Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Noua Dreapta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6607)

vlad90 27.06.2009 21:40:47

Noua Dreapta

Ce parere aveti despre Noua Dreapta si actiunile acesteia?

IonutS 27.06.2009 22:38:45

Cred ca sloganul lor spune tot.
<Pentru Dumnezeu, Neam si tara !>

heaven 28.06.2009 08:01:50

Pe afara vopsit gardul,inauntru leopardul...

Extremismul,ura,violenta,manifestari cu pumnul ridicat si scandari de stadion Dinamo,desi imbracate intr-un ambalaj pompos,nu sunt atributele lui Dumnezeu.Asa ca ei stiu mai bine pe cine slujesc.
Parerea mea...

http://www.youtube.com/watch?v=rKcjV-GKRHA
http://www.youtube.com/watch?v=oTALO...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kUUCo...eature=related

dorinastoica14 28.06.2009 14:28:57

Cred că sunt extremiști.Dumnezeu este iubire,toleranță și pace.Sunt lucruri împotriva firii pe care biserica nu poate să le accepte dar,se poate lupta împotriva lor cu armele pe care biserica le are (tainele bisericii),cu postul și rugăciunea pentru ca acei care sunt rătăciți să afle calea spre pocăință și să înțeleagă care este menirea omului pe pământ.
Modul lor de manifestare violent și extremist îi face să fie asemenea celor împotriva cărora se manifestă.

IonutS 28.06.2009 15:53:05

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 148661)
Extremismul,ura,violenta,manifestari cu pumnul ridicat si scandari de stadion Dinamo,desi imbracate intr-un ambalaj pompos,nu sunt atributele lui Dumnezeu.Asa ca ei stiu mai bine pe cine slujesc.
Parerea mea...

http://www.youtube.com/watch?v=rKcjV-GKRHA
http://www.youtube.com/watch?v=oTALO...eature=related

De unde stii sigur ca a fost atacat de ND ? Doar pt. ca asa a zis ungurul ala ?

Daca ar fi sa luam problema asa ar trebuie sa-i dam dreptate si lui Voronin care zice ca ND a organizat "revolutia" din aprilie... aberant.

IonutS 28.06.2009 16:18:01

Nu inteleg de ce intotdeauna se vede ce-i rau, ba se mai si inventeaza ca e rau.

De ce nu se vede ce e bine ?
http://www.youtube.com/watch?v=qD-GNCIBBrE
http://www.youtube.com/watch?v=WIRNPSEG9Ic
http://www.youtube.com/watch?v=0cKc-b6ifgY
http://www.youtube.com/watch?v=iZV_bOFhLCs

In capitalismul asta bolnav oricine face ceva pentru Tara sau pentru Credinta este catalogat extremist, rasist, xenofob, fanatic religios, discriminator, etc...

Daca ei sunt extremisti atunci si Parintele Arsenie Papacioc care a fost legionar este extremist ?

andreicozia 28.06.2009 16:29:31

Citat:

În prealabil postat de IonutS (Post 148714)

Daca ei sunt extremisti atunci si Parintele Arsenie Papacioc care a fost legionar este extremist ?

Parintele Papacioc este un om cu totul deosebit, insa locuieste smerit la minastire si nu il poti cunoaste cum s-ar manifesta daca de exemplu l-ar face sinodul Patriarh sau daca ar deveni Presedinte
Poti sa stii?...

heaven 28.06.2009 16:38:41

Eu cred ca Batman purtand insemnele Noii Drepte i-a invinetit ochii ungurasului,dar n-a vrut sa ne spuna.

IonutS 28.06.2009 16:55:05

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 148723)
Eu cred ca Batman purtand insemnele Noii Drepte i-a invinetit ochii ungurasului,dar n-a vrut sa ne spuna.

Haha :))
Avea un drapel infasurat in jurul gatului, orice roman adevarat poate avea asa ceva. Nimeni nu a filmat bataia.
Numai bunul Dumnezeu stie ce a fost si ar trebui sa nu mai acuzam atat Noua Dreapta pt. ce a patit unguru.

