Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Sa postim, inchizand televizorul ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9108)

windorin 08.04.2010 13:25:55

Sa postim, inchizand televizorul !

Televizorul a ajuns "de dulce", fie vreme de post, fie de dezlegare. Astfel, fiecare trebuie sa se nevoiasca in a'l tine inchis.
Chiar daca nu este post acum, totusi... ajung sa ii inteleg pe cei care nu mai tin deloc TV in casa.

Tatal meu se uita tare mult la TV... stiri, politica si sport. Imi dau seama, din ce in ce mai mult, de cata agitatie poate scoate din el TV'ul si cat de necrestina poate fi actuala structura/gandire media. Televizorul ne vrea sclavi luisi, iar multi deja ii suntem.

Sunteti tinuti de patima privitului la TV fara masura ? Aveti in familie vreo persoana inpatimita astfel ?
Sunt curios ce metode se pot aplica, spre a micsora numarul de ore petrecute in fata TV'ului, de catre o persoana adulta.

Chiar daca nu e vreme de post, sa postim de la televizor, spre a cobora in noi insine.
Chiar citeam un articol azi, pe site, care vorbea despre frica omului de a ramane singur cu el insusi. Ideile nu ne vindeca firea !

glykys 08.04.2010 13:29:54

Eu as fi de acord cu postarea ta, Windorin, daca ai inlocui peste tot unde apare cuvantul TV cu PC! :3::102:

sophia 08.04.2010 14:04:47

In ambele cazuri (TV si PC) trebuie masura si selectie. Ambele au si multe lucruri bune, utile, de invatat. Trebuie ales din tot ceea ce se ofera, nu laut totul de-a valma.
Ele sunt surse de informatie.
Sigur ca trebuie avut grija si la dependenta. Dar daca avem si alte lucruri interesante de facut si serviciu, e cam putin timp sa depindem de ele.

lazar_andreea 08.04.2010 14:14:35

Televizorul e cea mai buna "inventie", incat si dracul s-a minunat de ea.

Cum putem reduce "timpul pierdut" din fata televizorului? Prin vointa, daca exista.
Motivele sunt multe: manipularea maselor prin mass-media (posturile de TV sunt cumparate), marketing-ul, influentele psihice negative asupra copiilor...

A avea sau nu televizor in casa, e o decizie personala. Eu folosesc metoda abonamentului e-mail pentru stiri, evenimente si informatii. E foarte utila tasta DELETE atunci cand informatia nu prezinta interes pentru mine. Analizez mesajul si evit manipularea.

Cantitatea de informatie transmisa de TV este foarte mare in doar cateva secunde. Mintea analizeaza putin, restul se duce in subconstient. Se creeaza o stare de visare... un fel de transa psihica, exact metoda folosita pentru hipnoza.

Cine vrea sa aiba mintea curata si limpede, poate gasi alternative optime.

flying 08.04.2010 14:31:36

va spun din proprie experienta pana n-am reusit sa scap de mrejele televizorului nu am avut viata mai nepatimasa ,acum ma rugam ,apoi stricam totul uitandu-ma la lucruri contrare si neplacute lui Dumnezeu de la televizor(nu aveam discernamant). dependenta de jocuri deasemenea e o problema destul de delicata.
metoda e "taierea" hotarata si cat timp vointa e inca slaba, eventual chiar scoaterea lui din camera ta ,altfel vei zice : ma uit 5 minute la stirile de la ora 19 ...dupa care te trezesti la ora 1-2 noaptea ca il stingi dupa ce te-ai uitat, desigur, 5 minute la stiri....

LapetiteMoc 08.04.2010 15:40:55

vointa si constiinta

Toate tin de obisnuinta, de educatie.

Insa, cand IL descopera cineva pe Dumnezeu cel VIU, nu pe cel din vorbele fara viata, va incepe sa caute asiduu sa se descopere pe sine in relatie cu EL. Dar aceasta este o taina.

Pana atunci, ancorat puternic in lume, va manui cu o harnicie debordanta telecomanda.

