Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Viitorul FOARTE apropiat al Occidentului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8623)

andreicozia 25.02.2010 20:11:01

Viitorul FOARTE apropiat al Occidentului

Oare stiti ca.........................

http://www.flixxy.com/technology-and-education-2008.htm

Ponticvs 25.02.2010 20:50:11

Matrix frate!!!

annajanette 25.02.2010 21:02:18

care era exact mesajul? eu nu am inteles exact imi cer scuze nu este ironic.

anna21 25.02.2010 21:05:17

Interesant clipul...
Iti da de gandit: atatea informatii care trebuie prelucrate, asimilate.. oau!
Informatii despre ce?
Informatii despre informatii despre informatii...
Nu cumva sa ramai in urma. Sau neinformat :21:..
Lasand gluma la o parte, am citit ca cu cat ai mai multe informatii la indemana, cu atat mai insotita de teama este alegerea.. Ai de ales intre doua lucruri? Alegi si esti multumit.
Ai la indemana sute de informatii din zeci de surse? Ai o mare problema: anxietatea rezultata din faptul ca nu ai cum sa cunosti TOT! Daca tocmai informatia aceea esentiala iti lipseste?

(Si eu, ca un crestin, ma intreb: dar informatia aceea esentiala este dependenta de tehnologie sau este la indemana fiecaruia, indiferent de tehnologie si venituri?)

Ponticvs 25.02.2010 21:19:53

Din punctul meu de vedere cantitatea de informatie este prea mare si lucrurile se misca prea repede fapt care o sa ne consume rapid in cazul in care nu ne rupem de val.
Ce este de facut?
Iti alegi viteza dorita(1-a sau a 2-a) si mergi pe drumul tau.
Nu sunt un cunoscator temeinic al tainelor ortodoxiei dar am gasit niste variante in meditatia zen.Lasi lucrurile sa curga pe langa tine!
Am si o problema:
-Stie cineva un preot cu har pe langa Constanta?

andreicozia 25.02.2010 21:24:42

Citat:

Īn prealabil postat de Ponticvs (Post 216748)
Am si o problema:

Oare cine este cel fara de pacat care ar putea sa arate cu degetul catre unul sau altul pe care il vede cu ochii sai duhovnicesti ca avind har?

Cum determini obiectiv cine are har?

iana 25.02.2010 21:29:37

Citat:

Īn prealabil postat de andreicozia (Post 216750)
Cum determini obiectiv cine are har?

E ca si cum ai vrea sa masori credinta cu metru'.

andreicozia 25.02.2010 21:31:38

Citat:

Ce este de facut?
Nu sunt un cunoscator temeinic al tainelor ortodoxiei dar am gasit niste variante in meditatia zen.Lasi lucrurile sa curga pe langa tine!

Ponticus, cred ca problema centrala din videoclip si CEA MAI DUREROASA pentru noi este faptul ca in viitorul apropiat copiii nostri vor ramine niste mediocrii(in cel mai bun caz) sprijinind zidurile Mall-urilor in timp ce chinezii si Indienii vor avea joburile din top fiind cei mai capabili, rezilienti,destepti si productivi. Aici este buba!

Vom fi invadati economic!..pasnic :))
Mediocritatea si lenea NU plateste!(cum zic fratii occidentali)

Ponticvs 25.02.2010 21:32:04

Un preot care chiar are chemare catre cele sfinte ca de functionari ai Bisericii m-am cam saturat.Man in black and another day at office :)
Vreau sa imi descarc sufletul pacatos si sa primesc un sfat si nu un sfat intre doua tigari si o cafea.
Crede-ma ca am pacate acumulate cat toti cei de pe forum care sunt on-line acum si nu prea ma simt confortabil cu ele :(

andrei_im 25.02.2010 21:32:30

acuma sariti si voi pe cineva care a pus o intrebare. harul nu se poate masura, insa formula asta - "preot cu mult har" se foloseste cand vrei sa te referi la un preot care te poate povatui foarte bine, care iti da sfaturi bune, care a ajutat multi oameni, care are o viata induhovnicita. de fapt, stiati asta, dar va place sa sariti imediat cu retorica. Iertati!

zoridezi 25.02.2010 21:39:54

Ma mir ca n-a spus si despre cipul ala in creier, care te face sa vezi "vise".
Eu as vrea sa traiesc in jungla, in comuniune cu natura. Sa nu mai aud claxoane, manele, injuraturi, sa nu mai vad tipenie de om.
M-am saturat de 'civilizatia' asta 'atotstiutoare', dar lipsita de bun simt.
Ati vazut documentarul acela "Bastinasii", de pe national geographic? De la aia avem de invatat muuuulte, nu de la internauti.
Daca o s-o tinem tot asa, in curand vom deveni roboti, mai ceva ca in "Terminator" ;)

andrei_im 25.02.2010 21:42:16

Citat:

Din punctul meu de vedere cantitatea de informatie este prea mare si lucrurile se misca prea repede fapt care o sa ne consume rapid in cazul in care nu ne rupem de val.
Ce este de facut?
Am si o problema:

pe langa Constanta este Parintele Arsenie Papacioc de la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol. Parintele este foarte batran si nu cred ca mai poate sta la spovedanii lungi. Doar daca ai nevoie de un sfat, o povatuire... Ajungi imediat cu un microbuz luat de la gara. Doamne ajuta!

