Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ajutor pentru a ma lasa de fumat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5292)

bluekobra28 08.01.2009 20:55:09

Ajutor pentru a ma lasa de fumat

Salut,membrii ai forumului.Eu nu sunt prea nou pe aici si as dori un mic ajutor pentru a ma lasa de fumat.Am 26 de ani,lucrez in domeniul vanzarilor de masini si fac o munca cam obositoare,in biroul meu lucreaza 6 persoane din care 2 nefumatoare si 2 care se lasa usor usor de anul asta.As dori un mic ajutor si sper pe viitor sa va fiu si eu de folos.

Multumesc!

Doamne ajuta!

Ionut POPA

dorinastoica14 08.01.2009 21:39:40

Bine ai venit Ionut.Am vazut ca ai intrat pe messingerul meu.Trebuia sa-mi ceri permisiunea aici pe crestin ortodox pe privat sau pe public.
Dar, cum crestinii trebuie sa se ingaduie unii pe altii uite ca iti raspund.
In primul rand ma voi ruga pentru tine caci fumatul este o patima tare grea.Daca nu ai un duhovnic cauta unul si vorbeste-i despre aceasta,daca nu poti merge la sf.maslu pune un pomelnic la una sau mai mult biserici si manastiri.
In primul rand trebuie sa doresti cu adevarat sa renunti.Daca nu ai vointa si credinta:68: poti nimic.

Hartford 08.01.2009 21:46:29

Vointa

Asa e in primul rind trebuie sa ai vointa, sa vrei sa te lasi de patima asta, sa te rogi, sa mergi la maslu, dar eu zic ca daca ai trece prin spital unde sufera fostii fumatori iti piere pofta te ia frica pe bune :43:
Dumnul sa-ti ajute.

bluekobra28 08.01.2009 21:58:04

Imi cer scuze, nu a fost cu rea intentie,trec printro perioada nu tocmai roz din viata mea, m am despartit de curand de cineva si sper sa ma indrept.Am un duhovnic,dar sincer nu m am mai spovedit de 1 an cred,la slujba mai merg ,cam de 1 2 pe luna si sunt putin derutat, refugiindu ma in munca.

Multumesc pentru ajutor.

geo.nektarios 08.01.2009 21:58:50

[SIZE=4]...un parinte spunea candva la o predica despre cineva care venea la dansul si se spovedea... si Pr il tot ruga sa se lase de fumat ca isi strica sanatatea s.m.a... mai ales ca pr tinea f.mult la el ca era un suflet minunat... dar tigara nu o lasa... Dar dupa ceva timp vine iar la spovedit si cand il intreaba pr daca a mai fumat a zis "NU!"... pr.a ramas inmarmurit... nu-i venea sa creada... si l-a intrebat "cum de s-a intamplat?" si i-a raspuns "Parinte nu a durat mai mult de 10 minute!" pr il intreaba si mai mirat "cum asa?" dar el spune "Mi-a fost greu pana sa ma HOTARASC sa nu mai fumez!"

Spui fratia ta ca nu te poti lasa de fumat, dar eu iti spun ca POTI!!! numai de VREI!!! cum asa? cand vrei sa fumezi, arunca tigara!!! iti vine iar sa fumezi, o scoti si o arunci! si tot asa pana ti se gata pachetul... cand s-a terminat, NU mai cumperi! te gandesti ca e prea scump si nu ai bani sa iei! In acelasi timp iti ridici si mintea la Dumnezeu si la Maica Domnului si ii ceri ajutorul sa nu mai poti fuma!

Intr-o carciuma era pus un afis sus deasupra barului unde se vindeau bauturile "ASTAZI NU SE FUMEAZA!" si cine intra, vedea si nu fuma, si asa in fiecare zi... si nu se mai fuma deloc... pana intr-o zi cand unul mai nervos din fire, s-a luat de vanzator si ii spune "dar de ce in fiecare zi e acceasi placa?" si el ii spune "asa scrie asa faci!"

Poate si fratia ta iti impui ca "ASTAZI NU FUMEZ!" si sa iti fie Legea de fiecare zi...

Cere si rugaciunea unui preot, mergi mai des la Biserica, mai ales Duminica si in sarbatori (daca poti cand sunt in tp sapt)! Daca ai Biserica in drumul spre casa, opreste 2 minute si mergi la icoana Maicii Domnului si spune-i of-ul tau... spune-i sa te ajute! si te va ajuta... dar sa nu uiti sa ii fii RECUNOSCATOR!!!

