Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cod GALBEN (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7846)

elizabeta 15.12.2009 13:27:17

Cod GALBEN

Ca de fiecare data, desi a fost emisa din timp avertizarea de cod galben pentru ninsori, autoritatile au fost din nou luate prin surprindere.
In Bucuresti se circula foarte greu, bara-la-bara, iar masinile de deszapezire sunt o aparitie rara. Principalele artere sunt acoperite de polei, iar pe strazile secundare stratul de zapada creste constant.
La voi care este situatia?

cristiboss56 15.12.2009 13:35:03

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 191370)
Ca de fiecare data, desi a fost emisa din timp avertizarea de cod galben pentru ninsori, autoritatile au fost din nou luate prin surprindere.
In Bucuresti se circula foarte greu, bara-la-bara, iar masinile de deszapezire sunt o aparitie rara. Principalele artere sunt acoperite de polei, iar pe strazile secundare stratul de zapada creste constant.
La voi care este situatia?

Oricum Bucureștiul este sufocat din cauza numărului din ce în ce mai mare al autoturismelor . Metroul e cam singura soluție ! Cât despre drumurile secundare , în sectorul 3 , se mișcă ceva , dar să ne mișcăm și noi oleacă , dând zăpada din fața blocurilor și din parcări .

elizabeta 15.12.2009 13:36:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 191375)
Oricum Bucureștiul este sufncat din cauza numărului din ce în ce mai mare al autoturismelor . Metroul e cam singura soluție ! Cât despre drumurile secundare , în sectorul 3 , se mișcă ceva , dar să ne mișcăm și noi oleacă , dând zăpada din fața blocurilor și din parcări .

Ca trebuie sa dam si noi cu lopata, e clar! Eu ma gandesc cu groaza cum as putea sa ajung pana la metrou fara sa-mi rup gatul...si cata lume o fi la metrou...of, of...

cristiboss56 15.12.2009 13:40:58

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 191376)
Ca trebuie sa dam si noi cu lopata, e clar! Eu ma gandesc cu groaza cum as putea sa ajung pana la metrou fara sa-mi rup gatul...si cata lume o fi la metrou...of, of...

Baftă ! Și eu am traseu lung, lung, lung până la metrou , dar știu să patinez, să schiez , și toate astea îmi prind bine în Capitala GROAZEI !

elizabeta 15.12.2009 13:44:30

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 191378)
Baftă ! Și eu am traseu lung, lung, lung până la metrou , dar știu să patinez, să schiez , și toate astea îmi prind bine în Capitala GROAZEI !

Tu, Cristi, m-ai facut sa zambesc, dar ai dreptate ca e de groaza...sa speram ca ajungem cu totii acasa intr-o bucata! ...si sper sa nici nu se ia de noi vreun caine nervos ...
...pe-aici tot nimic, nici un echipaj, masinile derapeaza, e de speriat...

GeorgeS 15.12.2009 13:54:11

La Slobozia e un polei de groaza! Afara e -1 grad si ploua si tot ce ploua ingheata imediat. Copacii si masinile sunt acoperite de un strat de 1/2 cm de gheata. Pe sosea se da cu ceva care seamana a antiderapant dar nu stiu cat va face fata.

elizabeta 15.12.2009 13:56:57

Citat:

În prealabil postat de GeorgeS (Post 191381)
La Slobozia e un polei de groaza! Afara e -1 grad si ploua si tot ce ploua ingheata imediat. Copacii si masinile sunt acoperite de un strat de 1/2 cm de gheata. Pe sosea se da cu ceva care seamana a antiderapant dar nu stiu cat va face fata.

Da, ploua si ingheata imediat pentru ca e minus, e foarte periculos. Aici sunt -2 grade, si ninge "orizontal"... si in continuare nici o utilitara de dezzapezire...

