Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pensionarea la 65 de ani,ce parere aveti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8432)

smaranta 10.02.2010 15:55:04

Pensionarea la 65 de ani,ce parere aveti?

Mie mi-se pare aberant,acest proiect de lege care ne condamna la sclavie si la o batranete lipsita de mijloace matereale decente necesare traiului.Pentru ca ma intreb cati dintre noi vom fi apti de munca la varsta aceea,sau daca nu ce vom face pana la aceasta varsta fara o sursa de venit.Dumnezeu sa ne ajute,caci numai El ne mai poate salva!

AndruscaCIM 10.02.2010 16:01:25

Din ce am vazut eu, toata lumea cand mai are vreo 20-30 de ani pana la pensie abia o asteapta, insa cand ajung la varsta pensionarii nu stiu cum sa isi prelungeasca anii in campul muncii...si asta pentru ca unii ajung sa se simta inutili, sau pentru ca banii din pensie nu le ajung sa duca un trai cat de cat decent.

smaranta 10.02.2010 16:22:13

Eu ma gandesc cu ingrijorare la legea asta nu in ideea fugii de lucra ci a lipsei locului de munca,pentru ca e greu sa gasesti de lucru dupa 40de ani darmite mai incolo.Care angajator o sa tina un om care nu mai da randament.Pana la ce varsta un om da un randament bun care sa-l multumeasca si pe patron si tendinta este sa muncesti cat doi pentru salariul acela,pana la ce varsta o sa poti s-o faci?Nu sunt de acord nici cu pensionarea la 50 cand inca esti in putere,dar la 65 mi se pare prea mult.Deci nu lenea ma determina sa-mi pun intrebari.

Marius22 10.02.2010 16:22:52

Nu e de mirare. Se pare ca oamenii politici, cand au propus aceasta lege au tinut cont de statisticile conform carora, durata medie de viata a romanilor este pentru barbati aproape de 66 de ani, iar pentru femei 72 de ani.

Se pare ca zilele noastre sunt numarate nu numai de Domnul, ci, mai nou, si de catre oamenii politici.

AndruscaCIM 10.02.2010 16:33:13

Citat:

Īn prealabil postat de smaranta (Post 210627)
Eu ma gandesc cu ingrijorare la legea asta nu in ideea fugii de lucra ci a lipsei locului de munca,pentru ca e greu sa gasesti de lucru dupa 40de ani darmite mai incolo.Care angajator o sa tina un om care nu mai da randament.Pana la ce varsta un om da un randament bun care sa-l multumeasca si pe patron si tendinta este sa muncesti cat doi pentru salariul acela,pana la ce varsta o sa poti s-o faci?Nu sunt de acord nici cu pensionarea la 50 cand inca esti in putere,dar la 65 mi se pare prea mult.Deci nu lenea ma determina sa-mi pun intrebari.

Da, ai dreptate...si daca te dau afara inainte cu 5 ani de varsta de pensionare....e foarte rau!

AlinB 10.02.2010 17:22:55

Pai asa inteleg ei sa rezolve problema fondului de pensii insuficient inca de pe acum si cu un viitor si mai sumbru.
Sa-i tinem sa munceasca pana mor.

Si daca nu muncesc pana atunci, nu le mai dam pensia (sa vedem cine e in stare sa munceasca pana la 65 ani).

Incurajarea natalitatii nu. Descurajarea mai degraba.

Crearea de locuri de munca?
Sa investeasca strainii, ca au mai mult interes decat romanii sa scoata tara din criza.
Si motive sa iubeasca tara asta. Mai mult decat banii.

Sa facem invatamantul obligatoriu de 13 clase ca sa frece menta copilu' in scoala pe banii parintilor pana la 20 ani. Si nitel dupa, ca si asa diploma de facultate o ajuns mai mult o hartie. Care costa bani si cam atat.

Si din scoala/liceu oricum nu pleaca cu mare lucru, ca asa o ajuns invatamantul la noi.
Multa teorie si cultura generala, ca daca tot e sa avem muncitor necalificati, macar sa fie cultivati. Daca le-o mai fi ramas ceva din lectiile alea de romana, istorie, geografie, chimie, etc.

Si pe urma sa mai munceasca inca 45 ca sa isi poata lua pensia. Daca poate.
In felul asta s-a rezolvat problema fondului de pensii. Toata lumea o sa contribuie dar nimeni nu o sa mai ajunga sa o incaseze.
Decat cine e smecher si pilos sa se pensioneze pe caz de boala cu 10 ani mai devreme. Ca acum.