DAI VOINTA, IEI PUTERE!!! [/SIZE]

dorinastoica14 08.01.2009 22:03:13

Daca vrei putem discuta si pe messinger aceasta problema. Faptul ca ai luat aceasta hotarare este un pas inainte.Este bine ca ai venit printre noi .

bluekobra28 09.01.2009 12:31:22

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 108318)
[SIZE=4]...un parinte spunea candva la o predica despre cineva care venea la dansul si se spovedea... si Pr il tot ruga sa se lase de fumat ca isi strica sanatatea s.m.a... mai ales ca pr tinea f.mult la el ca era un suflet minunat... dar tigara nu o lasa... Dar dupa ceva timp vine iar la spovedit si cand il intreaba pr daca a mai fumat a zis "NU!"... pr.a ramas inmarmurit... nu-i venea sa creada... si l-a intrebat "cum de s-a intamplat?" si i-a raspuns "Parinte nu a durat mai mult de 10 minute!" pr il intreaba si mai mirat "cum asa?" dar el spune "Mi-a fost greu pana sa ma HOTARASC sa nu mai fumez!"

Spui fratia ta ca nu te poti lasa de fumat, dar eu iti spun ca POTI!!! numai de VREI!!! cum asa? cand vrei sa fumezi, arunca tigara!!! iti vine iar sa fumezi, o scoti si o arunci! si tot asa pana ti se gata pachetul... cand s-a terminat, NU mai cumperi! te gandesti ca e prea scump si nu ai bani sa iei! In acelasi timp iti ridici si mintea la Dumnezeu si la Maica Domnului si ii ceri ajutorul sa nu mai poti fuma!

Intr-o carciuma era pus un afis sus deasupra barului unde se vindeau bauturile "ASTAZI NU SE FUMEAZA!" si cine intra, vedea si nu fuma, si asa in fiecare zi... si nu se mai fuma deloc... pana intr-o zi cand unul mai nervos din fire, s-a luat de vanzator si ii spune "dar de ce in fiecare zi e acceasi placa?" si el ii spune "asa scrie asa faci!"

Poate si fratia ta iti impui ca "ASTAZI NU FUMEZ!" si sa iti fie Legea de fiecare zi...

Cere si rugaciunea unui preot, mergi mai des la Biserica, mai ales Duminica si in sarbatori (daca poti cand sunt in tp sapt)! Daca ai Biserica in drumul spre casa, opreste 2 minute si mergi la icoana Maicii Domnului si spune-i of-ul tau... spune-i sa te ajute! si te va ajuta... dar sa nu uiti sa ii fii RECUNOSCATOR!!!

DAI VOINTA, IEI PUTERE!!! [/SIZE]

multumesc frumos pentru sfaturi si ajutor

NiCcoleta 09.01.2009 14:43:48

poti sa sa zici si rugacinea asta....

Doamne ajuta!
Ionut eu uneori ma rog asa :"Doamne da-mi sa vreau sa vreau sa fac voia Ta!".Tu o poti modifica un pic dupa nevoia ta.

geo.nektarios 09.01.2009 15:15:23

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta (Post 108479)
Doamne ajuta!
Ionut eu uneori ma rog asa :"Doamne da-mi sa vreau sa vreau sa fac voia Ta!".Tu o poti modifica un pic dupa nevoia ta.

...pe mine m-a invatat un parinte sa spun "Doamne eu vreau CE VREI TU!" dar cel mai important este sa COMUNICAM MEREU in interiorul nostru cu El... altfel... suntem straini pt El...

danyel 09.01.2009 16:24:10

Poi iata cum sta treaba, tu fumezi nu pentru ca-ti face placere ci pentru ca nicotina din tigara ti-a creeat dependenta din cauza asta ai pofta de tigara, cand te lasi de tigari apare sevrajul adica corpul are nevoie de nicotina, si starea de sevraj ti-o atenuezi prin fumul de tigara, ai impresia ca-ti place, dar e o impresie falsa, tu cand fumezi ajungi la starea de liniste pe care nefumatorii o au tot timpul, fumezi ca sa iti faci doza de nicotina, dar omul asociaza fumatul cu multe din activitatile pe care le face, cand bea cafea, cand e stresat etc, crede ca tigara il ajuta, defapt nu, totul tine de dependenta de nicotina

