Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iadul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8631)

ofurnica 26.02.2010 01:33:20

Iadul

Stie cineva ,mai precis, care sunt adevaratele descoperiri dumnezeiesti despre Iad ? Am citit multe pe net dar as dori o lamurire mai clare despre ce este cu adevarat iadul. Multam'

Ponticvs 26.02.2010 01:37:55

Probeaza-l :)))

La modul in care ai pus intrebarea, imi permit orice fel de gluma!
Cum adica " adevaratele descoperiri dumnezeiesti despre iad"?

ofurnica 26.02.2010 02:09:26

eu asa am gasit pe net Dumnezeu a dat unor oameni posibilitatea sa vada si sa scrie despre iad ca si despre rai iar fraza pe care ai citat-o se regaseste asa si pe net
Exemplu: "Despre iad , muncile iadului , descoperiri dumnezeiesti"

Catharsis 26.02.2010 03:12:49

??¿

descoperiri dumenzeiesti:)))..cred ca sunt niste inventii a mintii omenesti rai iad..

almaris 26.02.2010 11:14:08

Citat:

În prealabil postat de ofurnica (Post 216853)
Stie cineva ,mai precis, care sunt adevaratele descoperiri dumnezeiesti despre Iad ? Am citit multe pe net dar as dori o lamurire mai clare despre ce este cu adevarat iadul. Multam'

Referitor la subiectul care te intereseaza, Scriptura aduce lamuriri substantiale. Daca doresti, putem intra in detalii. Exista carti, articole in care oameni descriu tot felul de lucruri ingrozitoare, unii chiar spunand ca insusi Domnul le-a descoperit diversele grozavii, numai ca acestia se dau de gol singuri, pentru ca spun ei, veniti la credinta ca sa nu aveti parte de asa ceva. Cu alte cuvinte, sa venim de frica la Dumnezeu ca nu cumva sa o patim. Mesajul Mantuitorului vine pe alt fond, El doreste ca motivatia noasra sa nu fie teama, ci harul Sau si dragostea Sa sa fie suficiente pentru ca noi sa fim determinati sa-l urmam dupa puterile noastre. Domnul nu cere imposibilul de la noi, ci doar sa fim deschisi pentru toate lucrurile extraordinare pe care vrea sa le reverse in viata noastra. Nu-ti fie teama ca nu vei reusi sa faci un lucru sau altul, atat cat nu ai reusit tu sa vii inspre Dumnezeu, atat de mult a venit El inspre tine. Nici nu-ti mai vine sa te gandesti la subiectul deschis de tine la o dragoste atat de mare.

glykys 26.02.2010 11:18:09

o furnica, tine minte in iad si nu deznadajdui! :79: A mai fost un topic de acest fel, luung si cu multe pareri contradictorii:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...urilor+iadului

Lavrentiu 26.02.2010 11:18:19

Citat:

Poti gasi multe marturii in cartea "Sufletul dupa moarte" a Parintelui Serafim Rose.

AlinB 26.02.2010 11:34:39

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 216935)
Referitor la subiectul care te intereseaza, Scriptura aduce lamuriri substantiale. Daca doresti, putem intra in detalii. Exista carti, articole in care oameni descriu tot felul de lucruri ingrozitoare, unii chiar spunand ca insusi Domnul le-a descoperit diversele grozavii, numai ca acestia se dau de gol singuri, pentru ca spun ei, veniti la credinta ca sa nu aveti parte de asa ceva. Cu alte cuvinte, sa venim de frica la Dumnezeu ca nu cumva sa o patim.

Chiar ai citit Biblia? Stii ce zice acolo despre frica?

Citat:

Mesajul Mantuitorului vine pe alt fond, El doreste ca motivatia noasra sa nu fie teama, ci harul Sau si dragostea Sa sa fie suficiente pentru ca noi sa fim determinati sa-l urmam dupa puterile noastre.
Dupa ce ai sa citesti Scriptura, sa vii sa ne zici si noua unde ai gasit si cui apartine cuvintele "plangerea si scrasnirea dintilor".
Si cam de cate ori apar cuvintele astea.

