![]() |
30.000 persoane torturate sexual in orfelinatele Bisericii Irlandeze
http://ziarero.realitatea.net/124301...tele_Bisericii
Au mai fost si alte site-uri de massmedia straine care au prezentat stirea. Google it . Ce parere aveti ? |
Citat:
Poi e simplu, trebuie sa intelegem ca doar faptul ca lucrezi intr-o institutie bisericeasca sau ocupi o functie clericala, nu te face atomat crestin |
Citat:
|
Citat:
Si e cu atat mai rau cu cat abuzatorul isi gaseste motivatii si scuze pentru a o face: ei, aia pe care ii chinuie, o merita, pentru ca sunt delincventi, sunt copii ilegitimi, sunt pacatosi, sunt rai, asa ca el are dreptul sa ii pedepseasca. Dupa mine, ar trebui investigat psihiatric personalul care lucreaza-n asemenea institutii macar de cateva ori pe an, si-n rect, si-n laptele pe care l-a supt, si daca reiese orice umbra sa banuiala ca ar fi abuziv, sa zboare din serviciu si sa nu i se mai permita sa aiba un job asemanator ;( Stirea asta, fiind de impact insa (30 de mii, nu vreau sa scad cu nimic drama, mind you, dar 30 de mii pe parcursul catorva decenii ar insemna 1000 pe an, nu 30.000 acum, aici, in clipa asta; mai putin socant pentru consumatorul de stiri) o sa se materializeze-n capul spectatorului in maniera: aha, uite ce fac catolicii, rezultand ca abuzurile alea s-au intamplat pentru ca erau institutii catolice, nu pentru ca noi, oamenii, suntem dezaxati. Sincer, deplang si victimele abuzurilor, dar si pe bunii catolici care nu au nici o vina, si pe preotii lor care nu au facut niciodata asemenea porcarii, si ii deplang si pe ortodocsii care se vor intina prin asociere ('uite ce fac bunii crestini in orfelinate"). Chit ca avem si noi psihopatii nostri, in orfelinatele si penitenciarele de stat. |
Citat:
pe mine ma doare sufletul pentru acei copii. :( |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Deci aia nu erau crestini adevarati. Da' ce religie aveau ?
|
Citat:
|
Ca sa te lamuresc pe tine si sa-i scandalizez pe altii, sunt convinsa ca exista si psihopatei in haine ortodoxe, chiar daca nu i-am cunoscut inca :)
Nu stiu ce e ala crestin adevarat, dar respectatul celor 10 porunci - pe care evident, oamenii aia nu le-au respectat - si credinta in Iisus Christos, fiul Tatalui, cred ca e un bun inceput. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Este ca si cum spui ca o mama si un tata si-au abuzat copiii,iar prin deductie logica,toti parintii sunt abuzatori. Dar,faptul ca au fost abuzatori,ii decade din statutul de parinti,am dreptate?Deci,facand o analogie,cred ca iti poti da singur raspunsuri fara a mai cauta senzationalul gen stirile de la ora 5! |
Citat:
Aproape in procent de 100% abuzatorii au fost abuzati la randul lor in copilarie,deci este un cerc vicios. |
Daca vreti sa vedeti cat de defecti suntem, imaginati-va ca am fi intr-un, sa zicem, ehm, sistem, noi, masa ortodoxa (fortez generalizarea ca vreau sa ajung undeva), cu dreptatea de partea noastra, si ca ni s-ar da puterea sa stapanim asa cum am dori si sa ii indreptam pe "eretici" si pe pacatosii maligni, care sa zicem ca au facut crime impotriva nu neaparat a noastra, ci impotriva altor nevinovati. Daca suntem sinceri cu noi insine, o sa ne speriem de imaginea asta si de ce am fi in stare sa facem sau barem sa zicem si sa gandim, si cu atat mai mult cu cat spunem ca vai, noi, niciodata n-am face asa ceva. Oho, si inca cum.
|
Citat:
|
Citat:
|
De unde stii ?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mi-am exprimat oarecum parerea in ultimul post de pe pagina 2.
|
Citat:
|
Apel la rugaciune
A fi crestin e o intamplare intamplatatoare pentru foarte multi, printre care si acesti nenorociti care au indraznit sa faca o astfel de mirsavie.
Poti sa-i scoti din functie, dar asta nu inseamna ca ai scos si pacatul din ei. Mie nu-mi e de ei, (dupa mine merita inchisoare pe viata), ci de bietii copii mutilati sufleteste, caci e probabil ca unii dintre ei sa nu mai creada in Dumnezeu si dupa o astfel de experienta. Fac un apel la rugaciune pentru ei! Sa ne rugam ca sa nu se indeparteze de Hristos aceste suflete nevinovate! :63: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Pai cica Dumnezeu este Adevarul. Iar adevarul este ca ceva rau s-a intamplat. Na...ce-as putea zice.
|
Va rog oameni nu va mai distantati automat de acesti oameni oribili cum ca nu sunt crestini adevrati sau nu il aveau pe dumnezeu etc Tot timpul daca un crestin face ceva rau ori evidentiati ca e din alta denominatie ori evidentiati ca defapt nu sunt crestini adevarati. Nu asa functioneaza, acesti oameni au urmat biblia si sau orientat dupa ea, daca ar fi sa ne luam dupa contistutie sau codul legii noastre asa ceva nu s-ar face si nu ar fi tolerat, dar biblia e asa de vaga icnat oricine paote justifica orice. IN alte cuvinte voi nu sunteti cu nimic mai presus de acesti oamenii scarbosi, eu sunt la fel de crestini ca si voi, pentru ca ei intrebpreateaza religia lor cum vor ei si voi cum vreti voi, moralitatea voastra e bazata in omaenii din jurul vostru nu in religie, la fel cum a fost cazul si la ei.
