Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Mars de Protest... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6321)

C.tin 18.05.2009 22:29:38

Mars de Protest...

Marsul pentru promovarea valorilor familiei.
NU HOMOSEXUALITATII !

(Pentru neam și țară, Pentru normalitate)

MARȘUL PENTRU FAMILIE.

PĂSTRAȚI VALORILE TRADIȚIONALE! NU NE UCIDEȚI VIITORUL!

Mai multe organizații nonguvernamentale, între care Federația Pro-Vita, Alianța Familiilor din România și Forul Ortodox Român [COLOR="Blue"]organizează vineri 22 mai, ora 17, în Piața George Enescu (lângă Ateneul Român) un Marș pentru Familie.[/COLOR] Scopul acestuia este de a afirma valorile tradiționale ale familiei, de a trage un semnal de alarmă referitor la presiunile tot mai puternice la care sunt supuse familiile și copiii lor, de a spune NU libertinajului, încurajării avorturilor și propagandei homosexualității.

Pentru noi, oamenii, familia și copiii sunt dintotdeauna elemente esențiale ale vieții sociale. Ele conferă stabilitate socială, un sistem de raportare în care ne-am găsit mereu echilibrul și singura posibilitate de a ne continua existența ca ființe omenești.

În ultimii ani însă, sub pretextul unor „valori alternative”, suntem asaltați de tendințele sinucigașe ale speciei.

Nu ne recunoaștem în ele, nu ne regăsim în ele, sunt străine de spiritul românesc, sunt împotriva firii și militează pentru dispariția omenirii. Propaganda împotriva vieții duce la pervertirea deprinderilor, la disoluția reperelor noastre, la anarhie și beznă. Mineriadele avorturilor, ale homosexualilor și ale libertinajului nu plantează panseluțe în viața noastră!

Veniți, aveți curaj, militați pentru viață.

E timpul să proclamăm împreună firescul, normalitatea, viața. E marșul împotriva morții. E marșul pentru familie. E marșul pentru copii. E marșul pentru nepoți și strănepoți. Pentru ca ei să apuce să mai existe…

Nu lăsa lumea să se termine odată cu tine!

Vă invităm să participați la un eveniment pentru afirmarea valorilor în care credem, care ne-au făcut posibili până aici și de aici încolo: familia formată din bărbat și femeie, familia în firescul ei, familia zămislitoare de copii, dreptul la viață al fiecărui copil, din prima clipa a concepției.

Pentru că suntem prea mulți cei care stăm deoparte, pentru că propaganda morții e din ce în ce mai puternică, vă invităm vineri, 22 mai, ora 17:00, în fața Ateneului Român, din Piața George Enescu să spunem DA vieții, împreună!

Împreună la „Marșul pentru familie”.

[COLOR="blue"]Va rog sa trimiteti acest mesaj tuturor cunostintelor si sa popularizati marsul in masura in care puteti (daca aveti cunostinte la radio, televiziune), pe internet: bloguri, site-uri etc.[/COLOR]

C.tin 18.05.2009 22:33:56

Exemplul demo(no)cratiei americane!

vedeti filmuletul ...

http://bataiosu.wordpress.com/2009/0...nic-avortului/

windorin 19.05.2009 13:40:01

Oare acceptarea ritmului vremurilor sa insemne si comportarea in aceleasi masuri?
Nu stiu ce sa zic, eu nu prea vad impreuna Biserica de Rasarit si miting'urile, mars'urile si alte asemenea manifestatii.

Sa'mi fie cu iertare, este doar o parere.
Daca vrem sa facem ceva, este nevoie de oameni din domeniu (crestini), care sa lupte cu armele lor, adica la nivel legislativ.
Si, daca ma gandesc mai bine, cred ca nici asta nu este o lupta duhovniceasca.

scrabble 19.05.2009 16:40:19

Aprindeti tortele, ascutiti topoarele, scoateti furcile, miruiti icoanele si scrieti pancartele! Si dati si la Noua Dreapta un telefon daca tot faceti asta, nu conteaza cat de extremisti sunt, trebuie cantitate, nu calitate!

Sa chemam la miting oameni care in viata lor nu au avut de patimit cat negru sub unghie din cauza homosexualitatii si a homosexualilor, sa chemam si ignoranti - sunt buni, atata timp cat striga. Nu conteaza cat de negrii suntem pe dinauntru, jumate din pacate se spala cand aratam mojiceste cu degetul si cand strigam din toti rarunchii cu icoana deasupra capului. Ne face sa ne simtim mai bine cu noi insine pentru ca suntem doar niste frustrati care nu avem succes in viata iar adunarile astea sunt singurele care dau un sens al ducerii la bun sfarsit al unei actiuni pe care solitari n-am fi inceput-o, macar. Intocmai ca pe stadion. Sau poate nu suntem intr-atat de debusolati intern, poate suntem doar invidiosi pe oameni care se simt bine facand ceea ce fac. Poate asta e singura supapa prin care-i putem spune aproapelui: ba, nu ai voie sa te simti bine pentru ca asa doresc eu.

Poate ca e vorba de control, mai bine zis de lipsa acestuia in privinta propriei persoane, un dezavantaj ce se incearca a fi compensat prin controlul altora. Sa le spunem ce sa faca, sa fie cum vrem noi, inclusiv sub plapuma.

Stim cu totii ca nu este un mars impotriva casatoriilor intre homosexuali. Nu este un mars impotriva adoptiilor de catre familiile homosexuale. Astea sunt doar sperietori de ciori plantate pe lanul insamantat cu ura. Daca nu erau pe agenda publica mitingul oricum avea loc, asa cum a avut loc si la rusi acum cateva zile unul unde autoritatile s-au dovedit a fi la fel de frustrate ca opinia publica. Au bagat la puscarie oameni nevinovati, nu pentru ca cereau vreun drept, ci pentru ca erau si se declarau cu mandrie a fi homosexuali.

Asta e adevaratul substrat.

Abia astept! Ultrasi, huligani, babe si popi - combinatia letala. Uneori ma intreb in care parte e circul: la manifestatie sau la contra-manifestatie?

Tot inainte! La rasboiu sa mergem, la rasboiu!

sherlock_holmes 19.05.2009 19:42:46

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 139288)
Aprindeti tortele, ascutiti topoarele, scoateti furcile, miruiti icoanele si scrieti pancartele! Si dati si la Noua Dreapta un telefon daca tot faceti asta, nu conteaza cat de extremisti sunt, trebuie cantitate, nu calitate!

Sa chemam la miting oameni care in viata lor nu au avut de patimit cat negru sub unghie din cauza homosexualitatii si a homosexualilor, sa chemam si ignoranti - sunt buni, atata timp cat striga. Nu conteaza cat de negrii suntem pe dinauntru, jumate din pacate se spala cand aratam mojiceste cu degetul si cand strigam din toti rarunchii cu icoana deasupra capului. Ne face sa ne simtim mai bine cu noi insine pentru ca suntem doar niste frustrati care nu avem succes in viata iar adunarile astea sunt singurele care dau un sens al ducerii la bun sfarsit al unei actiuni pe care solitari n-am fi inceput-o, macar. Intocmai ca pe stadion. Sau poate nu suntem intr-atat de debusolati intern, poate suntem doar invidiosi pe oameni care se simt bine facand ceea ce fac. Poate asta e singura supapa prin care-i putem spune aproapelui: ba, nu ai voie sa te simti bine pentru ca asa doresc eu.

Poate ca e vorba de control, mai bine zis de lipsa acestuia in privinta propriei persoane, un dezavantaj ce se incearca a fi compensat prin controlul altora. Sa le spunem ce sa faca, sa fie cum vrem noi, inclusiv sub plapuma.

