![]() |
post/ copii
Buna seara si bine v-am gasit pe toti !
Am nevoie de un raspuns pe care sunt hotarata sa-l cer duhovnicului meu, dar pana ajung la dumnealui as vrea sa va intreb pe voi ce parere aveti, poate din experienta voastra de viata sau a celor cunoscuti ma veti putea ajuta! Sunt casatorita de 7 ani si pot spune ca Dumnezeu mi-a dat un sot minunat , iar problemele pe care le-am avut de-a lungul anilor (greutati materiale) ne-au unit din ce in ce mai mult si am razbit impreuna si cu ajutorul bunului Dumnezeu, bineinteles si ne-am dat seama ca banii nu vor fi niciodata suficienti si pana vom ajunge sa realizam tot ce ne-am dorit vom imbatrani...( eu am 27 ani , sotul 31)...asa ca am hotarat ca ar fi momentul pentru un copil in viata noastra ( cum spune sotul ca acolo unde manaca 2 guri ce mai e una)...problema e ca inca nu s-a intamplat minunea , desi incercam de cateva luni si am devenit foarte nerabdatoare... Asa ca problema mea este daca in post este voie sau nu sa concepem copii....m-am interesat in stanga in dreapta, am inteles ca nu scrie nimic in biblie legat de acest subiect si ma gandeam ca poate ati intalnit cazuri de genul acesta si ma puteti ajuta cu un sfat....Imi doresc foarte mult un copil, cat mai repede si ma rog zi de zi Maicutei Domnului pentru asta ! Va multumesc pentru timpul acordat! Cu drag, Ionela |
Nu, nu este bine ,asteapta pina iesim din post si dupa aceea vin sarbatorile poti sa incerci dinou.E pacat acum cind toti incercam sa ne ifrinam din cele lumesti sa facem si aceste pacate.Daca ai un sot care te intelege si aveti rabdare minunea se v-a implini.Si l-a mine minunea a venit dupa niste ani buni de castorie ,nu deznadajdui ,ca bunul DUMNEZEU ne da la toti dupa planul lui nu al nostru.Asa ca rabdare in perioada aceasta si tineti post .O sa vedeti ca totul v-a fi bine.Sa va ajute bunul Dumnezeu sa va impliniti dorinta.Doamne ajuta.
|
Multumesc mult pentru raspuns ! asa ma gandeam si eu, mai ales ca am tinut miercurile, vinerile si duminicile , iar postul e ca una din zilele astea dar mai lunga :)).....am vrut totusi parerea voastra...pentru linistea mea :). Adevarat ca sotul meu e foarte rabdator, n-am de ce ma plange si stiu ca Dumnezeu ne va ajuta sa avem un copil sanatos (ca de asta ma tem eu cel mai tare sa nu apara probleme de sanatate ), asa cum ne-a ajutat sa trecem peste multe probleme de-a lungul timpului .
Multumesc inca o data! Cu drag, Ionela ! |
@solentina - dar de sarbatori crezi ca este voie? Cand lumea trebuie sa fie la biserica si sa se impartaseasca?
