![]() |
A 3-a profetie a Maicii Domnului - Fatima
Ma intrebam daca cineva cunoaste cea de a 3-a profetie de la Fatima, dupa moartea surorii Lucia in 2005, careia i-a fost incredintata?
Stiu ca se trateaza de cele 3 zile de intuneric complet si ca vor trebui sfintite usile si ferestrele cu apa sfintita, in cele 3 zile de urgie a Domnului. Stie cineva mai mult? Aceasta profetie a fost facuta cunoscuta catre toti? |
sunt ignoranta
Aparitiile de la Fatima sunt recunoscute de biserica ortodoxa?
(sau sunt discutabile?) |
poi degeaba a vorbit Dumnezeu prin trimishii shi aleshii Sai la locurile respective ca e in zadar, caci catolicii nici macar nu au citit mesajele ca sa priceapa, nici nu le pasa, ci ei cred ca mesajele sunt ca sa le intareasca lor greshelile teologice, astfel ca le folosesc (mesajele) inspre sustzinerea teoriilor lor cand defapt toate mesajele vin ca sa le corecteze ratacirile shi ca sa ii cheme la indreptare shi pocaintza caci pentru catolici au fost date iar ortodoxilor nu le sunt de trebuintza decat eventual ca shi fapt divers... dar e foarte clar de exemplu cum mesajul sfintei Bernadetta vine ca sa arate cine este adevarata imaculata conceptzie shi nu ceea ce sustzin cei ratacitzi, aiai care or fi ratacitzi, eu nu-i shtiu ca nu am discutata cu nimeni pe tema asta ca sa am ultimul cuvant, ultimul cuvant shi sa ne contrazicem ca in filmele americane cu pac-pac... caci fireshte ca dracul face ca ultimul cuvant sa fie nu adevarul ci glontzul fie ca-l meritzi fie ca nu... deci e in zadar ca ei nici macar nu au citit ca sa priceapa mesajele date de sus... ca sa se indrepte ci se folosesc de ele spre a zice lumii: vedetzi noi suntem credintza cea dreapta ca avem mesaje divine, dar daca au mesaje, atunci de ce nu le folosesc ci le ascund shi nu le aplica?
|
@Anna
Aceste profetii, banuiesc ca nu ar fii recunoscute de biserica ortodoxa, ceea ce nu inseamna totusi ca nu pot fii discutate. |
Intrebarea mea este este pentru catolici!:53:
|
La Fatima a fost o inselare diavoleasca. Cam asta am inteles ca este parerea ortodocsilor. La fel si la Medjugorje, in fosta Iugoslavie.
|
Citat:
dar sunt pentru catolici, deci bine zic ortodocshii ca pentru ortodocshi pot fi o inshelare diavoleasca, fiindca ortodocshii daca citesc sau merg pe acolo cad in credintzele catolice, sa se faleasca cu minuni shi semne fara sa priceapa ca sunt o dureroasa mustrare la adresa lor... eu nu shtiu numai ce a fost dat la Lourdes la sf Bernadetta, ca atat am citit, iar restul am generalizat, caci daca la Lourdes se arata cine este defapt Imaculata Conceptzie shi nu asha cum sustzin catolicii, atunci prin extrapolare banuiesc ca shi in alte locuri s-au dat mesaje de sus... spre indreptare shi mustrare shi nu spre fala cu prostia unora... iartat sa-mi fie termenul imprudent caci nu e vorba de prostie ci de gLenea gLumii... grija desharta din grija mantuirii... deci retrag termenul de prostie sau poate ca e chiar potrivit daca ne gandim la pro-stie... dar fiecare cu lungul nasului sau, asha ca mi-l las in pamant. |
Citat:
"After the two parts which I have already explained, at the left of Our Lady and a little above, we saw an Angel with a flaming sword in his left hand; flashing, it gave out flames that looked as though they would set the world on fire; but they died out in contact with the splendour that Our Lady radiated towards him from her right hand: pointing to the earth with his right hand, the Angel cried out in a loud voice: ‘Penance, Penance, Penance!' And we saw in an immense light that is God: ‘something similar to how people appear in a mirror when they pass in front of it' a Bishop dressed in White ‘we had the impression that it was the Holy Father'. Other Bishops, Priests, Religious men and women going up