Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apropo de conspiratii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8971)

The_Fallen 26.03.2010 22:46:43

Apropo de conspiratii

Dupa ce am citit alt thread legat de cipuri, m-am gandit sa pun acest link, catre un site numit vigilantcitizen.Pe acest site sunt descrise simboluri care tin de ocultism si francmasonerie si care apar in multe locatii, cum ar fi logourile unor firme faimoase, desene animate, videoclipuri. De asemenea vorbeste despre idei care au legatura cu initierea in ocult si despre o clasa elitista care conduce lumea din umbra. Spre deosebire de "nebunii" care vad Iluminati si lizardpeople peste tot, el chiar are sens, si tot ce zice este argumentat si face trimitere la documente care constituie dovezi obiective a ceea ce spune.

http://vigilantcitizen.com/?p=1160

zoridezi 26.03.2010 23:27:39

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 228554)
Dupa ce am citit alt thread legat de cipuri, m-am gandit sa pun acest link, catre un site numit vigilantcitizen.Pe acest site sunt descrise simboluri care tin de ocultism si francmasonerie si care apar in multe locatii, cum ar fi logourile unor firme faimoase, desene animate, videoclipuri. De asemenea vorbeste despre idei care au legatura cu initierea in ocult si despre o clasa elitista care conduce lumea din umbra. Spre deosebire de "nebunii" care vad Iluminati si lizardpeople peste tot, el chiar are sens, si tot ce zice este argumentat si face trimitere la documente care constituie dovezi obiective a ceea ce spune.

http://vigilantcitizen.com/?p=1160

Foarte interesant. Mai ales faza cu vodafone-ul... shocking :43:
Btw, stie cineva de ce majoritatea preturilor au 999 (indiferent ca e cu virgula sau cu mai putini de 9) la coada?
Multi mi-au zis, cica "uite-asa, ca sa para preturile mai mici". Serios? :78:

The_Fallen 26.03.2010 23:43:19

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 228568)
Btw, stie cineva de ce majoritatea preturilor au 999 (indiferent ca e cu virgula sau cu mai putini de 9) la coada?

Cam asa e. Cand cineva vede 39.999 in loc de 40.000, pare mai mic pentru ca il are pe 4 in fata in loc de 3.

anna21 26.03.2010 23:44:42

Intru rar pe vigilant citizen.. te cam sperie.
Preferatul meu in ale conspiratiei ramane saccsiv (m-am obisnuit cu stilul lui.. ), mai ales ca mai are articole/filme crestine in ultima vreme. :1:
Dar daca incepi sa cauti pe astfel de bloguri ale teoriei conspiratiei.. hmmm, multa mizerie ajungi sa citesti/vezi.

ciprian22 27.03.2010 00:31:32

Poate ca si asta este o tactica..intoxicarea cu teorii ale conspiratiei..Sincer nu prea cred in asocierea siglelor unor mari corporatii cu insemne oculte..Pentru ca nu prea asi au rostul..:)..ei cred ca se stiu intre ei..asa ca de ce sa le etaleze?pe post de amuleta norocoasa?ma indoiesc..Pe de alta parte..un 'cartel" mondial..este destul de logic..sa existe..Asa..uniti au mai multe sanse de castig..nu pentru a subjuga lumea neaparat ci pentru asi pastra si mari averile fabuloase..fara sa-i intrebe mai nimeni de ele..

angel4ver 27.03.2010 10:08:17

nu mi-a trecut prin cap de faza cu vodafone-ul :))
adica, mnoh... credeam ca sunt destule, dar nu ma asteptam.
oricum interesant ;D am citit si eu in mare ce scria pe acolo.

mishi55 27.03.2010 19:16:54

Buna sa va fie inima!

Citat:

Am facut si eu remarca asta, candva, si o prietena a mea (economista :)), mi-a spus ca e o chestie de contabilitate. De ex., cu 100 de produse al caror pret este 12,99 USD nu ajungi la totalul de 130 USD, suma care - sa zicem, ar fi pragul unui impozit mai mare etc. Am redat f.f. simplist explicatia. Dar, la alte valori si cantitati, e posibil sa "sune" altfel, nu?

