Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ministerul cultelor l-au luat Ungurii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7872)

bmadalin 18.12.2009 19:13:46

Ministerul cultelor l-au luat Ungurii

Ministerul cultelor nu se ocupa cu legi privind libertatea religioasa si alte lucruri de genul asta?
Cum poti tu ca stat ortodox sa lasi pe altii catolici si reformanti sa reglementeze asptecte legate de religie la tine in tara?

antoniap 18.12.2009 19:20:21

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 192549)
Ministerul cultelor nu se ocupa cu legi privind libertatea religioasa si alte lucruri de genul asta?
Cum poti tu ca stat ortodox sa lasi pe altii catolici si reformanti sa reglementeze asptecte legate de religie la tine in tara?

:13: Intr-adevar aceasta nu e o veste buna pentru ortodocsi.

andreicozia 18.12.2009 19:25:19

Citat:

sa reglementeze asptecte legate de religie la tine in tara?

la cine LA TINE in tara?
Cumva la TINE in tara sunt numai romani, ortodocsi, si dupa tine restul ar trebui sa fie eliminati din anumite pozitii care apartin NUMAI romanilor?, tu ai auzit de maghiari, germani, turci , tatari, sirbi, arabi, moldoveni si alte nationalitati?

Banuiesc ca stii a ce suna acest demers la nationalism si sovinism. Nu cred ca este bine sa privim asa lucrurile. Ministerul cultelor nu trebuie sa apartina numai ortodocsilor.

florinbrasov0 18.12.2009 19:30:41

Re

Doamne lumineaza-ne ca suntem prea cazuti in intuneric.

bmadalin 18.12.2009 20:27:46

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 192552)
la cine LA TINE in tara?
Cumva la TINE in tara sunt numai romani, ortodocsi, si dupa tine restul ar trebui sa fie eliminati din anumite pozitii care apartin NUMAI romanilor?, tu ai auzit de maghiari, germani, turci , tatari, sirbi, arabi, moldoveni si alte nationalitati?

Banuiesc ca stii a ce suna acest demers la nationalism si sovinism. Nu cred ca este bine sa privim asa lucrurile. Ministerul cultelor nu trebuie sa apartina numai ortodocsilor.

N-am nici un dubiu ca foarte multi sustin aceasta ideie, doar cei de acolo sunt reprezentantii cuiva. Ba chiar a majoritatii.

Totusi mi s-ar fi parut normal ca cei 87% de ortodocsi cati s-au declarat la recensamantul din 2002 sa fie reprezentati de cineva care atunci cand citeste popa in bisierica <<Pe ostașii români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea Țării și a credinței strămoșești, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru împărăția Sa >> sa nu-si faca cruce pe dos de la dreapta la stanga.

Bine, ca nu i-a reprezentat si n-o sa-i reprezinte nimeni, asta e alta discutie.

truthtostone 18.12.2009 21:33:20

E bine atat timp cat se gandesc ca statul este majoritar (mult majoritar, nu ma refer ca la alegeri 51-49) ortodox si sa priveasca lucrurile din aceasta perspectiva.Altfel risca mare valva.Oricum mai nou cand spunem stat ,spunem politica,iar cand spunem politica spunem bani,deci ma indoiesc ca ii va pasa cuiva de religie atat timp cat este un ciolan mare care trebuie muscat.

andreicozia 18.12.2009 22:02:37

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 192570)

Totusi mi s-ar fi parut normal ca cei 87% de ortodocsi cati s-au declarat la recensamantul din 2002 sa fie reprezentati de cineva .