Noesisaa 28.06.2009 17:30:24

Niste nebuni, asta sunt. E bine sa nu fie inchurajanti, nici bagati in seama.

vlad90 28.06.2009 18:37:58

Poate ca extremismul lor e de condamnat, dar in ziua de azi nimeni nu mai lupta pentru interesele tarii asa cum o fac ei.

adrian010155 28.06.2009 23:53:02

Noua dreapta=vechea garda de fier. Tipurile astea de extremism apar, de regula, in perioade de criza. Adeptii acestui .... hai sa-i zicem curent ideologic, nu sunt diferiti, ca mentalitate, de zelotii din vremea cand Domnul nostru Iisus Hristos era in lume. Ati vrea sa-l alegem iarasi pe Barabas si sa-L rastignim iarasi pe Dumnezeu? Fiecare este liber sa aleaga. Dragii mei, a apara interesele romnesti este acelasi lucru cu a apara ortodoxia pentru ca a fi roman inseamna a fi ortodox. Fara aceasta simbioza am fi disparut demult din istorie. A apara insa ortodoxia inseamna a iubi, a face pace, a fi curat cu inima si nicidecum a bate, a ucide, a uri etc. Nu exista acte violente in numele lui Dumnezeu. NICIODATA ! Am vazut ca dati exemple ale unor mari oameni de cultura, mari duhovnici, care au facut parte din garda de fier. Acest lucru nu atenueaza de fel fondul rau al acestui curent ideologic. Daca ei s-au pocait, in timp, este mare bucurie in ceruri pentru ei. In esenta, extremismul inseamna o proasta intelegere a credintei, iar din acest punct de vedere, toti suntem slabi si putem gresi, indiferent de orizontul de cultura sau de stradania cu care ne aplecam asupra invataturilor sfinte.

IonutS 29.06.2009 14:48:05

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 148814)
... nicidecum a bate, a ucide, a uri etc. ...

Fii serios, astea sunt principiile ND ? A bate, a ucide, a uri ?? Hai sa le luam pe rand..

"A bate" - ungurasul ala batut in Cluj, nu a fost batut de membrii ND.. in plus ce cauta el pe o strada din Romania cu steagul hortyst al Ungariei Mari... A zis ungurul repede Noua Dreapta pentru ca ND mai avea un miting in aceeasi zi, dar populatia normal ca trebuie sa creada o minciuna spusa de un ungur.
http://ro.altermedia.info/istorie-al...alin_1913.html

"A ucide" - aici cred ca faci referire la Garda de Fier si asasinatul lui Nicolae Iorga, insa N. Iorga nu a fost asasinat de legionari si nici nu se putea asa ceva deoarece Iorga si legionarii gandeau la fel, a fost asasinat de niste KGB-isti infiltrati in Miscarea Legionara.
http://ro.altermedia.info/istorie-al...alin_1913.html

"A uri" - a-ti apara Tara, Neamul si Credinta de dusmani inseamna a uri ???

Dupa 40 de ani de comunism inca au mai ramas urme vizibile si se arunca cu noroi in Miscarea Legionara si mai nou Noua Dreapta.

Vineri, la Cluj-Napoca Noua Dreapta a comemorat Ziua Drapelului National. S-a inceput cu rugaciunea Tatal Nostru, s-a tinut un drapel de dimensiuni mari si s-a tinut un discurs. Spuneti-mi extremismul din aceasta manifestatie ?

heaven 29.06.2009 15:05:25

Ia priveste inca o data filmuletzul de mai jos la minutul 0:54 si vezi ce spune respectabilul domn care in timpul marsului isi facea preacuvios o gramada de cruci:
"Au fost primiti cu cartofi,cu pietre,cu oua si ei tot incearca...."
Iar in scandarile lor "Sunteti niste po.....ari!" si urlete de stadion Ghencea.
Ti se pare o atitudine demna de un crestin?Asa ar fi facut si Iisus?