Citat:

Domnul nu cere imposibilul de la noi,
Pentru omul comod orice este imposibil..
Ca sa vezi cum se predica "evanghelia comoditatii"..

Citat:

ci doar sa fim deschisi pentru toate lucrurile extraordinare pe care vrea sa le reverse in viata noastra.
Cu alte cuvinte, nu incercati sa munciti, doar deschideti buzunarele, ca va ploua cu bani de la dumnezeul nostru.

Citat:

Nu-ti fie teama ca nu vei reusi sa faci un lucru sau altul, atat cat nu ai reusit tu sa vii inspre Dumnezeu, atat de mult a venit El inspre tine.
Deci, cu cat vei fi mai comod, inert, netrebnic, cu atat Dumnezeu se va nevoi mai mult ca tu sa ai cele de trebuinta.
Cu cat vei intina tu mai mult haina, cu atat se va chinui el mai mult sa o spele.

Asta e "evanghelia" noastra, asa e ca e cea mai tare?

Asteptam sa te inscrii la noi. Plicul cu 10% (20% daca vrei totusi sa-ti mearga si bine) il dai la domnu' care trece cu cosuletul printre randuri.

Citat:

Nici nu-ti mai vine sa te gandesti la subiectul deschis de tine la o dragoste atat de mare.
Dragoste atat de mare pentru ce? Minciuna, comoditate sau bani? Sau toate la un loc..

AlinB 26.02.2010 11:36:50

Citat:

Ce anume vrei sa stii? Te bate gandul sa dai o tura pe acolo? :)

Mai bine te-ai interesa de Rai..

De fapt parca nici de una nici de alta, daca ai credinta stii ca Dumnezeu va da fiecaruia exact ceea ce merita si ti-ai pune intrebarea cum sa le castigi pe cele bune..

almaris 26.02.2010 12:09:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 216952)
Chiar ai citit Biblia? Stii ce zice acolo despre frica?

Dupa ce ai sa citesti Scriptura, sa vii sa ne zici si noua unde ai gasit si cui apartine cuvintele "plangerea si scrasnirea dintilor".
Si cam de cate ori apar cuvintele astea.

Pentru omul comod orice este imposibil..
Ca sa vezi cum se predica "evanghelia comoditatii"..

Cu alte cuvinte, nu incercati sa munciti, doar deschideti buzunarele, ca va ploua cu bani de la dumnezeul nostru.

Deci, cu cat vei fi mai comod, inert, netrebnic, cu atat Dumnezeu se va nevoi mai mult ca tu sa ai cele de trebuinta.
Cu cat vei intina tu mai mult haina, cu atat se va chinui el mai mult sa o spele.

Asta e "evanghelia" noastra, asa e ca e cea mai tare?

Asteptam sa te inscrii la noi. Plicul cu 10% (20% daca vrei totusi sa-ti mearga si bine) il dai la domnu' care trece cu cosuletul printre randuri.

Dragoste atat de mare pentru ce? Minciuna, comoditate sau bani? Sau toate la un loc..

Ai luat niste chestiuni din plan spiritual si le-ai transpus in plan material si a iesit o mare varza. Oricum, nu te simti dator sa intervii ori de cate ori nu iti convine ceva care se spune, mai bine ignora si o sa te simti mai bine.

Danut7 26.02.2010 12:35:56

Parintele Cleopa vorbeste despre Iad si muncile iadului.Ti-au zis si altii mai sus.Daca nu ti-e familiara , poti citi aici : http://www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm

Personal sunt de acord cu dansul in mare masura.Daca exista un loc unde este tot ce e mai bun si unde toate cele bune "sunt stranse la un loc" , inseamna ca exista si un loc unde sunt toate cele rele "stranse la un loc" , tot ce e mai rau si spurcat.Acel loc e Iadul , si Iadul exista.

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena."

