![]() |
Rapire: Varul sotului meu, Eugenio de 62 de ani, voluntar pentru Crucea Rosie
Varul sotului meu, Eugenio de 62 de ani, voluntar pentru Crucea Rosie, a fost rapit in Filipine saptamana asta, pe 14 ianuarie.
Sa ne rugam sa ajunga din nou acasa la familia sa, la baietelul lui de doar 1 an. Doamne inmoie pe asupritorii lui Eugenio si da-le gand bun sa-l lase sa plece acasa, viu si nevatamat! Amin Filippine: rapito volontario italiano della Croce Rossa L'agguato è scattato sulla strada che doveva riportarli a Zamboanga, nella sede operativa della Croce rossa. 4 uomini armati hanno intimato l'alt all'auto, i 3 volontari, l'italiano Eugenio Vagni - 62 anni originario di Montevarchi in provincia di Arezzo - lo svizzero Andrea Noter ed il filippino Jean Lacaba, sono stati prelevati e portati via. L'autista ed altri due filippini sono invece stati rilasciati e proprio loro avrebbero fatto scattare l'allarme. I miliziani, autori del sequestro, sono certamente uomini di Abu Sayyaf, il gruppo integralista islamico legato alla catena di comando del terrorismo marchiato al Qaeda. Del resto l'isola di Jolo, dove è avvenuto il sequestro, è considerata la roccaforte di questo gruppo sanguinario, che, benché non contri tra le sua fila molti affiliati, si è macchiato di gravi attacchi terroristici: nel 2004 un attentato ad un traghetto costò la vita a 100 persone ma soprattutto si è specializzato nei sequestri, spesso durati mesi e risolti con il pagamento di ingenti riscatti. Nel 2001,tre vittime di un sequestro, compreso un americano, furono decapitate. Il senatore Richard Gordon, a capo della Croce rossa nelle Filippine, ha già rivolto un accorato appello agli uomini di Abu Sayyaf per la liberazione degli operatori: "tre persone - ha detto nel messaggio - che sono qui per aiutarvi e curarvi e proteggere le vostre famiglie". La Farnesina ha immediatamente attivato l'unità di crisi. Eugenio Vagni è sposato con una donna asiatica ed ha un bambino di un anno. [SIZE=3] [/SIZE] http://www.tg5.mediaset.it/esteri/ar...colo8556.shtml |
Da, e f. periculos voluntariatul de felul acesta...Dumnezeu sa-i ajute sa scape cu bine din incercarea asta si sa se intoarca bine sanatos acasa la familie.
|
Sa ne rugam pentru Eugenio:
"O, prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se lupta cu noi surpa-i, cu dreapta ta cea stapanitoare si atotputernica, si celor ce sunt in scarbe le ajuta, pe cei asupriti ii mantuieste si dezleaga de pacate pe cei ce se roaga tie, ca toate le poti cate le voiesti." Amin! |
Multumesc Anca, insa uite teama este ca nu au cerut inca nimic, iar 2001 cand s-a intimplat ultima data i-au gasit pe toti decapitati!!!:7:
|
Multumesc Mirelat, desi cu intarziere.
Ultimele noutati le cazului: Rapitorii au cerut 5 milioane de dolari pentru a lasa ostatecii. Sursa este neoficiala, se asteapta o confirmare. Daca asta este cazul, nimeni nu va plati, iar ei vor fii gasiti ca si ceilalti decapitati, ca in 2001...:12::46: |
Citat:
Incerc sa inteleg cat de intristata poti sa fii, impreuna cu toata familia ta, stiind ca varul sotului tau, Eugenio, a fost rapit de o banda de extremisti musulmani. Daca aceasta a fost voia lui Dumnezeu pentru sarmanul Eugenio,putem face ceva noi, oamenii, contra voii Sale atotputernice?... In cazul in care Eugenio era de credinta ortodoxa, am putea noi, toti, din Romania si de aiurea, de unde ajunge sa fie citit acest mesaj, sa-l punem in pomelnice la Bisericile noastre Ortodoxe pentru cei vii aflati in primejdie de moarte. Daca nu, nu ne ramane decat sa ne rugam fiecare personal sa-i daruiasca Dumnezeu cele de folos lui Eugenio si de ce nu, desi as putea fi considerat pueril, poate scaparea din mainile fundamentalistilor musulmani, fie ca sunt ei Al Qaeda sau nu. Doamne, ai mila de noi pacatosii si ai mila si de robul tau, Eugenio! Romeo |
Multumesc Razvan.
