![]() |
Parintele Gabriel Nicu
Imi cer scuze celor care se vor simti lezati de mesajul meu, doresc doar o dezbatere corecta, lipsita de prejudecati.... in acest sens eu vin cu un argument, cu o marturie din cartea declarata eretica. Am citit cartea si nu gasesc in ea nimic gresit. :106::6:
Iata un fragment clar si explicit in care parintele Gabriel se declara impotriva tuturor tipurilor de magie/vrajitorie/deschis cartea etc. [SIZE=4] I-a îndepărtat argintul viu [/SIZE] O creștină din Brăila, al cărei trup s-a acoperit de bube, care deveniseră ca o crustă groasă, și care îi provocau mâncărimi îngrozitoare, s-a tratat la medici timp de șapte ani. I s-a pus diagnosticul de psoriazis. Părintele, care pe atunci se afla la Borănești, i-a spus că are argintul viu și a întrebat-o de ce a mers la vrăjitoare, căci satana pe satana nu poate să se scoată. A rămas împietrită. I-a fixat programul de rugăciune și post, transformând-o mai întâi într-o bună creștină. Apoi, participând la Slujbele Părintelui, în patru luni s-a vindecat. Uimită, de atunci, am fost mai atentă la tot ce se întâmplă în jur și mi-am notat chiar îndrumările Părintelui DESPRE VRĂJITORIE, astfel încât să mă pot proteja. Din dragoste pentru aproapele, le voi reproduce: Ce este vrăjitorul? Om care cheamă spiritele răului, adică pe satana. Nu vă lăsați duși de valul lumii de astăzi, de vrăjitori și fermecători. Vrăjitoarele lucrează doar cu forțele malefice. E numai un hipnotism al satanei ce-ți ia mințile. Un vrăjitor sau cel ce face rău pe pământ nu poate să distrugă un creștin care este împărtășit. De ce nu vrei să trăiești prezentul? Te duci la vrăjitori să-ți afli viitorul. Ce vrei să afli? Ce vrei să-ți dea mai mult? Ai acceptat despotismul lui satana, ducându-te la vrăjitori și fermecători. Tu care ai facultate, te înjosești ducându-te la o oază de întuneric care n-are nici două clase. Te-ai dus și te-ai vândut lui satana, mergând la vrăjitori. Mizeria nu se scoate niciodată cu mizeria oazelor de întuneric a vrăjitorilor. Nu suntem botezați, cununați și înmormântați în numele satanei, ci al Preasfintei Treimi. Nu trebuie să ne fie frică de satana, ci de Dumnezeu. Dacă Îl avem pe Dumnezeu în suflet nu ne va fi niciodată frică de satana. 31 Nu mai mergeți la vrăjitori, fermecători, la cei ce dau în ghioc, în cărți, în cele de Tarot, la cei ce fac bioenergie, radiestezie, acupunctură. Lepădați aceste practici păgânești! Toate practicile asiatice ce ne-au invadat sunt păgânești. Bioenergia, radiestezia, necromanția, ghicirea, reîncarnarea, acupunctura și celelalte terapii neconvenționale nu sunt plăcute Preasfântului Dumnezeu. Cei ce fac acestea sunt vrăjitori în haine moderne și fermecători. Sunt întunericul pe pământ. Ei (bioenergeticienii), care fac avorturi și perversiuni sexuale, se dau drept credincioși. Bioenergia este vrăjitorie pe față. Este o înșelăciune, o practică pierzătoare de suflete. Bioenergia este un „dar‖ al lui satana. Dacă acceptăm bioenergia, satana va fi în noi. Vrăjile și farmecele atacă sufletul și îmbolnăvesc trupul. Cei ce hipnotizează vă pot distruge de la distanță punând stăpânire pe gândul dumneavoastră. Dacă mergi la vrăjitori și fermecători, la bioenergie și radiestezie, te lepezi de Preasfântul Hristos. Sub numele de magie albă se lucrează tot cu magie neagră, distrugând oamenii făcând vrăji cu: pământ, păr de broască, de femeie, cu piei de șerpi, sarea vitelor, țărână de la mormânt, cercei de coțofană, cu cărbuni, vărsături de câini, cioc de cioară, turtă de grâu, argint viu, adică mercur din termometre descântat, care determină stări ciudate, dureri ce pleacă de la picioare, pentru că ați călcat pe el, și se răspândește în tot corpul cu o rapiditate foarte mare. Medicii vor spune că aveți reumatism, conform științei învățate, dar nu este vorba despre așa ceva. Niciodată medicii nu vor putea scoate argintul viu din om, deși poate fi dozat. Mai dureros este atunci când se bea. Atunci când urăști, când gândești rău, trimiți la distanță răul care este în tine. Dacă ai fi statornic în credință, vrăjitorii și fermecătorii nu ar mai avea putere asupra ta. Vrăjile și farmecele nu se apropie de cei care fac voia lui Dumnezeu. Francmasonii de asemenea cheamă spiritele murdare să fie împotriva creștinilor lui Dumnezeu. Niciodată să nu mergeți cu oameni care au fost la vrăjitori și fermecători. 32 Creștinilor mei le-am spus să nu mai bea apă de la chiuvetă sau din fântâni neacoperite. Se pot pune în ea diverse substanțe și chiar apă de la ,,academia vrăjitoarelor‖, apă în care se spală mortul, se descântă de vrăjitoare și se aruncă în bazinele de colectare. Apa de la mort întunecă mintea, îți provoacă frică interioară, provoacă infecții, bube, urticarie, ganglioni, distruge ficatul. Te-ai îmbrăcat în haina vrăjitorilor, păi să vedem cine-ți mai scoate vrăjile din casă. Preoții ce deschid cartea tot vrăjitori sunt. Francmasonii sunt cei care conduc lumea și încearcă distrugerea ortodoxiei, făcând magie albă și neagră. Francmasonii au încurajat vrăjitorii, care s-au înmulțit și sunt la fiecare pas. Este timpul când masonii își fac drepturile lor pe pământ. Ei vor veni la conducere. Culoarea francmasoneriei este oranjul. Domnul te-a ales din lume, deci nu te mira că lumea nu te place pe tine. Pentru că nu faci cele ale lumii, ci pe cele ale lui Dumnezeu, te urăște și aruncă cu vrăji și farmece în tine. Plâng icoanele din cauza păcatelor și a lepădării noastre de Hristos, pentru că mergem la vrăjitori și la fermecători. Plâng ca să ne dea nouă semne să ne întoarcem la Dumnezeu. Dacă cineva va zice creștinilor adevărați că sunt vrăjitori și fermecători, va avea mari necazuri. Dumnezeu dă putere tuturor creștinilor ce se întorc cu fața către Preasfântul Dumnezeu. Urâciunea pustiirii este cel ce merge la oazele de întuneric, de păcură, de minciună și de răutăți ale lumii de astăzi: vrăjitorii în haine moderne ce folosesc toate practicile demonice asiatice. Pe slujitorii adevărați ai lui Dumnezeu oamenii îi numesc vrăjitori și fermecători, așa cum L-au hulit și pe Domnul. Nu te duce după întuneric, căci îți vei aduce întunericul în casă! C. D., Brăila |
Sora Ionela,
Doamne ajuta! Sa stii ca orice inselat prin ajutorul diavolilor poate face oricat de multe minuni; demonii pot sa faca sa para ca un om demonizat a scapat de sub influenta diavolilor ce-i pusesera stapanire asupra sufletului. Cum? Acei demoni care ies din "fostul demonizat" intra in alta persoana pe care o chinuie la fel de mult ca si pe prima. Iar daca prima persoana incearca pe bune sa revina la credinta, cand nici nu se asteapta, demonii revin la cela si-l chinuie din nou ca sa faca sa se lepede acela de credinta. Asta a si dat de inteles parintele Iustin Parvu, pe langa faptul ca acest Gabriel Nicu deschidea Sfintele Carti la cererea credinciosilor interpretand textul la care era deschisa cartea [=vrajitoria ghicirii in lucrurile sfinte = ghitie cf. Sf. Nicodim Aghioritul], posibil la recomandarea duhovnicului sau, parintele Ilarion Argatu de la Manastirea Cernica, cand a recomandat arderea cartii "Parintele Gabriel - un parinte..." ca fiind una eretica, in aprilie anul trecut. Am rasfoit putin acea carte imprumutata de la un credincios care-l stimeaza pe parintele Argatu si autoarele, niste fete din Focsani, prin extremismul de care dau dovada in prezentarea lui Gabriel Nicu, il idolatrizeaza pe acesta si mi-au facut si mie, personal, aceasta carte respingatoare, chiar sa nu fi stiut si alte amanunte din viata lui Gabriel Nicu. Razvan |