Stim cu totii ca nu este un mars impotriva casatoriilor intre homosexuali. Nu este un mars impotriva adoptiilor de catre familiile homosexuale. Astea sunt doar sperietori de ciori plantate pe lanul insamantat cu ura. Daca nu erau pe agenda publica mitingul oricum avea loc, asa cum a avut loc si la rusi acum cateva zile unul unde autoritatile s-au dovedit a fi la fel de frustrate ca opinia publica. Au bagat la puscarie oameni nevinovati, nu pentru ca cereau vreun drept, ci pentru ca erau si se declarau cu mandrie a fi homosexuali.

Abia astept! Ultrasi, huligani, babe si popi - combinatia letala. Uneori ma intreb in care parte e circul: la manifestatie sau la contra-manifestatie?

Tot inainte! La rasboiu sa mergem, la rasboiu!

Ce bine daca ar fi numai un mars al tacerii,cu pancarte pe care sa scrie ca si voi aveti dreptul la mintuire ( si sa nu mai fiti mindri de sinucidere ),cu nume de doctori care au vindecat oameni de homosexualitate,...dar si pancarte care sa averizeze ca vot fi interzise cuvintele mama,tata,sot,sotie,ca indoctrinarea homo va fi obligatorie ...cu exemple din Anglia,SUA si alte tari...

Exista si riscul ca puterea sa angajeze oameni cu furci si topoare,cu ceva icoane printre ele,care sa fie violenti...iar televiziunile lor numai pe acestia sa-i filmeze...ca sa creeze iluzia ca cei ce demonstreaza pentru normalitate...nici ei nu ar fi prea normali....si sa creeze un val de simpatie pentru cei "oprimati ".

Aceste sint tehnici binecunoscute in lumea serviciilor secrete.

Acesta ar fi si riscul demonstratiilor...care eu zic ca sint bune.

Citat:

...ci pentru ca erau si se declarau cu mandrie a fi homosexuali.

S-ar putea sa ai dreptate...ce ar fi daca ar aparea pedofil - pride,incest-pride,criminal-pride,etc...sau in domeniul bolilor contagioase...tuberculosi-pride,ebola-pride,sifilis-pride...in loc sa mearga la doctori si sa se vindece,la preoti sa se spovedeasca si iar sa se vindece ( chiar daca cu eforturi )...cred ca ar fi priviti chiar cu simpatie,daca nu cu bucurie.

Iar cei care au ura in ei....sint cei care vorbesc mult despre ura,valabil si cu alte pacate...se spune ca omul vorbeste din cele dinlauntru alor sale.

Reversul,sint si oameni care par ca vb mieros,despre iubire si pace...si acestia pot fi amagitori,con-artisti,ecumenisti...dar acestia cad la adevar,la dogme ( cap si coloana vertebrala ) si principii...si ii prinzi repede.

Bine ar fi ca ambele demonstratii sa fie pasnice si fara circ...

C.tin 19.05.2009 21:09:16

Ploiesti

Raspuns la “MARSUL PENTRU FAMILIE. PASTRATI VALORILE TRADITIONALE!”
pe 18 May 2009 la 9:08 pm # Mihaela Pana

Pentru ploiesteni: este asigurat un autocar (sau chiar doua, daca este nevoie), pentru a se pleca in mod organizat la manifestatia din Bucuresti.
[COLOR="Blue"]Plecarea - la ora 15.00, din parcarea de langa Biserica Maica Precista.[/COLOR]

Doamne, ajuta!

scrabble 20.05.2009 00:11:06

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 139331)
[...]

Serviciile secrete? Posibil, dar si mai posibil este ca manifestatia "anti" sa fie pe bune. Romanii au un potential cunoscut cand vine vorba sa amestece nationalismul patriotard, fascismul, fundamentalismul religios, extremismul, rasismul si intoleranta unele cu altele. Noua Dreapta nu este degeaba, este expresia unei parti a poporului, este bagajul istoric pe care romanii l-au avut dintotdeauna.

heaven 20.05.2009 07:57:41

Dar am o curiozitate,pe care am exprimat-o si pe alt topic,insa nimeni nu mi-a raspuns: voi ii iubiti pe fratii vostri homosexuali?Incercati si sa ii ajutati concret cu ceva?Cu ce?
Va multumesc!

heaven 20.05.2009 08:10:38

Gasesc absolut firesc sa militezi impotriva avortului,chiar de dorit,deoarece este o crima oribila,insa cand esti vehement contra oricarui mijloc de contraceptie,mi se pare deja fanatism,ceva ce concret nu se adapteaza zilelor noastre si evident nu va avea ecou.
Ca va place ori nu,cam asta este situatia.
Daca in mediile rurale s-ar discuta despre mijloace de contraceptie si s-ar face o educatie minima in acest sens,nu am mai vedea atatea avorturi,atatia copii lepadati in tomberoane,haznale,campuri,mame care isi sugruma copiii dupa nastere din disperare ca nu stiu ce sa faca cu ei,toate grozaviile de le vedem pe la stiri.
Aceasta in paralel cu o educatie religioasa ar schimba multe.
Mi se pare mult mai eficace decat a organiza astfel de marsuri,sa te cobori efectiv printre cei ignoranti care traiesc haotic si ajung sa comita avorturi,printre homosexuali si sa incerci sa ii ajuti,o forma de misionerat.
Cu dragoste de oameni ii veti intoarce pe fratii vostri pe alte cai,nu prin marsuri in care ii damnati.

Anca-Miha 20.05.2009 15:14:48

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139425)
Dar am o curiozitate,pe care am exprimat-o si pe alt topic,insa nimeni nu mi-a raspuns: voi ii iubiti pe fratii vostri homosexuali?Incercati si sa ii ajutati concret cu ceva?Cu ce?
Va multumesc!

Ca oameni da: daca le e foame, le dam de mancare; dca le e sete le dam un pahar de apa; daca nu au ce imbraca, le dam o haina. Dar nu putem fi de acord ca folosesc trupul impotriva firi, deci altfel de cum a fost creat de Dumnezeu.

moro.d 20.05.2009 15:48:31

heaven, daca-i pupi in dos, n-o sa se uite in gura ta, te asigur.

homosexualii trebuie tratati ca oricare alti pacatosi, nu sa stea Biserica sa se roage de ei sa vina sa-i vindece.
mesajul Bisericii a fost destul de clar si cu siguranta a ajuns la fiecare dintre ei... ca dovada ca unii chiar au apelat la ajutor. iar restul care n-au apelat si nici nu vor, sunt periculosi pt societatea contemporana, dar mai ales pt cele viitoare din simplul motiv ca nu se multumesc in a se limita la intimitatea lor, ci cauta sa se expuna schimband astfel si mentalitatea poporului. ce atitudine sa ai fata de acestia? de-ar mai fi Sf Ier Nicolae printre noi, l-ar da tuturor manifestantilor gay cate o palma precum odinioara lui Arie...
si totusi, Biserica (ma refer atat la fetele bisericesti cat si la mireni) au o atitudine extreeem de pasnica fata de acesti monstri care grabesc venirea apocalipsei.

cei care vor participa la marsul pt familie nu vor protesta impotriva homosexualilor ca persoane, ci impotriva mentalitatii diabolice care practic se impune poporului roman (cred ca stiti de cine sunt sponsorizate marsurile gay). este de netagaduit faptul ca mentalitatea romanilor s-a schimbat (cel putin cu privire la gay) de la prima manifestatie a homosexualilor si pana in prezent... si romanul va continua sa se schimbe si sa ingaduie fel si fel de tampenii impuse de altii de frica sa nu fie aratat cu degetul ("uite romanul!") atunci cand va pleca in Occident.
se incearca inlocuirea coloanei vertebrale, a romanului, cu gelatina. adica demnitatea cu infamia.

