Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   La multi ani romani oriunde-ati fi! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7713)

MariS_ 01.12.2009 10:15:18

La multi ani romani oriunde-ati fi!

Ce simtiti de ziua noastra nationala?
Suntem mai uniti sau mai dezbinati?
Avem un viitor mai bun sau mai rau?

georgeval 01.12.2009 10:58:04

Macar in aceasta zi sa fim mai uniti si sa nu uitam ca maretia acestei zile consta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu a fost opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; ea este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata intr-un elan izvorat cu putere din adancul constiintei unitatii neamului.

costel 01.12.2009 11:11:49

Eu lucrez. Asta ma face sa vad in aceasta zi o zi ca celelalte. Nu devenim mai uniti printr-o zi a carei semnificatie este cunoscuta din ce in ce mai putin. Ne-am invatat sa nu mai avem lucruri si bucurii in comun. Nadajduiesc sa avem un viitor mai bun.

iubireimpartasita 01.12.2009 11:17:08

N-am inteles de ce noi trebuie sa paralizam pietele inghetand de frig in timp ce aplaudam spectacole mecanice precum acele parade costisitoare si neinteresante,nu vad in atitudinea asta nimic patriotic.
As vrea o atfel de sarbatoare cu datini stravechi.
Nu lucrez si-o sa ma duc la rude.
La multi ani tuturor!

MariS_ 01.12.2009 11:54:33

Si eu cred ca patriotismul nu se trambiteaza.
Cred si ca suntem mai dezbinati decat inainte.
Iar in privinta viitorului cred ca va fi mai bine
daca incepem cu o educatie sanatoasa. Aici
e buba mare! O educatie bazata nu pe acumulare
de cunostinte si memorare de texte, ci axata
pe formare de caractere si invatare de-a invata.
Ne lipsesc in primul si primul rand CARACTERELE!

Nevrednicul 01.12.2009 12:44:12

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 186571)
Ce simtiti de ziua noastra nationala?
Suntem mai uniti sau mai dezbinati?
Avem un viitor mai bun sau mai rau?

ce simt eu? ca asist pasiv la o lupta electorala .marsata pe aceasta zi! si sincer ma ajuta mult postul tv iREALITATEA!

AndruscaCIM 01.12.2009 13:07:56

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 186591)
Si eu cred ca patriotismul nu se trambiteaza.
Cred si ca suntem mai dezbinati decat inainte.
Iar in privinta viitorului cred ca va fi mai bine
daca incepem cu o educatie sanatoasa. Aici
e buba mare! O educatie bazata nu pe acumulare
de cunostinte si memorare de texte, ci axata
pe formare de caractere si invatare de-a invata.
Ne lipsesc in primul si primul rand CARACTERELE!

Eu nu am o opinie negativa si nici pozitiva despre acest gen de manifestari, dar pe undeva mi se par entuziaste, se simte o anumita comuniune intre romani...cel putin in acele momente si mi se par frumoase in esenta. Pacat ca in ultimul timp sunt creionate in circ....dar nu vad nimic negativ in aceste manifestari oricum!:)

AndruscaCIM 01.12.2009 13:13:34

Eu din pacate nu simt decat bucuria de a fi roman aici...departe, dar as iesi cu siguranta in oras...pentru ca imi place sa vad oameni veseli, in verva si mandri ca sunt romani ( poate in aceste momente si mai acut).

glykys 01.12.2009 13:26:29

http://www.youtube.com/watch?v=zDlO1YTEcBc

iulyaan 01.12.2009 13:32:09

in Timisoara,orasul martir,Romania nu exista.cateva steaguri razlete pe stalpi in rest.....tristete.Nimic!nici macar pe masini.in schimb.....steaguri cu america.Trist....foarte trist.In Romania nu mai exista.......Romania.La multi ani Romania.Doamne ai grija de aceasta tara.amin

AndruscaCIM 01.12.2009 13:36:40

La multi ani romani si Romania!!!!! Doamne ajuta!