Din punctul meu de vedere acesti oameni pot spune absolut orice doresc ei,dar nu ca fac ce fac in numele lui Dumnezeu,ca se vede de la o posta ca numai cu asta nu au treaba.

IonutS 29.06.2009 15:29:03

"Au fost primiti cu cartofi,cu pietre,cu oua si ei tot incearca...."
Se referea ca nu sunt vazuti bine de societate.

"Sunteti niste po......ari" - nu e o minciuna asta, dar e adevarat ca daca repeta afirmatia asta nu fac nimic. Stiti vorba aia: Nu este padure fara uscaciuni.

Dar daca se scandeaza "Nu vrem sa fim un neam de poponari" ce e rau in asta ?
Repet inca o data: Nu este padure fara uscaciuni.

mihailt 29.06.2009 15:51:49

"51.Și când s-au împlinit zilele înălțării Sale, El S-a hotărât să meargă la Ierusalim.
52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
53.Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56.Și s-au dus în alt sat."

Tot ceea ce s-a construit in timpul comunismului din Romania a fost distrus si ceea a ramas nedistrus este distrus acum.
(exemplu: caile ferate.)
Cei de la ND sunt inselati de draci precum dracii au inselat pe unii sa darame regimul comunist din Romania.
Nu va implicati de niciun fel cu cei de la Noua dreapta,cu cei de la Oastea Domnului,cu cei de la mrea Petru Voda,cu cei de la World Vision Romania.

Regimul comunist era pronia lui Dumnezeu ca sa nu poate sa intre otrava sufleteasca din Europa si SUA in Romania,Serbia,Rusia si celalte tari crestin ortodoxe.
Parintele Dumitru Staniloae,parintele Cleopa intelesesera aceasta si de aceea o sa vedeti ca nu protestau impotriva acestui regim deloc.
Parintele Cleopa stiind ce se va intampla a zis despre Romania ca vor veni "ierni grele".

adrian010155 29.06.2009 15:56:28

Ionut, ai abilitati de politician :1:. Ai scos cateva cuvinte dintr-un context al carui mesaj era cu totul si cu totul altul, apoi te-ai apucat sa faci o analiza care lasa impresia a fi obiectiva. Poate nu ai avut rabdare sa citesti tot ce am scris. Intr-adevar am scris cam mult si nimeni nu este obligat sa citeasca. As vrea totusi sa stii ca noi, cei care nu acceptam orice forma de extremism, suntem intotdeauna gata sa murim pentru credinta ortodoxa, pentru neamul romanesc si pentru limba romana. Nu ne place sa strigam pe toate drumurile lucrurile astea. Pur si simplu, la nevoie, o facem, in liniste, fara fanfaronade, fara declaratii belicoase la adresa nu stiu cui care ni s-ar parea ca e impotriva romanilor. Faptul ca oamenii aceia se ascund dupa tricolor sau dupa rugaciuni tipate in public nu le asigura substanta ci mai curand zdrangane a goliciune caracteriala. De fapt este o adunatura de derbedei, asemenea "ultrasilor" de pe stadioane. Adevaratii patrioti tac si fac. Poate, cu timpul, vei intelege si vei alunga de la tine aceasta zgura. Succes!

mihailt 29.06.2009 16:08:53

Zvastica este un simbol luat din hinduism.
Cuvantul svastikă apare in Mahabharata si Ramayana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

Lavrentiu 29.06.2009 16:29:25

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 148933)
"51.Și când s-au împlinit zilele înălțării Sale, El S-a hotărât să meargă la Ierusalim.
52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.

Tot ceea ce s-a construit in timpul comunismului din Romania a fost distrus si ceea a ramas nedistrus este distrus acum.
Cei de la ND sunt inselati de draci precum dracii au inselat pe unii sa darame regimul comunist din Romania.
Nu va implicati de niciun fel cu cei de la Noua dreapta,cu cei de la Oastea Domnului,cu cei de la mrea Petru Voda,cu cei de la World Vision Romania.