Marimira 15.12.2009 13:57:47

Da, oameni buni aveti si voi dreptate, dar....CE FRUMOS NINGE!!!!!!!
Poate se asterne si ramane covorul alb de omat macar vreo cateva zile....copii asa s-au bucurat...copilul meu cel mare(14 ani) mi-a scris pe mobil dimineata.....Wiiiiiiiiiiiiiiiiii ce ninge!!
Cred ca noi prea plini de griji si de nevoi am uitat sa ne bucuram...am uitat cum este iarna adevarata.........!
:39:Vom scoate noi cumva la capat cu ajutorul lui Dzeu!

Ioana-Andreea 15.12.2009 14:00:35

Masinile astea strica toata zapada,deja e neagra acum:73:

elizabeta 15.12.2009 14:04:30

...iarna e frumoasa, zapada trebuie sa fie alba, ninge frumos...
Da, dar ca sa putem aprecia aceasta frumusete, ne trebuie un mimin, minim confort! Daca omului ii trebuie 3 ore ca sa ajunga acasa (nu stiu cat dureaza zborul pana in Italia, de exemplu, dar imi inchipui ca mai putin), si cand ajunge e inghetat bocna si murdar..............
...cel putin, asa cred eu...

Marimira 15.12.2009 14:11:44

Este adevarat ce spuneti, masinile trebuie sa circule, drumurile trebuiesc dezapezite...dar mie mi-a fost dor de zapada.In ultimii ani din cauuza poluarii si a incalzirii globale aproape ca nu am mai putut cunoaste anotimpurile cu adevarat ca in copilaria noastra cand...inghetam de buna voie pe derdelus, uzi pana la piele, ma aruncam pe spate in zapada si priveam cerul, faceam oameni de zapada, ne bateam cu bulgari de zapada...mergeam cu colndul, cu colindele toate ...ne bucuram din suflet ca vin sarbatorile....acum ne-am modernizat parca prea...prea...unde esti copilarie?!

The_Fallen 15.12.2009 14:17:27

Dar putea sa astepte inca 2 zile, sa iau si eu vacanta?

philalex 15.12.2009 14:18:42

ce bine ca ninge!
aduce noroc....sa le blocheze masinile....ce m-as bucura....s-a anuntat ca ninge, dar toti scot masinile in loc sa mearga cu transportul in comun...romanul tot indisciplinat, incapatanat si batut in cap ramane...cand s-or destepta....masinistii....plus ca ne polueaza cu masinile lor fitoase...:62:

elizabeta 15.12.2009 14:20:13

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 191392)
Dar putea sa astepte inca 2 zile, sa iau si eu vacanta?

Am inteles ca 2 zile dureaza...dar parca poti sa stii. Oricum, se pare ca si trenurile au intarziere, asta asa, ca sa te sperii...(am glumit, sper sa fie bine, ce sa mai zic si eu?)

Noesisaa 15.12.2009 15:33:35

Eu voi calatori sambata spre Romania. Sper ca nu voi ramane inzapezita pe undeva pe drum...Si sper ca CFR-ul sa nu care cumva sa nu dea caldura in tren, cum mai are prostul obicei cateodata, fiindca 7 ore intr-un tren neincalzit in toiul iernii sunt chiar de groaza, am patit-o de cateva ori. Sau sa nu dea exagerat de multa caldura, fiindca si asta e chinuitoare. :68: Plus ca nu am cu mine haine si incaltari de -12 grade cate se preconizeaza sa fie prin Moldova sambata dupa amiaza/seara/noaptea.

Miha-anca 15.12.2009 16:00:36

Drum bun, Noesis, si te sfatuiesc sa iei vagon de dormit cl 1, ca e f curat si se calatoreste in conditii f bune, existand chiar si un mic dus. Se merita la un drum atat de lung ... De la Timisora la Iasi am facut f multe ore: am plecat la ora 17 si am ajuns in Iasi a doua zi la ora 10, avand si putina intarziere. Peisajele frumoase fac, ca timpul sa para mult mai scurt.

andreicozia 15.12.2009 16:42:10

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 191450)
Drum bun, Noesis, si te sfatuiesc sa iei vagon de dormit cl 1, ca e f curat si se calatoreste in conditii f bune, existand chiar si un mic dus. Se merita la un drum atat de lung ... De la Timisora la Iasi am facut f multe ore: am plecat la ora 17 si am ajuns in Iasi a doua zi la ora 10, avand si putina intarziere. Peisajele frumoase fac, ca timpul sa para mult mai scurt.