Domnul sa ne pazeasca pasii!

Marius22 09.04.2010 15:30:52

Stim foarte bine ca mintea noastra este asaltata neincetat de ganduri de tot felul. Bine este daca reusim sa ne "odihnim" mintea, atat cat putem fiecare, "cugetand la legea Domnului", la tot ceea ce este ziditor si de folos, noua si celor de langa noi.

Dar ce ne facem atunci cand nu mai avem o astfel de preocupare sau cand noi insine nu mai suntem capabili sa ne-o gasim? Ne lasam prada mintea si gandurile, spre a ne fi acaparate de TV sau PC. Fie ca ne dam sau nu seama, ele ne imprastie mintea. Cu cat suntem mai impatimiti de TV sau PC, cu atat ne este mai greu sa ne linistim si sa aflam pacea launtrica.

dianadi 09.04.2010 16:49:09

Noi nu mai avem deloc tv in casa...l-am scos si sta in garaj. nu sunt tentata cat de putin sa il aduc inapoi. am realizat ca imi fura timpul si asa destul de putin si ca ma oboseste inutil. totusi avem nevoie sa mai aflam una alta si at ori citesc un ziar ori aflu de la cunoscuti. Totusi am o slabiciune pt emisiunea lui Mircea Badea si mai caut din cand in cand si o downloadez de pe net-vazand emisiunea lui consider ca am aflat cam ce se spune pe la stiri. cat despre emisiuni de divertisment si alte cele pot trai si fara, si chiar mult mai bine.
Nu toata lumea are acelasi comportament vis-s-vis de tv. La mine in familie si la mai toti cunoscutii mei tv-ul e deschis tot timpul...nu e nimic amu de vazut dar poate incepe ceva. In schimb la englezii tv-ul are program strict: ca copil imi place emisiunea Blue Peter care tine jum de ora-f. bine dar dupa jumatate de ora tv-ul e deja scos din priza.

anna21 09.04.2010 18:16:02

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 232544)
Eu as fi de acord cu postarea ta, Windorin, daca ai inlocui peste tot unde apare cuvantul TV cu PC! :3::102:

adevarat.. creeaza dependenta. :(
Am observat ca nu mai am rabdare sa citesc carti de cand m-am obisnuit cu pc-ul... le prefer in format electronic si nu citesc ata de mult ca inainte.. si le citesc foarte in "diagonala", dupa modelul cautarii pe net... (fara sa aprofundez, fara sa ma opresc pt a ma gandi la ceea ce ma impresioneaza... de parca as fi intr-o continua goana pe net)

anna21 09.04.2010 18:20:26

despre televizor.. (am mai dat linkurile astea, dar poate au trecut neobservate):
http://www.crestinortodox.ro/predici...audio-506.html
http://www.crestinortodox.ro/editori...rul-70369.html
http://www.crestinortodox.ro/sanatat...lor-72618.html
http://www.crestinortodox.ro/editori...tie-70391.html
http://www.crestinortodox.ro/diverse...rne-69705.html
http://www.crestinortodox.ro/editori...ios-70197.html

(recomand mai ales ultimele doua linkuri!)

anna21 09.04.2010 18:35:51

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 232559)
In ambele cazuri (TV si PC) trebuie masura si selectie. Ambele au si multe lucruri bune, utile, de invatat. Trebuie ales din tot ceea ce se ofera, nu laut totul de-a valma.
Ele sunt surse de informatie.

"Desi televiziunea poate modela comportamentele si mentalitatile, nu se poate spune ca ea favorizeaza invatarea, deoarece aceasta asa-zisa invatare este foarte putin cognitiva, greu de reprodus, foarte putin analizabila, putin bazata pe gandire.
Informatia primita de la televizor intra nefiltrata, intreaga, direct in memorie, dar nu este disponibila pentru analiza constienta, pentru intelegere sau pentru invatare. Este invatare in somn.
Uriasa forta de penetrare a subconstientului uman, manifestata de televiziune, este determinata de activitatea corticala alfa pe care o genereaza vizionarea, de caracterul emotional si dramatic al televiziunii, precum si de perceptia imaginilor TV intr-un regim ce aminteste mai mult de starile alterate de constiinta decat de starea de veghe."