Matei 10:28

AlinB 26.02.2010 12:36:41

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 216979)
Ai luat niste chestiuni din plan spiritual si le-ai transpus in plan material si a iesit o mare varza.

Pentru ca varza este oricum iar ceea ce predicati voi ca spiritualitate pana la urma tot la buzunarul omului tinteste.

Eu n-am facut decat sa expun mai bine varza, sa-si dea omul seama cu cine are de-a face.

Citat:

Oricum, nu te simti dator sa intervii ori de cate ori nu iti convine ceva care se spune, mai bine ignora si o sa te simti mai bine.
Cred ca ma simt mai bine daca pot ajuta pe cineva. Mai ales sa nu fie pacalit.
Te-as ajuta si pe tine, dar cred ca esti dincolo de posibilitatea mea de ajutor..

In orice caz, ma bucur ca am inteles ce am avut de spus si daca ai sa stai sa meditezi mai bine cine stie, intr-o buna zi ai sa fii un om nou..

ghedeon 26.02.2010 12:58:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 216992)
Pentru ca varza este oricum iar ceea ce predicati voi ca spiritualitate pana la urma tot la buzunarul omului tinteste.

Eu n-am facut decat sa expun mai bine varza, sa-si dea omul seama cu cine are de-a face.

Cred ca ma simt mai bine daca pot ajuta pe cineva. Mai ales sa nu fie pacalit.
Te-as ajuta si pe tine, dar cred ca esti dincolo de posibilitatea mea de ajutor..

In orice caz, ma bucur ca am inteles ce am avut de spus si daca ai sa stai sa meditezi mai bine cine stie, intr-o buna zi ai sa fii un om nou..

am citit postarea lui almaris si nu vad nici o referire la acuzatiile care i le aduci. cu ce a incercat sa o(il) pacaleasca?
Cred discutia pe un topic ar trebui sa fie constructiva,chiar dc apar opinii diferite.

BogdanF2 26.02.2010 13:31:18

Citat:

Iadul are multe aspecte, este si un loc, si o stare de suflet. Daca sufletul omului nu e pregatit de Rai, adica nu este unit cu Dumnezeu, atunci nu poate merge decat in iad, caci dupa moarte nu mai este loc de schimbare.

Cei stapaniti de patimi (trupesti, sufletesti) in iad vor fi chinuiti de aceste patimi vesnic (de manie, de ura, de dorinta de curvi, etc...).

Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca iadul este un loc de consolare facut de Dumnezeu pentru cei pacatosi, caci daca i-ar aduce in Rai, suferinta lor ar fi si mai mare.

Bogdan.

almaris 26.02.2010 14:33:34

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 217004)
Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca iadul este un loc de consolare facut de Dumnezeu pentru cei pacatosi, caci daca i-ar aduce in Rai, suferinta lor ar fi si mai mare.

Bogdan.

Surprinde acelasi aspect pana si Ion Creanga in povestea cu Ivan Turbinca:

"Și atunci, ca prin minune, se și trezește Ivan la poarta raiului! Și, nici una, nici două, odată începe a bate în poartă cât putea. Atunci Sfântul Petre întreabă dinlăuntru:

— Cine-i acolo?
— Eu.
— Cine eu?
— Eu, Ivan.
— Și ce vrei?
— Tabacioc este?
— Nu-i.
— Votchi este?
— Nu-i.
— Femei sunt?
— Ba.
— Lăutari sunt?
— Nu-s, Ivane, ce mă tot chihăiești de cap?!
— Dar unde se găsesc de aceste?
— La iad, Ivane, nu aici."

Florin-Ionut 26.02.2010 14:34:47

Eu inteleg Iadul ca necesitate a raului de a se izola de bine. Este un mod de a fi la limita de jos a existentei, in care fiintele pot sa nu faca voia divina. Aceasta impotrivire presupune negarea scopului pentru care au fost chemati la viata.

Deci Iadul e consecinta negarii iubirii divine si a semenilor nostri. Este o lipsa de iubire, o lipsa mai mare sau mai mica, dupa alegerea noastra.

