Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Prima biserica destinata exclusiv copiilor ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7186)

cristiboss56 21.09.2009 22:02:20

Prima biserica destinata exclusiv copiilor !

Știm de prima grădiniță Ortodoxă de la Timișoara, dar iată că mâine 22 septembrie, va fi sfințită la Pitești de Preasfințitul Părinte Calinic , Episcopul Argeșului și Muscelului, prima biserică destinată exclusiv copiilor. Noul locaș de cult va purta hramul Sfântului Ierarh Spiridon și se află situat în imediata apropiere a bisericii cu Sfântul Haralambie din municipiu. Edificiul nu are turle, iar plafonul său se află la o distanță cu puțin peste 2 metri de la nivelul solului. Alături de biserica destinată copiilor vor fi finalizate în curând lucrările de construcție și a unei biserici pentru surdomuți și nevăzători.

mirelat 22.09.2009 05:05:24

stiu ca o sa-mi sariti in cap, dar

asta-i culmea !

cum adica biserica numai ptr copii? e aberant!

sau numai ptr surdomuti sau nevazatori?? poate doar predicile, adica preotul sa fie asistat de cineva care sa "traduca".

cristiboss56 22.09.2009 07:30:43

De ce ?

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 167804)
asta-i culmea !

sau numai ptr surdomuti sau nevazatori?? poate doar predicile, adica preotul sa fie asistat de cineva care sa "traduca".

De ce să-ți sară lumea în cap ? Avem dreptul la opinie, atâta timp cât ea nu jignește sau rănește pe cineva. Eu personal nu văd un rău atât de mare și apoi să dea Dumnezeu ăsta să fie singurul rău sau singura greșală a B.O.R. Doamne ajută !

lore86 22.09.2009 09:23:47

treaba cu copii mi se pare si mie ciudata, de ce nu se pune accent pe comuniunea parinti copii? de ce separati?
dar a doua varianta mi se pare f buna.e f bine sa existe o liturghie a tacerii ptr cei din lumea tacerii.de multe ori ne gandim numai la noi fara a ne intreba daca nu cumva si cei cu deficiente au nevoie de un cerc al lor, in care sa fie ei de ei , sa nu se simta complexati de nimeni si unde sa se poata bucura si ei de frumusetea sf LIturghii.stiu si desfasuratorul unei astefel de liturghii si e impresionant. pr Onu de la pitesti e unul dintre cei care lupta trup si suflet ptr cauza acestor oameni, ptr cei la care prea putini se gandesc, ca si ei se se poata bucura de comuniune euharistica.Domnul sa-l intareasca!

Hector 22.09.2009 10:19:51

Odata la Man. Radu Voda din Bucursti veneau un grup de surdo-muti si asistau la slujba. Inspirandu-ma de acolo cred ca aceasta biserica va avea un preot care aude si vede, care va sluji liturghia normal. Insa in fata credinciosilor va sta si un om, de regula mirean, care va ,,traduce" prin limbajul semnelor, ceeace canta strana si si ce spune preotul. Credinciosii vor da si ei raspunsurile prin limbaj mimico-gestual. Slujba va decurge ca orice alta slujba, dar va fi un ,,traducator,, pentru cei cu deficiente. Este un lucru laudabil si nobil, pentru ca aceea, au, poate, mai multa nevoie de rugaciune catre Dumnezeu si intarire in suferinta lor decat noi. Au nevoie si de sprijinul nostru al tuturor.

Cat despre gradinita exclusivista pentru copii mi se pare aiurea. Nu trebuie facuta o diferentiere intre maturi si copii. Biserica nu trebuie impartita pe grupe de varsta, ea trebuie sa fie pentru toata lumea.

