Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii O (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9892)

annajanette 25.06.2010 04:33:00

Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii O

1 atașament(e)
aveti documentul atasat, fiind foarte mare nu il pot atasa decat ca document.cititi si voi sa vedeti ce ni se pregateste.
titlul spune totul si prin salvator se refera la DL IISUS "Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii Ordini Mondiale.

Dragos - NL 25.06.2010 07:32:15

cu alte cuvinte baietii astia vor sa simuleze un pic Apocalipsa ca sa ne aduca la ordine.

mda, ce sa zic, la asta nu m-am gandit.

se pare ca nu le sta nimic in fata. cu chestia asta devalorizeaza chiar si o venire reala a lui Iisus; adica o sa te intrebi: ok, si care e cel adevarat?

ramanand sa Il cauti tot in sinea ta, in credinta, in rugaciune si... cam atat

naspa

Erethorn 25.06.2010 08:52:11

Trebuie sa recunosc ca daca s-ar trimite scenariul asta la Hollywood ar putea iesi un film mult mai tare decat Codul lui DaVinci.

Serios, mi-ar placea sa-l vad. Si propun sa se faca in 3D.

In rest.... Mantuitorul ne-a spus sa fim intelepti ca serpii. Ori, asta nu inseamna sa punem botul la orice halucinatie si teorie a conspiratiei.

Florin-Ionut 25.06.2010 09:30:13

Vor veni vremuri cand va trebui sa nu credem in ceea ce vedem, adica in falsele minuni pseudo-apocaliptice. Care sunt anuntate in Noul Testament - spre amagirea, daca e cu putinta, chiar si a celor alesi.

Ca sa fie mai credibili, se pare ca au tehnologia sa scuture pamantul pe alocuri, generand cutremure locale. Cautati despre proiectul HAARP.

HAARP + Blue Beam = haos general, motive de razboaie samd

Sunt foarte curios... daca treaba asta se va lansa in decembrie 2012, dupa cum se trambiteaza pretutindeni, cum va reactiona Biserica ortodoxa, care va fi impactul asupra celor tari in credinta.

colaps 25.06.2010 10:37:28

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 262587)
Sunt foarte curios... daca treaba asta se va lansa in decembrie 2012, dupa cum se trambiteaza pretutindeni, cum va reactiona Biserica ortodoxa, care va fi impactul asupra celor tari in credinta.

Nu va fi impact. Tocmai, cei tari în credință nu vor da crezare unui asemenea semn.

Lăsați... nu vă speriați. Dacă mai prindem acele vremuri, vom ști noi dacă Cela ce vine este Iisus Hristos sau nu, vom „simți” asta în sufletele noastre.

Nu cum e cu albăstruiala asta... un spectacol amărât de lumini... praf și pulbere.

Florin-Ionut 25.06.2010 11:15:20

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 262611)
Nu va fi impact. Tocmai, cei tari în credință nu vor da crezare unui asemenea semn.

Lăsați... nu vă speriați. Dacă mai prindem acele vremuri, vom ști noi dacă Cela ce vine este Iisus Hristos sau nu, vom „simți” asta în sufletele noastre.

Nu cum e cu albăstruiala asta... un spectacol amărât de lumini... praf și pulbere.

Sa vezi ce isterie generala o sa fie in tot anul 2012 pana in decembrie!... Unii fac deja afaceri vanzand bunkere anti-atomice prin State. :))

annajanette 25.06.2010 13:54:18

faza cu cutremurele m-a lasat masca recunosc, cat despre holograma....vor fi multi care vor crede din pacate si chiar unii dintre noi vor stii ca e un fals , majoritatea va fi deja manipulata si cu siguranta noi vom fi victime colaterale la ce va urma.

Florin-Ionut 25.06.2010 14:07:19

Astazi este mantuirea, nu mai tarziu. Incercati sa va spovediti des, sa va impartasiti saptamanal, ca sa nu va ia nimic prin surprindere. Tineti aproape de Biserica si de Hristos.

http://www.blog.teologie.net/2010/01...ne-impartasim/

anna21 25.06.2010 15:11:35

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 262611)

Ba oamenii cred ce vad, cred ce aud.
Apropo de "aratari"... cred ca s-a observat si pe acest forum cati cred in existenta extraterestrilor!
(sau si mai rau.. spirite ale mortilor/fantome si alte dracovenii!)

De ce nu ar crede si in alte lucruri, daca le sunt prezentate in modul potrivit?

