Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Perioada de "necuratie" a femeii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6290)

Anna 13.05.2009 21:30:51

Perioada de "necuratie" a femeii

Aici puteti dezbate aceasta problema, emanuel te poti desfasura. Problema: este menstruatia un pacat sau o necuratie spirituala sau doar o necuratie trupeasca fara a atinge in nici un fel sufletul?
Eu sincer nu cred ca emanuel e asa pe dinafara. Intr-un fel are dreptate. Nu sunt de acord cu el in nici un caz. Vreau doar sa spun ca el a tras o concluzie fireasca, avand in vedere "regulile" din perioada menstruatiei la femei.Emanuel este chiar ca un copil, spune prostii, dar care rezulta din propria noastra prostie. Daca esti oprita de la impartasanie in timpul menstruatiei si este numita si "necuratie", ba eu stiam ca n-ai voie nici macar sa intri in biserica, atunci cum sa nu crezi ca e pacat? Doar nu s-ar da asemenea reguli daca nu s-ar considera murdarie sufleteasca.
Deci, daca motivul nu este pacatul, care este motivul in spatele acestor reguli?

Fani71 13.05.2009 21:34:24

Reiau ce am scris in alta parte:

Eu nu sunt de acord cu necuratia femeii. Cred ca regula asta este o influenta iudaica infiltrata in crestinism. Asa credea si Sf Ioan Gura de Aur, care era impootriva acestei reguli si spunea ca numai pacatul ne intineaza.

Da, poate ca ciclul asa cum il cunoastem acum sa fie urmarea caderii, dar ca si moartea fizica, el nu a disparut odata cu Intruparea si Inviera lui Hristos. Proin botez, noi ramanem cu urmarile caderii - continuam sa murim, sa ne imbolnavim, sa avem ciclu, etc.. - dar ele nu mai au acelasi sens ca in Vechiul Testament. Ele pot fi cale spre mantuire si nu mai sunt piedici. Aa cum pentru crestini nu mai exista interdictii alimentare, caci 'Dumnezeu totul a facut curat', nu ar trebui sa mai existe nici interdictia sangelui.

Sa ne apropiem deci cu toata 'grosolania noastra nesimtitoare' cum spunea cineva pe aici, de cele Duhovnicesti! Dumnezeu o va sfinti si o va 'afina'.

Fani71 13.05.2009 21:37:19

Conitinuare tot de acolo:

Ce nu mi se pare mie corect este sa se asocieze o stare care nu depinde de noi, de sfintenia noastra, de starea psihica, de nimic decat de natura sa fie considerata necuratie.
Vin apoi unii chiar aici pe forum si spun ca daca e necuratie, este pacat, deci femeile ar trebui sa se straduiasca sa nu mai aiba ciclu...

Or Hristos a zis ca necuratia vine doar de la pacat. Asta zicea si Sf. Ioan Gura de Aur. Daca el putea zice asa, desi canonul respectiv exista si in vremea lui ( exista din sec. al 3lea, sf. Alexandru parca de Antiohia), atunci si eu as aputea fi de aceasta parere, dar nu zic ca sunt eretici cei care sunt de alta parere ;-) Este intr-adevar parere venerabila si respectabila.

In ceea ce priveste canoanele, ca si cel care zice de aceasta necuratie, ele sunt importante si nu trebuie calcate fara socoteala, e drept; dar nu trebuie confundate cu dogmele. Sunt canoane care nu se mai aplica acum, fie ca nu mai sunt de loc actuale (sa nu scrii cu cerneala rosie - ca sa scria imparatul), fie ca s-a uitat de ele, dar poate n-ar fi trebuit si macar ar trebui sa se tina seama de ele intr-un fel sau altul: ca daca nu te impartasesti fara sa spui motivul trei duminici la rand, esti considerat ca excomunicat si trebuie sa faci pocainta (canon apostolic). Sau ca Constantinopolul are jurisdictia in 'tarile barbare' , adica neortodoxe Calcedon) (vai de asazisa diaspora, cati altii au jurdisdictia pe aici in acelasi timp si ce conflicte ies din asta!) Pe aceste doua canoane nu se calareste asa mult, or ele exista.
Corpul canonic ortodox nu e la fel cu cel catolic, nu are putere de lege. Este nu corp viu, care poate fi interpretat si schimbat. Este unul din dezideratele viitortuliui sinod panortodox care se tot pregateste de vreo suta de ani incoace.

Voilà!

Anna 13.05.2009 21:37:53

No bun, dar totusi regula ramane si multi oameni ca emanuel vor trage aceeasi concluzie ca el. De ce n-au scos preotii regula? Sau nici macar Sf Ioan Gura de Aur?

Fani71 13.05.2009 21:41:10

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 137316)
No bun, dar totusi regula ramane si multi oameni ca emanuel vor trage aceeasi concluzie ca el. De ce n-au scos preotii regula? Sau nici macar Sf Ioan Gura de Aur?

El ar fi vrut sa o scoata. De unde se vede ca si sf. Parinti se mai contraziceau. ;-)
La noi nu exista papa sa scoata regulile panortodox cu una cu doua, totusi. Unii preoti o scot, si zic ca nu e nevoie sa o urmam. Cunosc asemenea preoti. Poate cu timpul, daca se declanseaza o discutie teologica serioasa despore asta, o sa se scoata de tot si regula.

Fani71 13.05.2009 21:43:57

As vrea sa mai adaug din cinste intelectuala ;-) si ceva care imi contrazice spusele:
Am auzit interpretarea ca e ceva pur simbolic si nu este necuratie la mijloc de fapt: din cauza ca noi luam sangele Mantuitorului, daca ne curge sange e ca si cum, simbolic, l-am nesocoti sau l-am varsa imediat. Cica si un preot care se taie la mana nu are voie sa slujeasca.
Dar nu mi se pare prea corect nici asta. daca-i pe asa, nici la toaleta sa nu mai mergem cateva ore, ca scoatem afara ce am primit pe partea ailalta, nu? Sa ma scuzati, dar mi se pare logic..