Iar daca e din politie sau armata, sa se reangajeze ca sa ia si pensie si salar. Dublu sau triplu, ca ocupa mai multe posturi. Daca nu sunt, se inventeaza.
Pe urma este nevoie de consilieri. Cine poate fi cel mai bun consilier al omului cu functie importanta daca nu chiar el insusi? Dar nu gratis! Si uite asa pentru fiecare lob al creerului primeste un salariu. Si pensie.

Restul? Sa moara de foame. Sau muncind.
Ce societate mai are nevoie de indivizi 60+ ?

Pensia la 65 ani - solutia ideala.
Pana s-o legaliza eutanasia. Atunci o sa-ti ofere cuantumul a 3 pensii lunare in cazul in care accepti eutanasia (nu va fi obligatorie de la inceput).

Cum ce faci cu banii? Ai o luna la dispozitie sa-i cheltuiesti. Sa pleci cu amintirea ca ai avut macar la sfarsit o viata decenta. Pardon, o luna de viata (cat de cat) decenta. Altii nu au nici atat, acum. Mor cu datorii.
Sa zici mersi!

coralina 10.02.2010 19:24:19

In Olanda s-a marit de curand varsta de pensionare de la 65 la 67 de ani, atat pentru barbati cat si pentru femei. Iar posibilitatile de pensionare "anticipata" sunt aproape inexistente.

BogdanF2 10.02.2010 19:44:17

Citat:

Īn prealabil postat de smaranta (Post 210600)
Mie mi-se pare aberant,acest proiect de lege care ne condamna la sclavie si la o batranete lipsita de mijloace matereale decente necesare traiului.Pentru ca ma intreb cati dintre noi vom fi apti de munca la varsta aceea,sau daca nu ce vom face pana la aceasta varsta fara o sursa de venit.Dumnezeu sa ne ajute,caci numai El ne mai poate salva!

Avand in vedere ca guvernul a ajuns sa imprumute bani ca sa plateasca pensiile si salariile bugetarilor, masura e inevitabila.

Nu, nu sunt de acord cu ea, dar n-ai ce-i face. Sunt prea putini oameni care sa munceasca si prea multi pensionari.

Bogdan.

anna21 10.02.2010 19:49:42

Urmarea scaderii natalitatii, a imbatranirii populatiei..
era un documentar interesant pe saccsiv despre imbatranirea populatiei.. o sa-l caut. f bun.

...gasit: IARNA DEMOGRAFICA
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01...arte-necesare/

Daca nu va place blogul lui saccsiv, puteti gasi documentarul si in alte parti.. este destul de cunoscut.

andreicozia 10.02.2010 19:51:13

Citat:

Īn prealabil postat de BogdanF2 (Post 210728)
Avand in vedere ca guvernul a ajuns sa imprumute bani ca sa plateasca pensiile si salariile bugetarilor, masura e inevitabila.

Nu, nu sunt de acord cu ea, dar n-ai ce-i face. Sunt prea putini oameni care sa munceasca si prea multi pensionari.

Bogdan.

Lasa foarte bine, daca ne-am pierdut independenta celor din EU macar sa-i scuturam bine de bani.

smaranta 11.02.2010 12:07:20

Citat:

Īn prealabil postat de anna21 (Post 210735)
Urmarea scaderii natalitatii, a imbatranirii populatiei..
era un documentar interesant pe saccsiv despre imbatranirea populatiei.. o sa-l caut. f bun.

...gasit: IARNA DEMOGRAFICA
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01...arte-necesare/

Daca nu va place blogul lui saccsiv, puteti gasi documentarul si in alte parti.. este destul de cunoscut.

Intr-adevar foarte interesant si foarte vast materialul,dar totusi nu inteleg de ce acele elite au ca scop scaderea populatiei globale.

Danut7 11.02.2010 12:20:09

Statul roman este total cretin.Sunt unii care nici nu apuca sa traiasca 65 de ani, si atunci ce, isi petrec o viata lucrand?

AndruscaCIM 11.02.2010 12:24:01

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210927)
Statul roman este total cretin.Sunt unii care nici nu apuca sa traiasca 65 de ani, si atunci ce, isi petrec o viata lucrand?

