Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Trianon (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9466)

Radu32 16.05.2010 18:17:33

Trianon

Partidele extremiste de factura nazisto-hortista din Ungaria, care au castigat alegerile anul acesta,doresc sa faca o manifestatie in Franta, pe data de 04.06.,data la care Puterile aliate au semnat alaturi de Ungaria, Tratatul de la Trianon, prin care se consfintea revenirea Transilvaniei la Romania !
De aceea pe data de 04.06,anul curent,etnici maghiari de pretutindeni,au fost indemnati sa merga la Paris, pentru a protesta in fata palatului Trianon,pentru nedreptatea facuta acum 90 de ani Ungariei ! Se pare ca au primit aprobarea necesara ,pentru manifestatie,de la autoritatile franceze !
Nu stiu daca stirea e adevarata,sursa este revista Tricolorul !
Insa mi se pare o noua marsavie hortista la adresa Romaniei,daca e adevarat !

kiralina 16.05.2010 19:00:52

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 248875)
Partidele extremiste de factura nazisto-hortista din Ungaria, care au castigat alegerile anul acesta,doresc sa faca o manifestatie in Franta, pe data de 04.06.,data la care Puterile aliate au semnat alaturi de Ungaria, Tratatul de la Trianon, prin care se consfintea revenirea Transilvaniei la Romania !
De aceea pe data de 04.06,anul curent,etnici maghiari de pretutindeni,au fost indemnati sa merga la Paris, pentru a protesta in fata palatului Trianon,pentru nedreptatea facuta acum 90 de ani Ungariei ! Se pare ca au primit aprobarea necesara ,pentru manifestatie,de la autoritatile franceze !
Nu stiu daca stirea e adevarata,sursa este revista Tricolorul !
Insa mi se pare o noua marsavie hortista la adresa Romaniei,daca e adevarat !

DE regula,informatiile din Tricolorul sunt bine documentate!nedreptate facuta ungariei,ca au pierdut ce nu era al lor?ar trebui sa invatam de la ungurii extremisti ce tot cer ce nu e al lor si sa facem si noi galagie sa cerem ce e al nostru:cadrilaterul,bucovina de nord,tinutul hertei,insula serpilor etc.dar romanul tot mamaliga.numai cand vine vorba de stomac iese in strada,vezi protestele pensionarilor si ale bugetarilor!

Scotianul 16.05.2010 20:15:14

Daca contesta Tratatul de la Trianon..

nu vor avea o problema,fie si din punct de vedere al principiului teritorialitatii,numai cu Romania.Dupa calculele mele ar fi cel putin alte 3 state direct afectate.Asa ca protestul are sansa galosilor de guma sub clar de luna.
Dupa cum puteti observa altii deja au trecut la masuri
http://www.agerpres.ro/media/index.p...cetatenii.html
Oricum este logic ca pe timp de criza>politicienii sa gaseasca strategeme diversioniste.Din acest punct de vedere nu au inventat maghiarii oul si gaina.Ei doar aplica o tactica veche.
Romania a devenit membra a Tratatului Nord Atlantic(NATO)in 2004 si mai este si membra UE.Consecinta>protestu este hilar.O retrasare a granitelor este exclusa din multe motive geopolitice si geostrategice.
Luati in calcul faptul ca Ungary s fost rau lovita de criza,au fost diferite ,,spasme"politice,
solutiile sunt dureroase si duc la pierderea popularitatii asa ca...hai sa facem un miting ca sa-i dam senzatia lu Istvan ca ne luptam pt soarta lui.Mai oameni buni...cand Ungary va decide de capul ei in UE sa-mi spuneti si mie.
Calmi oameni buni.Ce vor ei sa obtina se poate face doar in mod armat iar asa ceva inseamna reeditarea unor conditii din trecut.Interesant dar stupid.O scurta privire in directia Germaniei si una in directia Rusiei te face sa realizezi ca miza actuala este una energetica iar demersul Ungary intra la ,,si altele".Ca demersul oricarei tari pe sistem ,,catel"in fata dreptatii ,,leilor".