Da, cred ca e timpul sa privim cu frica de Dumnezeu continutul acelei carti. Cred ca parintele Iustin a fost folosit pur si simplu pentru a impiedica raspandirea acestei carti deoarece sustine acum aceleasi lucruri care sunt cuprinse in cartea considerata atunci eretica! E vorba despre cartea ,,Parintele Gabriel Nicu- un om indumnezeit prin Har".
Poate ca Dumnezeu i-a smerit putin si pe autorii acestei carti si pe crestinii parintelui, dar sunt convinsa ca nu va lasa pana la sfarsit sa triumfe neadevaruri despre un preot placut al Sau. Multi credinciosi continua sa aduca si marturii care se refera la minuni petrecute la mormantul parintelui. |
Razvan, tu nu doresti o dezbatere, ci doresti sa-ti impui un punct de vedere in concordanta cu postarile anterioare. Cu putina maturitate duhovniceasca iti dai seama ca pana si marii duhovnici mai fac compromisuri uneori. Parintele Iustin nu-si putea pune pielea la saramura pentru o carte, indiferent de cine si despre cine ar fi fost scrisa. Macar acum sa vezi adevarul.
Prin faptul ca marturiseste acum aceleasi lucruri care sunt cuprinse in aceasta carte o sustine implicit. Iar despre minuni, dragul meu, ia-o mai usurel si nu mai discredita taina Sfantului Maslu si nevointa duhovniceasca prin care oamenii dobandesc anumite daruri. |
pentru razvan_m
Draga Razvan, tu esti sigur ca parintele Gabriel deschidea cartea? Ai ceva... (un argument solid) care sa sustina afirmatia asta? Eu din cartea scrisa despre el am gasit doar pozitii contra ale parintelui in raport cu orice tip de magie, fie ea alba sau neagra. :29:
|
Daca parintele Iustin Parvu a sugerat ca Gabriel Nicu deschidea cartea, in apelul facut credinciosilor ptr. a respinge lucrarea unor fete din Focsani "Parintele Gabriel, un parinte..." ca pe una eretica si a o arde, imi spui fratia ta, sora Ionela, ce motive ar fi avut parintele Iustin sa minta?
Apoi e de vazut ca toate lucrurile despre Gabriel Nicu, care a si fost caterisit din preotie in ultimele sale luni de viata de catre BOR, au fost spuse pe un topic sugestiv intitulat "VRAJITORIA" la forumul "Cine este vizionarul Gabriel [Gavriil]". Citeste acolo tot ce e de citit despre Gabriel Nicu... A propos, sifratia ta si sora Antonia sunteti din Focsani? R. |
Nu :1:, fratia mea e din Bucuresti si nu are nici o treaba cu Focsaniul. :53:
|
Eu sunt din Focsani frate dar NU am auzit de niciun parinte care deschide cartea.. Unde e mai exact? Spune-mi si merg sa il intreb personal sa nu mai mergem pe bajbaite ci din sursa sigura. :9:
|
Scumpa sora intru Hristos eduardd,
Parintele al carui nume da titlul acestui topic, Gabriel Nicu a fost preot paroh in Boranesti jud. Ialomita, undeva aproape de Urziceni, pana cu cateva luni inainte de moartea sa in anul 2004, cand a fost caterisit de BOR, conform parintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului, pentru invatatura eretica si vrajitorie. Sursa: http://www.bogdanstanciu.eu/2008/04/...de-la-slujire/ Ce spune si parintele Iustin Parvu despre o carte scrisa de un grup de fete din Focsani despre acest fost preot caterisit de BOR si numita "Parintele Gabriel-un om indumnezeit prin Har" [deja am facut un pacat citand titlul complet al acestei carti, caci a spune despre un eretic si un vrajitor ca este indumnezeit prin Harul Sfantului Duh este o imens de mare blasfemie adusa Uneia dintre Personele Sfintei Treimi - Dumnezeu Duhul Sfant]? Citez: "Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viața Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credința strămoșească, carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeșeanul și ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat și domnul editor nu a făcut decât să se folosească de niște nume de renume spre a-și face reclamă bună. [COLOR=#ff0000]Vrem să atragem atenția tuturor cititorilor de carte duhovnicească, și nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. Această carte este plină de învățături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înșelări drăcești.[/COLOR] Chiar dacă editura Credința strămoșească a editat multe alte cărți de o importanță deosebită în viața bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios și recomand să fie scoasă de pe piață, de la vânzare, iar credincioșii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri. Este îngrijorătoare tendința acestei mulțimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise și vedenii, preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credință și de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice și așa să aștepte mila lui Dumnezeu. Viața sfântă a unui om se recunoaște, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuțile sale evanghelice, nu după semne și minuni, pe care le poate săvârși tot vrăjitorul. Este adevărat că Biserica noastră are mulți sfinți făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât și toată tradiția patristică ne învață să nu căutăm lucruri paranormale, semne și minuni, căci puțin au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu și care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă și cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire. Dar noi, pentru că dorim, o viață cât mai comodă, apelăm la astfel de falși făcători de minuni, care apropie credincioșii mai mult de diavol decât de Dumnezeu. O carte de acest fel este și [COLOR=#000000]cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice.[/COLOR] [COLOR=#000000]N[/COLOR][COLOR=#000000]ădăjduim ca editura Credința strămoșească să-și recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă și al altor persoane implicate, fără nici un temei - cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, și să-și retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite[/COLOR]“. Protos. Justin Parvu [COLOR=#0000ff]Nota Razboi intru Cuvant:[/COLOR][COLOR=#0000ff]Nu auzisem pana azi de aceasta carte si despre acest parinte, dar cautand pe internet, am dat peste [COLOR=#000066]un site intreg[/COLOR] dedicat acestui asa-zis preot “vazator cu duhul” si “facator de minuni”, Gabriel Nicu, mort in 2004, dar creand deja un fenomen in jurul numelui sau. Sa luam aminte, sa ascultam de avertismentul parintelui Iustin si sa transmitem si altora sa se fereasca de aceasta ratacire! [/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=black]Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...mare-inselare/[/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]Domnul sa ne ajute si sa aiba mila de noi![/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]Romeo[/COLOR][/COLOR] |
Citat:
|
Am inteles, Razvan. Insa eu una nu am auzit de prezenta unui parinte cu acest nume in Focsani. Si crede-ma cunosc toti parintii din oras.:9: Poate ca vine pe la careva pe acasa sau Dumnezeu stie.. cat despre cele ce ai scris Nu am cunostinta deci ma abtin de la comentarii. Am intrat pe acest topic din dorinta de a ajuta crezand ca acest parinte (sau ce o fi el) este aici la mine in oras si puteam ajuta cu o eventuala vizita..intreband deschis ce si cum. Doamne ajuta-ne!