Daca tot tinjim dupa clasa I, cum ramine cu mintuirea prin suferinta, sau asta se aplica doar in caz cind nu ai incotro si trebuie sa mergi cu clasa II? Poate Noesissa chiar vrea sa traiasca Ortodoxia si sa puna in aplicare ceea ce citeste, mai stii?

Suntem asa de intoleranti cu calugarii si preotii care circula in vagoane de lux asteptind si insistind sa se nevoiasca si sa se roage pentru noi prin suferinta lor nu sa circule in lux, ci cu personalul, in timp ce noi ne uitam pe geam la peisaje, bem suc de ananas(de post) si ne lafaim cu o carticica de la Pangar in cuseta personala de lux clasa I

Noesisaa 15.12.2009 16:53:27

Multuemsc Ancah -- voi calatori cu trenul in timpul zilei ajungand pe la aproape de miezul noptii, deci nu vor fi vagoane de dormit. Pe de alta parte tocmai am vazut pe mersul trenurilor ca cel mai convenabil tren din punct de vedere al timpului este un Intercity. Ceea ce e bine din punct de vedere al confortului. Drumul de la Bucuresti la Suceava nu dureaza "decat" 6 ore si ceva aproape 7, in nici un caz cat cel de la Timisoara la Iasi care e ridicol de lung. 17 ore??? :D Adevarul este ca, asa cum spui, peisajele fac drumul mult mai scurt. Acum doi ani am mers cu trenul de la Cluj la Suceava, tot in jur de 20 decembrie, si nu cred ca am vazut peisaje de iarna mai frumoase decat la pasul prin care se trece din Ardeal in Bucovina. Desi eram franta de oboseala dupa un drum lung cu avionul, nu mi-am putut dezlipi ochii de geam. :)

Plus ca deocamndata sunt tanara si inca studenta, deci clasa intai, vagon de dormit mi se pare in continuare un lucru pe care nu ar trebui sa cheltuiesc bani. In mod normal nu as lua nici intercity-ul, desi acum vad ca diferenta de pret intre rapid si intercity e de mai putin de 2 euro, iar la intercity ai si priza pentru laptop :D, iar clasa 1 nu iau decat in cazuri extreme, gen nu mai sunt locuri la clasa a II-a. :3:

AndruscaCIM 15.12.2009 16:57:32

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 191431)
Eu voi calatori sambata spre Romania. Sper ca nu voi ramane inzapezita pe undeva pe drum...Si sper ca CFR-ul sa nu care cumva sa nu dea caldura in tren, cum mai are prostul obicei cateodata, fiindca 7 ore intr-un tren neincalzit in toiul iernii sunt chiar de groaza, am patit-o de cateva ori. Sau sa nu dea exagerat de multa caldura, fiindca si asta e chinuitoare. :68: Plus ca nu am cu mine haine si incaltari de -12 grade cate se preconizeaza sa fie prin Moldova sambata dupa amiaza/seara/noaptea.

Si eu la feeel dar cu masina spre Iasi....ma bucur ca ninge dar ma si ingrijoreaza totusi acest fapt!