patinina34 22.09.2009 11:16:37

Pai la slujbe, trebuie sa fim destul de ingaduitori cu copiii care alearga prin biserica, si totusi au parintii linga ei, va dati seama ce va fii intr-o biserica de copii?
Ideea este cam nastrusnica, sau cineva are un mare curaj!
Exista si varsta la care copiii nu pot parasi casa, vecinatatea casei, fara a fii insotiti. Cine ii va duce?
Parintii pierd slujba , fiind dedicata doar copiilor?
Pai mi se pare ciudat: parintele nu mai merge la slujba, ca-si asteapta copiii, iar copii nu mai participa la slujba, ca in grup mare fiind se joaca mai mult.
Nu vad beneficiul.
Vad doar intr-un singur caz: daca aceasta biserica este pentru copiii fara parinti, abandonati, sarmani, cu probleme de droguri sau cine stie ce alte probleme particulare, atunci da, vad un mare beneficiu.

cristiboss56 22.09.2009 12:25:41

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 167841)
Pai la slujbe, trebuie sa fim destul de ingaduitori cu copiii care alearga prin biserica, si totusi au parintii linga ei, va dati seama ce va fii intr-o biserica de copii?
Ideea este cam nastrusnica, sau cineva are un mare curaj!
Exista si varsta la care copiii nu pot parasi casa, vecinatatea casei, fara a fii insotiti. Cine ii va duce?
Parintii pierd slujba , fiind dedicata doar copiilor?
Pai mi se pare ciudat: parintele nu mai merge la slujba, ca-si asteapta copiii, iar copii nu mai participa la slujba, ca in grup mare fiind se joaca mai mult.
Nu vad beneficiul.
Vad doar intr-un singur caz: daca aceasta biserica este pentru copiii fara parinti, abandonati, sarmani, cu probleme de droguri sau cine stie ce alte probleme particulare, atunci da, vad un mare beneficiu.

Da, uite o idee bună ! Pentru copiii străzii , abandonați , orfani sau în regim de internat .

windorin 22.09.2009 23:46:48

Nu este sanatos a face biserici pentru mici si pentru mari, pentru batrani si pentru copii, pentru barbati si pentru femei,
pentru studenti si pentru liceeni, pentru mame si pentru tati, pentru tarani si pentru oameni de stiinta.

Sa nu rupem Biserica lui Hristos. In Biserica, "toti sunt una".
Catolicii au "inventat" Liturghiile particulare. Sa nu cumva sa vorbim la noi acasa de "biserici particulare".

Fereasca Domnul si lumineaza'ne mintea !

razvan4 23.09.2009 07:03:09

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 167841)
Pai la slujbe, trebuie sa fim destul de ingaduitori cu copiii care

Sa inteleg ca grupurile sociale enumerate de tine nu si-ar avea locul intr-o biserica ca toate celelalte ? De ce ar avea nevoie de o biserica speciala ?
Si este oare canonica separarea credinciosilor pe criterii de virsta si dizabilitati fizice etc ?

cristiboss56 23.09.2009 10:49:44

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 168055)
Nu este sanatos a face biserici pentru mici si pentru mari, pentru batrani si pentru copii, pentru barbati si pentru femei,
pentru studenti si pentru liceeni, pentru mame si pentru tati, pentru tarani si pentru oameni de stiinta.

Catolicii au "inventat" Liturghiile particulare. Sa nu cumva sa vorbim la noi acasa de "biserici particulare".

Apăi nu știu până la urmă de e sănătos sau nu, dar mă întreb ca un netrebtnic, ce e nesănătos în asta ! ! !

mirelat 24.09.2009 04:29:25

nu e sanatoasa segregarea bisericii. si asa e destul de faramitata ca sa mai fie introduse si criterii din astea fanteziste cum ar fi varsta, sau diverse discapacitati. Bisericile trebuie sa fie pentru TOTI.

danyel 24.09.2009 16:44:34

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 167804)
asta-i culmea !

Nu e aberant, surdo-mutii si nevazatorii sunt o categorie de oameni cu probleme speciale, separarea nu se face pe motive de discriminare ci pt ca ei sa poata participa activ la Sf liturghie sa fie madulare active in Trupul Lui Hristos
Au trecut vremurile cand astfel de oameni erau doar demni de mila, azi trebuie sa-i integram si sa-i facem sa se simta cat mai folositori si cat mai normali
In Cluj exista demult o biserica in subsolul careia s-a amenajat o capela pt surdo muti

mirelat 24.09.2009 20:41:46

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 168446)
In Cluj exista demult o biserica in subsolul careia s-a amenajat o capela pt surdo muti

si ce anume se face acolo, in mod special. cumva Sf. Liturghie prin semne ?

cristiboss56 24.09.2009 20:50:08

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 168490)
si ce anume se face acolo, in mod special. cumva Sf. Liturghie prin semne ?