Am inteles ca aceeasi situatie e si in alte tari, insa in Ro abia acum s-a pus problema...sper sa fi inteles eu bine acum!

Noesisaa 11.02.2010 12:24:08

Vorbiti si voi asa....probabil ca aveti 20-30 de ani. Ceea ce stiu este ca mama mea chiar ar vrea sa se mareasca varsta de pensionare. Fiindca le vede pe colegele ei care s-au pensionat si la toate le pare foarte rau. Practic cultura romaneasca este de asa natura incat daca esti pensionar deja parca urmatorul pas care il mai astepti este inmormantarea.

Si apoi cred ca depinde de persoana si de meserie. Munca intelectuala poate fi facuta cu succes si eficienta si peste 65 de ani. Ca unii beau si isi bat joc de viata lor in asa fel incat la 60 de ani sunt ramoliti, asta-i alta treaba.

ai2 11.02.2010 12:29:17

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210927)

La ce economie avem lucram cam prost! Dar ne plangem bine!

Danut7 11.02.2010 12:30:35

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 210935)
La ce economie avem lucram cam prost! Dar ne plangem bine!

Lucram dupa cum suntem platiti, poate putin mai bine.

AndruscaCIM 11.02.2010 12:31:52

Citat:

Īn prealabil postat de Noesisaa (Post 210932)
Vorbiti si voi asa....probabil ca aveti 20-30 de ani. Ceea ce stiu este ca mama mea chiar ar vrea sa se mareasca varsta de pensionare. Fiindca le vede pe colegele ei care s-au pensionat si la toate le pare foarte rau. Practic cultura romaneasca este de asa natura incat daca esti pensionar deja parca urmatorul pas care il mai astepti este inmormantarea.

Si apoi cred ca depinde de persoana si de meserie. Munca intelectuala poate fi facuta cu succes si eficienta si peste 65 de ani. Ca unii beau si isi bat joc de viata lor in asa fel incat la 60 de ani sunt ramoliti, asta-i alta treaba.

Exact asta am spus si eu...din ce am vazut eu, cel putin in scoala unde am predat, nimeni nu tragea spre pensionare...ba chiar toti voiau prelungiri, sau se bucurau de numa numa cand mai erau solicitati sa tina orele celor care plecau in concedii...deci lumea cand ajunge in situatia respectiva, prefera sa se ia cu munca...decat sa aiba impresia ca s-a incheiat rostul lor pe pamant!

Oricum, eu cred ca e si o schimbare destul de brusca...de la munca zi de zi (si aici depinde si de job-ul fiecaruia) la stat acasa fara nici un program.

Inca un aspect, cand privesti de la 20-30 de ani spre 65, ai impresia ca toti la vremea aia se fonfaie cu bastoanele pe trecerile de pietoni, si cu un picior in urma...insa rudele mele care au atins acest prag sunt foarte active ( sa le dea Dumnezeu sanatate in continuare!!!)...si nu le dau varsta pur si simplu, parca nu pot face legatura intre varsta ( in perceptia mea) si omul pe care il vad.

Danut7 11.02.2010 12:36:59

Unde pensia e vai de mama ei, cred ca e bine ca pensionarea sa fie pe undeva pe la 77 de ani.

AndruscaCIM 11.02.2010 12:41:12

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210943)
Unde pensia e vai de mama ei, cred ca e bine ca pensionarea sa fie pe undeva pe la 77 de ani.

:24: Ei Doamne, nici chiar asa...ar trebui sa fie la initiativa fiecarui individ, cand simte ca nu mai duce...sa isi ceara pensia si gata, si depinde si de job! Parca nu prea imi pot imagina un barbat de 77 de ani, atarnand de schele...si mai dand si randament pe deasupra :39:...

Danut7 11.02.2010 12:45:38

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210944)
:24: Ei Doamne, nici chiar asa...ar trebui sa fie la initiativa fiecarui individ, cand simte ca nu mai duce...sa isi ceara pensia si gata, si depinde si de job! Parca nu prea imi pot imagina un barbat de 77 de ani, atarnand de schele...si mai dand si randament pe deasupra :39:...