Nici eu nu am haine de -10...dar asta e, ma voi descurca eu cumva!:39:

Drum bun si Doamne ajuta!

mara2008 15.12.2009 17:30:48

Un mic sfat daca imi permite-ti sanatos

Din propia experinta,aplic de peste 21 de ani un sfat primit si el de la un om bun caruia ii multumesc cat traiesc,
Merge-ti cu pasi mici si desi ,nu veti cadea nici pe poleiuu in care iti poti oglindi chipu.
Am primit acest sfat intr-o noapte de martie cand de seara pana dim la 5 era oglinda pe jos si eu insarcinata in luna a 9-a,am ajuns cu bine acasa necazand deloc,nici atunci si in nici o iarna indiferent cu ce am fost incaltata.
Dumnezeu sa-i dea sanatate celui ce mi-a dat acest sfat.
Incerca-tio si nu veti regreta.

elizabeta 15.12.2009 17:33:16

Citat:

În prealabil postat de mara2008 (Post 191524)
Din propia experinta,aplic de peste 21 de ani un sfat primit si el de la un om bun caruia ii multumesc cat traiesc,
Merge-ti cu pasi mici si desi ,nu veti cadea nici pe poleiuu in care iti poti oglindi chipu.
Am primit acest sfat intr-o noapte de martie cand de seara pana dim la 5 era oglinda pe jos si eu insarcinata in luna a 9-a,am ajuns cu bine acasa necazand deloc,nici atunci si in nici o iarna indiferent cu ce am fost incaltata.
Dumnezeu sa-i dea sanatate celui ce mi-a dat acest sfat.
Incerca-tio si nu veti regreta.

Bine, in regula, dar cu plasele ce facem?...din cauza lor nu prea poti sa reactionezi daca te dezechilibrezi...

mara2008 15.12.2009 17:37:14

Merge-ti cu incredere

Face-ti pasi mici di desii ,nu va veti dezechilibra,si eu am luat paine si de pachet fiu;ui,si doar in mana dreapta pot cara ceva putin si e ok.
Incredere veti fii bine,nu va teme-ti de gheata ,de polei daca veti merge asa.

elizabeta 15.12.2009 21:05:52

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 191431)

Vestile nu sunt tocmai bune: http://www.accuweather.com/world-for...CEAVA&metric=1
dar...poate n-o fi asa de rau, pana la urma (Realfeel®: -21 °C!!!).

eclat_de_lune 15.12.2009 21:12:38

Eu sunt in Bucuresti si ma bucur ca ninge. Costurile pe care le platim pentru deszapezire sunt mai mici decat cele pe care le-am plati daca nu ar ninge deloc. Sa ne gandim pe termen lung.(poluare, iar pe viitorul apropiat: seceta, lanurile de grau si alte cereale au nevoie de zapada).
Pe de alta parte, nu inteleg isteria de la tv cu zapada. A nins...ei si?
Voi pleca si eu cu trenul zilele acestea spre casa. Si voi lua in directia Suceava un rapid, clasa a II-a (si la rapid exista prize la unele vagoane, nu doar la intercity). Si stiu ca nu imi va fi rece pentru ca de doi ani de cand fac traseul acesta nu mi-a fost decat putin racoare, vara. Se fac progrese cu trenurile in Romania.

Miha-anca 15.12.2009 21:16:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 191491)
Daca tot tinjim dupa clasa I, cum ramine cu mintuirea prin suferinta, sau asta se aplica doar in caz cind nu ai incotro si trebuie sa mergi cu clasa II? Poate Noesissa chiar vrea sa traiasca Ortodoxia si sa puna in aplicare ceea ce citeste, mai stii?

Suntem asa de intoleranti cu calugarii si preotii care circula in vagoane de lux asteptind si insistind sa se nevoiasca si sa se roage pentru noi prin suferinta lor nu sa circule in lux, ci cu personalul, in timp ce noi ne uitam pe geam la peisaje, bem suc de ananas(de post) si ne lafaim cu o carticica de la Pangar in cuseta personala de lux clasa I

Quid tacuisse, filosophus meminisse.
Sau: Tacerea e de aur, draga Andrei, atunci cand nu avem ceva bun de spus, decat sa insiram inutilitati ca acestea.
Dealtfel vagoanele de cl 1 sunt doar curate, si nici decum de lux. Revino-ti, frate!

elizabeta 15.12.2009 21:30:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 191597)
Quid tacuisse, filosophus meminisse.
Sau: Tacerea e de aur, draga Andrei, atunci cand nu avem ceva bun de spus, decat sa insiram inutilitati ca acestea.
Dealtfel vagoanele de cl 1 sunt doar curate, si nici decum de lux. Revino-ti, frate!

