![]() |
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru
Deschid acest subiect in speranta ca fratiile voastre o sa postati aici acele rugaciuni care la un moment dat prin trecera voastra prin vremelnica viata
au miscat adinc sufletele fratiilor voastre si ati dorit apoi fie sa le auziti din nou fie sa le rostiti mai apoi in randuiala voastra de rugaciune proprie. Rugaciunea este pe langa dialogul nostru zilnic cu Dumnezeu este spuneam modalitatea de a ne inbuna sufletele si de a intretine mereu flacara credintei vie si modul da a aduce preaslavire si lauda lui Dumnezeu pentru toate binefacerile din viata noastra dar si legatura noastra cu Biserica lui Hristos chezasuitoarea tuturor cararilo vietii spirituale .De aceea fac o invitatie tuturor acelor care au de impartasit rugaciuni frumoase sa posteze si poate altii vor gasi aici rugaciuni care vor mangaia sufletul lor |
Rugaciunea ceasului al noualea a SF Vasile cel Mare
Stapane Doamne Iisuse Hristoase,Dumnezeul nostru,Cel ce indelung ai rabdat
pentru greselile noastre si pana la acest ceas de acum ne-ai adus pe noi,intru care pe lemnulcel de viata facator fiind rastignit,talharului celui bine-cunoscator intrarea in rai i-ai facut si cu moartea pe moarte ai sfaramat, curateste-ne pe noi pacatosii si nevrednicii robii Tai, ca faradelegi am facut si nu suntem vrednici sa ridicam ochii nostri si sa privim la inaltimea cerului ,pentru ca am lasat calea dreptatii Tale si am umblat in voile inimii noastre;ci ne rugam neasemanatei bunatatii Tale ,iarta-ne pe noi Doamne ,iarta-ne pe noi ,dupa multimea milei Tale si ne mantiueste pentru sfant numele Tau,ca s-au stins intru desertaciuni zilele noastre.Scoate-ne din mana potrivnicului, iarta noua pacatele noastre si omoara gandul nostru cel trupesc.Ca lepadiand pe omul cel vechi ,intru cel nou sa ne imbracam si Tie sa vietuim ,Stapanului nostru si Facatorului de bine.Si asa urmand poruncile Tale la odihna cea vesnica sa ajungem unde este locasul tuturor celor ce se veselesc.Ca Tu esti cu adevarat veselia cea adevarata si bucuria celor ce Te iubesc ,Hristoase Dumnezeul nostru Si Tie slava inaltam,impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de viata facatorul tau Duh,acum si pururea si in vecii vecilor .Amin |
Cred ca fiecare rugaciune este frumoasa si are locul ei in inima credinciosilor.
Mie personal imi place ffffffffffffff mult rugaciunea de la Sfanta Impartasanie. Imi dau lacrimile aproape tot timpul cand o ascult, chiar si la radio. " [SIZE=2]Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine, spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci. [/SIZE][SIZE=2]Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Stapane, Iubitorule de oameni, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, sa nu-mi fie mie spre osanda Sfintele acestea, pentru ca sunt nevrednic, ci spre curatirea si sfintirea sufletului si a trupului si spre arvunirea vietii si a imparatiei ce va sa vie. Amin" [/SIZE] [SIZE=2]Doamne ajuta [/SIZE] |
[quote=Tia;138036]Cred ca fiecare rugaciune este frumoasa si are locul ei in inima credinciosilor.
Mie personal imi place ffffffffffffff mult rugaciunea de la Sfanta Impartasanie. Imi dau lacrimile aproape tot timpul cand o ascult, chiar si la radio. " Da Tia, toate sunt frumoase nimic de zis de aceea am deschis acest subiect ca toata lumea care doreste sa posteze acele rugaciuni care au adus bucurie sufetului lor.Cand cineva va citi itru-un fel se va si ruga si poate va decoperii si alte rugaciuni pe care de care nu a avut cunostinta pana acum .Tezaurul rugaciunii este imens atat cantitativ cat si caitativ si de o frumusete ce doar natura neatinsa de mana omului ti-o mai poate oferii azi. :1: |
Da, asta ziceam si eu: toate rugaciunile sunt frumoase, dar este cate una cu adevarat speciala pentru fiecare credincios. Cred ca nu m-am exprimat prea bine prima data.Abia astept sa mai vad postari la acest topic. Ai facut bine ca l-ai deschis
|
Rugaciunea care misca sufletul meu era Tatal nostru, dar acum mai greu...
