![]() |
Scrisoarea de multumire a diavolului catre noi, pacatosii
Scrisoare de mulțumire
Mai întâi trebuie să-ți mulțumesc pentru că ai făcut totul pentru a-ți împlini dorințele, pentru a fi tu însuți și pentru libertatea ta: pentru că ai vrut să fii cineva: îți mulțumesc că ai refuzat identitatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu și ai căutat o alta, numai a ta... Că ți-ai luat viața în propriile mâini... Așa a ajuns în mâinile mele... Îți mulțumesc călduros că ai crezut în om și în puterile lui, în evoluție, progres și știință: ale mele au fost toate acestea, ale tale, doar mândria și îngâmfarea, prin care mi-ai cedat mie realitatea și tu ți-ai păstrat închipuirea... Îți mulțumesc, apoi, că ai iubit "fără complexe morale": n-a fost o afirmare a libertății tale, nici a iubirii, ci doar neputința de mi te opune: nu tu, ci eu, prin iubirea ta, am cucerit și alte inimi, ale tale fiind doar, amărăciunea și oboseala... Îți mulțumesc că te-ai mințit și ai mințit: nu pe tine te-ai salvat dintr-o situație stânjenitoare, ci pe mine m-ai protejat: ale tale au fost doar dezgustul și frica de a fi prins... Îți mulțumesc că ai dorit lumea și bogățiile ei, că te-ai luptat pentru partea ta din ele: mi-a plăcut să le primesc și din mâinile tale, ca închinare bineplăcută mie, plină de nevoințe, lipsuri, trudă, calcule, spaimă și griji: religia mea... Îți mulțumesc că ai răspuns răului cu rău și ți-ai urât dușmanii, că nu i-ai iertat pe cei care ți-au greșit, neratând prilejul răzbunării: au fost cele mai intense trăiri ale mele din viața ta... Îți mulțumesc că ți-ai învățat copiii, prin puterea exemplului personal, să creadă în ei înșiși, în om și în lumea lui: vor "trăi" și ei aceeași "viață" ca și tine și vor primi și ei, la sfârșit, câte un exemplar din această "scrisoare de mulțumire"... Îți mulțumesc pentru tot efortul tău de a fi fericit: și ai reușit... să mă faci fericit! Bomboana de pe tortul plăcerilor tale a fost totdeauna a mea... Îți mulțumesc că împlinindu-ți poftele mi-ai dăruit și viața ta: căci eu nu am viață decât dacă o primesc de la oameni... A fost o plăcere să-ți iau totul cu propriile tale mâini... Recunoaște că sunt un geniu! Așa că-ți mulțumesc pentru viața pe care mi-ai dat-o. Îți voi răsplăti înmiit. Bineînțeles, în felul meu... Pe veci, al tău, satan preluat de pe http://usa-milostivirii.blogspot.com/ |
Fara cuvinte!
Stiam de o scrisoare a lui Iisus Hristos pentru noi, dar de o scrisoare a lui satan, nu... E infricosatoare! Multumim pentru postare! |
cred ca ar trebui sa avem mereu aceasta scrisoare in fata, atunci cand ne gandim sa ne aplecam mai mult asupra lumii acesteia, asupra ispitelor.. Doamne ajuta!
|
Urat din partea ta sa ii scrii numele cu litera mica.
|
Nu stiu ce sa spun! Ma simt ca dupa vizionarea unui film de groaza, desi va marturisesc ca nu obisnuiesc sa privesc la astfel de filme. Sper sa ma pot inchina in liniste si sa nu am in minte zambetul perfid al diavolului care e dispus sa-mi multumeasca si pentru faptul ca-mi distrage atentia de la rugaciune! Nu-l chem eu, dar dupa un asa mesaj, n-ar fi exclus depun ceva efort in plus!...
|
cred ca este o realitate acest mesaj, dar nu ar trebui sa ne tulbure deloc, ci sa ne faca mai constienti de cum suntem pacaliti in fiecare moment de diavol si, prin aceasta, sa ravnim mai mult a implini poruncile lui Dumnezeu. Doamne ajuta!
|
Va recomand, cu mult drag, cartea "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar", de C.S.Lewis.
Va veti folosi mult de cele din ea. |
Interesant,insa cu partea legata de evolutie nu pot fi de acord.Este firesc sa evoluam pe toate planurile,ar fi aberant sa stagnam,doar ca aceasta evolutie trebuie inteleasa ca fiind lucrarea lui Dumnezeu care se savarseste prin om.