Familia lui Eugenio este foarte framantata si trista. Cine stie cum se va sfarsi. Oricum el nu este ortodox, insa este un suflet milos de crestin, c doar de asta s-a dus acolo voluntar, fara bani, ca sa ajute pe altii mai putin fericiti. |
STIRI:
Cei 3 voluntari Suedezul Andreas Notter, Italianul Eugenio Vagni si Filipina Mary Jean Lacaba, rapiti in Philippine de catre un grup islamic apartinind lui Abu Sayyaf , sint ameninati cu decapitarea. S-au deschis focuri de arme, care au durat timp de 3 zile, pina la ora actuala. Grupul terorist islamic a cerut 5 milioane de dolari. Se pare ca nimeni este dispus sa plateasca, iar Abu vrea sa procedeze la decapitarea celor trei...:( |
Doamne ajuta-i ,nu-i parasi si indura-te de Andreas ,Eugenio si Mary Jean !Indeparteaza Tata , cu bunavointa Ta ,raul s iprimejdia de moarte si tine-i in marea mila a Ta ! Nu-ti intoarce Doamne fata de la ei ,iarta-i si scapa-i ,de e cu voia Ta .Amin . Sa ne rugam pentru toti trei -nu conteaza ca nu sunt ortodoxi - sunt tot frati cu noi ,tot suflete ...
Doamne ajuta-i ! |
rugaciune
Doamne iarta-le pacatele lui Andreas ,Eugenio si Mary Jean , da-Le credinta si indura-Te de ei daca Ti-e voia!
|
Doamne nu-i parasi pe cei care au nevoie de Tine! Ajuta-i Doamne si-nmoaie inimile celor care-i tin ostatici!
|
Scoate-mă de la vrăjmașii mei, Dumnezeule, și de cei ce se scoală împotriva mea, izbăvește-mă.
2. Izbăvește-mă de cei ce lucrează fărădelegea și de bărbații vărsărilor de sânge mă izbăvește. 3. Că iată au vânat sufletul meu, stătut-au împotriva mea cei tari. 4. Nici fărădelegea și nici păcatul meu nu sunt pricină, Doamne. Fără de nelegiuire am alergat și m-am îndreptat spre Tine; 5. Scoală-Te, întru întâmpinarea mea și vezi. Și Tu, Doamne, Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel, 6. Ia aminte să cercetezi toate neamurile; să nu Te milostivești de toii cei ce lucrează fărădelegea. 7. Întoarce-se-vor spre seară și vor flămânzi ca un câine și vor înconjura cetatea. 8. Iată, vor striga cu gura lor și sabie în buzele lor, că cine i-a auzit? 9. Și Tu, Doamne, vei râde de ei, vei face de nimic toate neamurile. 10. Puterea mea în Tine o voi păzi, că Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu ești. Dumnezeul meu, mila Ta mă va întâmpina; 11. Dumnezeu îmi va arăta înfrângerea dușmanilor mei. 12. Să nu-i omori pe ei, ca nu cumva să uite legea Ta; 13. Risipește-i pe ei cu puterea Ta și doboară-i pe ei, apărătorul meu, Doamne. 14. Păcatul gurii lor, cuvântul buzelor lor, să se prindă întru mândria lor și de blestemul și minciuna lor se va duce vestea. 15. Nimicește-i, întru mânia Ta nimicește-i, ca să nu mai fie! 16. Și vor cunoaște că Dumnezeu stăpânește pe Iacob și marginile pământului. 17. Întoarce-se-vor spre seară și vor flămânzi ca un câine și vor înconjura cetatea. 18. Ei se vor risipi să mănânce; iar de nu se vor sătura, vor murmura. 19. Iar eu voi lăuda puterea Ta și mă voi bucura dimineața de mila Ta. 20. Că Te-ai făcut sprijinitorul meu și scăparea mea în ziua necazului meu. 21. Ajutorul meu ești, ție-Ți voi cânta, că Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu ești, Dumnezeul meu, mila mea. Amin. |
Noutati in cazul acestei rapiri:
Va multumesc mult pentru rugaciuni. Din pacate, a fost eliberata dor femeia, pina acum, era o filipineza care reprezenta Crucea Rosie, iar ceilalti doi sint in pericol de a fii decapitati. Arabul respectiv, Abu Sayyaf , a promis pentru aceasta duminica, un cadou macabru cu taiere capului unuia dintre ei: ori italianul ( varul sotului meu) ori elvetianul... S-a declarat stare de urgenta pentru acest caz. |
Doamne ajuta ,sa scape amandoi teferi .Sa nu ne pierdem nadejdea . Doamne Iisuse Hristoase primeste rugile noastre ,pentru Andreas si Eugenio ,caci iata ,ne rugam pentru vietile lor desi nu-i cunoastem, pe cand Tu ,Mantuitorule pe toate le cunosti ;Iubitorule de oameni ,ce si pentru ei Te-ai lasat rastignit, cauta in inima lor si-ndura-Te de ei , nu-i parasi .Doamne Iisuse ajuta-i la ceas de cumpana, indeparteaza primejdia de moarte de la ei ,caci Tu le esti singura nadejde .Amin.
|
Doamne ajuta!
La cit de mari sunt ca organizatie, sunt surprins ca Crucea Rosie nu a platit acesti bani pentru a salva vietile acestor voluntari....sau Italia care a mai patit-o nu demult cu niste reporteri parca pe care au salvat-o de la decapitare platind pe rapitori din sumele alocate in acest scop. |
Din pacate, nimeni nu vrea sa plateasca, deoarece acest grup terorist a mai facut rapiri de genul asta, si pina la urma au decapitat... Este totusi o lupta acolo, guvernatorul fiind acuzat ca a manevrat foarte prost toata tratativa.
|
demersuri
Nina, dar oare tu nu poti face valuri de unde te afli, din Vancouver. Canadienii sunt foarte receptivi la genul asta de suferinta si poate te pot ajuta cu ceva. Este vre-unul din cei rapiti canadian?
|
Nu Andrei, nici un canadian rapit.
Eugenio este italian, cum am spus 62 de ani, s-a dus si el sa ajute, ca voluntar, fara bani, pe cei mai putin norocosi, si asta este rezultataul, a fost rapit. Familia lui, face multe valuri, baietelul are doar 1 an, copilul lui, sigur ca sint disperati. Celalalt este un suedez. La fel, insa mai tanar. Valurile exista acum si cineva din guvernul SUA s-a amestecat, sa vedem ce rezultate se vor obtine. Insula respectiva e inconjurata acum de armata...au fost schimburi de focuri, bombe etc. |
Mda, este grav...
In cazul asta numai Bunul Dumnezeru cu Mila Lui ii mai poate salva de la decapitare. Doamne ce placeri sadice au popoarele astea...probabil se trage de la taiatul oilor si caprelor in modul lor traditional Halal , de mina, transversal Doamne Ajuta! |
Citat:
Halal-hamal etc, insa astia sint animale nu fiinte umane! |
Ma bucur ca te-am amuzat in vremurile astea tulburi. Astazi, de exemplu am auzit alta stire groaznica despre GM care-si pierde fondul de pensii private care era aproape de marimea celui al profesorilor...ASTA este un semn foarte grav
|
Citat:
Bietiii oameni si-au pus banutii acolo, pentru pensie...si aceasta a disparut....va dati seama ce nenorocire..... |
oare ce-i face pe acesti voluntari sa-si riste ...capul?...stiind de cazuri precedente
|
Citat:
Dorinta de a ajuta pe cei mai putin fericiti si norocosi, fara a cere in schimb o remunerare. Dorinta de a implini voia lui Dumnezeu. |
Mda, inteleg, insa de ce ii trage sa intre in gura lupului cind aceasta dorinta de a face bine poate fi materializata oriunde in Vancouver la tine sau in Bucuresti unde nu stai cu frica ca-ti ia cineva gitul pe motive obscure de dementa religioasa.