Daca nu fumezi aproximativ 20 de zile, nicotina iti paraseste corpul si nu mai ai starea de disconfort provocata de lipsa tigarii, ramane doar la nivelul psihicului dorinta de a fuma, tot timpul o sa iti amintesti ce fericit erai cand fumai, ce buna e o tigara, ce te calmeaza etc, toate sunt niste minciuni pe care ti le da creierul pt a te face sa fumezi, dar tu in fapt te simti foarte bine fara tigara, daca ai depasit perioada de sevraj nu mai ai nevioie fizic de tigari decat psihic,
Nu exista metoda pt a te lasa, te lasi pur si simplu, cand ai stins ultima tigara esti nefumator, nu tre sa astepti minuni, trebuie sa-ti vezi de viata si sa te gandesti , "se poate intampla ceva ingrozitor daca nu fumez?" in niciun caz, fumatul e sub demnitatea umana, omul e captiv in ciclul unui drog care-l tine legat de tigara , lucrul asta daca nu-l intrerupi iti distruge viata si e atat de dureros sa sti ca tu ai permis acest lucru
Nu este greu sa te lasi, problema e ca oamenilor le e teama sa se lase, se gandesc, cum voi trai fara tigara , ce voi face cand sunt stresat, cum o sa fie cafeaua fara, cum o sa fac fata sevrajului, cum mai merg la petreceri etc. si asta-i descurajaza, nu e greu dupa cum am spus, trebuie sa-i pui punct si sa vezi viata asa cum e, sa sti ca fumatul doar iluzoriu te ajuta si te intareste, defapt fumai pt ca erai dependent de o planta spurcata..trebuie sa-ti alungi frica, dar de asta se scapa cel mai greu, 20 de zile nu-i o tragedie, incearca macar atat si vezi cum te simti, sevrajul nu-i chiar asa rau, nu e durere , doar disconfort, o durere de masea sau de cap e mult mai suparatoare si totusi o ignoram, poti ignora si sevrajul..curaj, tigara doar te domina prin dependenta, nu uita nu fumezi de placere ci de nevoiea de nicotina, scoate nicotina din organism si nu o sa-ti mai trebuiasca tigara, nu uita nu exista placere in fumat

dorinastoica14 09.01.2009 16:32:53

La o manastire m-am intalnit cu o fosta colega de serviciu care avea patima fumatului.Spunandu-ne,mai cu voia mai fara voia ei am dus-o la parintele staret sa se spovedeasca.A revenit la manastire odata cu noi cateva crestine care ne-am rugat pentru ea.Ne-am impartasit doar noi.
Dorinta ei de a se impartasi a fost atat de mare (cand a spus ca fumeaza a primit canom si oprire de la sfanta impartasanie),incat a reusit sa se lase intr-un timp destul de scurt doar prin propria vointa si binenteles cu ajutorul lui Dumnezeu.Asadar se poate!
Voi da alt exemplu.Tot o femeie,fumatoare inraita ,dar si o crestina ravnitoare nu se impartasea (fara a fi oprita de preotul la care mergea) temandu-se sa nu vina asupra ei mania lui Dumnezeu si pentru ca asa auzise ea de la niste femei mai in varsta.
Se spovedea ades dar nu spunea acest pacat .Am indemnat-o sa spuna parintelui ca fumeaza.Spre surprinderea ei si a mea, i-a dat dezlegare pentru impartasanie cerandu-i doar sa citeasca cu mare evlavie rugaciunile care se citesc inainte de aceasta.
Aceea femeie nu mai fumeaza de ani multi(de atunci).Ce-o fi simtie ea dupa impartasanie nu stiu dar stiu ca,prin acel parinte Dumnezeu a facut o minune.

RaduIoan 09.01.2009 17:27:32

Rugaciune pentru lasarea de fumat

Cum pentru fiecare pacat si tara si neputinta exista o rugaciune, un canon, ar trebui sa existe unul si pentru fumat care este o patima noua in plus fata de patima betiei.
Sa bei fum, sorbind din foc, nu e un lucru prea crestinesc, deci de ce nu o rugaciune pentru renuntarea la acest distrugator de sanatate si de relatii.

Poate ca este cineva acolo care deja are cuvintele rugaciunii in minte, trebuie doar sa le dea glas si sa le facu auzite si pentru ceilalti. Lasatul de fumat este o lupta si nu o decizie de azi pe maine, la fel ca in orice nevointa.

sofiaiuga 10.01.2009 21:14:22

Citat:

În prealabil postat de bluekobra28 (Post 108298)
Salut,membrii ai forumului.Eu nu sunt prea nou pe aici si as dori un mic ajutor pentru a ma lasa de fumat.Am 26 de ani,lucrez in domeniul vanzarilor de masini si fac o munca cam obositoare,in biroul meu lucreaza 6 persoane din care 2 nefumatoare si 2 care se lasa usor usor de anul asta.As dori un mic ajutor si sper pe viitor sa va fiu si eu de folos.