|
Doamne, iarta-i pe cei care gresesc cu buna stiinta sau din nestiinta, caci nu stiu ce fac. ,,Ereziile" parintelui Gabriel sunt cele cuprinse in cartea a carei difuzare a fost intrerupta. Pentru aceste ,, erezii'' a suferit mult. Adevarul mai nou asa se numeste.
|
[COLOR=#000066]Mesaj din partea parintelui Iustin Parvu referitor la o grava impostura si la o mare inselare[/COLOR]
Am primit de la Manastirea Petru-Voda acest mesaj cu o rugaminte careia ii si dam curs: [COLOR=#000080]Va rugam mult sa postati acest text pe siteul dumneavoastra. Este dorinta Parintelui Justin sa apara in presa si m-am gandit ca mai intai poate fi postat pe net. Este vorba despre o carte “Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har”, care este ratacita si fara binecuvantarea Parintelui Justin. Mai rau, Parintele Nicolae Tanase era si dansul trecut drept consilier editorial si pentru acest fapt Patriarhia l-a oprit de la slujire o perioada. Dar Parintele habar nu avea despre aceasta carte:[/COLOR]http://www.myplace.ro/resurse-ortodo...in%20Parvu.jpg O carte de acest fel este și [COLOR=#000000]cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice.[/COLOR] [COLOR=#000000]N[/COLOR][COLOR=#000000]ădăjduim ca editura Credința strămoșească să-și recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă și al altor persoane implicate, fără nici un temei - cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, și să-și retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite[/COLOR]“. Protos. Justin Parvu Maria scrie: Trebuie sã ne dãm seama cã diavolul si-a perfectionat stilul de lucru, a cãutat metoda cea mai eficientã. El e ca un cameleon care de fiecare datã gãseste noi culori pentru a nu fi recunoscut de cãtre cei care cautã sã îl identifice.Cea mai reusitã deghizare a lui o oferã preotii care folosesc tehnici magice, cea mai cunoscutã dintre ele fiind poate asa-numita “deschidere a cãrtii”. Când oamenii aud cã un preot le zice viitorul, dupã ce deschide Psaltirea sau Sfânta Evanghelie, cum sã nu alerge cu încredere la el? “Cã doar e slujitor al altarului, nu vrãjitor Cei care deschid cartea anatema sunt! Care ati fost la astfel de vrajitorii mergeti la spovedit! Canoanele opresc ani de zile de la Sfanta Euharistie, pentru acest pacat! Fratiile voastre nu ispititi pe Dumnezeu prin horoscoape, vrajitorii, ghicit in cafea. Multa credinta si curaj! Gabi scrie: Daca e vorba de Pr. Gabriel de prin Ialomita, am avut ocazia sa ascult si o predica de-a dumnealui pe o caseta, care mi s-a parut foarte ciudata intrucat nu continea o invatatura ziditoare, ci un amestec de mustrari si amenintari destul de incoerent expuse si care nu sugerau nicicum pocainta. Pe urma, fotografii in care aparea cu tot felul de lumini in jurul lui imi intareau sentimentul ca, de fapt, acest parinte se afla in inselare. Si ar mai fi si alte argumente… Mama mea se mai ducea pe acolo, in zadar i-am spus ca acest preot e foarte probabil in inselare, cel putin dupa ceva vreme nu s-a mai dus, slava Domnului! Andra scrie: Doamne ajuta! Nu inteleg de ce au unii credinciosi multa ravna in a se increde in vise. Acest comunicat al parintelui Iustin ar trebui lipit pe usa fiecarei biserici, poate asa s-ar mai imbarbata lumea. Chiar in articolul din Credinta ortodoxa, doamna care povesteste despre acel preot, in urma unor vise ajunge sa-l aiba pe preotul Gabriel de duhovnic. Cred ca Dumnezeu ne poate indruma si pe alte cai, decat prin vise. Dar mi-e teama ca cei mandri cad repede in aceasta ispita a alergarii dupa vise si minuni..... Parintele Cleopa si Sfintii Parinti ne indeamna sa nu credem in vise si vedenii.Si oare nu stiti ca si divolul se transorma in inger de lumina? Ionela si Antonia ar fi bine sa va spovediti daca ati citit si crezut in acea carte.Este genul de carte Urmarea lui Hristos scrisa de Toma de Kempis,care a fost scrisa fara binecuvantare si pe multi a ratacit. Aveti grija ce cititi si Doamne ajuta! Citit pe Arsenie Boca,pe Parintele Cleopa,pe Arsenie Papacioc si multi alti duhovnici si traitori renumiti,nu va mai luati dupa cei care par induhovniciti dar in realitate nu sunt.Doamne ajuta! |
Ma intreb unde este dragostea frateasca si nejudecarea aproapelui :12:. Eu personal nu pot arunca cu pietre in parintele Gabriel si nici in parintele Iustin. Pur si simplu nu pot! Nu am suficiente argumente si nici daca as avea... cine sunt eu sa judec.... si tocmai pe cine? am eu oare caderea sa critic niste fete bisericesti...? Dumnezeu singur cunoaste inima omului si noua ne-a fost poruncit sa ne iubim si sa nu ne judecam aproapele. Am curaj sa citesc absolut orice carte, oricat de "eretica" ar fi, pe Dumnezeu nu mi-L va scoate nimic si nimeni din suflet.
