Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9454)

annajanette 15.05.2010 15:11:56

ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare?

eu am citit cateva capitole dar nu cuvant cu cuvant, adica de ex am citit psalmii, apocalipsa, evangheliiile, geneza si proverbele lui solomon. oare la judecata de apoi ne intreaba si ne trage la raspundere ca nu am citit toata biblia?

Danut7 15.05.2010 15:17:49

Nu........

cocacoc 15.05.2010 15:49:17

Da' daca n-o citeai deloc ?

penticostalulmantuibil 15.05.2010 15:53:06

Nici asa nu era o mare problema.
Biblia nu trebuie sa o citeasca decat sectantii. :)

eodor nastasa 15.05.2010 15:58:42

Poti sa citesti Biblia de n ori, daca nu-ti "intra" ceva in cap, si mai ales in inima, degeaba.
Asa ca, multi dintre noi ne batem cu caramida-n piept, ca plini suntem de citate Biblice, dar, vai, cand vine vorba sa le dam curs...ei bine, atunci, ne zicem : lasa ca de maine...
Daca am intelege ce scrie-n Biblie, nu am mai deschide gura...mai inainte de a ne gandi...
Dumnezeu, cel putin, asa cred eu, cerceteaza inima si nu cugetul...adica, nu cred, ca o sa ne dea extemporal la "citatu' or' pasaju' din Biblie", ci mai degraba extemporal la materia numita "viata", si cred ca prima intrebare, poate sa sune asa : Ce ati facut cu darul primit de la Mine, numit viata ?

Doriana 15.05.2010 16:00:53

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248380)
Poti sa citesti Biblia de n ori, daca nu-ti "intra" ceva in cap, si mai ales in inima, degeaba.
Asa ca, multi dintre noi ne batem cu caramida-n piept, ca plini suntem de citate Biblice, dar, vai, cand vine vorba sa le dam curs...ei bine, atunci, ne zicem : lasa ca de maine...
Daca am intelege ce scrie-n Biblie, nu am mai deschide gura...mai inainte de a ne gandi...
Dumnezeu, cel putin, asa cred eu, cerceteaza inima si nu cugetul...adica, nu cred, ca o sa ne dea extemporal la "citatu' or' pasaju' din Biblie", ci mai degraba extemporal la materia numita "viata", si cred ca prima intrebare, poate sa sune asa : Ce ati facut cu darul primit de la Mine, numit viata ?

Dar tu ce parere ai despre intrebarea topicului?

Danut7 15.05.2010 16:02:25

Nici atunci...

Avem Biserica care ne invata din Biblie... E de ajuns... Ceea ce conteaza e trairea in conformitate cu Sfanta Scriptura si credinta... Citirea Bibliei te poate bulversa, daca nu stii sa citesti si sa interpretezi... Personal eu am citit Biblia de la cap la coada de mai multe ori... Si prima data cand am citit-o am luat totul literalmente "mot-a-mot" ... Abia dupa alte lecturi am descoperit cum se citeste Biblia... Si am ajuns tot acolo la ceea ce invata Biserica, la ce stiam din copilarie... Cu toate citirile mele din Biblie cu tot... E de ajuns sa ascultam de Sfanta Biserica... Deci citirea Bibliei nu te ajuta la absolut nimic, daca nu stii sa citesti... Si Biserica "a si citit si interpretat Biblia pentru noi".Biserica care a primit de la Hristos cheia cunostiintei, a intelegerii si interpretarii corecte.Citirea Bibliei nu ne face mai buni... si nici nu ne e benefica daca nu stim cum sa o citim.Nu citirea Bibliei e cea care conteaza ci trairea in conformitate cu ea, dupa cum invata si Biserica.

Stati linistiti ca nu dupa cat am citit din Biblie ne va judeca Hristos... ci dupa credinciosia noastra...

eodor nastasa 15.05.2010 16:10:01

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248381)
Dar tu ce parere ai despre intrebarea topicului?

Pai parerea, tocmai am expus-o. Te referi la ce ? La cat de 'necesara' ori nu este intrebarea ? Sau la cat este de 'plina' in continut ? Sau, la ce ?

