Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Preotul Ilarion Argatu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9412)

cristiboss56 11.05.2010 18:37:30

Preotul Ilarion Argatu
 
11 mai 1999- A trecut la cele vesnice in Bucurestui ( inmormantat la Boroaia , ludetul Suceava ) preotul Ilarion Argatu . A fost apreciat duhovnic la Manastirile : Antim , Caldarusani si Cernica . . Dintre lucrarile sale amintesc : " Despre Post " , " Despre Botez " , " Despre Marturisire " , " Raspunsuri Duhovnicesti ", " Despre Sfanta Impartasanie " , " Ne vorbeste Parintele Ilarion Argatu " . VESNICA LUI POMENIRE ! +

Rodica50 11.05.2010 18:42:06

Am citit si eu cartea "Ne vorbeste Parintele Ilarion Argatu" si mi-am lamurit multe lucruri.

cristiboss56 11.05.2010 18:57:05

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 246673)
Am citit si eu cartea "Ne vorbeste Parintele Ilarion Argatu" si mi-am lamurit multe lucruri.

Minunea Parintelui Ilarion Argatu : http://www.memo.ro/news/stiri.php?id=12639

AlinB 11.05.2010 19:19:42

Nu cred ca trebuia deschis topicul asta..

cristiboss56 11.05.2010 19:28:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246694)
Nu cred ca trebuia deschis topicul asta..

http://www.crestinortodox.ro/diverse...atu-69205.html

AlinB 11.05.2010 19:46:58

Daca trebuie...

http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php

Mentiune: pagina apartine BOSV.

Ultimul articol: "Sfinte moaste sau cadavre?"

De-o vreme încoace s-au purtat discuții aprinse pe seama sfintelor moaște. Fiecare, în cunoștință de cauză fiind, sau nu, și-a dat verdictul autenticității, sau al neautenticității unor trupuri neputrezite, declarate sfinte moaște. Este știut lucru că nu orice trup neputrezit poate fi venerat și numit drept sfinte moaște. Iar printre sfintele moaște autentice, chiar dacă nu sunt trupuri întregi, pot fi și osemintele, rămășițele unor sfinți, pentru care avem mărturie miile de sfinte moaște din Țara Sfântă sau din alte părți ale lumii. Cert este că primul criteriu în canonizarea unui sfânt este mărturisirea de credință, ortodoxia cea adevărată, nepervertită cu ereziile ecumenice de azi, pilda vieții și învațăturii propovăduite de acesta. În cazul în care nu sunt îndeplinite minimum de condiții de mai sus, prezența trupului neputezit ar trebui să dea de gândit.


Să vedem ce spun Legile Bisericii Ortodoxe
Pentru a nu ne pierde prea mult în amănunte, să ne oprim asupra lucrării numite “Îndreptarea Legii”, cap. 37, glava 37, care tratează problema unei eventuale afurisenii. În privința unui trup neputred, putem să ne întrebăm dacă la mijloc nu este vreo afurisenie sau blestem, motiv pentru care trupul nu se descompune. Astfel, în lucrarea mai sus numită, aflăm că trupurile rămân nedezlegate după moarte, în următoarele condiții:
cel care este blestemat numai în părțile dinainte i se ține trupul întreg;
cel care este antematisit se arată verde și degetele-i sunt zbârcite;
cel care se arată negru este afurisit de către arhiereu;
cel care se arată alb este afurisit de către legile dumnezeiești.

La Boroaia, în primăvara lui 2006, zarvă mare
Au fost descoperite rămășițele pământești ale regretatului părinte Ilarion Argatu. Dar… nu chiar rămășițe, fiindcă, de fapt, trupul era aproape neputred. Unii susțineau cauza sfințeniei vieții sale și i se închinau ca unui sfânt; alții ripostau, considerând că „de fapt, era doar schelet cu rămășițe de păr (care se descompune foarte greu), deși sicriul putrezise în totalitate”. Cât despre credincioșii evlavioși, se spune că se închinau la «racla cu sfinte moaște (bucăți de cadavru) așezată în Biserică» (vezi http://ro.wikipedia.org/wiki/Ilarion_Argatu). Deși decizia ierarhilor din B.O.R. a fost ca să rămână în biserică timp de 40 de zile și apoi să fie îngropate în curtea lăcașului, credincioșii au construit un baldachin și l-au așezat în pronaosul bisericii, aproape de criptă, racla fiind lăsat desfăcută și acoperită doar cu sticlă. Din nou, părerile sunt împărțite. Legile Bisericii (glava 40 – «Îndreptarea Legii»), sfătuiește că «dacă s-a aflat în mormânt trup întreg și păr să nu aibă nicidecum, aceasta dă de gândit și este îndoială, dacă este afurisit sau nu; totuși trebuie trupul acela să fie scos afară din mormântul în care a fost și să-l pună în alt mormânt curat și neîntrebuințat. Și, după ce va trece timp îndeajuns, dacă trupul acela s-a aflat întreg desfăcut, e bine, iar dacă s-a aflat nedesfăcut, să știți că este afurisit și cere iertare ca să fie izbăvit de afurisenie. Iar dacă s-a aflat vreun om afurisit și i s-au citit de către arhiereu rugăciunile de iertăciune și acel trup nu s-a desfăcut din cauza afuriseniei, să fiți încredințați că a săvârșit o nedreptate.»

Dacă o fi sfânt sau nu, părintele Argatu, nu este în puterea noastră a o zice. Dar nici nu putem să ne lăsăm înșelați de copilăriile unora. Realitatea este următoarea: Sicriul în care este acum părintele Argatu, este închis cu un capac și are o ferestruică mică de sticlă, prin care se poate vedea un pic fruntea. Mai multă lume a observat că în interior, au apărut musculițe, care stau la lumină pe această sticlă. De ce nu s-ar ridica capacul? Pentru că prezența acestor insecte dovedește faptul că procesul de descompunere a trupului părintelui Argatu este în continuă evoluție. Și, atunci, mai putem vorbi despre sfinte moaște, sau despre un trup ajuns la o stare nedefinită de descompunere? Nu vreau să răstălmăcesc lucrurile, dar dacă am compara trupul neputrezit al părintelui Argatu cu unele sfinte moaște autentice, se poate vedea o diferență mare. Din filmările și fotografiile care s-au făcut în momentul dezhumării, și mai târziu se poate vedea că trupul părintelui este muced, hoit, de culoare neagră. Din relatările martorilor oculari, a reieșit că nu a avut nici miros de mireasmă. Și, dacă ținem cont de precizările mai sus menționate, ale glavei 37, «Îndreptarea legii», care spune că: «acela care se arată negru este afurisit de către arhiereu», suntem îndreptățiți să credem că la mijloc este totuși o afurisenie. Și în concluzie… pe cine venerăm, ca pe niște sfinte moaște? sau transformăm trupurile neputrezite în mijloace de umplut buzunarele…?