Una este sa te declari pentru ca nu ai alta OPTIUNE pe buletin care sa fie cit de cit apropiata cu realitatea, insa daca este asa ar trebui ca in fiecare Duminica ~14 000 000 de romani sa deschida usile tuturor bisericilor din Romania :)...si daca toti acesti 87% ar da macar un leu la cutia milei observi citi bani s-ar stringe ?

glykys 18.12.2009 23:19:14

De ce vedeti numai aspectul religios in cultura?!... dar stim clar ca Basescu a spus-o ca a ajuns mare si fara carte...si ca suntem un popor de tinichigii si ospatari. cui ii mai trebuie cultura?! Doamne,ce am ajuns...

bmadalin 18.12.2009 23:27:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 192606)
Una este sa te declari pentru ca nu ai alta OPTIUNE pe buletin care sa fie cit de cit apropiata cu realitatea, insa daca este asa ar trebui ca in fiecare Duminica ~14 000 000 de romani sa deschida usile tuturor bisericilor din Romania :)...si daca toti acesti 87% ar da macar un leu la cutia milei observi citi bani s-ar stringe ?

Ne spui ca tre sa avem grija si de turci, ca nu suntem nici <<mult majoritari>> cum bine zice truthtostone....
Mi se pare mie, sau tu nu prea esti cu ortodocsii?

nelupop23 19.12.2009 00:30:20

Va grabiti cu judecatile precum si cu generalizarile.

Inca n-a fost numit nimeni. Cand va manifestati teama de ce o sa se intample in si cu bisericile noastre, ce pericole aveti in vedere? Nu aici, la drepturile credinciosilor, se va umbla! Toti politicienii, toate partidele au nevoie sa arate maselor votante de contribuabili ce mult iubesc si apreciaza bisericile din care fac parte.
Eu inclin sa cred ca numirea, daca va fi, are in vedere introducerea limbii maghiare in administratia locala si crearea de institutii de invatamant cu limba de predare maghiara.Predecesorii actualei puteri s-au tot fofilat sa faca acest pas.(Necesitatea si actualitatea pasului e o alta discutie ce nu-si are locul aici si acum)
Daca acum,insa, il vor face si va iesi "galagie" vor clama ca nu e vina lor ci exclusiv a celor care nu au vrut sa intre alaturi si sub comanda lor asa ca au fost obligati de imprejurari....bla,bla bla
Cat despre generalizari, cand spuneti 87% (sau cat o fi) aveti in vedere si ca ca o foarte buna parte din noi suntem doar credinciosi folclorici? Ca respectam, ne pregatim, (material) si tinem doar sarbatorile de indestulare (Pasti, Craciun). Care consideram ca preotul locului o fi el slujitorul Domnului, dar este in principal prestatorul nostru gratuit de servicii cu caracter religios (ca nu cumva sa ne arate lumea cu degetul). Bani pentru biserica nu putem sa dam ca n-avem, abia de ne mai raman de "cinstirea" sarbatorilor din BOR. Ca sa nu mai spunem ca bisericile sunt ale statului iar preotii au si ei leafa ca si noi.
Nu se vrea o postare critica sau de controversa ci,cu amarul constatarii,doar de nuantare.

Dex53 19.12.2009 07:41:11

Romania este un stat laic. pot sa fie si 99,99% ortodocsi si tot nu ati fi mai presus de lege. intelegeti ca sunteti pe aceiasi treapta cu protestantii, catolicii, musulmanii, budistii, agnosticii sau ateii.

NU SUNTETI MAI IMPORTANTI DECAT CEILALTI!

truthtostone 19.12.2009 09:34:59

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 192693)
Romania este un stat laic. pot sa fie si 99,99% ortodocsi si tot nu ati fi mai presus de lege. intelegeti ca sunteti pe aceiasi treapta cu protestantii, catolicii, musulmanii, budistii, agnosticii sau ateii.

NU SUNTETI MAI IMPORTANTI DECAT CEILALTI!

De acord nimeni nu este mai presus de lege,cine a spus ca este mai important decat un protestant?

Noi ne gandeam doar la potentialele stagnari ori regrese ale BOR,nimeni nu a spus ca este special fata de celalalt.

REBUS 19.12.2009 10:44:03

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 192641)
De ce vedeti numai aspectul religios in cultura?!... dar stim clar ca Basescu a spus-o ca a ajuns mare si fara carte...si ca suntem un popor de tinichigii si ospatari. cui ii mai trebuie cultura?! Doamne,ce am ajuns...