|
"Hristoase, lumina cea adevarata, care luminezi si sfintesti pe tot omul ce intra in lume, sa se insemneze peste noi cu lumina fetei tale, ca intr-insa sa vedem lumina ta cea neapropiata. Indrepteaza pasii nostri spre lucrarea poruncilor tale, Pentru rugaciunile preacuratei Tale Maici si ale tuturor sfintilor, amin."
Rugaciune de dimineata, de la ceasul intai. Lumina, lumina, peste tot lumina, ne innecam in lumina... Lumina fizica a zilei este imagine a luminii necreate a lui Dumnezeu, care ne este data prin Hristos, de cand venim in lume; prin ea putem vedea lumina Sfintei Treimi; prin Hristos omul Dumnezeu ajungem la Tatal. Aceasta lumina, din nou in mod paradoxal, antinomic, este deja in noi dar o cerem. Hristos sta la usa si bate... |
Rugaciunea Cinstitei Cruci
" Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga de la fata Lui ce ce-L urasc pe Dansul.
Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie: bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce s-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine, cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasului." (Rugaciunile de seara) |
Rugaciunea ultimilor stareti de la Optina
Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce imi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voii Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.
Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta. In toate faptele si cuvintele mele, Tu calauzeste-mi gandurile si simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familiei mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand. Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.Amin! |
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
Adeveritu-s-au cuvintele Tale, Mântuitorule, căci ne-ai spus mai înainte despre greutățile prin care vom trece, dar ne-ai și învățat să stăm împotriva lor cu bărbăție: “În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea”. O, sfântă îndrăzneală care dai putere iubitorilor de Hristos și rușinezi lumea iubitoare de plăceri! Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! Marea vieții văzând-o înălțându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând strigăm către Tine: Scoate din stricăciune viețile noastre, Mult-Milostive! Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! [...] Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! Să ducem lupta cea bună, ca să auzim și noi glasul cel preadulce: “Veniți, binecuvântații Părintelui Meu, de moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit, gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine”. Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! |
Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul
[SIZE=4] [/SIZE]
[SIZE=3]Doamne și Stãpânul vietii mele, Duhul trândãviei, al grijii de multe ,[/SIZE] [SIZE=4][SIZE=3]al iubirii de stãpânie și al grãirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curãtiei, al gândului smerit, al rãbdãrii și al dragostei, dãruieste-mi mie, slugii Tale! Așa, Doamne, Împãrate, dãruiește-mi ca sã-mi vãd greselile mele și sã nu osândesc pe fratele meu, cã binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.[/SIZE] [SIZE=3]Rugãciunea Sfântului Efrem Sirul (~306 - 373) marcheazã slujbele Postului Mare. Este repetatã de trei ori si însoțitã de trei metanii mari, închinãciuni cu fruntea pânã la pãmânt. Metania desemneazã tocmai pocãința ca eliberare a noastrã de sub toatã stãpânirea acestei lumi.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [/SIZE] |
Rugaciunea Părintelui Arsenie Boca
[SIZE=3]Rugăciune de dimineață scrisă de Părintele Arsenie Boca[/SIZE]
[SIZE=3]Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugaciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tina pe ochii minții, uitarea s-a intărit în noi ca un zid, impietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi si pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cat suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3] Lumina și Bucuria noastra, slavă Tie! Amin.[/SIZE] |
Citat:
Nu am mai intalnit-o. Am s-o fac si eu daca nu te superi. |
Lumină lină
Lumină Lină a Sfintei Slave a Tatălui Ceresc, Celui fără de moarte , a Sfântului Fericitului Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, văzând lumina cea de seară, lăudăm pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh. Dumnezeu vrednic ești în toată vremea a fi lăudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu , Cel ce dai viață, pentru aceasta lumea Te mărește .