(dintr-unul din linkurile date anterior)

windorin 12.04.2010 10:41:02

Citat:

În prealabil postat de lazar_andreea (Post 232563)
Televizorul e cea mai buna "inventie", incat si dracul s-a minunat de ea.

Da, bine spus. Cred ca la inceput diavolul s'a temut de ea, gandind ce roade bune ar pute iesi din TV, insa apoi si'a dat seama prea bine de prostia omului si de viclenia lui. Asa ca, diavolul a ajuns sa iubeasca aceasta "masinarie".

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 232579)
Pana atunci, ancorat puternic in lume, omul va manui cu o harnicie debordanta telecomanda.

Numarul de ore petrecut la TV este direct proportional cu cat de lumesc e omul si invers proportional cu duhovnicia lui !

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 232868)
Stim foarte bine ca mintea noastra este asaltata neincetat de ganduri de tot felul. Bine este daca reusim sa ne "odihnim" mintea, atat cat putem fiecare, "cugetand la legea Domnului", la tot ceea ce este ziditor si de folos, noua si celor de langa noi.

Dar ce ne facem atunci cand nu mai avem o astfel de preocupare sau cand noi insine nu mai suntem capabili sa ne-o gasim? Ne lasam prada mintea si gandurile, spre a ne fi acaparate de TV sau PC. Fie ca ne dam sau nu seama, ele ne imprastie mintea. Cu cat suntem mai impatimiti de TV sau PC, cu atat ne este mai greu sa ne linistim si sa aflam pacea launtrica.

Asta ma doare si pe mine cel mai mult, lipsa de odihna a mintii si a inimii.

Nu ma mira, dar abia acum imi pare rau. Zecile de filme artistice, cu batai si masini, scene necuviincioase, si tot felul de bazaconii pe care mintea mea proasta le'a stocat ma vor chinui mult timp de acum inainte. Desi nu privesc la TV decat foarte rar, cateva minute la cateva zile, si acelea doar cand dau pe acasa, pe la ai mei, sunt zilnic luptat de cele stocate anterior. Mintea nu le uita, iar diavolul le scoate mai ales la rugaciune, in biserica sau in momentele de liniste.

Iubirea 24.07.2010 16:32:35

Tot invatul are si dezvat...depinde doar de tine ce vrei.
Eu de ex mai in tinerete eram dependenta de telefon si TV. La mine in casa TV-ul mergea non-stop indiferent ca ma uitam sau nu, iar cand ma uitam stateam cu telecomanda in mana si permanent mutam canalul astfel incat vedeam mai multe emisiuni odata. Desigur ca aveam TV-ul meu ca nimeni nu se mai putea uita cu mine...
Telefonul suna aproape toata ziua...mama zicea ca la noi in casa este "Gara de Nord".

Acum am un telefon mobil la care cred ca vorbesc de cel mult 5 ori pe luna...de multe ori uit si ca il am si il gasesc inchis ca mi se termina bateria.
TV nu am pentru ca m-am gandit ca nu are sens sa imi mai cumpar devreme ce nu-l folosesc din diverse motive care nu au legatura cu religia (nu am ajuns la asa masura duhovniceasca sa renunt la TV din considerente crestinesti). Daca am nevoie de ceva informatii, stiri ma uit pe net.
Si cu toate astea am o viata atat de plina ca nu-mi ajunge timpul sa fac cate am de facut...efectiv nu simt lipsa TV-ului sau a telefonului...

costis 24.07.2010 18:14:50

Din pacate, cei mai multi, crestini sau necrestini, au pareri opuse celor expuse aici; si cred ca nu se poate face mult impotriva fenomenului.
Vorbind cu o persoana cu "statut intelectual" mediu (inginer, sef de sectie), cu doi copii studenti, din care unul se relaxa prin sport, am " emanat" parerea ca " e foarte bine daca nu se uita la televizor". La care persoana mi-a raspuns foarte contrariata : " ei nu, nici chiar asa, ca daca nu te uiti la televizor te salbaticesti !".
Se pare ca pana prin 1950 umanitatea a fost salbatica si multumesc lui Dumnezeu ca am o predispozitie spre acea salbaticie care se manifesta prin savurarea linistii si a naturii.

