Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   O rugaciune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7680)

emiliulia 25.11.2009 12:37:27

O rugaciune

Dragi oameni noi va dorim din inima tuturor sarbatori fericite si multa sanatate alaturi de toti cei dragi voua ,liniste sufleteasca si spor in casa ,un sfant Nicolae si Craciun fercit ,Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti si vreti sa realizati din partea noastra ,va multumesc si va respectam cu drag familia Dumitrescu ,Doamne ajuta.

metanoia2 25.11.2009 14:30:58

Bunul Dumnezeu sa va daruiasca spor duhovnicesc si va multumim ca va ganditi la noi.
Sanatate multa puiutului!

geo.nektarios 25.11.2009 14:49:16

...nu de la oameni ci de la Hristos!

Mai hranitoare decat cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos nu sunt nicaieri pe acest pamant, deci nu vreau sa va dau cuvinte omenesti ci cuvintele Domnului Iisus Hristos din Evanghelia dupa Ioan cap 15:

1. Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul.
2. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă.
3. Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.
4. Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine.
5. Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.
6. Dacă cinev
a nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard.
7. Dacă rămâneți întru Mine și cuvintele Mele rămân în voi, cereți ceea ce voiți și se va da vouă.
8. Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceți roadă multă și să vă faceți ucenici ai Mei.
9. Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi; rămâneți întru iubirea Mea.
10. Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui.
11. Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi și ca bucuria voastră să fie deplină.
12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
14. Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.
15. De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
16. Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.
17. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
20. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.
21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
22. De n-aș fi venit și nu le-aș fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovățire pentru păcatul lor.
23. Cel ce Mă urăște pe Mine, urăște și pe Tatăl Meu.
24. De nu aș fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au și văzut și M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu.
25. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: "M-au urât pe nedrept".
26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
27. Și voi mărturisiți, pentru că de la început sunteți cu Mine.

metanoia2 25.11.2009 15:03:13

Cata bucurie mi-ai adus cu acest citat, aceste cuvinte as putea sa le citesc la nesfarsit, sunt datatoare de viata pur si simplu.
Fii binecuvantat frate!
Drept multumire, uite niste colinde frumoase:http://www.youtube.com/watch?v=lNNpm...aynext_from=PL

emiliulia 25.11.2009 15:22:12

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 185057)
Mai hranitoare decat cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos nu sunt nicaieri pe acest pamant, deci nu vreau sa va dau cuvinte omenesti ci cuvintele Domnului Iisus Hristos din Evanghelia dupa Ioan cap 15:

1. Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul.
2. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă.
3. Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.
4. Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine.
5. Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.
6. Dacă cinev
a nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard.
7. Dacă rămâneți întru Mine și cuvintele Mele rămân în voi, cereți ceea ce voiți și se va da vouă.
8. Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceți roadă multă și să vă faceți ucenici ai Mei.
9. Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi; rămâneți întru iubirea Mea.
10. Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui.
11. Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi și ca bucuria voastră să fie deplină.
12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
14. Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.
15. De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
16. Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.
17. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
20. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.
21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
22. De n-aș fi venit și nu le-aș fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovățire pentru păcatul lor.
23. Cel ce Mă urăște pe Mine, urăște și pe Tatăl Meu.
24. De nu aș fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au și văzut și M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu.
25. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: "M-au urât pe nedrept".
26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
27. Și voi mărturisiți, pentru că de la început sunteți cu Mine.

Am plans de suparare ,am plans de griji ,am plans de vorbe grele ,am indurat dar neam rugat la Dumnezeu si Maicii Domnului sa ne ajute sa ne aline sufletele si sa dea lacrimi de bucurie pa chipul tuturor si al nostru am fost la biserici si neam rugat la Icoana Facatoarei de Minuni cu lacrimi in ochi si nu am cazut prada vorbelor si greutatii dar Dumnezeu va trimis la noi sa fiti alaturi de noi oameni cu suflet mare ,Dumnezeu va va rasplati si noi cu acatiste si rugaciuni caci mare este puterea lui Dumnezeu si randuieste asa .Doamne ajuta si Dumnezeu sa ne intareasca in credinta .Amin.

geo.nektarios 25.11.2009 15:28:20

Citat:

În prealabil postat de metanoia2 (Post 185065)
Cata bucurie mi-ai adus cu acest citat, aceste cuvinte as putea sa le citesc la nesfarsit, sunt datatoare de viata pur si simplu.
Fii binecuvantat frate!
Drept multumire, uite niste colinde frumoase:http://www.youtube.com/watch?v=lNNpm...aynext_from=PL

Daca vrei sa descarci de pe acest site de la sectiunea audio sau video (stii ca nu se poate descarca) uite aici link-ul de la un program pe care sa il instalezi si poti descarca ORICE de pe ORICE site, fie video sau audio! http://mirror3.internetdownloadmanager.com/idman518.exe
Programul se numeste internet download manager!

metanoia2 25.11.2009 15:31:18

Multumesc, mi-as dori mult sa pot downloada orice doresc dar nu am internet decat la servici si nu pot din cauza administratorului(imi afiseaza ca nu poate instala ca nu imi permite administratorul), asta mi s-a intamplat si cand am vrut sa iau de pe net Iisus din Nazareth.

emiliulia 25.11.2009 15:45:06

RUGACIUNE LA NECAZURI SI SUPARARI

Doamne, viforul necazurilor se ridica asupre mea si intristarile chinuitoare ma ingrozesc, dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti toata pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt nenumarati. La Tine, deci, scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie.
Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase, Dumnezeule, si Tie marire inaltam Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Amin. RUGACIUNE DE MULTUMIRE PENTRU BINEFACERILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Darueste-mi liniste si ma invredniceste ca in toate zilele vieti mele totdeauna multumire sa-Ti a
dumitrescu emil: aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.

Marimira 25.11.2009 15:52:20

Aceasta rugaciune mi-a atins sufletul...

Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.
Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.
Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

Marimira 25.11.2009 15:59:13

Citat:

În prealabil postat de emiliulia (Post 185082)
RUGACIUNE LA NECAZURI SI SUPARARI

Doamne, viforul necazurilor se ridica asupre mea si intristarile chinuitoare ma ingrozesc, dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti toata pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt nenumarati. La Tine, deci, scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie.
Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase, Dumnezeule, si Tie marire inaltam Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Amin. RUGACIUNE DE MULTUMIRE PENTRU BINEFACERILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Darueste-mi liniste si ma invredniceste ca in toate zilele vieti mele totdeauna multumire sa-Ti a
dumitrescu emil: aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.

:53:Multumesc!

Multumesc pt.ca ai inserat aceste rugaciuni..aici si acum aveam nevoie sa spun prima rugaciune...si poate nu-mi statea in cale s-o caut..dar mi-a rasarit in fata exact cand aveam nevoie sa spun lucr.acelea...
pe a doua doream s-o inserez si eu ..era simtirea mea din momentul in care ati inserat-o dvs.

Dzeu sa fie alturi de noi si sa ne ajute in momentele "imposibile" ale vietii noastre, in necazurile pe care le simtim greu de trecut!
Ar fi bine ca in fiecare topic sa vina cineva si sa insereze o rugaciune zilnic..cred ca asta i-ar ajuta pe multi dintre noi, pe mine in mod sigur.
Doamne ajuta!

emiliulia 27.11.2009 11:25:04

Doamne ajuta

Acatistul Sf. Ierarh Nicolae

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Condacele si Icoasele

Condacul 1 :

Cel ce versi mir de mult pret la toata lumea si mie celui nevrednic si mai mult decat toti pacatos, daruieste-mi ca sa-ti aduc tie cantare, Parinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai indraznire catre Dumnezeu, slobozeste-ma din toate necazurile ca sa cant tie : bucura-te, Sfante Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni!

