Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Am obosit iubind... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5519)

simona76 04.02.2009 13:59:20

Am obosit iubind...

Nici nu stiu cum sa incep, imi face rau sa si povestesc...dar simt ca am obosit, ma simt epuizata psihic...si ma rog la bunul Dumnezeu sa se faca la un fel odata pentru totdeauna.
In primavara lui 2004 (aveam 28 de ani), am gasit intr-o biserica din Constanta - catolica Sf Anton( eu sunt crestin ortodoxa dar cred ca un Dumnezeu e pentru toti si rarut intru si acolo)- ...am gasit o rugaciune...,trebuia spusa intr-un anumit fel si iti puneai apoi o dorinta.
In aceea vreme, imi doream tare mult macar sa-mi intalnesc sortitul(viitorul sot)...si pentru asta m-am rugat intens. Am finalizat rugaciunea iar dupa o vreme , la serviciul meu a aparut un barbat(cu treaba acolo) pe care l-am privit din prima secunda ca pe un dar ceresc si IL tot intrebam pe Dumnezeu in gand: <<Doamne, el este cel pentru care m-am rugat??).
Ne-am imprietenit, parea interesat sa lege o prietenie cu mine..Timpul a trecut...am gresit si eu, si el. Isi doreste sa traiasca clipa...si daca stau bine sa ma gandesc nici n-am ajuns vreodata sa-l cunosc f bine. Viata ne-a despartit.... Singura sursa de a-l mai vedea sunt niste poze pe un site de prietenii...acolo am si vb ultima data prin noiembrie.
Au trecut 5 ani...si nu il pot uita..Am avut si alti pretendenti dar el este atat de special pt mine incat nu il pot uita cu niciun chip. Mi-e teama ca a devenit deja obsesie.
:63:
Daca la inceput m-am rugat sa-mi apara sortitul, acum ma rog sa-l uit. Am obosit...realizez ca nu am sorti de izbanda, realizez ca este cel mai deosebit dintre toti cei pe care mi i-a scos Dumnezeu in cale dar vreau sa-l uit si nu pot.
Ce sa fac? Un sfat, o vorba buna!

Multumesc!
Simona (32 ani) -din Constanta

philalex 04.02.2009 14:15:37

ce sa zic...uita si treci mai departe...sunt atatea cazuri in ziua de azi....din acesta cauza devenim tot mai singuri....dar nu suntem, intrucat dumnezeu nu ne lasa....inearca sa te mai uiti si alte persoane....sa ai succes!:67:

costel 04.02.2009 14:35:29

Ai obosit sperand intr-o iubire adevarata. Nu obosesti iubind. Dimpotriva, te odihnesti tainic in celalalt. Ceea ce tu ceri mi se pare cel mai dureros: vreau sa-l uit. Se poate sa te fi grabit, sa nu fi fost el "trimisul" sau sa fi fost el, dar sa nu fi cunoscut cum sa-l pastrezi ca dar. Am inteles, ca el nu mai exista nimeni pentru tine. Nu-i usor sa iesi in lume cu dorul de a imbratisa si a fi imbratisata, dupa astfel de situatii. Dar nu este el totul. Sunt sigur ca lumea nu a devenit atat de saraca, incat sa ramai singura. Tu sa nu uiti sa te rogi. Va avea grija Dumnezeu sa-ti daruiasca ceea ce este cel mai potrivit pentru tine.

simona76 04.02.2009 14:54:22

da, poate nu e cea mai grozava exprimare....dar ma simt obosita!! e o obsesie ce nu se vindeca...vreau sa nu mai sufar ca nu este langa mine si eu langa el...!!! imi pare rau ca nu am zis nicio secunda...el este prietenul meu oficial...ca nu am simtit nicio secunda un pic de iubire din partea lui.
Uneori, sunt atata de fericita cand simt ca-l iubesc, ca exista...
Insa azi am spus ca am obosit iubind...pentru ca as vrea sa-mi treaca si, in viata mea sa existe iubire impartasita, sa existe reciprocitate.

M-am rugat, ma rog si o voi tot face indiferent ca va fi doar pentru o simpla multumire.:63::1:

nutzy 04.02.2009 14:55:29

Domnul fie cu tine!

draga simona,

Cu siguranta ca nimic nu a fost de la Dumnezeu,daca nu s-a savarsit Taina casatoriei.Fiecare ati mers pe carari pararele,timpul a trecut ... asa cu ai zis si tu ...clipa s-a scurs ca nisipul in clepsidra si sufletul tau a ramas gol...Dar nu te intrista,roaga-te la Dumnezeu sa "SE FACA VOIA LUI " si cu siguranta te va ajuta.Nu te mai ruga pentru un anume lucru ,multumeste-i Domnului pentru toate ,si roaga-te sa se faca doar voia lui.EL stie ce vrei .Asa cum tu i-ai cerut el ti-a dat.Numai ca nu a fost voia lui ci doar a ta.
Cunosc pe cineva care a avut intocmai aceasta poveste a ta (parca e trasa la indigo)si vreau sa iti spun ca a trecut cu nadejde in dumnezeu peste asta,a intalnit pe cineva si acum sunt fericiti.
Si ca sa vrei sa se schimbe ceva in legatura cu obsesia ta ,mergi la duhovnic ,povesteste-i despre asta caci cu siguranta te va ajuta.Am avut si eu o obsesie de genul asta si multumesc Domnului ca am scapat de ea.Cu ajutorul preotului.
Eu iti doresc multa sanatate,puterea de care ai nevoie sa treci peste asta,Lasa lucrurile asa cum sunt,Multa rugaciune si Nadejde in Bunul Dumnezeu.Doamne-ajuta!

simona76 04.02.2009 15:08:40

Multumesc mult! Doamne Ajuta!