Radu32 17.05.2010 19:56:52

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 248954)
nu vor avea o problema,fie si din punct de vedere al principiului teritorialitatii,numai cu Romania.Dupa calculele mele ar fi cel putin alte 3 state direct afectate.Asa ca protestul are sansa galosilor de guma sub clar de luna.
Dupa cum puteti observa altii deja au trecut la masuri
http://www.agerpres.ro/media/index.p...cetatenii.html
Oricum este logic ca pe timp de criza>politicienii sa gaseasca strategeme diversioniste.Din acest punct de vedere nu au inventat maghiarii oul si gaina.Ei doar aplica o tactica veche.
Romania a devenit membra a Tratatului Nord Atlantic(NATO)in 2004 si mai este si membra UE.Consecinta>protestu este hilar.O retrasare a granitelor este exclusa din multe motive geopolitice si geostrategice.
Luati in calcul faptul ca Ungary s fost rau lovita de criza,au fost diferite ,,spasme"politice,
solutiile sunt dureroase si duc la pierderea popularitatii asa ca...hai sa facem un miting ca sa-i dam senzatia lu Istvan ca ne luptam pt soarta lui.Mai oameni buni...cand Ungary va decide de capul ei in UE sa-mi spuneti si mie.
Calmi oameni buni.Ce vor ei sa obtina se poate face doar in mod armat iar asa ceva inseamna reeditarea unor conditii din trecut.Interesant dar stupid.O scurta privire in directia Germaniei si una in directia Rusiei te face sa realizezi ca miza actuala este una energetica iar demersul Ungary intra la ,,si altele".Ca demersul oricarei tari pe sistem ,,catel"in fata dreptatii ,,leilor".

Sunt pregatiti, sa obtina si in mod armat, fii linistit ! Din pacate Romania ,nu are preteni in europa, eventual dusmani are destui ! Fii linistit, ca nu ne va sustine nimeni in europa !
Ungaria,face si desface acuma, isi pune in miscare tot mecanismul de persuasiune pe la curtile europene,isi pune in miscare diaspora din sua ,si de peste tot ,si uniti si nationalisti cum sunt, vor atage incet, incet, focul sub oala lor !

Radu32 17.05.2010 19:58:53

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 248913)
DE regula,informatiile din Tricolorul sunt bine documentate!nedreptate facuta ungariei,ca au pierdut ce nu era al lor?ar trebui sa invatam de la ungurii extremisti ce tot cer ce nu e al lor si sa facem si noi galagie sa cerem ce e al nostru:cadrilaterul,bucovina de nord,tinutul hertei,insula serpilor etc.dar romanul tot mamaliga.numai cand vine vorba de stomac iese in strada,vezi protestele pensionarilor si ale bugetarilor!

noi nu numai ca nu vom castiga ce a fost al nostru,dar...datoriata pasivitatii si a lipsei de grija, s-ar putea sa pierdem si ce avem !!!

Radu32 17.05.2010 20:04:34

mirare

voi nu vedeti ce atitudine obraznica si revendicativa are premierul orban, in fata unei europe careia putin ai pasa de satatele mici precum romania sau slovakia !
de ce tace europa ca vaca-n cucuruz ? si nu zice nimica,nu le da peste nas, acestor revizionisti fascisti unguri ??? astia sfideaza nu pe noi, o tara mica si nainsemnata, ci sfideaza intreaga europa si intreaga lume,pentru a obitine transilvania !

eodor nastasa 17.05.2010 21:05:49

Ei, de ce ? Pai, cine a crezut ca 'doamnei' ue ii pasa de Romania, a fost ori naiv ori...Si acum, daca dormim pe noi, s-ar putea, s-ar putea. Cu parere de rau, dar trebuie sa o spunem : Ungurilor trebuie sa le raspundem intr-un singur fel, evident daca va fi cazu', mergem pana la budapesta, si infingem drapelu' lu' Romania, pe turla ceam mai inalta, asta asa, ca sa-l vaza si ei,
nazdravanii...bineinteles, vom merge cu tancu'...(stiti voi care, ala de l-a vandut domn' base & co):32:

Grabriella 17.05.2010 21:32:49

"Razi tu razi, Harap Alb, da' nu-i rasul tau"!
Nu cumva sa se implinesca vorba parintelui Arsenie Boca:"Ardealul va cadea primul"

kiralina 17.05.2010 21:40:26

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 249528)
Ei, de ce ? Pai, cine a crezut ca 'doamnei' ue ii pasa de Romania, a fost ori naiv ori...Si acum, daca dormim pe noi, s-ar putea, s-ar putea. Cu parere de rau, dar trebuie sa o spunem : Ungurilor trebuie sa le raspundem intr-un singur fel, evident daca va fi cazu', mergem pana la budapesta, si infingem drapelu' lu' Romania, pe turla ceam mai inalta, asta asa, ca sa-l vaza si ei,
nazdravanii...bineinteles, vom merge cu tancu'...(stiti voi care, ala de l-a vandut domn' base & co):32:

Steagul il punem pe varful replicii castelului huniazilor din budapesta,ca si-au ridicat o copie,sa se simta ca ''acasa'',ca in transilvania.la ce politica au extremistii,ne-om trezi intr-o zi ca ardealul e al ungurilor.de ce oare e facut vadim tudor extremist in cond in care arata mereu ce vor sa faca realii extremisti?tocmai ptr a nu fi luat in seama.e singurul ce lupta sa pastreze niste teritorii ale tarii,care nu mai intereseaza pe nici un politician!

eodor nastasa 17.05.2010 21:41:28

Nu rad deloc, ba din contra. Ardealu', sa nu cada 'spiritual' primu'...si daca vine unguru', sa fii sigura ca pe primu tanc ce intra-n budapesta, o sa sad io, cu flamura in mana...ca mis moldovian, si mis iute la manie, atunci cand vine vorba de Romanica mea ! Da pana va veni vremea, HA ce-mi sunt, mai bascaleasc, ca altfel, ajung sa tarii bocancu' pe aratura lu' patria...

maria-luisa 17.05.2010 21:41:39

"niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său…Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul.“ (Zaharia 8:17)

“Dar ei n-au vrut să ia aminte, ci au întors spatele și și-au astupat urechile ca să n-audă. Și-au făcut inima ca diamantul de tare, ca să n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul oștirilor, prin Duhul Său, prin proorocii de mai înainte. Din pricina aceasta Domnul oștirilor S-a aprins de o mare mânie.”

“Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau, cum poți zice fratelui tău: ,,Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău“, și, când colo, tu ai o bârnă într-al tău?…Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău.” (Matei 7:1-5)

Scotianul 17.05.2010 21:47:20

Scotianu cu baioneta la arma

Daca tara mi-o va cere voi pleca fluierand(,,Eu când vreau să fluier, fluier"),cu o floare de nu-ma-uita la casca,ca sa infig tricoloru romanesc pe Parlamentu maghiar(care este facut cu marmura de Ruschita>Romania).Insa inainte sa marlasuiesc precum bravul soldat Svejk pe ritm de ,,Trec batalioane romane Carpatii in directia Nadlac-Budapesta,ma tot gandesc la momentul cand eram sa fim aceiasi tara.Nu,nu am consumat licori bahice specific scotiene in exces.Daca aveti amabilitatea sa va uitati pe urmatorul link
http://ziarero.realitatea.net/122367...nia_si_Ungaria
In drumul meu spre pusta maghiara banuiesc ca voi trece si pe sub geamurile acestor baieti
http://www.observator.info/eveniment...100-km-de-arad
care au discutat printre altele
http://www.ziare.com/emil-boc/premie...ngariei-681094
Asa ca s-ar putea sa ma opresc pe la granita unde impreuna cu Janos sa bem o tuica si sa ne indestulam cu un gulas in timp ce diversi extremisti si revizionisti se plimba pe la Trianon in timp ce politica la nivel inalt face pe ei ce face un caine pe un copac.
Eu propun un chef comun pe 2 teme:cine sunt ai frumoase?romancele sau unguroaicele?
si b).cine are mincare mai buna?
Daca totusi initiativa mea nu este interesanta si unii prefera sa ne luam la scarmant>atunci ma simt dator sa previn orice prieten de la vest de tara acesta ca>subsemnatu rectioneaza extrem de direct la orice tip de invazie
http://www.youtube.com/watch?v=vgmUzuVrSTg
Nu va faceti probleme.Inca nu au crapat toti care pot tine o arma in mina in tara asta.

Cu Dumnezeu inainte

eodor nastasa 17.05.2010 21:47:29

Iaca-ta ca uitasi, vor merge si conationali de ai mei, ca si ei sunt romani, si isi iubesc patria care mi-i hraneste !
Maria-luisa stii sa gatesti ?

eodor nastasa 17.05.2010 21:59:35

Spre exemplificare, pentru Gabriella, iaca-ta cam asa mis, io, la vremea cu pricina:
http://www.presamil.ro/OM/2004/30/p-15-1.jpg

maria-luisa 17.05.2010 22:02:26

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 249558)
Iaca-ta ca uitasi, vor merge si conationali de ai mei, ca si ei sunt romani, si isi iubesc patria care mi-i hraneste !
Maria-luisa stii sa gatesti ?

sper sa nu otravesc pe nimeni...:D

eodor nastasa 17.05.2010 22:07:54

O dedicatie pentru domnii de la budapesta:
http://www.youtube.com/watch?v=xU9sJUc873E

Grabriella 17.05.2010 22:26:29

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 249558)

Da, mai cunosc un domn din Targu Frumos( si nu numai) care are acelasi spirit.