Ponticvs 25.02.2010 21:46:23

Tks man!
Raman dator si sper sa ma ajute sa ma impac cu mine.
Poate o sa pot ridica si eu privirea catre Dumnezeu ca ma cam doare gatul de cand stau cu capul in pamant.

andreicozia 25.02.2010 21:49:14

Citat:

Īn prealabil postat de zoridezi (Post 216759)
Eu as vrea sa traiesc in jungla, in comuniune cu natura.

Ai intrat vreodata in vre-o jungla sa vezi cu adevarat cum este?

Pe TV nu se vad Muuulte(poate doar daca ai HDTV) printre care cei mai agasanti sunt tintarii care te maninca de viu!

zoridezi 25.02.2010 21:51:35

Citat:

Īn prealabil postat de andreicozia (Post 216765)
Ai intrat vreodata in vre-o jungla sa vezi cu adevarat cum este?

Pe TV nu se vad Muuulte(poate doar daca ai HDTV) printre care cei mai agasanti sunt tintarii care te maninca de viu!

:24: iti dai seama ce pericol sunt tantarii? Lasa ca si in civilizatie exista destui oameni care sa te "manance" de viu !:4:

iustin10 25.02.2010 21:54:59

Inainte vreme
faceam 36 de poze pe un film
aveam 50 de viniluri
aveam 20 de casete video
si aprox 2..300 de carti
Acu am
-mii de poze digitale
-toate titlurile muzicale ce au aparut in ultimele secole
-orice film,care nici nu a aparut macar pe ecrane
-Toata colectia de carti din toate domeniile ,sub format digital .Numai autori de carti religioase am vreo 2 sute.

Cate vieti mi-ar trebui sa le parcurg(si intre timp vor apare altele:)?
Ni s-a pus totul la picioare,tocmai ca sa ne pierdem linistea ,si sa nu mai avem timp de sufletul nostru .

zoridezi 25.02.2010 22:12:22

Eu cred ca in viitorul apropiat vor fi "Surrogates" (pentru detalii, vedeti filmul :)))

andreicozia 25.02.2010 22:31:22

Citat:

Īn prealabil postat de zoridezi (Post 216778)
Eu cred ca in viitorul apropiat vor fi "Surrogates" (pentru detalii, vedeti filmul :)))

Deja exista milioane de oameni intretinuti pentru care muncesc "surogatii" adica fraierii :))

Ponticvs 25.02.2010 22:33:55

This is Matrix man!!!
Asta era si ideea filmului.Nu roboti si alte porcarii.

mihailt 25.02.2010 22:35:36

http://www.adevarul.ro/financiar/bus...203379746.html

Don_Juan 25.02.2010 22:38:27

Eu mi-am dat seama de niste paradoxuri:
Cu cat esti mai strans legat de societate, cu atat esti mai departat de oameni.
Cu cat comunici mai mult, cu atat spui mai putine.
Cu cat dispui de mai multe informatii, cu atat esti mai dezinformat.
Cu cat ai mai multe lucruri care iti plac, cu atat esti mai nefericit.
In concluzie noi habar nu avem ce este bun pentru noi.

Eu sincer am ajuns sa ii invidiez pe tarani. Vreau sa ma mut la tara si sa traiesc dintr-o agricultura de subzistenta. Fara bani, fara informatie, fara sute de mii de oameni care sa imi respire in ceafa.

Ponticvs 25.02.2010 22:40:39

Corect!
Asa se explica si de ce au primit tarile din est in UE.Aveau nevoie de membri cotizanti.

Ponticvs 25.02.2010 22:41:27

Citat:

Īn prealabil postat de mihailt (Post 216787)

Corect!
Asa se explica si de ce au primit tarile din est in UE.Aveau nevoie de membri cotizanti.

anna21 25.02.2010 22:50:14

Citat:

Īn prealabil postat de Don_Juan (Post 216789)
Eu mi-am dat seama de niste paradoxuri:
Cu cat esti mai strans legat de societate, cu atat esti mai departat de oameni.
Cu cat comunici mai mult, cu atat spui mai putine.
Cu cat dispui de mai multe informatii, cu atat esti mai dezinformat.
Cu cat ai mai multe lucruri care iti plac, cu atat esti mai nefericit.
In concluzie noi habar nu avem ce este bun pentru noi.