Citat:

Daca in mediile rurale s-ar discuta despre mijloace de contraceptie si s-ar face o educatie minima in acest sens,nu am mai vedea atatea avorturi,atatia copii lepadati in tomberoane,haznale,campuri,mame care isi sugruma copiii dupa nastere din disperare ca nu stiu ce sa faca cu ei,toate grozaviile de le vedem pe la stiri.
sa nu crezi ca nu au fost incercari.
cunosc personal un baiat care a facut parte dintr-o clasa in care s-a predat educatie sexuala si... stii care a fost rezultatul? i-a bagat in boala pe toti, la propriu. veneau parintii disperati la scoala ca le-au luat-o razna copiii... isi pierdusera orice urma de rusine si incepusera sa se manifeste extrem de neortodox. din cauza asta nu s-a mai continuat.

personal, consider ca o educatie autentica in Duh Sfant ar rezolva o groaza din problemele contemporane. :3:

andreicozia 20.05.2009 16:55:22

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139503)
Ca oameni da: daca le e foame, le dam de mancare; dca le e sete le dam un pahar de apa; daca nu au ce imbraca, le dam o haina. Dar nu putem fi de acord ca folosesc trupul impotriva firi, deci altfel de cum a fost creat de Dumnezeu.

Anca, draga, Heaven nu te-a rugat sa faci o insiruire ca la carte ci te-a intrebat CONCRET ce ai facut TU, PERSONAL, intelegi, pentru un homosexual

Nu trebuie sa fie mult poate doar o privire intelegatoare, o acceptare a persoanei lui in spatiul tau la o manifestare, ceva, in autobuz, metrou etc...prin faptul ca nu ai sarit de doi coti si ai fugit la 10 metri de el, Atit, asta vrea sa stie
Daca nu , nu avem nevoie de "manuale de comportament in jurul Gay-ilor" suntem satui de asa ceva aici pe forum, adica de manuale de comportament crestin

heaven 21.05.2009 00:31:38

Citat:

În prealabil postat de moro.d (Post 139507)
si totusi, Biserica (ma refer atat la fetele bisericesti cat si la mireni) au o atitudine extreeem de pasnica fata de acesti monstri care grabesc venirea apocalipsei.

Hm,draga morod,ma iarta,dar voia cui o faci tu cand vorbesti asa de fratii tai dinaintea lui Dumnezeu?

icjulian 21.05.2009 04:38:11

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 139261)
Oare acceptarea ritmului vremurilor sa insemne si comportarea in aceleasi masuri?
Nu stiu ce sa zic, eu nu prea vad impreuna Biserica de Rasarit si miting'urile, mars'urile si alte asemenea manifestatii.

Sa'mi fie cu iertare, este doar o parere.
Daca vrem sa facem ceva, este nevoie de oameni din domeniu (crestini), care sa lupte cu armele lor, adica la nivel legislativ.
Si, daca ma gandesc mai bine, cred ca nici asta nu este o lupta duhovniceasca.

Asta cu lupta la nivel legislativ este cat se poate de duhovnicesc . Si legile lumesti trebuie sa aiba o baza dumnezeiasca , nu ? Iar in vechime , cel putin dupa introducerea crestinismului ca religie oficiala , Bisericii i se cerea sa traga un semnal de alarma in privinta legilor care nu respectau normele crestine . Iar asta cu semnalul de alarma era minim , ca se putea merge si mai departe . Atata tot ca pe vremea aceea era mai simplu sa explici unei singure persoane ( imparatul , voievodul , etc ) decat azi unui parlament , guvern , presedintie .
Doamne ajuta !

icjulian 21.05.2009 04:42:58

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139426)
Gasesc absolut firesc sa militezi impotriva avortului,chiar de dorit,deoarece este o crima oribila,insa cand esti vehement contra oricarui mijloc de contraceptie,mi se pare deja fanatism,ceva ce concret nu se adapteaza zilelor noastre si evident nu va avea ecou.
Ca va place ori nu,cam asta este situatia.
Aceasta in paralel cu o educatie religioasa ar schimba multe.
Mi se pare mult mai eficace decat a organiza astfel de marsuri,sa te cobori efectiv printre cei ignoranti care traiesc haotic si ajung sa comita avorturi,printre homosexuali si sa incerci sa ii ajuti,o forma de misionerat.
Cu dragoste de oameni ii veti intoarce pe fratii vostri pe alte cai,nu prin marsuri in care ii damnati.

Credem , nu credem , ne place , nu ne place , contraceptia este pacat . Si in plus , unele forme de contraceptie sunt totuna cu avortul , pentru ca ucid embrionul dupa ce a fost format . De exemplu , pastilele contraceptive .
Doamne , ajuta !

scrabble 21.05.2009 10:17:39

Citat:

În prealabil postat de icjulian (Post 139685)
Asta cu lupta la nivel legislativ este cat se poate de duhovnicesc . Si legile lumesti trebuie sa aiba o baza dumnezeiasca , nu ? Iar in vechime , cel putin dupa introducerea crestinismului ca religie oficiala , Bisericii i se cerea sa traga un semnal de alarma in privinta legilor care nu respectau normele crestine . Iar asta cu semnalul de alarma era minim , ca se putea merge si mai departe . Atata tot ca pe vremea aceea era mai simplu sa explici unei singure persoane ( imparatul , voievodul , etc ) decat azi unui parlament , guvern , presedintie .
Doamne ajuta !

Ce ti-ai mai dori o dictatura religioasa, cu Ilie Ciobotea in fruntea tarii si Biblia ca Constitutie! Noroc ca cei care gandesc ca tine reprezinta o minoritate care abia se vede pe radar, in ciuda procentului extrem de ridicat al celor ce se declara crestin-ortodocsi in Romania.

moro.d 21.05.2009 16:52:04

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139650)
Hm,draga morod,ma iarta,dar voia cui o faci tu cand vorbesti asa de fratii tai dinaintea lui Dumnezeu?

fratele meu este acela care se afla intru acelasi cuget cu Biserica Ortodoxa si, implicit, primeste toata invatatura preotilor, a Sfintilor Parinti, a Sfintilor Apostoli s.a.m.d. ca fiind invatatura cea adevarata transmisa de Dumnezeu prin ei.
cata vreme acestia NEAGA si nu vor sa accepte nici in ruptul capului ca homosexualitatea este PACAT (impotriva firii !!!!!) inaintea lui Dumnezeu, mi-e greu sa-i numesc pe acestia fratii mei. apropiati (dupa trup) da, dar nu frati (dupa Duh).. insusi Sf Ap Pavel spune sa fim intru acelasi cuget si Duh Sfant, dar acestia nu graiesc in Duh Sfant.

si, mai mult decat atat, incearca... si chiar insista... sa-si impuna mentalitatea si proasta credinta. Sf Ap Ioan spunea "Oricine va veni la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa, si sa nu-i ziceti lui "bucura-te". Ca cel ce ii va zice lui "bucura-te", se va face partas faptelor lui celor rele".

si nu in ultimul rand, permite-mi sa am indoieli ca macar 5% din ei mai sunt ortodocsi...
sfintii n-au vorbit niciodata cu blandete despre propovaduitorii minciunii.
cei care se aflau in ratacire din nestiinta sau pt ca asa s-au nascut si asa au crescut sau cine stie din ce alt motiv, erau altfel tratati.
dar pe apostolii minciunii (in cazul nostru, papagalii care ies in strada an de an si cer/ impun romanilor o alta cugetare) ii tratau asa cum se trateaza orice potrivnic dreptei credinte fiindca ei sunt perfect constienti de ceea ce fac.