Multumesc!

Doamne ajuta!

Ionut POPA

SA CITESTI ACATISTUL SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ,CE ESTE TOCMAI PT AJUTOR IN ACEASTA PROBLEMA LASAREA DE FUMAT ;DAR SI PT CEI CE au patima desfriului.

fllorina 11.01.2009 11:55:13

Incearca sa mergi la slujba la Manastirea Antim din Bucuresti. Mai ales sambata seara, la priveghere, si apoi duminica dimineata, la Sfanta Liturghie. Peste cateva luni maxim, ne vei spune ca te-ai lasat DEFINITIV!!!

adorcrysti 17.01.2009 18:57:45

In multe din conferintele sale,marele duhovnic Teofil Paraian de la Manastirea Sambata de Sus,explica pe intelesul credinciosilor cum ca aceasta patima a fumatului dauneaza atat sufletului cat si trupului.Cine este stapinit de aceasta patima cu greu se poate dezvata ,fiindca devine o obisnuinta un narav total naiv.A fuma ,bineinteles este pacat,ce a zidit Domnul noi prin pacate stricam.Suntem constienti de faptul ca fumatul ne distruge sanatatea si sufleteste ne robeste.Sunt multi aceaia dintre noi care se lipsesc de cele necesare lor sau familiei pentru a-si intretine acest viciu.Singuri cu buna stiinta ne facem rau,infaptuind pacatul.
Pentru a indeparta aceasta patima e necesar in primul rand a ne ruga,a acorda timp altor indeletniciri ce pot duce la zidirea noastra sufleteasca .Ia in mana metanii,rosteste rugaciune si fa metanii si devine si asta o obisnuita ,insa una buna,vei simti sufleteste mare usurare si cu siguranta vei uita sa fumezi si nici nu vei mai avea timp.E sminteala a fuma si a bea ajungand da suferi din asta.
Bunul Dumnezu sa ne ocroteasca si sa ne fereasca de tot ce e rau.Amin!

Manca-v-ar raiul!(Arhim Ilie Cleopa)

eduardd 17.01.2009 19:40:56

Un calugar batran mergea cu trenul la B. la spital. Si cum statea el asa cu ochii inchisi ca si cum ar dormi, numa ce se aseaza langa el 4 tineri galagiosi . La scurt timp scoate un pachet de tigari si ii servesti pe colegii sai. . Ajunge si in dreptul parintelui...dupa ce s-a gandit o clipa..intreaba; Vreti una parinte? Batranul spune, daca vrei tu... dar mai intai sa spunem Tatal Nostru. La care mirat tanarul spune, parinte dar daca ma rog acum mai pot fuma dupa aceea? Nu se cade... Crede-ma draga frate e caz real..mai mult a fost ultima data cand a mai fumat.:65:..

nastac_miruna 28.01.2009 20:53:02

Citat:

Multumesc!

Doamne ajuta!

Ionut POPA

E bine pentru ca ai inceput sa-ti pui intrebarea cum sa te lasi de fumat! Primul pas deja l-ai facut!
In mod sigur trebuie sa ceri ajutorul pentru ca tigara este un drog care da dependenta si noi oamenii, in marea majoritate, nu prea avem vointa!
Si eu am fost o "infocata" fumatoare pana cand am hotarat sa cer ajutorul unui duhovnic de la manastire.
Aflandu-ma la Busteni, am urcat la manastirea Caraiman unde este un duhovnic cu mult har, staretul manastirii.
I-am spus: "parinte, nu pot sa ma las de fumat, sunt un om slab, ajutati-ma!" Mi-a pus o mana puternica pe umarul stang si mi-a spus: "sa nu mai pui tigara in gura pentru ca te vei imbolnavi greu!"
Crede-ma ca m-am speriat foarte tare iar mana parintelui am simtit-o mult timp pe umarul meu! Din acea zi nu am mai pus tigara in gura dar nici nevoia de a fuma nu a mai existat! A fost si frica pentru ce mi-a spus parintele dar eu cred ca mi-am dorit foarte mult sa scap de aceasta otrava si Bunul Dumnezeu m-a auzit! Si au trecut 2 ani de atunci!
Incearca si tu asa!
Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

dorinastoica14 28.01.2009 21:42:42

Ultima oara cand am vorbit cu Ionut,era sambata si mi-a spus ca de duminica se va lasa de fumat.De atunci a trecut ceva timp dar,nu a mai dat nici un semn de viata.M-am rugat pentru el si ma rog in continuare.Grea patima este fumatul.

