preotesti nu inseamna ca erau si popi. La calomnii e bun oricine! Si nu-i tocmai o lauda!
|
Citat:
|
Cred ca e doar o facatura ordinara.
|
HECTOR are dreptate
|
Mai întâi, e prima dată că aud că preoții nu ar avea voie să danseze. Știam că nu au voie să curvească, să se bețivănească, să înjure, etc. Dar să danseze ?
Mai apoi, pare a fi o făcătură. Dansul pare real, dar maneaua este suprapusă pe altă melodie. Priviți la felul în care cei de pe margine bat din palme: este asincron în raport cu muzica. |
Se pare ca este nu este decat un trucaj ieftin.
Daca esti interesat de mai multe detalii, citeste aici:http://saccsiv.wordpress.com/2010/02...nele%E2%80%9D/ |
Si Proorocul David a dansat in fata Chivotului Legii, pentru Slava lui Dumnezeu, iar acest lucru este consemnat in Vechiul Testament.
|
bataie de joc
Citat:
|
de ce nu
Citat:
|
Doamneeeeee,dar este EVIDENT!!! ca muzica pe care danseaza e traditional-greceasca,nicidecum manea.
de cand,sunt interzise traditiile? |
Aaaaa, eu nici nu ma uitasem la primul clip pana acum :))
Asta e originalul: http://www.youtube.com//watch?v=0UPgxr8RrMg (nu e in nici un caz manea si toate comentariile sunt in lb greaca) , l-am vazut si eu acum o vreme si chiar ii trimisesem mesaj celui care il uploadase, sa il intreb care-i faza :) Credeam ca o fi ceva traditie de-a lor (in Ro nu am vazut preot sa danseze). Nu mi-a raspuns la mesaj. Acuma.. cu toate ca am citit ca dansurile si muzicile lumesti* mai mult fac rau.. mie nu mi se pare indecent sau strigator la cer ce am vazut. De altfel si clipul acela il gasisem intamplator, cautand dupa dansuri rituale, ca ma intrebam daca s-a mai pastrat asa ceva in crestinism pe undeva - si daca nu, daca as putea sa vad macar cum a fost atunci cand exista. [ *Referitor la dansuri: imi plac foarte mult dansurile populare din Georgia, tot respectul, le gasesc fascinante; muzica mai putin insa dansurile.... dansurile... :) ] |
Ca sa-l parafrazez pe Papa Ioan Paul II, nu vad nici o problema ca preotul sa danseze, decat daca nu danseaza bine.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In orice caz, securistii au fost derutati de faptul ca cetateanul urmarit coboara de zor partia, au crezut ca au incurcat persoana, asa ca l-au legitimat. Viitorul papa le-a confirmat, da, eu sunt Wojtyła, asa ca unul din securisti l-a intrebat, dar nu e o problema ca un preot sa schieze ?, la care Wojtyła a raspuns: "Nu e o problema, cu conditia sa schieze bine". Si, ca sa raspund la prima intrebare, nu, dansul nu e pacat. Absolut deloc. |
Citat:
Intrebarea pe care eu am pus-o: ce este pacatul? candva mi-a fost pusa si mie de pr. Adrian care a fost la man. Antim iar acum e la schitul Locurele...mie mi-a prins bine acea discutie...dar repet, totul depinde de noi cum gandim si cum ne insusim totul pt ca nimic nu e fara voia Lui |
Citat:
|
dansul nu e interzis
eu am inteles dupa filmul original, ca acei calugari greci executau un dans traditional sirtaki, in Grecia e o cinste pt fiecare cetatian ,sa execute dansurile traditionale stramosesti ,din aceasta cauza erau in haine de preoti calugari.pentru greci aceste dansuri sunt ceva inaltator ,legat direct de pamintul mosilor si stramosilor si obiceiurile bune ,deci nimic rau.ce e rau ce au facut acei oameni rai ,care spre denigrare ,au schimbat coloana sonora cu maneaua tiganeasca ,nu conteaza de cine cintata.stati linistiti in Romania nu se intimpla asa ceva,calugari de aici danseaza doar cu mintea, [cind se roaga] intre cer si pamint.