Exact Mirela ! Prin propriul lor "limbaj". A fost o emisiune în acest sens la Trinitas Tv. , este absolut impresionant pentru noi oamenii obișnuiți .

orthodoxia.i.thanatos 25.09.2009 02:01:14

Nu va pripiti! Si drumul catre iad e pavat cu bune intentii.

Ceea ce discutati aici nu-i decit o alta forma de manifestare a ecumenismului in patriarhia romana. Romano-catolicii si protestantii fac de zeci de ani slujbe speciale pentru tineret. Introducerea acestora a fost motivata de dorinta de a tine tineretul aproape de bisericile lor. Cit de mult succes a avut o asemenea orientare se poate vedea dupa lacasurile lor de cult (pentru ca nu sint nimic altceva!) din ce in ce mai goale.

Copiii au crescut intotdeauna spiritual in Biserica alaturi de parintii lor si luind exemplul celor mai batrini. A considera ca anumite grupuri de credinciosi au nevoie de alte forme de inchinaciune, mai facile sau speciale, inseamna a te indoi de universalitatea in exprimare a lui Dumnezeu. Copiii primesc lucrarea Duhului Sfint in Biserica direct in inima, surzii vazind mai mult, iar orbii auzind si ceea ce nu pot ca sa vada. Doar cei care nu cred in atotputernicia lui Dumnezeu si in adevarul Ortodoxiei pot indrazni sa se simta chemati sa-L mijloceasca pe Dumnezeu pentru ca lucrarea Sa tainica in Biserica sa poata fi pe deplin inteleasa si primita. Si pentru un ortodox asta inseamna hula impotriva Duhului Sfint!

(Instruirea in credinta a copiilor sau a unora cu limitari ale capacitatilor fizice nu se face la slujba, ci acasa, la scoala duminicala si cu instructori specializati acolo unde este nevoie.)

mirelat 25.09.2009 04:29:41

Exact, Thanatos. Asta am vrut sa zic si eu (chiar ma gandeam sa scriu un pic mai detaliat), numai ca tu ai explicat mai bine.

cristiboss56 25.09.2009 05:01:49

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 168525)

Ceea ce discutati aici nu-i decit o alta forma de manifestare a ecumenismului in patriarhia romana. Romano-catolicii si protestantii fac de zeci de ani slujbe speciale pentru tineret. Introducerea acestora a fost motivata de dorinta de a tine tineretul aproape de bisericile lor. Cit de mult succes a avut o asemenea orientare se poate vedea dupa lacasurile lor de cult (pentru ca nu sint nimic altceva!) din ce in ce mai goale.

Copiii au crescut intotdeauna spiritual in Biserica alaturi de parintii lor si luind exemplul celor mai batrini. A considera ca anumite grupuri de credinciosi au nevoie de alte forme de inchinaciune, mai facile sau speciale, inseamna a te indoi de universalitatea in exprimare a lui Dumnezeu. Copiii primesc lucrarea Duhului Sfint in Biserica direct in inima, surzii vazind mai mult, iar orbii auzind si ceea ce nu pot ca sa vada. Doar cei care nu cred in atotputernicia lui Dumnezeu si in adevarul Ortodoxiei pot indrazni sa se simta chemati sa-L mijloceasca pe Dumnezeu pentru ca lucrarea Sa tainica in Biserica sa poata fi pe deplin inteleasa si primita. Si pentru un ortodox asta inseamna hula impotriva Duhului Sfint!

(Instruirea in credinta a copiilor sau a unora cu limitari ale capacitatilor fizice nu se face la slujba, ci acasa, la scoala duminicala si cu instructori specializati acolo unde este nevoie.)