The_Fallen 27.03.2010 21:19:42

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 228589)
Poate ca si asta este o tactica..intoxicarea cu teorii ale conspiratiei..Sincer nu prea cred in asocierea siglelor unor mari corporatii cu insemne oculte..Pentru ca nu prea asi au rostul..:)..ei cred ca se stiu intre ei..asa ca de ce sa le etaleze?pe post de amuleta norocoasa?ma indoiesc..Pe de alta parte..un 'cartel" mondial..este destul de logic..sa existe..Asa..uniti au mai multe sanse de castig..nu pentru a subjuga lumea neaparat ci pentru asi pastra si mari averile fabuloase..fara sa-i intrebe mai nimeni de ele..

Tocmai, poate ca nu se stiu intre ei fiind atat de multi, asa ca isi etaleaza insemne pe care numai initiatii le recunosc.

anna21 27.03.2010 21:31:32

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 228793)
Tocmai, poate ca nu se stiu intre ei fiind atat de multi, asa ca isi etaleaza insemne pe care numai initiatii le recunosc.

Am zis ca nu ma mai bag pe toate topicele, dar hai :1:...
Si eu credeam asa: ca au functie de recunoastere.
Pana cand un prieten (mason) s-a insurat intr-un cadru fff restrans.. cunoasteam invitatii si-mi erau multi prieteni (sau macar cunostinte).. nici vorba de masoni. Totusi invitatia era foarte incriptata.. ma intrebam de ce? Ca oricum nu intelege nimeni ce-i cu simbolurile alea.
Dar cred ca functia lor este rituala.
Asa cum un crestin stie sa-si faca cruce (si spune poate o rugaciune) cand incepe un lucru sau cand pleaca la drum.. asa isi marcheaza si ei evenimentele existentei cu propriile simboluri. Functia este rituala, nu de recunostere.. Ei se definesc pe ei si propria existenta prin simboluri (care pentru altii nu au neaparat aceeasi semnificatie)... ca si cum ar inchina lucrurile, casa, firma, viata dumnezeului lor.

AlinB 27.03.2010 22:17:51

Conspirationismul e f. la moda ca si lucrurile "ultrasecrete" despre masoni & co care se regasesc intr-o droaie de carti si o gramada de site -uri si bloguri.

Chiar nu inteleg cu ce il ajuta pe omul care frecventeaza biserica si isi face datoria de crestin zi de zi.

Iar pe cel care nu...nici atat.

Mihnea Dragomir 27.03.2010 22:25:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 228832)
lucrurile "ultrasecrete" despre masoni & co care se regasesc intr-o droaie de carti si o gramada de site -uri si bloguri.

Din moment ce se regăsesc în atâtea locuri, înseamnă că nu prea mai sunt așa de secrete.

AlinB 27.03.2010 22:33:57

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 228838)
Din moment ce se regăsesc în atâtea locuri, înseamnă că nu prea mai sunt așa de secrete.

Pai asta e paradoxul, indiferent in cate locuri s-ar gasi, tot sunt. Sau cel putin prezentate ca atare. :24:

In orice caz eu tot caut un raspuns la intrebarea: "la ce folosesc?".

anna21 27.03.2010 22:42:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 228842)
Pai asta e paradoxul, indiferent in cate locuri s-ar gasi, tot sunt. Sau cel putin prezentate ca atare. :24:

In orice caz eu tot caut un raspuns la intrebarea: "la ce folosesc?".

Sa stii ca sunt "utile" unora.
In primul rand, baga spaima in oameni (cum este tampenia aia cu 2012!).. cred ca oamenii tulburati sunt mai usor de influentat.
Apoi se face reclama organizatiilor oculte atragand membri si simpatizanti (si eu am cunostinte carora le-a bubuit mintea sa devina masoni).
Diminueaza increderea in biserica (ca biserica nu stie sa raspunda ce este cu 2012, cu turnurile gemene, cu experimentele genetice, extraterestrii.... sau raspunsurile ei nu sunt satisfacatoare).
Fac oamenii sa se uite catre directia in care li se arata cu degetul (ia uite acolo! vezi? nu, nu vad nimic! Ba uite, e capul lui baphomet! oau...)
asa ca oamenii uita sa priveasca catre sensul vietii lor, catre pacatele lor, catre viata de apoi etc!