Da` la 65 oare ce randament mai da? :)

Offtopic: Cum pun emoticonuri?

coralina 11.02.2010 12:57:14

Citat:

Īn prealabil postat de Noesisaa (Post 210932)

Pai in loc sa marim varsta de pensionare pentru a micsora spaima pensionabililor romani, n-ar fi mai firesc sa incercam o “re-educare” a acestora? Lumea trebuie sa inteleaga ca iesirea la pensie nu echivaleaza cu o condamnare la plictis si sentimente de inutilitate. Ma uit la oamenii de varsta a 3 a, nu au hobby-uri, pasiuni, nimic… In conditiile astea e firesc sa te-nspaimante perspectiva de-a nu mai avea un loc de munca, insa aceasta atitudine nu este deloc sanatoasa. Asa ajung tinerii sa nu mai aiba loc de pensionabilii care sunt in stare de orice ca sa-si pastreze locul de munca (desi daca stam sa ne gandim, motivatia acestora din urma e un moft in comparatie cu motivatia unui tanar care are familie de intretinut, copii de trimis la scoala, experienta de acumulat, etc.)
Fenomenul mi-e foarte cunoscut din invatamantul romanesc, asa cum spune si Andrusca. Cancelaria era plina de oameni de 62, 64, 65, 67, 69 de ani. Iar posturile nu se scoteau la titularizare, ca deh, nu putem sa-i dam afara pe colegii nostri care predau aici de cand se scria pe tablite de lut. Imi pare rau daca sunt sarcastica insa asta reprezinta cu adevarat o problema a societatii romanesti. Mentalitatea oamenilor trebuie sa se schimbe, ei trebuie sa realizeze ca si aproapele are nevoi, ca trebuintele personale pot fi mofturi in comparatie cu nevoia reala a unora.

Doamne-ajuta!

AndruscaCIM 11.02.2010 13:01:14

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210946)
Da` la 65 oare ce randament mai da? :)

Offtopic: Cum pun emoticonuri?

Asta nu stiu, dar am asa un vag sentiment ca nici la 65 de fapt( in opinia mea)...desi asta chiar depinde de fiecare persoana in parte, si mai ales daca ii permite si conditia fizica, zic si eu!:4:

Emoticonuri ai sa ai daca te duci in profil->Optiunile Utilizatorului...Modifica Optiuni...si jos de tot la Optiuni Doverse, selectezi ENHANCED INTERFACE-....FULL EDITING!Succes!

Danut7 11.02.2010 13:08:17

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210949)
Asta nu stiu, dar am asa un vag sentiment ca nici la 65 de fapt( in opinia mea)...desi asta chiar depinde de fiecare persoana in parte, si mai ales daca ii permite si conditia fizica, zic si eu!:4:

Emoticonuri ai sa ai daca te duci in profil->Optiunile Utilizatorului...Modifica Optiuni...si jos de tot la Optiuni Doverse, selectezi ENHANCED INTERFACE-....FULL EDITING!Succes!

Merge, mersi :11:

Daca face sport si mananca sanatos se poate sa mai faca fata si pe schele la 65 ancorat de sfori mai mult sau mai putin :16:

AndruscaCIM 11.02.2010 13:15:34

Citat:

Īn prealabil postat de coralina (Post 210948)
Pai in loc sa marim varsta de pensionare pentru a micsora spaima pensionabililor romani, n-ar fi mai firesc sa incercam o “re-educare” a acestora? Lumea trebuie sa inteleaga ca iesirea la pensie nu echivaleaza cu o condamnare la plictis si sentimente de inutilitate. Ma uit la oamenii de varsta a 3 a, nu au hobby-uri, pasiuni, nimic… In conditiile astea e firesc sa te-nspaimante perspectiva de-a nu mai avea un loc de munca, insa aceasta atitudine nu este deloc sanatoasa. Asa ajung tinerii sa nu mai aiba loc de pensionabilii care sunt in stare de orice ca sa-si pastreze locul de munca (desi daca stam sa ne gandim, motivatia acestora din urma e un moft in comparatie cu motivatia unui tanar care are familie de intretinut, copii de trimis la scoala, experienta de acumulat, etc.)
Fenomenul mi-e foarte cunoscut din invatamantul romanesc, asa cum spune si Andrusca. Cancelaria era plina de oameni de 62, 64, 65, 67, 69 de ani. Iar posturile nu se scoteau la titularizare, ca deh, nu putem sa-i dam afara pe colegii nostri care predau aici de cand se scria pe tablite de lut. Imi pare rau daca sunt sarcastica insa asta reprezinta cu adevarat o problema a societatii romanesti. Mentalitatea oamenilor trebuie sa se schimbe, ei trebuie sa realizeze ca si aproapele are nevoi, ca trebuintele personale pot fi mofturi in comparatie cu nevoia reala a unora.