Doriana 15.05.2010 16:14:14

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248385)
Pai parerea, tocmai am expus-o. Te referi la ce ? La cat de 'necesara' ori nu este intrebarea ? Sau la cat este de 'plina' in continut ? Sau, la ce ?

Ma refer la "ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare?" Da sau nu si argumente. :1:

Doriana 15.05.2010 16:15:16

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248382)
Avem Biserica care ne invata din Biblie... .

Asa, si Biserica cine e? Conducatorii ei? Tu esti in afara Bisericii?

Danut7 15.05.2010 16:18:38

Mireasa lui Hristos.

Doriana 15.05.2010 16:21:00

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248388)
Mireasa lui Hristos.

Buna fandare! Bravo!
Asa, deci Biserica e Mireasa lui Hristos...Si zici ca Biserica te invata din Biblie. Esti si tu parte din Mireasa lui Hristos?

Danut7 15.05.2010 16:21:43

Da.........

Doriana 15.05.2010 16:25:29

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248391)
Da.........

ok, atunci, rezumand ceea ce ai spus tu:

Avem Biserica care ne invata din Biblie...
Biserica e Mireasa lui Hristos.
Tu faci parte din Mireasa...
.....................................

rezulta ca...
Tu poti da invataturi din Biblie.
Corect?

Danut7 15.05.2010 16:30:20

Da oricine face parte din Mireasa lui Hristos si din adevar, poate da invataturi adevarate... insa nimeni nu e infailibil...

Intrebarea pe care tu ar trebui sa ti-o pui e daca faci tu parte din Biserica.

Danut7 15.05.2010 16:33:42

Raspunsul la intrebarea aceea e Nu.

Doriana 15.05.2010 16:34:28

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248395)
Da oricine face parte din Mireasa lui Hristos si din adevar, poate da invataturi adevarate... insa nimeni nu e infailibil...

Foarte de acord. Dar Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, e infailibila?

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248395)
Intrebarea pe care tu ar trebui sa ti-o pui e daca faci tu parte din Biserica.

Ai dreptate. Multumesc de sfat.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248397)
Raspunsul la intrebarea aceea e Nu.

Argumente ai?

gabriela8 15.05.2010 16:38:16

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 248370)
eu am citit cateva capitole dar nu cuvant cu cuvant, adica de ex am citit psalmii, apocalipsa, evangheliiile, geneza si proverbele lui solomon. oare la judecata de apoi ne intreaba si ne trage la raspundere ca nu am citit toata biblia?

Suntem datori sa citim Biblia macar o data in viata!

Danut7 15.05.2010 16:40:15

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248398)

Argumente ai?

Faci parte din Biserica Ortodoxa?

gabriela8 15.05.2010 16:41:42

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 248379)
Nici asa nu era o mare problema.
Biblia nu trebuie sa o citeasca decat sectantii. :)

De ce esti ironic? Voi faceti exegeza versetelor la adunari de aceea o cititi ca sa stiti cum sa castigati adepti...
Noi nu avem nicio scuza ca nu o citim! Fiecare e dator sa cunoasca cuvantul Sfintei Scripturi!

Doriana 15.05.2010 16:42:19

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 248402)
Faci parte din Biserica Ortodoxa?

Ma refeream daca ai argumente ca nu vom fi trasi la raspundere daca citim Biblia.

eodor nastasa 15.05.2010 16:44:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248386)
Ma refer la "ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare?" Da sau nu si argumente. :1:

Am raspuns, citeste, si ai sa vezi ca io zic ca nu, si zic ca, ne trage din alte motive la raspundere. Compreende ? Deci, RASPUNSUL MEU ESTE : NU !

Doriana 15.05.2010 16:48:58

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248405)
Am raspuns, citeste, si ai sa vezi ca io zic ca nu, si zic ca, ne trage din alte motive la raspundere. Compreende ? Deci, RASPUNSUL MEU ESTE : NU !

Aha, merci.
Tu spui:

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248380)

Avand in vedere ca ni se va cere socoteala de cum ne-am trait viata, de unde putem sti cum ar vrea Dumnezeu sa ne-o traim?

mirabela 15.05.2010 16:54:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248409)
Aha, merci.
Tu spui:

Avand in vedere ca ni se va cere socoteala de cum ne-am trait viata, de unde putem sti cum ar vrea Dumnezeu sa ne-o traim?