Ponticvs 26.02.2010 14:36:11

O intrebare mai buna ar fi: cum este Raiul?
De ce sa nu intreb despre locul spre care tintesc?
Credinta nu trebuie sa aiba drept samanta frica ci dragostea.
De parca as fi la targul auto si ma interesez ce optiuni am ca sa stiu ce aleg.
Daca o sa descoperi ca iadul nu este chiar asa rau ce faci?
Bai' ia sa vedem...cine vine cu oferta cea mai buna?
Cum este raiul?
Chiar iti doresti sa ajungi acolo?

Florin-Ionut 26.02.2010 14:46:25

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 217004)
Daca sufletul omului nu e pregatit de Rai, adica nu este unit cu Dumnezeu, atunci nu poate merge decat in iad, caci dupa moarte nu mai este loc de schimbare.

Si totusi, mai este loc de schimbare:

- rugaciunile, pomenirile, deci dragostea celor ramasi in viata pot sa schimbe starea de rau a celor din Iad;
- functie de gravitatea starii de rau in care se gasesc, pot chiar sa se mantuiasca pana la Judecata Universala;
- cei din Rai nu stagneaza intr-o stare neschimbatoare si monotona de fericire eterna. Ei evolueaza continuu inspre asemanarea cu perfectiunea Lui Hristos, in vecii vecilor, facand mereu mai-binele (spre exemplu, acum se roaga pentru mantuirea noastra);
- dupa Judecata de Apoi nu stim ce va fi. Cert e ca cei mantuiti de rau vor avea sansa apropierii tot mai mult de Creator, pe cand ceilalti se vor chinui in conditia pe care au ales-o, in vecii vecilor;
- sunt foarte curios cum va arata "veacul" viitor, apoi eonul numarul 9, apoi "ziua" a zecea samd. Cert este ca este recomandat sa intram in ziua a opta de partea binelui... :)

Florin-Ionut 26.02.2010 14:56:54

Citat:

În prealabil postat de Ponticvs (Post 217023)
O intrebare mai buna ar fi: cum este Raiul?
De ce sa nu intreb despre locul spre care tintesc?
Credinta nu trebuie sa aiba drept samanta frica ci dragostea.
De parca as fi la targul auto si ma interesez ce optiuni am ca sa stiu ce aleg.
Daca o sa descoperi ca iadul nu este chiar asa rau ce faci?
Bai' ia sa vedem...cine vine cu oferta cea mai buna?
Cum este raiul?
Chiar iti doresti sa ajungi acolo?

Raiul este ceva "fara pic de ironie", cum a zis candva Parintele Staniloae. Adica nici cel mai mic rau nu-si are locul in Imparatia Sfintilor.

Daca filosofia vietii tale nu presupune dragoste pentru cei din jur, adica fapte bune facute cu credinta dreapta in Dumnezeu, daca nu te sacrifici macar nu pic pentru binele celorlalti, atunci nu prea ai sanse sa ocupi un loc in Rai.

Frica are sens la inceput, cand esti despartit de Dumnezeu din cauza rautatii care zace in tine. Pe masura ce te cureti de rele, frica va fi inlocuita treptat de dragoste, pace si bucurii... Astfel vei pregusta mantuirea [de rau] inca din timpul vietii acesteia, intelegand "in ghicitura" ce va urma dupa trecerea la nivelul urmator al existentei.

Marius22 26.02.2010 15:30:28

Citat:

Am citit multe pe net dar as dori o lamurire mai clare despre ce este cu adevarat iadul. Multam'

Sa dea Bunul Dumnezeu ca nimeni sa nu afle vreodata ce inseamna cu adevarat iadul!