X X I
De ce vedeti numai aspectul religios in cultura?!...

Ps. X X I

Pentru că aceasta e problema AcuM aPOC. XXII, 7
Noi nu suntem MAI IMPORTANTI DECAT CEILALTI decât dacă ne cinstim înaintașII SUS
Noi NU trebuie să mai fim “doar credinciosi folclorici? Ca respectam, ne pregatim, (material) si tinem doar sarbatorile de indestulare (Pasti, Craciun). Care consideram ca preotul locului o fi el slujitorul Domnului, dar este in principal prestatorul nostru gratuit de servicii cu caracter religios (ca nu cumva sa ne arate lumea cu degetul)”
Darul ceresc este gratuit. Darul de a ști cum să-l atingi este neprețuit.
Marc.13 / XIV oR MAT 24 / XX

Mulțumesc celor citați pentru ajutor
AcuM
LA MULȚI ANI
oR M â ni a
IVI I O !!.
IoAn XIV, 23
I I N I M A
A M I N I I
AL... E LUI A
V
A

sophia 19.12.2009 11:44:46

As vrea sa fac o observatie aici ca sa va linististi cu totii.
Un ministru nu are treaba cu domeniul ca atare, ci numai cu partea politico-administrativa. Este doar manager.
Rareori exista un ministru ca sa cunoasca (prin studii de ex.) domeniul pe care il conduce.
Un sef de spital de ex. nu e musai medic, ci mai ales economist, se ocupa de partea administrativa si nu de pacienti.
La fel cu ministrii:la sport nu trebuie musai un sportiv ca ministru, nici nu sunt ministri militari, politisti, in uniforma, etc.
Si la ministerul care se ocupa de religii (deci al cultelor) si asta nu inseamna numai ortodoxie, ci tot ce se afla in tara in acest domeniu, trebuie cineva sa organizeze, sa vada de finante, cladiri, personal, etc.

konijiro 19.12.2009 12:02:12

Citat:

Noi ne gandeam doar la potentialele stagnari ori regrese ale BOR,nimeni nu a spus ca este special fata de celalalt.
Stai linistit. Se vor gasi intotdeauna bani pentru BOR. BOR aduce voturi (ori unii par sa creada asta) asa ca nu vei vedea stagnari.

truthtostone 19.12.2009 12:12:03

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 192716)
Stai linistit. Se vor gasi intotdeauna bani pentru BOR. BOR aduce voturi (ori unii par sa creada asta) asa ca nu vei vedea stagnari.

Nu m-am referit la bani deloc,ma gandeam la eventuala defavorizare ortodoxa,dar nu cred ca este cazul,deci sa nu dramatizam.L-au luat,le uram success in munca lor.

truthtostone 19.12.2009 12:17:55

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 192714)
Un ministru nu are treaba cu domeniul ca atare, ci numai cu partea politico-administrativa. Este doar manager.
Rareori exista un ministru ca sa cunoasca (prin studii de ex.) domeniul pe care il conduce.
Un sef de spital de ex. nu e musai medic, ci mai ales economist, se ocupa de partea administrativa si nu de pacienti.
La fel cu ministrii:la sport nu trebuie musai un sportiv ca ministru, nici nu sunt ministri militari, politisti, in uniforma, etc.
Si la ministerul care se ocupa de religii (deci al cultelor) si asta nu inseamna numai ortodoxie, ci tot ce se afla in tara in acest domeniu, trebuie cineva sa organizeze, sa vada de finante, cladiri, personal, etc.

Foarte bine,multumim pentru informatii sophia.

bmadalin 19.12.2009 12:20:26

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 192693)
intelegeti ca sunteti pe aceiasi treapta cu protestantii, catolicii, musulmanii, budistii, agnosticii sau ateii.

mda... O fi si cum zici tu, da' totusi nu am ajuns inca acolo ca de ziua armatei sa se dea cu banul daca fac slujba de pomenire a eroilor dupa randuiala ortodoxa sau sau sa se citeasca rugaciuni catre Alah din Coran.

podolski_2 19.12.2009 19:02:17

In functiile administrative unde erau sefi unguri , erau in proportie de 90 % functionari maghiari. Si romanii sunt rasisti?
Pfuu...