Scrie in Biblie:' Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant'

Spune-o si tu din tot sufletul si cu tot sufletul, si lasa lucrurile sa evolueze de la sine in viata ta, si ai sa simti cum vrea Bunu Dumnezeu sa-ti traiesti viata.

Citim, citim si iar citim. Dar de aplicat, cand aplicam???

eodor nastasa 15.05.2010 16:58:23

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248409)
Aha, merci.
Tu spui:

Oare cum altcumva, ar dori Dumnezeu sa o traim : Decat frumos si senin, si in ascultare de Dumnezeu ? Adicatelea, sa dam dovada, ca suntem copii lui, cei prea iubiti, care am fost plamaditi in chip si asemanare Dumnezeiasca...
Si daca te referi, la sursa, sa stii ca scrie in noi, in fiecare...Biblia ! Constiinta, ne-o murmura zi si noapte, trebuie sa ascultam doar...

penticostalulmantuibil 15.05.2010 17:01:11

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 248403)
De ce esti ironic? Voi faceti exegeza versetelor la adunari de aceea o cititi ca sa stiti cum sa castigati adepti...
Noi nu avem nicio scuza ca nu o citim! Fiecare e dator sa cunoasca cuvantul Sfintei Scripturi!

Este adevarat ca am fost ironic.
Prea era „clar” insa ca nu e asa de important sa citim Biblia si asta m-a cam zgariat.

Pe de alta parte este citirea Bibliei o fapta a credintei sau nu?
Este rugaciunea o fapta a credintei sau nu?
Este darnicia o fapta a credintei sau nu?

Oare noi trebuie doar sa credem? Nu trebuie sa facem si fapte? Dumnezeu ne va trage la raspundere pentru faptele noastre. Pentru faptele rele. Dar de asemenea pentru binele pe care am fi putut sa-l facem si nu l-am facut.

Rugaciunea si citirea Bibliei sunt cu siguranta din categoria „ binelui”.

Doriana 15.05.2010 17:02:55

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 248410)
Scrie in Biblie:' Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant'

Spune-o si tu din tot sufletul si cu tot sufletul, si lasa lucrurile sa evolueze de la sine in viata ta, si ai sa simti cum vrea Bunu Dumnezeu sa-ti traiesti viata.

Buna solutie. Dar de unde stim ca exista un Dumnezeu care asculta rugaciunile?

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 248410)
Citim, citim si iar citim. Dar de aplicat, cand aplicam???

Pai putem incepe de azi, daca vrei. Vrei?
Sau propui sa nu mai citim ca si asa nu aplicam? :1:

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248411)
Si daca te referi, la sursa, sa stii ca scrie in noi, in fiecare...Biblia ! Constiinta, ne-o murmura zi si noapte, trebuie sa ascultam doar...

Deci tu sustii ca nu e nevoie de citit Biblia, caci Biblia e in fiecare dintre noi...Atunci de ce se mai cearta oamenii?

mirabela 15.05.2010 17:09:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248414)
Buna solutie. Dar de unde stim ca exista un Dumnezeu care asculta rugaciunile?

Pai putem incepe de azi, daca vrei. Vrei?
Sau propui sa nu mai citim ca si asa nu aplicam? :1:

Deci tu sustii ca nu e nevoie de citit Biblia, caci Biblia e in fiecare dintre noi...Atunci de ce se mai cearta oamenii?

Apai tu la cine te rogi, doamne iarta-ma ! auzi, de unde stim noi ca exista un Dumnezeu (sunt mai multi pt tine??!!!?!?!?!?!?) care asculta rugaciunile ! pai tu ai citit degeaba si ai trait degeaba pana acum, daca-ti pui o astfel de intrebare.

Poti sa incepi de acum, nu de azi. Noi nu am venit la pachet si nici nu vom fi vreodata la pachet ! Io propun ca daca tot citesti, macar sa aplici 5% din ce citesti.

eodor nastasa 15.05.2010 17:10:30

Citat:

...