Radu32 18.05.2010 17:13:31

ok

fratii nostri moldoveni si olteni au o artitudine putin cam...distractiva ! Dar e treba lor, eu nu as vrea sa avem nevoie de ei,si sa vedem atunci cate parale fac !
Nu uitati ca jocul in poltica mondiala il fac mereu marile puteri, De aceea Ungaria nu va actiona, decat atunci cand Soarta Transilvaniei va fi decisa la alte curti din Europa !
Singura pavaza impotriva revizionismului este SUA !
Aceasta unica putere mondiala,pacificatoare, garanta a status-qvo-ului,ea singura protejeaza pacea in lume,ferind natiunile mici de bunul plac al celor mari ( vezi cazul georgiei...!) Daca ea va cadea candva...vor aparea nori negri pe cerul europei !

Radu32 20.05.2010 19:51:41

cam asa

desi o natiune mica, rastransa prin forta evenimentelor istorice la arealul geografic actual,Ungaria spera ca intr-o zi sa redevina "Mare",iar durerea cea mai mare a ungurilor este faptul ca au "pierdut" Transilvania(considerata de ei unfel de leagan etnic si spiritual ).
si totusi, Transilvania nu le-a apartinut de facto si de jure decat in urma incheierii dualismului austro-ungar din anul 1867,cand austra, slabita, in urma revolutiilor de la 1848,a acceptat acest compromis,lasand frau liber administratiei maghiare in Transilvania.
Al doilea moment cand au avut controlul efectiv,sunt anii 1940-1944.
singura preocupare perpetuua a lor si nelinistitoare in toate aceste perioade, a fost una singura: aceea de a-i transforam pe romani in ...unguri !

horatiu.miron 21.05.2010 13:50:35

Despre extremisti, vorba unui vecin de-al meu: "nu trebuie sa traiasca si d-astia?".

ciprian22 22.05.2010 00:43:31

Cred ca problema este depasita.Revizionismul maghiar va exista intot-deauna la fel ca si reactia noastra , dar mai putin unita.Transilvania va ramane a noastra asta doar daca nu se inmultesc maghiarii peste masura.:).Mie nu mi s-au parut atat de extremisti ma refer la maghiarii de rand .Candva un maghiar mi-a spus ca atat timp cat va exista Vadim Tudor si Funar vor fi si alde Marko Belo si laslo Tokes.Cred ca avea perfecta dreptate.Poate ar fi mai bine sa ne gandim la chestii mai lumesti decat sa ni se aprinda sentimentul nationalist care zace in sufletul nostru de Dac.Momentan sunt mai primejdiosi proprii conducatori:).Dumnezeu sa ne ajute.Iar despre Cadrilater ,(spunea cineva mai sus ca ar fi pamant romanesc)..Ma cam indoiesc de asta.Din cate am inteles a fost luat de statul roman in urma unui razboi balcanic.Un fel de prada de razboi..

eodor nastasa 22.05.2010 01:08:16

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 251520)
Cred ca problema este depasita.Revizionismul maghiar va exista intot-deauna la fel ca si reactia noastra , dar mai putin unita.Transilvania va ramane a noastra asta doar daca nu se inmultesc maghiarii peste masura.:).Mie nu mi s-au parut atat de extremisti ma refer la maghiarii de rand .Candva un maghiar mi-a spus ca atat timp cat va exista Vadim Tudor si Funar vor fi si alde Marko Belo si laslo Tokes.Cred ca avea perfecta dreptate.Poate ar fi mai bine sa ne gandim la chestii mai lumesti decat sa ni se aprinda sentimentul nationalist care zace in sufletul nostru de Dac.Momentan sunt mai primejdiosi proprii conducatori:).Dumnezeu sa ne ajute.Iar despre Cadrilater ,(spunea cineva mai sus ca ar fi pamant romanesc)..Ma cam indoiesc de asta.Din cate am inteles a fost luat de statul roman in urma unui razboi balcanic.Un fel de prada de razboi..

Ca si Basarabia, Bucovina N, Herta, Banat S, si chiar Transilvania...prazi de razboi...scriu unii, in urma razboaielor duse de "imperialistii" romani, hrapareti...nemilosi, si cu sete de asuprire a vecinilor, care sunt ingeri pasnici, tulburati de "barbari" de romani, care mai sunt si venetici pe deasupra, s-au pripasit si ei prin partile locului...veniti din pustiile asiei...