Icosul 1 :

Aratatu-te-ai in vis imparatului celui cinstitor de Dumnezeu si pentru moartea voievozdor acelora l-ai ingrozit pe el si degrab ascultand de porunca ta, Nicolae, a poruncit ca sa-i libereze pe dansii. Pentru aceea ei au fost cuprinsi de bucurie si de frica, iar eu cu dansii graiesc tie, Sfinte Nicolae :

Bucura-te, capul cel sfintit;
Bucura-te, cel ce ai sfaramat capul cel diavolesc cu rugaciunile tale;
Bucura-te, slujitorule al Imparatului tuturor;
Bucura-te, ajutatorul celor credinciosi;
Bucura-te, intarirea Ortodoxiei;
Bucura-te, pierzatorul celor fara de lege;
Bucura-te, cel ce esti insuflat cu suflarea Duhului Sfant;
Bucura-te, cel ce ai pierdut viforul multimii zeilor;
Bucura-te, cel ce esti dimpreuna vorbitor cu ingerii;
Bucura-te, izgonitorul demonilor;
Bucura-te, graiule al dumnezeiestilor cuvinte;
Bucura-te, cel ce ai astupat gurile ereticilor;
Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni !

Condacul 2 :

Pe pamant, al doilea Inaintemergator te-ai aratat, Nicolae, spre mustrarea faradelegilor; ci acela a mustrat pe Irod, savarsitorul faradelegii, iar tu ai rusinat pe Arie cel orbit cu eresul; si toata lumea ai voit sa o curatesti de invataturile lui cele nedrepte, si turma ta a o lumina, ca un parinte si invatator. Pentru aceea cantam lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 2 :

Vrand dimineata, Avlavie, dupa porunca imparatului, sa scoata pe cei legati din temnita la taiere, tu, cu minunile tale, mai inainte ai apucat prin vis si ingrozindu-l pe el, ai zis : nimic sa nu faci barbatilor acestora, ca nevinovati sunt spre taiere; pentru aceea si noi cu dansii graim tie, Nicolae marite :

Bucura-te, mare facatorule de minuni;

Bucura-te, grabnic ajutatorule;
Bucura-te, cald folositorule;
Bucura-te, cercetatorul celor necajiti;
Bucura-te, limanul cel lin al celor inviforati;
Bucura-te, mangaierea celor ce plang;
Bucura-te, hranitorul celor flamanzi;
Bucura-te, povatuitorul celor orbi;
Bucura-te, bogatia saracilor;
Bucura-te, toiagul cel tare al batranetilor;
Bucura-te, cununa Bisericii;
Bucura-te, parintele saracilor si bun daruitorule;
Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni!

Condacul 3 :

Am auzit, Nicolae, de minunile tale si m-am spaimantat, ca de bucurie si de frica fiind cuprins, ce am a raspunde, nu ma pricep. Ci tu, cu rugaciunile tale cele treze, lumineaza-mi mintea ca sa cant lui Dumnezeu dimpreuna cu tine : Aliluia !

Icosul 3 :

Arhanghelii cu ingerii se minuneaza, parinte, de credinta ta cea tare catre Dumnezeu; apostolii cu proorocii se lauda cu tine; oamenii cei dreptcredinciosi spre tine au nadejde. Pentru aceasta si eu, desi sunt nevrednic, graiesc tie, Sfinte Nicolae :

Bucura-te, cel ce impreuna-locuitor esti cu ingerii;
Bucura-te, cel ce aduci intristare diavolilor;
Bucura-te, cel ce esti slujiitor asemenea lui Grigorie Teologul in preotie;
Bucura-te, cu Ioan Gura de Aur dimpreuna vorbitorule;
Bucura-te, prietenul marelui Vasile;
Bucura-te, ca dimpreuna cu dansii tai eresurile;
Bucura-te, cel ce porti o credinta cu dansii;
Bucura-te, ca faci minuni spre impacare;
Bucura-te, ca tu cureti lumea de multimea zeilor;
Bucura-te, cel ce ai vorbit mai dinainte despre cinstirea Nascatoarei de Dumnezeu in Biserica;
Bucura-te, ca rusinand pe Arie inselatorul la sobor l-ai invins;
Bucura-te, ca pe fecioarele acelea le-ai oprit de la impreunarea cea desfranata cu ajutorul tau;

Condacul 4 :

O, mare facatorule de minuni Nicolae, desi pe fecioarele acelea vrea tatal lor sa le dea, pentru saracie, la desfranare, tu, parinte, mai inainte apucind, aur din destul tatalui lor ai dat. Pentru aceea, nepricepind ei de unde se facea aceasta, minunandu-se, au cantat lui Dumnezeu cantarea : Aliluia !

Icosul 4 :

Ca sa arati a ta mare milostivire catre cei saraci, preafericite, batranului noaptea intru ascuns trei legaturi de galbeni de aur ai dat, izbavindu-l pe el si pe fetele lui de la caderea in pacat. Pentru aceea auzi de la toti :

Bucura-te, vistieria milei lui Dumnezeu;
Bucura-te, primirea mai inainte a cunostintei Lui;
Bucura-te, datatorule al bunatataor lui Dumnezeu;
Bucura-te, hrana si bucuria celor ce alearga catre tine;
Bucura-te, paine de hrana neimputinata celor lipsiti;
Bucura-te, bogatie de Dumnezeu daruita celor ce vietuiesc in lipsa pe pamant;
Bucura-te, ridicarea grabnica a saracilor;
Bucura-te, limpede cugetare celor necajiti;
Bucura-te, ca esti bland ascultator celor neputinciosi;
Bucura-te, dulceata a toata lumea;
Bucura-te, mirele celor trei fete;
Bucura-te, izbavitorul necazurilor mele cu rugaciunile tale;

Condacul 5 :

Catre biserica ta mergand oarecand Vasile, sarguindu-se sa-ti aduca dar, a fost rapit de agareni si l-au dat pe el ostasii lui Amira stapanului lor spre slujba; iar parintii lui, desi erau intristati, insa n-au incetat a indrepta catre tine rugaciuni si, trecind ziua praznicului tau, de catre seara, l-ai pus pe el inaintea lor si, vazand ei aceasta minune, cu tine cantare de bucurie lui Dumnezeu cantau: Aliluia!

Icosul 5 :

Mergand fiul lui Agricola sa dea un pahar lui Amira a stat inaintea lui cu frica; iar tu, parinte, rugat fiind de parintii lui l-ai izbavit pe el din mainile lui in acel ceas; pentru aceea cu dansii graim tie, Nicolae, ca unui bun pastor;

Bucura-te, ierarhul Domnului;
Bucura-te, luminata propovaduire a crestinatatii;
Bucura-te, cel ce porti nume de biruinta;
Bucura-te, starpirea patimilor celor neroditoare;
Bucura-te, aducerea de roada a pomilor celor duhovnicesti;
Bucura-te, indreptatorul dreptcredinciosilor;
Bucura-te, pradarea paganatatii;
Bucura-te, doctorul cel fara de plata;
Bucura-te, ca in dar ai luat, in dar imparti tamaduiri;
Bucura-te, al celor neputinciosi bun pastor;
Bucura-te, cel ce izgonesti dintre noi pe slujitorii cei diavolesti;
Bucura-te, desfatarea a toata lumea;

Condacul 6 :

Minunata s-a aratat nasterea ta, Nicolae, credincios fiind tu pe pamant, din vremea nasterii tale; ca ai supt numai din sanul cel drept si de la sanul maicii tale te-ai cunoscut facator de minuni; pentru aceea si acum cu tine cantam lui Dumnezeu: Aliluia !

Icosul 6 :

De impresurarile diavolesti izbaveste pe oameni, parinte, cu rugaciunile tale, cel ce cu raurile sudorilor tale ai stins multimea zeilor celor pagani; pentru accea si acum daruieste vindecari neputintelor noastre, ierarhe, ca sa te laudam pe tine zicand :

Bucura-te, Nicolae;
Bucura-te, facatorule de minuni;
Bucura-te, ierarhe;
Bucura-te, preacuvioase;
Bucura-te, preafericite;
Bucura-te, cel ce esti cu nume mare;
Bucura-te, preamarite;
Bucura-te, hranitorul postitorilor;
Bucura-te, invatatoral infranarii;
Bucura-te, indreptarea celor rataciti;
Bucura-te, ca altceva nu stim sa graim fara numai : bucura-te;
Bucura-te, ca prin tine ne indestulam de lumina;

emiliulia 27.11.2009 11:27:54

Doamne ajuta

Condacul 6 :

Minunata s-a aratat nasterea ta, Nicolae, credincios fiind tu pe pamant, din vremea nasterii tale; ca ai supt numai din sanul cel drept si de la sanul maicii tale te-ai cunoscut facator de minuni; pentru aceea si acum cu tine cantam lui Dumnezeu: Aliluia !