Mihnea Dragomir 27.03.2010 22:47:27

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 228847)
Diminueaza increderea in biserica (ca biserica nu stie sa raspunda ce este cu 2012,

Păi, din câte am înțeles, chestia cu 2012 nu vine de la masoni, vine de la o veche predicție a unor păgâni (mayași sau incași, nu mai știu exact, în orice caz unii dintre aceia care cred în șerpi cu pene). Ce să răspundă Biserica la asta ? Decât să facă semnul Sfintei Cruci și să spună: fraților, convertiți-vă ! Eventual să le citească din Carte și să le spună ceea ce Dumnezeu a spus: Ziua aceea nimeni nu o cunoaște.

Makavelli 27.03.2010 22:51:11

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 228589)

Cele mai bine ascunse lucruri sunt la vedere

anna21 27.03.2010 22:53:40

Citat:

În prealabil postat de Makavelli (Post 228851)
Cele mai bine ascunse lucruri sunt la vedere

Asta ma gandeam si eu mai devreme, dar renuntasem sa postez.
Cel mai bine pazit "secret" este chiar ortodoxia, in opinia mea.
Este la vedere, in plina lumina, dar lumea o ocoleste.

zoridezi 27.03.2010 23:01:27

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 228852)
Asta ma gandeam si eu mai devreme, dar renuntasem sa postez.
Cel mai bine pazit "secret" este chiar ortodoxia, in opinia mea.
Este la vedere, in plina lumina, dar lumea o ocoleste.

Asa este. Pacat ca multi nici nu constientizeaza ce comoara de mare pret e ortodoxia :2:

AlinB 27.03.2010 23:08:03

Sa nu uitam si de conspiratia-apocaliptica-a-cipurilor ca e acum la moda si mai ales ce la moda o sa fie de la anul cand o sa fie si buletinu-diaboloc-cu-cip.

Sau ca sa privim partea plina a paharului, mai este un an pana sa le vina unora mintea la cap.

Asta daca nu cumva o sa fie amanata pentru 2012 ca sa se cumuleze efectul apocalipsa-2012 cu buletinul-666-antihrist-now si cine stie poate se anuleaza recipric. :21:

Dar daca nu..sa ne fereasca Dumnezeu ca ce o fost anu' trecut se poate repeta si-mai-si poate chiar cu o mica schisma in BOR ca foarte mult n-o lipsit.

zoridezi 27.03.2010 23:09:59

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 228749)
Am facut si eu remarca asta, candva, si o prietena a mea (economista :)), mi-a spus ca e o chestie de contabilitate. De ex., cu 100 de produse al caror pret este 12,99 USD nu ajungi la totalul de 130 USD, suma care - sa zicem, ar fi pragul unui impozit mai mare etc. Am redat f.f. simplist explicatia. Dar, la alte valori si cantitati, e posibil sa "sune" altfel, nu?

E posibil. :71:

anna21 28.03.2010 16:51:31

apropo de conspiratii..

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...simplu-genial/

eugenia petre 29.03.2010 04:15:32

Citat:

Dumnezeu este peste tot, dar se pare ca si diavolul este cam tot in aceleasi locuri.
Am fost socata cand am vazut ca a inceput sa bage preturi cu 999, e clar ca e un semn. Noi ca buni crestini cand vedem preturi cu 999, ca sa evitam sa se faca 666 trebuie sa lasam restul vanzatorului si sa-i facem in ciuda diavolului ca nu a castigat pretul respectiv. Am observat ca in momentul in care cumpar bunuri care au asemenea preturi, simtind ca sunt preturile diavolului, imi poarta ghinion, astfel incat m-am invatat sa las bacsis. E o lupta grea pe care numai drept credinciosii o castiga.
Propun pentru membrii acestui forum sa organizam un grup de exercitii de aritmetica. Putem demonstra implicarea diavolului in absolut orice, facand adunari si scaderi cu numerele din viata noastra de zi cu zi. Putem ajunge la numarul diavolului cu usurinta. E un hobby de-al meu, sper sa va placa.

angel4ver 29.03.2010 08:56:51

chiar sunt curioasa.
pai, ce fel de exercitii? nu mi-a placut niciodata matematica, dar asta e :)))

Dumitru73 29.03.2010 10:15:44

Citat:

Stiu ca aceasta metoda starneste rasul.
Dar sunt sigur ca si tu vei cumpara produsul care are afisat pretul de 999 lei si nici nu te vei uita la cel de 1000.
Este o metoda simpla de marketing.