a steep mountain, at the top of which there was a big Cross of rough-hewn trunks as of a cork-tree with the bark; before reaching there the Holy Father passed through a big city half in ruins and half trembling with halting step, afflicted with pain and sorrow, he prayed for the souls of the corpses he met on his way; having reached the top of the mountain, on his knees at the foot of the big Cross he was killed by a group of soldiers who fired bullets and arrows at him, and in the same way there died one after another the other Bishops, Priests, Religious men and women, and various lay people of different ranks and positions. Beneath the two arms of the Cross there were two Angels each with a crystal aspersorium in his hand, in which they gathered up the blood of the Martyrs and with it sprinkled the souls that were making their way to God." profetia a fost publicata in 2000 chiar daca Lucia zicea ca e bine si dupa 1960, de aceea sunt multi care cred ca fragmentul e doar o parte din profetie, card. Ratzinger de atunci a zis ca s-a tinut secret ca sa nu transforme o profetie religioasa intr-o cautare pt senzational, dar despre cele 3 zile de urgie sunt in bezna nu prea stiu mai aproape nimic. Citat:
|
|
Citat:
era vorba de Fatima, dar ma bucur ca si ortodocsii sunt de-acord cu ce zic episcopii catolici, sau tu ai vrut sa arati ca ortodocsii au aceasi parere despre aparitiile mariane ca si catolicii? :1: |
Stiu la ce te referi patinina34.Am citit si eu undeva despre asta, nu dintr-o sursă oficială.Tot acolo cred ca am citit că al 13-lea Papă va fi Antichristul.Dintr-o sursă mai oficială poți citi despre al 3lea secret aici : http://www.ewtn.com/fatima/apparitio...ret/Fatima.htm
La fel orice te interesează despre Fatima poți citi pe siteul acela , inclusiv cele 6 apariții ale Fecioarei: http://www.ewtn.com/fatima/apparitions/BVM.htm |
despre presupul al 3 - lea secret de la Fatima si o profetie a vremurilor din urma :
http://www.scribd.com/doc/3710406/fatima |
Sfantul Scaun a publicat cuprinsul celui de-al treilea secret de la Fatima, acesta este cel prezentat mai sus in thread.
Pozitia oficiala a Vaticanului este ca ceea ce s-a dat publicitatii reprezinta intregul text scris de sora Lucia. Din cate stiu, Papa Ioan Paul II a interpretat (neoficial) mesajul ca fiind legat de incercarea de asasinat caria i-a cazut victima. Poate ca este mai bine sa ramana aceasta interpretare decat sa se incerce diverse interpretari gen Dan Brown... In orice caz, credinta in veridicitatea aparitiilor mariane, chiar a celor aprobate de Biserica, cum ar fi Fatima, nu este impusa de Biserica. Cu alte cuvinte, unui credincios nu i se cere sa creada in aceste revelatii private, ele nefacand parte din depozitul de credinta al Bisericii. In ce priveste Lumina de la Ierusalim, sincer, nu prea vad unde se contrazice cu aparitiile Fecioarei... Daca Dumnezeu alege ca revelatiile private sa fie cat mai "pe intelesul" credinciosilor, mi se pare normal ca in tarile catolice ele sa se intample prin mijlocirea Fecioarei, pentru al carei cult Biserica Romano Catolica este binecunoscuta. |
Imi cer scuze, cand am citit prima data mesajul tau am avut impresia ca este scris din perspectiva ortodoxa.
Un catolic "ar putea" sa faca orice, inclusiv sa fluiere in biserica, la fel cum si un ortodox "ar putea" sa faca orice. Dar uite ca un catolic, desi "ar putea", nu o face. Pentru ca unui crestin, in general, nu-i este permis sa puna propriul cult mai presus de celelalte, in orice caz, nu in relatia directa cu membrii acestor alte culte crestine. Sigur, ramane mica mare problema a cultelor pe care el le va considera crestine, dar asta e subiect pentru alt thread. |
Păi pare că au fost sau că vor fi acum în jurul anului 2000, 2010, 2020...