vsovi 04.02.2009 15:24:42

poi draga simona, chiar Daca Dumnezeu este Dumnezeu shi pentru Abel shi pentru Cain, totushi jertfa cu bun miros a fost primita doar a Lui Abel, iar pe cain l-a chemat sas-hi pazeasca ushitza shi s-o incuie cu cheie ca sa nu cumva sa fie biruit de gandul rau, de "prietenul care la nevoia lui te cunoashte shi te ajuta", shi sa nu cada in ispita... Dar el totushi l-a ucis pe fratele sau cain, shi-a ascuns fapta in sine shi apoi a mintzit pe Domnul ca nu shtie ce i s-a intamplat lui Abel de nu mai este pe fatza pamantului... deci l-a shi ingropat ca sa-shi shtearga urmele... pe mine ma mira aceste rugaciuni-vraja prin care capetzi noroc in bani, ori in dragoste ori ca sa intri la facultate, ridicate catre acest Anton de Padova... eu cred ca acela nu poate sa ajute ca nu este un sfant intru Hristos, shi prin rugaciunile catre el s-ar putea sa lucreze necuratul...

deci de aia a shi lucrat ca tzi-a scos un om in fatza ca sa-l pofteshti, sa-l doreshti, sa crezi ca vei fi cu el, shi ala sa te paraseasca...

deci draga, chiar daca ai cerut cui nu trebuia, shi totushi acela e alesul, atunci mergi de cere cui trebuie dar trebuie sa te hotarashti ori ii ceri lui Dumnezeu ori lui mamona... ca nu potzi fi shi cu Dumnezeu shi cu mamona, ca pe unul il iubeshti shi pe altul il urmezi... ori invers...

deci draga sora... indrazneshte ca Dumnezeu a biruit lumea...

vezi el face bine, el se straduie sa traiasca clipa, dumneata cauta sa n-o pierzi... Bafta!

adrian010155 04.02.2009 16:06:53

Simona, chiar daca esti acum trista, sunt nevoit sa-i dau dreptate lui vsovi. Mergi, draga mea, intr-o Biserica Ortodoxa si roaga-te la Dumnezeu sa te ierte pentru gresala pe care ai facut-o intrand intr-un loc in care trairea ortodoxa lipseste. Ingenunchiaza in fata icoanei Maicii Domnului si taci. Nu-i cere nimic ci doar elibereaza-ti durerile din inima. Daca o vei face din toata inima, cu siguranta vei plange. Vei simti, dupa aceea, eliberarea pe care o doresti.

scrabble 04.02.2009 16:12:22

Cinci ani e enorm. E timpul sa treci peste. Altfel ramai blocata in trecut si iti ratezi viata. Stiu ca suna crud, dar e ce trebuie sa auzi si e ce trebuie sa faci.

windorin 04.02.2009 16:24:14

timpul vindeca toate.. de fapt Domnul le vindeca..

Timpul te va ajuta, chiar daca a trecut inca ceva timp de atunci. Pentru ca in timp are loc lucrarea lui Dumnezeu, care ne incearca, uneori parca peste puteri, dar niciodata mai mult decat putem.

Gandeste-te la Dumnezeu si stai in preajma oamenilor !!!

Gandul la Dumnezeu nu da voie diavolului sa iti dea gandurile lui, care pot deveni obsesie. Stai linistita, inca nu este obsesie, din moment ce inca iti doresti sa scapi de ea si cauti ajutor la Dumnezeu si la oameni. Diavolul aduce omului cele mai intristatoare ganduri, tocmai pentru a-l face pe acesta sa cada in depresii, tristeti si altele asemenea. Pentru a lupta cu asta, ai nevoie de arme: citire de carti duhovnicesti si rugaciune, dupa puteri. Si gandul cat se poate de mult la Dumnezeu si la lucrarea Sa.

Stand cat mai mult printre oameni, un baiat te poate vedea. Nu trebuie sa astepti in tensiune, ci cu gandul ca daca va fi de la Domnul, nu are cum sa te ocoleasca. Iubirea nu se cauta (cred) ci mai mult se asteapta. Arme in lupta asta: cat mai multe discutii cu oamenii, despre orice si oricand. Comuniunea cu Dumnezeu si cu oamenii alunga singuratatea.

Astea sunt doar cuvinte. Doar de tine atarna vindecarea, adica esti singura care poti lucra. Pune-ti nadejdea in Dumnezeu, in orice fel poti tu!

Odihna mintii si nadejde inimii !!

simona76 04.02.2009 19:43:38

[SIZE=3]Oameni buni, nu pot decat sa va multumesc pentru sfaturile, vorbele si gandurile bune pe care mi le-ati daruit azi. Va multumesc pentru sprijin si pentru faptul ca ati fost alaturi de mine![/SIZE]
[SIZE=3]Vsovi, rugaciunile erau puse ici si colo prin biserica catolica, la finalul rugaciunii trebuia sa faci nu stiu cate exemplare si sa le duci in biserici. Nu biserica in sine era cea care punea la inaintare rugaciunea.(Stiu ca se spune Tatal Nostru, Bucura-te Marie si inca o rugaciune..).Dar o spuneai parca de 6 ori timp de 9 zile daca nu ma insel.[/SIZE]
[SIZE=3]Le-am spus pentru ca si noi ortodoxi le spunem atunci cand ne rugam.Sunt aceleasi, numai ca nu exista un numar de ori sau de zile.[/SIZE]
[SIZE=3]....[/SIZE]
[SIZE=3]De rugat o fac de cate ori simt, merg la biserica..Imi place sa citesc acatistul Sf.Nectarie..Il citesc cate 40 de zile, de cate ori am nevoie, de cate ori simt ca sufletul meu isi doreste asta. Apoi acatistul Sf Nicolae il mai citesc si rugaciuni zilnice sau Braul Maicii Domnului.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Sper ca bunul Dumnezeu sa ma auda si sa se indure. Sunt sigura ca, intr-un final, ma va auzi.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]

georgeval 04.02.2009 20:00:27

Simona, iubirea nu produce monotonie, ea nu plictiseste este ca un drum fara sfarsit insa nu si fara o tinta sau sens. Apostolul Pavel spune ca iubirea, dragostea nu cade niciodata. Noi folosim adesea acest cuvant insa nu intelegem ca iubirea presupune o relatie tainica, cel iubit este in tine, devine parte din tine.

simona76 04.02.2009 20:19:10

il simt in fiecare minut in sufletul si mintea mea.....si foarte pregnant...!!
cu toate ca nu l-am vazut de 1 an si ceva...il am atat de perfect conturat in mintea mea ...