eclat_de_lune 01.12.2009 14:40:00

Urare:
  • imi doresc ca atunci cand un frate greseste sa nu ne lepadam de el. sa invatam sa fim uniti la bine si la rau.
  • imi doresc sa invatam sa ne asumam greselile trecutului. sa invatam sa ne asumam trecutul national si pe cel personal. ca sa stim cine suntem. avem nevoie de o recunoastere si de o marturisire fara sa culpabilizam pe altii din afara dar si sa incriminam si sa eliminam din sistemele de decizie pe cei care au patat istoria.
  • imi doresc sa ne simtim mai responsabili pentru ce suntem si pentru ce nu avem.
  • imi doresc sa avem puterea sa nu alegem calea cea mai usoara, sa nu avem obsesia asa-ziselor solutii simple si rapide.
  • imi doresc sa avem puterea sa nu asteptam solutii, oricare ar fi acestea, de la altcineva decat de la noi insine cu luminare de la Cel de Sus. Sa nu ne ingropam talantii.
  • imi doresc ca oamenii sa nu mai plece din tara si ca in vacantele pe care le petrec ulterior aici sa nu faca decat sa dispretuiasca ce gasesc. ar fi fost mai util sa fi pus si ei mana la treaba. critica lor nu este una legitima- vorbesc de cei plecati cu munca la negru, cu venituri bunicele dar nedeclarate, cu copii care primesc ajutor social desi in conditii legale nu ar fi trebuit sa le primeasca, luand painea altora; care deplang mizeria si lipsa de civilizatie a celor ramasi si care isi trantesc case viu colorate acolo unde li se nazareste, sfidant nu numai orice oranduire urbanistica, dar si bunul simt si bunul gust.
  • imi doresc ca oamenii sa aiba incredere in lege si in justitie. dispretul nostru crescand ii incurajeaza pe cei care ar trebui sa o aplice sa nu o mai faca.credeti ca daca noua ne-ar pasa cu adevarat, ar mai incerca careva sa sfideze justitia?
  • imi doresc sa ne cunoastem drepturile si obligatiile. sa fim cu adevarat interesati de acest lucru.
  • sa nu uitam pe cei care au murit pentru ca noi astazi sa putem sa ne exprimam si sa calatorim liber, printre multe altele.
Doamne ajuta!

dorinastoica14 01.12.2009 18:14:51

La mulți ani România!

Acum câțiva ani pe 1dec. toată lumea se saluta în această zi în felul acesta!

Astăzi deși cald afară am văzut oameni triști,cenușii , o mulțime adunată pentru un mic și câteva sarmale.
Câțiva dansatori din calea afară de veseli au dansat de zor pe scena din fața primăriei.
Pe bănci câțiva bătrâni mulțumiți că au apucat o porție de "papabun" și un pahar cu bere .
În rest!..."La mulți ani România" și să ne vedem sănătoși și la anu!

catad2008 01.12.2009 18:41:37

La multi ani, romani!
Asta e Romania pe care o avem azi, dar e singura, asa ca...inainte! Cu siguranta se va schimba ceva, incetul cu incetul, azi, aici, maine, acolo. Stiu, suntem cu totii satui de prezentul asta superficial, ne imaginam poate o patrie infloritoare, cu oameni veseli si lipsiti de griji, vrem, pana la urma, o Romania normala. Dar astea-s vremurile! Nu ne ramane decat sa ne facem fiecare datoria, unde suntem si cum ne e dat, cum putem mai bine, sa devenim un exemplu pentru cel de langa noi. Nu vad alta cale decat asta.
Si, daca mai trebuie amintit, avem totusi un trecut cum putine natii in lume au, o spiritualitate si o cultura inegalabile, niste calitati de invidiat. Asta nu mai conteaza?
Doamne ajuta!

glykys 01.12.2009 18:47:01

E frumos sa fim romani si sa ne amintim de valorile noastre!
http://www.youtube.com/watch?v=SMMm4E6C6KA

MariS_ 01.12.2009 18:58:00

Citat:

În prealabil postat de catad2008 (Post 186737)
La multi ani, romani!
Asta e Romania pe care o avem azi, dar e singura, asa ca...inainte! Cu siguranta se va schimba ceva, incetul cu incetul, azi, aici, maine, acolo. Stiu, suntem cu totii satui de prezentul asta superficial, ne imaginam poate o patrie infloritoare, cu oameni veseli si lipsiti de griji, vrem, pana la urma, o Romania normala. Dar astea-s vremurile! Nu ne ramane decat sa ne facem fiecare datoria, unde suntem si cum ne e dat, cum putem mai bine, sa devenim un exemplu pentru cel de langa noi. Nu vad alta cale decat asta.
Si, daca mai trebuie amintit, avem totusi un trecut cum putine natii in lume au, o spiritualitate si o cultura inegalabile, niste calitati de invidiat. Asta nu mai conteaza?
Doamne ajuta!

Iti dau dreptate Cata. Cred c-ar trebui sa ne luam mai in serios.
Doamne ajuta!

o_tzaranca 01.12.2009 21:15:07

Cel mai frumos cadou de ziua Romaniei

BRAVO tinerilor din Timisoara,Bucuresti ,Brasov,

Doamne ajuta-ne!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:29:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.