Eu m-am referit strict la surdo muți. Nu văd un rău atât de mare și o legătură directă cu ecumenismul , dar este doar o simplă părere și nimic mai mult. Doamne ajută !

costel 25.09.2009 15:13:29

Nu sunt de acord sa avem o biserica destinata exclusiv copiilor. Si de la ce varsta si pana la ce varsta? Ma intreb cum stau acesti prunci cuminiti in biserica? Eu stiu ca se intampla ca unul sa mai fuga din cand in cand de langa parinti. E de ajuns sa vezi o clasa de copii la gradinitia in lipsa educatorului, ca sa-ti imaginezi cum stau acestia cand usile imparatesti sunt inchise. Sa-mi fie cu iertare, cred ca doar un preot nevazator si surd ar putea sluji in liniste intr-o astfel de biserica.

Si ce sa inteleg, daca ai depasit varsta de 18 ani, nu mai poti participa la slujba? O Doamne de cand Trupul Domnului se da in functie de varsta?

Si daca se intampla ca propriul copil sa doreasca sa vina cu tine, oare ce-i vei spune ca nu are varsta necesara pentru o alta biserica?

laurschepsis 25.09.2009 18:39:48

Doamne-ajuta!

Ma gandesc ca este in Bucuresti Biserica Sf Nicolae, cunoscuta potrivt arhitecturii ei ca Biserica Rusa si datorita legaturilor cu studentii, ca Biserica Studenteasca (sau a studentilor). In aceasta biserica, unde slujeste parintele Vasile Gavrila (Duhovnicul de la miezul noptii). intra oricine doreste.

Poate ca nici aceasta bisericuta nu este una restrictiva, ci doar va avea datorita conceptiei arhitecturale, o semnificatie speciala.

Ramane sa aflam dintr-o comunicare oficiala. Pana atunci,

Doamne-ajuta!

lore86 25.09.2009 19:40:41

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 168525)

adica sa lipsim persoanele cu dizabilitati de Hristos euharistic, doar ptr ca noi nu suntem in situatia lor si nu-i intelegem?
si noi am primit acasa sau in centrele catehetice educatie religioasa dar asta nu se compara cu PARTICIPAREA LA SFANTA LITURGHIE!
TE PRIPESTI CU AFIRAMATIILE. a sluji aproapelui inseamna hula impotriva Duhului Sfant?Doamne milieste-ne!
si, iarta-ma nu vad nici o legatura intre liturghia slujita ptr surdo-muti si ecumenism!

cristiboss56 25.09.2009 19:46:34

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 168623)
adica sa lipsim persoanele cu dizabilitati de Hristos euharistic, doar ptr ca noi nu suntem in situatia lor si nu-i intelegem?
si noi am primit acasa sau in centrele catehetice educatie religioasa dar asta nu se compara cu PARTICIPAREA LA SFANTA LITURGHIE!
TE PRIPESTI CU AFIRAMATIILE. a sluji aproapelui inseamna hula impotriva Duhului Sfant?Doamne milieste-ne!
si, iarta-ma nu vad nici o legatura intre liturghia slujita ptr surdo-muti si ecumenism!

Sincer, am vazut la tv. TRINITAS, cata bucurie era pe fata lor in timpul SFINTEI LITURGHII , pentru ca efectiv intelegeau, simteau si traiau cele de acolo !

lore86 25.09.2009 21:49:45

stiu, sieu am cunostinte care s-au specializat in limbaj mimico-gestul.abia dupa ce am vb cu ele am inteles ce important e pt cei cu dizabilitati sa fie intelesi, sa poata participa la sf liturghie.e asa cum ai spus, o bucurie de nedescris pe chipul lor, o bucurie care multora ne lipseste.

orthodoxia.i.thanatos 26.09.2009 01:16:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168624)
Sincer, am vazut la tv. TRINITAS, cata bucurie era pe fata lor in timpul SFINTEI LITURGHII , pentru ca efectiv intelegeau, simteau si traiau cele de acolo !

Probabil iti inchipui ca ce slujeau acolo acei domni in sutana se poate numi SFINTA LITURGHIE! Eu as numi-o caricatura diavoleasca.