Vai de preotii si de credinciosii in locurile de interes pt noul minister. Stati linistiti , ca daca ai contabilitatea unui minister, conduci tot.

Pot strange cu usa ,ca na, acum au minister, au fonduri pt "propaganda terorista ".

Un pas inainte pt miscarea terorista maghiara , un sut in fund romanilor.
Ei vor un nou kosovo. 100 %. Trebuie sa fi idiot sa pui un om care mereu incita si vrea 100 % o ruptura de tara. Dar e mai importanta democratia unui extremist , decat drepturile egale ale romanilor fata de maghiari.
Si mai au si vicepremier. .

podolski_2 19.12.2009 19:08:10

Si nu stiu daca e Basescu cel mai vinovat. Poate fi Antonescu, sau Geoana, sau Iliescu, sau Marko, sau nu stiu ce "grad", dar Dumnezeu ii vede. Sunt niste pioni al lucrarilor diavolesti cum am fost si noi si suntem de multe ori , cand savarsim vreun rau.
Dar cine sapa groapa altuia , va cadea in ea.

podolski_2 19.12.2009 19:14:34

................

andreicozia 19.12.2009 21:09:08

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 192723)
mda... O fi si cum zici tu, da' totusi nu am ajuns inca acolo ca de ziua armatei sa se dea cu banul daca fac slujba de pomenire a eroilor dupa randuiala ortodoxa sau sau sa se citeasca rugaciuni catre Alah din Coran.

Pentru ca pomenirile ortodoxe de care vorbesti sa ramina in adevar si nu in minciuna ar trebui pomeniti cei nevinovati, civili, femei si copii ucisi miseleste in Irak si Afganistan de catre armata NATO deci si de armata romana.
ASA incepe pocainta, nu prin ura simtita de tine pentru coran, unguri si religiile altora...e pacat,dar explica felul in care vezi tu lucrurile in Ro.
Pina nu facem acest pas de profunda CAINTA pentru nemerniciile pe care le savirsim alaturi de alti calai occidentali, vom avea parte numai de alde basesti la conducere

andreicozia 19.12.2009 21:12:32

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 192807)
................

"Cum sa mai ai idealuri cand exista pe acest pamant orbi, surzi sau nebuni? Cum sa ma bucur de lumina pe care altul n-o mai poate vedea sau de sunetul pe care nu-l poate auzi? Ma simt responsabil de intunericul tuturora si ma cred un hot al luminii. Oare n-am furat noi lumina celor care nu vad sau sunetul celor care n-aud? "

Noi trebuie sa iubim insa prima grija este sa ne vedem de mintuirea noastra personala. fragmentul de mai sus mi se pare neadecvat....NU, nu noi am furat lumina celor de linga noi!

Nicu5166 19.12.2009 21:40:58

...Fratilor ,asa incepe distrugerea acestei tari, in special datorita prostiei si mai ales lacomiei a 5 milioane de romani care ,pentru 30 de arginti sau pentru ca Bunul Dumnezeu le-a intunecat mintile l-au reales pe acela care a adus atata cearta si ura in aceasta tara ! Ne-am ucis conducatorul in Sfinta Zi De Craciun si probabil inca nu ne-am terminat pedeapsa . Acesta cred ca este motivul pentru care unora dintre fratii nostri le-a luat Dumnezeu mintea si au ales in loc de unire , dezbinarea , in locul bunei intelegeri, cearta .Astfel Biserica Ortodoxa va fi condusa de un reformat sau in cel mai fericit caz de un catolic, si fiti siguri ca acest lucru nu va ramane fara urmari . Majoritatea ungurilor au demonstrat ca musca mana care le da paine, totusi Piratu de la Cotroceni ia adus iar la guvernare pentru asi scapa pielea si asi satisface lacomia nestavilita .Noua celor cu frica de Dumnezeu ne ramane sa ne rugam zi si noapte ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa apere aceasta tara si Sfinta noastra Biserica Ortodoxa de oamenii si organizatiile lui anticrist . Doamne ajuta-ne pe noi nevrednicii robii Tai !...

podolski_2 19.12.2009 21:57:32

Asta ai inteles tu din semnatura mea? :)

Sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti.
Cad il vei iubi, suferintele lui le faci ale tale, si te superi pt ele ca si cum ar fi ale tale .