AlinB 29.03.2010 13:17:14

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 228971)

Tipul si mai bate campii.

Apropo cu becurile "ecologice". Nu in totalitate, dar bate.

Oricum ceea ce se intampla cu ce zice acolo este mizerabil..dar se intampla si practic avem mainile legate.
Si ei stiu asta, si fac ce vor.

De Dumnezeu n-au frica, de aia "multi dar prosti" nici atat..

AlinB 29.03.2010 13:19:04

Citat:

În prealabil postat de angel4ver (Post 229146)
chiar sunt curioasa.
pai, ce fel de exercitii? nu mi-a placut niciodata matematica, dar asta e :)))

Nu te-ai prins :21:

angel4ver 29.03.2010 19:30:29

am intrebat T.T
ma rog. ma prind eu imediat.

The_Fallen 30.03.2010 18:08:37

Citat:

În prealabil postat de eugenia petre (Post 229143)
Dumnezeu este peste tot, dar se pare ca si diavolul este cam tot in aceleasi locuri.
Am fost socata cand am vazut ca a inceput sa bage preturi cu 999, e clar ca e un semn. Noi ca buni crestini cand vedem preturi cu 999, ca sa evitam sa se faca 666 trebuie sa lasam restul vanzatorului si sa-i facem in ciuda diavolului ca nu a castigat pretul respectiv. Am observat ca in momentul in care cumpar bunuri care au asemenea preturi, simtind ca sunt preturile diavolului, imi poarta ghinion, astfel incat m-am invatat sa las bacsis. E o lupta grea pe care numai drept credinciosii o castiga.
Propun pentru membrii acestui forum sa organizam un grup de exercitii de aritmetica. Putem demonstra implicarea diavolului in absolut orice, facand adunari si scaderi cu numerele din viata noastra de zi cu zi. Putem ajunge la numarul diavolului cu usurinta. E un hobby de-al meu, sper sa va placa.

Tocmai aceasta este faza, ca nu faci exercitii complicate de aritmetica si nu privesti problema din unghiuri diferite. Este 666 clar, mare si frumos, sa il vada lumea.

ciprian22 31.03.2010 01:36:08

Referitor la masoni.Am un prieten care a lucrat candva la un mason bogat..cum am inteles ca sunt mai totzi..Au ramas prieteni,masonul ajutand-ul de cateva ori.A "vorbit" cu "un prieten"..iar sotia prietenului meu a fost brusc angajata pe un post foarte bun intr-o corporatie mare cu directiva de a fi invatzata sa faca o munca ff calificata, ia nedetinand nici o pregatire prealabila..A invatat ff repede sa se descurce..iar greselile au fost pur si simplu trecute cu vederea.Dupa catzi-va ani a facut si facultatea..pentru postul respectiv. Practic a fost ridicata pe o treapta mai inalta a societatii..pentru ca a avut cine sa o ajute..Si acesta cred ca este un caz minor..Ce o fi mai sus???:)

The_Fallen 31.03.2010 13:27:01

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 229830)
Referitor la masoni.Am un prieten care a lucrat candva la un mason bogat..cum am inteles ca sunt mai totzi..Au ramas prieteni,masonul ajutand-ul de cateva ori.A "vorbit" cu "un prieten"..iar sotia prietenului meu a fost brusc angajata pe un post foarte bun intr-o corporatie mare cu directiva de a fi invatzata sa faca o munca ff calificata, ia nedetinand nici o pregatire prealabila..A invatat ff repede sa se descurce..iar greselile au fost pur si simplu trecute cu vederea.Dupa catzi-va ani a facut si facultatea..pentru postul respectiv. Practic a fost ridicata pe o treapta mai inalta a societatii..pentru ca a avut cine sa o ajute..Si acesta cred ca este un caz minor..Ce o fi mai sus???:)

