![]() |
Doctrina Sanctuarului-O MARE INSELATORIE!!!
In cartea "Marea Lupta" de EGW la pag.381 se spune :......Hristos in loc sa vina pe pamant la incheierea celor 2300 de zile in anul 1844,a intrat in Locul Preasfant din Sanctuarul ceresc,pentru a indeplini lucrarea de incheiere a ispasirii,preliminara venirii Sale".
Insa, Sfanta Scriptura spune altceva :Atunci cand Hristos s-a inaltat la ceruri ,Sfintilor Apostoli li s-a spus clar :"Acest Iisus car s-a inaltat de la voi la cer ,astfel va si veni,precum L-ati vazut mergand la cer" (Fapte 1:11). Despre intrarea Sa in ceruri Sfanta Scriptura spune:" Iar Hristos [.....]A INTRAT in Sfanta Sfintelor,in Templul ceresc (Evrei 9:11-12),si a sezut in vecii vecilor ,de-a dreapta lui D-zeu,si asteapta pana cand dusmanii Lui vor fi pusi asternut picioarelor Lui" (Evrei 10:12-13).Pe baza acestor lucruri si crestinii sunt chemati sa intre cu El in Sfanta Sfintelor (Evrei 10:19-20). Observam un lucru foarte important : Apstolul spune : A INTRAT in Sfanta Sfintelor si nu :VA INTRA in Sfanta Sfintelor !!! Acest fapt s-a implinit in anul 33 si nu in 1844 asa cum spun adventistii (EGW-Marea Lupta pag.386) !!!! Biblia este foarte clara!!! Au trebuit 1811 ani din anul 33 pentru a ajunge de pe pamant in ceruri?Unde fusese Hristos pana atunci?Evident este o mare aberatie "doctrina Sanctuarului"!!! De asemenea Biblia spune ca Hristos "a sezut de-a dreapta slavei intru cele prea inalte" (Evrei 1:3) acum aproape 2000 de ani!!! |
OK, am inteles ca vrei sa combati doctrina asta despre care vorbesti, poti sa ne dai insa mai multe detalii? Cine sunt ei? ca nu am auzit pana acum.
Multumesc. |
Citat:
In cartea profetesei lor,EGW-Marea Lupta,pag.386 se spune:"Proclamarea ""Iata Mirele vine""din vara anului 1844 a facut ca multe mii de oameni sa astepte venirea imediata a Domnului.Mirele A VENIT la timpul stabilit,DAR NU PE PAMANT,cum asteptau oamenii,ci la CEL IMBATRANIT DE ZILE IN CERURI........." Conform acestei doctrine,se nasc doua mari erezii: 1).-Ca Hristos "a venit" dar nu vazut ,ci nevazut si in ceruri; 2).-Ca la aceasta venire s-a implinit proorocia intrarii lui Hristos in Templul Ceresc (Daniel 7:13;Maleahi 3:1). Ambele idei sunt cu totul impotriva Sfintelor Scripturi!!! L-a Evrei 9:11-12 se spune clar ca Hristos A INTRAT si nu VA INTRA in Sfanta Sfintelor,si a sezut de-a dreapta Lui D-zeu;fapt care a avut loc acum aproape 2000 de ani in anul 33 si nu in anul 1844 asa cum spun adventistii. Biblia contrazice clar o asemenea idee . Conform Matei 24:27-30,vedem ca nu exista nici un fel de "venire ascunsa","in spirit","in ceruri" asa cum pretind adventistii !!! Aceste afirmatii ale adventistilor de denul:"acum Mirele a intrat la nunta" sau "Iisus si-a primit Imparatia" sunt fara temei si lipsite de bun simt !!! Unde fusese Mirele pana atunci ? Au trebuit 1811 ani din anul 33 pentru a ajunge in ceruri? |
Petrut are dreptate . Profetesa mincionoasa Ellen White s-a folosit de "doctriuna sanctuarului " ca sa acopere minciunile celorlalti fondatori ai sectei adventiste, in spetă William Miller si C. Snow care spuneau ca Hristos va veni negresit in 1843, apoi in 1844. Pentru a nu pierde adeptii si a nu se risipi turma adventista, ea a apelat la o minciuna spunandu-le adventistilor ca Hristos a venit intr-adevar, dar in chip nevazut, in ceruri.