Faptul ca altii utilizeaza stiinta in scopuri negative este cu totul altceva (pana la urma au fost si sunt inca oameni care utilizeaza inclusiv religia pentru a servi unor diverse interese,neinsemnand ca religia in sine este ceva negativ),dar asta nu face stiinta sa fie ceva malefic,ci ea trebuie sa fie un instrument care sa contribuie la evolutia umana doar prin si in acord cu divinul. |
Citat:
|
era mai mult vorba de evolutie ca stiinta, si de progresul tehnologic in nestire. in fiecare zi apar noi inventii, de care nu avem neaparat nevoie. nu mai exista aceasta ordine - societatea are nevoie de ceva si stiinta vine cu raspunsul. deja stiinta este cea care ne spune de ce avem nevoie si imediat ne aduce "solutia cea mai buna".
nu avea legatura cu urcusul duhovnicesc. acesta presupune multa smerenie, constientizarea neputintei noastre si ravna de a pune mereu inceput bun, caci noi putem "evolua" oricat, dar la primul pacat savarsit, pierdem mult. sa nu uitam ca evolutionismul ca stiinta a avut in primul rand o baza filosofica - evolutia fiintei umane, Supra-omul lui Nietzsche. la acestea se refera scrisoarea. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Iertati-ma !!
Dupa parerea mea ar trebui ca pe acest site nici sa nu-i mai pomenim numele, as recomanda mai degraba Cartea Sfanta sau Vietile Sfintilor Parinti de citit decat restul, sa nu ma intelegeti gresit, dar nu toti oamenii sunt la acelasi nivel de cunoastere, eu am citit si mi-a placut foarte mult viata Sfantului Serafim de Sarov, un Sfant care da invataturi bune sufletului si care ne raspunde la intrebarea : care este scopul vietii crestine !! Minunata explicatie !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
hehe.. nu prea zici bine. Dumneze SE DESCOPERA, lucrea in noi. E adevarat ca exista si o contributie a omului, caci este inzestrat cu libertate, dar NU ARE INTAIETATE. Dumnezeu nu sta ascuns undeva si noi dam de el prin ratiune, puterea mintii sau altceva. Puterile omului (desi slabe) folosesc mai mult in lupta cu pacatele, insa si acolo se lucreaza impreuna cu puterea lui Dumnezeu. Nu e nimic despartit.
|
Citat:
|
Citat:
|
experimental, asa este. se poate experimenta si cu sufletul. :) dar te rog, sa nu incepem iar... :)
|
Iarta-ma !!
Citat:
|
e vorba mai mult de cei care se folosesc de numele lui pentru a-si varsa nervii acolo.. pana la urma si sfintii parinti pronunta cuvantul "diavol" sau "satana" in scrierile lor. e bine sa stim cine ne este vrajmasul. e gresit sa ii chemam numele atunci cand ne enervam, de parca el ne-ar linisti sau ne-ar da vreun raspuns. Doamne ajuta!
|
Citat:
Sa nu uitam totodata ca fiecaruia dintre noi,ne-a dat niste talanti(daruri,abilitati) pe care tre sa ii inmultim si sa-I dam socoteala de ei. Asa cum apare in aceasta ''Scrisoare'' parca ar trebui sa ne simtim vinovati de faptul ca suntem liberi si ca ne incredem in puterile noastre insa textul se refera la faptul ca nu trebuie sa facem din noi insine dumnezei si sa ne privim puterile ca pe niste idoli carora sa le slujim. Priveste numai ce se intampla cu cei care se incred numai in puterile lor: cand le pierd cad prada disperarii si deznadejdii.Noi ortodocsii chiar daca le pierdem nu disperam,pt ca nu am pierdut si pe izvorul puterilor noastre, care este Dumnezeu si stim ca oricand ni le poate da inapoi(oarecum priveste exemplul lui Iov). Eu unul imi dezvolt abilitatile cat pot de mult,si ma folosesc de ele cat pot de mult,nu insa fara a-I multumi Domnului pt ele. :6: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cea mai mare gaselnita a Diavolului a fost sa-i convinga pe oameni ca el nu exista.
De ce ne-ar trimite SATANA o scrisoare? |
nu trebuie inteles asa.. aceasta "scrisoare" (folosesc ghilimele pentru ca este o simpla scriere) este mai mult o constientizare a curselor vrajmasului. nu trebuie sa intelegem literal modul in care a fost scrisa, ca ne-a scris-o chiar vrajmasul, ca de ce a scris-o, ca vrajmasul nu ne scrie scrisori etc. nici nu este o scriere canonica, doar am gasit-o pe un blog si mi s-a parut folositoare. Doamne ajuta!