Probabil ca omorarea unei familii pe trecerea de pietoni si scaparea de pedeapsa intr-un mod cat se poate de "legal".

eodor nastasa 31.03.2010 22:53:19

Cel mai tare schimb de replici de pe forum:
"Spune Biblia clar"
"Bblia zice clar si ca liliecii sunt pasari."

L-as intreba pe cel care a dat replica:
Si la ce-ti foloseste sa stii ca sunt mamifere ? Dormi cu ei in pat ? II arunci pe gratarul sfaraind ? Ii studiezi si te elevezi in ale sufletului ?
Eu zic ca ne perdem in amanunte scapand "esenta". Pot sa va spun ca peste 90% din "discutii" sunt sterile si au un vadit rol in dezinformare si manipulare.

"Nu este prost cel ce nu stie,este prost cel care stie si nu face nimic..."

The_Fallen 31.03.2010 23:52:25

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230142)
"Spune Biblia clar"

Si la ce-ti foloseste sa stii ca sunt mamifere ? Dormi cu ei in pat ? II arunci pe gratarul sfaraind ? Ii studiezi si te elevezi in ale sufletului ?
Eu zic ca ne perdem in amanunte scapand "esenta". Pot sa va spun ca peste 90% din "discutii" sunt sterile si au un vadit rol in dezinformare si manipulare.

Ideea era ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si prin urmare asemenea neadevaruri par stranii. De ce s-ar insela Creatorul cu privire la creatia Lui?

eodor nastasa 01.04.2010 00:21:53

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 230173)
Ideea era ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si prin urmare asemenea neadevaruri par stranii. De ce s-ar insela Creatorul cu privire la creatia Lui?

Nu creatorul s-a inselat,ci omul care a interpretat si mai apoi a scris...se intampla totusi acum cca 1900 ani pe vremea cand calculatorul inca nu "lumina" in lume...

eodor nastasa 01.04.2010 00:40:29

Biblia nu este un manual de biologie ,este un "manual" intru ale sufletului,intru desavarsirea noastra spirituala,ca noi toti sa putem sa ne intoarcem "Acasa"(la Tatal).Altminteri vom ramana legati de pamant(planul material) si asta inseamna Moartea(Nefiinta).
De ce unora l-i se pare imposibil ca o inteligenta net superioara noua sa ne fi creeat ?
Orce sistem presupune organizare riguroasa,si orice organizare presupune inteligenta.Prostiile cu ameoba care zburda cu paiu in gura(membrana) prin oceanul promordial in cautarea alteia cu care sa faca o gasca,sunt stupizenii si frizeaza ridicolul,nu mai spun ca jignesc "inteligenta" orcarei fiinte cugetatoare.Ca sa fiu mai plastic este ca si cum calculatorul de sub nasul meu afirma ca s-a nascut dintr-un accident, cand s-au intalnit doi tranzistori si s-au aliat ca sa puna de un procesor...Si totul sub semnul hazardului...Hai sa fim seriosi.
Si, acum ca sa revin,Biblia trebuie studiata in "esenta" ei,si nu doar citita ca si o poveste,trebuie patrunsa in taina ei,ca Cuvantul lui Dumnezeu sa fie inteles. Noi oamenii
avem o doza uriasa de trufie,ne credem buricul universului,suntem superficiali si fatarnici si de aceea tratam cu usurinta subiectele capitale cum ar fi Fiinta(Sufletul) noastra,si dam o mare importanta la ce este neimportant si nerelevant,si anume materialitatea exacerbata.

ciprian22 01.04.2010 00:52:08

Referitor la accidentul pe trecerea de pietoni..si scapatul basma curata..Am auzit ca s-a intamplat..

The_Fallen 02.04.2010 01:03:02

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230185)
Nu creatorul s-a inselat,ci omul care a interpretat si mai apoi a scris...se intampla totusi acum cca 1900 ani pe vremea cand calculatorul inca nu "lumina" in lume...