Te simti responsabil pt tot raul oamenilor pt ca ai fi putut sa te dedici pt vindecarea lor si nu ai facut-o. In schimb ai preferat sa stai confortabil zicand Acatiste spre binele tau, din cand in cand, iar binele aproapelui l-ai lasat in voia sortii (e crucea lui ), in loc sa iti depui energia sufletului tau si spre salvarea lui prin rugaciuni staruitoare inaintea lui Dumnezeu.
Caci prietenul la nevoie se cunoaste.

Grija ta de mantuire e doar o scuza sa fii insensibil.
Daca te ingrijesti de mantuirea ta, nu stai pe forum sa iti faci pacatul judecarii aproapelui (asta facem noi si suntem constienti).

REBUS 21.12.2009 06:37:08

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 192714)

Dacă dumneavoastră folosiți măsura “boc” eu prefer POC a
a)Mat. 4, 9

b)Mat. 24, 22 – 25

ai2 21.12.2009 09:23:53

Citat:

Statul roman nu este stat ortodox, ci laic! Scrie in constitutie. Daca totusi pare ca suntem un stat ortodox, este numai datorita slugarniciei politicienilor fata de BORi. Oricum stai linistit ca fondurile bisericii tot cresc indiferent de criza.

hmiron 21.12.2009 11:36:01

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 192570)
N-am nici un dubiu ca foarte multi sustin aceasta ideie, doar cei de acolo sunt reprezentantii cuiva. Ba chiar a majoritatii.

Totusi mi s-ar fi parut normal ca cei 87% de ortodocsi cati s-au declarat la recensamantul din 2002 sa fie reprezentati de cineva care atunci cand citeste popa in bisierica <<Pe ostașii români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea Țării și a credinței strămoșești, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru împărăția Sa >> sa nu-si faca cruce pe dos de la dreapta la stanga.

Bine, ca nu i-a reprezentat si n-o sa-i reprezinte nimeni, asta e alta discutie.

In caz ca nu stiai, Parlamentul e organul reprezentativ al cetatenilor, iar nu Guvernul. In Guvern nu e obligat nimeni sa te reprezinte.

hmiron 21.12.2009 11:40:27

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 192720)
Nu m-am referit la bani deloc,ma gandeam la eventuala defavorizare ortodoxa,dar nu cred ca este cazul,deci sa nu dramatizam.L-au luat,le uram success in munca lor.

Uite, vezi? Daca in Romania exista intr-adevar separatie intre stat si culte la ora asta nu te interesa nici cat negru sub unghie cine ar fi fost ministru. Dar pentru ca BOR suge de la stat, ba chiar depinde de banii primiti de la stat, apare miez de scandal cand cetateni romani de alta etnie ajung ministri la Ministerul Culturii si Cultelor.

Tin sa reamintesc sovinilor ca oricine e nascut in tara asta are cetatenie romaneasca si se bucura de aceleasi drepturi si obligatii cetatenesti ca orice alt cetatean. Ura pentru alte etnii si discriminarea pe baza etniei se numeste rasism.

hmiron 21.12.2009 11:46:35

Citat:

În prealabil postat de Nicu5166 (Post 192841)
...Fratilor ,asa incepe distrugerea acestei tari, in special datorita prostiei si mai ales lacomiei a 5 milioane de romani care ,pentru 30 de arginti sau pentru ca Bunul Dumnezeu le-a intunecat mintile l-au reales pe acela care a adus atata cearta si ura in aceasta tara ! Ne-am ucis conducatorul in Sfinta Zi De Craciun si probabil inca nu ne-am terminat pedeapsa . Acesta cred ca este motivul pentru care unora dintre fratii nostri le-a luat Dumnezeu mintea si au ales in loc de unire , dezbinarea , in locul bunei intelegeri, cearta .Astfel Biserica Ortodoxa va fi condusa de un reformat sau in cel mai fericit caz de un catolic, si fiti siguri ca acest lucru nu va ramane fara urmari . Majoritatea ungurilor au demonstrat ca musca mana care le da paine, totusi Piratu de la Cotroceni ia adus iar la guvernare pentru asi scapa pielea si asi satisface lacomia nestavilita .Noua celor cu frica de Dumnezeu ne ramane sa ne rugam zi si noapte ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa apere aceasta tara si Sfinta noastra Biserica Ortodoxa de oamenii si organizatiile lui anticrist . Doamne ajuta-ne pe noi nevrednicii robii Tai !...

N-a fost guvernare postrevolutionara in care sa nu fie implicat UDMR. Sunt un partid mic, fara perspective de crestere. Asa ca isi pun si ei la bataie bruma de sustinere in parlament ca sa rotunjeasca majoritati, drept urmare primind si ei cate un ministru, cate un secretar de stat etc. Asa e in politica, a-l acuza pe Basescu pentru ca a preferat o guvernare cu UDMR nu are sens. Dar probabil ai tu ceva personal cu Basescu. Tot il plangi pe Ceausescu, probabil esti vreun nostalgic, caz in care vad si eu cum economia de piata si libertatea omului sunt concepte straine de tine.

hmiron 21.12.2009 11:53:56

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 192803)
In functiile administrative unde erau sefi unguri , erau in proportie de 90 % functionari maghiari. Si romanii sunt rasisti?
Pfuu...

Vai de preotii si de credinciosii in locurile de interes pt noul minister. Stati linistiti , ca daca ai contabilitatea unui minister, conduci tot.

Pot strange cu usa ,ca na, acum au minister, au fonduri pt "propaganda terorista ".

Un pas inainte pt miscarea terorista maghiara , un sut in fund romanilor.
Ei vor un nou kosovo. 100 %. Trebuie sa fi idiot sa pui un om care mereu incita si vrea 100 % o ruptura de tara. Dar e mai importanta democratia unui extremist , decat drepturile egale ale romanilor fata de maghiari.
Si mai au si vicepremier. .

Zi-ne si noua de cand e UDMR organizatie terorista, pe lista cui figureaza asa? Cand au fost ei nedemocratici in tara asta? Ca cer cat mai mult pentru comunitatea pe care o reprezinta, e de inteles. Oricine ar face la fel in locul lor. Asta nu inseamna ca vor primi, dar nici nu inseamna ca se vor opri din cerut.

Asa curve politice cum au fost, ca au sarit dintr-o guvernare intr-alta, sa stii ca au avut mereu oameni seriosi in partid, carora nu le-au placut scandalul si jignirile, care au stat la locul lor si si-au vazut de treaba. Nu stiu cum poti spune ca UDMR incita, atata timp cat avem in politica pe unul ca Vadim Tudor, o fiinta ce-si lasa balele pe tot ce e decent, atata timp cat avem doua mari partide care in campania asta electorala nu s-au dat inapoi de la a incita oamenii sa iasa in strada "ca la Revolutie".

podolski_2 21.12.2009 18:15:15

UDMR atenteaza la integritatea statului roman prin propaganda. Provoaca populatia, ca sa aprinda un conflic, in care ei sa iasa bietii discriminati.

Si aici si se referea terorismul. Fie ca atentezi pe cale democratica sau violenta, la un moment dat , el se numeste terorism , adica o amenintare ascunsa asupra statului si granitelor lui, asupra cetatenilor si drepturilor lor.

Sa stii ca nu romanii discrimineaza pe unguri, ci tocmai invers. Ar fi trebuit sa stii . . .

vlad90 21.12.2009 18:56:05

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 193185)
Zi-ne si noua de cand e UDMR organizatie terorista, pe lista cui figureaza asa? Cand au fost ei nedemocratici in tara asta? Ca cer cat mai mult pentru comunitatea pe care o reprezinta, e de inteles. Oricine ar face la fel in locul lor. Asta nu inseamna ca vor primi, dar nici nu inseamna ca se vor opri din cerut.