|
Rugaciunea Staretilor Optinieni
Citat:
[SIZE=3]Uite și o alta, tot pentru dimineață, care imi place la fel de mult:[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Rugaciunea stareților optinieni[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Doamne, dă-mi să intâmpin cu liniște sufletească tot ce imi aduce ziua care începe. Dă-mi să mă predau cu totul voii Tale sfinte.În fiecare ceas al acestei zile povațuieste-mă în toate și ajută-mă. Chiar dacă aș primi necazuri și nenorociri în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, căci în toate este voia Ta cea sfântă.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute fă ca să nu uit că totul este trimis de sus de către Tine. Învată-mă să mă port drept și rațional cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni. Doamne dă-mi putere să duc greutate zilei care începe și toate întâmplările din cursul zilei. Călăuzește voința mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. AMIN.[/SIZE] (Starețul Varsanufie) |
Psalmul 140
1.[COLOR=purple]Doamne, strigat-am către Tine, auzi-mă; ia aminte la glasul rugăciunii mele, când strig către Tine[/COLOR]. 2.[COLOR=black]Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta; ridicarea mâinilor mele, jertfă de seară. [/COLOR] [COLOR=black]3.Pune Doamne, strajă gurii mele și ușă de îngrădire, împrejurul buzelor mele. [/COLOR] [COLOR=black]4.Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor. [/COLOR] [COLOR=black]5.Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor. [/COLOR] [COLOR=black]6.Prăbușească-se de pe stâncă judecătorii lor. Auzi-se-vor graiurile mele că s-au îndulcit, [/COLOR] [COLOR=black]7.Ca o brazdă de pământ s-au rupt pe pământ, risipitu-s-au oasele lor lângă iad.[/COLOR] [COLOR=black]8.Căci către Tine, Doamne, Doamne, ochii mei, spre Tine am nădăjduit, să nu iei sufletul meu. [/COLOR] [COLOR=black]9.Păzește-mă de cursa care mi-au pus mie și de smintelile celor ce fac fărădelege. [/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]10.Cădea-vor în mreaja lor păcătoșii, ferit sunt eu până ce voi trece[/COLOR].[/COLOR] [COLOR=#800080][/COLOR] :53::53::53: |
Psalmul 141
1.[COLOR=purple]Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Domnul m-am rugat. [/COLOR] 2.Vărsa-voi înaintea Lui rugăciunea mea, necazul meu înaintea Lui voi spune. 3.Când lipsea dintru mine duhul meu, Tu ai cunoscut cărările mele. În calea aceasta în care am umblat, ascuns-au cursă mie. 4.Luat-am seama de-a dreapta și am privit și nu era cine să mă cunoască. Pierit-a fuga de la mine și nu este cel ce caută sufletul meu. 5.Strigat-am către Tine, Doamne, zis-am: "Tu ești nădejdea mea, partea mea ești în pământul celor vii". 6.Ia aminte la rugăciunea mea, că m-am smerit foarte. Izbăvește-mă de cei ce mă prigonesc, că s-au întărit mai mult decât mine. 7.Scoate din temniță sufletul meu, ca să laude numele Tău, Doamne. Pe mine mă așteaptă drepții, până ce-mi vei răsplăti mie. |
Multumesc tuturor celor care ati postat .Azi cand sunt trist nu pot sa zic decat ca rugaciunea este gradina inflorita a sufletului nostru si dorul meu a fost si ramane ca cei cviziteaza acest subiect citind sa se si roage.Voi mai posta si eu insa nu azi .Astept sa vad daca Trandafir_Alb a gasit acea rugaciune din buchetul catolic si foarte Frumoasa despre care i-am vorbit daca nu ramanind sa o postez eu si sper sa o fac corect caci este profunda de-a dreptul aceasta o voi face cu gandul la parintele Ioan Ciungu care in seminar a fost preotul duhovnic al seminarului atunci si de care nu mai stiu nimic si imi este dor de cuvintele dansului.,ppt ca la rugaciunea de seara obisnuia sa ne citesaca diferite rugaciuni si de la catolici selectate binenteles incercand sa ne invete ceva (despre aceasta urmand sa vorbesc mai incolo).