Nu vreau sa devin patetica sau melodramatica...asa ca...

cu Dumnezeu inainte!

andrei_b25 04.02.2009 21:08:24

"Cinci ani e enorm, e timpul sa treci peste" spunea scrabble. Nush daca sunt de acord sau daca nu sunt, pentru ca si eu poate sunt in situatia simonei. Pot spune ca am tinut la o fata ceva mai mult de 5 ani dar sa terminat dupa ce am cunoscut o alta fata pe care pot spune ca o iubesc, o fata care s-a despartit de mine de vreo 3 ori, o fata care, ca si in cazul simonei, vrea sa traiasca clipa, o fata care m-a injurat, m-a lovit, m-a umilit, hai sa spunem o fata egoista. Si aici marea dilema. Iubesc o astfel de fata si vreau sa o iubesc in continuare, chiar daca nu are nici macar un plus, chiar daca nu exista nici macar o persoana care sa fie de acord ca eu sa ma impac cu ea vreodata. Hristos o sa ma intrebe cat am iubit sau de ce nu am iubit. Eu ce o sa-i spun, pai sti Doamne, am iubit pana mi sa intors spatele sau am iubit pana mo lovit peste fatza sau am iubit 1 an, 2, 3, no ajuns? El oare ce-o sa-mi spuna atunci? Tu cand mi-ai intors spatele, Eu te-am iubit in continuare, tu cand m-ai lovit peste fatza cu pacatele tale, Eu te-am iubit in continuare, tu cand ai tinut post 1 an si 10 ani i-ai petrecut in destrabalari, Eu te-am iubit in continuare.
Da, si eu iubesc ca si simona, poate iubesc o persoana care nu ma merita si e o dragoste neimpartasita, dar de fiecare data cand as vrea sa spun GATA, ma intreb automat, oare ce ar face Hristos?
E pacat gandu asta sau nu e?
Si sa ma scuzi simona daca am scris si eu de-ale mele in topicu tau, dar intr-un fel m-am vazut in locul tau si simteam nevoia sa scriu si eu ceva.

simona76 04.02.2009 21:14:31

N-ai de ce sa te scuzi....! Te-am citit si pe tine...si ma bucur ca esti si tu alaturi de mine... cu povestea ta. Ce este amuzant este ca porti numele celui despre care am povestit....

Mda, deja exagerez!

Multumesc pentru postare...!

monica.miholca 04.02.2009 21:27:48

Citat:

În prealabil postat de andrei_b25 (Post 113721)
"Cinci ani e enorm, e timpul sa treci peste" spunea scrabble. Nush daca sunt de acord sau daca nu sunt, pentru ca si eu poate sunt in situatia simonei. Pot spune ca am tinut la o fata ceva mai mult de 5 ani dar sa terminat dupa ce am cunoscut o alta fata pe care pot spune ca o iubesc, o fata care s-a despartit de mine de vreo 3 ori, o fata care, ca si in cazul simonei, vrea sa traiasca clipa, o fata care m-a injurat, m-a lovit, m-a umilit, hai sa spunem o fata egoista. Si aici marea dilema. Iubesc o astfel de fata si vreau sa o iubesc in continuare, chiar daca nu are nici macar un plus, chiar daca nu exista nici macar o persoana care sa fie de acord ca eu sa ma impac cu ea vreodata. Hristos o sa ma intrebe cat am iubit sau de ce nu am iubit. Eu ce o sa-i spun, pai sti Doamne, am iubit pana mi sa intors spatele sau am iubit pana mo lovit peste fatza sau am iubit 1 an, 2, 3, no ajuns? El oare ce-o sa-mi spuna atunci? Tu cand mi-ai intors spatele, Eu te-am iubit in continuare, tu cand m-ai lovit peste fatza cu pacatele tale, Eu te-am iubit in continuare, tu cand ai tinut post 1 an si 10 ani i-ai petrecut in destrabalari, Eu te-am iubit in continuare.
Da, si eu iubesc ca si simona, poate iubesc o persoana care nu ma merita si e o dragoste neimpartasita, dar de fiecare data cand as vrea sa spun GATA, ma intreb automat, oare ce ar face Hristos?
E pacat gandu asta sau nu e?
Si sa ma scuzi simona daca am scris si eu de-ale mele in topicu tau, dar intr-un fel m-am vazut in locul tau si simteam nevoia sa scriu si eu ceva.

Uite cine se gaseste sa iti raspunda (sa va raspunda)...:9:pe scurt, duc (pe umeri) o relatie de patru ani; la inceput mi s-a parut ca e ceea ce imi doresc, dar acum imi dau seama ca nu am fost cu luare-aminte! pur si simplu, nici eu nu ii acord nici un plus(decat, sa zicem, faptul ca e inteligent). la inceput, cand ii tot placea sa ma respinga si sa ma umileasca, sa fuga de mine fiindca stia ca o safug dupa el, ...imi petreceam zile intregi plangand, eram disperata, nemultumita, ma certam cu ai mei:2:...nu imi venea sa cred ca imi face asa ceva.apoi ne impacam iar, dar eu eram multa vreme afectata...in timp, m-am schimbat. incet-incet aceste episoade s-au rarit. iar eu m-am trezit. nu gandim la fel, nu apreciem aceleasi valori, ma acuza, ma suspecteaza. i-am propus sa ne despartim, dar dupa cateva zile, s-a intors, si a inceput sa imi spuna cat sufera el, ca nu poate fara mine, etc. am ramas asa. apoi, i-am propus sa ne despartim a doua oara. gandindu-ma ca poate nu e bine sa aleg sa fug asa, l-am acceptat din nou cand a venit. m-am gandit ca poate il pot schimba, il pot face sa vada unele lucruri...a trecut si faza asta, iar acum stiu ca nu pot. ca nu e ceea ce imi doresc. nu il pot schimba, oricat as incerca. in schimb, stiiu ca as fi tot mai nesuferita cu el. de fapt, asa sunt. avem o relatie agonica, falsa, dar extrem de dureroasa si de istovitoare.
poate situatia nu e asemanatoare cu a voastra. dar m-am regasit in prima perioada a relatiei mele, citind povestile voastre.
uneori cred ca e bine totusi sa iei o foaie si sa notezi ce iti place si ce nu iti place la persoana respectiva. fiindca pot fi lucruri pe care nu le bagi in seama la inceput. ti se pare ca acum totul e sa recastigi iubirea, apoi totul va fi bine. dar nu, nu va fi bine..mai bine sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne trimita omul cel mai potrivit, si sa ii cerem sa ne fereasca de alegeri gresite!Doamne-ajuta!