Miha-anca 22.05.2010 05:56:26

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 249471)
Sunt pregatiti, sa obtina si in mod armat, fii linistit ! Din pacate Romania ,nu are preteni in europa, eventual dusmani are destui ! Fii linistit, ca nu ne va sustine nimeni in europa !
Ungaria,face si desface acuma, isi pune in miscare tot mecanismul de persuasiune pe la curtile europene,isi pune in miscare diaspora din sua ,si de peste tot ,si uniti si nationalisti cum sunt, vor atage incet, incet, focul sub oala lor !

Sa ne pastram calmul si sa nu ne agitam inutil.
Pr. arsenie Boca a spus ca multi vor pleca in strainatate, dar putini se vor intoarce, caci Romania va fi inconjurata de un inel de foc. Deci focul va fi ina afara Romaniei, nu in interior. Romania are prieteni: sfintii din cer.

Radu32 22.05.2010 18:27:29

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 251300)
Despre extremisti, vorba unui vecin de-al meu: "nu trebuie sa traiasca si d-astia?".

extemismul naste extremism !
daca ungurii nu ar avea o atitudine de ura la adresa statului Roman,si dorinta de a realipi transilvania la Ungaria Mare,cine ar mai avea ceva cu ei ?
insa noi,romanii ardeleni,demni si nobili urmasi ai veteranilor legionari romani,nu putem sta pasivi la asemanea manifestari de ura ! probabil cei din alte zone ale tarii rezonneaza mai putin,fiind mai departe,la aceasta problema !

Radu32 22.05.2010 18:36:04

ok

noi, romanii ardeleni, resimtim un fel de ura, la adresa ineficentei statului Roman, la dresa birocratizarii excesive, a lipsei de pragmatism si de organizare eficenta, si de dorinta de munca,moralitate si de atitudine civica !
aici suntem deplin de acord cu co-nationalii nostri maghiari, insa in timp ce ei vad solutia,din perspectiva proprie, etnica,ca fiind unirea cu Ungaria Mare, noi o vedem ca ramanere in granitele actuale, si ca, coexistenta cu fratii nostrii din provinciile istorice extra-carpatice !
cu toate defectele,imputabile provinciilor extra-carpatice, singura solutie logica este ramanerea alaturi de fratii nostri de sange,si incercarea de a face din statul actual,un topos social si politic mai bun !

Radu32 22.05.2010 18:45:12

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 251520)

maghiarul e un om ascuns si patimas ( tipul nervos ) insa uneori corect, el isi planuieste cu atentie maxima lovitura, dispretuieste romanitatea,ca lipsita de eficenta, si viseaza mereu unirea cu sistemul ungar ca o posibila solutie la lentoarea si ineficienta romaneasca socio-economica !

Radu32 27.05.2010 19:20:23

biserica si fascismul

m-am intrebat mereu,de ce unii preoti (poate mai degraba reformati) ai comunitatatii maghiare, incita la dezbinare si ura,exacerband instinctele nationaliste (pe care si asa ungurii le au indestul,slava domnului !).
Nu am inteles niciodata cum poate un preot de la amvon,sa-l deturneze in tribuna politica,incitand o etnie sa-si ceara asa zise "drepturi" politice si etnice !
Totusi, se pare ca la marea adunare a secuilor(100.000 de oameni ),organizata cu ocazia unei sarbatori catolice,si patronata de biserica catolica, religia si preotii raman cuminti in cadrele bunei-cuviinte,netransgresand dinspre spiritual inspre politic ! (sper sa fi fost asa, ca de fata acolo nu am fost !)
Ma intreb insa, ce situatie periculoasa s-ar fi creat,in mintile infierbantate a 100.000 de secui,daca preotii in loc sa-si vada de treaba s-ar fi apucat sa faca incitatii etnico-hortiste !
Ce bine e ca biserica catolica, isi vede de ale sale si nu lasa ca lucrurile din ograda ei sa deturneze in altceva !

Scotianul 04.06.2010 09:21:02

Qed

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 248954)
Oricum este logic ca pe timp de criza>politicienii sa gaseasca strategeme diversioniste.Din acest punct de vedere nu au inventat maghiarii oul si gaina.Ei doar aplica o tactica veche.Luati in calcul faptul ca Hungary s fost rau lovita de criza,au fost diferite ,,spasme"politice,solutiile sunt dureroase si duc la pierderea popularitatii asa ca...hai sa facem un miting ca sa-i dam senzatia lu Istvan ca ne luptam pt soarta lui.

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...ta-greciei.htm

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:05:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.