Alt dubiu asupra vieții părintelui Argatu
În cartea «Răspunsuri duhovnicești ale Părintelui Ilarion Argatu la întrebările credincioșilor» (Ed. Mila creștină, 2006), se vorbește despre «deschiderea Sfintei Cărț»i, care, zice-se, «se face numai după trei zile de post negru. Stai în genunchi, te închini, săruți Sfânta Evanghelie și spui: «Doamne arată-mi mie păcătoasa…» (spui dorința pe care o ai), apoi te rogi de preot, după ce ai deschis cartea și ai auzit ce ți-a căzut să-ți spună ce trebuie să faci, după citirea Evangheliei, la care ai deschis. Nu o tălmăcești singur,ca nu ai darul acesta, oricât de înțelept ai fi sau ai crede că ești.»
Nu știu ce pravilă bisericească permite clericului deschiderea Sfintei Evanghelii pentru a ghici viitorul. Oricum, în aceste condiții intrăm în domeniul divinației; fie că este săvârșită de preot sau mirean, lucru care se canonisește grav de Sfinții Părinți. Ghicirea viitorului prin deschiderea cărților sfinte este canonisit ca și păcatul vrăjitoriei. Nu știu ce sfânt al Bisericii Ortodoxe a practicat vreodată divinația pe cărțile sfinte. Sau nu știu care lege, canon, sau frântură din pravilă i-ar fi permis părintelui Argatu să facă acest lucru, care se încrie printre fărădelegile osândite de Biserică. Deci, cine era părintele Argatu, atunci când, chiar și după zile de post negru, deschidea Sf. Evanghelie pentru a ghici viitorul unuia sau altuia? Era preot sau vraci? Și știut lucru este că vracii (ghicitorii) nu sunt de la Dumnezeu. Și Simon Magul era tot vrăjitor, și... a moștenit blestemul Sf. Ap. Petru, afurisenia și osânda. Să nu fi moștenit și «cuviosul» Ilarion Argatul blestemul sfintelor canoane, afurisenia legilor și pravilei bisericești, folosindu-se de cărțile sfinte ale Bisericii în săvârșirea unor servicii, care țineau mai mult de latura ocultismului, decât de cea bisericească. Așa fac vrăjitorii de azi: se folosesc de sfinte cruci, de icoane, ca prin prezenta acestora să aibă mai mari sorți de izbândă.


Cât despre păcatul avortului..., iarăși alt dubiu
Sfătuia părintele Argatu că pentru a spăla păcatul unui avort este nevoie de 14 zile, în care trebuia «să participi la cele 14 Sfinte Liturghii, la care se adaugă alte 14 zile de vineri cu ajunarea completă, cu aprinderea acasă a 9 lumânări, care se aprind și ard în timp ce tu faci rugăciuni dimineața, la prânz, sau când vii de la serviciu, seara înainte de culcare și la 12 noaptea, când se încheie și postul și rugăciunea și tot în patru timpi faci cele 40 de metanii. În cele 14 zile de post, vinerea, dai la un sărac milostenie -mâncare de post, pe care tu ai fi mâncat-o, sau ceva bani și spui săracului numele tău de botez (ex: Anca mă numesc, roagă-te lui Dumnezeu pentru mine) și dai banul sau ce ai luat de mâncare.»
Păi…, să te tot mărturisești la un asemenea duhovnic! Sfinții Părinți opreau de la Sfintele Taine ani de-a rândul pe femeia care făcea avort, pe când părintele Argatu o rezolvă în mai puțin de 4 luni (luând în calcul cele 14 vineri de post). Avortul reprezintă o crimă premeditată. Să se poată spăla atât de ușor? Mă îndoiesc… mă îndoiesc și de duhovnicia părintelui Argatu, mă îndoiesc și de încrederea celor care se mărturiseau la el.
Astfel stând lucrurile, avem de-a face cu un «sfânt» sau cu un caz al unui trup nedezlegat, pentru care zice Sfântul Vasilie cel Mare, că semnele trupului nedezlegat, din pricina vreunei afurisenii sunt acestea:
trupul este nedezlegat (nedescompus);
este deformat și urât;
este greu mirositor și puturos;
este umflat;
pricinuiește frică și cutremur celor care-l privesc. (vezi Pidalion, Tâlcuire la can. 7 al Sfântului Grigorie de Nyssa).

Lăsăm concluziile în seama cititorilor noștri; însă, în cazul părintelui Argatu, se potrivesc următoarele trăsături: este nedezlegat, (neputred), deformat, urât, greu mirositor și pricinuiește frică.
«Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor înșela pe mulți.» (Matei 24, 11)

Rodica50 11.05.2010 20:39:51

Multumesc pentru sursa de informare.

Din ce stiu eu, Parintele Ilarion Argatu a dus o viata de deosebita sfintenie. E usor sa emitem pareri si foarte usor cadem in pacat. Macar sa ne straduim si noi...

glykys 11.05.2010 21:02:10

Dumnezeu sa-l ierte si sa il aseze intre sfintii sai pe parintele Argatu, despre care imi povesteste cu drag bunica mea.

ciprian22 12.05.2010 00:59:33

Nu stiu ce sa zic.Eram adolescent si mergeam des la manastirea Cernica,in fata chiliei parintelui Argatu erau mereu multi oameni care stateau la coada.Mereu.De dimineatza ..pana seara.Am inteles ca era un om deosebit .Ami pare rau ca nu l-am cunoscut personal desi puteam merge ori-cand.Cred ca avea un har deosebit daca veneau atat de multi credinciosi la el..Doar posteritatea stie daca este sau nu un sfant.Cred ca-i prea devreme pentru a sti.Pana atunci Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Mihnea Dragomir 12.05.2010 08:28:09

@AlinB: incoruptibilitatea rămășițelor pământești a cuiva nu este necesară pentru declararea sfințeniei aceluia.
În "Frații Karamazov" este un episod cu moartea unui stareț considerat sfânt încă din timpul vieții. Ei bine, rămășițele aceluia se descompun prematur, când trupul era expus în nava bisericii, răspândind o teribilă putoare. Fratele cel mic, Alioșa, fiu duhovnicesc al aceluia, a fost printre cei care nu s-au smintit.
În carte mai apare un călugăr, Ferrapont, un fel de mihalt al mănăstirii de acolo, care vedea înșelați de draci peste tot. El e primul care declară că putoarea e din pricina lăcomiei de care mortul suferea în timpul vieții, când, înșelat de draci, se dedulcea cu dulceața adusa de credincioase.