Traditie1 04.02.2009 21:57:43

daca tu mai simti ceva pentru el e din pricina ca el te mai iubeste si poate veti fi din nou împreuna.

Un parinte din Pateric spune (nu mai stiu locul) ca daca tu simti sau gândesti un lucru despre cineva si acela simte sau gândeste despre tine acel lucru, adica trairile legate de o persoana nu sunt doar ale tale ci Dumnezeu le împartaseste si acelei persoane.

Lasa lucrurile sa curga singure, chiar daca vei suferi, nu încerca sa-ti extirpezi sentimentele fiindca sunt parte din tine, esti tu în ele si prin ele.

simona76 04.02.2009 22:18:53

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 113736)
daca tu mai simti ceva pentru el e din pricina ca el te mai iubeste si poate veti fi din nou împreuna.

Un parinte din Pateric spune (nu mai stiu locul) ca daca tu simti sau gândesti un lucru despre cineva si acela simte sau gândeste despre tine acel lucru, adica trairile legate de o persoana nu sunt doar ale tale ci Dumnezeu le împartaseste si acelei persoane.

Lasa lucrurile sa curga singure, chiar daca vei suferi, nu încerca sa-ti extirpezi sentimentele fiindca sunt parte din tine, esti tu în ele si prin ele.

asta daca m-ar fi iubit vreo secunda in trecut...dar certitudinea asta nu o am....Dupa comportamentul lui din trecut chiar nu o am...

iar lucurile le las, nu am alternativa...sentimentele, la fel.

multumesc mult ca incerci sa ma incurajezi!

ory 05.02.2009 11:03:57

Nimic pe pamant nu este usor.
L-am cunoscut pe sotul meu cand aveam 25 de ani si am trecut prin foarte multe lucruri pana sa ajungem a forma o familie.Relatia dintre oameni este una foarte complexa,pentru ca oamenii sunt diferiti,iar incertitudinea pandeste adesea.
De copil,pana nu demult,am considerat iubirea cel mai periculos lucru,cel mai dureros si distructiv sentiment,tocmai datorita unei dezamagiri.Ce egoista sunt!Datorita unei singure dezamagiri care,parca,a reusit sa acopere toate relatiile frumoase.
Simona,cand am ajuns sa obosesc,si obosisem cumplit de atata durere si filozofie care-mi scapara in orice clipa,cand am obosit i-am cerut iertare Lui Dumnezeu pentru indaratnicirea de-a dori lucruri potrivnice,lucruri care,poate nici nu-mi erau de folos si L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea ceea ce crede de cuviinta ca-mi va face mai bine,ca-mi va linisti sufletul si cugetul,si nu in ultimul ran,ca-mi va intelepti prezentul si-l va umple cu binecuvantare.Am renuntat,apoi sa mai sper,sa mai cuget...iar problemele medicale m-au determinat sa renunt aproape de tot,instantaneu.
Imi amintesc,ca sufeream atat de tare,incat la scoala,pe aproape fiecare caiet;"iti sarut mainile si intreaga fiinta,tie,celui ce-mi vei lua povara de pe suflet si ma vei face sa te iubesc!"...si acela a fost sotul meu,insa,a aparut bine-nteles cu mult zbucium.
Nimic nu este simplu pe pamant!!!
Ai rabdare,draga Simona!Ai rabdare,timpul va vindeca totul SIGUR,nici eu nu credeam in sintagma aceasta in valtoarea suferintelor,insa,acum cred,din experienta.Ai sa vezi ca,atunci cand te vei astepta mai putin,va aparea si el.Insa,sa nu te mai gandesti profund la dezamagirea proprie,fiindca o apropii permanent de tine si nu o lasi sa se duca,astfel conferindu-i puterea ca sa te domine.Totul tine de tine si de intelepciunea si taria cu care tratezi lucrurile,restul vin in completarea lor.

simona76 05.02.2009 12:40:29

O sa am rabdare!...Trebuie sa am!

Frumos ai povestit totul si tu si voi toti !

Stiu ca Dumnezeu este cu mine. O simt!!! Am primit o veste minunata chiar adineori. Numai Dumnezeu poate face astfel de minuni...
Cat despre cel iubit, despre ceea traiesc de cand il stiu...n-am ce sa mai spun, ce sa mai fac...

Las in mainile Domnului sa faca precum trebuie, precum doreste.

Doamne Ajuta!

Anca-Miha 05.02.2009 13:27:02

Manipulare?

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 113736)

...sau este rodul manipularii pe subconstient, care se practica acum la tot pasul, din pacate.

Parerea mea, Simona draga, lupta cu tine. Alunga-l din gandul tau, la inceput pentru un minut, apoi pentru doua,...
Nu-ti irósi viata pentru cineva care foloseste asemenea metode, caci dragostea adevarata, chiar daca inceteaza la un moment dat si doare, tot trece cu timpul. Ori sentimentul tau este constant de atata vreme. Ceva nu e in ordine. Cu rugaciune iti vei recastiga independenta, caci Dumnezeu ne-a facut liberi, nu robii cuiva.
Aceste incercari ne sunt date pentru ca noi sa invatam ceva din ele.

simona76 05.02.2009 14:59:04

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 113834)
...sau este rodul manipularii pe subconstient, care se practica acum la tot pasul, din pacate.