Thheo 28.01.2009 21:58:41

Si totusi cine isi doreste sa se lase de fumat poate....sotul meu a fumat mult....poate prea mult timp ....mereu m-am rugat de el sa se lase si imi spunea ca nu are vointa....nu are putere.....norocul meu ....daca pot spune asa....a fost ca masina noastra da semne de oboseala, acea oboseala definitiva.....asa ca i-am spus simplu sa se lase de fumat daca vrea una mai noua......atunci nu am stiut ca vorbele mele au efect asupra lui....si au avut ....are mai bine de 4luni decand s-a lasat ....inca "il pazesc "sa nu cumva sa-i vina vreo idee......Doamne ajuta!

Crestin_Simona 02.02.2009 13:45:45

Ce bine este sa te lasi de fumat!

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 112088)
Ultima oara cand am vorbit cu Ionut,era sambata si mi-a spus ca de duminica se va lasa de fumat.De atunci a trecut ceva timp dar,nu a mai dat nici un semn de viata.M-am rugat pentru el si ma rog in continuare.Grea patima este fumatul.

Ai vreo veste de la Ionut?
Nu de alta dar la ora 18.00 (si un pic) se fac 8 zile de cand cu ajutorul lui Dumnezeu si a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, m-am lasat de acest viciu.
Am citit toate postarile, si daca imi permite Ionut, asi vrea sa multumesc la toata lumea in numele lui, ca l-ati sustinut.
Nu-l cunosc, dar stiu ca asa ati fi facut cu oricine.
Ionut, daca ai reusit, felicitari!
Daca nu, mai intra pe topic si mai povestim...!

Hartford 02.02.2009 14:07:47

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 112884)
Nu de alta dar la ora 18.00 (si un pic) se fac 8 zile de cand cu ajutorul lui Dumnezeu si a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, m-am lasat de acest viciu.
Am citit toate postarile, si daca imi permite Ionut, asi vrea sa multumesc la toata lumea in numele lui, ca l-ati sustinut.

Felicitari draga Simona asta inseamna ca Dumnezeu te-a ajutat si tine-o asa sa speram ca si Ionut a facut la fel ca tine.
Doamne ajuta

AndreiVlad 02.02.2009 14:27:22

Nu te lasa !!

Decat sa te lasi de fumat mai bine sa te lasi desavarsit si complet de bautura ! Adica sa nu mai pui gura pe bautura in viata ta niciodata. Cu fumatul nu e o problema ! Adevarata barbatie si putere se vede la bautura ! E un sfat bun !

ionell 02.02.2009 14:40:36

lasatul de fumat

vad ca sunt destule pagini de teorii..dar cred ca iti trebuie vointa sa te lasi de fumat nu altceva! sa constientizezi ca nu ai nici un avantaj!

dorinastoica14 02.02.2009 15:40:31

Citat:

Simona! Felicitaări daca ai rusit sa nu mai fumezi,mai bine cand iti vine sa fumezi intra pe forum....ca si forumul este ca si tigara ,iti da dependenta dar nu dauneaza sanatatii:p
Acum două zile am gasit un mesaj de la Ionut care avuse atunci si probleme de alta natura.Mi-a spus ca este fericit,ca este ocupat dar....de fumat nimic!
Poate nu vrea sa se laude! Ii voi scrie ca-l asteptam pe forum cu vesti.

Crestin_Simona 02.02.2009 15:41:03

Multumiri la toata lumea pentru sustinere

Citat:

În prealabil postat de AndreiVlad (Post 112900)
Decat sa te lasi de fumat mai bine sa te lasi desavarsit si complet de bautura ! Adica sa nu mai pui gura pe bautura in viata ta niciodata. Cu fumatul nu e o problema ! Adevarata barbatie si putere se vede la bautura ! E un sfat bun !