În concluzie, atunci când se descoperă trup incoruptibil, care corespunde criteriilor sfințeniei, acesta e un argument în favoarea sfințeniei. Dar absența acestei descoperiri nu este contraargument împotriva sfințeniei.

glykys 12.05.2010 11:11:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246707)
Daca trebuie...

http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php

Lăsăm concluziile în seama cititorilor noștri; însă, în cazul părintelui Argatu, se potrivesc următoarele trăsături: este nedezlegat, (neputred), deformat, urât, greu mirositor și pricinuiește frică.
«Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor înșela pe mulți.» (Matei 24, 11)

In mai 2006 am avut ocazia sa intalnesc niste persoane care fusesera la Boroaia, la parintele Argatu, si au spus ca moastele parintelui miros foarte frumos si ca au intalnit acolo o atmosfera de evlavie si de liniste.

Dan Antonovici 26.07.2010 23:44:18

Dan Antonovici
 
[quote=AlinB;246707]Daca trebuie...

http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php

Mentiune: pagina apartine BOSV.

BOSV inseamna Biserica Ortodoxa pe Stilul Vechi, intr/un cuvint "stilistii" din Romania cu sediul la Slatioara din judetul Suceava. Nici macar nu este recunoscuta ca fiind "BISERICA", pina cand si unii din pocaiti sunt recunoscuti ca si cult, insa ccea ce/i priveste pe "stilistii" din Slatioara pentru ca sunt schismatici si rupti de ascultarea Bisericii Ortodoxe mame, functioneaza sub statut de "asociatie" titulatura lor nu este de Biserica Ortodoxa... ci de Asociatia Bisericii pe Stil Vechi.Nici o biserica ortodoxa oficiala din lume nu/i recunoaste pe ei.
Nu va intriga ca ei de cind au facut schisma arunca mereu cu noroi in Biserica Mama de care s/au rupt pe motiv de calendar nici macar pe motiv de dogma sau erezie ci pe motiv de calendar "Sfantul Calendar" cum il mai numesc ei. Calendarul ii mintuie pe ei si nu ascultarea de Biserica.
In loc sa/si vada de pacatul lor, posteaza pe internet tot felul de minciuni la dresa duhovnicilor imbunatatiti ai Bisericii Ortodoxe Romane, fac dosare de anticanonizare.
www.Mitropoliaslatioara.ro, stilul vechi din Romania – stiliștii, care ponegresc și atacă fățiș persoana părintelui Argatu, aducând blasfemie trăirii și vieții părintelui acuzându-l de „erezie” și „deschisul cărții” și batjocorind trupul deshumat a părintelui cu cele mai oribile cuvinte și imagini: de cadavru, blestemat, și altele, pentru a da idei și a face din persoana părintelui o persoana controversată. Cunoaștem de unde vine atâta ură împotriva părintelui Ilarion și cunoaștem și cine sunt „stiliștii”.
Am putea să scriem și noi părerea noastră despre „Sf.Glicherie al lor”, despre „cadavru lui” și despre „viața de nesfințenie” pe care a dus-o cu dovezi și documente. N-o facem (deocamdată), pentru că am fi ca ei. Lăsăm pe Dumnezeu să ne descopere Sfinții lui și vrednicia fiecăruia.
Nu cred că o biserica necanonică și schismatică cum sunt „stiliștii” pot să facă aprecieri credibile la adresa unor duhovnici cu trăire sfântă și sub ascultarea bisericii străbune, așa cum sunt: Părintele Cleopa, Părintele Arsenie sau Părintele Argatu. Nu cred că poate cineva să-i creadă și să ia de bine ceea ce zic ei la adresa noastră cei ce am rămas sub ascultarea Sfântului Sinod.
Pe Părintele Ilarion Argatu nimeni nu-l declară sfânt dar despre viața lui de sfințenie se vorbește în popor și se va vorbi și scrie mult timp. Am citit din cartile pe care le aduc ca argument stilistii si nu am gasit nimic din ceea ce spun. Se vede ca sunt niste minciuni si niste "mincinosi ordinari". Ceea ce spun ei despre Parintele Argatu din ceea ce stiu si cunosc eu, se potriveste ca o manusa cu "cadavrul" lui Glicherie Tanase, pe care l/au declarat sfint. Exact. Aduc declaratie si marturii chiar de la oamenii stilisti care au participat la dezhumarea lui Glicherie si care s/au ingrozit de ce/au vazut si ce putoare era. Am sa le postez pe sit, daca va fi nevoie. Nu ne puneti la incercare si nu va jucati de/a biserica cu noi, vedeti/va de preotii si duhovnicii vostri. N/am auzit pina acuma de vre/un duhovnic la voi cu renume ca Parintele Argatu, sau Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Boca, Parintele Arsenie Papacioc. Aveti? Nu cred! Si atunci?

heaven 27.07.2010 08:15:39

Aproape ca mi-a venit sa dau la rate citind despre cadavre descompuse,ce culori si mirosuri trebuie sa aiba etc :31:
E o nebunie intreaga...cred ca Dumnezeu are grija sa isi descopere sfintii sai pentru muritori,nu trebuie sa ne apucam noi sa facem disectii,zau asa!:40:
Alin spunea ca parintele Argatu dadea pentru avort canoane usoare,ce se intindeau pe cam 4 luni...nu cred ca suntem noi in masura sa judecam,pentru ca nu uitati ca Iisus l-a iertat pe talharul de pe cruce pe loc doar pentru ca s-a pocait!
In rest,ca e sfant sau nu,Dumnezeu cred ca va descoperi,dar in tot cazul cred ca a fost inainte de orice un parinte cu mare har si care a ajutat multi oameni.

BogdanF2 27.07.2010 22:45:26

Citat:

În prealabil postat de Dan Antonovici (Post 272078)
Aduc declaratie si marturii chiar de la oamenii stilisti care au participat la dezhumarea lui Glicherie si care s/au ingrozit de ce/au vazut si ce putoare era. Am sa le postez pe sit, daca va fi nevoie.

Da, te rog. Vrem si noi sa stim adevarul.

Despre Pr. Ilarion Argatu nu stiu ce sa zic, am auzit si parinti din BOR a noastra care erau putin sceptici... Dumnezeu stie, ar putea fi sfant, ce stim noi?

Bogdan.