Din ingamfare, trufie, preaplinatate, stupizenie, si pot continua...sau, mai pe scurt, din neascultare...de Dumnezeu.
S'acu iti repet, poti sa citesti Biblia de n-shpe ori, daca numa' o citesti, tre' sa mai faci si ce scrie acolo...si daca, "constiinta" murmura prea incet, ori neinteligibil, atunci da, este nevoie si de lectura, multa, apasata si mai ales inteleasa, sau...talmacita.

colaps 15.05.2010 17:13:50

Aveti, de asemenea, grija, ca nu cumva sa cititi din Biblie si sa interpretati gresit cele spuse acolo, plasandu-va astfel in afara Ortodoxiei cele Sfinte.

Doriana 15.05.2010 17:18:21

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 248415)
Apai tu la cine te rogi, doamne iarta-ma ! auzi, de unde stim noi ca exista un Dumnezeu (sunt mai multi pt tine??!!!?!?!?!?!?) care asculta rugaciunile ! pai tu ai citit degeaba si ai trait degeaba pana acum, daca-ti pui o astfel de intrebare.

Intrebarile erau pentru tine, nu pentru mine.

Ideea este ca tu stii ca exista un Dumnezeu de la altii. Iar altii stiu asta din Biblie. Tot acolo scrie cum trebuie sa traim frumos si placut lui Dumnezeu. Acolo scrie de iubirea lui Hristos si de jertfa Lui pentru pacatele noastre. Tot de acolo a aflat si domnul nastasa ca trebuie sa fim buni. Sau, ma rog, de la altii care au citit in Biblie inainte...

Noi cunoastem mantuirea si principiile etice pentru ca cineva, odata, s-a ostenit sa scrie Bibla, iar altii s-au ostenit sa o citeasca si sa ne spuna si noua ce scrie acolo. Daca si ei ar fi spus ca si noi ca nu e necesar sa o citeasca eram pagani si in ziua de azi.

eodor nastasa 15.05.2010 17:23:20

Citat:

...

Inca ceva, eu nu sustin ca nu trebuie citita, eu am sustinut(ca si parere, nu certitudine) ca Dumnezeu nu ne trage la raspundere pentru asta, ci pentru altele.(vezi "subectu'" lu' topicu', si lasa fandarile si tonourile)

mirabela 15.05.2010 17:24:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248420)
Intrebarile erau pentru tine, nu pentru mine.

Ideea este ca tu stii ca exista un Dumnezeu de la altii. Iar altii stiu asta din Biblie. Tot acolo scrie cum trebuie sa traim frumos si placut lui Dumnezeu. Acolo scrie de iubirea lui Hristos si de jertfa Lui pentru pacatele noastre. Tot de acolo a aflat si domnul nastasa ca trebuie sa fim buni. Sau, ma rog, de la altii care au citit in Biblie inainte...

Noi cunoastem mantuirea si principiile etice pentru ca cineva, odata, s-a ostenit sa scrie Bibla, iar altii s-au ostenit sa o citeasca si sa ne spuna si noua ce scrie acolo. Daca si ei ar fi spus ca si noi ca nu e necesar sa o citeasca eram pagani si in ziua de azi.

Dragutza de tine ! Mica experta ce esti tu in Sf. Biblie. Ia auzi, In Sf. Biblie, scrie ca tb sa traim frumos. Cum frumos, ne explici si noua, mie si d-lui Nastasa, asa mai pe intelesul nostru. Ce sa-i faci, noi suntem mai de la tara si pricepem mai greu.

Doriana 15.05.2010 17:27:34

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248422)
Inca ceva, eu nu sustin ca nu trebuie citita, eu am sustinut(ca si parere, nu certitudine) ca Dumnezeu nu ne trage la raspundere pentru asta, ci pentru altele.(vezi "subectu'" lu' topicu', si lasa fandarile si tonourile)

Eu sunt de acord cu dvs. Nu vom fi trasi la raspundere pentru ca nu am citit Biblia, ci pentru ca nu am trait cum scrie ea. Iar ca sa traiesti cum scrie Biblia trebuie sa stii ce scrie. Si ca sa stii ce scrie trebuie sa afli cumva, eventual citind-o. Cam asta e parerea mea.

eodor nastasa 15.05.2010 17:31:48

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248424)
Eu sunt de acord cu dvs. Nu vom fi trasi la raspundere pentru ca nu am citit Biblia, ci pentru ca nu am trait cum scrie ea. Iar ca sa traiesti cum scrie Biblia trebuie sa stii ce scrie. Si ca sa stii ce scrie trebuie sa afli cumva, eventual citind-o. Cam asta e parerea mea.