@blueyesa82 - eu cand citesc ce spune lumea aici pe aceasta tema, mai ales ca toti cei care rapsund au copii, ma umfla plansul. Eu nu stiu cum e mai bine. Chiar nu stiu. Stiu ca noi nu avem copii. Si stii ce dureros este? Nu doresc nimanui s-o simta. Si Slava Domnului am asteptat curata pana la casatorie multi ani (m-am casatorit tarziu), am incercat sa traiesc pe placul lui Dumnezeu, m-am rugat. Nu vreau sa ma mai laud aici. E drept ca noi am urmat si sfatul medicilor pana la urma, am respectat niste cerinte si zile fertile si mi-am respectat si sotul (trebuie totul si cu acordul lui). N-am respectat posturile trupesti impuse. Daca pentru asta ne-a pedepsit Dumnezeu nu stiu. Preotul n-a stiut sa ma lamureasca. Undeva am calculat ce multe zile se aduna in care n-ai voie sa procreezi, sa fii cu sotul/sotia. Este dureros de mult: posturi multe, lungi, 5 zile din 7 ale saptamanii sunt interzise, sarbatorile la fel, ca este Liturghie. Fa si tu socoteala pe hartie, cat ramane pentru conceput copii. Voi sunteti tineri, aveti destul timp inainte si daca tineti seama de posturi si infranari. Incercati asa, o perioada. Si daca nu va merge, sa mergeti sa faceti control la medic, sa nu asteptati mult. Femeia are un ceas biologic. Voi mai aveti timp si va ajutati si in alt mod sa aveti copil (pe cale medicala, sau prin adoptie, etc.). Dar si pentru astea este o limita de varsta... Va doresc mult succes si sa va ajute Dumnezeu. Ai grija numai un singur cand iei anumite decizii: sa nu le regreti mai tarziu, vazandu-te cu cuibul gol. Este intotdeauna usor de dat sfaturi, mai precis 25 la fundul altuia. |
multumesc mult sophia pentru mesajul tau !
|
...
Citat:
voi aveti duhovnic? asta ar fi trebuit sa fie prima intrebare care ti se adreseaza. daca nu aveti, mergeti si gasiti-va unul. el o sa iti spuna ce si cum sa faci ca totul sa fie bine. ai venit aici pentru un medicament anume si ti se intinde o sacosa plina din care tu iei ceva la plezneala pentru ca nu e ordine in viata voatra duhovniceasca. cum sa postesti duminica...? daca ai cu adevarat nevoie de ajutor du-te la duhovnic. nu cauta aici retete pentru o situatie atat de delicata. e ca si cum te-ai opera online... |
copiii conceputi in post e ca treaba(curatenia) facuta Duminica.
daca vrei sa ai copii curati si binecuvantati, rabdati sa treaca postul. stii, noi avem posibilitatea sa le dam copiilor startul bun in viata. cum? rugandu-ne inainte de a-i avea, concepandu-i in zile randuite de Biserica, rugandu-ne cat sunt in burtica s.a.m.d Dumnezeu toate le judeca dupa o randuiala stiuta de El, si ne da doar ceea ce ne este noua de folos.Sti, cand am nasut ultimul copil eram in salon cu o mamica care timp de 14 ani nu ramasese insarcinata. nu se ferise deloc dar nici nu facuse ceva ca sa ramana.si minunea s-a produs! deci, intotdeauna este o speranta ptr cel ce crede!:) |
Citat:
cred ca se refera la alt fel de post, privind infranarea de la o relatie conjugala. si nu am auzit ca Biserica sa acorde dezlegare ptr aceasta zi |
Citat:
daca e asta e ok... imi cer iertare. eu ma gandeam ca e infranare si nu post... dar, tot la duhovnic e reteta... |
multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre, saptamana viitoare sunt hotarata sa ajung pe la duhovnicul meu sa stam de vorba....lore86 multumesc pentru incurajari, stiu (pentru ca am simtit pe pielea mea) ca Dumnezeu nu ne lasa la greu si daca nu ne pierdem credinta ne indepineste rand pe rand dorintele (cele folositoare noua).