Anna 13.05.2009 21:45:54

Sa se declanseze odata:10:, ce tot asteapta? Oricum, asa ii de inflitrata in minte chestia asta acuma ca si de ar scoate-o eu tot n-as avea constiinta curata sa ma impartasesc atunci. Sunt sigura ca acum emanuel va spune ca pana si constiinta ma mustra. Da, ar fi interesant si un alt thread cu cat de reala e constiinta noastra

Anna 13.05.2009 21:49:18

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 137322)
As vrea sa mai adaug din cinste intelectuala ;-) si ceva care imi contrazice spusele:
Am auzit interpretarea ca e ceva pur simbolic si nu este necuratie la mijloc de fapt: din cauza ca noi luam sangele Mantuitorului, daca ne curge sange e ca si cum, simbolic, l-am nesocoti sau l-am varsa imediat. Cica si un preot care se taie la mana nu are voie sa slujeasca.
Dar nu mi se pare prea corect nici asta. daca-i pe asa, nici la toaleta sa nu mai mergem cateva ore, ca scoatem afara ce am primit pe partea ailalta, nu? Sa ma scuzati, dar mi se pare logic..

Nu stiu, poate ca asta e adevaratul motiv, mi se pare mai plauzibil totusi. Ca sangele e facut sa stea in corp, ce dam afara la toaleta nu. Sangele e parte din noi. Complicata treaba. La asta nu mai stiu ce sa zic

emanuel2007 13.05.2009 22:06:02

:24:

az nu mai am timp ...
maine poate o sa mai scriu ... sau poate mai diseara ...

nu am citit ce ati scris mai sus , da va dau deocamdata doua teme de meditatie :
- in indreptaru de spovedanie scrie ca e pacat de moarte si opritor de la impartasire , deci cine zice ca nu e se pune cu indreptaru de spovedanie si sfintii dupa care a fost alcatuit
- io personal , vorbesc din experienta , cunosc starea prin care omu isi poate opri scurgerile , ma refer la barbati ; stiu cum se face asta ; si odata ce stiu cred ca sunt cel mai in masura sa pot spune daca eset posibil sau nu ; si de asemenea cred ca sunt cel mai in masura sa spun dac pot si femeile sa faca sat sau nu ... nu ele sunt in masura sa judece asta ci eu , chiar daca oi fi barbat ... caci e acelasi lucru si la barbati si la femei ... insa , e o chestie de finete si de a avea o lumina in suflet , o lumina simtita ; daca nu ai aceasta lumina a rugaciunii permanent nu ai cum sa iti opresti scurgerile , e imposibil ... chiar si numai o tulburare de cateva minute si de pierdere a luminii sufletului , iti imprastie energiile mintii si le abate de la inima ; va marturisesc din experienta , ca atunci cand ma tulbur , imediat simt cum incepe sa apara niste calduri in partile de jos , incep sa apara ganduriele de desfranare , si concomitent incepe sa se produca samanta barbateasca ... iaca asa functioneaza sistemu ... daca ai lumina rugaciunii in tine se opreste orice miscare si orice tulburarea sufleteasca sau trupeasca , dar imediat ce te-ai tulburat imedia , in acea secunda si incepe razbou desfranarii , producerii semintei si al caldurilor necurate ... imediata se imprastie si mintea si devine fricoasa si dezorientata ... imediat omul nu mai simte clar si cu putere pe DUmnezeu in inima lui ... eu stiu ce spun , chiar daca vi se pare ciudat , da eu asat traiesc si o zic din experienta nu e fantasma ... pana am dobandit starea atsa am trebut prin ceva ispite si frici demonice , spaime , dar DUmnezeu mi-a dat sa inteleg cum mrege treaba ; hi hi hi ... si acum ma bucur ca am ajuns aici ... ma simt in acord cu sfintii parinti si cu ce au invatat ei , pe deplin , chiar si in chestiile de finete , cum astea cu scurgerile ... si va spun ca e un lucru extraordinar sa poti avea starea asta , e o comuniune cu Dumnezeu , o iubire fata de El ...

emanuel2007 13.05.2009 22:09:26

starea asta se pierde din doua motive :
- la oamenii nepasatori se pierde de la placere
- la oamenii ravnitori ca mine se pierde de la judecare ; cum ai un mic gand de judecare , gata , te napadeste frica , tulburarea , dezorientarea si imediat incep sa functioneze anapoda si functiile organismului , si asa apar si lipsurile in organism dar si scurgerile , si mare parte din boli tot asa apar ... :4:

Anna 13.05.2009 22:24:02

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137332)

... caci e acelasi lucru si la barbati si la femei ... ...

Nu e acelasi lucru. Daca nu ne crezi pe noi intreaba pe cineva in care ai incredere

AlinB 13.05.2009 23:00:15

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137332)

az nu mai am timp ...
maine poate o sa mai scriu ... sau poate mai diseara ...