Spui: "Cela ce vine este Iisus Hristos sau nu, vom „simți” asta în sufletele noastre."
Foarte gresit.
Asta cu "simtitul" in inima ta daca este sau nu.. e alta inselare.
(Observi cati new ageisti sustin ca poarta credinta/iubirea in inima, dar biserica nu o cinstesc?)
Trebuie sa ne cautam intai sa vedem propriile pacate... acelea ar trebui sa le simtim (ca sa nu fim in inselare!) nu sentimente inaltatoare (pe care le putem fabrica singuri in marea noastra iubire de sine!).

carmina 25.06.2010 15:15:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 262720)
Astazi este mantuirea, nu mai tarziu. Incercati sa va spovediti des, sa va impartasiti saptamanal, ca sa nu va ia nimic prin surprindere. Tineti aproape de Biserica si de Hristos.

http://www.blog.teologie.net/2010/01...ne-impartasim/

Trebuie tinut cont si de faptul ca sunt preoti care nu impartasesc decat la un interval de 40 de zile. Nu cred ca trebuie sa facem din asta un motiv de panica.

anna21 25.06.2010 15:15:33

S-a mai discutat despre blue beam aici
(si in alta parte, dar nu gasesc acum)

Florin-Ionut 25.06.2010 15:19:28

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 262756)
Apropo de "aratari"... cred ca s-a observat si pe acest forum cati cred in existenta extraterestrilor!

Si Parintele Galeriu credea ca exista viata extraterestra, iar el stia putin mai multa teologie ca tine. Si ce-i cu asta, sunt afectate cumva dogmele Bisericii?

Probabil ca in decembrie 2012 vom vedea imagini inselatoare cu planete apropiindu-se, farfurii zburatoare intrand in atmosfera, invazii, atacuri samd. Blue Beam dat live la scara planetara. Deci sa acumulam credinta acum, cat mai este vreme, caci atunci ne va fi testata la modul crancen.

Daniel777 25.06.2010 15:26:41

Nu exista viata extraterestra.

Jane Says 25.06.2010 15:29:39

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 262762)
Nu exista viata extraterestra.

Vaaaai, nuuuu ...!
Si toata energia irosita ca sa ne IMAGINAM si sa ne CONSTRUIM in capete tot felul de idei neverificabile in vecii vecilor .... nu, nu se poate.
Toate orele petrecute cu seriile Star Trek, nu-sh ce Gateway, romanele sci-fi, ca sa ne ia acum vantul cortul....
Nu, refuz !
Ma duc si-mi instalez o statie SETI pe acoperis si o sa zic rugaciunea inimii pana cand adevarul o sa mi se arate pe cer sub forma unui OZN.

anna21 25.06.2010 15:38:05

off topic

:1:
Intr-adevar pe tine te-am avut in vedere cu mesajul meu.

Apreciez munca ta de a ne trimite la impartasanie saptamanala. Mi-a dat de gandit.

Dar acum eu consider ca cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l lucrez este pocainta adevarata. Altfel, degeaba ma impartasesc, daca eu imi car patimile dupa mine.. Despre asta citesc, de aceea postesc, de aceea ma rog.. sa ajung sa ma schimb prin pocainta..
Apoi voi ajunge cu voia lui Dumnezeu sa ma impartasesc des. Cu voia Lui, nu altfel!

Sper din suflet sa nu te superi pe mine ca sunt sincera cu tine.
Eu te-as crede ca impartasania deasa este esentiala si te schimba (ti-am zis, eu azi cred ca pocainta reala curata si schimba, nu deasa impartasanie), daca gandirea ta (GANDIREA, nu viata.. ca viata este dupa puterile fiecaruia) ar fi curata. Dar nu este.
Crezi in existenta extraterestrilor
Crezi ca ferirea de copii nu este un pacat inaintea lui Dumnezeu (eu zic ca e mare pacat!)

Nu vreau sa crezi ca te judec, ca nu este cazul. Oamenii gresesc, cad, se ridica, asta este viata noastra. Dar daca nu stii ca esti cazut, ce te faci? (Mergi tot asa la impartasanie si crezi ca esti sanatos si nimic nu te doare? Eu zic ca intai trebuie sa te doara ceva ca sa cauti leacul)

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 262761)
Si Parintele Galeriu credea ca exista viata extraterestra, iar el stia putin mai multa teologie ca tine. Si ce-i cu asta, sunt afectate cumva dogmele Bisericii?

Probabil ca in decembrie 2012 vom vedea imagini inselatoare cu planete apropiindu-se, farfurii zburatoare intrand in atmosfera, invazii, atacuri samd. Blue Beam dat live la scara planetara. Deci sa acumulam credinta acum, cat mai este vreme, caci atunci ne va fi testata la modul crancen.

(PS. Valabil si pentru altii care sustin impartasirea saptamanala.. multi ma uimesc prin gandire stramba!)

Florin-Ionut 25.06.2010 16:02:08

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 262769)
:1:
Intr-adevar pe tine te-am avut in vedere cu mesajul meu.

Apreciez munca ta de a ne trimite la impartasanie saptamanala. Mi-a dat de gandit.

