![]() |
Caietele scolarilor
3 atașament(e)
Citind un articol despre inceputul noului an scolar, am aflat ca multe din caietele scolarilor s-au schimbat la infatisare. Voi posta doua coperti de caiete din prezent. Am sa postez si o fila dintr-un caiet al unui elev din trecut.
|
Ce inseamna concurenta prost inteleasa. Imi aduc aminte ca unele fete aveau la ore caiete studentesti cu miros de ciocolata sau de alte arome... Amestecul acestor mirosuri facea irespirabil aerul din clasa.
|
Citat:
Oare esti pregatit sa te intorci la perioada Ceausescu, perioada care intradevar a produs invatamint de calitate in masa? Oare iti mai aduci aminte la cite sacrificii trebuie sa faci si la cite lucruri trebuie sa renunti? Printre altele, pe acele coperti si pe pozele acelea de oligofreni se tine tot guvernul si societatea romaneasca..asta asa ca o paranteza Presedintele lucreaza pentru Sailor Moon si Frankenstein!...in caz ca nu stiai |
1 atașament(e)
NU am postat pentru ca imi lipseste perioada lui Ceausescu, ci pentru ca suntem pe calea cea mare - telenovelele sunt deja pe coperti. In curand poate o sa apara si Sorinel Pustiu, Adrian Copilul Minune,... este un inceput promitator.
|
Atunci care estemesajul transmis de tine pentru ca in afara de lamentare in gol eu nu vad nici o posibilitate de a schimba ceva stiint ca aceste imagini vin PACHET cu toate cele din societatea de acum.
DACA DISPAR, dam in DICTATURA. Intr-o tara ca Romania deservita la modul TOTAL lui "Frankenstein" si fara coloana vertebrala proprie NU SE POATE ALTFEL |
omu vrea sa sublinieze ca pe vremea lui Ceausescu nu era desfraul de azi...Femei instigatoare la obscenitati pe copertile elevilor minori?Am avut odata un caiet,nu am gasit poza sa postez,pe care aparea o tipa ca aceea in lenjerie intima iar in zona nurilor avea 2 frunze (:)) pare haios insa nu e de gluma)....obisnuiesc copii inca de mici facandu-i familiari cu asa ceva...
|
Andrei, oare am ajuns ca la tot ce este nou sa luam pozitia de a ne pune mainile pe piept? In "afara" asa stau lucrurile?
|
Citat:
|
Nu mai sunt nici caietele si nici elevii de altadata. Acest fapt este constatat de parinti si de profesori. In majoritatea cazurilor elevii stiu mai multe despre Pokemon sau Harry Potter, decat despre lectiile pe care le au de pregatit. Nu neaparat din cauza caietelor, ci pentru ca, prin diferite mijloace (TV, calculator), parintii i-au lasat in compania unor astfel de "prieteni".
|
Citat:
|
Citat:
Draga Andrei, cel din prima coperta este un demon, un fel de legatura cu vrajmasul pentru vrajitori, de aia este legat de aceasta carte. Autoarea lu' Harry lu' peste se pare ca este vrajitoare cu acte in regula si este membra wicca de multi ani. Multe din incantatiile din acea carte sunt reale! La fel si somatiile de duhuri rele! Si copiii citesc acele lucruri fara sa stie ce inseamna! Si dupa aia niste parinti bezmetici le cumpara diverse ustensile care le imita pe cele vrajitoresti reale, si copiii imita acele vraji spunand acele incantatii! Acum intreaba-ma te rog "si care e problema cu imaginea unui demon pe coperta unui caiet de elev??" Vezi ca si satanistii au forumuri poate ai gresit site-ul... Una e dictatura si cenzura comunista si cu totul altceva este promovarea satanismului prin toate mijloacele! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Un mar. |
Citat:
Acum analizand copertile avem pe Voldemort care e personajul negativ si poate fi creata o analogie intre el si ... nu Antihtist, intre el si Hitler cu rasa pura si ce deriva din asta. Apoi, un desen cu o fata destul de dezbracata, desen in stil japonez, tinut in mana de doi oligofreni sau ce or fi. Da, daca cineva ar spune ca se incearca coruperea tinerilor prin aceste imagini ar avea dreptate daca este sa o luam logic. |
Citat:
Si inca ceva sa va mai spun: m-am dus la librarie sa cumpar caiete pentru copii. Vanzatoarele care ma au la suflet ca le fac vanzare la carti, mi-au spus ca daca vin peste doua zile, atunci or sa aibe caiete cu Hanna Montana si nu mai stiu cine!!!!!... :13: |
Citat:
Apropo de Hannah Montana, cu ea n-am nimic; am vazut episoade pe anumite canale cu ani in urma, si acum redifuzate pe cele pt desene , dar e o fata decenta. e un serial comic, de urmarit. Partea nasoala e ca acei comercianti care se chinuie sa scoata bani din orice dau si acelora un aer de .... ieftin.... Cand eram eu la scoala, aparusera caietele cu peisaje. Din fiecare tara era cate un peisaj... foarte frumoase.... apoi cele cu niste fete si niste baieti pe coperta, carora le faceam mustati si barbi si ochelari si dinti cariati, cand ne plicti la ore. |
Consider ca daca parintii aleg caietele arata o mare purtare de grija fata de copiii lor, iar nu ceva negativ gen cenzura.