Icosul 6 :

De impresurarile diavolesti izbaveste pe oameni, parinte, cu rugaciunile tale, cel ce cu raurile sudorilor tale ai stins multimea zeilor celor pagani; pentru accea si acum daruieste vindecari neputintelor noastre, ierarhe, ca sa te laudam pe tine zicand :

Bucura-te, Nicolae;
Bucura-te, facatorule de minuni;
Bucura-te, ierarhe;
Bucura-te, preacuvioase;
Bucura-te, preafericite;
Bucura-te, cel ce esti cu nume mare;
Bucura-te, preamarite;
Bucura-te, hranitorul postitorilor;
Bucura-te, invatatoral infranarii;
Bucura-te, indreptarea celor rataciti;
Bucura-te, ca altceva nu stim sa graim fara numai : bucura-te;
Bucura-te, ca prin tine ne indestulam de lumina;

Condacul 7 :

Avand vicleana cunostinta Arie a inceput a invata eresurile cele fara de Dumnezeu si a intrat in turma ta, ca un lup, vrand ca o fiara sa o apuce; dar tu, prealaudate, degrab alergand catre Stapanul, cu rugaciunile tale ai izgonit toata nebunia lui si ca pe o fiara cumplita l-ai surpat. Pentru aceea cu tine, Nicolae, cantam lui Dumnezeu, Celui ce ti-a dat tie aceasta putere : Aliluia !

Icosul 7 :

Mai inainte impotrivindu-te eresului lui Arie, cel de trei ori blestemat, ai rusinat a lui fara de Dumnezeu invatatura si ca pe al doilea Iuda surpandu-l l-ai lasat. Pentru aceea si noi graim tie neincetat :

Bucura-te, intaistatatorule pe scaunul Mirelor;
Bucura-te, mare ierarh al Lichiei;
Bucura-te, cale neratacita a celor ce inoata pe mare;
Bucura-te, timpan, care dai sunet de dumnezeiasca glasuire;
Bucura-te, chimval bine rasunator;
Bucura-te, trambita Sfantei Treimi;
Bucura-te, ca ai stricat trambita eresurilor lui Arie;
Bucura-te, zicea tie Constantin;
Bucura-te, a grait tie Avlavie;
Bucura-te, a adus tie tatal cu fetele;
Bucura-te, au grait Agricola cu Vasile;
Bucura-te, ca prin tine de mania potopului izbavindu-ne, pace cu Dumnezeu aflam;

Condacul 8 :

Minune dumnezeiasca te-ai aratat, fericite, celor ce alergau la biserica ta, de Dumnezeu purtatorule, de multe feluri de necazuri si navaliri izbavindu-i, parinte, pe cei ce dupa Dumnezeu, spre tine cu credinta si-au pus nadejdea, cantand : Aliluia !

Icosul 8 :

Ca cel ce ai indraznire catre Hristos, Nicolae, ca turma Lui pazesti de lupii cei vazuti si nevazuti si de catre cei ce scapa sub acoperamantul tau nu te intorci, si noua celor ce suntem invaluiti de ganduri si de lucruri viclene, da-ne mana de ajutor, parinte, ca sa te laudam pe tine zicand :

Bucura-te, Nicolae prealaudate;
Bucura-te, intarirea Mirelor;
Bucura-te, podoaba Lichiei;
Bucura-te, carmuitorule cel bun;
Bucura-te, ca dimpreuna cu ingerii salti;
Bucura-te, caci cu arhanghelii te veselesti;
Bucura-te, ca fara materie cu heruvimii slujesti Facatorului;
Bucura-te, ca pe Arie, diavolul cel intrupat, l-ai surpat;
Bucura-te, cel ce daruiesti bun miros;
Bucura-te, cel ce respingi mirosul cel rau;
Bucura-te, albeala, care speli patimile;
Bucura-te, roseala, care acoperi pacatele;

Condacul 9 :

Nu pricepem de unde vom incepe a-ti aduce lauda, parinte. Care cantare iti vom canta? Sau cu ce cununi te vom incununa ? Ca, de ne vom aduce aminte de voievozi, ne minunam; de Vasile, ne miram; despre fecioarele acelea, nu ne pricepem ce sa graim; de toti numai ne minunam si impreuna cu tine lui Dumnezeu, Celui ce ti-a dat tie cele preamarite, lauda Ii trimitem, cantand cantarea : Aliuia !

Icosul 9 :

Vazand Stapanul a toate neamul omenesc pierzandu-se cu eresul nebuniei lui Arie, pe tine te-a dat mustrator nebuniei lui. Dar tu, parinte, de la masa invataturii dumnezeiesti, ca pe un urat, l-ai lepadat; iar pe noi cu faramiturile Ortodoxiei ne miluiesti, ca sa cantam tie :

Bucura-te, Nicolae, Israelul cel nou;
Bucura-te, sabie ascutita, care tai nedumnezeirea;
Bucura-te, intarirea credinciosilor;
Bucura-te, omorarea celor fara de lege;
Bucura-te, cel ce ai luat Duhul Sfant ca un porumb;
Bucura-te, cel ce ineci duhurile cele viclene in marea cea de foc;
Bucura-te, porumbelul Domnului;
Bucura-te, cursa prinzatoare asupra celui viclean;
Bucura-te, cel ce daruiesti celor legati slobozire;
Bucura-te, ca ai legat eresurile cele fara de Dumnezeu;
Bucura-te, ca deschizi gurile ortodocsilor;
Bucura-te, ca legi gurile celor vicleni;

emiliulia 27.11.2009 11:28:58

Doamne ajuta

[Condacul 10 :

Auzit-am pe Vasile acela graind si inaintea tuturor spunand minunile tale, pe care le-ai facut cu dinsul, parinte; si minunandu-ne, am preamarit puterea ta cea data tie de Dumnezeu; ca tu, ca un bun pastor, degrab alergi catre cei ce te roaga pe tine si pentru toti te rogi lui Dumnezeu si Stapanului cantand : Aliluia !

Icosul 10 :

Izbaveste-ne, parinte, cu rugaciunile tale, ca si pe Vasile acela. Auzi-ne, preacuvioase, cu auzul tau, precum ai auzit pe voievozii cei legati. Da-ne mana de ajutor, Nicolae, precum ai dat celor ce fusesera invaluiti in mare, ca sa graiesc tie acestea :

Bucura-te, al doilea Moise
Bucura-te, tabla duhovniceasci;
Bucura-te, haina preotiei;
Bucura-te, mai inainte aratatorul dreptatii;
Bucura-te, intunecatorul nedreptatii;
Bucura-te, de Dumnezeu incununate ierarhe;
Bucura-te, cel ce ingradesti gurile celor hulitori de Dumnezeu;
Bucura-te, lumina cea aprinsa cu dumnezeiasca vapaie;
Bucura-te, ca ai stins vapaia cea diavoleasca;
Bucura-te, aur de Dumnezeu lamurit;
Bucura-te, ca ai afundat pe satana, ca plumbul in adanc;
Bucura-te, margaritar mult-luminos;

Condacul 11 :

Tu esti pastorul cel bun, Nicolae, ca pe turma ta o povatuiesti catre pasunea cea duhovniceasca si din izvorul raiului o adapi pe ea. Pentru aceea impreuna cu tine cantam lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 11 :

Pom al raiului fiind, fericite, ca ai stalpari de rugaciuni neincetate catre Dumnezeu, da-ne noua sub umbra acelora totdeauna a ne umbri ca sa graim tie:

Bucura-te, vietuitorule in locasul Celui Preainalt;
Bucura-te, cel ce ai inecat pe fiii diavolesti;
Bucura-te, pazitorul randuielii tale;
Bucura-te, mitropolite;
Bucura-te, ca ai rusinat basmul eresurilor lui Arie;
Bucura-te, maica multimii popoarelor pamantesti;
Bucura-te, rana multimii diavolilor;
Bucura-te, parinte si invatatorule;
Bucura-te, ca pe dascalul eresurilor l-ai rusinat;
Bucura-te, cel ce ai cinstit caruntetile, infrumusetandu-le cu intelepciune duhovniceasca;
Bucura-te, cel ce ai rusinat caruntelele lui Arie cele urate;
Bucura-te, ca prin tine ne-am invatat a ne inchina Ziditorului in Treime;

Condacul 12 :

Inlelepciunea ta cea intru tot cinstita pe Arie cel ratacit l-a rusinat, si mintea ta a stricat multimea zeilor; mantuieste si sufletele noastre cele ratacite si ne invata a canta cu tine lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 12 :

Cu inima ne-am spaimantat, cu sufletul ne-am tulburat, cu limba nu pricepem ce sa graim, fara numai acestea :

Bucura-te, cel ce esti mai mare intre preoti;
Bucura-te, cel ce esti intaistatator pe scaunul Mirelor;
Bucura-te, impreuna-sezatorule pe scaun cu apostolii;
Bucura-te, cel ce esti lumina inalta;
Bucura-te, cel ce ai surpat inaltariie gandurilor celor diavolesti ale lui Arie celui barfitor;
Bucura-te, radacina dumnezeiescului pom;
Bucura-te, ca ai taiat radacina eresurilor satanei;
Bucura-te, pomul cel sadit de ingeri;
Bucura-te, cel ce ai incuiat pe ingerul satanei intru adanc;
Bucura-te, liman lin al celor invaluiti;
Bucura-te, bun carmuitor al corabiei celei duhovnicesti;
Bucura-te, ca prin tine ne invrednicim de viata cea fara de sfarsit;

Condacul 13 :

( acest condac se zice de trei ori )

O, preaminunate parinte Nicolae, plangem si alergam catre al tau sprijin, aducand tie acum aceasta putina rugaciune, ca sa ne izbavesti de chinul cel de veci cu rugaciunile tale, ierarhe prealaudate, si ne invredniceste vesnicei imparatii, ca dimpreuna cu tine sa cantam cantarea lui Dumnezeu : Aliluia !

O, preaminunate parinte Nicolae, plangem si alergam catre al tau sprijin, aducand tie acum aceasta putina rugaciune, ca sa ne izbavesti de chinul cel de veci cu rugaciunile tale, ierarhe prealaudate, si ne invredniceste vesnicei imparatii, ca dimpreuna cu tine sa cantam cantarea lui Dumnezeu : Aliluia !

Apoi se zice iarasi Icosul intai

Aratatu-te-ai in vis imparatului celui cinstitor de Dumnezeu si pentru moartea voievozdor acelora l-ai ingrozit pe el si degrab ascultand de porunca ta, Nicolae, a poruncit ca sa-i libereze pe dansii. Pentru aceea ei au fost cuprinsi de bucurie si de frica, iar eu cu dansii graiesc tie, Sfinte Nicolae :

Bucura-te, capul cel sfintit;
Bucura-te, cel ce ai sfaramat capul cel diavolesc cu rugaciunile tale;
Bucura-te, slujitorule al Imparatului tuturor;
Bucura-te, ajutatorul celor credinciosi;
Bucura-te, intarirea Ortodoxiei;
Bucura-te, pierzatorul celor fara de lege;
Bucura-te, cel ce esti insuflat cu suflarea Duhului Sfant;
Bucura-te, cel ce ai pierdut viforul multimii zeilor;
Bucura-te, cel ce esti dimpreuna vorbitor cu ingerii;
Bucura-te, izgonitorul demonilor;
Bucura-te, graiule al dumnezeiestilor cuvinte;
Bucura-te, cel ce ai astupat gurile ereticilor;

si Condacul intai

Cel ce versi mir de mult pret la toata lumea si mie celui nevrednic si mai mult decat toti pacatos, daruieste-mi ca sa-ti aduc tie cantare, Parinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai indraznire catre Dumnezeu, slobozeste-ma din toate necazurile ca sa cant tie : bucura-te, Sfante Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni!

Dupa aceea se citeste aceasta

RUGACIUNE

O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta; izbaveste turma lui Hristos de lupii cei ce o rapesc pe ea, si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin sfintele tale rugaciuni de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noim, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica; si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvintul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata lina si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca, si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invredniceasca. Amin.

emiliulia 28.11.2009 09:25:43

dragii nostri

RUGACIUNE SF.ANDREI, CEL INTAI CHEMAT

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim. Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu sintem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adincul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfint Numele Tau, in vecii vecilor. Amin.

emiliulia 05.12.2009 09:16:08

Doamne ajuta

Un Sfant Nicolae fericit cu sanatate si tot ce va doriti ,Doamne ajuta la toata lumea.

emiliulia 16.12.2009 13:00:24

Craciun fericit

Va dorim din suflet un Craciun fericit alaturi de toti cei dragi dumneavoastra cu multa sanatate si bucurii si anul sa va aduca multa credinta si putere de munca ,de departe de voi si cu sufletul mereu ne gandim la dumneavoastra cu drag ,Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute sa ne ajute si pe noi .La multi ani ,cu mult drag familia Dumitrescu dumitru emil ,.

elizabeta 16.12.2009 14:35:37

Citat:

În prealabil postat de emiliulia (Post 191765)
Va dorim din suflet un Craciun fericit alaturi de toti cei dragi dumneavoastra cu multa sanatate si bucurii si anul sa va aduca multa credinta si putere de munca ,de departe de voi si cu sufletul mereu ne gandim la dumneavoastra cu drag ,Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute sa ne ajute si pe noi .La multi ani ,cu mult drag familia Dumitrescu dumitru emil ,.

Si voua sa va dea Domnul intelegere, dragoste, crestere in toate, dar mai ales pace casei voastre! Amin.

emiliulia 02.01.2010 20:17:23

sarut mana si la multi ani tuturor

dragii nostri va dorim din inima un calduros la multi ani si tot ce va doriti dumneavoastra in acest an ,fie ca acest an sa va aduca multa prospetime in tot ce va doriti ,copilasii nostri sunt bine cresc eu nu mai lucrez ma dat afara mau anuntat inainte de craciun ca nu mai lucrez la firma deoarece nu au de lucru in aceasta iarna deloc si nu ma pot plati si inca nu miam gasit deloc dar merg la taiat stuf in balta si iau 4 lei pe un snop macar 30 de lei sa castig pe zi pana mai trec sarbatorile ca acum nimeni nu angajeaza foarte greu ne este da sa fie sanatate ceea ce va doresc si voua tuturor eu nu mai am net am intrat de la un vecin dar celor care doresc sa vb cu noi va dau un nr unde ne gasiti 0748631153 ,dumnezeu sa va ajute si sa va dea tot ce doriti cu sanatate tuturor,multumesc pentru tot doamna mirela mereu sunteti in rugaciunile noastre .

emiliulia 03.01.2010 20:56:00

va multumim din suflet

Multumim ca sunteti alaturi de noi in aceste momente care pentru noi sunt foarte rele avand in vedere ca nu stim cum sa ne descurcam si dumneavoastra sunteti mereu alaturi de noi si ne ajutati poate in curand voi putea pune si niste poze cu familia mea si eu pe acest forum ,va doresc din suflet sanatate si putere de munca sa treceti cu bn peste orice ,daca doriti sa ne ajutati puteti sa ne sunati sau sa ne trimiteti un email pe adresa dumi_emil@yahoo.com ,nu avem alt ajutor de nicaieri va suntem recunoscatori si va punem mereu in rugaciuni si acatistele noastre pentruca nu avem cum sa va intoarcem darul inapoi rugativa si pentru noi scumpii nostri prieteni care neati fost si ne sunteti alaturi poate voi putea rezolva si eu sa intru inapoi la un servici cat de curand ca cu cat avem nu ne putem descurca deloc ,Dumnezeu sa va ajute si sa va calauzeasca pasii sa ne ajute si pe noi .Amin.

gabrielacoada 13.01.2010 15:37:03

mesaj din partea familiei Dumitrescu

Multumim d-nei sau d-lui anonim pentru tot.
Vom posta aici din nou datele noastre de contact pentru cei care au inima buna si doresc sa ne ajute sa iesim din aceasta situatie trista in care am ajuns... fara loc de munca si cu trei copilasi care plang de foame.