nu am citit ce ati scris mai sus , da va dau deocamdata doua teme de meditatie :
- in indreptaru de spovedanie scrie ca e pacat de moarte si opritor de la impartasire , deci cine zice ca nu e se pune cu indreptaru de spovedanie si sfintii dupa care a fost alcatuit
- io personal , vorbesc din experienta , cunosc starea prin care omu isi poate opri scurgerile , ma refer la barbati ; stiu cum se face asta ; si odata ce stiu cred ca sunt cel mai in masura sa pot spune daca eset posibil sau nu ; si de asemenea cred ca sunt cel mai in masura sa spun dac pot si femeile sa faca sat sau nu ... nu ele sunt in masura sa judece asta ci eu , chiar daca oi fi barbat ... caci e acelasi lucru si la barbati si la femei ... insa , e o chestie de finete si de a avea o lumina in suflet , o lumina simtita ; daca nu ai aceasta lumina a rugaciunii permanent nu ai cum sa iti opresti scurgerile , e imposibil ... chiar si numai o tulburare de cateva minute si de pierdere a luminii sufletului , iti imprastie energiile mintii si le abate de la inima ; va marturisesc din experienta , ca atunci cand ma tulbur , imediat simt cum incepe sa apara niste calduri in partile de jos , incep sa apara ganduriele de desfranare , si concomitent incepe sa se produca samanta barbateasca ... iaca asa functioneaza sistemu ... daca ai lumina rugaciunii in tine se opreste orice miscare si orice tulburarea sufleteasca sau trupeasca , dar imediat ce te-ai tulburat imedia , in acea secunda si incepe razbou desfranarii , producerii semintei si al caldurilor necurate ... imediata se imprastie si mintea si devine fricoasa si dezorientata ... imediat omul nu mai simte clar si cu putere pe DUmnezeu in inima lui ... eu stiu ce spun , chiar daca vi se pare ciudat , da eu asat traiesc si o zic din experienta nu e fantasma ... pana am dobandit starea atsa am trebut prin ceva ispite si frici demonice , spaime , dar DUmnezeu mi-a dat sa inteleg cum mrege treaba ; hi hi hi ... si acum ma bucur ca am ajuns aici ... ma simt in acord cu sfintii parinti si cu ce au invatat ei , pe deplin , chiar si in chestiile de finete , cum astea cu scurgerile ... si va spun ca e un lucru extraordinar sa poti avea starea asta , e o comuniune cu Dumnezeu , o iubire fata de El ...

Care indreptar mai exact?
Editat de cine? (an, autori, etc.)
Poti da citat EXACT?

emanuel2007 13.05.2009 23:16:47

" Nu e acelasi lucru. Daca nu ne crezi pe noi intreaba pe cineva in care ai incredere "

in esenta e acelasi lucru : scurgerea semintei ; ca la unii e la o saptamana , la altii e la 40 de zile, asta e altceva ; insa scurgerile sunt scurgeri de samanta si la barbat si la femeie ...

a refer la indreptarul de nicodim mandita ...

AlinB 13.05.2009 23:22:21

In primul rand, credeam ca ai o sursa mai "clasica".
Ramane insa sa postezi si citatul exact, daca il stii.

Daca nu, ramane sa concluzionam ca dai citate dintr-o memorie care poate fi cam indoielnica.

Fani71 13.05.2009 23:30:39

mic curs de sexologie aplicata

Sa va spun eu diferenta dointre barbati si femei, dca n-ati invatat-o la scoala. :-)

La barbati cand curge sperma cand sunt treji, de obicei au orgasm. Orgasmul la barbati este sinonim cu scurgerea spermei.
Noaptea, cica nu simt insa nimic, sau cel putin nu intotdeauna sau nu-si aduc aminte. Iar scurgerea nu se produce odata pe luna, ciclic, ci este legata uneori de ganduri erotice, de vise erotice. Se pare ca nu intotdeauna, dar exista acest dubiu, ca intr-un fel si-au provocat-o ei, si de aia unii calugari desptimiti nu mai au scurgeri, ca nu mai au patima asta.

La femei, draga Emanuel, poate nu ti-am spus acest secret data trecuta, te asigur ca altfel se produce orgasmul, nu prin scuregea de sange la ciclu, si nici macar prin ovulatie...Aceste procese sunt total lipsite de oricefel se placere, ba chiar sunt dureroase, in general, si neplacute. In plus se petrec ciclic, fara nici o influenta din afara. A, ba nu: daca ai emotii mari, stress, ti se mai poate deregla ciclul, sa-ti vina menstruatia in alt moment decat te astepti, dar e nesemnificativ.

Dar daca chiar ar fi asa, inseamna ca atunci eu cand ma duc la spovedanie sa zicem odata la doua luni, trebuie sa spun: 'parinte, am avut doua menstruatii de data trecuta de cand m-am spovedit. Ma caiesc si incerc sa nu mai fac!' Asa sa fie? :-)

Nici macar scurgerile in somn, chiar insotite de orgasm, nu-s considerate pacat de moarte, ci eventual un mic pacat, in cazul in care au fost din cauza ca te-ai uitat a un flm erotic in seara dinainte sau te-ai gandit intr-un anume fel la o fata.
Si unei fete i se poate intampla asta (sa aiba ganduri erotice sau sa o intereseze prea mult anumite scene), dar ea nu are atunci nici o ovulatie sau menstruatie.

emanuel2007 13.05.2009 23:33:46

mai intai dau un citat din gheron iosif :

" Nimic altceva nu uraste Dumnezeu mai mult decat scurgerea trupului care vine din placerea cea fara de lege . Acela care desfraneaza cu gandurile rusinoase , miroase tot ca un caine mort . In timp ce acela care se lupta si isi pastreaza trupul curat si mintea neintinata de ganduri murdare , asa si rugaciunea lui se ridica la cer ca o tamaie bine mirositoare . Am vazut asta in fapt ceea ce iti spun acum . Nu exista alta jertfa mai bine mirositoare catre Dumnezeu ca neprihanirea trupului , care se dobandeste cu lupte infricosatoare si cu sange . Am multe de spus in legatura cu fericita neprihanire , ale carei roade le-am gustat , dar acum nici tu nici surorile celelalte nu le puteti sa le purtati . Acum , un singur lucru ca spun : chiar si hainele celor care sunt curati trupeste raspandesc mireasma de bun miros in toata incaperea unde se afla , ca un vas de mir . Aceste este semn de la Dumnezeu pentru nerihanirea lor si pentru fecioria lor preasfintita .
Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci ca ceti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