Parerea mea, Simona draga, lupta cu tine. Alunga-l din gandul tau, la inceput pentru un minut, apoi pentru doua,...
Nu-ti irósi viata pentru cineva care foloseste asemenea metode, caci dragostea adevarata, chiar daca inceteaza la un moment dat si doare, tot trece cu timpul. Ori sentimentul tau este constant de atata vreme. Ceva nu e in ordine. Cu rugaciune iti vei recastiga independenta, caci Dumnezeu ne-a facut liberi, nu robii cuiva.
Aceste incercari ne sunt date pentru ca noi sa invatam ceva din ele.

<< rodul manipularii pe subconstient?? >>adica? De ce zici ca ceva nu-i in ordine...????
Nu m-am gandit niciodata la asta..cu toate ca odata, intr-un bar, mi-a zis in joaca: << nu ma lasi tu pe mine !>>

el arata f bine, e un tip inteligent, luptator, are mult sarm, cu "lipici" la femei, un tip umblat si foarte modern...Orice femeie si-ar dori un om ca el alaturi!

nu iti inteleg vorbele, te rog...fi mai pe intelesul meu, povesteste-mi!

Anca-Miha 05.02.2009 18:30:07

Faptul ca are sarm si "lipici" la femei, imi confirma cele spuse mai sus. Nu e vorba decat de manipulare din partea lui si nici urma de dragoste. Dragostea o cere numai de la femei.

anirod 05.02.2009 19:00:30

Citat:

În prealabil postat de simona76 (Post 113600)
Nici nu stiu cum sa incep, imi face rau sa si povestesc...dar simt ca am obosit, ma simt epuizata psihic...si ma rog la bunul Dumnezeu sa se faca la un fel odata pentru totdeauna.
In primavara lui 2004 (aveam 28 de ani), am gasit intr-o biserica din Constanta - catolica Sf Anton( eu sunt crestin ortodoxa dar cred ca un Dumnezeu e pentru toti si rarut intru si acolo)- ...am gasit o rugaciune...,trebuia spusa intr-un anumit fel si iti puneai apoi o dorinta.
In aceea vreme, imi doream tare mult macar sa-mi intalnesc sortitul(viitorul sot)...si pentru asta m-am rugat intens. Am finalizat rugaciunea iar dupa o vreme , la serviciul meu a aparut un barbat(cu treaba acolo) pe care l-am privit din prima secunda ca pe un dar ceresc si IL tot intrebam pe Dumnezeu in gand: <<Doamne, el este cel pentru care m-am rugat??).
Ne-am imprietenit, parea interesat sa lege o prietenie cu mine..Timpul a trecut...am gresit si eu, si el. Isi doreste sa traiasca clipa...si daca stau bine sa ma gandesc nici n-am ajuns vreodata sa-l cunosc f bine. Viata ne-a despartit.... Singura sursa de a-l mai vedea sunt niste poze pe un site de prietenii...acolo am si vb ultima data prin noiembrie.
Au trecut 5 ani...si nu il pot uita..Am avut si alti pretendenti dar el este atat de special pt mine incat nu il pot uita cu niciun chip. Mi-e teama ca a devenit deja obsesie.
Daca la inceput m-am rugat sa-mi apara sortitul, acum ma rog sa-l uit. Am obosit...realizez ca nu am sorti de izbanda, realizez ca este cel mai deosebit dintre toti cei pe care mi i-a scos Dumnezeu in cale dar vreau sa-l uit si nu pot.

Multumesc!

Buna Draga Simona
Nu sunt un specialist ca sa iti dau vreo reteta
Dar ca si un crestin ortodox, te-as sfatui, sa lasi lucrurile sa decurga, sa nu le fortezi; sa te rogi la Bunul Dumnezeu, care le vede pe toate, si care le stie pe toate, sa faca voia Lui in vita ta, iar tu , ca un bun crestin sa le iei pe toate asa cum sunt, ca o pastila ce iti intareste sufletul si trupul;
Cum m-a invatat si pe mine cineva, asa iti zic si tie, Sa scrii acatist/e pe perioade de 40 de zile, si sa nu treaca vreo zi fara acatist, si din propia experienta, iti zic ca ti se vor deschide caile si ti se va lumina viata.
Si sa stii ca tot ce ni se intampla, se intampla spre binele nostru.
Si sa fim cu totii pregatiti ca sa "ne ducem Crucea" pe care Ne o da Domnul pentru mantuire

CU CREDINTA + DRAGOSTE + NADESDJE , vom reusi pe cele rele a le depasi

Iubiti fara sfarsit.

simona76 05.02.2009 19:42:28

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 113907)
Faptul ca are sarm si "lipici" la femei, imi confirma cele spuse mai sus. Nu e vorba decat de manipulare din partea lui si nici urma de dragoste. Dragostea o cere numai de la femei.

pai chiar are...probabil ca manipuleaza il alt mod...prin atuuri...involuntar..dar nu il vad lucrand cu alte chestii necurate..Chiar nu este genul!
Plus ca el nu ma cauta, nu da un semn....Eu unica sunt cea care nu-l pot uita.
Un om daca are lipici la femei , daca are atuuri multe-n maneca(frumusete, carisma, sarm, inteligenta, afaceri proprii la doar 30 de ani, calatorii foarte frecvente..etc) , asta nu inseamna ca se ocupa de tampenii sa lege femeile de el. Sunt niste "atuu" lumesti care incanta sufletul muritorului de rand, cum sunt si eu...Nu este genul de om care sa practice asa ceva..!