Credinta mea e simpla si curata, nu caut raspunsuri, nu mai am intrebari, intrebarile s-au stins prin rugaciune. Dumnezeu si Maica Domnului raspund la rugaciuni. Nimeni care indrazneste sa se roage din inima la Maica Domnului, nu ramane nemangaiat. Iarta-ma ca te intreb Razvan... de ce esti atat de potrivnic parintelui Gabriel? Doar pentru o simpla parere contra a parintelui Iustin? Daca ei doi au meciul asta, inseamna ca Dumnezeu a permis. Tot Dumnezeu va judeca cine are dreptate, cine si cat a gresit, toti vom fi judecati.... dar fiecare pentru ale lui... Eu ma rog sa imi dea Dumnezeu ochi sa-mi vad pacatele mele.... Cred ca nu mai am nevoie de un pacat in plus... nu-mi voi da cu parerea despre niste oameni a caror puritate sufleteasca si spirituala nu o voi atinge poate niciodata. |
Citat:
|
Citat:
A arata erezia cuiva nu este pacat, ci un lucru placut Domnului, caci ajuta si pe altii sa nu cada in aceeasi erezie. Daca Gabriel Nicu a fost un drept de ce l-au contestat si judecat ca eretic parintii: Justin Parvu, Nicolae Tanase, Cleopa Ilie [dupa spusele Antoniei pe un topic de la tema "Vrajitoria" [stia acel adept al lui Gabriel Nicu pentru ce a creat acel topic la tema "Vrajitoria!] numit "Cine este vizionarul Gabriel [Gavriil]", cu referire clara la Gabriel Nicu, cu sumedenie de vedenii transmise prin vis de "sufletul" lui Gabriel Nicu adeptilor lui, vedenii de care Sfantul Diadoh al Foticeii ne indeamna cu parinteasca grija sa ne pazim [opera Sfantului Diadoh se gaseste in volumul I al Filocaliei, ce se poate descarca gratuit si de pe net], chiar de ar veni de la Domnul, caci Domnul stie ca astfel ne pazim de a nu cadea in inselarea si mandria diavoleasca pe care ne-o plasmuiesc in minte visele, vedeniile, luminile aparute tam-nesam in jurul unor preoti controversati si in jurul oricaror slujitori ai Bisericii in timpul vietii lor. Ionela, rog, pazeste-te de zisa "invatatura" a lui Gabriel Nicu. Iar de vrei mai multe amanunte despre aceasta, cere de la Antonia, caci iti va da cu siguranta!... R. |
Persoana care a creat topicul ,,Cine este vizionarul Gabriel" a fost dornica sa afle amanunte despre acest lucru. Citind mesajul paruntelui Iustin, chiar l-a crezut, de aceea l-a inclus la topice de vrajitorie. Dupa ca s-a documentat, si-a dat seama ca a gresit si a creat un topic apreciativ pe un alt forum.
|
|
De ce nu vreti sa ascultati si parerea altora?Parintele a gresit,daca il repectati cu adevarat si tineti la el rugati-va pentru el dar sa stiti ca a gresit el a lucrat cu necuratul,e spre binele vostru,nu judecam pe nimeni doar incercam sa va atentionam,Doamne ajuta!
|
Citat:
Da, dar parintele Tanase spune ca Gabriel Nicu ar fi fost caterisit de BOR inainte de moarte...ca si eretic si vrajitor...si parintele Nicolae Tanase stie ce vorbeste. Asa stand faptele, Gabriel Nicu nici nu mai era preot in momentul mortii sale. A doua: Ionela si Antonia, care ati citit cartea "Parintele G. Nicu - un om indumnezeit prin Har", v-ati spovedit la parintii vostri duhovnici in legatura cu acest fapt? Stiu parintii vostri duhovnici la ce erezii pierzatoare de suflet v-ati expus citind-o? Probabil ca nu... Asa ca vedeti pe ce cale o luati in viata si spovediti-va cat mai rapid de acest pacat, al citirii unei carti eretice. Si numai pentru Antonia: stie parintele tau duhovnic ca il stimezi si apreciezi f. mult pe preotul Horga de la Calugareni-Suceava, care asemeni lui G. Nicu deschide Sfanta Carte la cererea credinciosilor [contra cost evident] si interpreteaza textul la care deschide cartea? Ca un veritabil vrajitor? Altceva nu mai am a va spune, nici acum, nici in viitor. Doamne ajuta! Razvan |
Citat:
|
Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Barnova Iasi, despre ritualurile de exorcizare practicate de preotii tineri, cum a fost si G. Nicu:
"Cert este faptul ca acest eveniment a fost atit de bine garnisit cu senzational si cu aspecte negative, incit a depasit cu mult moartea Papei de la Roma. Daca a fost mina diavoleasca sau omeneasca, numai bunul Dumnezeu o stie. Este clar ca o greseala fundamentala a savirisit acest parinte, daca el afirma ca la Calugareni-Suceava, parintele Daniel Horga scoate zilnic diavoli. Mai intii de toate, inclusiv fenomenul Calugareni este un lucru paralel cu practica Bisericii. Tocmai de aceea se creaza acea aura de exorcisti care vor sa cutremure lumea cu paraputerile lor. Parintele Cleopa, parintele Paisie Olaru, parintele Ioanichie Balan, parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc si alti duhovnici mari, n-au stralucit in fata lui Dumnezeu prin aceste teatre de izgonire a demonilor. Aceste iluzii personale de vindecare a diavolilor, sunt specifice preotilor si duhovnicilor tineri, pentru a-si crea faima si pentru a fi cautati. La manastirea Frasinei se practica aceste exorcizari in prezenta unui preot virstnic, dar cu timpul tenta acestor exorcizari s-a intins si in Moldova la citeva nume de duhovnici sau preoti pe care nu le voi enumera, din respect. Dar acest ritual transformat in scena de teatru religios, era condamnat de parintele Cleopa care dadea nenumarate exemple de preoti care au patimit in urma citirii acestor molifte. Personal am avut contact cu crestinii din anul 1994 si niciodata nu mi-a fost jena sa-i spun omului deschis in fata "Du-te si te trateaza ca ai luat-o razna." Inainte de a face control psihologic unui preot, se obisnuia sa ai un referat de hirotonie scris de duhovnicul tau care era inaintat de staret catre episcop. Referat care avea rolul de a arata chiriarhului ce fel de persoana este candidatul la hirotonie. Personal nu o fac spre lauda, parintele Cleopa mi-a dat referat de hirotonie de doua ori. O data pentru diacon si o data pentru ieromonah. Referate care au fost sau exista la cancelaria Mitropoliei si fac dovada candidatului la hirotonie ca este sanatos mental. In cazul de fata toate emisiunile mass-media, toate articolele din ziare, nu cauta altceva decit sa duca lumea in deruta, sa scada credibilitatea Bisericii si in acelasi timp sa umileasca conducerea Bisericii ca nu tine in ordine evenimentele care au loc in Biserica. Tot ce s-a vorbit pe marginea acestui subiect, nu sunt decit vorbe goale. Sursa: http://www.nistea.com/dosare-ortodox...-calistrat.htm Chiar daca aparent cele spuse de parintele Calistrat n-au legatura cu G. Nicu, faptul ca si acesta a fost un "exorcist faimos", il incadreaza in categoria "fenomenelor paralele cu viata Bisericii", cu sanatate mintala indoilenica, asa cum afirma si parintele Calistrat Chifan. R. |