deci , asta era citatul de la gheron iosif ... mai intai vedem ca el spune ca scurgerile se produc si la femei si la barbati din pricina gandurilor necurate , de mandrie si desfranare ... el le vorbea unor maici din manastire ; apoi el le spune si acestora ( femei ) sa guste din aceeasi virtute preasfintita a neprihanirii ( deci a nu avea ciclu ) , deci el afirma repetat ca si femeile pot sa isi opreasca scurgerea de samanata , adica ciclul ; si le cere de mai multe ori sa ajunga si ele sa isi opreasac ciclul , curatindu-se astfel de necuratia trupului , si devenind astfel neprihanite ; si afirma ca prin asta vor ajunge sa miroase trupurile lor ca si sf moaste ... si asta o spunea desigur din experienta ... de altfel , asta e de stiut : trupurile celor care au dobandit neprihanirea , adica nu mai au scurgeri , se prefac sigur in sfinte moaste dupa moarte ... deci iata un prim citat de la un sfant care arata ca scurgerea e pacat de moarte si ca scurgerea aceasta , numita si necuratie , poate fi oprita cu harul lui Dumnezeu ... si la barbat si la femeie ...

Fani71 13.05.2009 23:34:12

pacat de moarte?

Cat depsre 'pacatul de moarte', AlinB, nu scrie asta NICAIERI, insa Emanuel DEDUCE, interpreteaza, ca daca scrie ca este necuratie si nu ai voie sa te impartasesti, este pacat de moarte.

Si mai zice ca Eva nu avea ciclu in Paradis, nici Maica Domnului nu avea, nici alte sfinte. asta cu maica Domnului zice el ca a citit-o la sf. maxim Marturisitorul, i Viata maicii Domnului. Cu Eva si sfintele, nu stiu de unde le-a scos (n-ai vrea sa ne citezi sursele, Emanuel? fara interpretari, te rog)

Asta pt ca dupa el ovulatia care nu se soldeaza cu fecundarea ovulului este ucidere de celule care dau viata, deci este o ucidere virtuala. Ar trebui ca femeia sa aiba ovulatie numai in scopul proceerii, si tot restul timpului sa n-aiba. Daca e maritata, ar trebui sa faca un copil la fiecare ovulatie.

Eu i-am zis ca atunci cand un barbat are o ejeculatie care fecundeaza un ovul, se produc 200 de milioane de spermatozoizi dintre care numai unul nu moare, deci si atunci mor restul. Dar el zice ca mor din cauza conditiilor neprielnice si atunci nu este omor de celule datatoare de viata. Este accident de munca, cum s-ar zice. :-D

Sper ca i-am rezumat corect teoria.

Fani71 13.05.2009 23:43:54

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137380)
mai intai dau un citat din gheron iosif :

" Nimic altceva nu uraste Dumnezeu mai mult decat scurgerea trupului care vine din placerea cea fara de lege . Acela care desfraneaza cu gandurile rusinoase , miroase tot ca un caine mort . In timp ce acela care se lupta si isi pastreaza trupul curat si mintea neintinata de ganduri murdare , asa si rugaciunea lui se ridica la cer ca o tamaie bine mirositoare . Am vazut asta in fapt ceea ce iti spun acum . Nu exista alta jertfa mai bine mirositoare catre Dumnezeu ca neprihanirea trupului , care se dobandeste cu lupte infricosatoare si cu sange . Am multe de spus in legatura cu fericita neprihanire , ale carei roade le-am gustat , dar acum nici tu nici surorile celelalte nu le puteti sa le purtati . Acum , un singur lucru ca spun : chiar si hainele celor care sunt curati trupeste raspandesc mireasma de bun miros in toata incaperea unde se afla , ca un vas de mir . Aceste este semn de la Dumnezeu pentru nerihanirea lor si pentru fecioria lor preasfintita .
Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci ca ceti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

Mai Emanuel, este de-a dreptul hilara interpretarea ta la acest pasaj. Pai unde scrie aici Gheron Iosif (cine-i, de fapt? ca eu n-am auzit de el) ca e vorba de femei? El spune ca e vorba de scurgerile care vine din 'placerea cea fara de lege' la ACELA (sic!) care 'desfraneaza cu gandurile rusinoase'. Uite-te la ce am scris mai sus: la femeie ciclul nu are absolut nici o legatura cu gandurile desfranate si cu placerea, dar absolut nici una. Poti ca femeie sa te gandesti toata ziua la sex, sa te si masturbezi de 5 ori pe zi, ca tot nu vei avea mai multe ovulatii si menstruatii, tot una vei avea pe luna. Sa ma scuzati, dar prefer un limbaj direct... ca sa fie clar ce vreau sa spun, nu cu ocolisuri.

emanuel2007 13.05.2009 23:44:16

" La femei, draga Emanuel, poate nu ti-am spus acest secret data trecuta, te asigur ca altfel se produce orgasmul, nu prin scuregea de sange la ciclu, si nici macar prin ovulatie...Aceste procese sunt total lipsite de oricefel se placere, ba chiar sunt dureroase, in general, si neplacute. In plus se petrec ciclic, fara nici o influenta din afara. A, ba nu: daca ai emotii mari, stress, ti se mai poate deregla ciclul, sa-ti vina menstruatia in alt moment decat te astepti, dar e nesemnificativ. "

hahahah ... iata cum iese la lumina adevarul ... scurgerea la barbati nu trebuie abtinuta , adica sa nu ai vise , ca ( eu sunt barbat si va pot spune din experienta si ceilalti barbati pot confirma ) , de foarte multe ori scurgerea din timpul noptii nu se petrece cu nici un fel de vis , si chiar uneori fara excitatie ... deci iata ca e ca si la femei ...