Adrinskaia 24.07.2010 19:47:37

Am citit la parintele Argatu ca se poate tine post negru lunea pentru implinirea unor dorinte, si despre o batrana, la parintele Cleopa, care a invatat o pe o tanara sa tina post negru trei zile si astfel a fost izbavit sotul bautor si zurbagiu...desi nu prea mai retin detaliile care poate ca ar conta...
Mai stiu de un doctor care recomanda pacientilor bolnavi de cancer sa renunte la tv si sa faca plimbari in natura, si atunci tumorile respective stagnau...
Este infiorator ce am citit ca patesc plantele crescute langa un tv dintr o carte foarte buna Viata secreta a plantelor...
A fost o perioada cand nu m am mai uitat la tv, pana s a imbolnavit mama, iar laptop am de curand si abia invat sa l folsesc....
S ar parea ca cei care au vreun canon de la duhovnic pe care l indeplinesc, ar fi cumva imuni la unele ispite de manipulare, daca am inteles bine din Proloage.....

iustin10 24.07.2010 19:54:45

Plictiseala
concubinaj: eu stiu ca ma minti dar ma uit in gura ta ,
exagerare : strecoara tantarul si inghit camila,
happy end ,optimism exagerat
opinia majoritatii tine loc de de adevar suprem
frumusete croita cu fierastraul
episodul 5475 din totdeauna tanar,
zeci de canale si un singur scop : ..... plictiseala.....

Anytza 25.07.2010 13:23:35

exact, plictiseala. eu m-am plictisit de tv si de pc. rar mai stau pe calc sau mai vad un film la tv. nu mi se mai pare nimic interesant p niciunul. inainte stateam toata ziua ori unul ori altul, altceva nu faceam, dar mi s-a luat de mult tp. chiar sunt aceleasi lucruri , nimic nou, aceleasi documentare sau docum noi cu aceleasi informatii, ca pe discovery imi placea sa ma uit. dar sincer chiar m-am plictisit. chiar si de forumu asta.:37:

Iubirea 25.07.2010 14:48:52

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 271534)
exact, plictiseala. eu m-am plictisit de tv si de pc. rar mai stau pe calc sau mai vad un film la tv. nu mi se mai pare nimic interesant p niciunul. inainte stateam toata ziua ori unul ori altul, altceva nu faceam, dar mi s-a luat de mult tp. chiar sunt aceleasi lucruri , nimic nou, aceleasi documentare sau docum noi cu aceleasi informatii, ca pe discovery imi placea sa ma uit. dar sincer chiar m-am plictisit. chiar si de forumu asta.:37:

:))))))))
Concluzia mea este ca te-ai nascut obosita :))))
Glumesc...si asta pt ca m-a distrat postarea, dar m-a si ingrijorat...nu e bine sa te plictiseasca totul.

Imi aduc aminte cu ani in urma m-am dus la pr. Calistrat la Barnova (Iasi) si ii povesteam printre altele ce urat e Bucurestiul, ca te plictisesti, ca n-ai unde sa te plimbi, ca n-ai ce vedea curat si frumos...etc.
Se uita la mine si in final mi-a spus cat regreta ca nu poate locui in Bucuresti si cate ar avea de facut si de vazut acolo...si la fiecare cuvant pe care eu il spusesem el mi-a venit cu idei, propuneri sau chiar contra-argumente. In acel moment nu l-am inteles exact...m-am incapatanat in ideile mele...dar in timp mi s-a intamplat sa plec din Bucuresti si sa locuiesc in alta parte din Romania...ajunsesem sa ma uit pe strada dupa masini si unde vedeam un nr. de Bucuresti sa fiu fericita si sa ma uit lung pana masina se pierdea...tot ce auzeam si vedeam despre Bucuresti era ca o minune.
Deci, eu cred ca totul depinde de noi...