Te rog, nu te enerva, si eu am trecut prin aceste stari de otravire cu acelasi domn, dar trebuie sa intelegem ca nu e vina lui ca e impietrit, poate ca ar vrea sa fie mai bun, dar atata poate...mai bine ignora-l...eu asa am hotarat sa fac ori de cate ori scuipa venin...

Noesisaa 15.12.2009 21:54:37

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 191590)
Vestile nu sunt tocmai bune: http://www.accuweather.com/world-forecast.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCod e=EUR|RO|RO035|SUCEAVA&metric=1
dar...poate n-o fi asa de rau, pana la urma (Realfeel®: -21 °C!!!).

Heheheeee, polul nord ca de obicei! O sa rezist eu, doar am trait in Suceava atatia ani, si drumul de la gara pana acasa la mine e de numai jumatate de ora, maxim. In general sunt atat de fericita cand ajung acasa incat nici o inconvenienta de genul asta nu ma sperie.

Noesisaa 15.12.2009 22:00:14

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune (Post 191595)
Voi pleca si eu cu trenul zilele acestea spre casa. Si voi lua in directia Suceava un rapid, clasa a II-a (si la rapid exista prize la unele vagoane, nu doar la intercity). Si stiu ca nu imi va fi rece pentru ca de doi ani de cand fac traseul acesta nu mi-a fost decat putin racoare, vara. Se fac progrese cu trenurile in Romania.

Da, da, stiu, se mai schimba.
Totusi, anul trecut veneam de la Cluj tot asa iarna pe vreme foarte rece de -20 de grade si de la Vatra Dornei a trebuit sa mergem cu geamul deschis in compartiment fiindca nu se mai putea de caldura. Peste vreo doua saptamani inapoi spre la Cluj am crezut ca mor de frig, mai eram si racita bine, pana i s-a facut mila unui controlor care m-a informat ca de fapt este si un vagon incalzit...da, trenuri din Romania. Nu este o regula, de obicei calatoresc bine, si au schimbat multe in comparatie cu 5-6 ani in urma, dar exceptiile sunt dureroase. :21:

elizabeta 15.12.2009 22:01:54

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 191610)
Heheheeee, polul nord ca de obicei! O sa rezist eu, doar am trait in Suceava atatia ani, si drumul de la gara pana acasa la mine e de numai jumatate de ora, maxim. In general sunt atat de fericita cand ajung acasa incat nici o inconvenienta de genul asta nu ma sperie.

Esti viteaza, draga mea, dar tot va trebui sa te imbraci...ca un termos! Realfeel presupun ca inseamna efectul vantului puternic!

elizabeta 15.12.2009 22:06:30

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune (Post 191595)
Eu sunt in Bucuresti si ma bucur ca ninge. Costurile pe care le platim pentru deszapezire sunt mai mici decat cele pe care le-am plati daca nu ar ninge deloc. Sa ne gandim pe termen lung.(poluare, iar pe viitorul apropiat: seceta, lanurile de grau si alte cereale au nevoie de zapada).

Da, ai dreptate ca este nevoie de zapada pentru agricultura, dar mai e ceva - sotul meu a facut 3 ore pana acasa de la poarta fabricii! Cam mult...