Doamne-ajuta!

Cine stie acum, poate ca si-ar face si ei rost de hobby-uri, pasiuni, activitati, concedii, excursii...daca ar avea si cu ce, dar eu cred ca in momentul in care viata lor ajunge sa atarne de cele cateva retete compensate si singura lor grija e aceea de a mai gasi cele ' nspe feluri de pastile, de a plati intretinerea, gazul si lumina, pentru a nu muri pe picioare...lucrurile nu se prea pot schimba!

Acum na, am cunoscut si potentiali pensionari care desi aveau casa, gradina si nepoti de crescut...tot nu le suradea ideea, pentru ca mai iesea un ban...ma refer aici la cadre didactice, intr-adevar!

Nu stiu de ce, dar cred ca inainte erau mult mai multe locuri de munca...si era totusi loc pentru toata lumea, acum insa e mai mult care pe care...si asta pentru ca asa s-a ajuns!

AndruscaCIM 11.02.2010 13:19:21

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210953)
Merge, mersi :11:

Daca face sport si mananca sanatos se poate sa mai faca fata si pe schele la 65 ancorat de sfori mai mult sau mai putin :16:

Cu placere!:6:

Mananca sanatos, inghite praf, bea apa...si face sport :39:

Danut7 11.02.2010 13:39:34

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210957)
Cu placere!:6:

Mananca sanatos, inghite praf, bea apa...si face sport :39:

Daca mai inghite si praf Doamne fereste mai si crapa pe acolo.

Cred ca sunt doua motive pentru care unii oameni isi doresc o amanare a pensionarii: unu pensia mica si doi monotonia batranetii.Cauza in ambele cazuri in mare parte sunt banii.Pensiile sunt mici nu ajung, nu satisfac decat strictul necesar(abia si pe ala) si de aia mai bine mai lucreaza inca cativa anishori "ocupandu-si timpul" pe bani cu care cat de cat mai pot face ceva decat sa stea pe niste bani cu care abia isi plateste cheltuielile.A doua cauza a monotoniei dupa pensionare si a gandului ca dupa pensie vine moartea si plictiseala cred ca e datorata tot de bani.Ca de ar fi pensiile bune si frumoase sau macar jumate decat au unii parlamentari si unii bugetari nu ar mai gandi asa.Uita-te la aia ce bine le place si le merge in pensie.Sau la unii politisti sau oameni care pe vremuri au mai lucrat pe la vami, isi fac case, isi deschid firme, merg in vacante, se relaxeaza, etc , etc.Cred ca in mare parte omul de rand este cel care traieste cu gandul asta monoton si omu care s-a obisnuit cu lucrul si a lucrat toata viata si care nu prea are posibilitati sa traiasca o viata frumoasa de pensionare din pensia ce urmeaza sa o primeasca.

smaranta 11.02.2010 13:55:39

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210940)
Exact asta am spus si eu...din ce am vazut eu, cel putin in scoala unde am predat, nimeni nu tragea spre pensionare...ba chiar toti voiau prelungiri, sau se bucurau de numa numa cand mai erau solicitati sa tina orele celor care plecau in concedii...deci lumea cand ajunge in situatia respectiva, prefera sa se ia cu munca...decat sa aiba impresia ca s-a incheiat rostul lor pe pamant!

Oricum, eu cred ca e si o schimbare destul de brusca...de la munca zi de zi (si aici depinde si de job-ul fiecaruia) la stat acasa fara nici un program.

Inca un aspect, cand privesti de la 20-30 de ani spre 65, ai impresia ca toti la vremea aia se fonfaie cu bastoanele pe trecerile de pietoni, si cu un picior in urma...insa rudele mele care au atins acest prag sunt foarte active ( sa le dea Dumnezeu sanatate in continuare!!!)...si nu le dau varsta pur si simplu, parca nu pot face legatura intre varsta ( in perceptia mea) si omul pe care il vad.

Ai dreptate,dar nu toti suntem profesori sau functionari,si nu suntem la fel nici din punct de vedere fizic,si ce te faci cand ai vrea sa muncesti si n-ai unde,cand atatia tineri iau calea pribegiei ca sa poata trai caci in propria tara mor de foame.Accentul ar trebui sa fie pe crearea locurilor de munca si apoi sa prelungeasca durata anilor de munca.