insa , nu asta e porblema ... nu se pune problema de a iti opri scurgerea in timpul somului , se pune problema de a nu mai produce samanta si de ati linisti intr-atata organismul si functia asta a producerii de samanta , incat nici sa nu poata fi vorba despre o samanta care sa trebuiasca sa iasa in timpul somnului ... asa se pune problema ... si asa se pune si la femei ... nu trebuie doar ca ele sa isi opreasca a iesi sangele si ovulele la ciclu ... trebuie sa isi opreasca producerea de samanta in pantece ; astfel nici nu s-ar mai pune problema ca ar fi ceva de iesit la ciclu ; nu ar mai avea ce sa iasa , nici sange nici samanta femeiasca ...

iar aici , observ ca ai avut o iluminare : ai vazut ca exista o legatura intre ciclu si stress !!! ai perfecta dreptate si inca nu stii cat de mare ; intre ciclu si stress exista o foarte puternica legatura ; ciclul se produce din doua motive :
- din pricina gandurilor desfranate
- din pricina stressului si gandurilor de judecare sau nemultumire

emanuel2007 13.05.2009 23:47:51

" Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

uite aici spune asta ; si vorbea cu niste femei ... deci le spune ce ? asta : sa nu mai primeasca gandurile desfranate si vor cunoaste si ele din experienta ce a spus el ... le spune sa guste pe pielea lor ce a spus el , sa incerce si ele starea respectiva ... asta nu e clar sau ce ?

Anna 13.05.2009 23:47:57

Oh boy, deci sper din toata inima sa-l lumineze Dumnezeu pe emanuel cum sta treaba, macar in ultimul ceas al vietii lui, si la fel pe toti cei ca el, ca numai vrajmasul poate introduce asemenea idei, ca sa nu ne mai intelegem apoi barbatii cu femeile si sa fie necaz intre noi. La fel sper din toata inima sa ma ajute Dumnezeu sa-mi treaca si mie "boala" pe barbati, ca precis is si io ceva emanuel feminin, numai asa poate fi.

Fani71 13.05.2009 23:51:55

[quote=emanuel2007;137387]
hahahah ... iata cum iese la lumina adevarul ... scurgerea la barbati nu trebuie abtinuta , adica sa nu ai vise , ca ( eu sunt barbat si va pot spune din experienta si ceilalti barbati pot confirma ) , de foarte multe ori scurgerea din timpul noptii nu se petrece cu nici un fel de vis , si chiar uneori fara excitatie ... deci iata ca e ca si la femei ...

Spusesem si eu mai jos ca la barbati din cate mi-a spus sotul in general nu simt nimic noaptea cand au scurgeri. Dar cateodata ele sunt legate de gandurile de cu seara, este sau nu adevarat?

"insa , nu asta e porblema ... nu se pune problema de a iti opri scurgerea in timpul somului , se pune problema de a nu mai produce samanta si de ati linisti intr-atata organismul si functia asta a producerii de samanta , incat nici sa nu poata fi vorba despre o samanta care sa trebuiasca sa iasa in timpul somnului ...

Asta e interpretare, nu zice gheron Iosif asa ceva. Zice ca sa nu mai aiba scurgeri, care 'nu-s bine mirositoare'. (in sens duhovnicesc banuiesc)

"asa se pune problema ... si asa se pune si la femei ... nu trebuie doar ca ele sa isi opreasca a iesi sangele si ovulele la ciclu ... trebuie sa isi opreasca producerea de samanta in pantece ; astfel nici nu s-ar mai pune problema ca ar fi ceva de iesit la ciclu ; nu ar mai avea ce sa iasa , nici sange nici samanta femeiasca ... "

vezi comentariul de mai sus.

"iar aici , observ ca ai avut o iluminare : ai vazut ca exista o legatura intre ciclu si stress !!! ai perfecta dreptate si inca nu stii cat de mare ; intre ciclu si stress exista o foarte puternica legatura ; ciclul se produce din doua motive :
- din pricina gandurilor desfranate
- din pricina stressului si gandurilor de judecare sau nemultumire"

N-ai inteles explicatia mea; ciclul nu vine DE LA stress, ci SE DEREGLEAZA nitel de la stress, cateodata, la unele femei. Daca nu ai stress ciclul este cam odata pe luna, daca ai, poate sa vina mai tarziu, la 6 saptamani. Cel putin la mine asa este.

Explicatia ca ciclul vine din pricina gandurilor desfranate sau de la stress este pura speculatie a ta, pe care eu una n-am mai auzit-o niciodata in viata mea. Tot nu ne-ai dat nici un citat explicit.

emanuel2007 13.05.2009 23:55:20

deci mai fac precizarea inca odata , ca sa fie mai clar : poti avea ca femeie un gand de desfranare intr-o zi oarecare , de care sa nu te pocaiesti intru totul absolut ( adica sa iesi complet din sfera de actiune a acelui gand desfranat , si asta e o stare pe care voi nu o cunoasteti , adica nu stiti ce vreau eu sa zic cu a iesi complet din sfera de actiune a unui gand desfranat , si asta e o mare problema ) , si apoi sa nu mai ai nici un gand desfranat zece zile si apoi sa ai ciclu tocmai din pricina acelui gand sub influenta caruia ai ramas inca ... e o chestie subtila , am mai spus ... si gheron iosif avertiza asta , ca e o treaba subtila ... ciclul se produce si din pricina unui gand care l-ai primit cu zece ani in urma si nu te-ai pocait deplin de el inca ; daca un astfel de gand te are inca in sfera lui de influenta , atunci un gandulet din ala foarte fin iti va produce ciclu ( scurgere la barbati ) zeci de ani de viata , fara ca tu macar sa iti inchipui ca ciclul e o stare nefireasca si din ce cauza se produce el ...

iaca asa stau treburile cu Dumnezeu , sunt foarte subtile si gingase , nu ai ce sa ii faci ... dar trebuie curaj , ca luptam pentru mantuire nu pentru bani sau interese pamantesti ...