Simpla realitate care trebuie so o acceptati e ca religia nu va face cu nimic mai buni, pana la urmatot cei 7 ani deacasa si perceptiile etice ale societatii in care traiti va comanda actiunile nu un mos invizibil din cer. Ba chiar mai rau, cum a mai spus cineva, un om bun face lucruri bune un om rau face lucruri rele, dar numai religia paote face un om bun sa faca lucruri rele. Acesti oameni s-au vazut preoti si oameni credicniasi si bruncs au crezut ca automat stiu mai bine ce e rau si ce e bine si pana la urma au facut ce a vrut mintea lor bolnava, daca nu erau in pozitia de putere religioasa s-ar fi raportat la societata normala din jur si nu ar fi indraznit as abuzeze acesti copii. UN lider de-al lor chair a zis ceva de genul " Noi la vremea acea nu stiam ca asa ceva e rau", ca sa va faceti o idee cat de "bazata" e moralitea religioasa si cat de "efemera" e etica seculara, ca pana la urma tot la ea ne intoarcem ca sa distingem bine de rau. |
Cel care a scris articolul ca si initiatorul topicului sunt niste mincinosi.
Din articol se vede ca nu e vorba de 30.000 copii abuzati sexual; 30.000 e cifra tuturor copiilor internati între anii 30 si anii 90. 1000 de fosti copii au depus marturie pentru abuzuri fizice, jumatate din ei depunând marturie si pentru abuzuri sexuale. Nu mai luati în serios mesajele lui Bilibox, se comporta ca un derbedeu virtual. |
Citat:
Afirmatiile tale sunt lipsite de baza si de argumente, sunt niste speculatii false. Iar etica e ceva deosebit de morala, este o stiinta, pune mâna pe dictionar. Daca nu ai o cultura minima ai macar bunul-simt sa nu faci pe desteptul. |
Asta e articolul times http://www.nytimes.com/2009/05/21/wo...land.html?_r=1 "Tens of thousands of Irish children were sexually, physically and emotionally abused..."
Asta e un articol mai complex despre abuzurile sexuale catolice http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sex_abuse_cases Du-te culca-te. Informatia poate fi destul de usor accesata azi, nu ramane gunoiul sub pres asa usor. Chiar daca ar fi fost 1000....imi vin niste cuvinte in minte fata de persoana ta care nu cred ca merita tastatura mea sa le irosesc pe tine. |
Sa desfintam politia pt ca sunt politisti corupti?
Sa interzicem medicina pt ca sunt medici iresponsabili criminali? Sa castram totibarbatii pt ca unii au violat? Sa legam pe toti oamenii in lanturi pentru ca se fura mult? Sunt sigur ca sunt vinovat de razboiul din irak doar pt ca sunt om ca Obama si alb ca Bush. Si tot pe mine m-ai acuza si de disparitia dinozaurilor , ca am doua picioare ca dinozaurii... si asta spune totul despre mine. Sunt corupt, criminal, violator, hot, criminal de razboi, si dinozaur pt ca am doua picioare?? |
Citat:
Ce spune acel articol în subtitlu nu e relevant. Nu au fost zeci de mii abuzati, e doar un titlu fals. 30 de mii au fost toti si e absurd sa crezi ca toti au fost abuzati sexual. |
Citat:
Citat:
Ei urmeaza aceasi biblie si ei nu vad nimica rau in actiunile lor, acelasi cler care propavaduieste "curatie si sfintenie" ascunde actiunile acestor brute pentru a pastra acea imagine, simplu fapt e ca acesti oameni reprezinta stalpul de sustinere al moralitatii crrestine si sunt cei mai studiati in biblie si ce inseaman a fi cretin, daca acestor oameni le lipseste fibra etica a unui golan sau boschetar de a nu viola un copil, atunci ori biblia ori religia au un sistem de valori eronat sau prea vag care in final permite oricui sa faca orice iar singura doza de umanitate vine din noi insine nu din scrierile unor despoti antici. Mai rau biserica irlandeza mai are tupeul si trufia sa nu plece ccapul la asa acuze si tot mai au gura mare. Iar etica e seprata de moralitate, etica o stim cu totii si e universala, moralitea e in functie de religie, musulmanii considere perfect normal sa omoare gays si femei ce nu poarta val, iar in biblie sclavia e vazuta ca perfect normala, dumnzezu chiar da sfaturi cat sa platesi pentru un sclav in functie de varsta si sex, si evdent o femeie valoreaza jumate cat un barbat. Ca sa va faceti o idee cat au suferit acei copii. http://www.youtube.com/watch?v=2iQGczIx6Sg |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.