![]() |
Maleahi
Iata,va voi trimete pe prorocul Ilie,inainte de a veni ziua Domnului,ziua aceea mare si infricosata.
El va intoarce inima parintilor spre copii,si inima copiilor spre parintii lor,ca nu cumva,la venirea Mea,sa lovesc tara cu blestem! Aceste versete se refera la venirea LUI HRISTOS? Unde este Ilie aratat in noul testament atunci ca doar a fost HRISTOS pe pamint? Poate fi o greseala de traducere referitor la Ilie (in loc sa scrie Ioan a scris Ilie)? |
Se stie ca inainte de venirea a doua a Lui Hristos, adica in vermurile lui Antihrist, Ilie si Enoh vor fi trimisi pe pamant pentru a intoarce lumea la credinta, luptand fatzish impotriva lui Antihrist. Ei vor fi omorati in vazul intregii lumi (ca o profetie a aparitiei televiziunii) si vor invia dupa trei zile ridicandu-se cu trup la Cer.
Ei sunt singurii oameni care nu au murit vreodata, ci au fost rapiti la Cer fara sa cunoasca moartea. Si vor veni sa moara pentru ca scris este: Psalmi 48 7. Nimeni însă nu poate să scape de la moarte, nici să plătească lui Dumnezeu preț de răscumpărare, 8. Că răscumpărarea sufletului e prea scumpă și niciodată nu se va putea face, 9. Ca să rămână cineva pe totdeauna viu și să nu vadă niciodată moartea. |
Citat:
|
Citat:
|
In evanghelia dupa Luca 1 cu 16,17 scrie:
El ii va intoarce pe multi dintre fiii lui Israel la Domnul,Dumnezeul lor. Va merge inaintea lui Dumnezeu in duhul si in puterea lui Ilie,ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti,ca sa gateasca Domnului un popor bine pregatit pentru El In Maleahi 4cu 5,6 scrie:Iata,ca vo itrimite pe prorocul Ilie,inainte de a veni ziua Domnului,ziua aceea mare si infricosata. El va intoarce inima parintilor spre copii ,si inima copiilor spre parintii lor,ca nu cumva ,la venirea Mea ,sa lovesc tara cu blestem. |
Citat:
Ori aceasta zi, care poate fi??? |
Citat:
In apocalipsa scrie"Iata ca El vine pe nori.Si orice ochi Il va vedea;si cei ce L-au strapuns.Si toate semintiile pamintului se vor boci din pricina Lui!Da Amin."arata clar a 2 venire. |
Ce inseamna ca va veni in" duhul si puerea Lui Ilie"?
Poate sami ecsplice cineva? |
Chiar nu aveti un raspuns la aceasta intrebare?
|
Citat:
Unde sint cei care se pricep la raspunsurile biblice? Parca ortodoxii cunosteau cele mai multe rapunsuri la intrebarile biblice. Este ore peste puterea voastra de intelegere aceasta intrebare? Stie cineva raspunsul? |
Citat:
refera la Israel pentru ca prin VT le vorbeste evreilor. De-abia NT se adreseaza si neamurilor. Si in plus Domnul dorea ca la a doua Sa venire sa gaseasca pe evrei crestinati. De-aia ii trimite pe Enoh si Ilie ca sa pregatesca pe evrei si sa-i converteasca. Iar expresia "in duhul si puterea lui Ilie" insemna ca de fapt Domnul e cel ce lucreaza in Ilie. Iertare. |
Citat:
|
Maleahi nu vorbeste de a 2 venire a Lui HRISTOS in scrierile lui.
|
Cred ca ar trebui sa mai cititi o data Maleahi dar mai atent.
|
Matei 17 cu 10,11,12,13.