axios :) ai inteles gresit....lory a inteles exact la ce ma refeream :) daca ar fi fost haos in viata noastra dohovniceasca nu eram acum aici pe un forum despre credinta si Dumnezeu sa va cer parerea si nu m-ar fi interesat foarte mult daca e post sau nu, daca e sarbatoare sau nu si altele de genul acesta :)..stiu ca duhovnicul e reteta sunt constienta, desi si ei sunt oameni si de multe ori unul zice intr-un fel, altul in alt fel...mi s-a intamplat de multe ori la spovedanie sa primesc sfaturi diferite si opuse chiar la aceeasi intrebare....asta pana m-am stabilit la un duhovnic...la unul singur, tocmai pentru a putea asculta doar de sfaturile unuia...cred ca nu gresesc :) stiu totusi ca nu e ok in post, asa cum spuneam in alt mesaj ..eu consider postul la fel ca o zi de miercuri sau vineri dar mai lunga :) va multumesc inca o data tuturor! |
Citat:
Sophia, eu ma gandesc la tine si la sotul tau ca la batraneii aceia din basme:1: care nu au copii si isi simt casa goala. Apoi ei hotarasc sa adopte prima fiinta care le iese in cale si de acolo se dezvolta o adevarata poveste. Ai incercat sa recitesti basmele alea? Poate identificarea cu ei te va mai usura. (sper sa nu te simti jignita, dar asa mi-am amintit eu de acele personaje si mie mi-s tare dragi acele personaje) Oricum, stie Dumnezeu durerea ta, Dumnezeu nu e rau ca oamenii. Cred ca si tu simti asta, asculta ce simti, El vorbeste fiecarui suflet dar noi facem atata zgomot unii catre altii ca nu-L mai auzim. Inchide-ti urechile la zgomotul omului si Il vei auzi. |
Draga mea...cauta sa vezi in cartile sfinte ,(indreptere pt.viata de familie)ce viata trebuie sa duca sotul si sotia...
Vezi cat poti face,...vezi ce vrei sa faci si apoi cere binecuvantare de la preot pt.realizarea ta ca femeie( sa porti in pantece"minunea lumii",adica copilasul sfant si dulce...) sunt mama ...si pot sa-ti spun ca se deosebesc copiii crescuti sub binecuvantarea divina fata de ceilalti... sotul si sotia trebuiesc bine instituiti,ei avand responsabilitati si-nainte de sarcina si-n timpul sarcinii si dupa... vezi sunt trei capitole mari... eu nu intru in amanunte ...de teama discutiilor interminabile dupa acest forum... vrei sa-ti lasi un "testament"de baza pe lumea asta?(copilul) fa-o...este la-ndemana voastra ca parinti nu fii nerabdatoare...ia exemplul Sfintei Ana(mama Maicii Domnului),este exemplul cel mai bun... rabdare surioara...si rugaciune multa(citeste acatistul Sfintei Ana) nu te speria , nu este greu..."dai vointa ,iei putere"... M-ca Domnului sa fie cu tine, Amin |
:) multumesc 1111111 :)
|
nu te speria...mult poate Maica Domnului...
ti-o spun din multa mea experienta... nimic nu-i sta-n cale...decat NECREDINTA omului impietrit la inima si suflet Indrazneste si "bate-I"Domnului la usa sa...El sta gata sa-ti deschida... Cete de ingeri sa va calauzeasca in lumea asta, Amin |
sa dea Dumnezeu, desi eu nu-s asa de curajoasa din fire....cum am specificat in primul meu mesaj aici , mi-e cam frica sa am copii pt ca ma tot stresez cu ziua de maine ce va fi, daca ii vom putea oferi toate cele necesare pe plan material o data cu varsta si nevoile copilului....si tot asteptam momentul potrivit cand pot spune asa cum am auzit si-n alte parti "luxul de a avea un copil" ...si poate ca as mai fi asteptat multi ani inainte ,dar sotul meu (el isi doreste de multa vreme un copil) a incercat zi de zi sa ma convinga ca Dumnezeu are grija de copii si ca ar fi momentul....apoi bunica mea mi-a zis ca fiecare copil vine cu "mamaliga lui" si uite asa usor usor amandoi mi-au facut sa realizez ca nu e totul asa de negru si greu cum credeam eu si acum eu sunt cea care nu mai are rabdare :)
stiu ca Maica Domnului asculta si implineste rugaciunile noastre dar cand crede ea de cuviinta , eu foarte aproape de suflet o simt pe Sf. Parascheva (de cate ori merg la ea simt acelasi lucru ca si cand as merge la bunica sau mama mea, o simt din familie...si de cate ori ies de la ea parca mi se iau toate grijile si gandurile pesimiste cu mana....) iti multumesc 11111111 pentru incurajari si multumesc tuturor pentru cuvintele voastre frumoase . sunt foarte bucuroasa ca am gasit oameni cu care pot discuta despre ceea ce ma doare si va multumesc pentru asta ! o zi buna in continuare va urez! |
Un lucru...sa stii ca daca in mod subconstient esti stresata de a avea copii (in subconstient esti ingrijorata) e posibil ca asta sa influenteze conecptia in mod negativ. Deci ai grija sa elimini grijile si stresu.