Dar acum eu consider ca cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l lucrez este pocainta adevarata. Altfel, degeaba ma impartasesc, daca eu imi car patimile dupa mine.. Despre asta citesc, de aceea postesc, de aceea ma rog.. sa ajung sa ma schimb prin pocainta..
Apoi voi ajunge cu voia lui Dumnezeu sa ma impartasesc des. Cu voia Lui, nu altfel!

Sper din suflet sa nu te superi pe mine ca sunt sincera cu tine.
Eu te-as crede ca impartasania deasa este esentiala si te schimba (ti-am zis, eu azi cred ca pocainta reala curata si schimba, nu deasa impartasanie), daca gandirea ta (GANDIREA, nu viata.. ca viata este dupa puterile fiecaruia) ar fi curata. Dar nu este.
Crezi in existenta extraterestrilor
Crezi ca ferirea de copii nu este un pacat inaintea lui Dumnezeu (eu zic ca e mare pacat!)

Nu vreau sa crezi ca te judec, ca nu este cazul. Oamenii gresesc, cad, se ridica, asta este viata noastra. Dar daca nu stii ca esti cazut, ce te faci? (Mergi tot asa la impartasanie si crezi ca esti sanatos si nimic nu te doare? Eu zic ca intai trebuie sa te doara ceva ca sa cauti leacul)

(PS. Valabil si pentru altii care sustin impartasirea saptamanala.. multi ma uimesc prin gandire stramba!)

Daca te sminteste credinta mea in viata pretutindeni in Univers, atunci ma lepad de ea, numai du-te si te impartaseste saptamanal. :) Cat priveste viata mea particulara, nu este treaba ta. L-am rugat pe admin sa stearga acel topic, dar nu a vrut, asa ca suport consecintele. Deci, din moment ce nu stii detaliile din viata mea, cum este posibil sa tragi concluzii?! Ai mare grija, ca una e sa critici, alta e sa tragi concluzii pripite - adica sa judeci.

Fara linkuri si citate, ca am dat destule, iti spun un lucru pe care te rog sa-l cantaresti intr-un mod foarte atent, fara sa te grabesti. Toti Sfintii s-au considerat pa-ca-tosi, nevrednici de participarea la Sfintele Taine, si asta nu din smerenie, pentru ca nici smerenie nu credeau ca au dobandit - pana la ultima suflare a lor au fost siguri de asta! Deci, cu toate acestea au mers si s-au impartasit de fiecare data, pentru ca asa ne invata Traditia si marii Parinti ai Bisericii, oameni care au alcatuit rugaciunile Liturghiei, Teologi supranumiti asa pentru ca nu au mai fost Sfinti cunoscatori ca si ei in tot crestinismul. Eu pe acestia ii cred si pe duhovnicul meu, care imi stie pacatele, neajunsurile si problemele.

Deci este pe riscul tau daca te tii departe de Painea Vietii, traind in inselarea ca vei ajunge candva, la batranete, desavarsita sau merituoasa, ca numai atunci sa te impartasesti des. Iti spun ca in momentul in care te vei considera vrednica, atunci NU vei fi vrednica. Ca va fi peste trei luni, ca va fi la batranete, NU vei avea voie sa cazi in pacatul mandriei ca tu esti destul de curata sau de virtuoasa pentru a te apropia de Hristos.

Domnul cu tine si cu cei care mai citesc pe aici.

eodor nastasa 25.06.2010 16:10:09

nt, nt...ortodocsi se lupta'n scobitori, si marty martianu' cel invizibil si verde, sade la o samanta "nutline" s'o bere "noroc" si se amuza...mai, trezirea : ce are coada vacii cu stampila prefecturii ? A ?
Sariti de la "mantuirea si sexu' nebun" la "mantuirea si ozn-u'n picaj"...mai, mai, of, of...

anna21 25.06.2010 16:18:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 262783)
Daca te sminteste credinta mea in viata pretutindeni in Univers, atunci ma lepad de ea, numai du-te si te impartaseste saptamanal. :) Cat priveste viata mea particulara, nu este treaba ta. L-am rugat pe admin sa stearga acel topic, dar nu a vrut, asa ca suport consecintele. Deci, din moment ce nu stii detaliile din viata mea, cum este posibil sa tragi concluzii?! Ai mare grija, ca una e sa critici, alta e sa tragi concluzii pripite - adica sa judeci.

Fara linkuri si citate, ca am dat destule, iti spun un lucru pe care te rog sa-l cantaresti intr-un mod foarte atent, fara sa te grabesti. Toti Sfintii s-au considerat pa-ca-tosi, nevrednici de participarea la Sfintele Taine, si asta nu din smerenie, pentru ca nici smerenie nu credeau ca au dobandit - pana la ultima suflare a lor au fost siguri de asta! Deci, cu toate acestea au mers si s-au impartasit de fiecare data, pentru ca asa ne invata Traditia si marii Parinti ai Bisericii, oameni care au alcatuit rugaciunile Liturghiei, Teologi supranumiti asa pentru ca nu au mai fost Sfinti cunoscatori ca si ei in tot crestinismul. Eu pe acestia ii cred si pe duhovnicul meu, care imi stie pacatele, neajunsurile si problemele.