Fani71 13.05.2009 23:55:45

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137390)
" Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

uite aici spune asta ; si vorbea cu niste femei ... deci le spune ce ? asta : sa nu mai primeasca gandurile desfranate si vor cunoaste si ele din experienta ce a spus el ... le spune sa guste pe pielea lor ce a spus el , sa incerce si ele starea respectiva ... asta nu e clar sau ce ?

Nu e clar. E scos din context. Nu vorbea de daruri spirituale, de curatia frumos mirositoare pe care o vor dobandi daca nu au ganduri desfranate?
Si tot nu mi-ai zis cine-i gheron Iosif asta.

Anna 14.05.2009 00:02:13

Poate se referea la maici sa n-aiba ganduri de curatie ca sa nu doreasca sa provoace in barbat asemenea lucruri, ca sa doreasca si ele ca barbatul sa fie asa curat cum spune el. Zic io...

Fani71 14.05.2009 00:02:54

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137394)
deci mai fac precizarea inca odata , ca sa fie mai clar : poti avea ca femeie un gand de desfranare intr-o zi oarecare , de care sa nu te pocaiesti intru totul absolut ( adica sa iesi complet din sfera de actiune a acelui gand desfranat , si asta e o stare pe care voi nu o cunoasteti , adica nu stiti ce vreau eu sa zic cu a iesi complet din sfera de actiune a unui gand desfranat , si asta e o mare problema ) , si apoi sa nu mai ai nici un gand desfranat zece zile si apoi sa ai ciclu tocmai din pricina acelui gand sub influenta caruia ai ramas inca ... e o chestie subtila , am mai spus ... si gheron iosif avertiza asta , ca e o treaba subtila ... ciclul se produce si din pricina unui gand care l-ai primit cu zece ani in urma si nu te-ai pocait deplin de el inca ; daca un astfel de gand te are inca in sfera lui de influenta , atunci un gandulet din ala foarte fin iti va produce ciclu ( scurgere la barbati ) zeci de ani de viata , fara ca tu macar sa iti inchipui ca ciclul e o stare nefireasca si din ce cauza se produce el ...

iaca asa stau treburile cu Dumnezeu , sunt foarte subtile si gingase , nu ai ce sa ii faci ... dar trebuie curaj , ca luptam pentru mantuire nu pentru bani sau interese pamantesti ...

Mai Emanuel, eu nu ma mai supar pe tine, ca zau ma faci sa rad si asta face bine la ten, cum ar spune ionpat..

Una ca asta e interpretarea ta, nu ne-ai dat nici un citat explicit, si tu ziceai in alta parte ca tu nu interpretezi, tu citezi din sfintii parinti, ei au adevarul si tu il marturisesti.

A doua ca cea ce scrii tu duce la un nonsesns logic: daca ovulatia ar veni din gandurile desfranate, atunci cum sa mai aiba o femeie pura copii? Inseamna ca o femeie care nu a cazut nicodata in sfera unul gand desfranat (sa stii ca nu suntem nici noi asa neexperimen,tate ca sa nu intelegem ce inseamna sa incerci sa faci asta) nu poate avea copii daca se casatoreste, pt ca nu poate avea nici macar ovulatia aia unica de care ar avea nevoie la fiecare copil. Nu?
Sau tu zici ca o femeie maritata n-are nici o sansa de curatie, si ca oricum la ea gandurile desfranqte vin din start? Zi clar, fara ocolisuri..

Al terilea ca atunci nu ste normal sa ai un singur ciclu pe luna daca ai un singur gandulet micut, si daca te gandesti toata ziua numai la desfranare si te mai si masturbezi sau desfraneezi. Ar fi normal asta?

Fani71 14.05.2009 00:04:16

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 137397)
Poate se referea la maici sa n-aiba ganduri de curatie ca sa nu doreasca sa provoace in barbat asemenea lucruri, ca sa doreasca si ele ca barbatul sa fie asa curat cum spune el. Zic io...

Posibil... Oricum, e foarte neclar ce vrea sa spuna daca vorbea cu maicile. Poate era asa de despatimit ca pt el nici nu mai conta de ce sex erau saracele femei din fata lui.. :o)

Anna 14.05.2009 00:06:03

Ei Fani, cum nu iti dai seama ce-o sa zica acuma? O sa zica ca pt facere de prunci si in interiorul casatoriei nu e pacat.
Oricum, nu intervin mai multi barbati aici? ca pe noi n-o sa ne creada.

emanuel2007 14.05.2009 00:08:04

" Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

nu e adevarat ... le spune clar sa isi cutere si ele trupul si sufletul lor ( citeste cu atentie mai sus ) , si asfel " sa vada si ele acest lucru " din experinta ; alea erau maici de manastire !!! oare le-o fi spus sfantul iosif sa vada si ele din experinta la niste barbati de acolo ca si-au invins scurgerile ??? la niste maici sa le spun una ca asta ??? hai ca ai mintea ravasita de ganduri viclene .... si cum iti mai explici tu asta : daca ele si-ar fi curatit sufletele si trupurile de necuratie atunci niste barbati de pe acolo ar inceta sa mai aiba scurgeri !!! pai ce treaba au ele cu barbatii de pe acolo ? asa interpretezi tu textul lui ? pai chiar ca ai imaginatie bogata ... ce spui tu frizeaza si cea mai elementara logica ... :24: ... e ca si cum ai spune ca maicile alea ar fi mancat si niste barbati de pe acolo nu ar mai simtit foamea niciodata , din cauza ca maicile mancau tot timpul ... :24: ... tu nu iti dai seama ce spui ? normal ca lor le-a zis sa isi opreasca scurgerile ... le-a zis sa guste din experienta proprie , sa incerce si ele sa aiba aceeasi experienta ... deci e clar : femeia trebuie sa isi opreasca ciclul ... oricat ar parea de greu de crezut asta e ...