-o armată puternică v-a trece prin Europa (armata sovietică sau nato sau ce știu eu care armată mai poate fi luată la socoteală, armata ereticilor sau a necredincioșilor care o să înconjure Ierusalimul, adică România căci noi suntem Israelul cel Nou) -va fi asasinat deci ucis un om important și se va declanșa războiul atomic, -3 zile de beznă, eclipsă de soare și de lună, ateism științifico-fantastic, sminteală totală, întuneric -frig năpraznic trei zile -8 ore de cutremur cu 20-23 de grade, stânga-dreapta față de axa verticală, -vor rămâne vii abea a treia parte din oameni, -cei drepți și buni și credincioși totdeauna în Dumnezeu nu trebuie să se teamă... Ceva de genul ăsta, iar ca remediu este rugăciunea, plinirea decalogului, a poruncii celei noi, bunătatea, milostivirea, iertarea, închiderea în casă și neprivirea la ceea ce se întâmplă afară, căci afară se va aduce jertfă pentru păcatele omenirii, căci dacă vei privi va fi socotit ca păcatul curiozității de răul altuia, de moartea altora, ci este spre mântuire în ziua aceea aprinderea de lumânări sfinte, rugăciuni, privit la icoane și implorarea milei divine... căci cei ce nu se vor pocăi nici de urgiile acelea vor sfârși repede... Dar după aia, bunătatea va umple pământul și Rusia și China și Anglia și Evreii se vor întoarce la credința cea Adevărată... Ceva de genul ăsta pare că se pricepe din mesaj... |
Doamne Dumnezeule.... De unde ai scos fanteziile astea ? Daca dintr-o sursa oficiala catolica, te-as ruga sa o indici, c sa stim si noi despre ce vorbim...
Pana una alta, pozitia oficiala a Bisericii este cea pe care am prezentat-o mai sus... |
Citat:
Probabil ca profetiile se contrazic cu Sfanta Lumina pt ca se vb,intr-una din aparitii,de purgatoriu,dogma neacceptata de ortodocsi. |
Citat:
Deși pare că se referă la al doilea război mondial când naziștii au mers prin Europa și au început războiul nuclear, sau americanii care a dat bombele, oricum, cei ce au început au fost naziștii căci ei lucrau la rachete și la bombe atomice... iar acolo parcă se vorbește că se vor petrece după anii 1950 și spre anii 2000... deci greu de descifrat dar precis adevărat căci toată omenirea spre înarmare tinde înarmându-se mereu până în dinți, iar mesajele erau din 1917... deci nu-i exclus ca totuși să se fi referit la cel de al doilea război mondial, război atomic și care a ținut până prin anul 2000... Dar poate că se referă la al treilea război mondial, atomic și groaznic, și apoi bătaia lui Dumnezeu pe care și-o vor atrage cei răi și necredincioși asupra lor... Nu știu că nu pricep prea clar. |
Citat:
|
Citat:
http://www.vatican.va/roman_curia/co...fatima_en.html |
Am citit si eu aceste profetii, care sunt ale catolicilor, nu ale ortodocsilor. Intrebarea pe care mi-am pus-o este: cum de nu se pomeneste de venirea Antihristului mai intai, ci se spune doar de venirea Domnului?
Chiar nu ne este ingaduit, noua ortodocsilor, a crede ca poate veni Domnul, pana cand nu va veni Antihristul, sa si faca lucrarea lui. |
Citat:
|
Sa inteleg ca Antihristul reprezinta omenirea cazuta, nu o persoana, care va fi ales imparatul lumii?
|
După părerea mea, Antihristul va fi o persoană. Pe de altă parte, să nu uităm că lumea are conducătorii pe care îi merită. Venirea lui Antihrist nu va fi eveniment izolat, ci va corespunde unei etape de mare tulburare și dezorientare.