Deci este pe riscul tau daca te tii departe de Painea Vietii, traind in inselarea ca vei ajunge candva, la batranete, desavarsita sau merituoasa, ca numai atunci sa te impartasesti des. Iti spun ca in momentul in care te vei considera vrednica, atunci NU vei fi vrednica. Ca va fi peste trei luni, ca va fi la batranete, NU vei avea voie sa cazi in pacatul mandriei ca tu esti destul de curata sau de virtuoasa pentru a te apropia de Hristos.

Domnul cu tine si cu cei care mai citesc pe aici.

Nu ti-am judecat viata particulara, ci opiniile pe care le-ai exprimat pe forum. Si opiniile iti apartin in totalitate.. (una este sa spui ca esti fortat de imprejurari sa faci ceva gresit, cu totul altceva este sa detii o idee gresita). Intr-adevar viata ta nu ma priveste (chiar nu ma intereseaza)
Dar opiniile tale le-ai facut publice si sunt deja cartea ta de vizita.
Si mai sunt si alte opinii cu care nu sunt de acord, dar cele doua pe care le-am enuntat sunt cele mai vizibile.

Sigur ca sfintii s-au considerat pacatosi si asa s-au impartasit.
Dar NOI ne consideram pacatosi?

Sa nu crezi ca nu ma impartasesc deloc. Dar fara sa-mi plang pacatele in mod real eu nu indraznesc sa ma impartasesc. (Si daca nu-mi vad pacatele si nu mi le plang, incerc macar sa-mi plang starea mea de nesimtire duhovniceasca). Si asta cere efort.. daca nu este perioada de post, eu sunt vesela si nepasatoare ca un fluturas... greu sa ma spovedesc!

(Si nu pot crede ca cineva care nu tine post cum trebuie, care nu se infraneaza drastic de la toate cele este capabil sa se pocaiasca de pacate! De aceea sunt ff suspicioasa cand mi se prezinta o atitudine relaxata fata de post, abstinenta.. ba si spovedania este superflua..)

Nu o lua personal.

Florin-Ionut 25.06.2010 16:38:23

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 262794)
Nu ti-am judecat viata particulara, ci opiniile pe care le-ai exprimat pe forum. Si opiniile iti apartin in totalitate.. (una este sa spui ca esti fortat de imprejurari sa faci ceva gresit, cu totul altceva este sa detii o idee gresita). Intr-adevar viata ta nu ma priveste (chiar nu ma intereseaza)
Dar opiniile tale le-ai facut publice si sunt deja cartea ta de vizita.
Si mai sunt si alte opinii cu care nu sunt de acord, dar cele doua pe care le-am enuntat sunt cele mai vizibile.

Sigur ca sfintii s-au considerat pacatosi si asa s-au impartasit.
Dar NOI ne consideram pacatosi?

Sa nu crezi ca nu ma impartasesc deloc. Dar fara sa-mi plang pacatele in mod real eu nu indraznesc sa ma impartasesc. (Si daca nu-mi vad pacatele si nu mi le plang, incerc macar sa-mi plang starea mea de nesimtire duhovniceasca). Si asta cere efort.. daca nu este perioada de post, eu sunt vesela si nepasatoare ca un fluturas... greu sa ma spovedesc!

(Si nu pot crede ca cineva care nu tine post cum trebuie, care nu se infraneaza drastic de la toate cele este capabil sa se pocaiasca de pacate! De aceea sunt ff suspicioasa cand mi se prezinta o atitudine relaxata fata de post, abstinenta.. ba si spovedania este superflua..)

Nu o lua personal.

Pentru informatia ta, maine la 11:00 o sa ma si spovedesc. Va fi o spovedanie facuta rapid intre o slujba pe care parintele o va tine undeva si plecarea lui la aeroport, spre Atena. Tinand cont de cat de aglomerat este el, ca si multi alti duhovnici, este practic imposibil sa ne spovedim saptamanal. Atunci ce facem, nu ne mai impartasim de fiecare data, in acord cu atatia si atatia Sfinti Parinti care au impus asta si in canoane drastice, apostolesti si locale?! Tie iti place sa fii afurisita de Canonul 9 apostolic si de celalalt pe care am obosit de cate ori le-am citat, ca tot forumistul ignorant ca le citeasca si sa mediteze la ele? Pe cine asculti tu, pe Sfantul Ioan Gura-de-Aur sau pe Parintele X de la manastirea Y?

