![]() |
iadul
crdeti ca iadul ca locatie se afla pe pamant .
|
Nu, e o stare in cele mai de jos ale existentei, dedesubt, in intuneric, indepartata de Dumnezeu, in umbra mortii, inchisoare pentru cel rau si adeptii lui. Nu e nici sub scoarta terestra, in magma sau in mijlocul globului pamantesc. :)
|
iadul
iadul e in interiorul omului !
Cand omul a fost in stare de Gulag,si de auschwitz,inseamna ca in el e iadul si nu in alt loc din univers ! |
iadul
Totusi Iisus a coborat in cele mai de jos ale pmantului pentru a invia mortii.
|
Nu stiu unde e iadul,dar ,asa cum se spune pe aici,oricum avem timp sa il cunoastem din plin,daca nu alegem calea cea stramta,catre Dumnezeu.
De ce o fi drumul catre man tuire atat de greu? |
am vazut niste documentare si nu se afla pe pamant insa nu cred ca vrea cineva "sa-l guste"
|
Citat:
|
Cristi,linkul tau este despre colaborarea omului cu harul.El se refera la ajutorul dat de Harul lui Dumnezeu,pentru realizarea chipului lui Hristos in noi.
Totusi,nu am inteles care e legatura cu tema caii cele inguste a mantuirii. Vroiai sa zici ca acea cale nu e atat de ingusta,ca suntem ajutati de fapt? Explica tu mai bine. |
Citat:
|
Citat:
Deci tu sustii ca pocainta e suficienta ' E atat de greu ,a marturisi la tim p pacatul si a cauta indreptarea ?' ,ca nu trebuie neaparat sa disperam daca nu ajungem la sfintenie. Dar,care este totusi calea cea ingusta? Pocainta insasi,sau sfintenia ? Eu cred ca ,doar noua,celor rataciti,drumul mantuirii ne pare greu,sau aproape imposibil. |
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta ! Multa putere cristi,in calea ta! |
Citat:
cam idilica descrierea ta,dar ramane asa cum zici tu |
Citat:
|
Citat:
Tie acum,presupunand ca faci cele ce le recomanzi,nu ti se mai pare grea calea mantuirii? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu cred sa existe vreun moment,in care calea mantuirii sa fie usoara,chiar si pentru cei mai imbunatatititi sau sfinti. P>S> De ce oare a fost deschis acest topic despre calea cea ingusta,cu intrebarea:'unde este iadul?" Care o fi legatura? |
Citat:
|
"In timp vei constata ca nu ingustimea conteaza , ci inaintarea "
De acord cu tine cristi.Aceasta e o metoda buna de a nu vedea cat de ingust e drumul,anume sa mergi. E la fel ca la munte .De exemplu esti pe Caraiman si te uiti la vf Omul.Ti se pare un perete drept,si imposibil de escaladat .Dar cand esti pe acel drum ,nu ti se mai pare asa abrupt.Poteca ,chiar daca are jumate de metru,si in dreapta ta e haul cel adanc,te tine pe ea,si iti calauzeste pasii.Atata vreme cat nu stai sa privesti in jos,si mergi,organismul e pregatit sa lupte,sa invinga,nu sa se lamenteze. Si eu la fel,cand mintea imi rataceste,simt nevoia de fapte concrete:de mers la biserica,de rugaciune,de spovedanie si impartasanie,si poate un pic de abtinere de la rau in relatiile cu ceilalti . Aceasta e poteca care ne usureaza urcusul. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.