Mie imi plac rugaciunile lungi si voi posta si din acelea caci sunt de oprofunzime si frumusete rara. Restul e tacere :53: :53: :53: |
Citat:
|
Multumesc Lumina de Inger:53:
|
Fericirile
Întru Împărăția Ta , când vei veni, pomenește-ne pe noi , Doamne. Fericiți sunt cei săraci cu duhul, că acelora este împărăția cerurilo / Fericiți sunt cei ce plâng, că aceia se vor mângâia. / Fericiți sunt cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul. / Fericiți sunt cei ce flămânzesc și însetoșează de dreptate, că aceia se vor sătura. / Fericiți sunt cei milostivi, că aceia se vor milui. / Fericiți sunt cei curați la inimă, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. / Fericiți sunt cei făcători de pace, căci aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema / Fericiți sunt cei prigoniți pentru dreptate, că acelora este împărăția cerurilor. / Fericiți veți fi, când vă vor batjocori pe voi, și vă vor prigoni, și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind, pentru Mine.
Bucurați-vă și vă veseliți , că plata voastră multă este în ceruri. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin + |
La icoana Maicii Domnului :
Prea curată Născătoare de Dumnezeu, Tu care ești izvorul milii, învrednicește-ne și pe noi milostivirii.
Caută spre poporul cel păcătos. Arată-Ți puterea Ta ca totdeauna. Căci nădăjduind întru Tine, îți strigăm, cu Ți-a strigat oarecând Gavril, mai marele Voevod al celor fără de trupuri, Bucură- Te ! |
"Rugaciunea parintilor pentru copii
Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata si, binecuvantandu-l, ai zis:cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul,- iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei, pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari in veci. Amin." O rugăciune pe care încerc să o spun cât de des pot , o rugăciune dragă mie. |
O rugăciune când te închini la icoana Domnului
Prea curatului Tău chip ne închinăm , bunule , crînd iertare greșalelor noastre, Hristoase Dumnezeule, - că ai binevoit să Te sui cu trupul pe cruce, de bună voie. Pentru aceasta cu mulțumită strigăm ție : Toate le-ai umplut de bucurie, Mântuitorul nostru , Tu care ai venit să mântuiești lumea. Amin !+
|
Din mila Domnului mi'a fost dat sa aud una dintre rugaciunile bunicii mele (84ani).
"Doamne, vino in inima mea si ma binecuvinteaza!" Nu stiu de unde o stiu, cum a formulat'o asa, insa cred ca a fost cea mai vie rugaciune pe care am auzit'o vreodata. Mi'a bucurat inima in asa masura incat nu o sa o mai uit vreodata. |
Citat:
|
Când intri în biserică
Intra-voi în casa Ta, mă voi închina către Biserica Ta. Întru frica Ta , Doamne , povățuește-mă întru dreptatea Ta. Pentru vrăjmașii mei, îndreptează înaintea Ta calea mea. Amin !