Cat despre pocainta adevarata si despre lacrimi, fa cum iti spune constiinta. Numai, vorba unui parinte la o predica, nu va scremeti fratilor sa plangeti, ca lacrimile nu vin la comanda... :)

Nesimitre duhovniceasca... tu scrii cuvinte mari acolo, nu gluma. :) Eu prefer deocamdata sa traiesc credinta in acel mod relaxat si vesel, altfel s-ar putea sa ma dea afara nevasta din casa. :)) Deci vezi matale, nu exista reguli general-valabile de mantuire si de pocainta.

anna21 25.06.2010 17:59:42

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 262801)
Pentru informatia ta, maine la 11:00 o sa ma si spovedesc. Va fi o spovedanie facuta rapid intre o slujba pe care parintele o va tine undeva si plecarea lui la aeroport, spre Atena. Tinand cont de cat de aglomerat este el, ca si multi alti duhovnici, este practic imposibil sa ne spovedim saptamanal. Atunci ce facem, nu ne mai impartasim de fiecare data, in acord cu atatia si atatia Sfinti Parinti care au impus asta si in canoane drastice, apostolesti si locale?! Tie iti place sa fii afurisita de Canonul 9 apostolic si de celalalt pe care am obosit de cate ori le-am citat, ca tot forumistul ignorant ca le citeasca si sa mediteze la ele? Pe cine asculti tu, pe Sfantul Ioan Gura-de-Aur sau pe Parintele X de la manastirea Y?

Cat despre pocainta adevarata si despre lacrimi, fa cum iti spune constiinta. Numai, vorba unui parinte la o predica, nu va scremeti fratilor sa plangeti, ca lacrimile nu vin la comanda... :)

Nesimitre duhovniceasca... tu scrii cuvinte mari acolo, nu gluma. :) Eu prefer deocamdata sa traiesc credinta in acel mod relaxat si vesel, altfel s-ar putea sa ma dea afara nevasta din casa. :)) Deci vezi matale, nu exista reguli general-valabile de mantuire si de pocainta.

Pai tu pe cine asculti? Sf. Ioan Gura de Aur? Imi amintesc ca a vorbit impotriva teatrelor (distractiilor "lumesti").. ca sa aducem discutia la nivelul "civilizatiei" prezente.. tu participi la teatrul de astazi? sau nu ai televizor, nu vizionezi filme etc... Deci chiar asculti ce spune Sf. Ioan Gura de Aur?

Nu sunt impotriva impartasirii dese DACA ne lepadam de pacate si de iubirea patimilor noastre.
Altfel doar ne iluzionam ca am fi ceva, chiar daca ne impartasim des. Sarim peste lepadarea de cele lumesti? Nu.
In omul trupesc (preocupat de ce mananca, cum se imbraca, cum socializeza si de cate ori sexualizeza :) ), Duhul nu sta. Vorba fratelui Zaharia.. il "obligam" pe Hristos sa faca voia noastra? Nu, nu va sta in noi.

Iarasi, nu o lua personal.
Daca ar veni Traditie (care are idei radicale, cu unele nu sunt de acord, dar sunt de acord cu atitudinea lui generala) si ar spune: eu ma impartasesc saptamanal.. as zice oau!!! Dar nu zice. De ce?
Sau fratele Zaharia.. nu zice nici dumnealui acest lucru.
Sau Geo Nectarios..
De ce? Ma intreb si eu.
Nu cumva ei privesc mai mult spre propriile lor pacate? Ma intreb.

Dar multi considera credinta un fel de hobby sau un exercitiu spiritual pus tot in slujba zeului om.. nu?
Cum ne ingrijim de trup si minte.. iaca trebuie sa avem si o viata spirituala, la alegere eventual (nu ma refer la tine, ci va spiritul timpului, sa zic asa).. Si mersul la biserica, rugaciunea sunt lucruri pe care le bifam in agenda de bun crestin, uitand ca de fapt noi trebuie sa-i dam lui Hristos INTREAGA NOASTRA VIATA, in toate aspectele ei.
Abia atunci ne putem impartasi si zilnic daca vrem.
Daca nu suntem acolo trebuie sa ne pocaim in primul rand... ca nu suntem decat niste ipocriti.
Nu se poate sa pastrezi si placerile lumesti si sa vrei si viata vesnica. Primele trebuie sacrificate. Macar sa nu ne lipim sufletul de mancare, de impresie buna ce o facem aspupra lumii, de glumele cu prietenii, de prestigiul de la munca, de nevasta din pat etc..

4ndreea 25.06.2010 18:15:54

Despre HAARP nu stiam. Auzisem mai de mult despre Blue Beam. Tin minte ca citisem intr-un articol mai amanuntit cum ii omorau pe cei care se voiau sa ii desconspire, fara a lasa nicio urma. Oameni perfect sanatosi, care nu sufereau de afectiuni cardiace, mureau din cauza cedarii bruste a activitatii inimii. Aveau niste aparate cu care le opreau inima, de la distanta. E posibil asa ceva in ziua de azi, intrucat cu jumatate de secol in urma erau astfel de aparate testate pe broste si aveau efect.