Miha-anca 27.07.2010 23:45:13

Pe mine Pr. Argatu m-a ajutat f mult cat era inca in viata. Ii port de aceea cea mai adanca recunostinta.
I-as ruga pe cei care se declara atei, stilisti sau apartin altor religii si culte, sa se abtina a comenta acest caz, care este important doar pentru ortodocsi.
Nu e cazul sa faceti comentarii nelalocul lor. :68:
Sa ne aducem aminte doar de crestinarea Monicai Fermo, actuala Maica Ecaterina, si e destul, ca sa nu avem nici un motiv sa-l vorbim de rau pe Parintele Argatu.

Traditie1 28.07.2010 07:06:56

Stând la Mănăstirea Cernica vreme de mai bine de un an în perioada când părintele Argatu trăia, am avut ocazia să-l văd de mai multe ori. Înfățișarea lui nu avea ceva duhovnicesc, avea o privire piezișă, speriată, de parcă era prin asupra a ceva nepermis. Un preot duhovnic cu solide baze duhovnicești (ucenic apropiat al părinților Cleopa și Paisie Olaru, cunoscător profund și trăitor al tradiției ascetice și mistice ortodoxe), mi-a spus că în Sf. Altar părintele Argatu dârdâia de frică lumească. El punea aceasta pe seama credinței superstițioase, băbești pe care le părintele o avea în tot felul de numere și reguli absurde, paralele cu învățătura Bisericii și a altor rătăciri ale lui, legate poate de ascetism lipsit de înțelegere și de ascultare.

Iar lumea care stătea la el venea în special pentru dezlegări de vrăji și alte ajutoare lumești, nu pentru sfaturi duhovnicești.

Să nu credem că oricare dintre părinții ajunși faimoși chiar are și temelii duhovnicești sănătoase.

heaven 28.07.2010 08:28:27

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 272451)
Paisie Olaru, cunoscător profund și trăitor al tradiției ascetice și mistice ortodoxe), mi-a spus că în Sf. Altar părintele Argatu dârdâia de frică lumească. El punea aceasta pe seama credinței superstițioase, băbești pe care le părintele o avea în tot felul de numere și reguli absurde, paralele cu învățătura Bisericii și a altor rătăciri ale lui, legate poate de ascetism lipsit de înțelegere și de ascultare.

Traditie,iarta-ma,dar nu sunt sigura ca am inteles prea bine: ce inseamna ca dardaia de frica lumeasca?Mai exact ce facea,de ce se temea?Si despre ce numere si reguli absurde este vorba?:106:

Traditie1 28.07.2010 08:32:46

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 272453)
Traditie,iarta-ma,dar nu sunt sigura ca am inteles prea bine: ce inseamna ca dardaia de frica lumeasca?Mai exact ce facea,de ce se temea?Si despre ce numere si reguli absurde este vorba?:106:

Am zis asta ca să nu se înțeleagă că ar fi tremurat de emoție sau vreo experiență mistică.

De pildă să aprindă nu-știu-ce număr de lumânări vreme de nu-știu-câte săptămâni.

heaven 28.07.2010 09:18:46

Nu stiu ce sa zic de lumanari,daca se poate eticheta un crestin dupa asa ceva,dar...tot nu am inteles de ce anume se temea parintele Argatu in altar?

Samy02 28.07.2010 13:55:56

Am trecut prin Boroaia acum cativa ani, era intr-o dimineata pe la 7,30-8, in biserica era doar femeia care vindea lumanari . Cand am intrat, totul era placut si linistitor, un miros subtil de tamaie si mir te intampina, in stanga era asezat parintele intr-o racla foarte frumoasa , dar ptr ca citisem atatea lucruri contradictorii si ptr ca de felul meu sunt un om fricos nu m-am putut apropia …..

heaven 28.07.2010 14:06:26

Dar ce crezi ca ti se putea intampla daca te apropiai de sicriu?:7:

Samy02 28.07.2010 14:24:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 272584)
Dar ce crezi ca ti se putea intampla daca te apropiai de sicriu?:7:

sigur ma lua de urechi....ca's pacatoasa....http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/4.gif

gabriela8 28.07.2010 16:23:16

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 272460)
Nu stiu ce sa zic de lumanari,daca se poate eticheta un crestin dupa asa ceva,dar...tot nu am inteles de ce anume se temea parintele Argatu in altar?

Nici eu nu am inteles de ce anume ar fi "dardait"?

heaven 28.07.2010 17:21:07

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 272658)
Nici eu nu am inteles de ce anume ar fi "dardait"?

Buna intrebare... :106:

raisa2006 30.07.2010 19:02:17

Si eu am auzit numai lucruri frumoase despre acest parinte.Dar BOR ce zice?

Dan Antonovici 07.08.2010 22:38:41

Cine sunt cei ce-l batjocoresc pe Parintele Argatu?
 
[quote=AlinB;246707]Daca trebuie...

http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php

Mentiune: pagina apartine BOSV.

Ultimul articol: "Sfinte moaste sau cadavre?"

REPLICA:


www.Mitropoliaslatioara.ro, stilul vechi din Romania – stiliștii, care ponegresc și atacă fățiș persoana părintelui Argatu, aducând blasfemie trăirii și vieții părintelui acuzându-l de „erezie” și „deschisul cărții” și batjocorind trupul deshumat a părintelui cu cele mai oribile cuvinte și imagini: de cadavru, blestemat, și altele, pentru a da idei și a face din persoana părintelui o persoana controversată. Cunoaștem de unde vine atâta ură împotriva părintelui Ilarion și cunoaștem și cine sunt „stiliștii”.
Am putea să scriem și noi părerea noastră despre „Sf.Glicherie" al lor, despre „cadavrul" lui și despre „viața de nesfințenie” pe care a dus-o cu dovezi și documente. N-o facem (deocamdată), pentru că am fi ca ei. Lăsăm pe Dumnezeu să ne descopere Sfinții lui și vrednicia fiecăruia.
Nu cred că o biserica necanonică și schismatică cum sunt „stiliștii” pot să facă aprecieri credibile la adresa unor duhovnici cu trăire sfântă și sub ascultarea bisericii străbune, așa cum sunt: Părintele Cleopa, Părintele Arsenie sau Părintele Argatu. Nu cred că poate cineva să-i creadă și să ia de bine ceea ce zic ei la adresa noastră cei ce am rămas sub ascultarea Sfântului Sinod.
Pe Părintele Ilarion Argatu nimeni nu-l declară sfânt dar despre viața lui de sfințenie se vorbește în popor și se va vorbi și scrie mult timp. Am citit din cartile pe care le aduc ca argument stilistii si nu am gasit nimic din ceea ce spun. Se vede ca sunt niste minciuni si niste "mincinosi ordinari". Ceea ce spun ei despre Parintele Argatu din ceea ce stiu si cunosc eu, se potriveste ca o manusa cu "cadavrul" lui Glicherie Tanase, pe care l-au declarat "sfint" (?). Exact. Aduc declaratie si marturii chiar de la oamenii stilisti care au participat la dezhumarea lui Glicherie si care s-au ingrozit de ceea ce au vazut si ce putoare era. Am sa le postez pe sit, daca va fi nevoie.
Nu ne puneti la incercare si nu va jucati de-a biserica cu noi, vedeti-va de preotii si duhovnicii vostri. N-am auzit pina acuma de vre-un duhovnic la voi cu renume ca Parintele Argatu, sau Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Boca, Parintele Arsenie Papacioc. Aveti? Nu cred! Si atunci?
Pe Părintele Ilarion nimeni nu-l declară sfânt dar, despre viața lui de sfințenie se vorbește în popor și se va vorbi și scrie mult timp. Unii își ascund identitatea la paravanul unor sit-uri asa numite "ortodoxe" nu vor să se știe cine sunt, acolo aruncă numai cu păreri „binevoitoare” pentru a semăna îndoială în jurul persoanei părintelui. Alții țin predici în public și întinează memoria părintelui, apoi le postează pe internet pentru un public mai larg cum este cazul Părintelui Gheorghe Anițulesei din Rădăuți. Din predica lui am aflat și eu că, el este cel ce l-a dezgropat pe Parintele Argatu si nu stim cine l-a chemat la dezgropaminte și tot el este cel ce l-a profanat pe părintele la dezgropăminte de a rămas fără piele pe față și fără extremități la mâini și picoare spalandu-l cu un cazan de apa si frecandu-l pe fata cu peria de paie si bidideaua de varuit ca sa indeparteze existenta unei ciuperci albe de umezeala ce a cuprins tot sicriul si trupul parintelui. Datorită lui și ai altor preoți care au participat la degropare, părintele arata așa cum se vede în fotografia postată de „stiliști”. Poate că făcând aceasta pe Parintele Anitulesei l-a cuprins un duh străin și batjocoritor de a început să-l defaime în predici pe părintele Ilarion în ziua de Pogorârea Sfântului Duh, predica inregistrata si postat pe internet. Nu cred că a vorbit Duhul Sfânt prin gura părintelui Anițulesei, nu cred pentru că Duhul Sfânt nu este un duh defăimător și pătimaș. Părintele Anițulesei care face atâta caz în toate predicile sale de: acrivie, canonicitate, masonerie, în mod poliețienesc, justițiar, nu cunoaște că preoții nu se spală cu un cazan de apă și nu se freacă cu peria? Ce spune rânduiala îngropării preoților? În mormânt părintele a stat tot timpul în umezeală și în apa care s-a infiltrat din drum pe sub temelia bisericii în mormintele părintelui și a preotesei Georgeta, ceea ce a atacat sicriul, veșmintele și trupul părintelui.Acest lucru sta in raspunderea fiului Alexandru Argatu, dar nu-l judecam ca are cine-l judeca, nici noi si nici voi.
Eu stiu ca in Biserica cel care judeca pe un preot gresit este episcopul si nu un preot de rand.
Sfatuiesc BOSV-ul si pe parintele Anitulesei Gheorghe sa se corijeze si sa scoata de pe internet acele postari prin care se ponegresc slujitorii bisericii ortodoxe, pentru ca le dati apa la moara sectarilor, va citeaza cand lovesc in preotii ortodocsi si asa contribuiti la decridibilizarea preotilor otodocsi si a bisericii in general.
Mă întreb, oare toți aceștia care vorbesc așa, l-au cunoscut cu adevărat pe părintele? I-au cunoscut viața? I-au cunoscut modul de gândire și de trăire? Au stat vreodată de vorbă cu el? Sau, își fac păreri după ce spun și scriu unii în mod tendențios și cu intenții ascunse și vrăjmașe și fără mustrare de conștiință le trâmbițează în jur?
Acestea toate au făcut si fac parte din suferința părintelui pentru credința cu care slujea pe Dumnezeu și pe oameni și poate această suferință pe care a îndurat-o toată viața cu jertfă, răbdare, dragoste și blândețea ce-l caracteriza, i-au adus starea de sfințenie.

Dan Antonovici 07.08.2010 23:12:28

Domnule Traditiei1
 
Domnule Traditie1, din cate generatii ti se trage traditia dea lua in deradere un preot? Mai ales pe Parintele Argatu, care, daca ti-ai fluturat fustele prin Manastirea Cernica un an de zile nu cred ca nu ti-ai dat seama de ce avea parintele o privire "piezisa" sau "speriata" cum spui. Te intreb, ce ai facut dumneata in Manastirea Cernica un an de zile? Cu ce te ocupai? Nu cumva privirea piezisa a parintelui Argatu te judeca ca umblai cu lucruri necurate? Ai fi fost unul dintre informatorii care-l parau pe parintele la securitate. Ce faceai dadeai note informative? Tu sau tatal tau? Recunoaste. Ce misiune ati avut un an de zile in Manastirea Cernica? Vreau sa stiu. Faci si acum acelasi lucru?
Daca nu ti-e bine acum o sa-ti fie bine mai tarziu. Iti garantez, am mai vazut intamplari din acestea. Dupa cat il cunosc pe Parintele Ilarion Argatu negresit, in curand vei "dardai" si vei tremura de frica si vei aprinde lumanari sa-ti treaca de ai sa te saturi de luat in ras.

podolski_2 08.08.2010 00:18:17

Pana una alta Sf. Ilarion e pus in racla, nu in sicriu. Daca voi ca ortodocsi nu stiti diferenta, pai de unde sa stie asta sectarii?
A fost persecutat de comunisti, spre diferenta de unii teologi de fotoliu.
Si era batut de diavoli pt ca citea molifte si vroia sa isi bage pielea proprie pt oameni sa ii scoata sanatosi, si culmea ii si scotea (prin puterea si rugaciuniile Bisericii).

Apoi traditie, Parintele e in in racla sub binecuvantarea Episcopulului indiferent de parerea sectarilor de la BOSV si parerea ta de forumist ce isi ascunde pacatele in spatele unui id de net (ca si mine de altfel).


Parintele a facut foarte multi bine, nu i-a facut cu energii si prostii, ci prin Sf. Maslu , Molifte Sf. Vasile (care sunt date special de Sf. Vasile ca sa fie citite , nu tinute in biblioteca ca azi), si prin mult post si rugaciune. Cand te duceai la dansul iti zicea pacatele si unde sa te corectezi. Asa ca sfatuitorii sau sursele tale de informatii sunt murdare intocmai ca si pacatele lor de judecatori ai Sfintilor.