cristiboss56 25.07.2010 20:23:15

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 271554)
:
Deci, eu cred ca totul depinde de noi...

si mai ales de relatia noastra cu Dumnezeu !

windorin 04.03.2011 13:21:56

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 271417)
Plictiseala
concubinaj: eu stiu ca ma minti dar ma uit in gura ta
exagerare: strecoara tantarul si inghit camila
happy end: optimism exagerat
opinia majoritatii tine loc de de adevar suprem
frumusete: croita cu fierastraul
episodul 5475 din totdeauna tanar
zeci de canale si un singur scop: ..... plictiseala

Adevarat... omul a ajuns sa traiasca viata altora, iar altii sa o traiasca pe a lui, facand ce vor din ea !

Sunt ingrozit de noile emisiuni ce apar: Schimb de mame, In puii mei, Nora pentru mama, Un Show Pacatos, si care or mai fi.
Este groaznic ce a ajuns sa ceara lumea ! Ca doar... tv'ul arata imaginea si dorintele lumii !

Cat de crestin poti fi in fata unui televizor ?!
Asta cred ca tine foarte mult de intelepciune, de discernamant si de vointa.

A inceput postul ! Sa scoatem TV din priza... macar pana la vremea stirilor, daca tinem "mortis" sa le auzim !

Florin-Ionut 04.03.2011 14:26:45

Am scos multe canale care efectiv erau sub orice critica si mai sunt cateva pe lista neagra care asteapta sterse.

windorin 04.03.2011 15:13:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344656)
Am scos multe canale care efectiv erau sub orice critica si mai sunt cateva pe lista neagra care asteapta sa fie sterse.

Ce idee buna. Nu m'am gandit la asta, pana acum.
Stergem din memoria TV toate acele posturi daunatoare, lasand numai cateva.
Ma intreb insa... ce posturi ar ramane ?

In afara de Trinitas, as mai pastra... TVR 1 si AnimalPlanet.
Apoi m'as intreba... sa mai tin televizorul doar pentru atat ?! :)

Intre "postul Invierii Domnului" si oricare alt "post" al TV'ului, sa il alegem pe cel al Invierii. :)

Florin-Ionut 04.03.2011 15:48:54

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 344690)
Ma intreb insa... ce posturi ar ramane ?

Intre "postul Invierii Domnului" si oricare alt "post" al TV'ului, sa il alegem pe cel al Invierii. :)

TVRurile - in special TVR Cultural, Trinitas, Discovery [+ Science si History], National Geografic, Animal Planet, VH1 Classic, MGM, TV1000, CNN, BBC, Eurosport.

Nu este neaparat sa inchidem de tot televizorul in post, dar putem totusi sa mai facem economie la curent, poluand mai putin planeta...

o nestiutoare_ 04.03.2011 16:06:16

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344712)
TVRurile - in special TVR Cultural, Trinitas, Discovery [+ Science si History], National Geografic, Animal Planet, VH1 Classic, MGM, TV1000, CNN, BBC, Eurosport.

Nu este neaparat sa inchidem de tot televizorul in post, dar putem totusi sa mai facem economie la curent, poluand mai putin planeta...

Corect!Sunt de acord cu ce ati spus!:)

Si mie imi place history;).

padrevicentiu 04.03.2011 16:30:30

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 344723)
Corect!Sunt de acord cu ce ati spus!:)

Si mie imi place history;).

Sunt de acord cu voi,sincer nu ma uit la televizor decat foarte rar si daca am ocazia dau o tura de canale pana gasesc ceva bun un "Friends" sau o emisiune interesanta la discovery,trinitas nu am si cam atat.In rest stau si citesc foarte mult

o nestiutoare_ 04.03.2011 16:31:35

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 344730)
Sunt de acord cu voi,sincer nu ma uit la televizor decat foarte rar si daca am ocazia dau o tura de canale pana gasesc ceva bun un "Friends" sau o emisiune interesanta la discovery,trinitas nu am si cam atat.In rest stau si citesc foarte mult

Si mie imi place "Friends":)):)).
Dar cu masura...

cristiboss56 04.03.2011 19:48:37

Aberatii . . .