Vom da seama pentru libertatea acordata copiilor, unora care nu stiu cum sa o ia si ce sa faca cu ea. Copiii sunt si vor fi liberi in multe, dar nu in toate. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Este poate off topic discutia despre Harry Potter. Eu cred ca astia care pun pe coperta tocmai 'portretul' lui Voldemort (in fine, a actorului care l-a jucat) nu au inteles cartea si se joaca cu teribilismul si dorinta de a soca a unora. Pentru ca Harry Potter nu este o carte satanica, nici pe departe. Este o carte foarte buna in care este vorba despre lupta dintre bine si rau, raul fiind foarte clar definit. Voldemort se caractrizeaza prin dragostea de putere si lipsa oricarei alte forme de dgagoste. Vrajitoria este un mediu literar in carte, si se stie ca literatura pentru copii este plina de vrajitori, zane, etc; povestile, dar si literatura moderna, mai ales cea englezeasca.
Toti cei care critica aceasta carte am constatat ca nici nu au citit-o. In cazurile rare cand au citit o parte din ea, a fost poate singura carte de literatura fantastica pe care au pus mana din copilarie. Eu am citit-o si m-am delectat. Este foarte bine scrisa si construita, si contine multe idei frumoase. Mai are si haz, pe deasupra. Am scris despre asta pe alt topic, cel despre Harry Potter (nu stiu pe unde este). |
Observator a punctat foarte bine.
Asta se si urmareste. Nu e nevoie sa citesti toata cartea Harry Potter. Eu zic ca este foarte adevarat ca se urmareste satanizarea imaginatiei copiilor, a sufletelor lor inocente. Cei care publica astfel de carti vor sa faca copii sa considere magia ( alba sau neagra aceiasi fata are-adica este una!) ca pe ceva obisnuit, ca ceva ce face parte din firescul lumesc. Va dati seama ca Dumnezeu din dragostea nesfarsita pe care o are pentru om, nu-i permite diavolului sa apara in toata uraciunea sa, pentru ca oamenii ar muri de frica instantaneu ! Cum spune parintele Cleopa. Dar bietii nostrii copii, cum ii protejam daca nu cenzuram deloc mizeriile care apar in media, filme si nu numai? |
Citat:
"Sa consideram magia ca pe ceva obisnuit..." Pai daca e pe asa, ar trebuis a desfiintam si povestile cu zmei si feti frumosi. Mi se pare absurd sa pui o carte la index fara ca macar sa o citesti. Sa incercati voi sa faceti vraji dupa formulele fanteziste din Harry Potter sa vedem ce iese! Sigur, este o carte pentru adolescenti, nu pentru copii. Asta e greseala care se face, ca se da copiilor sub 12 ani. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Iar pe vrajitori sa-i omorati cu pietre, sa nu-i lasati sa traiasca!" Vezi ca nu scrie "iar pe vrajitorii rai sa-i omorati" ci "pe vrajitori". Incercati sa nu fiti si cu Dumnezeu si cu mamona in acelasi timp! E adevarat ca dupa Legea Noua nu mai omoram vrajitori dar asta nu inseamna sa-i imbratisam! "se stie ca literatura pentru copii este plina de vrajitori, zane"- pai este o mostenire pre-crestina cand oamenii aveau zeitati, faceau jertfe la duhuri etc. Credeam ca cel putin astia care ne credem crestini ortodocsi am depasit acea perioada... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
fictiune si realitate
Citat:
In epoca patristica, au interzis cumva sfintii parinti sa mai citim Homer? Care e plin de povesti mitologice cu zei, etc. Dar este una din capodoperele literaturii. Nu am zis aici sa ne apucam de vrajitorie... Citat:
Citat:
De altfel si parintii Bisericii recomandau tinerilor sa se foloseasca si de cultura din vremea lor. Exista scrieri ale sfantului Vasile in acest sens, de ex. Nu te obliga nimeni sa citesti Harry Potter, care da, nu face parte din literatura clasica, insa daca nu citesti nu da cu piatra. Filmul nu e acelasi lucru cu cartea. Citat:
Citat:
Cand ea a zis ca nici nu crede in magie. |
Citat:
Citat:
Citat:
Cum poti compara mizeria aia cu Eminescu si Caragiale sau Eliade????????? Despre adulter se vorbeste si in Biblie, nu incurca te rog lucrurile ca si asa in capul tau sunt incurcate rau! Citat:
Citat:
Cauta pe net si vezi despre ce e vorba! Citat:
Si daca aveai 8 ani tot iti trezea niste dubii cineva care vine cu popularizarea a ceva care este considerat de catre Biblie si crestinism in general ca fiind diavolesc! "Caci nu este adevar intru el si este tatal minciunii"-despre cel care sta la bazele satanismului si vrajitoriei. Stiai ca satanistii considera vrajitorii ca pe fratii lor?? Stiai ca au intruniri comune de multe ori? Frate(!), voua chiar trebuie sa va dea cineva o palma peste ochi ca sa va treziti??? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Oare aceste forum este lasat la voia intamplarii?!?