Anirod, iti multumesc si tie pentru sfat!!

andrei_b25 05.02.2009 19:51:03

Nu s-au mai vazut de 1 an, deci nu cred ca mai poate fi vorba de manipulare. Poate doar indiferenta din partea lui. Cat despre dragostea simonei nush daca e obsesie sau daca e una adevarata. Sunt si eu in cazut ei...parca iubesc o naluca si parca nu vreau sa renunt la ea. In lipsa alternativelor, tind sa cred ca e mai mult obsesie, dar daca exista alternative si tu tot pe el il doresti, atunci as putea spune ca e mai mult dragoste adevarata. Si daca e asa, sunt placut impresionat ca mai sunt inca oameni care pot sa iubeasca asa.
Nush care e povestea voastra cu de-amanuntu sau care e relatia ta cu Dumnezeu, de asta nici nu vreau sa zic, iubeste-l in continuare sau uita-l. Iti pot spune doar ca eu dupa fiecare despartire, m-am simtit mai aproape ca niciodata de Dumnezeu si inainte de despartire sincer iti spun erau momente cand nu ma mai recunosteam(excese de furie, orgoliu, griji pentru tot felu de lucruri materiale, griji pentru persoana mea). Poate ca asa obisnuieste Dumnezeu sa ne aduca mai aproape de El, prin suferinta.
Eu unu, simt ca toate astea se intampla cu voia Lui si ceva imi spune ca mai e nadejde sa fie bine, chiar daca nu vad cum ar putea fi bine.
Chiar daca sunt mai mic ca tine simona, poate ca avem un lucru in comun: iubim la fel de mult :D, asa ca...Doamne ajuta.

Anca-Miha 05.02.2009 19:52:56

Citat:

În prealabil postat de simona76 (Post 113925)
...Nu este genul de om care sa practice asa ceva..!

Nu ai de unde sti, caci nu se vede; dar sigur, crezi ce vrei.

simona76 05.02.2009 21:13:14

Citat:

În prealabil postat de andrei_b25 (Post 113927)
Nu s-au mai vazut de 1 an, deci nu cred ca mai poate fi vorba de manipulare. Poate doar indiferenta din partea lui. Cat despre dragostea simonei nush daca e obsesie sau daca e una adevarata. Sunt si eu in cazut ei...parca iubesc o naluca si parca nu vreau sa renunt la ea. In lipsa alternativelor, tind sa cred ca e mai mult obsesie, dar daca exista alternative si tu tot pe el il doresti, atunci as putea spune ca e mai mult dragoste adevarata. Si daca e asa, sunt placut impresionat ca mai sunt inca oameni care pot sa iubeasca asa.
Nush care e povestea voastra cu de-amanuntu sau care e relatia ta cu Dumnezeu, de asta nici nu vreau sa zic, iubeste-l in continuare sau uita-l. Iti pot spune doar ca eu dupa fiecare despartire, m-am simtit mai aproape ca niciodata de Dumnezeu si inainte de despartire sincer iti spun erau momente cand nu ma mai recunosteam(excese de furie, orgoliu, griji pentru tot felu de lucruri materiale, griji pentru persoana mea). Poate ca asa obisnuieste Dumnezeu sa ne aduca mai aproape de El, prin suferinta.
Eu unu, simt ca toate astea se intampla cu voia Lui si ceva imi spune ca mai e nadejde sa fie bine, chiar daca nu vad cum ar putea fi bine.
Chiar daca sunt mai mic ca tine simona, poate ca avem un lucru in comun: iubim la fel de mult :D, asa ca...Doamne ajuta.

Ai fost minunat! Balsam pentru sufletul meu...
Alternative sunt...dar palesc in fatza lui Andrei - tizul tau :21::43:...Asta-i tot!
Multumesc pentru cuvintele frumoase! Multumesc!

Doamne ajuta pe tine, pe mine si pe toata lumea!

Cristina_Cristea 05.02.2009 23:04:34

Sa-ti fie de folos!

Nu stii care e lucrarea lui Dumnezeu. E bine sa te rogi. Insa trebuie sa stii ce sa ceri. Fa pasul acesta si mergi sa te spovedesti mai intai si duhovnicul te va indruma. Daca mergi sa te spovedesti, multe lucruri se vor schimba in viata ta. Cere de la Domnul Nostru IIsus si cere de la Maica Domnului - liniste sufleteasca si sa fie cum e randuiala Domnului. Dar nu una fara cealalta, adica mergi si la preot (ca sa ai un indrumator) si roaga-te. Nu cere nimic conditionat, niciodata. Si, nu-ti mai pune dorinte din acestea... Roaga-te sa ai ganduri bune, sa te ajute Dumnezeu in tot ce faci, in tot ce pornesti, cum spunea Parintele Ilie Cleopa: sa pui inceput bun la tot ce faci. Nu-L uita pe Dumnezeu! El e bun, dar si noi trebuie sa fim bine-placuti Lui. O sa vezi, lucrurile se vor indrepta pentru tine daca alegi drumul bun. Nu astepta Postul Mare pentru a te spovedi, mergi mai devreme ca preotul sa aiba timp sa stea de vorba cu tine. Daca suntem crestini-ortodocsi, bisericile noastre trebuie sa le cautam. INCEARCA! DUMNEZEU SA TE AJUTE!

Anca-Miha 06.02.2009 01:27:32

Citat:

În prealabil postat de andrei_b25 (Post 113927)
Nu s-au mai vazut de 1 an, deci nu cred ca mai poate fi vorba de manipulare. Poate doar indiferenta din partea lui. Cat despre dragostea simonei nush daca e obsesie sau daca e una adevarata. .

Nu s-au vazut de 5 ani! E o diferenta...

simona76 06.02.2009 09:41:00

Din decembrie 2007 nu ne-am vazut! Il stiu din primavara lui 2004. In noiembrie 2008 am vb ultima data....

multumesc oameni buni pentru sfaturile utile!

anirod 01.10.2009 07:37:35

Citat:

În prealabil postat de simona76 (Post 114040)
Din decembrie 2007 nu ne-am vazut! Il stiu din primavara lui 2004. In noiembrie 2008 am vb ultima data....

multumesc oameni buni pentru sfaturile utile!