Regimul comunist era pronia lui Dumnezeu ca sa nu poate sa intre otrava sufleteasca din Europa si SUA in Romania,Serbia,Rusia si celalte tari crestin ortodoxe.
Parintele Dumitru Staniloae,parintele Cleopa intelesesera aceasta si de aceea o sa vedeti ca nu protestau impotriva acestui regim deloc.
Parintele Cleopa stiind ce se va intampla a zis despre Romania ca vor veni "ierni grele".

Mihailt, cum poti sa alaturi Noua Dreapta si Oastea Domnului cu Sfanta Manastire Petru Voda? Sa stii ca si tu esti cateodata inselat de draci, caci daca arunci in stanga si in dreapta cu etichete asta nu inseamna ca esti imun la inselare, ba as zice chiar din contra.

IonutS 29.06.2009 16:35:19

Mihailt vrei sa zici ca regimul comunist sprijina crestinismul ? Un regim ateist sa sprijine crestinismul ?
De ce trebuie sa se fereasca lumea de manastirea Petru Voda ?
Iar zvastica nu are nicio legatura cu Noua Dreapta.

Adrian, spui ca adevaratii patrioti taci si fac. Dar ce fac pentru a ajuta tara, pentru a transmite un mesaj populatiei ?

andreicozia 29.06.2009 16:59:18

Citat:

În prealabil postat de IonutS (Post 148945)
Mihailt vrei sa zici ca regimul comunist sprijina crestinismul ? Un regim ateist sa sprijine crestinismul ?

Mihail a prins foarte bine esenta acestui paradox. Asa este desi erau atei DAR MARI PATRIOTI!, prin izolationismul INDEPENDENTA si suveranitatea tarii in care traiam si care nu erau vorbe goale ca acum, Ortodoxia a fost aparata.

A apara Ortodoxia nu inseamna neparat sa ai bani sa lustruiesti si sa auresti cupolele si prin cei ca Becali sa construiesti inca o mie dar care nu inseamna nimic fara viata curata duhovniceasca

Atunci pe vremuri cu comuninstii stind pe capul nostru ciorchine si facindu-ne viata dificila, ortodoxia a lucrat la profunzimea INTERIOARA nu la LUSTRU asa cum se face acum si gargara cit cuprinde si consumerism in detrimentul vietii DUHOVNICESTI.

Paradoxal, insa in comunism s-a CALIT DUHOVNICIA celor mai buni de acum care mai sunt prin minastiri si schituri

MULTUMIM DOAMNE PENTRU CA NU NE-AI lasat in mina americanilor care ne-ar fi distrus pina acum CREDINTA ADEVARATA!

Lavrentiu 29.06.2009 17:21:41

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 148953)
MULTUMIM DOAMNE PENTRU CA NU NE-AI lasat in mina americanilor care ne-ar fi distrus pina acum CREDINTA ADEVARATA!

Andrei, asa mult te indoiesti de puterea lui Dumnezeu? Asta e Biserica lui Hristos, daca oamenii Il cauta pe Dumnezeu nimeni nu le poate sta impotriva.

"Oare cine ne va desparti pe noi de Hristos?"

andreicozia 29.06.2009 17:27:47

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 148961)

"Oare cine ne va desparti pe noi de Hristos?"

Consumerismul deja a facut-o in mare parte. UITE-TE in jurul tau Lavrentie! nu dormi, fii treaz, deschide ochii!

Evident acum vei aduce argumentul urmator cu:
"Nu-ti fie teama TURMA MICA", nu?

De ce ne agatam de asta cnd am fi putut avea o turma mare asa cum am avut-o pe vremuri in timpurile comunismului cind erau vremuri de restriste.

Oricite argumente ai aduce:

CREDINTA IN PUF NU EXISTA!

fall3n 29.06.2009 17:58:14

lamurire..

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 148742)
Niste nebuni, asta sunt. E bine sa nu fie inchurajanti, nici bagati in seama.

spui de Miscarea Noua Dreapta sau de altceva ???..pentru ca daca spui de miscare ar fii bine sa te mai documentezi..ei sunt Pentru Dumnezeu, Neam si Tara !