Citat:
Este crestin ortodox? Sau aici cei care isi expun pararile sincere, sunt luati la bascalie de asa zisii ATEI AGNOSTICI? Daca sunt atei, ce cauta pe forum? Oare Administratorul acestui forum- DACA EXISTA!!!!- nu l-am vazut intervenind pana acum, nu are nimic de spus? Nu este prima oara cand suntem jigniti ! Poate este bine sa fac lista cu cei care din rea-vointa fac bascalie, iar bascalia stie toata lumea cine o face- daca nu cititi-l pe Dan Puric...bascalia a fost inventata de comunisti, adik de atei... Sunt foarte indignata! |
...si "Cronicile lui Riddick" pot fi interpretate ca fiind daunatoare insa daca urmarim mai atent Necromancer-ii sunt cei pecetluiti din Apocalipsa si convertiti la religia lui Antihrist si care prin forta brutala vor sa converteasca tot universul pentru a-i trimite in FINAL pe toti oamenii in SUB-vers adica direct in Iad iar Riddick il reprezinta pe Hristos (de ce nu?) care il ucide si ii ia locul pe tronul restabilind astfel imparatia dreptatii. Oare poate cineva sa afirme ca sfirsitul lumii nu se va manifesta asemanator cu secventele din acest film?...nu cred!
Epopeea lui Riddick incepe cu "Pitch Black" un film de exceptie in lupta cu demonii cind pe planeta(Pamint) se instaureaza INTUNERICUL. Este foarte bine facut si exista toate sansele ca a doua venire a lui Hristos sa se materializeze in acelasi fel brutal cum este prezentat in aceste filme Cautati-l pe site-urile filme online unde il veti gasi gratis in direct |
Danette, dar ce imi scrie mie observator nu te indigneaza? Nu este tot plin de bascalie si jigniri?
Hm.... |
Citat:
S-ar putea ca atunci cand ti se spune un adevar sa te simti lovit in orgoliu dar trebuie sa inveti sa mai calci pe mandrie. Daca nu luptam cu mandria si pacatele noastre, daca nu cercetam scripturile, atunci ce mai cautam pe acest forum? Evident ca sunt si unii care-si slujesc stapanul si au scopuri bine determinate dar astialalti care suntem crestini sper din tot sufletul ca venim aici pentru a ne intari in lupta cu pacatul. |
Citat:
Aceste forumuri au existat si au avut o viata foarte scurta, iar acum se afla toate ingramadite pe undeva in gunoiul virtual al universului mnemonic. Sau poate preferi sa te conversezi cu cei care se dau doar ortodocsi si lucreaza pentru biserici si minastiri insa in realitate sunt lupi rapitori imbracati in blana de oaie? Deci daca este sa aleg intre un fals ortodox mieros si prefacut si un ateu agnostic si dintr-o bucata fi sigura ca il voi alege pe cel din urma, care desi a fost catalogat ca fiind "departe de Hristos", poate prin faptele sale morale si de milostenie este cu muult mai credincios in inima lui decit multi care se perinda pe la minastiri si mai ales biserici pentru a insela, induce in eroare si fura din banii comunitatii |
Citat:
|
Faceti prea mult caz din nimic. Nimeni nu crede in Harry Potter ori in ce scrie pe acolo. Da, o fi amuzant sa citesti, dar daca ai mai mult de 10-12 ani in nici un caz nu ai sa crezi ca ceva din ce scrie acolo este real.