scrabble 21.05.2009 18:07:23

Citat:

În prealabil postat de moro.d (Post 139848)
fratele meu este acela care se afla intru acelasi cuget cu Biserica Ortodoxa si, implicit, primeste toata invatatura preotilor, a Sfintilor Parinti, a Sfintilor Apostoli s.a.m.d. ca fiind invatatura cea adevarata transmisa de Dumnezeu prin ei.
cata vreme acestia NEAGA si nu vor sa accepte nici in ruptul capului ca homosexualitatea este PACAT (impotriva firii !!!!!) inaintea lui Dumnezeu, mi-e greu sa-i numesc pe acestia fratii mei. apropiati (dupa trup) da, dar nu frati (dupa Duh).. insusi Sf Ap Pavel spune sa fim intru acelasi cuget si Duh Sfant, dar acestia nu graiesc in Duh Sfant.

si, mai mult decat atat, incearca... si chiar insista... sa-si impuna mentalitatea si proasta credinta. Sf Ap Ioan spunea "Oricine va veni la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa, si sa nu-i ziceti lui "bucura-te". Ca cel ce ii va zice lui "bucura-te", se va face partas faptelor lui celor rele".

si nu in ultimul rand, permite-mi sa am indoieli ca macar 5% din ei mai sunt ortodocsi...
sfintii n-au vorbit niciodata cu blandete despre propovaduitorii minciunii.
cei care se aflau in ratacire din nestiinta sau pt ca asa s-au nascut si asa au crescut sau cine stie din ce alt motiv, erau altfel tratati.
dar pe apostolii minciunii (in cazul nostru, papagalii care ies in strada an de an si cer/ impun romanilor o alta cugetare) ii tratau asa cum se trateaza orice potrivnic dreptei credinte fiindca ei sunt perfect constienti de ceea ce fac.

Sf. Augustin, mare figura in biserica la inceputurile ei, scria unui prieten intr-o scrisoare:
What is the difference whether it is in a wife or a mother, it is still Eve the temptress that we must beware of in any woman. I fail to see what use woman can be to man, if one excludes the function of bearing children.
Traducerea mea in romaneste:
Ce conteaza daca e mama sau sotie? E tot Eva cea amagitoare, de care trebuie sa ne ferim in orice femeie. Nu pot sa vad ce folos are femeia pentru barbat, altul decat acela de a face copii.
Sa inteleg ca barbatii care gandesc precum Sf. Augustin sunt tot fratii tai intru Hristos?

antoniap 21.05.2009 19:15:31

Incet si sigur omul vrea sa schimbe totul dupa voia sa. In acest caz, inseamna ca minte cu nerusinare atunci cand spune rugaciunea Tatal nostru, daca o mai spune... Caci de zis, zice el ,,Faca-se voia Ta'', dar la practica se inpotmoleste din ce in ce mai rau, pe masura ce grozava noastra civilizatie evolueaza pe plan economic si social si involueaza pe plan spiritual.

Cum reusim sa scapam de fatarnicie? Caci si noi vom fi intrebati de care parte ne-am situat atunci cand homosexualii si alti pacatosi au luptat pentru ca pacatul lor sa devina o norma de convietuire intr-o societate preponderent crestina. O atitudine trebuie luata, caci e vorba de modul cum va arata societatea in urmatorii ani. Nu cred ca trebuie sa acceptam ca anormalul sa devina normal. Nu ma intereseaza cati homosexuali exista, ci ma intereseaza educatia corecta, in spiritul valorilor traditionale crestine a tinerei generatii.

Acceptarea homosexualitatii ca posibilitate legala de convietuire nu trebuie incurajata. Ne mai intereseaza mantuirea sau ne batem joc de tot ce e sfant? Caci homosexualitatea poate fi justificata din multe puncte de vedere, dar nicidecum din punct de vedere crestin-ortodox. Si atunci, de ce sunt descurajate aceste initiative de a lua atitudine impotriva pretentiilor homosexualilor chiar pe un forum ortodox?

antoniap 21.05.2009 19:16:54

Erata : se impotmoleste...

scrabble 22.05.2009 01:51:04

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 139891)
Incet si sigur omul vrea sa schimbe totul dupa voia sa. In acest caz, inseamna ca minte cu nerusinare atunci cand spune rugaciunea Tatal nostru, daca o mai spune... Caci de zis, zice el ,,Faca-se voia Ta'', dar la practica se inpotmoleste din ce in ce mai rau, pe masura ce grozava noastra civilizatie evolueaza pe plan economic si social si involueaza pe plan spiritual.

Cum reusim sa scapam de fatarnicie? Caci si noi vom fi intrebati de care parte ne-am situat atunci cand homosexualii si alti pacatosi au luptat pentru ca pacatul lor sa devina o norma de convietuire intr-o societate preponderent crestina. O atitudine trebuie luata, caci e vorba de modul cum va arata societatea in urmatorii ani. Nu cred ca trebuie sa acceptam ca anormalul sa devina normal. Nu ma intereseaza cati homosexuali exista, ci ma intereseaza educatia corecta, in spiritul valorilor traditionale crestine a tinerei generatii.

Acceptarea homosexualitatii ca posibilitate legala de convietuire nu trebuie incurajata. Ne mai intereseaza mantuirea sau ne batem joc de tot ce e sfant? Caci homosexualitatea poate fi justificata din multe puncte de vedere, dar nicidecum din punct de vedere crestin-ortodox. Si atunci, de ce sunt descurajate aceste initiative de a lua atitudine impotriva pretentiilor homosexualilor chiar pe un forum ortodox?

antoniap, sunt magarii mari care se intampla in lume si in Romania. Mult mai mari decat faptul ca exista homosexuali, daca asta se poate numi o magarie. Si totusi nu vad atata luare de atitudine din partea asa-numitilor crestini ca in cazul homosexualilor. Manifestantii iau foc, se lasa cu violente ca pe stadion daca nu sunt jandarmi pe traseu si asa mai departe.

Mi se pare o reactie extrem de disproportionata si singura explicatie pe care o gasesc este o frustrare de ordin sexual. Tu cum explici?

LapetiteMoc 22.05.2009 03:34:29

Rugaciunea ii poate ajuta

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139425)
Va multumesc!

Ai dreptate! O atitudine crestina este cea a rugaciunii pentru vindecarea de pacate si nefiresc in viata de sub cerul lui Dumnezeu! Asadar, sa ne rugam... protestele de acest tip nu vor folosi la nimic. Doar spectacol ieftin...

eduardd 22.05.2009 07:49:26

Informare

http://tainacasatoriei.wordpress.com.../#comment-2684

sherlock_holmes 22.05.2009 11:50:55

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 140038)

Cred ca la ce a spus Sfintul Ioan Gura de Aur ( sau Dumnezeu prin el ) nu ar mai fi nimic de adaugat!

moro.d 22.05.2009 14:47:53

scuze pt cei ce fac propaganda faradelegii se gasesc cu duiumul, dar pt cei ce promoveaza pastrarea valorilor traditionale, numai pietre se gasesc si niciun pic de intelegere... de parca ei ar fi vinovati de maimutariile ce se petrec an de an pe strada.
de-ar fi oameni cu un strop de inteligenta, homosexualii n-ar mai iesi deloc in strada daca au vazut ca n-au fost bine primiti nici prima oara.. nici a doua... iar de la al treilea mars deja ei au fost magarii. cand stii ca o fapta deranjeaza atata populatie, numai nesimtirea te mai poate convinge s-o faci.