Noesisaa 29.06.2009 18:14:06

Despre Noua Dreapta, despre cine? M-am documentat destul.

Niste tineri agitand pumnii in piata si strigand cate si mai cate nu imi inspira nici respect si nici nu vad cum anume ar fi ei pentru Dumnezeu.

Parerea mea este ca dragostea de tara o arati fiind cinstit, muncind si respectand legile. Pentru asta nu este nevoie sa faci parte din nu stiu ce organizatie care instiga la ura.

fall3n 29.06.2009 18:24:12

iarta-ma..

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 148986)
Despre Noua Dreapta, despre cine? M-am documentat destul.

Niste tineri agitand pumnii in piata si strigand cate si mai cate nu imi inspira nici respect si nici nu vad cum anume ar fi ei pentru Dumnezeu.

Parerea mea este ca dragostea de tara o arati fiind cinstit, muncind si respectand legile. Pentru asta nu este nevoie sa faci parte din nu stiu ce organizatie care instiga la ura.

mda..iarta-ma dar nu stii aproape nimic..daca or fii fost cativa tineri care se agitau poate necrestineste asta nu inseamna ca toti sunt asa...daca vad crestini ortodocsi cazuti prin santuri de bautura sau alte pacate nu cred ca trebuie sa zic ca toti crestinii sunt asa..corect ? repet iarta-ma ca iti zic dar nu stii ce spui...mai cauta si o sa aflii..in timp ce unii dintre noi stateau linistiti acasa poate ei ca si altii dealtfel manifestau impotriva Gayfest si nu numai..

adrian010155 29.06.2009 18:24:34

Citat:

În prealabil postat de IonutS (Post 148945)
Adrian, spui ca adevaratii patrioti taci si fac. Dar ce fac pentru a ajuta tara, pentru a transmite un mesaj populatiei ?

Priveste tara, Ionut! Este rupata in bucati? Este razboi in tara? Este alta limba oficiala in Romania? Stiu, romanilor le este greu si plange sufletul in mine dar totul este un joc de sah, Ionut. Stii cum a rams tara intreaga in 1989, cand era planificat sa fie rupta? Stii cum a rams intreaga pana in 2007? Stii cum se vor intregi toate teritoriile romanesti? Daca nu ai gasit toate lucrurile astea pe internet vei intelege de ce spun ca adevaratii patrioti tac si fac. Incearca sa meditezi. Ai inteligenta necesara pentru a intelege. Cred ca este suficient cat am intervenit pe aceasta tema. Cu bine.

heaven 29.06.2009 20:45:22

Citat:

În prealabil postat de fall3n (Post 148988)
mda..iarta-ma dar nu stii aproape nimic..daca or fii fost cativa tineri care se agitau poate necrestineste asta nu inseamna ca toti sunt asa...daca vad crestini ortodocsi cazuti prin santuri de bautura sau alte pacate nu cred ca trebuie sa zic ca toti crestinii sunt asa..corect ? repet iarta-ma ca iti zic dar nu stii ce spui...mai cauta si o sa aflii..in timp ce unii dintre noi stateau linistiti acasa poate ei ca si altii dealtfel manifestau impotriva Gayfest si nu numai..

Stai putin,ca nu e chiar fair-play comparatia:crestini sunt zeci de mii si da,nu exista padure fara uscaturi,insa asta este o grupare unde exista un numar limitat de oameni,iar la o manifestatie a acestei grupari ei aleg sa se comporte asa si sa mai si dea declaratii ca cea cu "oua,rosii,cartofi..." fara nici o sfiala.
Din asta clar rezulta ca cei ce conduc gruparea cunosc ce se intampla si aproba,ceea ce nu este in regula.
Daca vrei sa vezi de ce baricada se afla cineva,indiferent de motivatiile nobile pe care ti le etaleaza pentru niste actiuni,este suficient sa pui faptele acelui om langa Iisus: oare asa ar proceda Iisus in aceasta situatie?Oare ce invatatura ne-a lasat El?Invatatura IUBIRII!
Contrastul este atat de puternic uneori,incat orice cuvant este de prisos.