Anna 14.05.2009 00:08:19

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 137401)
Posibil... Oricum, e foarte neclar ce vrea sa spuna daca vorbea cu maicile. Poate era asa de despatimit ca pt el nici nu mai conta de ce sex erau saracele femei din fata lui.. :o)

Ei, n-o sa-l judec pe cel care a scris, nu cred ca e prost textul. Nu reiese ca se referea la nici o scurgere femeiasca. Se referea exclusiv la scurgerea barbatului, si cat de bine este sa fi despatimit. Si de acolo le indeamna si pe ele sa n-aiba ganduri de desfranare, dar nu ca sa n-aiba ciclu.

Anna 14.05.2009 00:09:49

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137403)
" Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

nu e adevarat ... le spune clar sa isi cutere si ele trupul si sufletul lor ( citeste cu atentie mai sus ) , si asfel " sa vada si ele acest lucru " din experinta ; alea erau maici de manastire !!! oare le-o fi spus sfantul iosif sa vada si ele din experinta la niste barbati de acolo ca si-au invins scurgerile ??? la niste maici sa le spun una ca asta ??? hai ca ai mintea ravasita de ganduri viclene .... si cum iti mai explici tu asta : daca ele si-ar fi curatit sufletele si trupurile de necuratie atunci niste barbati de pe acolo ar inceta sa mai aiba scurgeri !!! pai ce treaba au ele cu barbatii de pe acolo ? asa interpretezi tu textul lui ? pai chiar ca ai imaginatie bogata ... ce spui tu frizeaza si cea mai elementara logica ... :24: ... e ca si cum ai spune ca maicile alea ar fi mancat si niste barbati de pe acolo nu ar mai simtit foamea niciodata , din cauza ca maicile mancau tot timpul ... :24: ... tu nu iti dai seama ce spui ? normal ca lor le-a zis sa isi opreasca scurgerile ... le-a zis sa guste din experienta proprie , sa incerce si ele sa aiba aceeasi experienta ... deci e clar : femeia trebuie sa isi opreasca ciclul ... oricat ar parea de greu de crezut asta e ...

Nu ai inteles ce am vrut sa zic, dar nu mai insist. Ramanem pe firul asta

claudiu-marius 14.05.2009 00:14:37

Mai fratilor mai lasati in saracie de treaba lucrurile acestea.Menstruatia este un proces biologic intelegi emanuel ? si ia mai scuteste-ma de gheron nu stiu cinesi altii... treaba calugarilor ete rugaciunea si nu problemele de sex de care ei s-au lepadat .Daca femeia nu ar avea aceste perioade ar murii pentru ca asa a creat Dumnezeu pe om ca ceea ce-i face rau sa elimine din corp pe diferite cai.si atata timp cat Sf parinti si canoanele au adus lamuriri dand in grija ca femeia sa nu se impartaseasca si inca ateva lucruri atata timp cat parintii normali la cap au ingaduit a femeia sa poata in acasta perioada sa participe la sf slujbe dar in pronaossul bisricii pentru ca nu ii este ingaduit nimanui sa opreasca de la a participa la slujbe mai scuteste-ne pe toti!
Ceea ce Dumnezeu ingaduie nu-i este permis omului sa conteste!

Anna 14.05.2009 00:14:39

Ba hai ca insist, ca ai probleme in interpretare.
Cand ai ganduri de desfranare, ca femeie, acele ganduri, pe langa sa zicem dorinta, au ca o consecinta si A DORI sa starnesti pofta in barbat. Sunt ganduri, n-am zis ca devin si fapta. Iar autorul textului le indeamna ca NU DOREASCA niciodata acest lucru (nu sa nu-l faca, ca nu aveau cum sa-l faca, ca erau maici, dar ispitele exista), sa se gandeasca la cat de minunata e curatia barbatului in fara lui Dumnezeu si atunci vor disparea si gandurile de desfranare, pentru ca vor dori curatia barbatului si nu stranirea poftei in el.
La asta ma refeream.
Dar intr-adevar se refera ca ele sa experimenteze CURATIA, pe care si el a atins-o, dar nu lipsa scurgerilor.

emanuel2007 14.05.2009 00:16:22

" Sau tu zici ca o femeie maritata n-are nici o sansa de curatie, si ca oricum la ea gandurile desfranqte vin din start? Zi clar, fara ocolisuri.. "

fara ocolisuri : daca femeile si barbatii ar avea ganduri de placere numai in cadrul actului sexual facut din dragoste si cu responsabilitate , cu scopul nasterii de copii , atunci acele ganduri de placere nu ar contribui la ciclu sau la scurgeri ... daca oamenii ar trai starea atsa de curatie atunci nu ar mai exista scurgeri noaptea la barbati sau cicluri la femei ...

dar , dupa ce ar avea un astfel de act , dupa aia femeia si barbatul ala sa nu mai aiba absolut nici un gand desfranat ; daca ar indeplini conditia asta , sigur ca ar deveni sfinti si nu ar mai avea nici o scurgere sau ciclu ...

Fani71 14.05.2009 00:17:01

" Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu ."

Pai unde zice ca ce scria (parca ziceai ca le zicea in fata?) era ciclul? Citatul asta vine immediat dupa celalat sau in alta parte?
Eu zic ca interpretarea logica esre ca le scrisese de binefacerile infrinarii si curatiei, in rugaciune, de ex., si acum le aminteste ca daca nu au ganduri murdare vor ajunge mai usr si la rugaciunea pura.