ofurnica 26.02.2010 15:44:26

Sunt un om curios de cand eram mic (clasele primare) Am vrut sa ma fac preot , dar adolescenta m-a transformat , nu neaparat in rau, dar am uitat aceasta chemare, dar dragostea de Dumnezeu si de adevar mi-au ramas in inima chiar daca acum sunt doar psiholog si nu preot, cum mi-am dorit Am vorbit cu un preot duhovnic dupa Sfestanie si intamplator mi-a povestit de Iad canu este asa cum ni-l inchipuim cu totii , adica draci cu coarne care ne chinuiesc si nici decum asa ceva, ci doar oameni care stau asezati spate in spate si discutia s-a intrerupt brusc si nu am mai avut ocazia sa-l intreb a 2a oara De asta am ramascu o curiozitate despre Iad
Eu ma simt prea umil sa ravnesc vreodata la placerile Raiului si de aceea nu vreau sa intreb de ele, iar atunci din bun simt , vreau sa stiu mai degraba despre Iad

Florin-Ionut 26.02.2010 15:49:42

Citat:

În prealabil postat de ofurnica (Post 217047)
Eu ma simt prea umil sa ravnesc vreodata la placerile Raiului si de aceea nu vreau sa intreb de ele, iar atunci din bun simt , vreau sa stiu mai degraba despre Iad

Raiul e un loc al bucuriilor, nu al placerilor. :)

Virtutile teologice sunt trei: credinta, speranta si dragostea. Dupa trecerea la cele vesnice ne va ramane numai dragostea, dar pana atunci avem tot dreptul sa speram la Rai, prin mila si dreptatea divina.

Gandeste-te la Iad cat vrei, dar nu deznadajdui pentru mantuirea ta!

Ponticvs 26.02.2010 16:00:48

Ce vrei frate...sa te acomodezi cu locu'? :)
Toate sunt supozitii.Acceptand existenta lui Dumnezeu acceptam existenta satanei.Acceptand existenta Raiului acceptam existenta iadului.Daca vrei sa iti formezi o imagine trebuie sa o vezi ca pe un negativ-foto :)
Cum vezi tu Raiul?
Ti-ai format imaginea?
OK
Iadul este invers.
Daca in Rai ti se spune "te rog frumos" in iad ti se spune "fuck off"
Daca in Rai se asculta o muzica suava, in iad probabil ca asculti Slayer, Britney Spears sau mai rau...manele :)
Principiul este relativ simplu - yin si yang - pozitiv si negativ - alb si negru
Iti trebuie doar imaginatie.
Daca vrei martori...aici e mai greu.Daca vezi unul rupe-o la fuga ca e nasol!!!
Mai bine in coada listei in Rai decat fruntas in iad.
Consulta mitologia ca si anticii aveau diverse explicatii si descrieri(ex;Hades)
Sunt de asemenea si ceva pictori cu imaginatie(ex:Bruegel)

Danut7 26.02.2010 18:14:16

Personal nu cred ca in Iad exista comuniune sau impreuna vietuire si nici un fel de alta mangaiere.Pentru ca si in Iad de ai fi intr-o impreuna vietuire si ai vedea pe unul sau pe altul si acelea ar fi o mangaiere pentru tine.Cred ca acolo mai degraba este o lipsa de comuniune si partasie si in afara de teama indusa si de la altii (prin tipatele lor, sau in alt mod) nu exista un alt fel de impartasire.Tot personal eu cred ca in Iad e un loc de pedeapsa, dupa cum se crede si in mod traditionalist(mai mult sau mai putin bisericesc) unde sufletul nu are pace si se chinuieste.Nu este un loc de independenta si de nici un fel de libertate, ci mai degraba de o inclestarea a libertatilor, ca intr-o inchisoare.Scriptura si zice ca Domnul Iisus a propovaduit Evanghelia duhurilor "din inchisori".