Banca Transilvania SUCURSALA TULCEA STRADA BABADAG NR 15 BL7 PARTER
NR CONT: RO09BTRL03701201T06955XX in lei
RO081BTRL03704201T06955XX IN EURO
Cod SWIFT: BTRLRO22

Titular : DUMITRESCU DUMITRU EMIL

dumi_emil@yahoo.com

Multumim tuturor care ne-au ajutat pana in prezent si pentru care inaltam rugaciuni la Dumnezeu.
Va rugam nu ne lasati copii sa rabde de foame.
Doamne ajuta!

emiliulia 14.01.2010 13:19:40

Doamne ajuta

Multumim din suflet doamnei sau domnului anonim datorita dumneavoastra am putut plati chiria si am luat de mancare am pus si voi pune in continuare acatist pentru raposatul bunic al dumneavoastra Dumnezeu si Maica Domnului sal ierte si sal ea dea drapta Tatalui iar pe dumneavoastra si familia dumneavoastra sa va ajute si sa va dea tot ce va doriti caci neati ajutat foarte mult si nu ne putem gasi cuvinte de multumire in fata tuturor ,Dumnezeu sa ne ajute sa iesim din aceasta incurcatura care suntem ,cu ajutorul unor oameni cu suflet mare am reusit sa ne platim chiria caci cu serviciul nu sa pututrezolva nimic mai merg cu ziua sa fac banuti de mancare cand gasesc ,ne este foarte greu si va imploram din suflet daca aveti posibilitati sa ne ajutati caci numai cu ajutorul oamenilor cu suflet mare putem depasi aceasta situatie ,sotia mea sa apucat de impletit si crosetat eventual sa le vindem pentru a le gurii ,nu intru des pe forul deoarece nu mai am internet dar care doriti sa ne ajutati cu orice puteti trimite la adresa care a postato Doamna Gabriela care ne cunoaste foarte bine ,va doresc din suflet multa sanatate in primil rand caci este cel mai important caci Dumnezeu ne ajuta prin credinta care o avem ,Doamne ajuta .

emiliulia 01.02.2010 09:01:53

Doamne ajuta

Dragii nostri ,in primul rand sarut mana si buna ziua cu respect ,stiu ca multi prieteni asteapta vesti despre noi cum mai suntem si cum ne mai descurcam cu sanatatea suntem cam rau cristi este cam racit si eu sunt cu o mana ranit in urma unui accident nu miam gasit nici de lucru ne descurcam foarte greu in aceste momente mai ales ca eu acum nu prea pot sa mai fac nimic din cauzei rani cam mi sa facut de la stuf ,mia intrat in palma cosia la taiat stuf si mi sa infectat acum sa dat drumul la infectie dar tot mai iau antibiotice .Este tare greu va spun din suflet sunt cu moralul la pamant si mie tare frica sa nu fac o depresie din cauza grijilor si a datoriilor deja avem la administratie si nu stiu cum ii vom da ca proprietarul este tare suparat pe noi ca nu achitam ,Iuliana lucreaza matura scarile unui bloc si ea 200 de lei pe luna ,e tare greu va spun sincer si vreau sa va rog din inimi sa nu ne uitati si sa va rugati pentru noi sa iesim din acest impas care suntem ,stiu ca multi dintre voi va rugati pentru noi si va rog din inima sa va rugati in continuare ca cu ajutorul lui Dumnezeu sa trecem peste aceste necazuri va rugam din inima si care doreste sa ne ajute ajutatine ca nu avem pe nimeni de ajutor inafara de Maica DOmnului ,Dumnezeu si Iisus Hristos ,va multumesc si sa stiti ca ne rugam pentru toti in fiecare acatist si la fiecare sluzba care mergem ne rugam atat pentru voi cat si pentru noi ,daca doriti sa ne vizitati sau sa vb cu noi cu un sfat sau o vb buna tare near fi de folos in aceste momente ,noi speram ca sunteti sanatosi si bine si Dumnezeu sa va dea tot binele din lume cu sanatate si tot ce va doriti caci speranta este in puterea lui Dumnezeu si daca ne rugam cu credinta si lacrimi ne ajuta ,cred ca Dumnezeu ma intarit si nu am cazut intro depresie ,copii cresc si cand voi putea voi mai pune niste poze cu noi si sper in curand caci sunt multi care doresc sa ne vada ,va doresc din suflet multa sanatate si bucurie in familie cu Doamne ajuta ,nu ne lasati va rugam din suflet rugativa pentru noi ,ajutatine ,Dumnezeu sa va ajute si sa va dea sanatate ,numai bine va dorim si Doamne AJUTA .

emiliulia 01.02.2010 13:47:52

Doamne ajuta

Doamne ajuta si Dumnezeu sa va rasplateasca pentru ca sunteti alaturi de noi ne vom ruga pentru toti cu sanatate spor in casa si bucurii ,Doamne ajuta .

emiliulia 08.02.2010 12:09:13

dragii nostri

in primul rind ii multumesc din suflet in numele familiei mele doamnei sau domnului anonim care este alaturi de noi in continuare ajutorul dumneavoastra este tare binevenit in aceste momente in care ma simt tare neputincios fata de familia mea .Am pus pomelnic pentru domnul aurel Dumnezeu sal odihneasca in pace aveti un suflet mare si mereu ma rogpentru dumneavoastra si familia cu toti cei dragi.Am platit la bloc 270 de lei am schimbat butelia si am mai luat deale gurii in casa copii sint bine ne asteapta 3 zile inportante e ziua lor emilian face 3 ani in 27 februarie pe 8 martie cristian face 1 an iar ionica face 7 ani pe 24 martie eu am fost chemat pe 1 martie la servici imi dorescdin suflet sa treaca timpulmai repede sa incep serviciul ne este greu mai sint putine zilesi vine chiria si nu stiu ce vom face multa suferinta este in ziua de astazi si multi oameni care nu pleaca capul in fata lui Dumnezeu si el judeca pe fiecare dupa cum stie.Rugativa la Dumnezeu si Maicii domnuluipentru noi si noi ne rugam neincetatpentru toti cind merg la biserica ma simt usuratsufleteste Dumnezeu ia trimis spre noipe unii oameni si ii multumesc din suflet zi de zi.Marog la Dumnezeu satreaca si luna asta sa pot lucra ca tare este greu pentru noi ma uit la emilianca ia ramas papucii mici si nu pot lua altii plinge citeodata ca il dor degetele .Dragii nostriDumnezeu si Maica domnului sa va ajute pe toti va doresc din suflet sanatate multa si tot ce va doriti in primul rind sanatate si multumiri.Ramineti alaturi de noiuasacum ati fost si sinteti ca o familie pentru noi.Doamne ajuta.AMIN

gabrielacoada 11.02.2010 11:47:05

un ajutor pentru familia Dumitrescu!

Familia Dumitrescu trece printr-o perioada extrem de grea. Sunt in pragul deznadejdii pentru ca si sotul Iulianei, Emil, a ramas fara serviciu, asa cum s-a intamplat cu foarte multi romani in ultimul timp. Spuneam ca au ajuns in pragul disperarii pentru ca nu mai au cu ce plati chiria, ca sa nu mai vorbim de mancare pentru cei mici. Emilian nu are incaltaminte...
In speranta ca mai sunt oameni cu situatie financiara sau materiala ceva mai buna si sunt dornici sa ajute, lansez acest mesaj prin care fac apel la mamicile care au hainute sau incaltaminte pentru copii de 1 an, 3 ani sau 7 ani si nu le mai folosesc, faceti un bine acestei familii atat de incercata de-a lungul timpului.
De asemenea daca exista cineva care poate sa ajute financiar pentru a-si putea plati chiria pe luna aceasta, ca sa nu fie nevoiti sa stea pe strazi cu copii.