Limbajul semnelor este o “limba” inventata de om care nu are nici pe departe bogatia unei limbi naturale si care ofera o posibilitate limitata de exprimare. Ce surdomutii “aud” la “slujba” nu-i cu siguranta ceea ce tu te astepti sa fie. Cum crezi ca ar arata Liturghia tradusa intr-o limba cu cuvinte nascocite? Ei bine, imagineaza-ti acuma ca trebuie sa spui "Mila pacii, jertfa laudei" doar dind din miini.

Pe de alta parte, contrar parerii celor implicati, cler si mireni, si a ierarhului care probabil i-a si binecuvintat pentru “lucrarea” lor, acei surdo-muti, carora nu le mai pot de grija, nu sint si imbecili! Ba, in marea lor majoritate sint chiar foarte educati. Nu era mai simplu, mai eficient si mai potrivit sa tipareasca liturghiere mai descriptive si cu imagini si sa lase liturghia in pace, asa cum s-ar fi cuvenit, daca tot se pretind ortodocsi?

cristiboss56 26.09.2009 08:03:01

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 168726)
Probabil iti inchipui ca ce slujeau acolo acei domni in sutana se poate numi SFINTA LITURGHIE! Eu as numi-o caricatura diavoleasca.

Limbajul semnelor este o “limba” inventata de om care nu are nici pe departe bogatia unei limbi naturale si care ofera o posibilitate limitata de exprimare. Ce surdomutii “aud” la “slujba” nu-i cu siguranta ceea ce tu te astepti sa fie. Cum crezi ca ar arata Liturghia tradusa intr-o limba cu cuvinte nascocite? Ei bine, imagineaza-ti acuma ca trebuie sa spui "Mila pacii, jertfa laudei" doar dind din miini.

Pe de alta parte, contrar parerii celor implicati, cler si mireni, si a ierarhului care probabil i-a si binecuvintat pentru “lucrarea” lor, acei surdo-muti, carora nu le mai pot de grija, nu sint si imbecili! Ba, in marea lor majoritate sint chiar foarte educati. Nu era mai simplu, mai eficient si mai potrivit sa tipareasca liturghiere mai descriptive si cu imagini si sa lase liturghia in pace, asa cum s-ar fi cuvenit, daca tot se pretind ortodocsi?

Nu vreau să te contrazic, pentru că sunt convins de dragostea ta față de Dumnezeu ! Eu am privit problema dintr un anumit punct de vedere, a celor cu nevoi speciale. Dumnezeu să ne lumineze să purcedem doar la cele bine plăcute Lui ! Doamne ajută ! +

lore86 26.09.2009 09:53:03

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 168726)

ma doare se vad atitudinea ta.oare chiar este in duhul sf parinti, un duh autentic ortodox?
sf Ioan gura de aur spune:"aratati-un un preot care greseste si eu ma duc si il acoper cu mantia mea"(citez din memeorie, ar putea fi un pic modificat). deci un preot care greseste!iar
tu ii numesti domni in sutana! fara ca macar sa iti fi gresit cu ceva!
cat priveste bogatia limbii, limba ebraica este mult mai saraca in cuvinte decat lb rom!iar romana mai saraca decat greaca! asta inseamna ca liturghia slujita in aceste limbi este inferioara unei alte liturghii dintr-o limba mai bogata???????
de unde stii tu cum lucreaza Duhul lui DUMNEZEU asupra acelor oameni cand se savarseste jertfa euharistica?crezi ca Hristos s-ar lasa batjocorit de o "caricatura diavoleasca"?

stii ce spune sp ap Pavel Corintenilor despre dragoste....

orthodoxia.i.thanatos 26.09.2009 17:45:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168735)
Nu vreau să te contrazic, pentru că sunt convins de dragostea ta față de Dumnezeu ! Eu am privit problema dintr un anumit punct de vedere, a celor cu nevoi speciale. Dumnezeu să ne lumineze să purcedem doar la cele bine plăcute Lui ! Doamne ajută ! +

Si eu sint convins de bunele tale intentii, insa n-am nici un fel de rezerve in a-i cataloga pe cei care parodioza Sfinta Liturghie. Chiar acceptind, prin reducere la absurd, ca ceea ce oficiaza ar fi liturghie, fapta este necanonica pentru ca repeta slujba in aceeasi zi si la aceesi masa. Macar asta ar fi trebuit sa-i puna pe ginduri daca mai au un rest de respect pentru Ortodoxie.

mirelat 26.09.2009 17:52:48

Prima biserică destinată exclusiv copiilor !