La fel de mult transpiri si ai satisfactia unei lipse de renunerare pentru ce faci si daca stai cu drogatii, prostituatele, copii strazii, Paciantii AIDS, betivanii care se gasesc cu usurinta in Vancouver si care sunt doritori de atentie si ajutor...sa le bandajezi ranile, taieturile, sa le faci o cafea zilnic...etc |
Am s apun o poza cu cei cre au fost rapiti(facut inainte de fpt:
http://daily.taiwannews.com.tw/pub/m...03/2754707.jpg Varul sotului meu are o pata rosie pe piept. Filipina in tricou alb fost eliberata pe 2 prilie. Suedezul - ultimul din dreapta si Eugenio, sint inca prizonieri. Nu sint noutati inca! |
Ultimele noutati
Ultimele noutati(Aprilie 18/2009)
http://d.yimg.com/a/p/afp/20090418/c...zJyUnOiNATEw-- Eugenio are nevoie urgenta de operatie la hernie, spun agentiile de presa. Este inca ostatec, iar starea sanatatii sale este agravata. Eugenio este cel din stanga fotografiei. Andreas- suedez 38 ani, in dreapta fotografiei a fost lasat liber. Ultimul si cel mai bolnav ostatec, este Eugenio. Ori cum trupele arabe islamice s-au mutat, iar Eugenio a fost efectiv tarat din cauza durerilor, care nu-i permiteau sa mearga. Andreas a declarat ca au fos tinuti inchisi intr-un colt al unei celule cu trupe militare arabe in jurul lor, oti inarmati. Nu-i vine sa creda ca a fost lasat sa plece, insa si-a exprimat sincer dubiul si preocuparea in ceea ce priveste Eugenio, care este foarte grav bolnav si are neveoie urgenta de operatie la hernie. Agresorii, promit totusi taierea capului lui Eugenio, daca trupele militare americane nu se vor retrage de pe insula Jojo. |
Patinina ,Dumnezeu o sa-l ajute si pe Eugenio ! Am asteptat sa ne mai dai vesti si m-am rugat sa fie o veste buna -si sa stii ca da ,o pot considera buna, ptr ca Eugenio e inca in viata si ptr ca Andreas e liber ! Nadejde si rugaciuni Nina e tot ce putem face ca Puterea si Voia -i la Tatal . Doamne auzi-ne si indura-te de Eugenio sapa-l cu viata !
Psalmul 142 sa-i fie de ajutor lui Eugenio. Doamne ajuta! 1. Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta, auzi-mă, întru dreptatea Ta. 2. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. 3. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. 4. Mâhnit e duhul în mine și inima mea încremenită înlăuntrul meu. 5. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. 6. Întins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. 7. Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce fala Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se coboară în mormânt. 8. Fă să aud dimineața mila Ta, că la Tine îmi este nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. 9. Scapă-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. 10. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. 11. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. 12. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si-n vecii vecilor Amin. |
Citat:
Da, Sia, doar rugaciunea poate sa-l ajute! |
Citat:
|
Citat:
|
“The security forces are in control. Aside from the calibrated pressure to deny the bandits freedom of movement, the kidnappers are saddled by the fact that Vagni is not ambulant and must have to be carried as they move,” said Arevalo.