|
Citat:
In cazul de fata aveam de-a face cu un dans traditional. Ar trebui sa invatam si noi din spiritul nationalist al grecilor si sa fim mai patrioti, iubitori de tara.... |
Citat:
Poti dansa un tango in cadrul unui eveniment de strangere de fonduri pentru persoane nevoiase. Si poti dansa acelasi tango, cu sotia, pentru a-i face o bucurie, daca ei ii place sa danseze. Si poti dansa acelasi tango, cu cetateanca X, cu scopul de a ii pune mainile pe ....... |
cand omul de rand pacatuieste si daca se uita pofticios la o friptura, preotul sa danseze...f jenant
|
Eu stiu totusi ca preotul nu danseaza, de fapt nu ar trebui sa danseze dar nu stiu ce spun canoanele in aceasta privinta... Poate stie cineva sa raspunda.
|
Citat:
|
am vazut o gramada de msg, fiecare cu parerea lui.
dar ce spun canoanele despre preotii care danseaza?exista vreun canon care sa reglementeze asta? ca parerea noastra nu are nici o importanta daca contravine canoanelor. stiu ca preotul are o serie de reguli de care ar trebui sa tina cont. nu merge sa faci abstractie de ele luand ca motiv ca si ceilalti oameni fac asa ceva. e nevoie de mai multa randuiala. |
Nu e ceva neobisnuit sa dansezi.Si eu dansez si cred ca si multi dintre noi.Nu scrie nimeni ca preotul nu are voie sa joace table sau sa danseze.Nu e un pacat.Si totusi cred ca nu e adevarat acel filmulet.Dansul nu e un pacat daca se danseaza nevinovat fara a arata trufie,mandrie,desfranare.
|
Am si eu o intrebare:
Schimba cu ceva situatia lor ( a preotilor ce danseaza) raspunsurile noastre? :39: De fapt mai am una..deci doua.. Daca voi ati vedea un preot dansand ati avea curaj sa il trageti de maneca si sa-i spuneti in fata, parinte gresesti?:106: ps- mi-i dor de discutii blande, de raspunsuri calde si de aerul acela ..plin de pace.. |
Citat:
|
In biserica catolica, mai cu seama in tarile africane, liturghia se tine pe muzica topaitoare si se danseaza cu ofrande florale. Sper ca nu se va ajunge pina acolo si la noi.
Doamne ajuta tuturor |
Citat:
Specificul loca, traditional, este bine reprezentat in Romania, atat in cadrul BOR, cat si de BRU, si nu incearca nimeni sa impuna traditii africane; ar fi absurd. Dar cum ti s-ar parea tie ca unui trib de zulusi, de exemplu, sa-i impui, in cazul in care s-ar converti la ortodoxie, sa poarte vesminte bizantine ? |
Citat:
|
offtopic
Citat:
Bucurie! |
Citat:
|
:77: multumesc Cristian!
Acum sa revenim la subiect! Daca voi ati vedea un preot dansand ati avea curaj sa il trageti de maneca si sa-i spuneti in fata, parinte gresesti?:106: Pun aceasta intrebare pentru ca asa cum spunea si Zaharia, mi s-a cam acrit de discutii de dragul discutiilor.. uneori am senzatia ca suntem nu pe un forum ORTODOX ci la "Mega stire cu Dan Diaconescu":13: Poate ar trebui sa intitulam forumul "Stirea de la coltul blocului" realizata de carcotasii platiti sa curete gradinile altora.. Da, nu trebuiesc ascunse mizeriile si neregulile dar nici nu ajuta daca stai la colt si barfesti in loc sa ei atitudine atunci cand esti in masura sa o faci! Credeti voi ca cei ce danseaza isi vor schimba optica doar pentru ca spun eu pe aici ca-i pacat.. Pai, daca ceea ce spun Sfintii Parinti nu ii misca, de ce i-ar misca ce discutam noi pe un amarat de forum? Fratilor, hai sa fim seriosi si sa dansam mai bine vals...vorba lui Cristian.. Doamne iarta-mi nerabdarea..:63: si iarta-l si pe initiatorul topicului. |
Citat:
Pentru ca maine, (daca sunteti oameni care ies din casa) veti vedea minim 10 persoane gresind. Unul injura in tramvai, altul se imbranceste sa ajunga primul la rand, altul trece pe langa un bolnav si nu-l ajuta, altul e nespalat si se suie in metrou, imbolnavind pe ceilalti cu mirosul lui, altul asculta maneaua la volum maxim la difuzorul mobilului etc. etc. etc. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:57:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.