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 167753)
Edificiul nu are turle, iar plafonul său se află la o distanță cu puțin peste 2 metri de la nivelul solului.

oare se poate numi biserica?

am rasfoit un album mai vechi al unei colege de forum, care prezenta biserici din Rusia:
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=113

si am intrebat-o pe Eugenia de ce fac rusii bisericile atat de inalte. iata si raspunsul ei:
Citat:

În prealabil postat de EugeniaG
majoritatea bisericilor la rusi sunt inalte pentru a reda credinciosului ce intra in ele senzatia de maretie, adica maretia Domnului fata de ei , biserica fiind inalta nu mai vezi tavanul bisericii si iti creeza senzatia de inalt, spre inaltul cerului ....

iar noi, romanii, facem bisericile cat mai mici, si fara turle... :39:

cristiboss56 27.09.2009 04:21:03

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 168823)
oare se poate numi biserica?

am rasfoit un album mai vechi al unei colege de forum, care prezenta biserici din Rusia:
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=113

si am intrebat-o pe Eugenia de ce fac rusii bisericile atat de inalte. iata si raspunsul ei:

iar noi, romanii, facem bisericile cat mai mici, si fara turle... :39:

De Eugenia nu mai știu nimic de ea de mult timp cu toate strădanile mele de a lua legătura cu ea . A dispărut și de pe mess ! Avea întradevăr multe să ne arate și să ne spună . Revenind, sincer , dragă Mirela , mai toate Bisericile construite după '90 sunt bine făcute și corespund din toate punctele de vedere Bisericilor Ortodoxe. Nu mă refer aici de știrea dată mai sus . Să nu luăm o excepție nefericită și să o generalizăm la nivelul întregii țări. Sunt convins ( așa ca un exemplu ) Biserica Sf. Mercurie ți-a plăcut ! www.mercurie.ro

patinina34 27.09.2009 10:21:51

Citat:

În prealabil postat de razvan4 (Post 168074)
Sa inteleg ca grupurile sociale enumerate de tine nu si-ar avea locul intr-o biserica ca toate celelalte ? De ce ar avea nevoie de o biserica speciala ?
Si este oare canonica separarea credinciosilor pe criterii de virsta si dizabilitati fizice etc ?

Pentru ca daca un copil e abandonat - putini sint cei care ajuta, prea putini.
Pentru ca daca un tanar se drogheaza, incepind de la familie, vecini, cunoscuti, rude, il ascund toti, ca sa nu afle nimeni, iar cind isi dau seama ca e prea tarziu, e prea tarziu intra-adevar. Sint si la acest punct putini cei care ajuta.
Lista contiunua...
Asta inseamna degradarea treptata a societatii in care se traieste.

O biserica normala, daca nu are un centru de caritate, de ajutor pentru cei mai putini norocosi, inseamna ca nici macar nu respecta ideea de concept a venirii lui Iisus Mantuitorul pe lume, adica El a spus:"Nua am venit pentru cei sanatosi, ci pentru cei bolnavi"....

O biserica nu este dedicata unei specifice categorii sociale, insa o biserica, trebuie sa faca acte de caritate, trebuie sa se ingrijeasca de cei care au nevoie.

In acest sens, o biserica poate fii considerata pentru o categorie, adica, acolo, acei oameni pot gasi ajutor, sprijin si citeva necesare lucrusoare pentru a sta pe picioare in viata.

dorinastoica14 27.09.2009 13:21:43

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 168986)
Pentru ca daca un copil e abandonat - putini sint cei care ajuta, prea putini.
Pentru ca daca un tanar se drogheaza, incepind de la familie, vecini, cunoscuti, rude, il ascund toti, ca sa nu afle nimeni, iar cind isi dau seama ca e prea tarziu, e prea tarziu intra-adevar. Sint si la acest punct putini cei care ajuta.
Lista contiunua...
Asta inseamna degradarea treptata a societatii in care se traieste.