fiecare dintre noi, dupa moarte, va trece prin doua judecati: cea particulara si cea obsteasca sau, cum i se mai spune, Judecata de Apoi.
la judecata particulara raspunzi strict pt faptele tale si ce consecinte au avut in timpul vietii tale... pe cand la cea obsteasca vom da o socoteala in plus pt consecintele pe termen lung ale faptelor noastre individuale si/sau colective.
de exemplu: celebrul iluminist Voltaire care a scris atatea carti impotriva lui Dumnezeu va raspunde si pt sufletele celor care s-au smintit de-a lungul vremii din cauza scrierilor lui (nu degeapa pe patul de moarte a cerut sa i se arda toate cartile pe care le-a scris impotriva Lui... dar a fost tardiva cainta).
daca acesti crestini reusesc sa stopeze influenta agresiva venita din partea homosexualilor, atunci mare plata vor avea intrucat generatiile urmatoare, in mare parte, vor fi ferite de asemenea pacate strigatoare la cer.
de fapt, vor avea plata chiar si pt trezirea unei singure contiinte (fara ca ei s-o cunoasca).

cineva, mai sus, incerca sa minimalizeze gravitatea faptei.
pai
Sfintii vorbesc despre scena din Vechiul Testament ca fiind o preinchipuire a vremurilor apocaliptice.
faptele sodomitilor vor fi si faptele popoarelor din urma; din acest motiv Dumnezeu i-a pedepsit cu foc si pucioasa din Cer... oare ce asemanare exista intre Apocalipsa Sfantului Ioan si scena Sodomei si a Gomorei?
unii sfinti spun ca faptele sodomitilor au determinat intarzierea intruparii Mantuitorului Iisus Hristos, dar cei mai multi sunt de acord ca tot sodomitii (homosexualii) vor grabi venirea antihristului si implicit a sfarsitului lumii.

moro.d 22.05.2009 15:29:25

nu te arata intelegator fata de patima cuiva

daca ar fi sa vorbim despre homosexuali din punct de vedere psihologic, atunci veti intelege ca pt indreptarea lor duhovniceasca nu trebuie sa te arati absolut deloc intelegator fata de patima lor.

de ce?
pt ca motivele pt care au cazut in patima asta sunt (dupa Sf Scriptura si dupa sfinti) MANDRIA si TRANDAVIA!
spunea un parinte ca trebuie sa ai o madrie exagerata si sa te supraestimezi pt a ajunge sa cazi in pacatul asta. (de regula, se intampla asta cu cei care au fost tratati de mici ca fiind buricul pamantului, li se da atentie exagerata si toate mofturile le sunt indeplinite.. saaau se mai poate intampla cu cei care au un talent si s-au inaltat cu mintea la auzul atator laude)
deci.. intram pe un teren greu de inteles pt majoritatea.
ei trebuie ajutati sa se smereasca. cei carora le-a placut sa mediteze asupra profunzimilor sufletului, acestia stiu si inteleg cat de usor se poate mandri omul. madria este un pacat greu de invins chiar si pt sfinti, daramite pt un sarman (sarman d.p.d.v. duhovnicesc). si de te vei arata neutru fata de boala lui, atunci, te asigur si iti dau marturie in scris, nu numai ca nu se va smeri, dar nici macar nu va realiza mocirla in care se afla, ci va continua sa creada ca este bine ceea ce face.

obstea crestina, intreaga Biserica Ortodoxa, trebuie sa aiba o atitudine negativa fata de aceste fapte.
chiar din Sf Scriptura invatam ce atitudine trebuie sa avem. insusi Mantuitorul ne spune sa-i mustram; sa-i mustram intre 4 ochi, intre 6 si de nu va asculta nici macar de Biserica, atunci trebuie socotit ca un pagan si vames. (repet, ma dezic de astia. nu-s fratii mei)

antoniap 22.05.2009 16:10:23

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 140024)
antoniap, sunt magarii mari care se intampla in lume si in Romania. Mult mai mari decat faptul ca exista homosexuali, daca asta se poate numi o magarie. Si totusi nu vad atata luare de atitudine din partea asa-numitilor crestini ca in cazul homosexualilor. Manifestantii iau foc, se lasa cu violente ca pe stadion daca nu sunt jandarmi pe traseu si asa mai departe.

Mi se pare o reactie extrem de disproportionata si singura explicatie pe care o gasesc este o frustrare de ordin sexual. Tu cum explici?

Frustrare de ordin sexual? Mai sa fie!!! Pai atunci pentru toate neregulile din societate se poate gasi aceasta explicatie ca si cum sexul ar tine si de foame si de sete si locul lui Dumnezeu, daca se poate.

Bietii de ei, homosexualii sunt de plans pe plan duhovnicesc. Daca ai avea, prin absurd, 10 copii si, din cauza conditiilor materiale, ar trebui sa-i dai spre infiere pe cativa, i-ai da unei ,,familii'' de homosexuali? Caci asa cum ne gandim noi astazi la copii, asa se vor gandi si ei la noi in viitor, cand vor deveni adulti. Cine iubeste isi iubeste semenii ii si cearta atunci cand gresesc. Caci mantuirea se obtine greu, totusi.

scrabble 23.05.2009 13:09:14

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 140224)
Frustrare de ordin sexual? Mai sa fie!!! Pai atunci pentru toate neregulile din societate se poate gasi aceasta explicatie ca si cum sexul ar tine si de foame si de sete si locul lui Dumnezeu, daca se poate.

Bietii de ei, homosexualii sunt de plans pe plan duhovnicesc. Daca ai avea, prin absurd, 10 copii si, din cauza conditiilor materiale, ar trebui sa-i dai spre infiere pe cativa, i-ai da unei ,,familii'' de homosexuali? Caci asa cum ne gandim noi astazi la copii, asa se vor gandi si ei la noi in viitor, cand vor deveni adulti. Cine iubeste isi iubeste semenii ii si cearta atunci cand gresesc. Caci mantuirea se obtine greu, totusi.

Dac-as avea 10 copii, ar fi ai mei si i-as creste. Daca n-as putea sa-l cresc pe cel putin unul din el, n-ar mai fi al meu si ar fi ai statului. Iar statul ar decide cui il da spre adoptie, deoarece inseamna ca eu am fost iresponsabil si incompetent ca parinte, facand mai multi copii decat pot sa cresc. In cazul asta as merita sa-i pierd custodia. Iar daca altii sunt responsabili si pot sa intemeieze o familie, iar statul decide ca au competenta si resursele necesare sa ofere o viata decenta unui copil, de ce sa nu aiba dreptul la a infia unul?

Oricum, in cazuri din astea copilul sta mai degraba intr-un centru de ingrijire, nu este dat spre adoptie, pentru ca parintele este decazut din drepturi doar din cauza de rele tratamente, nu pentru ca nu are bani sa-l intretina.

antoniap 23.05.2009 13:32:19

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 140378)
Dac-as avea 10 copii, ar fi ai mei si i-as creste. Daca n-as putea sa-l cresc pe cel putin unul din el, n-ar mai fi al meu si ar fi ai statului. Iar statul ar decide cui il da spre adoptie, deoarece inseamna ca eu am fost iresponsabil si incompetent ca parinte, facand mai multi copii decat pot sa cresc. In cazul asta as merita sa-i pierd custodia. Iar daca altii sunt responsabili si pot sa intemeieze o familie, iar statul decide ca au competenta si resursele necesare sa ofere o viata decenta unui copil, de ce sa nu aiba dreptul la a infia unul?

Oricum, in cazuri din astea copilul sta mai degraba intr-un centru de ingrijire, nu este dat spre adoptie, pentru ca parintele este decazut din drepturi doar din cauza de rele tratamente, nu pentru ca nu are bani sa-l intretina.

