![]() |
Adorare?
As vrea sa-mi explice si mie un crestin de ce Dumnezeu are nevoie de adorare?Adica nu poti pur si simplu sa constientizezi existenta sa,fara tot felul de ritualuri ce au rolul de aduce elogii divinitatii?La urma urmei de ce are o forta superioara nevoie de adoratia unor fiinte cu mult inferioare?
|
Citat:
|
Pe parinti ii iubesc,nu ma inchin la ei,nu ma tem de ei!In privinta iubirii de neam,ma abtin:))
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Pai vedeti voi,chestia e mult mai complicata decat pare.Voi cand auziti cuvantul ''Dumnezeu'',automat va ganditi la divinitatea crestina,eu cand aud de termenul asta ma gandesc la tot ce se afla deasupra nivelului de intelegere a unui om(acest ''tot'' poate lua diverse forme,tot ce conteaza e faptul ca este o forta superioara omului).Varianta crestina a divinitatii este mult prea umanizata,poseda prea multe defecte/calitati umane pt. a mai aspira la rangul de divin.Pt. o forta superioara de genul asta,adorarea si toate ritualurile aferente ar trebui sa fie lipsite de sens!Si daca Dumnezeu este atotputernic si iubitor,de ce exista notiunea de ''rau''?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar va rog, nu ne insultati spunand ca intrebarile sunt "tampe". Sunt intrebari legitime, mai ales daca dumneavoastra, ca un crestin ce sunteti, aveti raspuns la ele. |
Citat:
Si da, El Se inchina omului: Dumnezeu-Fiul S-a smerit intrupandu-Se devenind si Om si jertfindu-Se din iubire pentru creaturile Lui, pentru ca noi sa avem posibilitatea sa inviem la conditia dintai si sa traim o viata vesnica, nu o moarte vesnica precum au ales protoparintii nostri. |
Citat:
|
Citat:
Insa Dumnezeu are ac de cojocul raului pe care l-a prevazut, transformandu-l treptat in bine, dar numai si numai cu acordul fiecarei fiinte creata dupa modelul divin (adica avand ratiune, libertate, sentimente si nemurire). |
Citat:
Ironia si ipocrizia se vede clar si la unii care subscriu pe forum la religia ortodoxa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
1.Nu sunt ateu,nu neg existenta unor forte ce imi depasesc puterea de intelegere.
2.Imi cer scuze daca aceste intrebari au mai fost puse,sunt nou pe forum. 3.Repetarea acestor intrebari poate fi o consecinta a incoerentei raspunsurilor voastre. |
Citat:
|
Am pus alta confesiune,pt. ca nu mi s-a pus la dispozitie optiunea de a pune Agnostic.Si care e problema cu sexul?E un lucru natural,iar practicarea sa intr-un mod regulat garanteaza o viata sanatoasa.
|
Citat:
|
Citat:
Atreides: “Deschide inimile noastre catre tine, deschide-ne unul fata de celalalt si fata de bunatate”, avind in vedere locatia topicului, o rugaciune inainte de sex. E adevarat ca nu e ortodoxa, dar cred ca se potriveste :) Corneliu: Adorarea si multe alte subiecte de care ateii se tot leaga sint subiecte deschise, care nu au un raspuns unanim acceptat chiar printre credinciosii cei mai luminati. De exemplu, existenta sau nu a raului in Dzeu. Si aici nu neaparat ateii isi doresc sa demonstreze ca Dzeu e rau, ci mai mult ca credinciosii nu au instrumentele necesare pentru a judeca faptul ca Dzeu e bun sau rau, ca e intr-un fel sau altul, oricare ar fi acel fel. |
Rugăminte !
Citat:
:6: |
Citat:
Nu inteleg ce ai cu topicul de fata, deschis fiind pe o tema care, desi nu are legatura cu aria rugaciunilor (iar asta poate fi rezolvat de un administrator), contine o intrebare legitima pe care multi atei si-o pun, pentru ca le este peste putinta sa inteleaga niste chestiuni care se petrec cu semenii lor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vorbim aici despre o entitate omiscienta, omniprezenta, omnipotenta si benevolenta? |
Citat:
Later edit: una din replicile din arsenalul credinciosilor cand discuta intre ei este "Ce ar fi facut Iisus?" cand au o dilema cum sa faca, cum sa dreaga. Draga cristiboss, draga admin, va intreb acuma eu, un simplu ateu, daca Atreides ar fi mers la Iisus cu o intrebare tampa, ce-ar fi facut Iisus? L-ar fi fugarit pentru ca a mai explicat acelasi lucru si altora? Voi ce ziceti? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:50:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.