|
Citat:
nu te-ngrijii de ziua de maine,asta-i treaba Domnului. Pe tine sa te preocupe ca trecutul sa fie iertat si prezentul sub ascultarea divina. Grija pt.viitorul copilului este si ia tot o unealta a "diplomatului" Poti oferii copilului sa zicem de toate: bani,functii etc... dar daca destinul hotareste sa moara intr-un accident? la ce ti-au folosit banii? ramai cu banii,iar copilul se duce...unde? sunt destul de matura si-ti vorbesc din propria mea experienta...nu intru in amanunte(stii de ce,am zis-o mai devreme :) 0 in iunie, a fost la tv, dat un caz cu doi tineri atacati de urs...au scapat cu viata! cine crezi ca i-a salvat la cota 2000? altii poate o sa raspunda,oamenii... dar eu mai fac o completare... D-zeu lucreaza prin oameni, dar si diavolul... noi trebuie sa vacem diferenta... Doamne ajuta! Amin |
Citat:
m-am casatorit acu(apropape) 7 ani, la o vreme cand nu aveam nici liceul terminat. dupa trei ani jumate a venit fetita mea. a fost bucurie generala in familie.la 2 luni dupa ea am ramas iar insarcinata. mama cand a auzit s-a schimbat la fata. dupa nasterea baietelului , la alte cateva luni am ramas iar insarcinata. de data asta mama s-anecajit tare mult. asa a venit si al treilea. situatia materiala:am schimbat vreo 8 locuinte(in 7 ani), am trait dintr-unsg salariu(eu eram la scoala). dar niciodata copiilor nu le-a lipsit nimic:haine au primit din toate partile, iar bani ptr mancare aveam intotdeauna. dupa nasterea celui de-al treilea Dumnezeu si-a revarsat din plin mila:am primit si o locuinta prin anl(chirie modica), m-am angajat si eu. iar acum trag linia:3 copiii frumosi, o casa, o masina, 2 servicii bune. dar sincer iti zic, daca as fi sta sa ma gandesc la toate astea de la inceput sigur nu as fi ajuns aici. de ce?simplu:de frica dar ptr ca m-am lasat in grija Domnului totul a mers struna. asa ca:nadejde! Dumnezeu nu ii lasa de izbeliste pe copiii sai, chiar daca le mai trimite greutati...:) |
Citat:
Felicitari, Lore, povestea ta m-a impresionat. Trebuie curaj si credinta ca sa te casatoresti asa de devreme si sa treci prin atatea greutati cu bine. Sa va dea Dumnezeu si de aici inainte curaj, bucurie si intelegere - si copii sanatosi si care sa va aduca bucurii. |
Cred ca de multe ori il punem pe un loc secundar pe Dumnezeu. Daca Moise a lovit cu toiagul in stanca si din ea a izvorat apa, oare nu va putea Dumnezeu sa faca dintr-un pantece neroditor unul roditor? Sigur ca se poate. Numai ca omul trebuie sa I se daruiasca. Noi ne daruim cu jumatati de masura. Adica ne oprim de la mancaruri, dar nu si de la anumite fapte si cuvinte care nu ar trebui sa fie prezente in post. Nu spun sa tineti tot postul, minunat ar fi, spun sa tineti cat puteti, dar sa va daruiti lui Dumnezeu intru totul in acele zile. Si veti vedea ca nu veti ramane fara daruri din partea Sa.