Asta mă face să cred că Ziua Domnului, deși "s-a apropiat", nu este iminentă. Suntem, încă, sub paradigma Ascunderii Înșelătorului, etapă care nu poate fi ultima. Mai este nevoie de cel puțin una, în care materialismul și ateismul de azi vor face loc unei spiritualități cu semn schimbat. Satan nu poate fi mulțumit decât până șa o vreme să fie ignorat: el dorește ca oemnii să îi aducă jertfă și venerare directă, ca unui dumnezeu ce se crede a fi. |
Multumesc de raspuns. Exista proorocii catolice privind venirea Antihristului?
|
alegeri
Citat:
|
Citat:
Profețiile cele mai precise despre sfârșitul chipului actual al lumii converg asupra următoarelor idei : - evreii se vor întoarce în Israel (Anne Catherine Emmerich, papa Benedict al XV-lea, Pr Lamy) - mulți evrei se vor converti, în timp ce alții îl vor recunoaște drept Mesia pe un om care va trăi atunci. Acest om este Antichrist și va fi uns rege. Antichrist va fi evreu, născut probabil din seminția lui Dan, în Orientul Mijlociu. Va reconstrui Templul (Al Treilea Templu). Va conduce o luptă împotriva evreilor care se vor fi convertit, luptă în care vor apărea Enoch și Ilie. Când Antichrist și armatele lui vor părea că sunt pe punctul a câștiga, va fi nimicit și va apărea Isus în trupul Său de slavă. Va avea loc învierea morților și judecata finală. Această preioadă va fi imediat precedată de evenimente care vor avea loc în Europa: va fi o perioadă de mare tulburare ("Marea Tribulație"), în care credința va scădea mult și oamenii vor fi de nerecunoscut. Nu se vor mai deosebi bărbații de femei, nici preoții de laici. Biserica Catolică va fi din nou în Catacombe și va subzista ca o rămășiță pe jumătate ascunsă în mijlocul unui dezastru în privința moralității și credinței. Această rămășiță va numi ultimul papă: Petru Romanul, care va fi înzestrat cu charisme speciale. Acest papă va încorona un monarh, probabil de origine franceză. Marele Monarh va înlătura orânduirea republicană din Franța și se va angaja într-o luptă împotriva puterilor întunericului. Va oferi ajutor evreilor care se vor fi convertit în masă în Israel, dar va fi înfrânt de Antichrist. Papa Petru al II-lea va fugi deghizat într-un loc unde va crede că e în siguranță, dar va fi prins de soldații lui Antichrist și ucis în tortură. Unele analize plasează începutul Marii Tribulații în intervalul 2013-2038, dar, încă o dată, asemenea predicții trebuie luate cu titlu de inventar. Absolut fascinante sunt profețiile unei persoane care a avut viziuni extrem de precise: Anne Catherine Emmerich (a murit în anul 1822, din câte știu, a se verifica). Între altele, ea a văzut în chip mistic și evenimente care au avut loc în preajma Nașterii Domnului și pe care istoria le-a confirmat prin dovezi descoperite ulterior. De exemplu, i s-a arătat că împăratul Augustus a cunoscut în chip supranatural că Mesia se naște. Alți sfinți catolici care au făcut profeții mai puțin cunoscute despre sfârșitul lumii: Sf Irineu, Sf Nilus, Sf Metodius din Olimp, Sf Ioan Gură de Aur, Sf Cezar din Arles (Cesarius), Fer Bernard Rembordt, Pius al IX-lea, Sf Pius al X-lea, Sora Elena Walraff, Sf Padre Pio, Sf Faustina Kowalska, Ven Isabel Canori Moor. |
Multumesc pentru raspunsul dat, Mihnea Dragomir. Gasesc insa destul de putine informatii despre avertizarea catolicilor privind venirea Antihristului, comparativ cu ce gasim la ortodocsi. Din cele citite, vad mai mult preocuparea pentru venirea a doua a Domnului, ce-i drept dupa o perioada grea pentru oameni in general si pentru crestini in special.