Si cum ramane povestea cu familia crestina? Caci vad ca-i aperi pe homosexuali cu ravna chiar. S-a demodat, nu-i asa? Ce atata familie? !!! :102:

Un copil ajuns intr-o familie de homosexuali poate fi abuzat sexual, dar se dau legi care sa-i protejeze pe ,,parinti'' in astfel de cazuri si asa se implineste Scriptura in sensul ca oamenii vor fi ca dracii! Vai de ea mantuire, caci la asta nu mai avem timp sa ne mai gandim, caci acum avem altele pe cap...

scrabble 23.05.2009 22:12:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 140383)
Un copil ajuns intr-o familie de homosexuali poate fi abuzat sexual, dar se dau legi care sa-i protejeze pe ,,parinti'' in astfel de cazuri si asa se implineste Scriptura in sensul ca oamenii vor fi ca dracii! Vai de ea mantuire, caci la asta nu mai avem timp sa ne mai gandim, caci acum avem altele pe cap...

Aici ai luat-o pe aratura.

moro.d 23.05.2009 23:30:34

scrabble, pot sa-ti pun o intrebare?
fara prea mare legatura cu topicul
de ce ti-ai ales avatarul ala?

fantana 24.05.2009 02:46:04

Eu am alta nedumerire legata de primele marsuri, o redau mai jos. Este vorba despre marșul ProVita și comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei.

"Ieri, 22 mai 2009, Asociația Pro-Vita în colaborare cu alte două asociații, Alianța Familiilor din România și Forul Ortodox Român, au organizat un marș “Pentru familie”. Nu este primul marș de acest gen organizat de asociație, îmi amintesc acum câțiva ani un marș asemănător, s-a plecat de pe Dealul Mitropoliei, studenți teologi, profesori, familii, copii în cărucioare sau de mâna mămicilor, icoane în față. Binecuvântare de drum. Era frumos.

Anul acesta nu am fost. Nu mai sunt student, am intrat în sistem și timpul liber nu mai este o opțiune personală.

Ceva s-a întâmplat însă cu marșul acesta.

Pe de o parte au apărut portavoci, slogane, pancarte. Nu cunosc exact cum a dat asta ca imagine dar îmi pare un pic primejdios, aș fi preferat un marș al tăcerii, al carucioarelor cu copii.

Pe de altă parte Biroul Patriarhiei a dat un comunicat de care m-a intrigat. Integral îl găsiți aici http://www.basilica.ro/ro/stiri/comu..._crestina.html

Ce m-a intrigat:

1) comunicatul se îndreaptă împotriva a “mai multe asociații și organizații care funcționează fără binecuvântarea Sfântului Sinod și urmăresc doar propria lor imagine și publicitate”. Ziua următoare a urmat un marș al Noii Drepte care nu este înființată sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române și aș înțelege formularea.

Dar care sunt organizatorii marșului la care mă refer?

Federația Organizațiilor Ortodoxe Provita din România reunește asociațiile care promovează valorile familiei și dreptul la viață de la concepție până la moartea naturală, conform cu învățăturile de credință ortodoxe.

Alianța Familiilor din România este o asociație civică dedicată promovării valorilor vieții și familiei conform cu tradițiile social-culturale și religioase ale poporului român.

Forul Ortodox Roman (F.O.R.), o structura federativă fără personalitate juridică, fondată la 29 noiembrie 2008, prin consensul reprezentanților a 60 de organizații civice cu caracter cultural și social, care au participat la Conferința Asociațiilor Laicatului Ortodox Român.

F.O.R. este coordonat de liderii organizațiilor: Fundatia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Asociația Pro Vita – București, A.R.T.R.I., Asociația „Christiana” și Asociația „Rost”.

Mai multe dintre aceste asociații știu sigur că au fost înființate cu binecuvântarea ierarhului locului.

Concluzia mea lapidară este că Biroul de presă este în aer cu fraza asta, dă dovadă de lipsă de profesionalism și informare, o asemenea greșeală de PR într-un trust se lasă cu schimbarea conducerii.

2) “Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, pașnic și solemn, dovedesc că nu înțeleg incompatibilitatea manifestațiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj și evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase”.

Înțeleg că se vrea apărat așezământul Dealului Mitropoliei, cu adevărat loc de pelerinaj și închinare. Părerea mea este că atitudinea corectă era implicarea acestui birou în organizarea marșului, stabilirea unui standard binecuvântat, delegarea unui ierarh sau preot care să binecuvânteze adunarea.

Se poate pune problema oportunității marșului. Când atâtea asociații de voluntariat misionar ortodox vor să organizeze un marș pentru familie încercând să (contra-)balanseze mediatic și spiritual evenimentele decadente din București (parada gay susținută anul acesta de mai multe personalități consulare) cred că se cuvenea mai multă atenție și susținere, în nici un caz o delimitare. Biroul de presă trebuia să contacteze liderii și să stabileasca parametrii corecți ai manifestării dacă aceștia nu erau îndepliniți cumva, acești lideri erau aceeași cu care se întâlnesc duminică de duminică în comuniunea liturgică.

Sper să nu am toate datele problemei și să îmi fi scăpat ceva…"

Asta ar fi articolul de pe blog.
http://fantana.wordpress.com/2009/05...l-patriarhiei/
Ideea este ca prin asemenea defectiuni de comunicare se creaza probleme de comunicare intre ierarhie si mireni. Cred ca ar trebui o schimbare la biroul de presa , nu este prima gafa/inadecvare de atitudine.

orthodoxia.i.thanatos 24.05.2009 03:27:13

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 140378)

Mai deunazi o anumita ratacita imi spunea ca libertatea imi impune sa-mi justific optiunile, un propagandist al pretinsei “morale atee” imi nega dreptul de a gindi orice ar putea afecta pe un altul, in “orice fel”, dupa propria-i exprimare, dar ce am citit aici le intrece pe toate. Seninatatea cu care delegi Statul sa faca judecatile morale in numele tau ma socheaza. Cred ca nu-i greu pentru nimeni sa intrevada cam ce fel de democratie si libertate poate exista intr-un stat in care oameni ca si voi ajung sa faca si sa impuna legea.

Cred ca eu as fi formulat intrebarea un pic altfel. Ti-as fi cerut sa-ti imaginezi ca esti tu din nou un baietel de 6 ani pe care Big Brother il da spre adoptie la doi homosexuali, familisti convinsi si iubitori de copii. Poate ca astfel reuseam sa te fac sa renunti la propaganda si sa obtin un raspuns simtit.

orthodoxia.i.thanatos 24.05.2009 06:14:41

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 139867)
Sf. Augustin, mare figura in biserica la inceputurile ei, scria unui prieten intr-o scrisoare:
What is the difference whether it is in a wife or a mother, it is still Eve the temptress that we must beware of in any woman. I fail to see what use woman can be to man, if one excludes the function of bearing children.
Traducerea mea in romaneste:
Ce conteaza daca e mama sau sotie? E tot Eva cea amagitoare, de care trebuie sa ne ferim in orice femeie. Nu pot sa vad ce folos are femeia pentru barbat, altul decat acela de a face copii.
Sa inteleg ca barbatii care gandesc precum Sf. Augustin sunt tot fratii tai intru Hristos?

1. Te tii de potlogarii. In scrisoarea 243 catre Laetus, Augustin spune doar atit:
What is the difference whether it is in a wife or a mother, it is still Eve the temptress that we must beware of in any woman.
Completarea "I fail to see what use woman can be to man, if one excludes the function of bearing children." ii apartine in exclusivitate lui Sherif Abdel Azeem, autorul lui Women In Islam Versus Women In The Judaeo-Christian Tradition: The Myth And The Reality - o facatura!.