O parere justa, dar nu singura, poti afla ce scrie in Biblie de la Biserica, de exemplu.
Si, o intrebare, daca sunt analfabet, cum pot citi Biblia ?

Doriana 15.05.2010 17:34:12

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 248423)
Dragutza de tine ! Mica experta ce esti tu in Sf. Biblie. Ia auzi, In Sf. Biblie, scrie ca tb sa traim frumos. Cum frumos, ne explici si noua, mie si d-lui Nastasa, asa mai pe intelesul nostru. Ce sa-i faci, noi suntem mai de la tara si pricepem mai greu.

Mirabela, eu nu cred ca tu pricepi mai greu. Doar ca nu e datoria mea sa citesc Biblia pentru tine si nici experta nu sunt. Daca vrei sa afli cum se traieste frumos si placut lui Dumnezeu citeste tu. [desi probabil ai citit-o, dar nu strica sa mai citesti] Vei afla multe lucruri interesante...:67:

Doriana 15.05.2010 17:38:20

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248427)
O parere justa, dar nu singura, poti afla ce scrie in Biblie de la Biserica, de exemplu.

Absolut. Numai ca mie, cel putin, mi se pare mult mai fain sa apelez la original. E si mai sigur.

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248427)
Si, o intrebare, daca sunt analfabet, cum pot citi Biblia ?

Va ofer cu drag Biblia in format mp3 sau pe caseta audio. Merge si pentru alfabetizati. Numai sa existe dorinta. :67:

eodor nastasa 15.05.2010 18:00:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 248432)
Absolut. Numai ca mie, cel putin, mi se pare mult mai fain sa apelez la original. E si mai sigur.

Va ofer cu drag Biblia in format mp3 sau pe caseta audio. Merge si pentru alfabetizati. Numai sa existe dorinta. :67:

Pentru inceput, ma vad obligat sa-ti atrag atentia ca folosesti o glifa masonica, adicatelea, semnu' de'l face bulinutza.
Eu sunt si 'nalfabet si sarac lipit, s'am si renelu' taiat(din cauza lu' guvernarea), deci te'ntreb : Ce fac cu compactdisc-ul tau, format mediaplayer3, ori nu ?...de caseta ce sa-ti zic...unde mai gasesc io un oalc-man, si pe deasupra, ti-am zis, sunt parlit, si, bateriile costa...

colaps 15.05.2010 18:03:30

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248441)
Pentru inceput, ma vad obligat sa-ti atrag atentia ca folosesti o glifa masonica, adicatelea, semnu' de'l face bulinutza.
Eu sunt si 'nalfabet si sarac lipit, s'am si renelu' taiat(din cauza lu' guvernarea), deci te'ntreb : Ce fac cu compactdisc-ul tau, format mediaplayer3, ori nu ?...de caseta ce sa-ti zic...unde mai gasesc io un oalc-man, si pe deasupra, ti-am zis, sunt parlit, si, bateriile costa...

Mai nou poti lua telefoane cu radio cu zero euro. Au casti incluse!
Bagi un Trinitas FM si n-ai treaba ;)

Doriana 15.05.2010 18:05:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248441)
Eu sunt si 'nalfabet si sarac lipit, s'am si renelu' taiat(din cauza lu' guvernarea), deci te'ntreb : Ce fac cu compactdisc-ul tau, format mediaplayer3, ori nu ?...de caseta ce sa-ti zic...unde mai gasesc io un oalc-man, si pe deasupra, ti-am zis sunt parlit, si, bateriile costa...

No, scuze pentru semnul masonic, l-am luat de pe forumul ortodox, deci trebuie sa aiba si o semnificatie buna, altfel nu-l puneau.

Daca nici curent nu aveti si nici a citi nu stiti, nu mai am alta solutie decat sa vin sa va citesc personal. Dar nu asta ar fi problema, ca gasim noi cum sa va aratam ce scrie in Biblie...problema e , din nou, daca doriti sau nu sa aflati cum sta treaba...

cam asta ar fi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:29:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.