|
rugaciune de multumire - psaltire
Doamne , Dumnezeul meu ,
ca un bun si de oameni iubitor , multe mile ai facut cu mine , pe care nu ma asteptam sa le vad . Cu ce oare voi rasplati bunatatile Tale , Doamne , Doamne al meu ? Multumesc numelui Tau celui mult laudat , multumesc milostivirii Tale celei negraite ce o ai spre mine , multumesc indelungii Tale rabdari celei neasemanate , si te rog sprijina-ma si de acum inainte si ma ajuta . Fereste-ma , Stapane al tuturor , ca sa nu mai gresesc inaintea Ta ! Ca Tu cunosti alunecarea cea lesnicioasa a firii mele , Tu stii nepriceperea mea … Tu cunosti cele faptuite de mine , cele intru cunostinta si cele intru necunostinta , cele de voie si cele fara de voie , cele din noapte si cele din zi , cele cu mintea si cele cu gandul … De aceea , ca un Dumnezeu bun si de oameni iubitor , sterge-le , Prea Bunule Doamne , cu roua milei Tale si ne mantuieste , pentru Sfant Numele Tau , cu judecatile care stii ! PENTRU CA TU ESTI LUMINA SI ADEVARUL SI VIATA SI TIE SLAVA INALTAM : TATALUI SI FIULUI SI SFANTULUI DUH , ACUM SI PURUREA SI IN VECII VECILOR . Amin. |
rugaciune de acceptare a voii lui Dumnezeu
Doamne, nu știu ca să cer de la Tine
Tu singur știi ce-mi trebuie. Tu mă iubești mai mult decât mă pot iubi eu. Dă-mi să-mi văd nevoile mele care sunt ascunse de mine. Nu îndrăznesc a cere nici cruce, nici mângâiere, numai să stau în fața Ta, Inima mea îți este deschisă. Pun toată nădejdea mea spre Tine. Tu vezi nevoile mele pe care eu nu le știu, vezi și fă cu mine după mila Ta. Zdrobește-mă și mă vindecă. Lovește-mă și mă vindecă. Mă cuceresc și tac înaintea voii Tale celei sfinte prin judecățile Tale cele nepătrunse de mine. Mă duc pe mine spre jertfă Ție. N-am dorință afară de a împlini voia Ta. Învață-mă să mă rog, Însuși Te roagă întru mine. Amin. |
In mod deosebit imi place Canonul de pocainta catre Domnul Iisus Hristos.Iata cateva fragmente:
"Adu-ti aminte, ticalosule om, ca de pacate esti robit, cu minciuna, cu clevetirea, cu vrajba, cu neputinta, ca de o fiara cumplita. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit? Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma. Mi se cutremura madularele si cu totul sunt vinovat, privind cu ochii, auzind cu urechile si cu totul dandu-ma pe mine Gheenei. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit?....... Pe desfranatul si pe talharul, care s-au pocait, i-ai primit, Mantuitorule, iar eu cu lenea pacatului m-am ingreunat si de cel rau sunt robit. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit?......... Ajutatoare minunata si grabnica tuturor oamenilor, Maica lui Dumnezeu, ajuta-mi mie nevrednicului, ca sufletul meu cel pacatos aceasta a voit.... Cine face unele ca acestea, precum fac eu? Precum zace porcul in tina asa si eu slujesc pacatului; ci Tu, Doamne Dumnezeule, scoate-ma din trandavia aceasta si-mi da mie inima ca sa fac voia Ta.... Nu te nadajdui, suflete al meu, in bogatia cea trecatoare sau in adunarea cea nedreapta, ca toate acestea nu stii cui le vei lasa, ci striga: Miluieste-ma, Hristoase Dumnezeule, pe mine pacatosul. Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma. Nu nadajdui, suflete al meu, in sanatatea trupeasca cea trecatoare, nici in frumusetea cea degrab trecatoare, ca vezi cum si cei puternici si cei tineri mor; ci striga: Miluieste-ma, Hristoase Dumnezeule, pe mine nevrednicul. Cum nu voi plange cand imi aduc aminte de moarte? Ca am vazut pe fratele meu in groapa, zacand fara de marire si fara de chip. Dar ce astept? Si in cine nadajduiesc? Numai in Tine, Doamne, pe care te rog, ca mai inainte de sfarsit, sa ma indreptezi. Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma. Cred ca vei veni sa judeci viii si mortii si toti vor sta in a lor randuiala: batranii si tinerii, conducatorii si supusii lor, domnii si judecatorii, bogatii si saracii, femeile si barbatii. Oare, cum ma voi afla eu atunci? Drept aceea strig Tie: Da-mi, Doamne, mai inainte de sfarsit sa ma pocaiesc. Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, primeste rugaciunea mea cea nevrednica, pazeste-ma de moartea cea urata si-mi daruieste mai inainte de sfarsit sa ma pocaiesc....." |