2. Augustin nu e un sfint in Biserica Ortodoxa.

C.tin 24.05.2009 13:30:26

Marturia unei crestine despre Marsul pentru apararea Familiei.

"Am fost la marsul pentru o familie normala. Am aflat despre el de pe blogul lui Rafael Udriste. Ma asteptam sa se organizeze dupa modelul ultimilor ani si eram pregatita sa vin. Am trimis informatii si apeluri de participare si unor prieteni, rude si colegi. Am convins doar doi: sotul si o prietena. Peste asteptarile mele! M-am obisnuit cu nepasarea oamenilor, dar asta nu ma mai descurajeaza si nici nu ma mai dezamageste. Stiu cum e lumea si nu ma astept la prea multe de la ea.

A venit ziua marsului. Imi treceau prin cap intrebari cu privire la cine sunt organizatorii, cat de bine intentionati sunt, cat de traitori sunt in ale credintei. Am vazut si emisiunea TV cu Bogdan Mateciuc, dr. Pavel Chirila si Claudiu Tarziu si in loc sa ma incurajeze, m-a dezamagit. I-am vazut nepregatiti sa raspunda crestineste la intrebari si am vazut cat de pregatita cu materiale, intrebari si comentarii era moderatoarea. Lupta era inegala si ma gandeam cat de slab pregatiti au fost sa raspunda provocarilor cu argumentele credintei. M-am intrebat, cine sunt acestia? Sunt ei bine intentionati? Sa ma duc la marsul lor? Si mi-am dat seama ca oricine ar fi ei si oricat de stangaci ar fi, acesta nu e motiv sa nu ies in strada sa marturisesc adevarul. Chiar daca si eu insami sunt la fel de nevrednica si nepregatita. Razboiul a venit. Ne-am antrenat, nu ne-am antrenat, suntem sau nu vrednici, e prea tarziu sa imi pun asemenea intrebari. Trebuie sa iesim la lupta. Ce fel de lupta? O nimica toata: o marturisire a adevarului, a credintei si normalitatii in fata lumii, acum cat inca mai avem autorizatie de la primarie, protectie din partea fortelor de ordine, a jandarmeriei etc. Asa ca am pregatit niste pancarte cu fragmente din Sfintele Scripturi cu referire directa la rolul femeii si al barbatului in ordinea creatiei, si la pacatul sodomiei si plata acestuia.

A venit si ora 17 fara un sfert, eram deja acolo. Se adunasera cam 200 oameni si o groaza de reprezentanti mass-media. Deja eram obisnuita sa ii vad cum se reped sa ia interviu unei babe unui mos mai nebunatic sau oricarei persoane care parea ca nu stie pentru ce se afla acolo. Am urmarit putin amuzata incercarile lor de culegere de materiale mincinoase sau deformate. S-au luat o groaza de interviuri din care, mai mult ca probabil, nu vor aparea decat cateva secvente de maxim 30 secunde. A fost si un mic incident in care organizatorii, vazand manevrele presei au incercat sa atraga atentia ca nu oricine poate sa ne reprezinte punctul de vedere. M-am uitat in jur, oamenii continuau sa se adune si am recunoscut aceleasi fete de anii trecuti, cei veniti pentru prima oara- putin stingheri si nesiguri. Am incercat sa aflu de ce venisera si mi-au spus unii ca un fluturas in cutia postala le atrasese atentia si s-au gandit ca nu e lucru rau sa iesi si sa marturisesti adevarul, normalitatea, valorile noastre crestine milenare. Am vazut multi oameni in varsta, trecuti de 60 ani, femei si barbati. Am vazut o femeie care se tara intr-o carja, batrana, neajutata de nimeni si care a facut tot ce a putut sa parcurga tot traseul. Am vazut si tineri putin stingheri si distrati care nu stiu nici acum daca erau de-ai nostri. Sau poate ca erau seriosi, dar hainele astea caraghioase in care ne imbracam acum, ca doar astea se gasesc, ne fac sa parem altceva decat suntem. Am vazut preoti, mame cu copii, barbati in floarea varstei. Unii erau veniti de la Targoviste, unii din Ploiesti, Buzau sau chiar din locuri mai indepartate, din nordul Moldovei chiar.

La inceput, pana sa plecam in mars, s-au tot agitat organizatorii, ne-au pus sa stam pe randuri cate sapte, sa pastram doi metri intre noi si iar m-am intrebat ce rost au toate acestea. Se pierdea timp degeaba, dar la un moment dat m-am gandit si la ingrijorarea lor. Poate se temeau sa nu ne dezorganizam si sa reactionam aiurea, sa nu compromitem scopul marsului, sa nu dam declaratii nepotrivite. La urma urmei, oricine din noi putea fi oricine si se putea ca printre noi sa se afle si persoane rau intentionate. Vazand atata agitatie, m-am ingrijorat si eu si m-am uitat mai atent la fetele oamenilor. A fost de ajuns ca sa ma linistesc. Simteam ca sunt printre ai mei si parca crestea inima in mine. Simteam o solidaritate cu acesti oameni, desi nu ii cunosteam.

Intr-un final, am plecat la drum. Totul s-a desfasurat normal, organizat, cuminte, smerit. Parca pentru prima oara mesajul nostru era clar si adevarat crestin. Am spus rugaciuni, am cantat cantece crestinesti. Lumea se uita la noi mirata. Mi-am dat seama ca cei mai multi nu stiau ce e cu noi. Nu fusesera informati. Si nu e de mirare. Informarea prin mass media e conceputa in asa fel incat fie sa nu se anunte nimic, fie sa se anunte ceva in treacat minimalizandu-se evenimentul, fie se anunta astfel incat nu intelegi nimic: cine, cand, unde, cum si pentru ce. Inainte ma gandeam ca e vorba de incompetenta, acum insa sunt convinsa ca e mai mult decat atat, de vreme ce parada pederastilor e popularizata cu mult timp inainte si cu lux de amanunte, ca nu cumva sa ii scape cuiva informatia. Iar m-am intristat, vazand nedumerirea oamenilor si manevrele presei. Apoi m-am inseninat. Oamenii ne priveau cu simpatie, primeau materialele si mesajele noastre. Mai erau pe ici pe colo unii care se dadeau inapoi ca arsi. Cei ‘toleranti’ si ‘deschisi la minte’. I-am privit cu mila, caci acum deja stiu ca acesti oameni nu inteleg nimic din ce ii inconjoara, isi inseala constiintele si isi pun toate sperantele in modernismul, ‘libertatea’, ‘toleranta’, ‘egalitatea’ si ‘fraternitatea’ propovaduite de sursele corecte politic.

Am mai observat si printre noi gesturi nelalocul lor. O doamna ii invita pe trecatori sa ne insoteasca. Unii au raspuns cu dispret iar ea le-a dat replica intr-un mod rautacios. M-am gandit: ‘uite cat de nevrednici suntem si noi si cat de depasiti de misiunea la care suntem chemati’. Iar m-am descurajat si iar m-am inseninat la gandul ca ‘om fi noi pacatosi, dar macar suntem ai lui Hristos’. Am simtit o incredintare ca ceea ce facem e placut Domnului si Maicii Sale si ca la o adica, daca va fi nevoie, asa neputinciosi si pacatosi si stangaci cum suntem, vom primi intarire de sus. Si m-am gandit ca poate pentru rugaciunile noastre Domnul va salva cetatea si nu o va pierde.

Cati eram noi oare? Eram destui pentru ca Domnul sa salveze cetatea? M-am uitat si am vazut ca intreaga coloana masura cam 400 metri de oameni pusi pe randuri de cate sapte. Numai in jurul meu am numarat cu usurinta o suta de persoane. Trebuie sa fi fost peste o mie de oameni. Atata din tot Bucurestiul asta de aproape 3 milioane de oameni si din toata Romania de 20 milioane. Ceilalti au griji, telenovele, emisiuni de divertisment, au lucruri mai bune si mai importante de facut. Au targeturi si deadline-uri! Impozite, credite, masini, vile de construit si cate si mai cate. Oare se va milostivi Dumnezeu de noi?