Ioan-Victor 15.12.2009 22:47:02

La Iași e frumos...e frig,dar ninge armonios si deja e zapada de vreo 30 cm...mai sunt si brazii impodobiti si fel de fel de instalatii si atmosfera e chiar placuta...maine ma dau cu sania de pe deal:cool:

elizabeta 15.12.2009 22:50:18

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 191634)
La Iași e frumos...e frig,dar ninge armonios si deja e zapada de vreo 30 cm...mai sunt si brazii impodobiti si fel de fel de instalatii si atmosfera e chiar placuta...maine ma dau cu sania de pe deal:cool:

Ce frumos! Foarte bine, tinere, da-te, doar ai grija sa nu-ti rupi ceva, altfel ce vacanta o sa ai?
Mai ales ca ai promis ca o sa te spovedesti, vezi ca n-am uitat!...
Iata, o deszapezitoare tocmai a trecut pe sub geam, vad reflexiile luminilor de avertizare...moment...mda...n-a rezolvat mare lucru...

Ioan-Victor 15.12.2009 23:03:16

o sa am 3 saptamani de vacanta:4:...si bineinteles ca o sa ma spovedesc...chiar saptamana asta o sa fac lucru asta...

AthosT 15.12.2009 23:12:08

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 191393)
ce bine ca ninge!
aduce noroc....sa le blocheze masinile....ce m-as bucura....s-a anuntat ca ninge, dar toti scot masinile in loc sa mearga cu transportul in comun...romanul tot indisciplinat, incapatanat si batut in cap ramane...cand s-or destepta....masinistii....plus ca ne polueaza cu masinile lor fitoase...:62:

Frumos, frumos ca ninge...

Dar se pare ca nici transportul in comun nu e mereu o solutie prin Bucuresti. Spre exemplu, azi am stat o ora asteptand tramvaiul, care nu mai sosea din cauza masinilor care intrau pe linia lui, chiar sub vazul politistilor de la circulatie; deci pana la urma am preferat "Pejosul" ca solutie.

Totusi, ma mir ca a venit zapada si in Bucuresti asa devreme....ca in ultimii ani nu a prea a mai fost iarna cum era odata, cel putin ultimii astia 9 ani...

valentin.viliga 15.12.2009 23:18:06

sa ninga cat mai mult, sa fie iarna, iarna

elizabeta 15.12.2009 23:21:01

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 191658)
sa ninga cat mai mult, sa fie iarna, iarna

...si noi sa stam la caldura, langa soba duduind, cu o cacao aburinda si o placinta fierbinte de dovleac, privind fulgii de nea in dansul lor superb spre pamant...asa ar trebui, dar ce sa facem daca ne trebuie 3 ore ca sa ajungem undeva, oriunde, in oras, si alte trei ca sa ne-ntoarcem?...

Ioan-Victor 15.12.2009 23:49:50

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 191661)
...si noi sa stam la caldura, langa soba duduind, cu o cacao aburinda si o placinta fierbinte de dovleac, privind fulgii de nea in dansul lor superb spre pamant...asa ar trebui, dar ce sa facem daca ne trebuie 3 ore ca sa ajungem undeva, oriunde, in oras, si alte trei ca sa ne-ntoarcem?...

mmm...suna bine(cu exceptia placintei de dovleac :31:)...

elizabeta 15.12.2009 23:51:43

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 191673)
mmm...suna bine(cu exceptia placintei de dovleac :31:)...

Bine, bine, Victor... scrieti voi doi scenariul, tu si Valentin...mie imi place pana aici... e ca un film de Disney

Ioan-Victor 16.12.2009 00:17:02

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 191675)
Bine, bine, Victor... scrieti voi doi scenariul, tu si Valentin...mie imi place pana aici... e ca un film de Disney

eu deocamdata stau pe scaun in fata calculatorului savurand o cana de apa cu clor si niste napolitane de post pline cu e-uri...

elizabeta 16.12.2009 00:19:13

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 191681)
eu deocamdata stau pe scaun in fata calculatorului savurand o cana de apa cu clor si niste napolitane de post pline cu e-uri...

Mda...cam trist...lasa, c-o rasari soarele si pe straduta ta, parca asa era cantecul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:26:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.