Binecuvantarea Domnului sa fie peste voi si sa va dea putere sa mergeti mai departe, draga Iuliana si Emil, si sa reusiti sa oferiti un viitor sigur copilasilor vostri, cu care v-a binecuvantat Dumnezeu. Ei sunt nevinovati si atat de frumosi si foarte bine educati. De aici se vede ca sunteti parinti buni, dispusi sa de-a totul si sa faca totul pentru copii lor.
Doamne ajuta!

emiliulia 15.02.2010 08:33:27

Doamne ajuta

Dragii nostri in primul rand vreau vreau sa va doresc sanatate si tot ce va doriti dumneavoastra cu toti cei dragii voua. Noi nu suntem bine deloc inca nu am reusit sa ne platim chiria mai avem 5 zile de ragaz simi doresc sa reusim cunva sa trecem si peste asta stiu ca ati facut mult bine ptr noi mai ales domnul sau doamna anonima mereu neti fost alaturi nu stiu de unde vom plati chiria ca deja gazda noastra nu ne mai intelege se zice bn ca cel ce are si nu cunoaste saracia greu ajuta saracul el nu are familie si greutati el stie ca tu trebuie sai dai doar tare greu ne este ne descurcam foarte greu cu mancarea doua zile emil a baut ceai cu o felie de paine pentru ca erau cativa cartofi si am facut o supa la cei mici ca sa aiba ei si nu neam lipit de ea nici sa o gustam desi copii nostri ne zicea mami tati nu mancati si voi noi le ziceam ca mai tarziu ,tare greu ste va spun cu mana pe inima sa te gandesti ce fac maine de astazi de mancare stresul si grijile te doboara ,mias fi dorit din suflet sa am o prazitura sai pun o lumanare sai dau lui emilian de ziua lui pe 27 februarie dar stiu ca nu voi avea ma multumesc daca voi avea o felie de paine pentru el sa manance ,nu mai zic de cristi care mai sunt cateva saptamani si face 1 an si fiecare parinte isi doreste sai faca tort de 1 an eu ma rog sa fie sanatos si sa creasca mare sa invete sa mearga la o scoala buna sa aibe un viitor reusit ca si pentru ceilati copilasi sa reuseasca in viata sa nu aibe parte de necazuri si viata lor sa fie un vis frumos de asta de mici ei se roaga fac metanii si merg la biserica sa creada in Dumnezeu caci Dumnezeu nui uita niciodata ca sunt minunati rugativa ptr noi sa iesim din acest impas sa mergem mai departe sa reusim sa ne implinim visul crescandune copii caci grijile si supararile ne macina sufletul ,daca nu ne platim chiria gazda noastra ne da afara si atunci chiar vom muri de suparare ajutatine va imploram pentru copilasii nostri care sunt minunati ,sunt viata noastra toata si sufletul nostru nu am rezista sa stam cu ei pe strada daca aveam unde merge sa stam mergeam dar nu avem si cum chiriile sunt scumpe nu ne permitem si nu avem ce sa facem nu putem risca sa stam in strada ,va rugam mai plecati odata capul catre necazul nostru si rugativa pentru noi caci printre dumneavoastra sunt si oameni cu suflet foarte mare care daca near cunoaste ar vedea ca suntem o familie minunata chiar daca avem lipsuri si necazuri ,nu ne lasati puneti un acatist pentru noi caci si noi ne rugam pentru dumneavoastra ,emil,iulia ,ioana , emiliam , cristian, Doamne ajuta si multa sanatate va dorim si Dumnezeu sa va ajute sa ne ajute si pe noi.

emiliulia 17.02.2010 20:17:18

Doamne ajuta

Dragii nostri ,suntem intro situatie critica riscam sa perdem unde stam din cauza neplatii la chirie suntem disperati de suparare nu ne gasim cuvintele de greutatile care neapasa in aceste momente nu stiu ce sa facem ,dragii nostri ajutatine cum puteti sa putem plati chiria mai avem doua zile apoi ne da afara nu ne intelegem cu gazda prin cale amiabila sa ne astepte avand in vedere ca nu are copii si are de toate nu ne poate intelege va rugam din inima ajutatine cu cat puteti sa iesim din acest necaz 200 de ron atat ne costa chiria iar noi nu avem de unde lua respectiv eu nu lucrez pana in martie iar ce castiga iulia ne ramane de mancare ,cat cu incaltaminte pentru cei mici nu avem pe emilian nul scot nicaieri ca nu mai am papuci pentru el iau ramas mici sil dor degetelele ,va imploram ajutatine sa iesim din aceasta greutate care ne apasa si nu stim cum sa iesim din ea ,poate sunt mame care au incaltari pentru 3 anisori si nui mai foloseste datii pentru ai nostri ca nu ne permitem sai luam in acest moment va rugam sa nu ne lasati cu cat puteti sa strangem sa platim chiria ati face o mare bucurie pentru noi Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute sa ne ajute si pe noi toate datele sunt aici Dumitrescu Dumitru Emil titular ,banca transilvaniei sucursala tulcea ,strada babadag nr 15 bloc 7 parter cont in lei RO09BTRL03701201T06955XX IAR ADRESA UNDE STAM ESTE STRADA ALUNISULUI NR 9 ,BLOC E1 SCARA A,APARTAMENT 19 ,va multumim din suflet adresa de email dumi_emil@yahoo.com daca vreti sa vb cu noi .Doamne ajuta si sanatate la toata lumea .

alinutza109 17.02.2010 23:23:32

Rugăciune către Sfântul Duh - pentru vindecare

Doamne Duhule Sfânt,Dumnezeule Atotfăcător, Atotștiutor, Atotvindecător ajută-ne întărește-ne, vindecă-ne pe noi și pe toți acești ai noștri copii, frați, surori, părinți, rude, prieteni, cunoscuți (nume)și mai ales necunoscuți, bolnavi cu boli grave sau foarte grave, transmisibile sau netransmisibile, care Ți se roagă Ție Doamne și mai ales pe cei care nu Ți se roagă, că nu știu, nu pot sau nu cred, vindecă-i Doamne de boli, după Marea Milă a Ta. Scoate-ne din rău și ne călăuzește la bine, că noi cu smerenie și cu dragoste Îți mulțumim pentru toate! Doamne Dumnezeule Cel Mare, Care ai cea mai mare știință și putere, vindecă-i pe toți acești robi ai Tăi, de bolile lor știute și neștiute de ei. Vindecă-i Te rugăm, de reaua lucrare a duhurilor rele, de vrăji, de farmece, de relele descântece făcute de necredincioși, de fermecători, de vrăjitori, de vrăjitoare și de toți cei care lucrează cu răul. Fie ca prin lucrarea Razelor Tale Sfinte și prin Puterea Ta Cea Mare, bolile acestora, să fie vindecate spre Slava Numelui Tău Cel Sfânt, pentru a se putea vedea Puterea Ta Cea Mare și binefăcătoare asupra acestor suferinzi, iar vrăjitorii, descântătorii, fermecătorii, răii să nu aibă parte de lucrarea lor cea rea. Duhule Sfânt, sfarmă, distruge, risipește și spulberă tot răul care vine de la lucrătorii răului, de la toate duhurile rele ori de la forțele oarbe care se nasc în Univers și pot acționa asupra noastră. Transformă tot întunericul din noi și din jurul nostru în lumină sfântă, vindecătoare. Dăruiește-ne toată iubirea după care tânjește sufletul fiecăruia dintre noi. Ocrotește-ne și întărește-ne cu Puterea Ta nemăsurată, atât pe noi, cât și pe urmașii noștri. Ocrotește România și românii de peste tot Pământul. Slavă Ție Doamne, Slavă Ție! Amin!