Ucenicii I-au pus intrebarea urmatoare:"Oare de ce zic invatatorii Legii ca trebuie sa vina Ilie?" Drept raspuns,Iisus l-ea zis:"Este adevarat ca trebuie sa vina intai Ilie si sa aseze din nou toate lucrurile.Dar va spun ca Ilie a si venit,si ei nu l-au cunoscut,ci au facut cu el ce au vrut.Tot asa va suferi si Fiul omului din partea lor."Ucenicii au inteles atunci ca le vorbise despre Ioan Botezatorul. Nu vi se pare ca este destul de evident. Para malaiata in gura lui .......... . |
Nu se incumeta nimeni sa raspunda.
|
Pai ai raspuns singur
Daca insusi Mantuitorul spune ca "Ilie a si venit",arata ca de fapt era vorba de Ioan,si ca daca nici Mantuitorul nu se impiedica de aceasta inversare de nume,de ce am face-o noi. Profetia se potriveste f bine pt Ioan ,dar ,si interpretarea despre a 2 a venire,ca va veni insusi Ilie atunci,poate se va indeplini si ea. De ce crezi ca exista mereu o explicatie logica unica si absoluta la toate cuvintele,si care sa mai si poata fi si inteleasa de om. Unele lucruri sunt tainice . Chiar daca in logica omeneasca A e diferit de B ,in logica lui Dumnezeu,aparent sau nu, pot coexista.Nu e singuru exemplu.. |
Citat:
A 2 venire este specificata ca ziua in care toti oamenii vor vedea pe HRISTOS.Referitor la cei 2 proroci care vor veni la a 2 venire a LUI HRISTOS nu se spune nicaeri in biblie ca ar fi Ilie sau Enoh si nici un document nu poate arata asta si totusi multi sustin acest lucru. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi pari atat de obosit sufleteste. Esti atat de complexat, vazand cum aceste lucruri care "te muncesc" pe tine nu sunt de prea mare interes. Atat de multe alte lucruri minunate sunt in Sfanta Scriptura si in viata omului care se lupta cu patimile, care merge la slujbe si se chinui sa iubeasca pe aproapele, incat acestea ale tale nu prea isi mai gasesc locul decat rareori. Bravo, stii cuvintele Sfintei Scripturi. Este si acesta un pas. Si eu cunosc literele alfabetului grecesc, caci am facut cateva cursuri. Ba mai mult, chiar pot citi cursiv. Insa nu stiu ce citesc. Apropos, si in limba rusa dibuiesc majoritatea cuvintelor, litera cu litera. Te rog sa ma ierti pentru mesajul meu. Cu siguranta pare dur, insa nu este, sa stii. Am insa momente in care atat ma mahnesc cand vad ce il preocupa pe om. Plin de o crunta mandrie el calca peste dragoste si arata altora ce (nu) stie. Iarta'ma ! |
Biserica(unii care se cred biserica) invata pe oameni unele lucruri pe care ei insisi nu pot sa le explice sau sa le inteleaga si le transforma in adevaruri sigure.Iar unele lucruri care sint atit de evidente le incurca de nu le mai dai de cap iar asta nu e un lucru bun.Poate ca o "eternitate" nu near ajunge sa intelegem toata biblia dar unele am putea sa le intelegem mult mai usor daca am reunta la mindria de a fi cei mai cei.
|
Citat:
|
Citat:
HRISTOS spune ca Ilie este Ion nu eu. Unii oameni totusi nu sint de acord cu acest lucru. |
E posibil ca Ilie sa fie Ioan dar cu un corp fizic diferit sau ca Duhul si Puterea lui Ilei sa il fi calauzit pe Ioan si unii din poporul Israel spre pocainta?
E posibil ca apostolii sa fi inteles gresit talmacirea de au spus ca era Ilie? |
Nici un curajos.
E posibil sa fie rencarnare atunci datorita faptului ca Ioan este Ilie? |
coment
eu nu prea ma pricep ....dar poate ar trebui sa citesti ceva despre ....reincarnare ...uite un link....
http://www.crestinortodox.ro/religii...are-71793.html http://www.youtube.com/watch?v=EoSlV1qf3-4 - uite aici niste ateisti care nici macar ei nu cred...... personal cred ca este un amestecuri de memorii ..... ideea de tecere dintr-o stare in alta .... Nu cred ca ajungi prea departe cu asta dinamicile de dezvoltare si formele de evolutie nu sunt libere,....nu cred ca Dzeu a avut acest scop de a ne face "determinati"...a, ca ne autodeterminam si ne autoincadram singuri ....asta-i altceva .....sunt multe de spus ..... poate ar trebui sa mai nuantezi intrebarea .... |
Hristos nu i s-a adresat niciodata lui Ioan cu numele de Ilie, ceea ce denota ca Ioan era Ioan. Nu exista reincarnare. Hristos nu a inviat cu chipul lui Petru sau al unui proroc din vechime. A inviat cu trupul pe care l-a asumat. In icoana nu avem un Hristos reincarnat, ci o Persoana cu un trup deplin transfigurat.
|
Citat:
|
Interesant
Citat:
|
sigur ca da
Citat:
|
Atunci cum explicam aceste lucruri.