Doamne Ajuta Simona,

De ce te mai gandesti la el?
Ai incercat sa te rogi Domnului si pt el , daca tii atat de mult la el? incearca sa inlocuiesti gandurile ce duc la el, cu rugaciuni pentru cei dragi. Ia aminte , Sfarsitul nu e aici, te-ai gandit de ce Dumnezeu a randuit ca sa nu va mai vedeti?
Poate iti facea tie rau faptul daca erati impreuna, poate, fiind impreuna te indepartai de Dumnezeu, sau cine stie cum te vatama. Asa ca Multumeste-i Celui de Sus ca te pazeste si te apara de toate cele Rele ca Un Bun Parinte ce se ingrijeste de fii sai.

Doamne Ajuta si numai bine.
Cu drag si cu ganduri Frumoase, Dorina

heaven 01.10.2009 09:06:11

Simona,nu el a fost alesul tau.
Parte din obsesia ta se datoreaza faptului ca ti-ai bagat acest lucru in cap,pentru ca el a aparut ulterior rugaciunii tale.
Pe acel ales,jumatatea ta sau cum vrei sa il numesti,il vei intalni atunci cand vei fi cu adevarat pregatita pentru asta.
Iubirea adevarata nu se spulbera pur si simplu si este reciproca.
Pentru a-ti intalni sortitul,va trebui intai sa te vindeci de obsesia pentru acesta.
Dumnezeu sa te calauzeasca!

flegmatic 01.10.2009 09:09:45

Asa sunt femeile, irationale. Nu intelege de ce inca e obsedata cu unu din trecutul ei si ceilalti care au curtat-o dupa aceea nu o atrag. Dar pentru ochiul psihologului e totul clar.

heaven 01.10.2009 09:22:20

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 170193)
Asa sunt femeile, irationale. Nu intelege de ce inca e obsedata cu unu din trecutul ei si ceilalti care au curtat-o dupa aceea nu o atrag. Dar pentru ochiul psihologului e totul clar.

Asa,domnul psiholog de serviciu...daca e atat de clar,lamureste-ne si pe noi,te rugam.

flegmatic 01.10.2009 09:29:17

E clar ca individul de care ea vorbeste inspira un aer de indiferenta superioara, astfel observam ca au trecut cativa ani si nu a curtat-o. Femeile sunt atrase de indiferenta asta pentru ca o simt ca "putere si independenta masculina". A mai spus ca a mai avut alti pretendenti care insa nu au inspirat-o la fel ca primul.

Parca am vazut ca spunea cineva ca e "manipulare" insa e doar atractia femeilor catre putere. Nu o face constient omul acela.

heaven 01.10.2009 10:58:26

Citat:

Au trecut 5 ani...si nu il pot uita..

De unde reiese atat de clar ca acest om afisa o indiferenta superioara?
In caz ca nu ai inteles,viata i-a facut sa urmeze doua cai diferite si de asta au pierdut legatura.Deci,logic privind,daca au pierdut legatura,cum mai putea sa o curteze?
Indiferent poate fi un om care iti este in preajma,dar nu se manifesta nicicum,nu unul care este absent.
Ceva,ceva ti-a ajuns tie la urechi,domnul psiholog,dar vezi ca lipesti piesele unui puzzle in altul si nu prea se potrivesc...

zaharia_2009 01.10.2009 11:14:50

Citat:

Multumesc!

Exemplul tau ,sora draga,este unul f. bun, potrivit pt. atmosfera sa-i zicem duhovniceasca de aici de pe forum si pt. felul nostru de a privi ortodoxia . Sfaturi multe ca intotdeauna,multumiri in consecinta si...atit !
Eu vad lucrurile astfel : noi nici o data nu stim ce voieste D.zeu cu noi la un moment dat sau pe termen mai lung. Deasemenea nici nu stim ce ni se va intimpla in viitorul apropiat sau mai indepartat decit daca am merge pe la oculta satanica sa ne spuna viitorul. Cu alte cuvinte nu stim nimic, stim doar prezentul si trecutul si atit !. Pai starea aceasta ar putea fi simtita ,la un moment dat, ca o desorientare. Deasemenea ,indiferent de cit de credinciosi am fi sau nu noi avem dorinta, uneori si pretentia, de a trece prin toate evenimentele vietii pe care noi le consideram standard si mai ales la timpul lor . Nu gindim ca s-ar putea ca noi sa nu fim binecuvintati de D.zeu cu firescul lucrurilor si sa le sarim pe anumite ...asta bine inteles cu stiinta si cu incuvintarea tot a lui D.zeu. Nu gindim ,nu voim sa gindim , nu voim sa actionam in acest sens si mai mult decit atit nici nu acceptam o asemenea situatie . Noi stim una si buna ca si cu noi trebuie sa se intimple tot ceea ce se intimpla cu mai toata lumea. Si atunci ,dupa un timp de lincezeala duhovniceasca (in care puteam sa practicam bine viata ortodoxa)incepem sa intram in ,,furia" crestina . Adica incepem sa umblam pe la cit mai multe biserici, pe la multi duhovnici ,chipurile sa-i cercetam, sa facem tot felul de rugaciuni care mai de care mai neauzite(ale sf. Lazar, Corneliu sutasu,Parascevi, etc, etc)si in moduri dintre cele mai uimitoare : la anumite ore ale zilei, de un numar anumit pe zi, un numar precis de zile in sir ,cu luminari aprinse si de numere dintre cele mai diverse, cu aprindere de smirna si tamiie care se vinde special pt. anumite trebuinte, cu posturi cit mai severe, cu port de imbracaminte cit mai riguros acasa in timpul rugaciunii si si pe strada ,si cite si mai cite ciudatenii . Pina atunci nu prea ne-am omorit cu ortodoxia, nici dupa o asemenea perioada de supliciu dar cit ne bintuie nevoia pai ne sdrobim de rid dracii si se scarpina pe burta ,vorba batrinului Cleopa ! Alteori se intimpla ca D.zeu vazindu-ne zapaceala rivnitoare sa ne dea exact ce am vrut noi (ca si in cazul tau : ,,macar sa-l vad !")si sa constatam repede ca a fost o nebunie ce am cerut si ca ori nu-i bine ,ori nu-i destul ori este prea greu ...si sa o schimbe totusi, sa revina ca inainte !
Asa ca una peste alta, asemenea moduri de a vedea viata crestina si de a ,,comunica" cu D.zeu este mult gresita . Intimplarea arata ca nici duhovnic nu ai sau ca nu faci chiar ce te-a invatat el pt. ca altminteri nu ajungeai in stadiul acesta ! dar ce este de facu ?
Un crestin care poarta in sine dumnezeirea si dorinta constanta de a se curatii de pacate si a se apropia cit mai mult de Mintuitor are un mod de viata specific :
- are o legatura f. strinsa cu biserica (participa la cit mai multe slujbe ) si cu duhovnicul (se spovedeste regulat si des cautind sa traiasca cit mai curat posibil);
- isi face canonul zilnic si se roaga nu pentru ceva anume (la D.zeu nu mergem la conferinta de presa ca sa-I punem intrebari ,sa asteptam raspunsuri si sa-I facem cereri de graba)ci se roaga CA SA II DEA DUMNEZEU CE II ESTE LUI FOLOSITOR SI SPRE MINTUIRE ! Atit cerem de la Hristos si nici de cum lucruri precise,tintite pe nevoi aparente,momentane . Chiar este o vorba laica ,desprinsa dintr-un film, care spune ,, aveti grija ce-i cereti lui D.zeu pt. ca s-ar putea sa va si dea si sa nu puteti duce !"
- posteste , miluieste saracii , si nu are treaba cu lumea mondena ci cu cea a lui D.zeum,ferindu-se de ,,pacatele rele"(vorba unei surori de pe forum !)