Am intrat pe linkul dat de tine, iata ce gasesc:
Parintele Calistrat despre cele petrecute la manastirea Tanacu Parintele Calistrat Chifan [COLOR=Red]Cert este faptul ca acest eveniment a fost atit de bine garnisit cu senzational si cu aspecte negative, incit a depasit cu mult moartea Papei de la Roma. Daca a fost mina diavoleasca sau omeneasca, numai bunul Dumnezeu o stie. [/COLOR]de la Manastirea Bârnova 22 iunie 2005 [COLOR=Red]Este clar ca o greseala fundamentala a savirisit acest parinte, daca el afirma ca la Calugareni-Suceava, parintele Daniel Horga scoate zilnic diavoli. Mai intii de toate, inclusiv fenomenul Calugareni este un lucru paralel cu practica Bisericii. Tocmai de aceea se creaza acea aura de exorcisti care vor sa cutremure lumea cu paraputerile lor. [/COLOR] [COLOR=Red]Parintele Cleopa, parintele Paisie Olaru, parintele Ioanichie Balan, parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc si alti duhovnici mari, n-au stralucit in fata lui Dumnezeu prin aceste teatre de izgonire a demonilor. Aceste iluzii personale de vindecare a diavolilor, sunt specifice preotilor si duhovnicilor tineri, pentru a-si crea faima si pentru a fi cautati. [/COLOR] Iar tu, Razvan in postarea ta, (te citez acum) spui: Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Barnova Iasi, despre ritualurile de exorcizare practicate de preotii tineri, cum a fost si G. Nicu: Incercand sa compar cele doua introduceri pentru acelasi text (cel marcat cu rosu) gasesc ca fiecare dintre acestea releva de fapt altceva, tu te folosesti de cuvintele parintelui Calistrat Chifan ca sa discreditezi o persoana de care acest parinte nici nu a amintit. Razvan te rog frumos sa ma ierti pentru interventie, promit sa fie ultima pe tema asta, dar, sa stii ca ar trebui sa revizuiesti modul in care pui problema. Nici eu nu l-am cunoscut pe parintele Gabriel Nicu decat prin intermediul acestei carti, eu personal nu-i pot aprecia sfintenia, n-am cum pentru ca sunt o mare pacatoasa. Cineva care judeca pe altcineva in necunostinta de cauza, doar pe baza unei intelegeri filtrate prin mintea altcuiva, nu poate aprecia corect. Exemplific: sa zicem ca eu imi fac o parere despre un anumit lucru si o transmit cuiva, acel cineva nu va avea decat o parere second-hand si daca o transmite in continuare, mesajul rezultat va fi din ce in ce mai trunchiat si mai vag, mai lipsit de esenta. A zecea persoana care primeste mesajul va intelege cu siguranta ceva ce nu are nici o legatura cu lucrul despre care eu mi-am facut acea parere. Imi cer iertare inca o data pentru "filozofia" asta ieftina dar incerc sa te fac sa intelegi ca te afli in postura de a judeca cu mare asprime un om despre care tu personal nu stii nimic. |
Dupa mutarea la cele vesnice a parintelui Gabriel, majoritatea crestinilor au alergat la duhovnici din manastiri. Situatia care s-a creat este de-a dreptul jenanta. Nu pot sa spun tot ce stiu. Spun doar ca majoritatea duhovnicilor la care au apelat crestinii parintelui Gabriel nu sunt de acord cu mesajul parintelui Iustin. Daca vreti, va dau si nume. In asemenea cazuri intelepcunea este cea care trebuie sa troneze. Cu totii ne-au sfatuit sa avem rabdare. Iar cartea circula, este copiata pe CD sau xeroxata.
Un pustnic in varsta, care a scris si acatistul Sfantului Calinic de la Cernica, mi-a spus ca aceasta carte reprezinta o avutie duhovniceasca pentru cei care au scris-o. O dovada ca aceasta carte circula si ca parintele lucreaza si acum este un mesaj primit de la o crestina care l-a cunoscut prin intermediul acestei carti: [SIZE=3]Pelerinii care isi indreapta pasii spre un catun, aflat aproape de Targoviste, vor descoperi in cimitirul acestuia un mormant strajuit de un preafrumos inger alb de marmura. De la distanta, mormantul se face remarcat prin atatea si-atatea flori albe care il inconjoara, semn ca parintele Gabriel nu a fost uitat de credinciosi. [/SIZE] [SIZE=3]Nu toti cei care vin aici l-au cunoscut pe parintele cand era in viata. Printre acestia ma aflu si eu, cu parintii mei. Pe noi ne-au convins marturiile celor care l-au cunoscut: fie prietenii nostri de familie, fie cei ale caror relatari au fost publicate in cartea monahului Teognost. [/SIZE] [SIZE=3]Felul in care am ajuns sa cunosc cat de mari sunt minunile ce pornesc de acolo este oarecum atipic, deoarece, in sinea mea, multa vreme m-am indoit de cel ce a fost parintele Gabriel. Lucrurile s-au schimbat o data cu bucuria sufleteasca de a ajunge la mormantul parintelui. Dupa cele cateva minute de ragaz si rugaciune petrecute acolo, pe tot drumul de intoarcere am simtit ca luasem cu mine ceva din pacea de acolo. [/SIZE] [SIZE=3]Necazul care ne-a purtat pasii catre mormantul parintelui, cale de aprox. 