Florin-Ionut 25.06.2010 23:12:32

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 262828)
Pai tu pe cine asculti? Sf. Ioan Gura de Aur? Imi amintesc ca a vorbit impotriva teatrelor (distractiilor "lumesti").. ca sa aducem discutia la nivelul "civilizatiei" prezente.. tu participi la teatrul de astazi? sau nu ai televizor, nu vizionezi filme etc... Deci chiar asculti ce spune Sf. Ioan Gura de Aur?

Nu sunt impotriva impartasirii dese DACA ne lepadam de pacate si de iubirea patimilor noastre.
Altfel doar ne iluzionam ca am fi ceva, chiar daca ne impartasim des. Sarim peste lepadarea de cele lumesti? Nu.
In omul trupesc (preocupat de ce mananca, cum se imbraca, cum socializeza si de cate ori sexualizeza :) ), Duhul nu sta. Vorba fratelui Zaharia.. il "obligam" pe Hristos sa faca voia noastra? Nu, nu va sta in noi.

Iarasi, nu o lua personal.
Daca ar veni Traditie (care are idei radicale, cu unele nu sunt de acord, dar sunt de acord cu atitudinea lui generala) si ar spune: eu ma impartasesc saptamanal.. as zice oau!!! Dar nu zice. De ce?
Sau fratele Zaharia.. nu zice nici dumnealui acest lucru.
Sau Geo Nectarios..
De ce? Ma intreb si eu.
Nu cumva ei privesc mai mult spre propriile lor pacate? Ma intreb.

Dar multi considera credinta un fel de hobby sau un exercitiu spiritual pus tot in slujba zeului om.. nu?
Cum ne ingrijim de trup si minte.. iaca trebuie sa avem si o viata spirituala, la alegere eventual (nu ma refer la tine, ci va spiritul timpului, sa zic asa).. Si mersul la biserica, rugaciunea sunt lucruri pe care le bifam in agenda de bun crestin, uitand ca de fapt noi trebuie sa-i dam lui Hristos INTREAGA NOASTRA VIATA, in toate aspectele ei.
Abia atunci ne putem impartasi si zilnic daca vrem.
Daca nu suntem acolo trebuie sa ne pocaim in primul rand... ca nu suntem decat niste ipocriti.
Nu se poate sa pastrezi si placerile lumesti si sa vrei si viata vesnica. Primele trebuie sacrificate. Macar sa nu ne lipim sufletul de mancare, de impresie buna ce o facem aspupra lumii, de glumele cu prietenii, de prestigiul de la munca, de nevasta din pat etc..

Am trecut in lista pentru spovedania de maine ca i-am smintit pe altii.

Mai vorbim.

annajanette 29.06.2010 03:54:52

Eu nu stiu ce va fi dar am primit acest mail de la un calugar si am zis hai sa vi-l dau si voua , daca s-a mai discutat pe acest subiect scuze.
Pupici
Doamne ajuta!

andreicozia 29.06.2010 05:09:35

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 264342)
Eu nu stiu ce va fi dar am primit acest mail de la un calugar si am zis hai sa vi-l dau si voua , daca s-a mai discutat pe acest subiect scuze.
Pupici
Doamne ajuta!

Ma intreb daca calugarul tau nu are nimic mai bun de facut la minastire decit sa stea pe internet si sa "pescuiasca" apocalipse gen Blue Beam?

De ce le trebuie lor cablu de internet si TV eu nu stiu? Ei nu realizeaza ca-l baga pe dracu'-n minastire.
Degeaba au facut stramosii nostrii ziduri groase de aparare impotriva dracilor daca acum ii bagam pe o gaurica sfredelita-n perete! ca in cetatea Zionului din utimul "Matrix

Dragos - NL 29.06.2010 07:03:38

eu cred ca ideea nu e sa intre in manastire, ci sa iasa din manastire incununat de credibilitate duhovniceasca...

... ceea ce e mai grav.

annajanette 01.07.2010 04:49:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 264343)
ma intreb daca calugarul tau nu are nimic mai bun de facut la minastire decit sa stea pe internet si sa "pescuiasca" apocalipse gen blue beam?

De ce le trebuie lor cablu de internet si tv eu nu stiu? Ei nu realizeaza ca-l baga pe dracu'-n minastire.
Degeaba au facut stramosii nostrii ziduri groase de aparare impotriva dracilor daca acum ii bagam pe o gaurica sfredelita-n perete! Ca in cetatea zionului din utimul "matrix

hai ma nu fii rau si tu, e un om de treaba, mi-a si el un mail, ce ai cu el?

Dragos - NL 01.07.2010 07:35:16

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 265172)
hai ma nu fii rau si tu, e un om de treaba, mi-a si el un mail, ce ai cu el?

mai exact un subiect de diversiune.