Inainte Sf. Arsenie Boca era jignit de toti teologii astia de fotoliu.
Dar oameni vad sfintenia doar in minuni. Daca nu aud minuni il jignesc ca pe ultimul pacatos si ultimul om. Dar pentru fiecare vorba vom da socoateala. Pentru fiecare vorba cu care am stat impotriva Slavei lui Dumnezeu prin Sfintii Sai.


Nu ma apuc sa spun minunile Sf. Ilarion pt ca nu le meriti. Le pastrez pentru mine, poate ti le va descoperi altadata chiar Sfantul prin gura altui om.

Iubirea 08.08.2010 11:21:20

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 275852)
Pana una alta Sf. Ilarion e pus in racla, nu in sicriu. Daca voi ca ortodocsi nu stiti diferenta, pai de unde sa stie asta sectarii?

Pr. Argatu a fost canonizat sfant?
Daca da, cand?...daca nu, atunci de ce il numiti sfant?

sophia 08.08.2010 11:54:30

Nu stiu, am vazut ca multi sunt numiti sfinti si unii deja au si acatist (parca Arsenie Boca). Nu mi se pare nici corect si nici crestin. Asta este numai decizia lui Dumnezeu (cine este sfant si cine nu). Nu stiu de ce oamenii hotarasc in locul Lui.

glykys 08.08.2010 14:50:40

Cu adevarat o viata de sfant....
 
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ilarion_Argatu

Extrase de acolo:

Devenit incomod pentru regim pentru că dorea să ridice o biserică, autoritățile i-au interzis să mai primească lume la casa sa, i s-a impus să scurteze slujba, în așa fel încât, duminica dimineața, la ora 9, s-o termine și să se prezinte la ședințele de partid, organizate special la primărie, și să îndemne lumea să meargă la câmp. Deoarece el nu a ținut cont de acestea, a determinat autoritățile să-l declare potrivnic regimului și dușman al poporului. Pentru a-l aresta, organele de miliție au silit 39 de persoane să dea declarații din care să reiasă că preotul Ioan Argatu este instigator la ordinea publică.
Pe 18 iulie 1948, mașina prefecturii, însoțită de o armată de milițieni, a venit la primărie, la biserica din Boroaia și la casa părintelui, pentru a-l aresta „pentru instigare contra ordinii publice”. Aflat la o bătrână bolnavă acasă pentru a o împărtăși, el a fost informat că este așteptat de miliție. Preotul Ilarion Argatu a reușit să fugă și să se ascundă la părinți, în Valea Glodului, într-o magazie, careia i-a construit un perete fals, trăind ani de zile fără sobă, fără pat, și fără să vadă lumina zilei, ghemuit pe jumătate de metru. Pe capul său s-a pus un preț de 300.000 de lei pentru cel ce îl va descoperi.
După 5 ani, s-a emis al doilea mandat, în urma acuzației că ar fi fost „organizator de complot contra statului”, fiind condamnat la închisoare pe viață. S-a adăpostit timp de 4 ani într-o șură, învelindu-se în fân, hrănindu-se cu ce-i aduceau, în secret, niște țărani milostivi și bând apa de ploaie direct de la streașină. El a stat ascuns timp de 16 ani, locuind în mare parte în poduri ale caselor, în hambare, în lanul de porumb etc. S-a adăpostit ani de zile și sub podeaua casei din Boroaia, nici chiar copiii săi neștiind că se află acolo.
Părintele a fost expropriat, iar în anul 1964 a fost grațiat. La data de 13 februarie 1965, organele de miliție îl descoperă pe părintele Ioan Argatu, după ce o vecină care avea fereastra casei înspre curtea părintelui a anunțat autoritățile că părintele este acasă și că iese după miezul nopții în curte, la aer.
A fost interogat de miliția de la Suceava, dar a fost apoi pus în libertate. Astfel, i s-a dat din nou Parohia Boroaia, trebuind să ia viața de la capăt, pe care a reînceput-o cu construcția bisericii din Boroaia. Ani de zile a refuzat cu demnitate să se înscrie în PCR.


Cu binecuvântarea mitropolitului Iustin Moisescu, părintele Ioan Argatu a pus prima cărămidă a bisericii la 22 iunie 1969, iar zidirea sfântului lăcaș a durat până la 2 mai 1970. A urmat apoi tencuiala, pictura, clopotnița și casa de prăznuire, lucrarea fiind terminată de către fiul său, preotul Alexandru Argatu, deoarece părintele Ioan se călugărise. Biserica din Boroaia a fost sființită în anul 1977.
În anul 1972, părintele Ioan Argatu a rămas văduv și, în anul următor, în luna ianuarie 1973, s-a călugărit la Mănăstirea Antim din București, luând numele de Ilarion. A petrecut, apoi, câțiva ani la Mănăstirea Căldărușani, iar ultimii 19 ani din viață i-a trăit la Mănăstirea Cernica, unde a fost duhovnicul întregii comunități de călugări. Aici a exorcizat sute de posedați, români și străini.
El își începea slujbele de exorcizare pentru alungarea demonilor cu Acatistul Domnului Iisus Hristos, continuând apoi cu Sfânta Liturghie, sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu. În final, el citea Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, iar dacă era nevoie, slujea și Moliftele Sfântului Ioan Gură de Aur.
După ce se punea patrafirul pe cap celui posedat de demoni, acesta începea să urle, să înjure cu o voce inumană și către final, atunci când era stropit cu agheazmă, să se vaite, plângându-se că simte o arsură insuportabilă. După ce slujba lua sfârșit, omul cădea într-un somn adânc, din care se trezea apoi liniștit. [1]
După anul 1990 a fost chemat în câteva țări din Europa și America (Germania, Franța, Belgia șsi SUA), unde devenise celebru pentru harul său, unde, însoțit de câțiva călugări, a efectuat slujbe de exorcizare.
Din colecta publică, a ridicat o biserică în satul natal și a dăruit Comunitatii românesti din Israel un teren la Ierihon, unde a fost clădit un lăcaș de cult ortodox, cu hramul "Nașterea Domnului", în care să fie adunate toate măicuțele românce din Israel - în număr de aproximativ 70.



Si despre moartea parintelui:
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article14

antoniap 08.08.2010 14:58:35

Dumnezeu cunoaste masura sfinteniei sau a pacatoseniei fiecaruia dintre noi. Judecata ii apartine totusi Lui. Noi ne mai dam cu parerea, observam fie calitatile, fie defectele fiecaruia si cam atat. Noi nu le facem o favoare unor semeni de-ai nostri rugatori osardnici daca-i numim sfinti. Dimpotriva, noua ne facem o favoare, caci cinstind un astfel de cuvios, castigam un ajutor in cer, castigam un rugator pentru noi.