200 de km, de la Onesti, unde locuim, era acela al unei boli necrutatoare, desi aveam doar 24 de ani. Diagnosticul suna la fel de sumbru ca si evolutia bolii, cu 100% sanse de a evolua spre cancer: polipoza colonica (polipi colonici). [/SIZE] [SIZE=3]În urma colonoscopiei pe care am facut-o la Cluj, medicul nu prevedea nici o posibilitate de a scapa fara operatie, sansele de a avea cancer de colon fiind maxime. Nu era primul medic care imi spunea aceasta. Urmau cateva zile de disperare, in asteptarea rezultatului biopsiei (pe care l-am cerut in regim de urgenta). Dupa luni de internari prin spitale, consultatii la cei mai buni medici si regim foarte strict, aveam sa aflam, in sfarsit, un raspuns. [/SIZE] [SIZE=3]Ne-au mai ramas totusi puteri ca, in prima zi dupa externare, sa plecam pentru cea de-a doua oara spre mormantul parintelui. In doar doua zile, am strabatut dus-intors drumul de la Cluj pana acolo si inapoi. Ne-am rugat cu disperare. Langa mormant, eu si parintii mei am citit pe rand acatistul parintelui. Pe mormant am zarit o coaja de ghinda, pe care am luat-o cu mine, ca alinare si intarire pentru ceea ce avea sa urmeze. [/SIZE] [SIZE=3]Intorsi la Cluj, era deja tarziu. O ultima noapte pana la aflarea destinului meu... Cu emotie in suflet, si cu coaja de ghinda in mana, in dimineata urmatoare am mers dupa rezultatul biopsiei. Minune mare! Nu erau urme de malignitate, in plus, se pleda pentru o colita cronica. Insa nu am realizat pe deplin ce insemna aceasta inainte ca medicul sa vada rezultatul. Prima sa reactie a fost de mare surpriza, apoi a sunat repede la laboratorul unde se facuse biopsia, pentru a se convinge. De-abia dupa aceea a ridicat privirea catre noi, sa ne spuna ca discutia anterioara cadea: o data cu rasturnarea de diagnostic, disparusera sansele de a face cancer, acesta planand acum asupra mea doar ca risc, si asta dupa 10-15 ani de tratament. [/SIZE] [SIZE=3]Dupa cateva luni de tratament, am facut o noua colonoscopie. Aceasta indica mai putini polipi decat la evaluarea precedenta. Desi mai am de asteptat inca trei luni de tratament pana la urmatoarea colonoscopie, stiu ca parintele Gabriel este alaturi de mine si ma ajuta in continuare cu puternicele lui rugaciuni. Bucura-te, parinte Gabriel! [/SIZE] [SIZE=3]Inchei cu un indemn pentru toti cei aflati intr-o grea incercare: mergeti la mormantul parintelui, oricat de departe vi s-ar parea. Nici un pas nu va ramane nerasplatit! A. Popa [/SIZE] |
Iata ce zice Parintele Serafim Rose:
Inainte de toate, fie ca sa sporim cu totii in intelegere duhovniceasca, nu in intelegere "rationala" - care ma tem ca este vesnica boala a noastra a celor incepatori. Parintele Iustin Parvu este unul daca nu si cel mai mare duhovnic ramas in viata de care trebuie neaparat sa ascultam.Daca nu va puteti smeri si asculta de Parintele Iustin atunci rugati-va la Maica Domnului sa va descopere adevarul,dar fiti sincere cand intrebati si aveti credinta,Doamne ajuta! |
Citat:
Sa inteleg ca ordinea este.... mai intai parintele Iustin apoi Maica Domnului?? :2::2: Exista foarte multa habotnicie in lumea asta, o spun cu adanca tristete. :2: |
Desigur, prin rugaciune si smerenie ne vom apropia de adevar. Exista credinciosi si duhovnici care s-au rugat si li s-au descoperit taine despre situatia in care se afla sufletul parintelui. Dar si acest lucru se poate comenta rautacios. De aceea nu aduc detalii.
Pe alte topice am prezentat multe marturii personale in legatura cu parintele Gabriel. As vrea sa dobandesc smerenia, dar stiu ca aceasta nu se confunda cu lasitatea. De asemenea este pacat sa ascund adevarul. Rugati-va pentru mine, daca credeti ca tot ce-am scris pana acum e gresit. Iar eu ma rog sa putem urma pilda marilor nostri duhovnici si sa ne faca vrednici de numele de crestin. Mesajul adresat de parintelui Iustin cu privire la cartea aparuta nu trebuie interpretat intocmai. La asa vremuri - asa sinceritate! Razvan, de exemplu, m-a ajutat mult sa dezvalui aspecte importante din viata parintelui Gabriel situandu-se pe o pozitie opusa in topicul ,,Erezii contemporane ale unor preoti care smintesc multimea." Fiecare va alege de acolo ce va dori de acolo, stiut fiind ca situatiile contradictorii, chiar daca sunt neplacute, pot lamuri lucrurile. Dan Ion, de asemenea mi-a tinut companie pe acest forum in topicul ,,Cine este vizionarul Gabriel?''. La sectiunea ,,Mari duhovnici", in topicul inceput de Monicuta, de asemenea se vorbeste despre parintele Gabriel. Mi-am amintit cu recunostinta de parintele meu ori de cate ori subiectul mi-a permis. |
Citat:
Ai inteles total gresit,eu nu am afirmat ceea ce spui tu,tu singura ai interpretat gresit.Adica daca nu poti asculta de Parintele Iustin Parvu prin care vorbeste Hristos,atunci te poti ruga in mod direct la Maica Domnului asta am zis,dar tu nu ai inteles.Nu sti ca Hristos vorbeste prin oamenii placuti Lui?Si prin ceilalti dar cu atat mai mult prin cei curati,cum este Parintele Iustin Parvu.Dupa cum a spus si Razvan,nici eu numai am ce discuta cu voi,Domnul sa va binecuvanteze si sa va lumineze! |
https://www.blogger.com/img/blank.gif Cornelia Ana spunea...Dle. Tarziu,
Sunt foarte dezamagita de tot ce s-a intamplat cu preotul Nicu Gabriel, cel care a incercat sa arate ce inseamna dragostea si credinta catre Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului. Imi pun multe semne de intrebare in legatura cu cei care au decis sa interzica publicarea unei carti scrise de el ........sunt sigura ca nu avea ce rau sa faca, noua credinciosilor poate doar celor care slujesc in Casa Domnului si nu urmeaza toti pasi pe care i-a urmat in viata Isus.Am citi tot ce s-a scis despre el si interviurile, slujbele si stiu un singur lucru ca l-am cunoscut in Boranesti iar acest om si preot a respectat votul monahal, acest preot a avut un har de la Dumnezeu si acest lucru se dovedeste din toate marturiile oamenilor care l-au cunoscut. De ce? Cand cineva deschide o cale, altcineva trebuie sa o inchida? Nu a facut nimanui nici un rau, a facut numai bine pe cei necredinciosi i-a intors la credinta, pe cei bolnavi i-a facut bine. A fost un om al lui Dumnezeu,curat, de aceea veneau din toat tara si din strainatate la el. De ce nu face nimeni nimic in acest caz? De ce nimeni nu vrea sa faca lumina in cazul lui......de frica? Frica de cine? Cei care au fost la biserica in Boranesti si v-ati facut bine Copii, Parintii, Sotii, Mamele,s.a. .....l-ati uitat? Ati uitat ca plecati impacati sufleteste, curati, sentimentul acela pe care il aveati de mantuire l-ati uitat? IL mai aveti? Sau l-ati mai avut vreodata? Imi pare rau ca nu am nici o putere sa fac lumina in acest caz dar sunt oameni care pot s-o faca si care poate au fost ajutati de el........ Mi-asi dori sa stiu de ce a murit? De ce nu l-au mai lasat sa slujeasca in biserica din Boranesti? De ce i-au interzis cartea? Pentru ca el nu cerea bani cum fac altii,ptr ca tinea post si se ruga, ptr ca traia in saracie, iar alti nu pot sa o faca chiar daca slujesc in casa Domnului. Bunica mea din Boranesti care nu a pierdut nici o slujba spune ca nu a intilnit si nu va mai intalni vreodata un preot ca el, pentru ea si pentru multi a fost ca un inger trimis de Dumnezeu. 11 octombrie 2008 10:09 https://www.blogger.com/img/blank.gif Anonim spunea...Parintele Gabriel avea un suflet de copil.Adevarul o sa iasa la suprafata in ciuda comentariilor rautacioase.Imi pare rau ca nu avem astfel de comentarii rautacioase la adresa acelor lucruri care sunt cu adevarat rele si care ne intuneca sufletul.Nimeni nu mai vede acele lucruri,raul a devenit binele iar binele a devenit rau. 28 noiembrie 2008 22:37 Am preluat doua citate de pe blogul d-lui Claudiu Tarziu, referitoare la acest aspect. In acel blog, mai exista si altele pentru cei interesati. Ideea e ca acest subiect trebuie tratat cu seriozitate. Crestinii au observat minunile, partea buna a lucrurilor, iar marturiile lor trebuie totusi luate in considerare. Nu se poate ca un singur duhovnic, oricat ar fi de induhovnicit, sa hotarasca singur in legatura cu un duhovnic a carui valoare numai Dumnezeu o stie cu adevarat. |
Metoda verificata si ras-verificata privind sfintenia unor parinti: daca G. Nicu este sfant [desi tare mult ma indoiesc, caci acesta nu este , cum cineva de aici neinspirat a spus "meciul parintelui Iustin Parvu cu G. Nicu", ci meciul intregii Ortodoxii romanesti contra ereziei infiltrate in randurile ei], puneti la mormantul lui cel "producator" de atatea mibnuni si ras-minuni o candela pe care sa o mentineti non-stop aprinsa.
Dupa un timp, persoane bolnave ar putea folosi acest ulei pentru tamaduirea de boala in cazul existentei "sfinteniei" lui G. Nicu. Dar daca cu acel ulei nu se intampla nimic, inseamna ca suspiciunile parintelui Iustin Parvu la adresa lui G. Nicu [care, mentionez a nu stiu cata oara nu mai era preot in momentul mortii sale, fiind caterisit cu cateva luni inainte de catre BOR, conform afirmatiilor parintelui Nicolae Tanase, preluate pe blogul d-lui Bogdan Stanciu] sunt mai mult decat intemeiate si reprezinta un meci nu intre parintele arhimandrit Iustin Parvu contra fostului preot G. Nicu, ci, dupa cum am mai afirmat, meciul intregii Ortodoxii romanesti contra ereziilor infiltrate in randurile ei. Razvan |
Acesta este un sfat cu adevarat intelept, Razvan. Voi transmite aceasta informatie. Mentionez ca la mormantul parintelui exista adesea mai multe candele si lumanari, dar nu garantez ca macar una este aprinsa tot timpul. Totusi credinciosii folosesc ulei din candela care arde in stanga mormantului intr-un loc special amenajat si care uneori noaptea se stinge, isi ating lucrurile de mormantul parintelui etc.
Cand scriu despre parintele Gabriel simt o imensa bucurie in suflet, iar cand ajung la mormantul parintelui ma simt de parca as fi participat la un Sfant Maslu slujit in timpul vietii. O saptamana intreaga parca plutesc. In plus, pe langa sfaturile altor duhovnici, mai aflu minuni petrecute la mormantul parintelui care-mi intaresc speranta cea buna. Faca-se voia lui Dumnezeu in toate! |
Citat:
|
Ma straduiesc si eu sa prezint marturiile despre parintele Gabriel pe un ton cat mai ponderat, pentru a ma proteja de mandrie in primul rand. Exista si riscul de a cadea in extrema cealalta, adica de a ne arata fii duhovnicesti lenesi si nerecunoscatori.
Am inteles randurile anterioare ca pe o mustrare blanda, Dan_ion, si iti multumesc. |
Se apropie ziua de 1 iulie, zi in care parintele Gabriel Nicu a trecut la cele vesnice. Sambata, 27 iunie, se va face parastasul parintelui. Iata un prilej pentru cei care vor sa stea de vorba cu credinciosii de a se informa in legatura cu acest preot. Vor veni credinciosi din toata tara. Ar fi bine sa vina si teologi ca sa se documenteze pentru a se pune capat discutiilor bazate pe presupuneri.
Vazand reactia anticipuri si antiecumenism, imi dau seama ca parintele e mai actual ca oricand, caci spunea cu glas tare ceea ce multora le e frica sa spuna in soapta. Omagiu Ne-a trimis la tine Tatăl Să deschizi a noastre minți, Să vindeci rănile noastre, Doctor fără de arginți! Ne-ai primit cu bucurie, Începând a ne hrăni, Ca pe prunci, întâi cu lapte Și blând a ne sfătui. Tu mustrai mereu păcatul, Dar iubeai pe păcătos, Pentru mântuirea noastră, Drag ostaș al lui Hristos! Ne-nvățai să mergem dârz, Dar smerit și chibzuit, Cu privirea aplecată, Dar cu mintea-n infinit. Neștiind ce-i alinarea, Căci cu răul te luptai, Ne-ai fost doctor, tată, frate, Călăuzitor spre Rai. Citeai gândurile noastre Și-i smereai pe farisei, Învățând credința dreaptă, Nesmintită de atei. Printre sfinți și printre îngeri Tainic pacea ți-ai găsit; Bucură-te, fii în veci Pe pământ și-n cer mărit! Vino-n ajutorul nostru Calea să-ți urmăm cu zel, Iartă-ne și ne-ocrotește, Sfânt Părinte Gabriel! Și să afle-ntreaga lume: Tu ești viu, tu n-ai murit, Căci trăiești în mii de inimi Pentru care te-ai jertfit! Te rugăm, Preasfântă Maică: Fii cu dânsul și cu noi, Miluiește-ne, Stăpână, În ispite și nevoi! Mulțumim, Preasfinte Doamne, Fii slăvit și lăudat, Fă-ne vrednici de-al Tău nume Și de DARUL ce ne-ai dat |
parintele Gabriel Nicu
L-am cunoscut pe parintele Gabriel la biserica de la Boranesti, judetul Ialomita, in anul 1999. Apoi am participat la sf. liturghii si masluri la biserica de la Gresia din iunie pana in august 2002 . Intradevar un preot special.