|
Va multumesc pentru mesajele si mai ales povestile voastre de viata....datorita voua incep sa prind curaj , stiu foarte bine ca aveti dreptate, sotul imi spunea adesea pana sa ma hotarasc si eu la un copilas, ca-l suparam pe Dumnezeu si ca El ne va pedepsi daca tot sustin sus si tare ca nu vreau copii, ca n-am cu ce-i creste, ca nu ma simt capabila (ca habar n-am cum se creste un copil, de asta mi se pare si atat de greu), pentru ca multumim Lui Dumnezeu nu murim de foame, suntem pe un nivel mediu.
Si la noi sotul e singurul salariat, eu in ianuarie termin studiile la master, dar din pacate slabe sanse sa-mi gasesc ceva de lucru, mai ales in domeniu, ca tot caut de 1 an si mai nimic...avatanjul meu e ca sotul ma intelege si prefera sa ma stie acasa bine, sanatoasa, ca destul umbla el toata ziua pe drumuri si vine acasa frant si are nevoie de liniste si binedispunere in casa...(zice el ca daca as lucra si eu pe oriunde amandoi am fi nervosi, stresati si unde am ajunge), pt el dar si pentru mine, bineinteles, familia e pe primul plan, am trecut prin multe impreuna si simtim ca unul fara altul (si fara dragostea lui Dumnezeu , pe care am simtit-o din plin)n-am putea realiza nimic...(ma incurajeaza adesea cand ma ingrijorez de lipsa unui servici ca nici nu e nevoie acuma pentru ca mai bine ma pregatesc pentru cariera de mamica :))....glumeste adesea pe tema asta) Stiu 11111111 ca Dumnezeu va avea grija de copil asa cum a avut si de noi si stiu ca n-ar trebui sa-mi fie frica decat de Dumnezeu, dar nu stiu ce se intampla de gandesc asa, probabil ca si parintii mei ma descurajeaza de cate ori aduc vorba de copii, ca nu stiu cat de greu e si ce ma asteapta....si intotdeauna parerea parintilor a contat pt mine ....si adevarat ca pot fi bani cu carul si functii ca degeaba daca nu ai pe cei dragi langa tine.....grijile mele cele mai mari au inceput cu sotul....el face sute de km zilnic si frica sa nu-l pierd m-a facut sa fiu atat de negativista, dar ma rog zi de zi de cand pleaca dimineata de acasa pana seara cand ajunge sa fie bine si sa il aiba Dumnezeu in paza, si seara cand il vad acasa nu stiu cum sa-i multumesc Domnului ca a ajuns bine, sanatos.... lore86 te admir din toata inima pentru curajul si mai ales credinta ta , tare as vrea sa am si eu macar jumatate din puterea ta :) sa fii sanatoasa, si Dumnezeu sa aiba grija de tine si de familia ta....povestea ta iar imi confirma ca sotul are dreptate :), desi nu prea recunosc :) el imi spune adesea ca dupa ce apare copilul Dumnezeu protejeaza si mai mult familia si o ajuta.... offfffff iar m-am intins la vorbe....as putea scrie romane la cate as avea de povestit:) , mai ales ca am dat peste niste persoane (voi) atat de intelegatoare, saritoare, prietenoase , cu care simt ca pot discuta problemele mele, dar , totusi, nu vreau sa va innebunesc :) va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru atentia acordata :), de cand am primit primul raspuns ai pana acum ma simt mult mai linistita, mai putin panicoasa, mai optimista....(n-as fi crezut ca se poate ) si va multumesc pentru asta, experienta voastra de viata ma ajuta foarte mult ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.