O biserica normala, daca nu are un centru de caritate, de ajutor pentru cei mai putini norocosi, inseamna ca nici macar nu respecta ideea de concept a venirii lui Iisus Mantuitorul pe lume, adica El a spus:"Nua am venit pentru cei sanatosi, ci pentru cei bolnavi"....

O biserica nu este dedicata unei specifice categorii sociale, insa o biserica, trebuie sa faca acte de caritate, trebuie sa se ingrijeasca de cei care au nevoie.

In acest sens, o biserica poate fii considerata pentru o categorie, adica, acolo, acei oameni pot gasi ajutor, sprijin si citeva necesare lucrusoare pentru a sta pe picioare in viata.

Da Nina, ai multă drptate în cele ce scrii.Din păcate sunt multe biserici care odată cu terminarea slujbelor si-au încheiat misiunea și dacă mai este o înmormântare,o cununie sau un parastas de unde mai iese un bănuț e bine.
Sunt mulți care ar dori să ajute dar între credincioși și preot este de multe ori o prăpastie greu de trecut!
Această stare de lucruri face ca de multe ori acei care vor să se implice să se dea deoparte făcând individual acțiuni de caritate care sunt sporadice și nu întodeauna acoperă o necesitate reală.

cristiboss56 27.09.2009 17:27:59

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 169022)
Da Nina, ai multă drptate în cele ce scrii.Din păcate sunt multe biserici care odată cu terminarea slujbelor si-au încheiat misiunea și dacă mai este o înmormântare,o cununie sau un parastas de unde mai iese un bănuț e bine.
Sunt mulți care ar dori să ajute dar între credincioși și preot este de multe ori o prăpastie greu de trecut!
Această stare de lucruri face ca de multe ori acei care vor să se implice să se dea deoparte făcând individual acțiuni de caritate care sunt sporadice și nu întodeauna acoperă o necesitate reală.

Relația dintre preot și credincios nu are cum să fie una formală, Dorina dragă , pentru că atunci toate, absolut toate sunt de prisos și nu știu cui i-ar servi o astfel de relație întreținută artificial. Nu neg existența unei astfel de "prăpastii", dar nu la modul general.

dorinastoica14 27.09.2009 20:53:35

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 169116)
Relația dintre preot și credincios nu are cum să fie una formală, Dorina dragă , pentru că atunci toate, absolut toate sunt de prisos și nu știu cui i-ar servi o astfel de relație întreținută artificial. Nu neg existența unei astfel de "prăpastii", dar nu la modul general.

Ar fi benefică o mai mare implicare a bisericii în viața socială.Copii și bătrânii au mare nevoie de căldura sufletului unui slujitor al Domnului care poate fi abordat oricând și de către oricine.
Din fericire sunt și asemenea preoți minunați,slava lui Dumnezeu.(un astfel de preot este chiar părintele Adrian colegul nostru de pe forum).

cristiboss56 27.09.2009 21:06:38

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 169162)
Ar fi benefică o mai mare implicare a bisericii în viața socială.Copii și bătrânii au mare nevoie de căldura sufletului unui slujitor al Domnului care poate fi abordat oricând și de către oricine.
Din fericire sunt și asemenea preoți minunați,slava lui Dumnezeu.(un astfel de preot este chiar părintele Adrian colegul nostru de pe forum).

Nu numai Dorina ! E bine în general ca fapta bună, milostenia să se facă în tăcere, fără mândrie, fală sau alte cele. Dar pentru că m-ai provocat la "păcatul slavei deșarte", și părintele nostru și Biserica la care merg este implicată direct în cazurile copiilor bolnavi de cancer și nu numai. Sunt f. mulți Preoți inimoși și multe Biserici implicate în problemele sociale. Regret că am ajuns să ne fălim cu așa ceva ! ! !

cristiboss56 27.09.2009 21:28:23

De ce ?