alinutza109 17.02.2010 23:24:35

Rugăciune către Domnul Iisus - pentru ridicarea din boală

Doamne Iisuse Hristoase, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, să chemi la pocăință pe cei păcătoși și ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră, din adâncul inimii Te rugăm să primești sme­rita rugăciune a noastră, pentru cei încercați de boală! Mântuiește-i, Doamne, precum știi, ca un Bun și Iubitor de oameni și rânduiește totul spre fo­losul lor. Că noi neputincioși suntem și nu îi pu­tem ajuta dacă nu ne vei lumina cu Harul Tău. De e Voia Ta, îi poți pedepsi precum se cade pentru păcatele lor, tămăduindu-i cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor Priceput, pre­cum vei vrea. Cădem înaintea Ta și Te rugăm, îndură-Te de robii Tăi (numele), potolește-le fierbințeala, alină-le sufe­rința, ridică-i din patul durerii. Să le fie această încercare prin care trec spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă le este de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie Doamne Voia Ta! Dăruiește-le lor răbdare și liniște, alungând de la ei toată frica și toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheați de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-i, Iubitorule de oameni, ca văzând ei Mila Ta, să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căință și de mulțumire, ca să se învredni­cească să audă Glasul Tău Cel Sfânt: Iertate îți sunt păcatele! Slavă și mulțumire Îți aducem Ție, Doamne, pentru ajutor și pentru toate milele Tale! Amin!

alinutza109 17.02.2010 23:25:52

Rugăciune către Domnul Iisus - pentru tămăduire
Doamne Iisuse Hristoase,FiulLuiDumnezeușiMântuitorulLumii,miluiește-ne,ajută-ne, tămăduiește-ne de bolile sufletului, ale minții și ale trupului. Îndrumă-ne pe calea cea bună, așa cum i-ai îndrumat pe toți Sfinții din toate veacurile. Dumnezeule Darnic, Preasfânt și Preaplin de Iubire, Care pe mulți i-ai tămăduit, i-ai ocrotit, dăruindu-le învățătura sfântă, precum și multe alte daruri sfinte, dă-ne și nouă un strop din Harul Tău Cel Sfânt, așa cum ai dat Sfinților, care Te-au ascultat, tămăduiește-ne, învață-ne și ajută-ne să rămânem pe calea cea bună. Doamne Iisuse milostivește-Te spre robii Tăi (numele) și dă-ne nouă, celor dragi nouășituturor oamenilor, tămăduire și tot ce este de folos sufletelor, spiritelor, minților și trupurilor noastre, pentru ca lucrând bine și cu spor să ajungem în Împărăția Cerurilor. Doamne, Tămăduitorul Cel Mai Mare și Vindecătorul Tuturor celor care aleargă spre Tine, ca Cel care ai puteri nebiruite, Te rugăm să ne izbăvești de bolile sufletești și trupești că pe Tine Te lăudăm, Te slăvim și Ție Îți mulțumim, noi robii Tăi. Amin!

emiliulia 19.02.2010 22:45:26

Doamne ajuta

Dragii nostri va multumesc din suflet tuturor care sunt alaturi de noi fara de care nu puteam plati chiria neati salvat de multe ori si acum ma rog pentru dumneavoastra dragii nostri ca pentru noi cu sanatate si tot ce va doriti ,ma rog la Dumnezeu ca situatia in care ne aflam sa revina la normal sa scapam din situatia asta ma uit la iulia si seara plange si se roaga in casa pentru putere si credinta ,multi oameni sunt necaziti si neputinciosi din cauza greutatii altii isi iau zilele iar altii cad prada pacatelor .Noi insa cu credinta in Dumnezeu trecem greu mai mult cu ajutorul oamenilor cu suflet mare peste tot ce ne doboara cu zile ,sunt oameni si oameni atat cat avem credinta mare in Dumnezeu si ne rugam cu credinta Dumnezeu ne ajuta cand nu ne asteptam sau cand suntem in pragul disperarii asa cum o persoana foarte importanta pentru noi nea salvat mereu cand nici nu ne asteptam sii datorez mult ,ma voi ruga mereu cu familia mea pentru domnul aurel si du,neavoastra ,Dumnezeu sa va dea sanatate la toti si tot ceva doriti si noua putere sa avem ce sa le punem pe masa copiilor nostri o felie de paine si ce da Dumnezeu pe langa cei care vor sa ne mai intinda o mana de ajutor sau sa se roage pentru noi va rugam sa ne ajutati Dumnezeu va da darul inapoi tatal sotiei mele Bucevschi Vasile acum doi ani a fost omorat de atunci sotia mea nu este zi sa nu mearga la sluzba sa se roage pentru el ,pentru ea a fost un soc foarte mare il viseaza mereu ca e imbracat in alb si o cheama sa mearga cu el dar chiar acolo unde la gasit nu stiu ce inseamna ea dat de pomana a pus mereu acatist pentru el ,va rugam rugativa pentru noi si care poate sa ne ajute ajutatine sa iesim din acest impas greu in care ne aflam cu ce puteti dumneavoastra ,emailul nostru este dumi_emil@yahoo.com ,Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute sa ne ajute si pe noi .

emiliulia 19.02.2010 22:52:28

Doamne ajuta

3 atașament(e)
multumim pentru rugaciuni cateva poze cu copii daca puteti sa le vizualizati ,Doamne ajuta .

gabrielacoada 22.02.2010 10:34:21

Bunul Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute sa iesiti din acest mare impas. Sunt convinsa ca ajutorul Lui va fi neintarziat vazand credinta voastra. Mesajele voastre sunt pline de suferinta si mai mult ca sigur vor ajunge la inimile robilor lui Dumnezeu care au dragoste fata de aproapele lor.
Ma voi ruga mereu sa aveti ce pune pe masa copilasilor vostri. Si voi trebuie sa aveti grija sa va hraniti bine ca sa aveti putere sa va ajutati copilasii sa creasca mari si in siguranta.
Va imbratisez cu drag.
Doamne ajuta!

emiliulia 22.02.2010 19:48:55

Doamne ajuta

4 atașament(e)
Multumim tuturor pentru tot ceea ce faceti pentru noi ,am ajuns sa vorbesc singur de la suparari simt ca nu mai pot sa ies din acest necaz care pe mine ma doboara ma doare pentru copii mei numi gasesc linistea parca zilele mele sunt numarate nu stiu cat voi mai rezista din cauza situatiei in care ma aflu cu familia mea orice ma enerveaza si nu ma pot calma ma simt strsat si enervat mereu din cauza supararilor ,nu stiu daca cineva ar putea sa reziste atata stres si griji ,nu mai am putere sa lupt ma doboara grija ca ziua de maine este din ce in ce mai grea nu mai rezist credetima va rog din suflet ajutatima sa ies din aceasta luna si rugativa sa nu cad intro depresie din care sa nu mai pot iesi in doua luni am slabit 10 kg din cauza supararii si grijii de maine pot slabi piele si os numai sa traiesc sami vad copii crescuti si fara griji .Va rog din suflet sa ma ajutati singura mea speranta pentru familie sunteti dumneavoastra ,nu mai stiu unde si ce sa fac Dumnezeu sa va indrepte spre noi sa ne ajutati ,Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute .

emiliulia 24.02.2010 11:36:29

Doamne ajuta

Dragii nostri vreau sai multumesc din suflet persoanei din canada care a fost alaturi de noi si a facut tot posibilul sa ne ajute ,Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti ,nu am cuvinte de multumire ma voi ruga pentru toti oamenii ,neati crezut ,neati ajutat si ati fost alaturi de noi in cele mai cumplite momente din viata noastra ,Dumnezeu prin dumneavoastra nea ajutat si nu nea lasat in suferinta daca nu erati nu stim ce faceam ,poate ca acum eram un tata necredincios si cadeam in patimile ispitei ,dar credinta in Dumnezeu si rugaciunikle cu credinta care au fost ptr noi nu a lasat ispita sa ne controleze si ingerasii care ii avem desi iam facut in saracie sunt minunati si stiu ca vor ajunge ceva in viata deja ioana vrea sa fie sotie de preot ii place la biserica chiar canta cand mergem la slujbe .Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute sa ne ajute si pe noi ,cu sanatate si multa credinta in Dumnezeu caci El ne ajuta mereu .Doamne ajuta dragii nostri prieteni.