SamFromUrath 02.07.2010 13:52:03

Oare de ce ar mai vrea cineva suficient de inteligent, sa incerce sa va prezinte o simulare holografica chiar in ziua/luna/anul in care voi va veti astepta mai mult la acest lucru.Asta mi se pare fantastic.Ca oamenii aia "rai" vor incerca sa va subjuge vointa/credinta/etc chiar cand voi veti mai suspiciosi cu privire la aceasta inselatorie.
Si daca chestia asta e atat de bine pusa la punct, cum de stie atata lume despre ea?Oare ce s-a intamplat cu bunul simt cand vine vorba de niste intrebari/explicatii?

Intrebarea care sfideaza bunul simt al ratiunii e urmatoarea: cine are de castigat din batutul apei in piua cu privire la acest subiect si la altele asemanatoare?Cine are de castigat din propagarea spaimelor cu substrat religios in general?

annajanette 02.07.2010 17:32:17

Citat:

În prealabil postat de SamFromUrath (Post 265655)
Oare de ce ar mai vrea cineva suficient de inteligent, sa incerce sa va prezinte o simulare holografica chiar in ziua/luna/anul in care voi va veti astepta mai mult la acest lucru.Asta mi se pare fantastic.Ca oamenii aia "rai" vor incerca sa va subjuge vointa/credinta/etc chiar cand voi veti mai suspiciosi cu privire la aceasta inselatorie.
Si daca chestia asta e atat de bine pusa la punct, cum de stie atata lume despre ea?Oare ce s-a intamplat cu bunul simt cand vine vorba de niste intrebari/explicatii?

Intrebarea care sfideaza bunul simt al ratiunii e urmatoarea: cine are de castigat din batutul apei in piua cu privire la acest subiect si la altele asemanatoare?Cine are de castigat din propagarea spaimelor cu substrat religios in general?

eu ma gandesc sa nu fi "transpirat" din greseala aceasta informatie.

Florin-Ionut 13.01.2011 11:01:10

Au dat astia cu Blue Beam in China? Oricum trebuie sa faca teste inaintea marelui eveniment anuntat...

http://www.ziare.com/magazin/spatiu/...-video-1068106

Raoul 13.01.2011 14:52:01

Interesant... Cine stie,e posibila si varianta asta.

horatiu.miron 13.01.2011 15:56:28

Mie proiectul asta, Blue Beam, imi suna la fel ca "jandarmii ne ataca cu raze".

Pentru cine nu stie, sunt doua doamne in varsta, gemene, care protesteaza prin Bucuresti impotriva SRI-ului, care are "agenti" instalati pe acoperisul imobilului dumnealor si le iradiaza continuu.

Florin-Ionut 13.01.2011 16:00:58

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 322949)

Pentru cine nu stie, sunt doua doamne in varsta, gemene, care protesteaza prin Bucuresti impotriva SRI-ului, care are "agenti" instalati pe acoperisul imobilului dumnealor si le iradiaza continuu.

Ramane de vazut. Probabil in decembrie 2012.

Pana atunci, e bine sa fim sceptici.

Dumitru73 13.01.2011 18:54:40

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 322949)

cred ca ambele cazuri sunt la fel de "reale".

windorin 14.01.2011 11:30:59

WikiPedia

Nu ma mai mira nimic din cele ce pot veni de la... americani si de la politica.
Dea Domnul sa fi dobandit pana atunci harul de a nu ne lasa inselati de "spectacole" si frica.

Florin-Ionut 24.01.2011 11:13:52

Se pare ca explozia unei supernove de acum mai multe sute de ani va fi vizibila taman nu stiu cand in 2012: :33:

http://think.adevarul.ro/2011/01/al-...e-cer-in-2012/

Când se va întâmpla așa ceva, cel puțin pentru două săptămâni vom vedea pe cer un al doilea soare, spune Carter. E posibil, de asemenea, să nu existe noapte în acest interval.
Acest lucru e posibil să se întâmple în 2012. Explozia ar putea duce, de asemenea, la formarea ueni găuri negre la 1.300 de ani lumină de pământ.
Cei pasionați de sfârșitul lumii sunt avertizați să nu speculeze acest eveniment, întrucât supernova va provoca o ploaie de particule inofensive . “Particulele vor inunda Pământul și, în mod bizar, deși supernova pe care o vom vedea va lumina cerul, 99% din energia pe care o creează este eliberată în aceste particule care vor trece prin corpurile noastre și prin Pământ fără să provoace vreo daună”, spune Carter.
Dimpotrivă, supernova este benefică pentru Terra, întrucât aceste particule asigură elementele necesare supraviețuirii și continuității. “Din acestea se fac lucruri precum aurul, argintul sau chiar uraniul. O stea ca Betelgeuse formează pentru noi tot felul de elemente grele și atomi”, spune Carter.