IonutS 29.06.2009 20:52:44

Din pacate din tara este rupta o bucata mare si anume Basarabia, si mai sunt si alte teritorii istorice mai mici...

Un lucru vreau sa mai spun, Noua Dreapta nu are ca obiectiv acest extremism inteles de voi, chiar doctrina organizatiei e bazata pe citate din Biblie. V-am mai spus nu exista padure fara uscaciuni, e de ajuns sa vina la o manifestatie a Noii Drepte 10 insi care sa provoace ura, scandal, etc. si deja ND este etichetata ca fiind extremista. Dar ochiul omului parca vede numai raul, faceti o fapta buna vedeti daca va zice cineva ceva, iar dupa aceea daca Doamne fereste faceti o fapta rea fie ea cat de mica imediat sar pe voi n voci.

Am inteles Adrian ca nu trebuie facuta mare gura si agitatie dar prin a arbora un steag, a tine o pancarta care transmite un mesaj nu vad nimic rau si nimic necrestinesc. De exemplu tii o pancarta pe care scrie "Spune NU avortului, Dumnezeu a lasat omul sa se inmulteasca", trece un om, vede mesajul si isi zice in gand "Da mai, asa e, de ce nu am stiut pana acum, ar trebui sa nu mai o indemn pe sotie sa faca avort.". Astfel ai mai trezit un om, ai mai salvat un om de la pacat, ai mai salvat o viata, nu ?
Iar patriotii in zilele in care se cinstesc eroii tarii, drapelul, ziua nationala, s.a. ce ar trebui sa faca ? Nu sa iasa la o manifestatie in care sa arboreze tricolorul, sa cante imnul si sa pastreze un moment de reculegere pentru cei care si-au varsat sangele pentru tara si credinta ?

Pe mine unul nationalismul m-a facut sa descoper frumusetea Ortodoxiei si sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu.

Noesisaa 29.06.2009 20:58:19

Daca spui ca cei care fac pe nebunii nu sunt reprezentativi ai organizatiei, atunci organizatia ar trebui fie sa ii controleze si sa ii opreasca, fie sa ii dea afara.

Si da, n indivizi si organizatii de rau augur de-a lungul istoriei au folosit citate din Biblie. Asta nu inseamna ca ei chiar faceau voia Domnului. Dupa cum am spus, daca iti iubesti tara esti cinstit, nu dai spaga, muncesti din greu pentru familia ta si pentru comunitate, respecti legile si pe oamenii din jur. Atat. Pumnii, patriotardismul, nationalismul dus la extrem nu fac decat rau.

IonutS 29.06.2009 21:09:13

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 149039)
Daca spui ca cei care fac pe nebunii nu sunt reprezentativi ai organizatiei, atunci organizatia ar trebui fie sa ii controleze si sa ii opreasca, fie sa ii dea afara.

Si da, n indivizi si organizatii de rau augur de-a lungul istoriei au folosit citate din Biblie. Asta nu inseamna ca ei chiar faceau voia Domnului. Dupa cum am spus, daca iti iubesti tara esti cinstit, nu dai spaga, muncesti din greu pentru familia ta si pentru comunitate, respecti legile si pe oamenii din jur. Atat. Pumnii, patriotardismul, nationalismul dus la extrem nu fac decat rau.

Stii cum e la o astfel de manifestatie, oricine ar organiza o manifestatie se pot alatura si alti oameni care nu fac parte din respectiva organizatie.
Dar iti dau exemplul manifestatiei din Cluj de Vineri: nimeni nu a strigat, nimeni nu a injurat, nimeni nu a instigat la ura, nimeni nu a aruncat cu pietrii, oua, rosii.

heaven 29.06.2009 21:17:04

Citat:

În prealabil postat de IonutS (Post 149038)
Din pacate din tara este rupta o bucata mare si anume Basarabia, si mai sunt si alte teritorii istorice mai mici...