But the official admitted that local police, military and government officials are concerned with the health condition of Vagni. A group of Muslim religious scholars in Sulu are currently negotiating with the ASG for the unconditional release of Vagni. The military confirmed Wednesday that Italian Red Cross staffer Eugenio Vagni is still alive but has become a burden to his Abu Sayyaf group (ASG) captors as he could no longer walk because of a hernia. Security officials hope the difficulty in taking Vagni around with them with military units closing in would make his captors realize it would be wiser just to release him, said Lieutenant-Colonel Edgard Arevalo, Sulu-based spokesman for the kidnapping crisis in the province. “The 62 year-old Italian ICRC worker Eugenio Vagni is alive but under tight guard. Reports say he is well but unable to walk due to hernia,” said Arevalo. Earlier, government officials said they have been using all avenues of communication to reestablish contact with the ASG led by Albader Parad and Doctor Abu for the delivery of medical supplies for Vagni while at the same time containing the group holding the hostage within a small area. While Arevalo also confirmed that the ASG has splintered into small groups as part of a ploy to confuse security cordon in the jungles of Indanan and nearby towns, he vowed that the bandits will never succeed in getting out of the cordon. He explained that they have long expected that the ASG would employ such strategy but revealed that such attempts repeatedly failed against contingency plans that the military has mapped out to counter it. The last attempt of the ASG to employ such tactic, the official said, resulted in the recovery of Swiss Andreas Notter in Indanan town on Saturday. “The security forces are in control. Aside from the calibrated pressure to deny the bandits freedom of movement, the kidnappers are saddled by the fact that Vagni is not ambulant and must have to be carried as they move,” said Arevalo. But the official admitted that local police, military and government officials are concerned with the health condition of Vagni. A group of Muslim religious scholars in Sulu are currently negotiating with the ASG for the unconditional release of Vagni. “This condition of the kidnap victim is nonetheless a cause for concern for the crisis committee who has since employed the two-pronged approach of negotiation on the one hand and military pressure on the other. The former has to be obstinate and vigorous while the latter has to be deliberate and cautious. The committee concedes that in employing these approaches, time is of the essence,” said Arevalo. In citeva cuvinte, Eugenio este inca viu, insa nu poate umbla din cauza herniei, si este sub stricta supraveghere a teroristilor. Azi, Aprilie 22/2009 |
http://midfield.files.wordpress.com/...al-montage.jpg
Aici se vede si insula unde Eugenio este tinut prizonier, azi avind 100 de zile de captivitate. |
Police: Kidnapped ICRC worker "abandoned" by captors
[COLOR=red]ULTIME NOTITIE[/COLOR] [SIZE=2][COLOR=#000000]www.chinaview.cn[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#333333] http://imgs.xinhuanet.com/icon/2006e...orea/space.gif [/COLOR][COLOR=#000000]2009-04-23 15:15:06[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#333333] [/COLOR][/SIZE] MANILA, April 23 (Xinhua) -- Italian national Eugenio Vagni, the last of three Red Cross workers kidnapped months ago in the southern Philippines, has been "abandoned" by his captors, the police said on Thursday. "We have now received reports that Mr. Vagni was already abandoned by his captors," said Jesus Verzosa, Director General of the Philippine National Police. However, the authorities had no idea about the exact location of the 62-year-old member of the International Committee of the Red