Cand ne-am apropiat de dealul mitropoliei iar m-am intristat. Am traversat o zona aglomerata si soferii ne-au claxonat nervosi caci asteptau prea mult dupa noi sa trecem. M-am gandit: ‘ce oameni! Nu avem nici o intelegere unii pentru altii! Cum de ne mai rabda Dumnezeu?’. Am ajuns si in dealul mitropoliei. Multi au plecat. Am ramas cam jumatate si am ascultat declaratiile oficiale, am vorbit intre noi, ne-am bucurat de marturisirea noastra, am avut un sentiment al datoriei implinite. Si iar m-am intristat uitandu-ma in deal si intrebandu-ma ‘oare cum vor da socoteala cei chemati sa pazeasca turma si care se dau inapoi si nu doar atat, se si desolidarizeaza? Cati preoti are Bucurestiul si cati au venit? Cati preoti are Romania si cati au fost de fata? Cati din ei au spus macar un mic cuvant la o predica? Cati au binecuvantat aceasta manifestare? Cati s-au rugat pentru binele si sanatatea neamului nostru? Cati vor fi gata sa oficieze casatorii homosexuale cand legea si directivele UE le vor impune ? Oare cati din ei si cati din noi vom fi gata sa marturisim daca va fi pericol de moarte si de prigoana?

Si iar a venit gandul salvator ‘Viu este Domnul nostru! ‘Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția.’ Daca Domnul e cu noi, cine va fi impotriva noastra? "

Roaba lui Hristos, A.

C.tin 24.05.2009 13:43:07

O alta marturie...

"..m-am decis ca anul acesta sa particip la "Marsul pentru familie", ceea ce am si facut. Am ajuns la Ateneu in jurul orei 17, dar a mai durat pana s-au adunat toti si am pornit. Au fost prezenti trei preoti si, in ciuda caldurii, mai multe familii cu copii. Era foarte multa lume, majoritatea tineri, cred ca in jur de vreo mie de participanti, dar nu sunt sigura, fiindca am stat in fata si doar la un moment dat am avut ocazia sa ma uit in urma si sa vad ca sirul era imens.
Lumea era linistita, am cantat, ne-am rugat, nimic iesit din comun. Unii aveau icoane si cruci in mana. Din pacate n-am reusit sa fac prea multe poze, fiindca ritmul de mers a fost destul de alert si trebuia sa fiu cu ochii si pe fiice.
Dar puteti vedea imagini aici.
http://proortodoxia.wordpress.com/20...ate-2009-foto/
Am vazut ca reactiile in presa au fost destul de anemice si in general au prezentat in fotografii sau reportaje femeile in varsta cu batic, si cu cate o iconita in maini, sau pe cei trei preoti - v-ati prins ce imagine vor sa sugereze celor care n-au fost acolo, nu? :)
Una peste alta, ma bucur ca am participat la aceasta manifestatie, cu voia Domnului o sa merg si anul viitor. Cred ca este important ca noi, cei care credem in familia fireasca, traditionala, alcatuita din barbat si femeie, care credem in familia care daruieste viata, care educa si creste copii, sa ne facem "vizibili" macar odata pe an, ca sa folosesc un termen "la moda" :)). In plus copiii isi vor aminti de aceste lucruri, de faptul ca este important sa iti sustii valorile si public atunci cand este nevoie.
Cu speranta ca la anul vom fi si mai multi,"

Irina

Fani71 24.05.2009 16:48:08

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 140512)

Ba este, se serbeaza pe 15 iunie (vezi calendarul).
Este numit insa 'fericit' si nu sfant ca sa se arate ca este mai putin cinstit decat la catolici unde este considerat oarecum ca fiind capul sfintilor parinti, pt ca a zis niste lucruri care au dus la interpretari eretice mai tarziu, sau au dus in orice caz la o rationalizare a teologiei in vest.

Au mai spus insa si sfintii chestii cam deranjante pentru urechile noastre despre femei cateodata, insa, de ex. Sf. Ioan Gura de Aur, a spus si bune dar si mai asa cum citeaza Scrabble. Le place la anticlericali sa-l citeze. Dar asta este, a fost poate tributar unor prejudecati. Nu vad de ce ne-ar face asta sa-l cinstim mai mutin pentru tot ce a zis bine.

orthodoxia.i.thanatos 24.05.2009 20:48:02

Citat:

În prealabil postat de Fani71
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 140569)
Ba este, se serbeaza pe 15 iunie (vezi calendarul).
Este numit insa 'fericit' si nu sfant ca sa se arate ca este mai putin cinstit decat la catolici unde este considerat oarecum ca fiind capul sfintilor parinti, pt ca a zis niste lucruri care au dus la interpretari eretice mai tarziu, sau au dus in orice caz la o rationalizare a teologiei in vest.

Au mai spus insa si sfintii chestii cam deranjante pentru urechile noastre despre femei cateodata, insa, de ex. Sf. Ioan Gura de Aur, a spus si bune dar si mai asa cum citeaza Scrabble. Le place la anticlericali sa-l citeze. Dar asta este, a fost poate tributar unor prejudecati. Nu vad de ce ne-ar face asta sa-l cinstim mai mutin pentru tot ce a zis bine.

Cred ca am fost foarte explicit: in Biserica Ortodoxa. Pentru 15 iunie avem Sfintul Prooroc Amos si alti sfinti locali.

Probabil ca ai dreptate. Multe femei au suferit influente feministe in sistemul educational si, in general, in lumea seculara in care traim.

Fani71 24.05.2009 21:00:48

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 140591)
Cred ca am fost foarte explicit: in Biserica Ortodoxa. Pentru 15 iunie avem Sfintul Prooroc Amos si alti sfinti locali.

Nu stiu de ce Biserica Ortodoxa vorbesti tu. Eu cand ma uit in sinaxarul ortodox roman, numit 'Vietile sfintilor', ppulblicat de episcopia Romanului, la luna iunie, ziua 15, este dupa sfantul profet Amos si alti sfinti si 'fericitul Augustin, episcopul Hiponiei' (p. 287, 288).

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 140591)
Probabil ca ai dreptate. Multe femei au suferit influente feministe in sistemul educational si, in general, in lumea seculara in care traim.

Nu siu daca e nevoie de influente feministe ca sa te deranjeze sa se spuna ca femeia e un fel de copil si trebuie tratata ca atare.
Insa nu il iubesc mai putin e sf. ioan din cauza asta.

orthodoxia.i.thanatos 24.05.2009 21:25:12

Citat:

...cand ma uit in sinaxarul ortodox roman, numit 'Vietile sfintilor', ppulblicat de episcopia Romanului, la luna iunie, ziua 15, este dupa sfantul profet Amos si alti sfinti si 'fericitul Augustin, episcopul Hiponiei' (p. 287, 288).

Nu am nici un fel de dubii ca n-ar fi asa cum spui.
Citat:

Nu siu daca e nevoie de influente feministe ca sa te deranjeze sa se spuna ca femeia e un fel de copil si trebuie tratata ca atare.
Insa nu il iubesc mai putin e sf. ioan din cauza asta.

Nu cu mult timp in urma femeile primeau o cu totul altfel de educatie care sa le permita sa-si dezvolte si evidentieze feminitatea. Sint convins ca la 1900 femeile (cu nesemnificative exceptii) nu aveau nici un fel de probleme cu textele biblice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:16:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.