Asta este treaba noastra , adica sa traim cu adevarat ortodox,sa facem poruncile lui Hristos si sa ne ferim de pacate, sa suportam in tacere si cu rabdare tot ce ni se trimite spre petrecere si de acolo in colo sa-L lasam pe Mintuitor sa lucreze El, pt. ca ne stie nevoile si sufletul si nevointa si se va milostivi spre noi cu tot ce ne este de folos si spre mintuire. Sa nu ne sperie ca trece timpul si noi nu mai apucam sa facem ceva anume pt. ca nici nu stim daca ni se ingaduie acel ceva pt. viata noastra sau mai rau noi nu avem de unde sti ca daca nu ni se da suntem feriti astfel de multe alte lucruri rele viitoare,tot spre mintuirea noastra .
Asa ca parerea mea este sa nu te mai sbuciumi si sa te mai necajesti cu aceasta problema. Cauta-ti duhovnic si marturisestete, analizeaza-ti viata pe care o duci daca este conforma cu poruncile Mintuitorului , traieste in tocmai, rabda in tacere tot ce-ti trimite Hristos, fa-ti pravila ta si te roaga pt. mintuirea ta si atit ! Si vei vedea minuni cu ochii tai facind numai astfel !
Poate tonul meu te va deranja dar sa nu-l intelegi ca pe o rafuiala sau ca o dare peste nas si nici ca pe o bravada pt. ca nu asta am dorit . Ci am dorit sa folosesc prilejul pt. a-ti raspunde si pt. a-mi spune parerea vis-a-vis de mentalitatea de a-l cauta pe D.zeu la nevoie si de a-l abandona iarasi dupa ceea cit si despre metoda rugaciunii tintita pe un folos urgent.
O singura neclaritate am : daca nu esti catolica ce cauti intro biserica catolica? S-au demolat toate cele ortodoxe din orasul tau sau ai epuizat rugaciunile la sfintii bisericii ortodoxe si acestia si-au intors fata de la tine nemaiprimind ajutor? Pai ce faci ,esti itineranta prin biserici ? Nu este bine asa, vezi de biserica ta si nu te mai lasa raspindita pe ori si unde !

Pace si spor duhovnicesc tie !

moshu 01.10.2009 11:29:06

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 170198)
E clar ca individul de care ea vorbeste inspira un aer de indiferenta superioara, astfel observam ca au trecut cativa ani si nu a curtat-o. Femeile sunt atrase de indiferenta asta pentru ca o simt ca "putere si independenta masculina". A mai spus ca a mai avut alti pretendenti care insa nu au inspirat-o la fel ca primul.

Parca am vazut ca spunea cineva ca e "manipulare" insa e doar atractia femeilor catre putere. Nu o face constient omul acela.

Extraordinar. Eu cred ca scriam 3 pagini ca sa spun acelasi lucru. Te-as angaja pe post de "exprimator de ganduri", daca este vreo meserie din asta.

On-topic:
fratilor si surorilor! Orice se rezolva de la Dumnezeu (nu de la sine). Solutia problemei (sau problemelor care or fi ele) sta in putina smerenie, sfiala si teama crestina, si iubire de frati (care se va rasfrange apoi asupra ta). Intelepciunea lui Dumnezeu are 2 capete: unul este frica, ca prin frica te aproprii de El; frica te imblanzeste, si intelepciunea se incheie cu dragostea fata de El. Sa te ajute Dumnezeu!

linistea 01.10.2009 11:38:26

totul se intampla din lipsa de comunicare,
de obicei barbatii nu spun in fata femeilor ceea ce cred cu adevarat dspre ele
si de aceea,Simona mai spera ca poate El se va intoarce la ea,
occidentalii bine fac atunci cand apeleaza la psiholog,preotul nu are dispozitia necesara sa ne asculte pe noi cu toate framantarile noastre,te trimite sa te rogi,de acord si cu asta dar cand ai probleme de genul asta eu zic ca tot psihologul te poate ajuta inainte sau paralel cu duhovnicul

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:43:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.