Am sa pun aici o povestire pe care am auzit-o si la ora de religie:

“Moare un barbat si i se prezinta de catre Domnul 2 usi: usa Iadului si usa Raiului. Deschide barbatul prima usa si vede o masa indestulata, cu mancaruri care miroseau extraordinar, oamenii din jurul mesei erau -insa – extrem de slabi. Intreba barbatul pe Domnul de ce nu mananca oamenii si sunt asa flamanzi.
Ai vazut ce cozi mari au lingurile? N-au cum sa duca lingurile la gura.” – zise Domnul
Deschide apoi omul nostru si usa Raiului. Acolo, masa era la fel ca in prima incapere, cu acelasi tip de linguri, doar ca aici oamenii erau rotofei, voiosi, bine hraniti. Intreba barbatul pe Domnul de ce acesti oameni arata asa bine.
Pentru ca acestia se hranesc unii de la altii.” – zise Domnul.
Pentru a trai si noi bine, impreuna, trebuie sa ne hranim de la celalalt, sa gasim in noi partea altruista, sa ne hranim si unii pe altii, dar mai ales sa lasam ca cineva sa se hraneasca de la noi si tot asa, ca intr-un cerc al Paradisului.”

AlinB 26.02.2010 18:35:57

Citat:

Sunt un om curios de cand eram mic (clasele primare) Am vrut sa ma fac preot , dar adolescenta m-a transformat , nu neaparat in rau, dar am uitat aceasta chemare, dar dragostea de Dumnezeu si de adevar mi-au ramas in inima chiar daca acum sunt doar psiholog si nu preot, cum mi-am dorit Am vorbit cu un preot duhovnic dupa Sfestanie si intamplator mi-a povestit de Iad canu este asa cum ni-l inchipuim cu totii , adica draci cu coarne care ne chinuiesc si nici decum asa ceva, ci doar oameni care stau asezati spate in spate si discutia s-a intrerupt brusc si nu am mai avut ocazia sa-l intreb a 2a oara De asta am ramascu o curiozitate despre Iad

Ceea ce a vrut el sa zica cu chestia ceea, este ca in Iad domneste egoismul si lipsa de comunicare..

Dar cum spuneam, detaliile nu sunt neaparat necesare pentru cel care crede, si de fapt intreaga Evanghelie nu este bazata pe aceste amanunte.
Avem o imagine de ansamblu si ea este suficienta.

AlinB 26.02.2010 18:37:43

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 216998)
am citit postarea lui almaris si nu vad nici o referire la acuzatiile care i le aduci. cu ce a incercat sa o(il) pacaleasca?
Cred discutia pe un topic ar trebui sa fie constructiva,chiar dc apar opinii diferite.

Iertare pentru ca sunt asa direct, dar almaris e putin mai istet ca tine.
El a inteles, chiar daca refuza sa accepte ca practic asta e realitatea care o vinde altora.

Tu nici macar atat n-ai inteles.

Iar a demola ceva destructiv poate fi un lucru constructiv..

ghedeon 26.02.2010 18:48:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 217135)
Iertare pentru ca sunt asa direct, dar almaris e putin mai istet ca tine.
El a inteles, chiar daca refuza sa accepte ca practic asta e realitatea care o vinde altora.

Tu nici macar atat n-ai inteles.

Iar a demola ceva destructiv poate fi un lucru constructiv..

am inteles fii linistit, nu te mai considera tu atoatestiutor ca nu esti.
am senzatia ca tu intelegi ceea ce vrei tu sa intelegi, ai prejudecati si astea te impiedica sa judeci clar.

AlinB 26.02.2010 18:54:39

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 217141)
am inteles fii linistit, nu te mai considera tu atoatestiutor ca nu esti.
am senzatia ca tu intelegi ceea ce vrei tu sa intelegi, ai prejudecati si astea te impiedica sa judeci clar.

Aha!!!

Deci nu esti atat de naiv, doar pretinzi ca esti sau faci pe inocentul, iar daca altii demasca jocul vostru care ii impinge pe altii spre comoditate spirituala ca sa le bage in schimb mana in buzunar, inseamna ca "au prejudecati".

ghedeon 26.02.2010 19:30:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 217144)
Aha!!!