Ei frate...fiecaruia dupa talantii lui!
Eu cu talantii mai putini= viciu mai mic (fumatul);
Cei cu mai multi talanti poate au vicii mai grele. Si spun asta pentru ca Dumnezeu ne-a incredintat de faptul ca in orice necaz pe care-l aveam, vom avea si calea (puterea, barbatia, harul, talantii sau cum vrei tu sa-i spui) prin care sa depasim acel necaz.
Important este sa puna fiecare inceput bun.
Doamne ajuta!

alx 02.02.2009 17:02:15

autosugestie sau NLP

Crestin_Simona 02.02.2009 21:06:28

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 112949)
autosugestie sau NLP

Ce inseamna NLP?
Dar de ce autosugestie?
E doar rugaciune si ajutor Divin!

alx 02.02.2009 21:23:48

Gogu este prietenul nostru :) (Google)
NLP - Neuro-linguistic programming - programare neurolingvistica.
Cat despre autosugestie, sunt destule articole pe net, incat nu e cazul sa mai scriu si eu unul. Inseamna, pe scurt, programarea subconstientului, parte de care tine o buna parte din succesele/esecurile noastre; sunt diferente evidente intre autosugestie si rugaciune.

geo.nektarios 02.02.2009 22:03:19

Citat:

Dumnezeu sa te Binecuvineze si Maica Domnului sa te ocroteasca!!! Tine-te de rugaciune si nu te lasa! Cere ajutorul mereu de la Dumnezeu cere mereu sa te intareasca in CREDINTA, ca fara de El nu putem face NIMIC! A fost Harul Lui asupra fratiei tale! Sa Ii mltumesti si sa Il rogi sa nu-L ia de la tine ca altfel vei cadea in mai grele patimi... Doamne fereste!!! Fii binecuvantata!!! :5:

Crestin_Simona 02.02.2009 22:39:18

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 113147)
Dumnezeu sa te Binecuvineze si Maica Domnului sa te ocroteasca!!! Tine-te de rugaciune si nu te lasa! Cere ajutorul mereu de la Dumnezeu cere mereu sa te intareasca in CREDINTA, ca fara de El nu putem face NIMIC! A fost Harul Lui asupra fratiei tale! Sa Ii mltumesti si sa Il rogi sa nu-L ia de la tine ca altfel vei cadea in mai grele patimi... Doamne fereste!!! Fii binecuvantata!!! :5:

Asa am sa fac!
Dumnezeu sa te binecuvanteze din cerurile cele prea inalte!!!

camiann 03.02.2009 04:40:52

cum m-am lasat eu

Citat:

Multumesc!

Doamne ajuta!

Ionut POPA

Salve. Eu m-am lasat de fumat dupa ce am fumat intr-o noapte intr-un club vreo 2 pachete de tigari. A doua zi m-am simtit foarte ...intoxicata. Niciodata nu mai fumasem atit de mult. De atunci nu fumez decit foarte rar si asta numai ca sa intru in top si sa nu fiu intoxicata cu fum la mana a 2-a.

scrabble 03.02.2009 12:27:03

Primul pas pentru renuntarea la fumat este sa treci pe la medicul de familie. Acesta, in urma investigatiilor, va constata gradul de dependenta de nicotina pe care-l ai, dupa care iti va prescrie tratamentul necesar, gratuit sau compensat, nu mai stiu exact.

Daca dependenta este mare, lasatul dintr-o data nu functioneaza. Cel mai bine este sa ceri sfatul doctorului in privinta celei mai bune modalitati.

Partea grea este dupa inceputul tratamentului, cand tentatia de a aprinde o tigareta este foarte mare. Daca ti se pare extraordinar de greu, apeleaza si la serviciile unui consiler / psiholog specializat pe dependenta de substante. Ei au lucrat cu oameni dependenti de substante mult mai active decat nicotina, deci au competenta necesara sa te ajute.

Mult succes.

tigari electronice 16.06.2010 12:27:28

www.tigarielectronice.org

incercati tigarile electronice si nu mai fumati tampeniile astea de tigari normale...daca nu sunt promovate pe piata este din simplul motiv ca sunt interese mari pentru a nu renunta lumea la fumatul obisnuit unde se fac foarte multi bani... eu am incercat tigare electornica si chiar daca nu te lasi de fumat si iti place sa pufai tot fumezi ceva mai bun decat tigarea obisnuita unde are 4000 de substante toxice... uitati va putin la acest link sa vedeti ce afecte are fumatul odisnuit http://www.youtube.com/watch?v=njrLO...eature=related

4arges 16.06.2010 13:33:02

Doamne ajuta!

Eu am reusit acum 2 ani sa ma las de aceasta patima si cu ajutorul acestei carti pe care o recomand:
http://www.scribd.com/doc/6355558/Al...farit-nefumtor

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:36:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.