Un lucru vreau sa mai spun, Noua Dreapta nu are ca obiectiv acest extremism inteles de voi, chiar doctrina organizatiei e bazata pe citate din Biblie. V-am mai spus nu exista padure fara uscaciuni, e de ajuns sa vina la o manifestatie a Noii Drepte 10 insi care sa provoace ura, scandal, etc. si deja ND este etichetata ca fiind extremista. Dar ochiul omului parca vede numai raul, faceti o fapta buna vedeti daca va zice cineva ceva, iar dupa aceea daca Doamne fereste faceti o fapta rea fie ea cat de mica imediat sar pe voi n voci.

Draga Ionut,cei care scandau acele sloganuri de prost gust si se comportau ca pe stadion erau membri ai noii drepte,purtau tricouri si tot tacamul.
Erau niste tricouri personalizate realizate special pentru respectiva manifestare,ma indoiesc ca niste persoane total straine de organizatie si-ar fi facut unele identice si s-ar fi infiltrat intre ei.
Deasemenea,cel care dadea interviul era tot membru al Noii Drepte.
Si nu putem sa ne facem ca vedem aceste fapte,dupa cum spui,pentru ca ele au loc in public si sunt reprezentative pentru cei ce le tolereaza.

mihailt 30.06.2009 01:27:04

Mihai Rapcea din conducerea ND are legaturi cu MISA.
Mai apoi ce nevoie ar fi sa fie organizata o revolutie in Basarabia care se se afla acum foarte bine sub sfera de influenta a Rusiei?
Ca ND asa face.
Sa intre sub intunecata sfera de influenta a NATO si SUA?

sergiu 30.06.2009 13:08:32

...

Manifestarile de violenta nu sunt crestinesti si nu au nimic in comun cu crestinismul! Sunt anti crestinesti, anti Hristos! Sunt manifestari dracesti prin care sa se arunce murdarie asupra crestinismului. Sunt perfecte pentru mosaism, deci daca vreti violenta alaturati-va mosaismului si fiti fericiti! Acolo veti putea chiar si omori fara probleme! Veti putea scoate o vrajitoare in padurea baneasa si o veti omori cu pietre fara nici o problema de constiinta! Dar asta este legea veche! "Iata, va dau lege noua" - spune Iisus! Crestinism=Christian=Christ=Legea Noua! Daca ati fost botezati cu duhul Lui Iisus sunteti judecati dupa legea noua!
Inteleg ca v-ati saturat de homosexuali, de rromi, de cocalari si pitipoance, de mizeria de pe toate strazile si canalele tv! Dar violenta nu este o solutie, violenta naste violenta si mai mare! Nu numai ca este contraproductiva dar pe valul ei se inalta tot felul de vicleni indraciti care profita de prostia unora!
Aia din noua dreapta sunt curios cati copii au? Cum ii educa? In spiritul crestinesc sau in spiritul "sa-ti dau un pumn in bot"? Daca tu zici ca aia cu pumnii si pietrele sunt credinciosi intreaba-te cam cate minute/ore pe zi le petrec in rugaciune? Rugaciunea si inima infranta produc/inmultesc harul lui Dumnezeu, inmultesc in sensul ca-l canalizeaza aici pe pamant (harul de altfel este infinit la Dumnezeu). Aceea este lucrare pentru Dumnezeu. La fel daca sunt asa credinciosi sa ia neveste si sa faca copii pe care sa-i invete ce inseamna crestinism si atunci se vor ruga mai multi si se va canaliza mai mult har pe pamant.
Violenta nu face decat rau Legii Noi date de Iisus Hristos!

dorinastoica14 30.06.2009 15:27:22

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 148933)

După 98 copiii foștilor nomenclaturiși au fost racolați de către organizație de tip legionar intitulată Buna vestire pentru a-și pârâ părinții(ascultând discuțiile din casă).Această organizație avea înscrisă între obiectivele sale moartea sau internarea în spitale de psihiatrie a fostilor.În schimbul informațiilor copii erau stimulați cu note mai mari la obiectele mai dificile și la ex de bacalaureat.
Oare nu seamănă aceasta foarte bine cu vechia poliție Stazi(nu știu dacă am scris corect)din Germania de după război???