Cross (ICRC). "We will give a 500,000-peso (10,300 U.S. dollars) reward to anyone who could help lead us to Mr. Vagni's exact whereabouts," he said. In citeva cuvinte: Eugenio a fost "abandonat" de catre opresorii sai, insa nu l-au gasit inca. Politia il cauta inca, nu l-au gasit, si s-a oferit recompensa (500,ooo peso=10.300$ US) pentru oricine ii va conduce la Eugenio. cOMENTARIUL MEU: Din cite am aflat pe acea insula nici localnicii nu au curaj s amearga la limita cu zona musulmana, considerata "in afara legii". Unica speranta este ca-l vor gasi, deoarece sint multe animale salbatice acolo, iar el nu poate umbla din cauza herniei. |
Multumiri lui dumnezeu
[COLOR=red]MULTUMIRI LUI DUMNEZEU PENTRU EUGENIO[/COLOR]
******* Slava Tie Doamne, Slava Tie! ***** Imparate al veacurilor, Cel ce nu suferi stricaciune, Tu tii in dreapta Ta toate cararile vietii omenesti cu puterea proniei Tale celei mantuitoare. Iti multumim pentru binefacerile Tale cele aratate si cele ascunse, pentru viata pamanteasca si pentru cerestile bucurii ale Imparatiei Tale. Arata-ne si de acum mila Ta, celor ce cantam: Slava Tie, Dumnezeule in veci! ******* Ce inseamna laudele mele inaintea Ta ! Eu nu am auzit cantarea heruvimilor - aceasta este partea sufletelor inalte - dar stiu cum te slaveste firea. Am privit iarna cum, sub tacerea lunii, intreg pamantul Iti aduce tihnita rugaciune, invesmantat in haina alba, stralucind de nestematele zapezii. Am vazut cum se bucura de Tine soarele care rasare si-am auzit corurile pasarilor slavoslovind. Am auzit cum fosnesc codrii, canta vanturile si apele susura cu taina despre Tine, am a uxit cum Te propovaduiesc cetele luminatorilor prin miscarea pe care le-ai randuit-o, cu intelepciune pe nesfarsitele intinderi. Ce e lauda mea ! Firea este ascultatoare, iar eu nu sunt. Atata cat traiesc si vad dragostea Ta, ravnesc sa-Ti multumesc, sa ma rog Tie si sa strig: Slava Tie, Duhule Sfinte, Soare De - Viata - Facator al veacului ce va sa vina; Slava Tie, Fiule al lui Dumnezeu, incepatura a mantuirii noastre; Slava Tie, pentru toate, Treime Dumnezeiasca si Preabuna; Slava Tie, Dumnezeule, in veci ! ********* O, Preabuna si De- Viata - Facatoare Treime, primeste multumire pentru toate milele Tale care Le-ai facut pentru Eugenio si ne arata vrednici de binefacerile Tale ca, inmultind talantii care ne-au fost incredintati, sa intram in vesnica bucurie a Domnului nostru cantand cantare de biruinta: Aliluia ! ****** |
Doamne ajuta ! Mi s-a facut ,, pielea de gaina ,, de emotie .
Am mare incredere in Domnul ca-l va ajuta sa reziste pana-l vor gasi . Doamne ajuta ! Trebuie sa-l gaseasca are un fiu de crescut si Tatal stie asta si-l va ajuta . |
Citat:
Dumnezeu are grija de noi, toti, cind avem nevoie si nu ne da mai mult decit putem duce! Fiecare are crucea personala. Asta o fii a lui! |
Hai, Doamne inca un pic,...
Doamne Ajuta! |
Inca putin si Doamne-Doamne sa ne ajute sa-l gasim pe Eugenio.
El nu poat eumbla iar insula este misunata de multe animale! Speram bine si speram la mila Domnului. |
No word on Vagni as troops clash with Abus
By Julie Alipala Inquirer Mindanao First Posted 18:54:00 04/25/2009 Filed Under: [COLOR=#0000ff]Red cross kidnapping[/COLOR],[COLOR=#0000ff] Crime[/COLOR],[COLOR=#0000ff] Kidnapping[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] ZAMBOANGA CITY, Philippines -- Government forces twice clashed with Abu Sayyaf gunmen in in Sulu’s Indanan municipality Friday night but there was no sighting at all of their Italian hostage Eugenio Vagni, officials said Saturday. [COLOR=purple]RECTIFICARE[/COLOR] [COLOR=#800080][/COLOR] [COLOR=#800080]O ALTA SURSA, INFORMEAZA, CA EUGENIO, ESTE INCA IN CAPTIVITATE!!!! INFORMATIA ESTE DE ASTAZI!!![/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:38:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.