|
Citat:
Hai sa nu-l facem noi pe dracu mai negru decat este, vorba aia... ca el este SI MAI NEGRU. Si daca crezi ca pentru absolut toate subpunctele alea Dumnezeu te va judecat aspru si absolut toate acelea vor fi impotriva ta, te inseli.Cand o sa vedem si noi scrisori de la "Cel Bun" , despre Rai, bucurie , desfatare , s.a.m.d?Nu ne ajunge amarul si deznadejdea zilelor pe care le traim?De ce sa ne amaram si mai tare,si cand vom incepe sa ne indulcim? Doamne ajuta. |
dar tocmai asta am subliniat mai sus, ca punctele acelea nu sunt spre deznadejde, spre frica de judecata lipsita de orice fel de pocainta (care pana la urma, aduce numai moarte), ci spre trezirea sufletului din somn, din somnul pacatului, spre a ravni mai mult la indeplinirea poruncilor lui Hristos, spre constientizarea modului in care ne pacaleste vrajmasul, caci daca nu stim cum si unde ne loveste, cu greu il putem da afara din suflet. Doamne ajuta!
|
Citat:
Doamne ajuta! |
este adevarat ca fiecare crestin este luptat de vrajmas, nu inseamna ca daca constientizam asta suntem "ai lui", nu este nevoie de terminologia asta putin.. mai dura. :) pacatuim, este adevarat, dar pe cele pe care nu le vrem le facem, asa spune Apostolul.
1. Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii si urâti s-au facut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunatate, nu este pâna la unul. 2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce întelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu. 3. Toti s-au abatut, împreuna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bunatate, nu este pâna la unul. Din Psalmul 13 Doamne ajuta! |
grea de tot scrisoarea, dar adevarata :12: e bine ca din cand in cand sa revenim cu picioarele pe pamant.
|
prin har si prin fapta buna putem compensa pacatele si greselile noastre,
cum spune si Pavel, acolo unde s-a inmultit greseala , acolo a prisosit harul. |
Luati-o ca pe un alt indreptar de spovedanie...
|
Intradevar,pacatele de acolo,sunt aceleasi care le recunoastem si noi in rugaciunile de pocainta
Ceea ce este f inspirat la aceasta scrisoare,este ca ne pune si mai mult in fata ,uratenia hidoasa a acestor pacate . Astfel,ele nu mai devin simple acte de cainta ,ci se arata si efectul lor hidos ,in beneficiul celui rau . Totusi un mic pericol ar fi aici,anume ca dintr-o rugaciune de pocainta iesi intarit cu speranta in mila lui Dumnezeu,iar din acest corolar de pacate iesi doar deceptionat de consecintele faptelor tale .Propun stergerea threadului ,ca ,desi e folositor , e urat :P Glumesc,lasati-l ,ca sa ne umple de repulsie si frica(nu mai glumesc) |
Eu credeam ca urmam voii diavolilor cel mai des barfind,clevetind.
|
Citat:
|
Citat:
Pai toti suntem noi insine, nu e nici unul la fel cu celalalt...si trebuie sa stim cine suntem si ce vrem! A fi cineva e ceva rau? Pai inseamna ca toti staretii, mitropolitii, directorii de firma, de scoala ar trebui sa renunte la functiile lor pentru a fi "simpli" oameni? Daca nimeni nu ar avea calitati de conducere ar fi un haos total, si pentru a ajunge undeva...normal ca trebuie sa fii constient de calitatile tale si de responsabilitatea care ti se da...sau trebuie sa refuzi totul pentru a fi smerit, nu exista oameni care sunt cineva si sunt si smeriti? Libertatea e ceva negativ..e de ajuns sa spui libertate si atat, nu exista cumva mai multe valente aici totusi? Nu stiu, dar eu prin prisma libertatii pot discerne, pot alege, selecta...si totul cu ajutorul lui Dumnezeu bineinteles, nu ma raportez la altceva! Pai toti ne luam viata in propriile maini, de aia o primim si asta trebuie sa facem toata viata!(cu ajutorul lui Dumnezeu desigur, ma vad nevoita sa specific...sa nu cumva sa mi se spuna ca sunt pagana :4:) |
Doamne fereste! NU DESPRE ASTA ESTE VORBA. Dorintele aici se refera la PATIMI si la dorintele patimase ale omului. se refera la libertatea gresit inteleseala, la LIBERTINAJ, la dorinta omului de a face ce vrea el, fara a se interesa daca aia vrea si Hristos pentru el. a-ti luat viata in propriile maini are aici sensul de a face ce vrei tu, a nu trai aceasta viata cu Hristos. Doamne ajuta!
edit: fiecare om e unic in felul lui, aici era mai mult vorba de individualism, de izolare, decat de unicitate. |
Citat:
|
Citat:
|
Sa inteleg ca diavolul a fost primul expeditor din istorie al unei scrisori? De la caderea protoparintilor, cate oare va fi trimis pana astazi oamenilor si cate va mai trimite? Se arata insa inselator pana si in acest lucru. El ne multumeste printr-o scrisoare, in timp ce Hristos, ne pune inainte Imparatia Sa.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:21:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.