Adica ceea ce scrie in Biblie reprezinta INTERPRETAREA altor persoane, limitate in cunoastere si perspectiva?:(

eodor nastasa 02.04.2010 05:03:54

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 230540)
Adica ceea ce scrie in Biblie reprezinta INTERPRETAREA altor persoane, limitate in cunoastere si perspectiva?:(

Vrei sa fac o diz(s)ertatie pe tema "alterarii or limitarii conjucturale a unei traduceri dintr-o alta limba, diferita de limba celui care traduce, care mai este numit, in mod impropriu, si traducator " ?

Hai sa fim seriosi...

Biblia este si va ramane in esenta ei Cuvantul lui Dumnezeu, punct.

Daca tu crezi ca cel care a scris manuscrisul cu pricina, auzise de Darwin-ul tau,n-am ce-ti face. Respectivul a "vazut/vizualizat" un liliac,liliacul zboara, si fara Darwin prin preajma, omul a zis, pe cale de intuitie "Zboara, deci este pasare negresit !"
Biblia pomeneste si de pasare de fier/otel care scuipa foc...Despre asta ce zici ?
Cum sa fi scris respectivul F-117, BlackBird, or poate MIG21 Lancer...Sau poate F16 pentru ca asta folosesc jidanii...

Dumitru73 02.04.2010 09:46:55

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230142)
"Spune Biblia clar"

Liliecii sunt manifere si nu pasari. Daca nici asta nu putem deosebi ...
La ce ne foloseste sa stim asta? La ce ne foloseste sa studiem virusul gripei?

Dumitru73 02.04.2010 09:50:47

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230568)
Vrei sa fac o diz(s)ertatie pe tema "alterarii or limitarii conjucturale a unei traduceri dintr-o alta limba, diferita de limba celui care traduce, care mai este numit, in mod impropriu, si traducator " ?

Hai sa fim seriosi...

Daca tu crezi ca cel care a scris manuscrisul cu pricina, auzise de Darwin-ul tau,n-am ce-ti face. Respectivul a "vazut/vizualizat" un liliac,liliacul zboara, si fara Darwin prin preajma, omul a zis, pe cale de intuitie "Zboara, deci este pasare negresit !"
Biblia pomeneste si de pasare de fier/otel care scuipa foc...Despre asta ce zici ?
Cum sa fi scris respectivul F-117, BlackBird, or poate MIG21 Lancer...Sau poate F16 pentru ca asta folosesc jidanii...

Nu trebuia sa-l cunoasta pe Darwin ca sa isi dea seama ca liliecii nu sunt pasari. Asta este de bun simt.
Din cate stiu eu Sfanta Scriptura a fost scrisa cu inspiratie de la Duhul Sfant.
Nu asa spuneti voi?
Ce loc are intuitia aici? Ori e inspiratie, ori e intuitie.

ai2 02.04.2010 09:50:55

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230568)
Hai sa fim seriosi...

si totusi

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230185)

De unde stii unde e cuvantul lui D-zeu si unde s-a inselat scribul?

Lavrentiu 02.04.2010 10:10:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 230589)
Nu trebuia sa-l cunoasta pe Darwin ca sa isi dea seama ca liliecii nu sunt pasari. Asta este de bun simt.
Din cate stiu eu Sfanta Scriptura a fost scrisa cu inspiratie de la Duhul Sfant.
Nu asa spuneti voi?
Ce loc are intuitia aici? Ori e inspiratie, ori e intuitie.

Nu confundati Scriptura cu o carte de biologie sau fizica. Pentru Scriptura, care cauta desavarsirea morala a omului, e mai relevant ca liliacul zboara decat ca nu e pasare.

De exemplu, tot Scriptura zice ca soarele rasare, si fiecare dintre noi accepta aceasta sintagma care de fapt e eronata, dar bunul simt prevaleaza.

E mai important ca omul sa inteleaga sensul cuvintelor si sa priceapa sensul lor moral decat sa cunoasca teoria relativitatii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:43:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.