Biserica sa supus unor oameni si voia lor? |
Deci pina la urma Ioan este Ilie care trebuia sa vina iar biserica nu vrea sa accepte acest lucru.
Cind biserica spune ca Ioan nu este Ilie este inpotriva cuvintelor LUI IISUS care spun ca Ioan este Ilie. Marcu 9 cu 11,12,13. Matei 17 cu 10,11,12,13. |
Ioan nu e Ilie,dintr-un simplu motiv:
Ilie este in Cer cu TOT CU TRUP SI VA REVENI,la sfarsitul lumii.Sf. Ioan Botezatorul a fost UCIS,deci e in Cer doar cu sufletul. |
Citat:
|
Nu pare atit de evident ceea ce spune IISUS despre Ioan si Ilie pentru voi?
|
Care este explicatia bisericii si a sf. parinti referitor la cuvintele LUI IISUS HRISTOS despre cine este Ion( Ilie )din Evangheliile Matei si Marcu.
|
Citat:
Părerea mea este că nu noi ar trebui să învățăm Biserica cum stă treaba cu credința, ci să acultăm cele ce ne învață Biserica, în respect filial. |
Citat:
Cum ar fi putut IISUS sa spuna un nume si sa se fi referit la altcineva ? Daca IISUS spune ca Ioan este Ilie inseamna ca asa este . Tu pe cine crezi pe IISUS sau pe oameni? Apostolii intreaba destul de clar pe IISUS referitor la prorocie si IISUS raspunde la fel cind il identifica pe Ioan fiind Ilie fara alte interpretari exact asa cum spune profetia din vechiul testament. Explicatia bisericii in aceasta problema nu mi se pare clara ci mai de graba o eschiva la inplinirea acestei prorocii si frica ca nu cumva sa spuna ca ar exista reincarnare. Eu nu pot invata pe nimeni dar DUMNEZEU poate.Biserica nu este bilia(cred ca biserica sa format dupa ce a fost scrisa biblia si nu invers) biserica mai poate gresi sau mai bine spus oamenii (formeaza impreuna biserica) care au dat explicatiile referitor la aceasta prorocie. |
Cred ca explicatia se afla in Luca 1:17
"Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit." deci evorba de duhul si puterea lui ilie, nu de persoana lui Ilie. |
Citat:
1.Ilie va veni 2.Ilie a si venit Mantuitorul in aceeasi fraza a spus si 1 si 2 , din punct de vedere logic nu au cum sa fie adevarate amandoua decat daca se refera la persoane diferite . dupa cum spunea si doriana mai sus(exemplul cu Luca 1,17) :"Duhul și puterea lui Ilie" s-au pomenit în legătură cu Sfântul Ioan Botezătorul. Când i-a vestit că va avea un copil și că îi va pune numele Ioan, îngerul binevestitor i-a spus tatălui Sfântului Ioan Botezătorul, că acesta va merge înaintea Domnului, cu duhul și cu puterea lui Ilie. Adică va fi hotărât împotriva răului - asta înseamnă să mergi înaintea cuiva cu duhul și cu puterea lui Ilie.( citat luat de aici ) ai gasit in VT sau NT exemple care sa sustina reincarnarea ? te ajut eu :"...Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata..... " (Evr 9,27) Citat:
uite am o propunere sa-ti schimbi avatarul cu imaginea de mai jos asa te vor recunoaste cu adevarat ca esti noul profet gavriil http://zsayt.azeriblog.com/public/bl...lessdemon1.jpg |
Citat:
În cazul în care credeți altceva, rog ștergeți atributul "ortodox" și înlocuiți-l cu altul, de exemplu "adventist" sau "scientolog" sau ce vreți dv. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:16:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.