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 232542)
Televizorul a ajuns "de dulce", fie vreme de post, fie de dezlegare. Astfel, fiecare trebuie sa se nevoiasca in a'l tine inchis.
Chiar daca nu este post acum, totusi... ajung sa ii inteleg pe cei care nu mai tin deloc TV in casa.

Tatal meu se uita tare mult la TV... stiri, politica si sport. Imi dau seama, din ce in ce mai mult, de cata agitatie poate scoate din el TV'ul si cat de necrestina poate fi actuala structura/gandire media. Televizorul ne vrea sclavi luisi, iar multi deja ii suntem.

Sunteti tinuti de patima privitului la TV fara masura ? Aveti in familie vreo persoana inpatimita astfel ?
Sunt curios ce metode se pot aplica, spre a micsora numarul de ore petrecute in fata TV'ului, de catre o persoana adulta.

Chiar daca nu e vreme de post, sa postim de la televizor, spre a cobora in noi insine.
Chiar citeam un articol azi, pe site, care vorbea despre frica omului de a ramane singur cu el insusi. Ideile nu ne vindeca firea !

Te rog sa ma ierti , dar suna atat de fals , atat de aiurea , incat ma intreb daca nu facem rau prin astfel de indemnuri ! Pai , cum suna asta ? Sa fim una acum , si alta dupa aceea . . . ? Nu , Dorine , sa fim mereu constanti , mereu aceasi , , nesmoliti , si mai ales echilibrati si chibzuiti !

Raoul 04.03.2011 19:58:35

Eu desi am TV in camera nici macar nu il tin bagat in priza,doar la o singura emisiune pe Discovery ma uit,de 50 de min. Deci l-am lepadat complet pot spune,insa stau cu ochii in laptop. Ceva de genul "ce iei pe mere dai pe pere" :1:

camy_d 04.03.2011 20:14:07

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 232542)

Închideți televizoarele și stați pe net. :21:

o nestiutoare_ 04.03.2011 20:17:12

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344811)
Eu desi am TV in camera nici macar nu il tin bagat in priza,doar la o singura emisiune pe Discovery ma uit,de 50 de min. Deci l-am lepadat complet pot spune,insa stau cu ochii in laptop. Ceva de genul "ce iei pe mere dai pe pere" :1:

Se intampla, Raoul,...nu esti singurul:|.
Cine vrea sa aiba post intr-adevar folositor, sa se mai lepede si de internetul acesta pacatos...
Doamne ajuta!

guardian knight 04.03.2011 21:09:20

da !

subiectul ales e foarte bun !
intr-adevar,televizorul constituie o parte importanta a vietii omului modern, fie si prin cantitatea de timp alocat,pe care i-o rapeste !!!

insa asta se intampla,mai degraba cu firile imature,lipsite de experienta vietii si de un anumit pragmatism dat de o buna auto-cunoastere !!!

pai ce te impiedica,deci,bunule privitor, sa te uiti,pe net la o avanpremiera de programe,pe ziua respectiva, si pe ore, si sa alegi,pe posturi,frumos clasificat, exact emisunea pe care vrei sa o vezi ,exact la ora respectiva ?!

http://www.port.ro/ mi se pare un sait,foarte reusit,de unde poti selecta emisuni interesante !!!

Exista multe emisiuni legate de stiinta, de natura, animale.etc... sau religie pe posturile specifice !!!
deci, vom alege asa ceva, si nu crimele de la ora 5 sau programe cu continut indoielnic si vulgar !

totul e sa stii sa alegi si selectezi !

Raoul 04.03.2011 21:54:53

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 344820)
Se intampla, Raoul,...nu esti singurul:|.
Cine vrea sa aiba post intr-adevar folositor, sa se mai lepede si de internetul acesta pacatos...
Doamne ajuta!