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 169167)
Nu numai Dorina ! E bine în general ca fapta bună, milostenia să se facă în tăcere, fără mândrie, fală sau alte cele. Dar pentru că m-ai provocat la "păcatul slavei deșarte", și părintele nostru și Biserica la care merg este implicată direct în cazurile copiilor bolnavi de cancer și nu numai. Sunt f. mulți Preoți inimoși și multe Biserici implicate în problemele sociale. Regret că am ajuns să ne fălim cu așa ceva ! ! !

De ce spun toate astea, pentru că NORMALITATEA a devenit subiect de propagandă pentru unii , subiect de fală pentru alții și floare rară pentru mulți dintre noi. În fond BISERICA ORTODOXA , a fost , este și cu siguranță va fi implicată în problemele sociale. Este deajuns a intra pe paginile web din țară ale Bisericilor noastre și vom vedea programele în derulare, dar foarte multe acțiuni se fac în multă tăcere și-n smerenia pe care o propovăduim zi de zi . Doamne ajută ! +

dorinastoica14 27.09.2009 21:47:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 169180)
De ce spun toate astea, pentru că NORMALITATEA a devenit subiect de propagandă pentru unii , subiect de fală pentru alții și floare rară pentru mulți dintre noi. În fond BISERICA ORTODOXA , a fost , este și cu siguranță va fi implicată în problemele sociale. Este deajuns a intra pe paginile web din țară ale Bisericilor noastre și vom vedea programele în derulare, dar foarte multe acțiuni se fac în multă tăcere și-n smerenia pe care o propovăduim zi de zi . Doamne ajută ! +

Sunt și multe lucruri bune care ar trebui să fie spuse căci prea auzim numai răutăți, ca și cum nimic bun nu s-ar întâmpla în țara aceasta.

cristiboss56 27.09.2009 22:13:21

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 169188)
Sunt și multe lucruri bune care ar trebui să fie spuse căci prea auzim numai răutăți, ca și cum nimic bun nu s-ar întâmpla în țara aceasta.

Foarte corect ( că sunt multe lucruri bune ) , dar iată au venit timpurile când răul prinde cel mai bine, când suferința și greșala celui de lângă noi a devenit subiect de tocmeală și cleveteală, când buruiana spune că-i regina nopții . . . . . . .Cipurile sunt cel mai mare rău ( și asta că face audiență ) , un candelabru sucit cu iz diavolesc , e mult mai important, și multe alte subiecte "tari" , înăbușe o știre "de facere de bine". Draga mea Dorina, tu ști că am postat din când în când destule știri reale pozitive. Dar retingul maxim îl au topicele ce dezbat sexualitatea , precum în presa noastră tabloidă. Ca fapt divers, problema legată de orgasm și păcatele lui inerente, a avut cea mai mar audiență atinsă vreodat aici . Și atunci draga mea Dorina cui folosesc o știre de facere de bine , sau câți stau cu sufletul la gură așteptând un strigăt de ajutor ? . . . . . . . . . . . .

moldoveanu 13.04.2011 18:29:48

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 168055)

Pai exact intr-acolo mergem dupa parerea mea. S-a schimbat calendarul, vor mai multa implicare sociala, asta inseamna mai multa gestiune a banului. Banul e ochiul.....
Si tot asa inainte sa-ti dai seama se duce si BOR de rapa. Mi se pare ca observ o occidentalizare accentuata in ultimii ani in politica bisericii. Chestiile astea cu bani, expunere, modernizare mie unu nu-mi suna bine. Pentru ca vad ce s-a intamplat la altii.

LaReine 13.04.2011 21:32:30

Ce frumos! Sa fie liturghie pentru surdo-muti... Exista asa ceva? In tara sau in lume? De ce sa fie translator... oare niciunul nu vrea sa se faca preot ?

cristiboss56 13.04.2011 22:10:44

Citat:

În prealabil postat de LaReine (Post 354264)
Ce frumos! Sa fie liturghie pentru surdo-muti... Exista asa ceva? In tara sau in lume? De ce sa fie translator... oare niciunul nu vrea sa se faca preot ?

Există de anul trecut ! S-a relatat la vremea respectivă. Doamne ajută !

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:58:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.