Cred ca este f important, ca in vremuri tulburi, in care nu se mai distinge bunele de rau, ba chiar se confunda, sa fie scrieri ale Sfintilor, care sa fi avut prin Duhul Sfant vedenii, cu privire la vremurile cele de pe urma. Ca dupa ce se implinesc cele scrise in Scripturi cu privire la antihrist, va veni apoi Domnul, nu in trup ci in slava, asta se stie. Nu mi-am putut da seama pentru ce s-au tinut in secret aceste proorocii de la Fatima. Ce anume nu trebuia inca dezvaluit? Sfintii, care sunt de dinainte de Marea Schisma imi sunt cunoscuti; sfintii catolici de dupa, mai putin sau deloc. Ar fi interesant de stiut ce au scris acestia de venirea Antihristului. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu te-am intrebat ca sa te jenez intr-un fel, ci am vrut sa stiu daca aveti ceva in plus fata de ortodocsi. Se pare ca nu. Iertare daca te-am deranjat sau suparat cu intrebarile mele. |
Anca, Mihnea Dragomir nu a sustinut ca binele se va putea distinge intotdeauna de rau, cu usurinta.
Citez: "Creștinul distinge mereu binele de rău. Îl ajută Biserica să facă această distincție și pentru asta avem Biblia, Sf Tradiție, Liturgica și Magisteriul." Adu-ti aminte ce ne-a promis Isus, prin Petru. Biserica nu se va insela. Nici cea Catolica, nici cea Ortodoxa. Nici chiar cele protestante. Imi cer scuze, dar atitudinea aceasta, "noi avem deja raspunsurile la intrebarile pe care voi nici nu vi le puneti" este gresita... Sunt convins ca nu este si atitudinea Bisericii Ortodoxe. In plus, daca ortodocsii au deja toate raspunsurile, nu inteleg de ce-i mai preocupa problema vicleniei anticristului. In plus fata de ortodocsi avem foarte multe lucruri, la fel cum si acestia au foarte multe in lucruri in plus fata de noi. Sfinti, muzica sacra, icoane, Fatima, muntele Athos, Rozariul, rugaciunea lui Hristos, etc.etc. etc. Desi imensa majoritate a acestor lucruri nu sunt esentiale sau chiar necesare pentru mantuire, ramane faptul ca ele reprezinta comori de spiritualitate ale Bisericii, care apartin de drept tuturor crestinilor. Tocmai de aceea este atat de tragica schisma. Pace. |
In enumerarea ta apar si lucuri care apartin bisericii catolice .
|
Exact.
Eu tocmai asta doresc sa scot in evidenta. Am enumerat, la repezeala, cateva aspecte care tin de spiritualitatea catolica si ortodoxa, pe care cealalta Biserica nu le recunoaste sau nu le practica. Vezi tu, tocmai acest "apartin Bisericii Catolice" din postul tau ma intristeaza. In opinia mea, ele apartin tuturor crestinilor. |
Citat:
Poate gresesca, dar asa mi se pare mie: ca in vreme ce ortodoxul se framanta, cum sa faca fata incercarilor grele in legatura cu venireaantihristului, catolicii isi indreapta privirea direct spre venirea a doua a Domnului, privind cumva peste timpul confruntarii cu viclenia lui Antihrist. Ori se stie cat de greu le va fi atunci crestinilor... Acum stiti de aceste proorocii. Daca aveti interes, le puteti cauta si citi. |
Puteti sa-mi spuneti, ce inseamna "Magisteriul"?
|
Citat:
P.S.: Prin "magisteriu" se înțelege acel segment al Bisericii înzestrat cu deplină capacitate apostolică de a învăța. De aceea spunem că papa, conciliile ecumenice, conciliile regionale și locale, conferințele episcopale sau episcopii exprimându-se în calitate oficială de la catedrele lor, având deplină capacitate de a învăța, au "autoritate magisterială". Înlocuiți latinismul "magisterial" cu "profesoral" și e OK. |
Citat:
Noapte buna. |
Citat:
|
Photos and facts on the Two Sister Lucys of Fatima
http://www.traditioninaction.org/Hot...isterLucys.htm Two Sister Lucys of Fatima? http://www.traditioninaction.org/Hot...cys_Horvat.htm |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:41:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.