Aici nu e ca la parlament: daca-mi place de el, il aleg! Cine a dus o viata de sfintenie deja este ales. De catre Dumnezeu. Daca vom considera ca judecata lui Dumnezeu este gresita in ciuda dovezilor care ni se aduc, atunci suntem in pierdere si chiar in pacat!

Iubirea 08.08.2010 15:30:48

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 275914)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ilarion_Argatu

Extrase de acolo:

Devenit incomod pentru regim pentru că dorea să ridice o biserică, autoritățile i-au interzis să mai primească lume la casa sa, i s-a impus să scurteze slujba, în așa fel încât, duminica dimineața, la ora 9, s-o termine și să se prezinte la ședințele de partid, organizate special la primărie, și să îndemne lumea să meargă la câmp. Deoarece el nu a ținut cont de acestea, a determinat autoritățile să-l declare potrivnic regimului și dușman al poporului. Pentru a-l aresta, organele de miliție au silit 39 de persoane să dea declarații din care să reiasă că preotul Ioan Argatu este instigator la ordinea publică.
Pe 18 iulie 1948, mașina prefecturii, însoțită de o armată de milițieni, a venit la primărie, la biserica din Boroaia și la casa părintelui, pentru a-l aresta „pentru instigare contra ordinii publice”. Aflat la o bătrână bolnavă acasă pentru a o împărtăși, el a fost informat că este așteptat de miliție. Preotul Ilarion Argatu a reușit să fugă și să se ascundă la părinți, în Valea Glodului, într-o magazie, careia i-a construit un perete fals, trăind ani de zile fără sobă, fără pat, și fără să vadă lumina zilei, ghemuit pe jumătate de metru. Pe capul său s-a pus un preț de 300.000 de lei pentru cel ce îl va descoperi.
După 5 ani, s-a emis al doilea mandat, în urma acuzației că ar fi fost „organizator de complot contra statului”, fiind condamnat la închisoare pe viață. S-a adăpostit timp de 4 ani într-o șură, învelindu-se în fân, hrănindu-se cu ce-i aduceau, în secret, niște țărani milostivi și bând apa de ploaie direct de la streașină. El a stat ascuns timp de 16 ani, locuind în mare parte în poduri ale caselor, în hambare, în lanul de porumb etc. S-a adăpostit ani de zile și sub podeaua casei din Boroaia, nici chiar copiii săi neștiind că se află acolo.
Părintele a fost expropriat, iar în anul 1964 a fost grațiat. La data de 13 februarie 1965, organele de miliție îl descoperă pe părintele Ioan Argatu, după ce o vecină care avea fereastra casei înspre curtea părintelui a anunțat autoritățile că părintele este acasă și că iese după miezul nopții în curte, la aer.
A fost interogat de miliția de la Suceava, dar a fost apoi pus în libertate. Astfel, i s-a dat din nou Parohia Boroaia, trebuind să ia viața de la capăt, pe care a reînceput-o cu construcția bisericii din Boroaia. Ani de zile a refuzat cu demnitate să se înscrie în PCR.


Cu binecuvântarea mitropolitului Iustin Moisescu, părintele Ioan Argatu a pus prima cărămidă a bisericii la 22 iunie 1969, iar zidirea sfântului lăcaș a durat până la 2 mai 1970. A urmat apoi tencuiala, pictura, clopotnița și casa de prăznuire, lucrarea fiind terminată de către fiul său, preotul Alexandru Argatu, deoarece părintele Ioan se călugărise. Biserica din Boroaia a fost sființită în anul 1977.
În anul 1972, părintele Ioan Argatu a rămas văduv și, în anul următor, în luna ianuarie 1973, s-a călugărit la Mănăstirea Antim din București, luând numele de Ilarion. A petrecut, apoi, câțiva ani la Mănăstirea Căldărușani, iar ultimii 19 ani din viață i-a trăit la Mănăstirea Cernica, unde a fost duhovnicul întregii comunități de călugări. Aici a exorcizat sute de posedați, români și străini.
El își începea slujbele de exorcizare pentru alungarea demonilor cu Acatistul Domnului Iisus Hristos, continuând apoi cu Sfânta Liturghie, sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu. În final, el citea Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, iar dacă era nevoie, slujea și Moliftele Sfântului Ioan Gură de Aur.
După ce se punea patrafirul pe cap celui posedat de demoni, acesta începea să urle, să înjure cu o voce inumană și către final, atunci când era stropit cu agheazmă, să se vaite, plângându-se că simte o arsură insuportabilă. După ce slujba lua sfârșit, omul cădea într-un somn adânc, din care se trezea apoi liniștit. [1]
După anul 1990 a fost chemat în câteva țări din Europa și America (Germania, Franța, Belgia șsi SUA), unde devenise celebru pentru harul său, unde, însoțit de câțiva călugări, a efectuat slujbe de exorcizare.
Din colecta publică, a ridicat o biserică în satul natal și a dăruit Comunitatii românesti din Israel un teren la Ierihon, unde a fost clădit un lăcaș de cult ortodox, cu hramul "Nașterea Domnului", în care să fie adunate toate măicuțele românce din Israel - în număr de aproximativ 70.



Si despre moartea parintelui:
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article14

Oameni buni eu il cunosc pe pr. Argatu nu din carti si de pe internet...am avut marea sansa sa-l cunosc in realitate, sa-i cer sfaturi si sa vorbesc cu cu Sf. Sa de cate ori am avut nevoie....eu ii stiu viata si am o mare consideratie, ma inchin in fata lui si a altora ca el...dar eu am pus niste intrebari concrete la care cer raspuns fara sa divagati:

Pr. Argatu a fost canonizat sfant?
Daca da, cand?...daca nu, atunci de ce il numiti sfant?

Numai in aceasta epoca contemporana Romania a fost inzestrata cu multi duhovnici deosebiti, cu viata aleasa, dar noi ceilalti cred ca nu ar trebui sa exageram si sa cadem in extreme dand mai multa slava decat este cazul.

Pentru cine nu cunoaste: pentru a ajunge un om decedat sa fie canonizat sfant, trebuie sa indeplineasca niste conditii, in urma acestor conditii Sf. Sinod al bisericii in frunte cu patriarhul dezbat problema, o supun la vot si apoi daca voturile sunt in unanimitate pro, ei trec la savarsirea ritualului de canonizare a persoanei/ lor in cauza. Dupa revolutie BOR a savarsit astfel de canonizari pentru Stefan cel Mare de ex...asa acest voievod acum este trecut in calendarul bisericesc, i s-a facut condac si i se oficiaza slujba ca si celorlalti sfinti.

