![]() |
Interdictii ale preotului
Preotul nu are voie sa faca plaja. Preotul nu are voie sa doneze sange. Preotul nu are voie sa doarma cu altcineva in pat. Ce explicatii sunt?
|
Citat:
Sa nu spuneti ca in canoane, ca atunci cand s-au scris canoanele nu facea nimeni plaja, si nu dona sange. Iar despre dormitul in pat.. Ce face cu nevasta, doarme pe canapea? |
Preotul nu are voie sa faca plaja.
Si eu am o problema in a intelege situatia. Gandesc insa la faptul ca nu ar fi cea mai mare jertfa pe care ar face'o preotul. Prin urmare, daca face atatea altele, de ce nu ar putea sa o faca si pe asta. Cred insa ca totul depinde de inima fiecarui preot si de duhovnicul lui. Personal, cred ca ar fi oribil sa stau in pantalon scurt, cu burta in sus, cu barba, iar pe langa mine sa treaca cineva cunoscut din parohie. Apoi, cand m'ar vedea in reverenda, nu stiu cum m'as simti. Preotul nu are voie sa doneze sange. Preotul doneaza totul pentru cei pe care ii pastoreste, cu atat mai mult sange, care uneori poate chiar salva viata. Zice Hristos: "Nimeni nu are dragoste mai mare pentru aproapele sau decat sa'si dea viata pentru acela." Daca putem chiar muri pentru fratele, fara ca fapta sa fie luata ca sinucidere, ba mai mult, chiar ca jertfa martirica, cu atat mai mult putem dona sange pentru nevoile acestuia. Doar unele secte refuza transpantul de sange, perfuziile, etc. Preotul nu are voie sa doarma cu altcineva in pat. Da, nu are voie sa doarma cu altcineva in afara de sotia lui ! :) |
Citat:
Hm, din cate imi dau eu seama, am impresia ca luceafaruldincer incearca sa arunce tot felul de postari cat mai scandaloase ca sa provoace. |
Citat:
Merci. ;-) |
Preotul si pacatul,,deschiderii cartii''
Acest,,dar de a deschide cartea'',sau ,,pravila'' cum mai spun unii oameni din zona Ardealului,intalnit cu regularitate si in mod special la preoti,nu poate sa arate nimic altceva decat slaba vedere duhovniceasca siiresponsabilitatea maxima pe care o manifesta respectivul preot fata de misiunea duhovniceasca la care a fost chemat de insusi Dumnezeu cel in Treime slavit si inchinat intru Tatal,Fiul si Sfantul Duh.Sf.Scriptura ne spune:,,Preotul este parinte si se deosebeste de orice dascal lumesc,fiindca el naste fii duhovnicesti intru HRISTOS prin Evanghelie,nu prin ghicirea viitorului atunci cand un om are un necaz''.Sa stiti ca acest tip de ajutor pe care il dau acesti ,,preoti''este foarte strans legat de practica vrajitoreasca,pe care o practica vrajitorii dintotdeauna.Omul trebuie sa stie ca,daca ajunge la astfel de ,,preoti'' ca sa-si rezolve necazurile,si face ceea ce ii invata ei,va avea necazuri si mai mari decat cele cu care a venit,iar daca nu se spovedeste,il vor urmari pana la moarte si dupa moarte.Categoric,nu este un lucru benefic nici pentru sufletul crestinului,nici pentru atmosfera din sanul Bisericii.(IUSTIN PARVU)
|
Citat:
|
Citat:
|
nu,n-ati inteles bine
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
dar și așa parcă ar fi o regulă a iehovistilor sau una venită direct din Evul Madiu. |
Citeam intr-o carte unde era tot intrebari de genul acesta. Mi a placut unul din raspunsuri: "vezi-ti de viata mirenilor si lasa pe ale preotilor ca stiu ei mai bine".
|
Sinistre superstitii medievale...
http://turnu.ro/invataturi_catehetice.htm
Faza ca trebuie, chipurile, sa linga pe jos daca pica vin sau singe e, cred, cea mai sinistra superstitie tribal-samanica intilnita vreodata. |
Din partea ta, care consideri o prostie Sfânta Euharistie, comentariul e normal. Din păcate.
|
Citat:
Mare atentie ! ! ! |
Citat:
Dragos, nu mai spune calomnii: NU consider euharistia o prostie. Pur si simplu, e pentru mine un simbol. |
Theo, nu știu dacă are rost să-ți spun, pentru că probabil nu crezi, însă au fost consemnate minuni cu sfânta împărtășanie, respectiv arătându-se drept carne și sânge uneori. Am văzut o mărturie a părintelui Arsenie Papacioc în acest sens, spunând că personal l-a văzut pe un seminarist care își exprimase îndoiala cu privire la realitatea trupului și sângelui din sfânta împărtășanie și căruia i s-a umplut gura de carne și de sânge. O alta este consemnată aici.
Dacă pe saitul mânăstirii Turnu este prevăzută acea rânduială pentru astfel de situații, probabil că se vor mai fi consemnat. Așa se explică grija foarte mare pe care preoții o acordă trupului și sângelui Domnului: Ei știu că este real. |
Apropo, chiar mi-a fost dat să văd un tânăr preot din București strângând efectiv, cu gura, cu limba, împărtășania căzută pe jos în fața altarului. M-a impresionat și i-am admirat credința.
|
Si totusi...pe Mantuitorul au pus mana doi oameni, cel putin, si NU din evlavie/cinstire, si El nu S-a opus: femeia cu scurgere de sange, care a pus mana din credinta dar si disperare, si Apostolul Toma, din...necredinta: "Doamne, daca esti Tu, verific eu concret: pun mana pe coaste, rani si stigmate, ca nu cred".
Deci, de ce atata umilinta pentru preoti? Nu au maini? De ce se nu se poate da Euharistia in mana?! Bisericisme non- sau chiar anti-scripturale, iarta-ma. |
Adică de ce e rânduiala cu Euharistia în potir și împărtășirea cu lingurița? Nu știu de ce, dar nu văd de ce ar trebui schimbată.
Poate și din cauză că la noi se folosește pâine dospită, care s-ar sfărâma prin înmuierea în vin. |
Citat:
|
Nu m-am gândit că n-ar avea voie să le atingă cu mâna, însă cum poți aduna cu mâna Sângele Domnului? Preocuparea este să nu se piardă vreo fărâmă.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:32:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.