Rugaciune catre sf. Arh. Rafail
Cela ce rugaciunile le porti dinaintea Tronului Slavei, poarta si rugaciunea asta a mea si mijloceste pt. mine la Hristos, Domnul indurarilor, ca sa ma scape de necaz, de tulburare, de indoiala, de deznadejde, de toata slabiciunea si de toata neputinta cea dinauntru sau cea din afara, sa ma uneasca intr-un duh de unire si de pace cu toti cei apropiati mie...Cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu Soborul cel ingeresc si cu ceata dreptmaritoare a Sfintilor, auzind glasurile noastre indelung rugatoare, indupleca-te spre noi, Rafaile, Sfant si Inaripat Voievod si cercetandu-ne indeaproape cu multimea harurilor anume incredintate tie, nu ne lipsi pe noi, nevrednicii de puternicul tau ajutor intru care cutezam a nadajdui; si purtand lamura rugaciunilor noastre dinaintea lui Hristos, Domnul vietii si al invierii, mijloceste pt. noi, ca mila Lui asupra-ne sa se coboare in tot ceasul plinind trebuintele noastre trupesti si sufletesti dupa voia intelepciunii Lui, iar nu dupa cugetul nostru cel intinat. Fie ca tot sufletul crestinesc aflat in boala sau in neputinta, tulburat in casa sau in patul lui, calator pe uscat, pe apa sau prin vazduh, fiecare dupa nevoia pe care o poarta, sa capete, prin ingereasca ta mijlocire, indreptarea si ocrotirea Domnului Dumnezeu in ceasul de fata si in toata vremea vetii lui, precum si raspuns bun la judecata cea infricosatoare, cand si tu de fata vei fi, cu ostile cele ceresti. Nu ne masura cu asprime, Sf. Arh. Rafaile putinatatea credintei si nedesavarsirea cuvintelor, ci plineste tu, dinaintea Tronului Slavei, cele de lipsa noua, ca un ales intre alesi si neamului oamenilor pururea sprijinitor. Si pe milostivul Dumnezeu, roaga-L cu intreg Soborul Puterilor Ceresti celor fara de trup ca mai presus de toate sa ne dea noua harul iubirii atotcuminecatoare si buze vrednice a proslavi, dimpreuna cu corurile cele ingeresti, pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant, Treimea cea de-o fiinta si nedespartita, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
|
Nu e rugaciune dar mie intotdeauna mi-a placut ce se canta la paus sau inmormantare:
"Adusu-mi-am aminte de proorocul ce zice: eu sunt pamant si cenusa; si iarasi m-am uitat in morminte si am vazut oase goale si am zis: oare, cine este imparatul sau ostasul, sau saracul sau bogatul, sau dreptul sau pacatosul? Ci odihneste Doamne cu dreptii pe robul Tau." |
rugaciune...chemare...dorinta...legamant...voi ce spuneti?
Cu mult timp in urma urmarind un serial de televiziune intitulat "Nimic Sfint" in care era vorba despre viata unei parohii catolice din USA am descoperit aceasta rugaciune care din punctul meu de vedere are profunzimea ei chiar daca nu are duh ortodox.