Eu sincer am ajuns sa ii invidiez pe tarani. Vreau sa ma mut la tara si sa traiesc dintr-o agricultura de subzistenta. Fara bani, fara informatie, fara sute de mii de oameni care sa imi respire in ceafa.

Imi amintesti de tatal meu.
Si el are cam aceleasi idei.. dar nu s-a mutat niciodata la tara, cu toate acestea.
Si cand a ajuns la concluzia 3.. a hotarat ca o biblioteca este inutila si si-a dat cartile, dar in cativa ani a aparut alta biblioteca plina.
Nu este de acord cu avalansa de informatii.. dar si-a facut un blog in care-si exprima opiniile..
Adica, din sistem nu prea ai cum sa iesi, daca nu ai ajuns sa traiesti cu adevarat dureros aceste lucruri (pe care abia le constientizeaza unii).

AlinB 25.02.2010 23:12:41

Societatea te impovareaza atunci cand ajungi sa consumi patimas ceea ce-ti ofera.

De aici vin pe urma toate relele.

Interesanta prezentare, ceea ce merita cu adevarat retinut ar fi cam asa:

1. Tarile care si acum sunt privite ca "second hand" gen India si China vor deveni urmatoarele superputeri, cel putin la capitolul "resurse umane".
Desi SUA nu se va da usor la o parte, a dovedit lumii intregi ca o cadere a economiei lor, poate pune intreaga lume pe jar.

2. Tehnologia informatiei va fi un domeniu cheie in viitor si cine cauta un viitor e bine sa se orienteze pe directia asta. Insa si riscurile sunt pe masura.

3. Optimism necontrolat - pana in 2013 se va produce un calculator care sa depaseasca capacitatea de calcul a creerului uman.
Depinde despre ce vorbim aici, daca despre capacitatea de a afla prin calcul mental a 10000000 cifra dupa virgula a lui PI, poate.

Insa per ansamblu, nu exista nici hardware -ul nici algoritmii care ar putea reproduce capacitatile creerului uman.
Si putin probabil ca va exista in urmatorii 20 ani considerabil mai multa intelegere despre cum functioneaza practic creerul uman, decat pana acum.

Apropo de carti. la volumul actual de informatie, viitorul este tip Google.
Asta binenteles, nu face inutila cultura general-particulara (din domeniul de interes), pentru a putea cauta/manipula corespunzator informtia electronica.

Si o trista paradigma. Daca pana acum informatia era innacesibila sau accesibila doar acea informatie care sprijinea un punct particular de vedere, acum exista atata informatie care sprijina TOATE punctele de vedere, incat un om cu greu isi poate da seama ce mai este adevarat si ce nu.

Mai rau, cei obisnuiti cu informatia pe furate, dupa logica: ceea ce este oficial si usor de gasit e gresit/fals, ceea ce se afla "pe sub mana", pe la coltz de blog, scris pe fitzuici, etc. e musai adevarat, traisc o adevarata tragedie a dezinformarii.
De altfel cu o slaba pregatire intelectuala si proverbiala comoditate in a digera profund informatia si a-i verifica veridicitatea, iau automat de bun ceea ce face parte din a doua categorie, fiind victime sigure a excrocilor informationali.

A se lua aminte!

costis 25.02.2010 23:15:14

Citat:

Ce este de facut?
Am si o problema:

Cred ca si ortoxismul are caile lui pentru a te rupe de val. Nu vreau sa spun ca am putea fi si cei lume isihasti, dar am observat ca si exprimarile foarte scurte si dense din Patericul Egiptean au capacitatea de a "stabiliza" , a "linisti" procesele mentale (cred ca mai bine decat "koan-ii", apropo de unele scoli ale orientului).
Problema e ca si in scrierile ortodoxe a aparut fenomenul abundentei de informatii si nu mai ajungi la cele care ar putea sa te ajute mai mult. Eu am gasit relativ repede patericul ,dar la "Avva Dorotei" sau "Staretul Moise" (al Optinei) am ajuns mai greu. Parca si timpul este mult mai presant fata de anii 98-2002 , cand am inceput sa citesc carti ale unor parinti relativ recenti.
Mi se pare ca e important sa ajungi la ce ar fi esential pentru viata ta si sa te tii cat poti de calea pe care o gasesti, problema e ca pentru generatia care isi incepe cautarile acum e mult mai greu "sa caute" din cauza abundentei de informatii . Cred ca multi preoti, teologi sau laici scriu cate o carte fara sa vada daca asta nu a fost scris anterior, sau fac cate o compilatie din alte scrieri in loc sa recomande scrierile originale ( in cazul in care acestea sunt in librarii).

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:02:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.