Pr. Argatu sau Arsenie Boca cand sunt serbati in calendar? (sa nu-mi spuneti ziua de nastere sau de deces ca eu am cautat si nu i-am gasit la nici una din zile trecuti in calendar).

Deci????

glykys 08.08.2010 15:43:33

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 275894)
Nu stiu, am vazut ca multi sunt numiti sfinti si unii deja au si acatist (parca Arsenie Boca). Nu mi se pare nici corect si nici crestin. Asta este numai decizia lui Dumnezeu (cine este sfant si cine nu). Nu stiu de ce oamenii hotarasc in locul Lui.


Daca ar fi cum spui tu, am ajunge ca protestantii, nu am mai avea nici un sfant de cinstit, ca deh, nu a venit Dumnezeu la noi sa ne spuna: X e sfant, Y e sfant... Episcopul si, ma rog, toti cei care stabilesc canonizarea pe baza procedurilor cunoscute (unul dintre aceste criterii fiind si evlavia populara!), nu fac altceva decat sa certifice sau nu starea de sfintenie a sfantului respectiv si nu asa, alandala, numai ca sa mai fie un sfant in plus in calendar pe care sa il cinsteasca oamenii. In ortodoxie avem mijlocitori, la care ne rugam, cu evlavie. Daca cei care l-au cunoscut si l-au cinstit in timpul vietii pe parintele Argatu sau pe altul socotesc ca acesta le este mijlocitor acolo, in ceruri, de ce sa nu fie liberi sa il cinsteasca si dupa moarte? Pentru aceia este cu adevarat un sfant (caci totul se face dupa credinta omului) si nu il vor pretui mai mult daca va fi asezat sau nu in calendar, dupa cum nici cei care nu sunt de acord cu canonizarea nu cred ca il vor cinsti mai mult daca va fi canonizat.
Eu personal tare m-as mai bucura sa ii avem in calendar si pe Parintele Boca si pe parintele Argatu,sa se mareasca ceata sfintilor romani care se roaga pentru noi ! :25:

glykys 08.08.2010 15:48:15

Iubirea, stai calma! Eu nu am postat acel extras special pentru tine, ca doar nu esti numai tu pe acest forum, si nici nu am spus ca ar fi fost canonizati respectivii parinti, ci doar ca m-as bucura sa fie canonizati si am facut remarca ca, intr-adevar, viata parintelui Argatu, asa cum am citit-o eu, mi se pare a fi o viata de sfant. De unde atata inversunare si pentru ce?!

Iubirea 08.08.2010 15:54:09

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 275926)
Iubirea, stai calma! Eu nu am postat acel extras special pentru tine, ca doar nu esti numai tu pe acest forum, si nici nu am spus ca ar fi fost canonizati respectivii parinti, ci doar ca m-as bucura sa fie canonizati si am facut remarca ca, intr-adevar, viata parintelui Argatu, asa cum am citit-o eu, mi se pare a fi o viata de sfant. De unde atata inversunare si pentru ce?!

Dar la tine de unde aceasta interpretare negativa? din ce ai tras tu concluzia ca am scris cu "atata inversunare"? Te rog sa citesti calm si atent postarea mea si a multora de pe acest topic si nu printre randuri...asa vei putea trage o concluzie de ce am scris eu ce am scris.

Sau poate tu nu cunosti semnificatia cuvantului "inversunare"...dar il folosesti ca iti place cum suna.
In ceea ce ma priveste te rog sa nu-l mai folosesti, nu ma caracterizeaza si nici nu-mi place.
Multumesc anticipat pentru intelegere.

glykys 08.08.2010 15:58:16

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 275927)
Dar la tine de unde aceasta interpretare negativa? din ce ai tras tu concluzia ca am scris cu "atata inversunare"? Te rog sa citesti calm si atent postarea mea si a multora de pe acest topic si nu printre randuri...asa vei putea trage o concluzie de ce am scris eu ce am scris.

Sau poate tu nu cunosti semnificatia cuvantului "inversunare"...dar il folosesti ca iti place cum suna.
In ceea ce ma priveste te rog sa nu-l mai folosesti, nu ma caracterizeaza si nici nu-mi place.
Multumesc anticipat pentru intelegere.

Multumesc si eu.

Iubirea 08.08.2010 16:12:58

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 275926)
viata parintelui Argatu, asa cum am citit-o eu, mi se pare a fi o viata de sfant. !

Nu te rezuma doar la viata pr. Argatu...mai citeste si alte vieti si vei vedea cati asemenea "sfinti" avem...(pr. Dometie Manolache de la Rameti, pr. Sofian Boghiu, pr. Arsenie Papacioc, pr. Dimitrie Bejan, pr.Adrian Fageteanu, pr. Cleopa Ilie, pr. Iulian Stoicescu de la Flamanda, pr. Visarion - duhovnicul manast. Clocociov, pr. Lavrentie Sovre de la Frasinei, pr. Teofil Paraianu...etc) sunt fff multi dar cauta si vei afla.

glykys 08.08.2010 16:32:44

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 275930)
Nu te rezuma doar la viata pr. Argatu...mai citeste si alte vieti si vei vedea cati asemenea "sfinti" avem...(pr. Dometie Manolache de la Rameti, pr. Sofian Boghiu, pr. Arsenie Papacioc, pr. Dimitrie Bejan, pr.Adrian Fageteanu, pr. Cleopa Ilie, pr. Iulian Stoicescu de la Flamanda, pr. Visarion - duhovnicul manast. Clocociov, pr. Lavrentie Sovre de la Frasinei, pr. Teofil Paraianu...etc) sunt fff multi dar cauta si vei afla.

:)
Asta inseamna ca Dumnezeu a daruit acestui pamant foarte multi sfanti. Și este si normal sa avem atatia, pentru ca ei tin in viata Ortodoxia. Si cati or mai fi, nestiuti de nimeni!
Sa ai o duminica in pace! Asemeni si celorlalti forumisti! :25:

Iubirea 08.08.2010 16:40:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 275932)
:)
Asta inseamna ca Dumnezeu a daruit acestui pamant foarte multi sfanti. Și este si normal sa avem atatia, pentru ca ei tin in viata Ortodoxia. Si cati or mai fi, nestiuti de nimeni!
Sa ai o duminica in pace! Asemeni si celorlalti forumisti! :25:

Multumesc asemeni...:)
Doamne ajuta!


Ora este GMT +3. Ora este acum 09:36:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.