Oricum, nu este de loc clar, nu foloseste cuvantul menstruatie sau ciclu la femei.

Tot nu ne-ai zis cine este.

Anna 14.05.2009 00:18:45

Citat:

În prealabil postat de claudiu-marius (Post 137407)
Mai fratilor mai lasati in saracie de treaba lucrurile acestea.Menstruatia este un proces biologic intelegi emanuel ? si ia mai scuteste-ma de gheron nu stiu cinesi altii... treaba calugarilor ete rugaciunea si nu problemele de sex de care ei s-au lepadat .Daca femeia nu ar avea aceste perioade ar murii pentru ca asa a creat Dumnezeu pe om ca ceea ce-i face rau sa elimine din corp pe diferite cai.si atata timp cat Sf parinti si canoanele au adus lamuriri dand in grija ca femeia sa nu se impartaseasca si inca ateva lucruri atata timp cat parintii normali la cap au ingaduit a femeia sa poata in acasta perioada sa participe la sf slujbe dar in pronaossul bisricii pentru ca nu ii este ingaduit nimanui sa opreasca de la a participa la slujbe mai scuteste-ne pe toti!
Ceea ce Dumnezeu ingaduie nu-i este permis omului sa conteste!

Calm down:1:! Dar tu stii cine-i respectivul gheron?

Fani71 14.05.2009 00:24:05

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137410)
" Sau tu zici ca o femeie maritata n-are nici o sansa de curatie, si ca oricum la ea gandurile desfranqte vin din start? Zi clar, fara ocolisuri.. "

fara ocolisuri : daca femeile si barbatii ar avea ganduri de placere numai in cadrul actului sexual facut din dragoste si cu responsabilitate , cu scopul nasterii de copii , atunci acele ganduri de placere nu ar contribui la ciclu sau la scurgeri ... daca oamenii ar trai starea atsa de curatie atunci nu ar mai exista scurgeri noaptea la barbati sau cicluri la femei ...

dar , dupa ce ar avea un astfel de act , dupa aia femeia si barbatul ala sa nu mai aiba absolut nici un gand desfranat ; daca ar indeplini conditia asta , sigur ca ar deveni sfinti si nu ar mai avea nici o scurgere sau ciclu ...

Si atunci cum ar mai face copii? Ca tu ai zis mai inainte ca ciclul e produs de ganduri desfranate. Dar ciclul presupune SI ovulatie, nu numai menstruatie. Adica ar avea femeia numai ovulatie si ovulul s-ar fecunda? dar nu e logic: o femeie fecioara sau vaduva daca
are menstruatie, a avut ovulatie inainte. Gandurile ce au provocat, dupa tine, ovulatia sau numai menstruatia?
Daca ovulatia, atunci cum sa poata avea ovulatie o femeie maritata daca vrea sa aiba copii?
Daca menstruatia, atunci ideea e sa se produca oul, sa se ingroase peretii uterului dar sa ramana totul acolo, fara sa se scurga? pai s-ar infecta totul in cateva luni..

emanuel2007 14.05.2009 00:33:12

unde a scris gheron iosif sa nu ispiteasca barbati sa aiba scurgeri ? si cum de va puteti voi imagina voi una ca asta : cititi si vedeti ca sf iosif le indeamna sa vada ele insele starea de curatie si starea de a nu mai avea scurgeri , deci cum sa le indemne sa vada ele la barbati de pe drumuri aceasta stare ??? e prea de tot , e delir ce spuneti voi ... cum ar putea niste maici sa vada una ca asta si sa incerce si ele din experienta ( cum le indeamna sfantul ) starea asta la barbati ed pe drumuri ? chiar ca delirati ... le-a spus in mod clar sa nu aiba ele insele cicluri , cicluri care de alfel se numesc tot scurgeri trupesti , tot necuratie ca si la barbat , si au o consecinta cel putin la fel de nefasta ca si la barbat ( oprirea de la sf taine , deci sunt pacate oopritoare , adica de moarte ) ...

cuvintele sf iosif au fost clare : " veti vedea " , " va veti incredinta " , " sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta " ,, sunt cuvintele extrem de clare care nu lasa loc de nici o intrepretare ... ce va spune voua cuvintele astea : " incercati si voi si veti vedea in viata voastra experienta asta " ... nu poate inseamna ca sa vada la nu stiu cine , ci spune ca sa incerce in viata lor experineta asta ...

cine a fost sf iosif ? un sfant din sf munte din secolul trecut ... a avut ucenici care au ajuns toti sfinti ( unii mai traiesc si azi ) , iar ucenicii lui au vorbit si ei despre lipsa scurgerii ca o dovada a harului dumnezeiesc ... la moartea lui , sf iosif a fost intampinat de Macia Domnului Care l-a anuntat de mai dinainte cand va muri si ca va veni sa ii ia sufletul la moarte ...

cris 14.05.2009 00:35:38

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 137410)

Aceasta performanta o aduce batranetea fara sfintenie. As dori sa iti sugerez doar un pic de smerita judecata asupra ta , ca sa cauti curatia pentru a te apropia de Dumnezeu si nu pentru slava desarta, mandrie si judecarea semenului , ispitire prin a cere purtarea unor sarcini peste puterile date prin har in etapa de viata in familie. Acest dialog te face sa pierzi orice roade sufletesti ale nevointei trupesti, daca a fost cu bune intentii si aceea , fara amestec cu exercitii yoghine. Spor la infranare de la vorbe desarte.
Hristos a inviat!

Anna 14.05.2009 00:35:51

Bine bine, am gresit, n-au maicile asemenea ganduri. Dar asa credeam si despre calugari. Dar am citit in pateric ce ispite aveau si m-am gandit ca poate si maicile sunt mai luptate decat femeile obisnuite, ca asa se zice nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:26:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.