AndruscaCIM 11.02.2010 14:03:17

Citat:

Īn prealabil postat de smaranta (Post 210979)
Ai dreptate,dar nu toti suntem profesori sau functionari,si nu suntem la fel nici din punct de vedere fizic,si ce te faci cand ai vrea sa muncesti si n-ai unde,cand atatia tineri iau calea pribegiei ca sa poata trai caci in propria tara mor de foame.Accentul ar trebui sa fie pe crearea locurilor de munca si apoi sa prelungeasca durata anilor de munca.

Cu siguranta asta ar fi solutia, de aceea am si spus ca nu stiu de ce, dar am impresia ca inainte erau locuri de munca pentru toata lumea...ori acum exista o foarte mare tensiune din punctul asta de vedere!

Problema e ca nu ma gandisem la aspectul asta, si anume acela in care nici nu poti sa iesi la cerere la pensie ca ramai cu una infima...si iarasi daca iesi in somaj cu cativa ani mai devreme, poate chiar si unul, aceeasi situatie. Deci practic varsta ca varsta, dar poate ca oamenii or ajunge sa se roage sa ajunga la pensie, si nu vor mai putea...la modul in care se disponibilizeaza acum! Aici cred eu ca e bataia de joc...se va munci toata viata pentru o pensie care va deveni o pasare rara poate, in conditiile in care te pot da afara oricand si...ea ramane doar un vis!

Da, intr-adevar suntem si diferiti si chiar nimeni nu stie daca mai prinde anii aia, sau cum ii va prinde...

smaranta 11.02.2010 14:10:09

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210982)
Cu siguranta asta ar fi solutia, de aceea am si spus ca nu stiu de ce, dar am impresia ca inainte erau locuri de munca pentru toata lumea...ori acum exista o foarte mare tensiune din punctul asta de vedere!

Problema e ca nu ma gandisem la aspectul asta, si anume acela in care nici nu poti sa iesi la cerere la pensie ca ramai cu una infima...si iarasi daca iesi in somaj cu cativa ani mai devreme, poate chiar si unul, aceeasi situatie. Deci practic varsta ca varsta, dar poate ca oamenii or ajunge sa se roage sa ajunga la pensie, si nu vor mai putea...la modul in care se disponibilizeaza acum! Aici cred eu ca e bataia de joc...se va munci toata viata pentru o pensie care va deveni o pasare rara poate, in conditiile in care te pot da afara oricand si...ea ramane doar un vis!

Da, intr-adevar suntem si diferiti si chiar nimeni nu stie daca mai prinde anii aia, sau cum ii va prinde...

Ei,si chestia e ca nu neaparat o sa-ti faci un targhet din a ajunge pensia dar ce te faci daca cumva ramai fara un loc de munca la varsta de ,sa zicem,54 ,cine te va angaja.Pe mine asta ma roade.

AndruscaCIM 11.02.2010 14:11:46

Citat:

Īn prealabil postat de Danut7 (Post 210969)
Daca mai inghite si praf Doamne fereste mai si crapa pe acolo.

Cred ca sunt doua motive pentru care unii oameni isi doresc o amanare a pensionarii: unu pensia mica si doi monotonia batranetii.Cauza in ambele cazuri in mare parte sunt banii.Pensiile sunt mici nu ajung, nu satisfac decat strictul necesar(abia si pe ala) si de aia mai bine mai lucreaza inca cativa anishori "ocupandu-si timpul" pe bani cu care cat de cat mai pot face ceva decat sa stea pe niste bani cu care abia isi plateste cheltuielile.A doua cauza a monotoniei dupa pensionare si a gandului ca dupa pensie vine moartea si plictiseala cred ca e datorata tot de bani.Ca de ar fi pensiile bune si frumoase sau macar jumate decat au unii parlamentari si unii bugetari nu ar mai gandi asa.Uita-te la aia ce bine le place si le merge in pensie.Sau la unii politisti sau oameni care pe vremuri au mai lucrat pe la vami, isi fac case, isi deschid firme, merg in vacante, se relaxeaza, etc , etc.Cred ca in mare parte omul de rand este cel care traieste cu gandul asta monoton si omu care s-a obisnuit cu lucrul si a lucrat toata viata si care nu prea are posibilitati sa traiasca o viata frumoasa de pensionare din pensia ce urmeaza sa o primeasca.