Eh,lasa ca e bun si netu atata timp cat e gratis :4:

cristiboss56 04.03.2011 22:09:03

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344811)

Simpatic de sincer . . . !:9:

o nestiutoare_ 04.03.2011 22:37:49

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344854)
Eh,lasa ca e bun si netu atata timp cat e gratis :4:

Parca am fi romani:)):)).
Serios acum...poate fi si foarte daunator.Nu prin existenta virtuala iti dobandesti mantuirea, indiferent cate postari pe un forum crestin ai avea;).(nu iti este adresata tie in mod special afirmatia...e general valabila)
Sa fiti iubiti si sa iubiti!:)

Raoul 05.03.2011 01:21:05

Cred ca sunt maxim 15-16 siteuri care le accesez,si aceleasi de fiecare data. Bine ca ma limitez la atat,rareori "deraiez". E ca o rutina. Bine macar ca nu am niciun joc instalat in laptop,deci nu pierd timpul cu asa ceva sau pe siteuri inutile. Doar ma documentez,comunic si cam atat.

o nestiutoare_ 05.03.2011 10:43:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344906)
Cred ca sunt maxim 15-16 siteuri care le accesez,si aceleasi de fiecare data. Bine ca ma limitez la atat,rareori "deraiez". E ca o rutina. Bine macar ca nu am niciun joc instalat in laptop,deci nu pierd timpul cu asa ceva sau pe siteuri inutile. Doar ma documentez,comunic si cam atat.

Foarte bine!;)
Eu cred ca e mai lipsita de ispite o carte, cu acelasi tip de informatii, decat un site...fiindca accesandu-l te gandesti sa mai folosesti internetul pentru inca ceva si tot asa...

Florin-Ionut 05.03.2011 23:27:49

Windorin: Ma intreb insa... ce posturi ar ramane ?

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344712)

As adauga Mezzo si Discovery Travel & Living.

windorin 10.03.2011 14:02:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 344804)
Te rog sa ma ierti , dar suna atat de fals , atat de aiurea , incat ma intreb daca nu facem rau prin astfel de indemnuri !
Pai , cum suna asta ? Sa fim una acum , si alta dupa aceea . . . ?
Nu , Dorine , sa fim mereu constanti , mereu aceasi , , nesmoliti , si mai ales echilibrati si chibzuiti !

Indemnul de "a posti de TV" ti se pare fals si aiurea ?!
Personal, eu il vad de mare nevoie pentru pastrarea sanatatii si a libertatii interioare.
Macar in post sa ne straduim sa il oprim, spre a vedea cata odihna avem fara el... ca mai apoi sa continuam si in afara postului.

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 344832)
Totul e sa stii sa alegi si selectezi !

Asta inseamna a avea harul de a discerne cele bune de cele rele... lucru cu greu de dobandit.

Personal... daca dau drumul la TV, ma uit si la ce vreau si la ce nu vreau.
Sunt slab, deci... mai bine fara.

costel 10.03.2011 14:36:07

Nu e de ajuns sa nu te uiti la televizor, trebuie sa pui in loc ceva care zideste. Altfel ne umplem timpul cu un alt mod de cadere.

Asa ca cei care simt ca isi pierd linistea, timpul, stand la TV, sa renunte la el. Iar cei care nu au renuntat la el, sa nu uite ca mai exista si alte lucruri minunate in viata, de care trebuie sa se bucure.

windorin 14.03.2012 12:21:17

Prin televizor, diavolul a reusit sa bage in casa omului toate patimile, iar mai ales desfranarea, clevetirea, mandria si ura.
Pentru ca din ce in ce mai putini oameni au puterea de a nu se lasa biruiti de aceasta vraja, mai de folos este a nu avea TV.

"Dacă ochiul tău cel drept te smintește pe tine, scoate-l și aruncă-l de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă. Și dacă mâna ta cea dreaptă te smintește pe tine, taie-o și o aruncă de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă." (Matei 5, 29-30)

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:56:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.