Ma leg fata de acea virtute puternica ce este iubirea,ascultand de perceptele si prezicerile profetilor,de predicile Apostolilor si de credinta marturisitorilor.Ma leg fata de acea putere a cerului, fata de lumina din soare si de stralucirea lunii ,fata de splendoarea focului si de scliprea fulgerului fata de iuteala vantului si adancimea marii fata de stabilitatea pamantului si consistenta stancilor . Ma leg azi: Puterea lui Dumnezeu sa ma indrume, Puterea lui Dumnezeu sa ma sprijine, Puterea lui Dumnezeu sa ma invete Ochiul lui Dumnezeu sa fie asupra mea ,Urechea lui Dumnezeu sa ma auda Cuvantul lui Dumnezeu sa-mi dea glas. Hristos sa fie cu mine si inaintea mea,Hristos sa fie in mine si in spatele meu Hristos sa-mi fie in dreapta mea ,Hristos sa-mi fie in stanga mea ,Hristos sa fie deasupra mea si in toate lucrurile pe care le voi face,Hristos sa fie in inima tuturor celor ce se gandesc la mine,Hristos sa fie in ochii tuturor celor care ma vad, Hristos sa fie in urechile tuturor celor care ma aud. Ma leg astazi fata de puternica virtute a lui Hristos!Amin! |
Dintr o cărticică veche : Rugă la caz de boală
Părinte Sfinte, Doftorul sufletelor și al trupurilor, care ai trimis pe Unul născut Fiul Tău Domnul Nostru Iisus Hristos în lume să vindece toată boala și să tămăduiască toate durerile, tămăduiește Doamne și pe robul Tău acesta ( . . . . ) de neputința trupească și sufletească ce l'a cuprins. Așa Doamne trimite din ceruri puterea Ta cea tămăduitoare și Te atinge de trupul lui și-i stinge aprinderea, potolește-i patima și gonește din trupul lui toată boala cea tăinuită, Fii tămăduitor robului tău, ridică-l pe dânsul din patul durerii și din așternutul chinuirii, dăruiește-l pe dânsul întreg și cu totul desăvârșit Bisericii Tale Unule , cela ce ești grabnic spre ajutor, Hristoase Dumnezeul Nostru, arată de sus grabnică cercetare robului Tău celui ce pătimește, mântuiește-l de bolile și durerile cele amare și-l ridică pe el ca să-Ți slujească Ție și să Te mărească pe Tine neâncetat. Pentru rugăciunile Născătoarei De Dumnezeu, miluiește-ne pe noi .
Rugăciunea mi-a plăcut foarte mult și mi-a fos și de un real folos mie și celor ce s-au rugat după ea. Să vă fie și vouă de folos , în caz de nevoie sau să o dăruiți mai departe celor bolnavi sau suferinzilor. Doamne ajută ! + |
Cat de frumoase sunt toate! Si aproape pe toate le stiam! Ce putere emana cand sunt citite!
Doamne al puterilor, fii cu noi |
Psalmul 22
Domnul ma paste si nimic nu-mi va lipsi. La loc cu pasune m-a salasluit; la apa odihnei m-a hranit. Sufletul mi l-a intors, povatuitu-m-a pe cararile dreptatii, pentru numele lui. Ca de voi si umbla in mijlocul mortii, nu ma voi teme de rele; ca Tu cu mine esti. Toiagul Tau si varga Ta, acestea m-au mangaiat. Gatit-ai masa inaintea mea, impotriva celor ce ma necajesc.; uns-ai cu untdelemn capul meu si paharul Tau este adapandu-ma ca un puternic. Si mila ta ma va povatui in toate zilele vietii mele, ca sa locuiesc in casa Domnului, intru lungime de zile.
|
rugaciune dupa impartasanie
Indulcitu-m-ai cu dorul Tau, Hristoase, si m-ai schimbat cu Dumnezeiasca ta dragoste; ci arde cu focul cel fara de materie pacatele mele si ma invredniceste a ma satura de desfatarea care este intru Tine, ca de amandoua veselindu-ma, sa slavesc, Bunule, venirea Ta.
|
Rugăciunea sotului pentru sotia sa
Dumnezeul meu, Tu mi-ai dat sotie ca să îmi fie însotitoare nedespărtită a vietii mele si să îmi fie părtasă sortii în vremea călătoriei mele pe pământ. Fă, Preabunule, să cunosc că încredintându-mi această făptură din mâinile Tale, mi-ai încredintat-o ca să lucrăm împreună toată virtutea; că desi florile frumusetii, blândetii si bunătătii sunt însusirile firii sale, prin însăsi firea sa totdeauna este supusă la diferite slăbiciuni si neputinte. Ajută-mi să nu fiu asupritor si nedrept cu ea. Să nu pretind lucruri mai presus de puterile ei si împotriva poruncilor Tale. Căci dacă nu cerem de la strălucitorul trandafir să înflorească înainte de vremea sa si de la frageda viorea să aibă tăria si trăinicia copacilor, cum voi cere de la sotia mea lucruri mai presus de puterile ei? Fă să mă port fată de ea totdeauna cu dragoste