Asa curve politice cum au fost, ca au sarit dintr-o guvernare intr-alta, sa stii ca au avut mereu oameni seriosi in partid, carora nu le-au placut scandalul si jignirile, care au stat la locul lor si si-au vazut de treaba. Nu stiu cum poti spune ca UDMR incita, atata timp cat avem in politica pe unul ca Vadim Tudor, o fiinta ce-si lasa balele pe tot ce e decent, atata timp cat avem doua mari partide care in campania asta electorala nu s-au dat inapoi de la a incita oamenii sa iasa in strada "ca la Revolutie".

Astia is mai ceva ca teroristii. Niste paduchi de care cu greu scapi. Vorba aia Kelemen of Honor :)))
Cat despre Vadim Tudor, noroc ca mai exista patrioti ca el.

heaven 22.12.2009 08:34:00

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 193322)
Astia is mai ceva ca teroristii. Niste paduchi de care cu greu scapi. Vorba aia Kelemen of Honor :)))

Ai vorbit cu multa "dragoste crestineasca"...daca ungurii sunt paduchi,desi sunt mult mai civilizati ca noi,atunci o mare parte din romani nu stiu cum ar trebui sa se numeasca.Poate ne spui tu!
Probabil si Hitler este un model de patriot crestin pentru tine,daca gandesti in acest stil...

vlad90 22.12.2009 09:02:20

Nu doresc decat sa-ti urez sarbatori fericite si sanatate!

heaven 22.12.2009 09:16:23

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 193485)
Nu doresc decat sa-ti urez sarbatori fericite si sanatate!

Iti multumesc si sarbatori fericite si tie,Vlad90!Pace si lumina in suflet!

http://i108.photobucket.com/albums/n...mages/many.gif

AndruscaCIM 22.12.2009 16:38:44

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 193322)

Ai dreptate, eu am cunoscut de curand unguri foarte de treaba si care au binevoit sa nu scoata un cuvant in limba maghiara cat au fost cu noi...dar daca vorbim despre politicienii unguri, cu siguranta sunt niste paduchi foarte mari si cu interese clare...se infiltreaza pentru a demara lupta lor pentru autonomie!!

Mare rusine ungurilor pentru faptul ca nu exista nici un indicator in Ungaria pentru intrarea in Romania...absolut nici unul...si aici pretind ca trebuie sa fie respectati cand ei nu stiu ce inseamna respectul, se gudura pe langa Austria, insa ungurii din Romania se sterg pe picioare de ea desi de aici isi mananca painea!:68::mad::70:

hmiron 23.12.2009 02:51:29

Constat cu stupoare ca Vadin Tudor este perceput de unii ca fiind un patriot. In atare conditii nici o discutie nu are rost. Numai bine tuturor!

Traditie1 23.12.2009 06:25:59

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 193745)
Constat cu stupoare ca Vadin Tudor este perceput de unii ca fiind un patriot. In atare conditii nici o discutie nu are rost. Numai bine tuturor!

E un om cu constiinta si un credincios. La asta se adauga si faptul ca e cel mai cult si mai rafinat politician român. Dar principala sa calitate e ca, spre deosebire de ceilalti politicieni (si de tine, am impresia) nu înghite nemestecat tot ce vine din UE. UE include si multa mizerie si prostie, trebuie sa fim obiectivi si maturi si sa scapam de ideea ca occidentalii stiu întotdeauna pe ce lume traiesc.

Si revenind la unguri, ei sunt periculosi. Cu tiganii si ungurii trebuie sa avem grija, fiindca desi uneori au accese de loialitate fata de români, adevarata lor natura e îndreptata spre distrugerea statului national român.

vlad90 23.12.2009 10:52:35

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 193745)

Sarbatori fericite si sanatate!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:20:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.