emiliulia 27.02.2010 17:22:22

Dragii nostri

Astazi a fost o zi importanta la noi in familie Emilian a implinit frumoasa varsta de 3 anisori care ea petrecut alaturi de fratiorii lui si noi ,va doresc si voua tuturor sanatate si bucurii in familie si viata alaturi de toti cei dragi voua a fost o zi normala pentru noi situatia noastra nu sa schimbat in legatura cu serviciul eu tot acasa stau si astept ziua de 1 cand sunt chemat sa dau o proba de lucru ,ma rog la Dumnezeu sa li se imbuneze sufletul si sa ma angajeze caci experienta am in ceea ce fac de lucrat imiplace sa lucrez si sper ca cu ajutorul lui Dumnezeu sa reusesc sa incep munca ca nu este deloc usor sa stai acasa sa nu stii ce faci in ziua ce vine ,peste cateva zile va veni si factura la lumina si nu stiu cat voi avea de plata caci am avut si caloriferul in priza si am termen cateva zile sa platesc ,cand ai servici stii ca ai de unde sa dai dar cand nu ai nu mai poti dormi linistit invaluit de griji si nevoi ,va spun sincer oameni buni ,sunt oameni care au posibilitati mai mari si se pot descurca usor ei nu se mai gandesc pentru ziua de maine (presedinte,senator ,avocati ,doctori etc)pentru noi oameni simpli cu nevoi si lipsuri este foarte greu sa stii ca nu stii ce sa faci sa ai pe masa o felie de paine ,pentru unii maturatul strazii e o rusine o decadere in fata altor oameni pentru altii e o bucurie si se gandesc maine am un cartof si o paine pentru familia mea si o cana de lapte .Viata este foarte grea si avem nevoie de sprijinul vostru sa ne ajutati stim ca sunteti oameni cu suflet mare care neau sarit in ajutor si va suntem recunoscatori si va multumim in fata lui Dumnezeu cu rugaciuni si acatiste ajutatine va rugam .Doamne ajuta va dorim si spor in casa dumneavoastra tuturor.

emiliulia 01.03.2010 13:45:24

Dragii nostri

La multi ani tuturor de 1 Martie sanatate si tot ce va doriti din partea noastra va daruim cate o floare pentru fiecare in dragoste si drag.Dumnezeu sa va jute dragi prieteni.

gabrielacoada 01.03.2010 14:50:52

Vin si eu in sprijinul acestei familii necajite si cu multe griji, cu o mare rugaminte catre mamicile care au hainute pentru copilasi, apropiate varstelor celor 3 copii ai familiai Dumitrescu, adica 1-2 ani, 3-4 ani, 7-8 ani, si nu le mai sunt de folos, poate reusti sa le trimiteti la adresa lor de pe acest forum. Tare mult conteaza pentru un om sarac o mana intinsa. Sunt persoane care le-au ajutat si pana acum, carora le multumesc si eu alaturi de familia Dumnitrescu. Tare bucurosi au fost de fiecare data cand au primit un ajutor fie el cat de neinsemnat. Faptul ca nu sunt singuri le ridica moralul si ii ajuta sa mearga mai departe. Sa nu uitam de ei si sa le aratam in continuare tot sprijinul si toata dragostea pentru aproapele nostru.
Sa va ajute Dumnezeu, Emil si Iuliana, sa reusiti sa gasiti un serviciu bine platit si sigur care sa va aduca suportul financiar de care avem nevoie fiecare dintre noi.
Multa sanatate si Doamne ajuta!

emiliulia 01.03.2010 20:45:14

Dragii nostri

Doamna Gabriela multumim pentru vb frumoase si sprijinul de care ni lati dat tot acest timp in care noi am avut necazuri ,am fost astazi si am dat proba la care am fost chemat miau spus ca deocamdata nu au nevoie dar ma vor contacta ,desi miam dat toata silinta nu am reusit lam rugat sa ma angazeze si in luna martie sa nu ma plateasca decat jumatate si daca dumnealui crede ca ma descurc sa ma angazeze macar sa castig cat de cat un ban ,ma gandesc ca copii merg la gradinita iar fata la scoala si va trebui sai cumparam tot ce este necesar ,iulia trebuie sa mearga la dorohoi unde a stat din nou pentru a lua vaccinurile copiilor de la doctorita de familie care a avuto acolo si asta cat de repede caci fara de ele nu poate sa o inscrie pe fata in clasa intai ,iar bani de drum si iar cheltuieli si acolo la gradinita trebuie sa ea hartie doveditoare ca afacut gradinita acolo si cat ,inscrierile se fac pana in luna aprilie pe 1 fara acele hartii nu poate face nimic nui primesste fetita la scoala suntem foarte suparati si necajiti ,nu am stiu ca acum pentru a inscrie un copil la scoala trebuie sa iei tot trecutul lui si fiecare analiza verificata ,nu stim de unde vom putea lua bani sa mearga iulia acasa la dorohoi sa ea tot cei trebuie de la gradinita ,spital ,vaccinuri si scrisoarea medicala de la doctorul care ea fost acolo fetitei caci nu putem rezolva prin fax sau altfel trebuie semnate si verificate ,de aceea va rog din nou dragi oameni care mereu neati fost alaturi in cele mai grele momente din viata si neati redat un zambet pe chip cu darul care ni lati facut prin ajutorul care ni lati dat ajutatine va rugam si acum sa iesim din situatia asta ca nu avem pe nimeni inafara de voi care mereu neati fost aproape de noi ,ajutatine cu orice hainuta pentru copii nostri oricat ar fi de purtata si carpita o spalam si o calcam si o pot purta si ai nostri si ajutatine sa inscriem fetita noastra la scoala sa invete si ea carte caci tare cuminte si ascultatoare este mi sar rupe inima sa vad ca nu pot sa o dauscoala cand alti copii merg ea sa stea acasa ,caci este foarte dornica sa mearga sa invete si sa ea foarte bine si stiu ca asa va fi va rugam din suflet stiu ca cu ajutorul dumneavoastra putem reusi imi este rusine sa mai apelez la sufletul vostru dar nu avem pe nimeni fiti alaturi de copii nostri va rugam din suflet ,Dumnezeu sa va ajute .sanatate multa Doamna Gabriela si va imbratisam copilul si pe voi cu mult drag .

gabrielacoada 02.03.2010 11:29:58

Dragii mei, imi pare sincer rau pentru situatia in care va aflati. Sa nu fie nimeni in pielea voastra ca tare greu este. Imi pare rau pentru copii, si sper din tot sufletul sa nu fie privati de ceea ce au majoritatea copiilor. Ca sa ajunga oameni mari trebuie sa mearga la scoala si sa le ajute Dumnezeu, sa le dea intelepciune si putere sa invete.
Cand nu ai nici un ajutor din nici o parte si nu ai la cine apela atunci nu mai ramane decat sa ceri ajutorul unor crestini milostivi. Nadajduiesc ca Dumnezeu nu va va lasa nici de data asta. ma bucur tare mult ca ai gasit ceva de lucru, Emil, si sper din toata inima sa treaca cu bine perioada aceasta de proba si sa te angajezi pe perioada nedeterminata. Asa veti avea si voi macar un venit lunar care sa va mai scoata din necaz. Au fost persoane care nu v-au lasat la greu si sunt convinsa ca si de data aceasta mesajul vostru va ajunge la inima celor dornici sa va ajute.
Tocmai am aflat de tine, Iuliana ca ai probleme cu stomacul si cu fierea. Necazurile si stresul zilei de maine si-au pus amprenta si sanatatea voastra este subreda. Stiu ca nici macar un control medical nu poti sa-ti faci pentru ca si asta costa, si va lasti pe voi ca sa aiba copii ce manaca. Dar Dumnezeu lucreaza prin oameni si mai mult ca sigur nu va va lasa si va va intinde o mana de ajutor. Trebuie sa aveti si voi grija sa nu va prabusiti pentru ca aveti copiii inca mici si au nevoie de voi. Numai bine va doresc si nu deznadajduiti caci Dumnezeu ne da si incercari ca sa vada credinta noastra. Dar ne iubeste prea mult si nu ne va lasa la greu.

Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:34:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.