Dumitru73 24.01.2011 12:37:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 327385)
Se pare ca explozia unei supernove de acum mai multe sute de ani va fi vizibila taman nu stiu cand in 2012: :33:

http://think.adevarul.ro/2011/01/al-...e-cer-in-2012/

Când se va întâmpla așa ceva, cel puțin pentru două săptămâni vom vedea pe cer un al doilea soare, spune Carter. E posibil, de asemenea, să nu existe noapte în acest interval.
Acest lucru e posibil să se întâmple în 2012. Explozia ar putea duce, de asemenea, la formarea ueni găuri negre la 1.300 de ani lumină de pământ.
Cei pasionați de sfârșitul lumii sunt avertizați să nu speculeze acest eveniment, întrucât supernova va provoca o ploaie de particule inofensive . “Particulele vor inunda Pământul și, în mod bizar, deși supernova pe care o vom vedea va lumina cerul, 99% din energia pe care o creează este eliberată în aceste particule care vor trece prin corpurile noastre și prin Pământ fără să provoace vreo daună”, spune Carter.
Dimpotrivă, supernova este benefică pentru Terra, întrucât aceste particule asigură elementele necesare supraviețuirii și continuității. “Din acestea se fac lucruri precum aurul, argintul sau chiar uraniul. O stea ca Betelgeuse formează pentru noi tot felul de elemente grele și atomi”, spune Carter.

Acest lucru e posibil să se întâmple în 2012
Dar specialistii au completat: se va intampla oricand incepand cu anul 2012 pana intr-n milion de ani.

Florin-Ionut 24.01.2011 13:39:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327420)
Acest lucru e posibil să se întâmple în 2012
Dar specialistii au completat: se va intampla oricand incepand cu anul 2012 pana intr-n milion de ani.

Unde au completat?...

Problema mea e ca se tot pomeneste de 2012. Cum au calculat ei dom'le ca taman "incepand cu 2012" o sa colapseze steaua aceea?! In sfarsit, vine vorba ca atunci o sa vedem noi evenimentul din trecut. O stea functioneaza cu succes cateva miliarde bune de ani, dupa care moare. Si vin savantii lui peste care ne spun cu atata precizie: aveti grija ca s-a terminat combustibilul stelei X si incepand cu 2012 sunt sanse mari sa explodeze. Ha ha.

2012, da? Sa fie clar! :)))

Dumitru73 24.01.2011 14:30:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 327441)
Unde au completat?...

Problema mea e ca se tot pomeneste de 2012. Cum au calculat ei dom'le ca taman "incepand cu 2012" o sa colapseze steaua aceea?! In sfarsit, vine vorba ca atunci o sa vedem noi evenimentul din trecut. O stea functioneaza cu succes cateva miliarde bune de ani, dupa care moare. Si vin savantii lui peste care ne spun cu atata precizie: aveti grija ca s-a terminat combustibilul stelei X si incepand cu 2012 sunt sanse mari sa explodeze. Ha ha.

2012, da? Sa fie clar! :)))

Brad Carter, lector in fizica la Universitatea din Queensland ( Australia), a declarat ca explozia ar putea avea loc inainte de sfarsitul acestui an - sau in orice moment in urmatorul milion de ani. - http://science.hotnews.ro/stiri-spat...ilea-soare.htm

In ce priveste miliardele de ani gresesti, nu total.
Stelele de tipul soarelui "traiesc" miliarde de ani.
Stelele supergigantice asa cum este si Betelgeuse, steaua in cauza, au o viata mult mai scurta.
Betelgeuse da semne ca se apropie de sfarsitul vietii desi are "doar" 8,5 milioane de ani.

Florin-Ionut 24.01.2011 14:54:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327465)
Brad Carter, lector in fizica la Universitatea din Queensland ( Australia), a declarat ca explozia ar putea avea loc inainte de sfarsitul acestui an - sau in orice moment in urmatorul milion de ani. - http://science.hotnews.ro/stiri-spat...ilea-soare.htm

In ce priveste miliardele de ani gresesti, nu total.
Stelele de tipul soarelui "traiesc" miliarde de ani.
Stelele supergigantice asa cum este si Betelgeuse, steaua in cauza, au o viata mult mai scurta.
Betelgeuse da semne ca se apropie de sfarsitul vietii desi are "doar" 8,5 milioane de ani.

Asa este, stelele gigantice traiesc mult mai putin, insa am uitat explicatia. Isi consuma mai repede combustibilul, deci masa proprie nu mai poate tine in frau exploziile nucleare - dar de ce?

Cat despre declaratia lui Carter, de ce taman acum sau in urmatorul milion de ani? Asta e echivalenta cu a nu spune nimic despre o stea care are 9 milioane de ani si care este undeva in faza relativ terminala in starea de "superstar".

Vad ca astia de pe Hotnews nu zic nimic de 2012. Sunt curios unde e publicat si cum suna articolul original.

EDIT: supernove explodeaza constant pretutindeni in Univers, insa numai unele sunt cu adevarat vizibile pe Pamant chiar si in timpul zilei, fiind mai mari si mai "aproape" de noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:26:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.