andreicozia 30.06.2009 16:40:09

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 149205)
După 98 copiii foștilor nomenclaturiși au fost racolați de către organizație de tip legionar intitulată Buna vestire pentru a-și pârâ părinții

Dupa 89, copiii securistilor au fost muult prea ocupati sa-si deschida Mall-uri, banci si farmacii pentru sotii asa cum vedem acum la fiecare colt de strada. Nu cred ca erau ei dispusi sa-si piarda timpul pretios cu niste sarantoci.
Cind tu esti ocupat sa vinzi combinate, fabrici, pescadoare, case de protocol, cine mai are timp de secte?

dorinastoica14 30.06.2009 16:51:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 149233)
Dupa 89, copiii securistilor au fost muult prea ocupati sa-si deschida Mall-uri, banci si farmacii pentru sotii asa cum vedem acum la fiecare colt de strada. Nu cred ca erau ei dispusi sa-si piarda timpul pretios cu niste sarantoci.
Cind tu esti ocupat sa vinzi combinate, fabrici, pescadoare, case de protocol, cine mai are timp de secte?

Nu ai înțeles nimic din postarea mea(nici nu mă așteptam să fie lesne înțeleasă).Nomenclaturiști nu înseamnă securiști.Sunt lucruri pe care doar Dumnezeu le poate judeca căci "dreptatea noastră este înaintea Lui ca o cârpă lepădată"

andreicozia 30.06.2009 17:01:03

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 149235)
Nu ai înțeles nimic din postarea mea(nici nu mă așteptam să fie lesne înțeleasă).Nomenclaturiști nu înseamnă securiști.Sunt lucruri pe care doar Dumnezeu le poate judeca căci "dreptatea noastră este înaintea Lui ca o cârpă lepădată"

Dorina, este acelasi drac. Bine uite , schimb formularea:

...dupa 89, copiii NOMENCALTURISTILOR...
nimeni nu poate judeca precum Dumnezeu, evident, insa ce putem face noi este sa fim vigilenti pentru a nu fi luati de prosti. Noi nu judecam si doar observam si tragem concluzii...in rest se pot spala cu farmaciile si miile de filiale de banci pe cap. Oare judeci cind observi? de exemplu vii din afara si vezi ca esti inconjurat la modul Surealist numai de farmacii te gindesti imediat ce se intimpla. Oare poporul asta este chiar asa de bolnav de are nevoie de atita asistenta farmaceutica? Te trezesti acolo ca intr-un roman de Kafka

sergiu 01.07.2009 12:18:38

Scuze, dar cred ca s-a deviat de la subiect...

anita 01.07.2009 14:16:42

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 149236)
Dorina, este acelasi drac. Bine uite , schimb formularea:

...dupa 89, copiii NOMENCALTURISTILOR...
nimeni nu poate judeca precum Dumnezeu, evident, insa ce putem face noi este sa fim vigilenti pentru a nu fi luati de prosti. Noi nu judecam si doar observam si tragem concluzii...in rest se pot spala cu farmaciile si miile de filiale de banci pe cap. Oare judeci cind observi? de exemplu vii din afara si vezi ca esti inconjurat la modul Surealist numai de farmacii te gindesti imediat ce se intimpla. Oare poporul asta este chiar asa de bolnav de are nevoie de atita asistenta farmaceutica? Te trezesti acolo ca intr-un roman de Kafka

Desi sunt in afara subiectului ,ma vad nevoita sa iti spun ca aceste farmacii au fost deschise de acei farmacisti care au inceput afacerile in anii '90.
In general ,cam toti farmacistii care erau activi in anii '90 si-au deschis farmacii si afacerea s-a dezvoltat deschizand alte si alte farmacii.
Acum sunt si la tara o droaie de farmacii.
Nu stiu cati din acestia sunt si fosti nomenclaturisti ,dar farmacia a fost o afacere foarte rentabila si mai este inca pina ce profitul se va diminua din cauza numarului mare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:17:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.