Toti am citit tot felul de carti de aventuri care mai de care mai putin realiste. Sa nu mai vorbesc de "povestile nemuritoare" cu care eram indopati si ne indopam in copilarie. Sunt pline de fantezie, de ireal, de vraji, de vrajitoare bune si rele, cate si mai cate. In afara de a stimula imaginatia nu fac nimic rau. Ati citit Lampa lui Aladin? Ati citit Cenusareasa? Praslea cel Voinic? Motanul Incaltat? Alice in Tara Minunilor? Ati patit ceva daca le-ati citit? Mie mi s-ar parea o copilarie foarte trista sa nu ti se dea sa citesti si chestii din astea fanteziste pe care de la o varsta nici nu le mai iei in seama...la fel si cu Harry Potter. Spunea cineva ca Stapanul Inelelor e mult mai bun decat Harry Potter -- hai sa fim seriosi, ce absurditate. Aceeasi poveste fantezista. Auzi, "sa nu compari Stapanul Inelelor cu mizeria de HP!" Pai nu sunt vrajitori si vrazi in ambele? Nu prezinta ambele o lume care nu exista si nu poate sa existe? La fel mi se pare ridicol sa spui ca din cauza lui Harry Potter a explodat in UK numarul de adepti wicca. Nu am auzit de chestia asta si nici nu pot sa verific, dar mi se pare absurda afirmatia. Oamenii care deodata se convertesc la eu stiu ce religie sau cult sunt aceea care nu aveau initial nici un fel de credinta...si iaca au gasit-o pe cea care le-a sarit in ochi cel mai tare. Observator si Danette -- vorba adolescentului american -- chillax! |
Citat:
De ce ar trebui sa consider spusele lui Dan Puric drept adevar absolut? Iar in ceea ce priveste ce am citit pe paginile acestui thread cred ca trebuie sa dam o definitie clara cu privire la satanisti si vrajitori.Nu de alta dar vad ca se confunda. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu, nu e ok. Am explicat doar ce se intampla. Pacat ca nimeni nu invata din chestia asta, si oricum mai nimeni nu face nimic ca sa ii atraga spre Dumnezeu, de exemplu. Citat:
|
mucii in fasole et co
Citat:
'Intelege odata ca rolul de vrajitor nu este unul normal! Esti o victima a sistemului in care traiesti! Una e libertatea si alta e neascultarea!! In vest s-a facut intentionat aceasta confuzie ca oamenii sa faca neascultare crezind ca sunt astfel liberi!' 'Cand dai cu mucii in fasole ai macar bunul simt sa dai un pas inapoi si poate sa reconsideri ce ai stiut pana in acel moment.' 'Ea a zis..... ai 8 ani cumva?!? Si daca aveai 8 ani tot iti trezea niste dubii cineva care vine cu popularizarea a ceva care este considerat de catre Biblie si crestinism in general ca fiind diavolesc! "Caci nu este adevar intru el si este tatal minciunii"-despre cel care sta la bazele satanismului si vrajitoriei. Stiai ca satanistii considera vrajitorii ca pe fratii lor?? Stiai ca au intruniri comune de multe ori? Frate(!), voua chiar trebuie sa va dea cineva o palma peste ochi ca sa va treziti???' Adica, atunci cand cei care sunt de acord cu cineva care face bascalie si vorbeste jignitor, inseamna ca persoana 'bascalita' si jignita este prea mandra ca sa inghita, dar daca nu sunteti de acord, este o rusine pentru acest forum si nimeni nu il baneaza? Asta se cheama folosirea dublei masuri (cel putin in alte limbi de pe aici din occidentul asta corupt de libertate). Dar nu vreau sa-i fac acum proces prietenului observator. Banuiesc ca este si el, ca si Antonio, foarte tanar si infocat, si ii mai scapa degetele pe tastatura cand e sa-si apere ideile la care tine. Fara suparare, deci. Ca raspuns, au spus altii, Noesisaa de exemplu, destule. Cu povestile, si ca si in Stapanul Inelelor sunt vrajitori buni. Si in Harry Potter prietenie si eroism. Si ca faptul ca unii se apuca de vraji si intra in sencte nu inseamna neaparat ca Harry Pottrer i-a adus acolo. Poti sa te apuci de satanism si citiond biblia, ca acolo se vorbeste de Satana. Orice carte poate fi folosita in sens rau. Un mic comentariu despre libertate si ascultare. Poate ca eu sunt influentata de ideea de libertate si am o idee partial necrestina despre ea, insa poate si unii care au crescut in comunism au o idee deformata despre ascultare, ce spuneti de asta? De altfel nu vad legatura cu Harry Potter. Observator propune sa se faca o lista cu carti intezise, cum facea Vaticanul odinioara? O lista de coperte de caiete interzise, poate? Si cine sa o faca? la cine sa facem ascultare? |
Dar de caietele studentesti cu Nastase pe coperta de la alegerile din 2000 isi mai aduce cineva aminte? Era plin Grozavesti-ul de ele. Ralph Fiennes e mic copil pe langa Nastase, chiar asa machiat, alb la fata si fara nas.
Nu m-am putut abtine, ca doar sunt un ateu comunist bashcalios. Cum sa nu fiu, doar bashcalia e inventie comunista, nu ati auzit?:24: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:35:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.