Pai cred ca e inevitabil sa intervina monotonia, tristetea in momentul in care singurele ganduri care populeaza cu preponderenta mintea pensionarilor in general sunt retetele compensate, intretinerea, gazul, lumina...si daca s-a mai scumpit painea si cu cat...ca aproape ca nu mai e timp si pentru alte activitati, si nici capital.

De-a lungul timpului tot s-a intamplat sa vad autocare cu pensionari excursionisti straini, dar diferenta e de la cer la pamant intre starea batranilor nostri si ai lor...ai nostri asa cum sunt, si doamnele in varsta de alte nationalitati...coafate, si desi abia merg in cadru sau sustinute de brat, foarte elegante, respectate, protejate ...si ma gandesc ca asta si implicit datorita situatiei financiare care le permite totusi sa ajunga asa....

Ai nostri cu retetele si cu plasa de rafie, iar ai lor in autocare...zambind, putand avea si alte preocupari si vizitand ce le-ai mai ramas de vizitat din lume!:39:

philalex 11.02.2010 14:15:35

nu cred ca mai apuc pensia....prea mult sunt frecat....oricum, e sclavie....in finlanda...poti 2 ani sa intrerupi munca de la stres....ce masura buna...iti iei salariul integral....dar iti odihnesti creierii, te plimbi, concedii.....

AndruscaCIM 11.02.2010 14:17:45

Citat:

Īn prealabil postat de smaranta (Post 210984)
Ei,si chestia e ca nu neaparat o sa-ti faci un targhet din a ajunge pensia dar ce te faci daca cumva ramai fara un loc de munca la varsta de ,sa zicem,54 ,cine te va angaja.Pe mine asta ma roade.

Pai aia e...adios pensie! Eu cred ca asa le raman lor mai multi bani...pe care nu trebuie sa ii mai restituie saracilor oameni la vremea cuvenita!:39:

smaranta 11.02.2010 14:25:16

Citat:

Īn prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210992)
Pai aia e...adios pensie! Eu cred ca asa le raman lor mai multi bani...pe care nu trebuie sa ii mai restituie saracilor oameni la vremea cuvenita!:39:

Intrebarea ramane,din ce o sa supravietuim pana la pensie fara o sursa de venit?

AndruscaCIM 11.02.2010 14:26:55

Citat:

Īn prealabil postat de smaranta (Post 210996)
Intrebarea ramane,din ce o sa supravietuim pana la pensie fara o sursa de venit?

:22:........greu de spus, chiar greu!

philalex 11.02.2010 15:27:13

la nemti pentru ai lor...le da un ajutor de 350 euro....pana mor, daca nu te poti integra in societate....dar poti trai, 150 euro e mancarea...si restul intra in plata statului...esti persoana care nu se poate integra....vorbesc de ai lor.....cu emigrantii nu stiu....fara sa ai o sursa de venit...e cumplit, poate se vor face si aici masuri din astea.......ce bine ar fi...imi vine sa plang cand vad cum ne chinuim pentru munca nostra....si ca tinerii nu pot gasi asa usor un loc de munca......sad..very sad

glykys 11.02.2010 17:30:39

Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar

Dragul meu Amarel,

Oamenii traiesc in timp, dar Dusmanul (adica Dumnezeu) ii sorteste eternitatii. Ceea ce inseamna, cred, ca dorinta Lui e ca ei sa se concentreze cu precadere asupra a doua lucruri: eternitatea ca atare si acel moment al timpului pe care ei il numesc prezent.

Sarcina noastra e sa le luam de sub ochi si eternul si prezentul. In acest scop, alegem uneori sa impingem pe unul sau pe altul (cum ar fi o vaduva ori un savant) sa traiasca in trecut. Doar ca aici resursele sunt limitate, fiindca un dram de cunoastere adevarata a trecutului tot au, iar el fiind incheiat si implinit, se aseamana cu eternitatea. E mult mai bine sa-i indemni sa traiasca in viitor.
Necesitatea biologica face ca toate pasiunile lor sa tinteasca deja in acea directie, asa incat gandul la viitor le hraneste speranta si frica. De asemenea, viitorul le este necunoscut si, prin urmare, determinandu-i sa gandeasca spre inainte, ii facem sa-si umple mintea cu iluzii. Intr-un cuvant, dintre toate lucrurile, viitorul este cel mai putin asemenea eternitatii. Este cea mai integral temporala parte a timpului - pentru ca trecutul a inghetat si nu mai curge, iar prezentul e straluminat tot de raze eterne. De aici incurajarile si sprijinul nostru pentru scoli de gandire precum evolutionismul, umanismul stiintific sau comunismul, care orienteaza afectele umane catre viitor si le imbiba astfel cu esenta de temporalitate.
Prin urmare, aproape toate viciile oamenilor isi trag seva din viitor. Recunostinta priveste inspre trecut, iar iubirea catre prezent; frica, avaritia, dorinta carnala si ambitia privesc inainte.