si blândete, si când rătăceste să o întorc cu bunătate din amăgirea ei. Alungă din inima mea mândria neomenească si cruntul drept al celui mai tare, care m-ar îndemna a mă purta cu asprime si a chinui o făptură pe care dragostea a adus-o lângă mine si pe care Legea o tine lângă mine când poate această dragoste se stinge. Fă să înteleg că este nedrept a asupri o făptură slabă si fără nici o apărare, că este nevrednic a dispretui si a călca în picioare o floare ce mi-a pricinuit bucurie în frumoasele zile ale primăverii vietii mele. Dreapta judecată îmi porunceste, o, Dumnezeul meu, ca fiind si eu însumi căzut în mii de greseli si neajunsuri, să le sufăr cu răbdare pe cele ale sotiei mele, si-mi arată că omul este supus amăgirilor si rătăcirii si că fapta dragostei poruncite de Tine este a ierta si a trece cu vederea greselile aproapelui. Si, numai astfel purcezând, Îti cerem ca Tu să ne ierti, precum iertăm si noi. Fă să cunosc că această făptură pe care mi-ai încredintat-o, fiind supusă prin gingăsia si neputinta firii ei la multe feluri de boli si slăbiciuni, se cuvine să mă port cu ea cu blândete si iubire, să îi fiu sprijin în bolile si slăbiciunile ce sunt legate de firea ei si să nu uit niciodată că ea este mama acestor copii de care mă bucur si care mă veselesc prin mângâierile lor; că acestia sunt un dar al dragostei ei si ar fi nedrept a dispretui pomul care a dat asa frumoase roade. Păzeste inima mea, Dumnezeule, de ucigătoarea otravă a geloziei si bănuielilor, si fă să cunosc că acestea nu fac decât a depărta dintre noi iubirea si fericirea. Ajută-mi ca prin vorbe si fapte bune să-i dovedesc sotiei mele că are în mine cel mai bun si mai iubitor însotitor. Si dacă nu voi reusi în acest chip, să mă feresc a i-o dovedi întrebuintând mijloacele cele nefolositoare. Asprimea si purtarea rea întărâtă duhurile în loc să le apropie; iar purtării blânde si întelepte si dragostei îndelung răbdătoare nici cea mai stricată inimă nu i se poate împotrivi până în sfârsit; căci gheata groasă ce acoperă râurile se topeste când vântul cald al primăverii suflă fără oprire. Dumnezeul meu, Tu care cârmuiesti inimile oamenilor spre cele bune, cârmuieste asemenea si pe ale noastre si fă ca deplina întelegere să unească sufletele noastre. Iar dacă Tu ai hotărât, Doamne, să cerci inima mea, dă-mi răbdare, ajută-mi să nu mă port împotriva poruncilor răbdării, nici să fiu nedrept cu altii pentru că ei s-au arătat nedrepti fată de mine. Fă să cunosc că numai simtămintele de dragoste înrâuresc celelalte suflete. Întăreste inima mea în bunele hotărâri, si ajută-mi ca prin purtarea mea să nu fac nefericită făptura pe care bunătatea Ta mi-a încredintat-o. Ci, printr-o înteleaptă unire, bucurându-ne de fericire pe cât poate omul a se bucura pe pământ, să binecuvântăm totdeauna numele Tău. Amin. Daca va incalzeste cu ceva..... |
Nu e de vină Dumnezeu !
Nu e de vină Dumnezeu / De tot ce ni se întâmplă rău, / Patimile noastre rele / Ne aduc necazuri grele, / Și boli fără vindecare / Cu dureri usturătoare. / Păcatul e mare rău, / Desparte de Dumnezeu ! / De toată patima cea rea / Să ne lepădăm de ea, / Armele să gătim / Și la luptă să pornim, / Împotriva celui rău / Că ne-a amăgit mereu ; / Cu post și cu rugăciune / Și făcând faptele bune, / Domnul ne va izbăvi / Și cu El vom birui. / Să cerem Domnului iertare / Căci mila Lui e-atât de mare, / De El de vom asculta / Ne va duce-n casa Sa, / Unde-i numai bucurie / Și viața-n veșnicie.
|
Citat:
Căci lor le este foarte potrivnică și urâtă , iar nouă foarte mântuitoare și plăcută. << Evagrie Ponticul >> |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:52:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.