Nu am vazut in toata acea perioada sa deschida sfanta evanghelie la nimeni si nici nu statea cu sacosa la usa bisericii sa stranga bani.Cei care mergeau la el erau disperati, cu probleme grave.Ii spuneai ce probleme ai si el te sfatuia ce sa citesti ,sa postesti (lunea, miercurea si vinerea nu se manca cu ulei), sa te spovedesti si sa mergi la sf liturghie. Am intalnit la Gresia o femeie (din Galati)a carei fetita( 7-8 ani) avusese probleme grave de sanatate. I-a ascultat sfaturile parintelui si in doi ani de zile fetita a inceput sa vorbeasca,sa mearga si sa manance singura. Sunt uimita ce se poate scrie acum despre dansul.Nu a fost vrajitor,si pot confirma acest lucru cei care au primit ajutor de la dansul. |
Citat:
,,Herodot, dupa ce a vizitat Tracia a zis: ,,Traco-getii sunt cei mai viteji, cei mai credinciosi, cei mai drepti, cei mai puternici dintre toate neamurile. Dar Dumnezeu nu le-a dat darul unirii." (cf. Hristofor Panaghiotis - Mania si zavistia, p. 107 ) ,,Daca Dumnezeu le-ar fi dat acest dar, pe langa cele primite, ar fi stapanit lumea.'' ( Ibidem p. 110) Pentru a putea intelege tot ce se intampla si s-a intamplat legat de parintele Gabriel Nicu, trebuie sa tinem seama si de perioada in care ne aflam si de perioada in care a trait acest minunat preot. Daca ar fi inca vreo cateva sute de astfel de preoti, s-ar schimba fata Romaniei. Caci verticalitatea si taria de caracter izvorasc dintr-o credinta crestina autentica. Pentru a fi un bun roman, trebuie sa fii mai intai un bun crestin. |
parintele gadriel
QUOTE=antoniap;150215]S-a nascut, insa, in Romania.
,,Herodot, dupa ce a vizitat Tracia a zis: ,,Traco-getii sunt cei mai viteji, cei mai credinciosi, cei mai drepti, cei mai puternici dintre toate neamurile. Dar Dumnezeu nu le-a dat darul unirii." (cf. Hristofor Panaghiotis - Mania si zavistia, p. 107 ) ,,Daca Dumnezeu le-ar fi dat acest dar, pe langa cele primite, ar fi stapanit lumea.'' ( Ibidem p. 110) Pentru a putea intelege tot ce se intampla si s-a intamplat legat de parintele Gabriel Nicu, trebuie sa tinem seama si de perioada in care ne aflam si de perioada in care a trait acest minunat preot. Daca ar fi inca vreo cateva sute de astfel de preoti, s-ar schimba fata Romaniei. Caci verticalitatea si taria de caracter izvorasc dintr-o credinta crestina autentica. Pentru a fi un bun roman, trebuie sa fii mai intai un bun crestin.[/quote] |
Adevarul despre Parintele Gabriel
DOAMNE AJUTA!
Urmaresc cu deosebit interes orice comentariu,articol sau afirmatie facuta la adresa Parintelui Gabriel.Pentru cei care nu l-au cunoscut personal este bine(pentru a nu-si face pacate mari)sa NU vorbeasca ,sa NU critice, sa NU acuze si sa NU sustina cu ardoare lucruri pe care NU le-au vazut personal.NU putem vorbii doar din auzite.Pentru a afirma un lucru trebuie DOVEDIT.Si cine poate dovedii decat cei care au stat in preajma parintelui si au participat la slujbe. Cum pot afirma unele persoane(nu dam nume pentru ca Bunul Dumnezeu va avea “grija”de ei)ca parintele era: - vrajitor--- cand dumnealui era total impotriva vrajitoarelor(sunt numeroase casete video si audio ca dovezi ); - deschidea cartea---cand dumnealui critica preotii care fac lucrul acesta; - ca era in inselare--- cand dumnealui slujea cu tot trupul si sufletul Bunului Dumnezeu,Fecioarei Maria si tuturor Sfintilor.Vietile sfintilor era o pilda si un model pentru parinte. - Ca a fost caterisit--- afirmatie foarte falsa,dumnealui a tinut slujbe pana in ultima zi a vietii. Sunt afirmatii false si nefondate .Cartea ”Un om indumnezeit prin har” A aparut la dorinta crestinilor de aface cunoscuta trairea duhovniceasca,harul si darul parintelui,precum si minunile pe care bunul Dumnezeu le-a savarsit in sfanta biserica unde slujea Parintele Gabriel.Cine i-a vrut raul parintelui cat a fost in viata ,vrea defaimarea dumnealui si in momentul de azi. Cat priveste afirmatiile facute de parintele JUSTIN PARVU(pe care il respect si il stimez)la adresa parintelui Gabriel eu am inteles contextual.Parintele Justin il cunostea foarte bine pe parintele Gabriel(i-a fost duhovnic o perioada)cunostea ardoarea cu care parintele Gabriel il slujea pe Dumnezeu,cunostea ca se aflat intr-un post continuu,si ca era un luptator inversunat impotriva lui Antihrist,a masonilor,a actelor biometrice,a semnelor acestui sfarsit de lume .De aceea a si dat in prima faza binecuvantarea pentru publicarea cartii(am fost de fata in acel moment). Dupa ce cartea a fost publicata si pe multi i-a suparat adevarul relatat si pe care parintele il spunea la fiecare slujba ,au inceput sa Vina si ispitele,presiunile si amenintarile asupra parintelui Justin.Din acel moment a fost fortat sa scrie acel articol defaimator la adresa parintelui Gabriel.In urma acelui articol multi crestini si-au facut o impresie grasita despre parintele Gabriel.Oricum in timp adevarul va iesii la iveala.Pe parintele Justin bunul Dumnezeu il va ierta pentru ca suporta martirajul luptei impotriva masonilor,a implanturilor cu cip si lupta impotriva lui Antihrist. |
Citat:
După moartea lui, apărută în condiții extrem de dubioase (unii pretind că a fost asasinat de niște țigani), adeptele lui cele mai intime i-au dezvoltat un cult local nemeritat, încărcat de exagerări. |
Cine vrea amănunte n-are decât să o caute pe Georgeta, soția lui Nicu Gabriel, la Valea Voievozilor - Târgoviște, în chibuțul pucios al lui nea'Didi (Halău Gheorghe), și va afla direct de la sursă câte amenințări și zile fripte i-a făcut șfântul nea'Nicu soției sale înainte de a o părăsi la Borănești, lăsând-o singură, fără nici un mijloc de subzistență.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:33:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.