Pacatul, care este contributia noastra, se naste in asteptarea a ce va sa vina. Cu siguranta ca si Dusmanul vrea ca oamenii sa se gandeasca la viitor - insa doar atat cat e nevoie pentru a planifica acum actele de dreptate sau de binefacere care le sunt, probabil, datoria de a doua zi. Datoria de a planifica lucrarea zilei de maine este o datorie a zilei de azi Desi materialul de baza e imprumutat din viitor, datoria, ca toate datoriile, exista in prezent.
Dar prea despicam firul in patru. Ce nu vrea El e ca oamenii sa mizeze sufleteste pe viitor, sa tinda catre el si sa i se daruie. Iar noi exact asta vrem. Ideal, pentru El, este omul care, dupa ce a muncit o zi intreaga pentru binele posteritatii (daca asta ii e vocatia), isi inlatura din minte orice gand legat de faptele lui, incredinteaza totul cerului si se intoarce pe data la rabdarea sau recunostinta cuvenite momentului de fata.
Dimpotriva, exemplar pentru noi este individul hartuit de viitor - bantuit de viziuni ale unui rai sau iad iminente pe pamant - gata oricand sa incalce in prezent poruncile Dusmanului daca, astfel facand, ii dam a-ntelege ca mai usor va pasi in primul sau se va feri de al doilea; un individ care depinde in credinta lui de reusita sau esecul unor proiecte al caror final ii va ramane pe veci necunoscut.
Visul nostru e o natie intreaga care sa goneasca neincetat dupa capatul curcubeului, niciodata onesta, buna sau fericita acum, ci gramadind tot darul real capatat in prezent la fundatia pentru altarul viitorului.
Cum contra-argumente specifice nu exista, rezulta ca, in general, e mai bine pentru pacient sa se umple de temeri sau sperante (nu prea conteaza care anume) legate de chestiunea razboiului, decat sa traiasca in prezent. Dar sintagma "a trai in prezent" e ambigua. Ea poate numi un proces care e de fapt la fel de tributar viitorului precum teama insasi. E posibil ca omul sa nu aiba grija viitorului nu pentru ca il preocupa prezentul, ci pentru ca si-a bagat in cap ca viitorul e roz. Atata vreme cat de-aici i se trage calmul, nu ne doare capul, pentru ca nu face decat sa adune motive de dezamagire, si astfel de neliniste, pentru momentul in care isi va vedea sperantele spulberate.
Daca, pe de alta parte, e constient ca s-ar putea ca viitorul sa-i rezerve orori si de aceea se roaga sa fie intarit in virtuti pentru a-i face fata, si astfel se apleaca asupra prezentului pentru ca acolo si numai acolo salasluiesc toata indatorirea, tot harul, toata cunoasterea si toate multumirile, atunci nu-i a buna deloc: atacul trebuie lansat imediat. E o situatie in care, iarasi, arma filologica face indeobste treaba buna: incearca sa vezi ce impact are asupra lui notiunea de "suficienta".

de aici - http://www.crestinortodox.ro/diverse...nar-69614.html

Mai multa credinta si mai putine temeri de viitor! Nu mor caii cand vor cainii, dar totusi... de unde stim ca vom apuca, unii dintre noi, sa ne luam un serviciu sau sa luam o pensie?! noi nu stim nici cine ne rezerva ziua de maine, daramite ce va fi cand peste 10-20-40 de ani...

smaranta 12.02.2010 08:58:44

Asa este Glykis,mai multa credinta!Sunt convinsa ca Dumnezeu are grija de noi,ca nu trebuie sa ne ingrijoram pentru ziua de maine,e de ajuns zilei grija ei.Ce putem face e sa ne rugam,pentru noi si pentru
Romania,ca El sa ne aibe in paza.Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa daruiasca intelepciune guvernantilor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:03:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.