Deci nu esti atat de naiv, doar pretinzi ca esti sau faci pe inocentul, iar daca altii demasca jocul vostru care ii impinge pe altii spre comoditate spirituala ca sa le bage in schimb mana in buzunar, inseamna ca "au prejudecati".

esti paranoic, ce joc sa fac? nici macar nu il cunosc pe almaris. ai o problema cu bagatu mainii in buzunar, unde a zis almaris asta,ca eu nu am vazut? si unde am zis eu asta,sau am insinuat?
mai bine citeste Sfanta Scriptura ca esti cam pe langa cu subiectul.

Remus 27.02.2010 19:03:39

Nu e de glumit cu iadul

dragii mei , nu mai faceti beletristica pe marginea iadului, nu mai prezentati aceasta urgie
in culori pastelate nu chiar atat de greu de suportat; daca nu ai frica de iad nu ai nici frica de Dumnezeu! iadu e o chestiune Foarte serioasa! Sfanta Scriptura o zugraveste super elocvent:
“focul cel veșnic" (Matei 25:41), "focul care nu se stinge" (Matei 3:12), "ocara și rușinea veșnică" (Daniel 12:2), un loc unde "viermele lor nu moare și focul nu se stinge" (Marcu 9:44-49), un loc al "chinurilor" și "văpăilor" (Luca 16:23,24), al "pierzării veșnice" (2 Tesaloniceni 1:9), un loc al chinurilor "în foc și pucioasă" unde "fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor" (Apocalipsa 14:10,11), un "lac de foc și pucioasă" unde cei răi sunt chinuiți "zi și noapte în vecii vecilor" (Apocalipsa 20:10). Domnul Iisus Hristos Însuși arată că pedeapsa iadului este fără sfârșit (Matei 25:46).

vi se pare ca e ceva soft?
Parintele Cleopa Ilie are o carticica frumoasa dar succinta "Drumul sufletului dupa moarte"
daca vreti ceva detaliat recomand cu toata caldura "SUFLETUL DUPA MOARTE" Arhimandrit Vasiliu Bacoiani (Editura Bunavestire,Galati-2002)
Doamne Ajuta!

andrei25 27.02.2010 19:37:41

..

Citat:

Cred ca preotul care ti-a spus asa ceva despre iad, e superficial, si poate incearca sa-si adoarma propria constiinta. Citeste in Biblie sa vezi ce spune Iisus, si ce spun Sfintii Parinti: "plangerea si scrasnirea dintilor", "viermele cel neadormit", si multe altele. Nu inseamna ca daca ti-a spus un preot asa ceva, gata, e si adevarat. Sa nu ne amagim. Diavolul ne prezinta iadul, ca fiind doar un loc mai intunecos, fara chinuri, ci doar stai spate in spate. Chiar a mintit Mantuitorul? Doamne ajuta!

AlinB 01.03.2010 01:55:27

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 217166)
esti paranoic, ce joc sa fac? nici macar nu il cunosc pe almaris. ai o problema cu bagatu mainii in buzunar, unde a zis almaris asta,ca eu nu am vazut? si unde am zis eu asta,sau am insinuat?
mai bine citeste Sfanta Scriptura ca esti cam pe langa cu subiectul.

Almaris daca nu ma insel este adventist, acolo statutul de membru este indirect conditionat de cotizarea cu 10 pana la 20% din venituri.
Chiar si daca n-ar fi, statutul de membru in orice comunitate de acest gen este conditionat material direct sau indirect.

Ca se promite marea cu sarea pentru comozi, asta face lucrurile cred destul de clare cat de mult le pasa de mantuirea amaratilor si cat de buzunarele lor.

Florin-Ionut 01.03.2010 14:46:30

Citat:

În prealabil postat de Remus (Post 217386)
dragii mei , nu mai faceti beletristica pe marginea iadului, nu mai prezentati aceasta urgie
in culori pastelate nu chiar atat de greu de suportat; daca nu ai frica de iad nu ai nici frica de Dumnezeu! iadu e o chestiune Foarte serioasa! Sfanta Scriptura o zugraveste super elocvent:
“focul cel veșnic" (Matei 25:41), "focul care nu se stinge" (Matei 3:12), "ocara și rușinea veșnică" (Daniel 12:2), un loc unde "viermele lor nu moare și focul nu se stinge" (Marcu 9:44-49), un loc al "chinurilor" și "văpăilor" (Luca 16:23,24), al "pierzării veșnice" (2 Tesaloniceni 1:9), un loc al chinurilor "în foc și pucioasă" unde "fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor" (Apocalipsa 14:10,11), un "lac de foc și pucioasă" unde cei răi sunt chinuiți "zi și noapte în vecii vecilor" (Apocalipsa 20:10). Domnul Iisus Hristos Însuși arată că pedeapsa iadului este fără sfârșit (Matei 25:46).

vi se pare ca e ceva soft?
Parintele Cleopa Ilie are o carticica frumoasa dar succinta "Drumul sufletului dupa moarte"
daca vreti ceva detaliat recomand cu toata caldura "SUFLETUL DUPA MOARTE" Arhimandrit Vasiliu Bacoiani (Editura Bunavestire,Galati-2002)
Doamne Ajuta!

Daca ar fi Iadul un loc in care nu lipseste nimic in afara de comuniunea cu alte fiinte, numai si pentru acest lucru - singuratatea - trebuie evitat. O singuratate eterna in intunericul cel mai dinafara - mi se pare o perspectiva groaznica!

almaris 01.03.2010 22:19:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 218104)
Daca ar fi Iadul un loc in care nu lipseste nimic in afara de comuniunea cu alte fiinte, numai si pentru acest lucru - singuratatea - trebuie evitat. O singuratate eterna in intunericul cel mai dinafara - mi se pare o perspectiva groaznica!

Iadul va fi un loc in care cei despartiti de Dumnezeu isi vor primi pedeapsa conform cu faptele lor in contrast cu cei care vor mosteni imparatia cerurilor care vor fi rasplatiti tot dupa faptele lor. Mantuirea este intr-adevar prin har insa judecata se va face cu privire la fapte, Domnul insusi spune asta ca sa nu fie un dubiu nimeni.

Zalmoxis_Nemuritorul 01.03.2010 22:35:09

Trebuie sa diferentiem clar termenii de care vorbeste Sfanta Scriptura...

a) Locuinta Mortilor (Sheol sau Hades) in Vechiul Testament: intrau si cei buni si cei rai. Cei buni se odihneau in sanul lui Avraam , cei rai aveau parte de tratamente evident mai dure...

b) Dupa Invierea lui Hristos, se deschid portile Raiului pentru credinciosi. Cei rai continua sa mearga in Locuinta Mortilor (deci daca noi traim viata pacatoasa, mergem in locuinta mortilor; daca ducem o viata in Hristos, nu mai mergem in Sanul lui Avraam ci mergem in Rai)

c) Iazul de Foc, numita si "Gheena" sau "Moartea a doua". La Judecata de Apoi, aici va fi aruncata "Moartea", Locuinta Mortilor, Lucifer cu toti ingerii sai razvratiti si toti oamenii care l-au urmat. Acesta este locul acela sumbru, de unde nu exista nici un fel de scapare, caracterizat prin "plansul si scrasnirea dintilor", etc.

Iadul in care vom merge noi acum daca pacatuim prea mult este parte a Locuintei Mortilor (pct. a si b). E un loc neplacut, fara doar si poate. Dar daca ajungem acolo nu inseamna ca suntem pierduti. Prin rugaciunile celor ramasi, avem o sansa ca Dumnezeu sa se miluieasca de noi si sa ne scoata.

razvan_andrei 01.03.2010 22:46:47

Imi permit sa vin si eu cu un citat, iar daca nu ma insel l-am gasit in 'Jurnalul fericirii'. Spunea ca iadul este singurul loc in care Dumnezeu nu poate interveni, nu poate schimba nimic. Si intr-adevar asa este. Atata timp cat omul este liber sa aleaga intre bine si rau, iadul va exista. Cred ca s-ar putea spune ca iadul a fost facut de om(intr-un sens mai mult sau mai putin metaforic).

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.