|
Citat:
|
Citat:
Haide-ti sa-l pastram asa cum este el si sa nu-l.......faramitam cu noi doctrine si inovatii care nu-si au rostul.... |
Citat:
|
Citat:
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vecinica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine."(Ioan 5:39). Doctrina Sanctuarului, este o denumire cam pompoasa data preocuparii de a intelege lucrarea Mantuitorului, studiind simbolistica de la Sanctuarul pamantesc (lucru pe care il face si Apostolul Pavel, in cartea Evrei cap. 7-10). Aceasta preocupare ne ajuta sa avem o imagine cat mai completa a Mantuitorului si a lucrarii Sale. Are rost o astfel de preocupare? Daca nu, inseamna ca si Apostolul Pavel s-a "complicat", iar unele carti ale Bibliei sunt scrise degeaba. |
Citat:
|
Citat:
|
santuar
este adevarat ca tot ce se intampla in vechiul testament era o umbra a lucrurilor care urmau sa se intample la venirea Mantuitorului asa cum spune si apostolul Pavel ,,erau umbra lucrurilor viitoare'' ma refer aici la practicile rituale.Plecand de aici poti face o analogie intre lucrarea marelui preot si lucrarea Domnlui Isus ,iar aceasta analogie se face bazandu-se pe afirmatiile apostolului Pavel care ne spune ca acea lucrare o face astazi Isus Cristos (evrei cap 7,pana la 11)este drept ca momentul in care Domnul Isus a intrat in sanctuarul ceresc doar Dumnezeu il cunoaste , dar din cartea lui Daniel se desprinde ideia caci curatirea sanctuarului se va face dupa terminarea celor 2300 de seri si dimineti conform Dan 8 /14"Până la două mii trei sute de seri și de dimineți; după aceasta templul își va avea din nou rostul lui". De aici in colo cel mai bine sa-l lasam pe Dumnezeu sa ne lumineze cel mai important lucru este Ca Domnul Isus astazi mijlceste pt noi inaintea Tatalui iar acest lucru este foarte important pt noi niste pacatosi care cu greu ne putem abtine de la a face raul.
|
Citat:
|
o doctrina biblica
Citat:
|
Nu scrie nimic nici de sanctuarul ceresc nici de cel pamantesc. Arata-ni-l si noua. Sf Pavel nu desfasoara nimic, ci doar voi va rataciti pe voi si vreti sa-i rataciti si pe altii.
|
Citat:
Cititi cu atentie capitolul 9 din epistola catre evrei. Se face o paralela, usor de inteles, intre slujbele simbolice din locul de inchinare pamantesc si lucrarea Mantuitorului din cer. "Legamantul dintai avea si el porunci privitoare la slujba dumnezeiasca si la un locas pamantesc de inchinare" (Evrei 9:1) "Caci Hristos n-a intrat intr-un locas de inchinare facut de mana omeneasca, dupa chipul adevaratului locas de inchinare, ci a intrat chiar in cer."(Evrei 9:24) "a intrat odata pentru totdeauna in Locul prea sfant"(Evrei 9:12) Este interesant de citit intreg capitolul 9 si, pentru o intelegere mai buna, si capitolele 7 (partea a doua), 8 si 10. |
Citat:
Sa adica cel facut de Moise avea 2 incaperi , Sfanta si Sfanta Sfintelor in care se afla Chivotul cu cele 10 porunci pe care din pacate majoritatea cultelor le calca mai mult sau mai putin |
Citat:
|
Au trebuit oare 1811 ani pentru ca Domnul Iisus sa intre din Sfanta in Sfanta Sfintelor?Biblia spune ca Hristos "a sezut de-a dreapta slavei intru cele prea inalte"(Evrei 1:3)acum aproape 2000 de ani!!!
Domnul Hristos nu este un simplu om, care să cerceteze dosarele vieții sfinților în locul Preasfânt, în cer.Are nevoie Domnul Hristos de ani de zile, pentru a evalua viața sfinților? El este Dumnezeu întrupat și, ca atare, știe mai dinainte toate lucrurile: „Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte, să fie asemenea chipului Fiului Său“(Rom. 8:30). Este umilitoare prezentarea Donmului Iisus ca fiind o fiinta limitata care are nevoie de timp pentru a verifica trecutul credincioșilor.Domnul Hristos nu are nevoie să îl evalueze pe Adam în anul 1844! Cartea Geneza ne arată că Dumnezeu era în orice moment în cunoștință de tot ce se întâmpla cu Adam (Gen. 3:10-12).Dumnezeu cunoaște mai dinainte evenimentele care vor avea loc în viața unui om. „Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele“ (Ps. 139:16).e absurd sa credem k Domnul Iisus l-a evaluat pe Adam abia in......1844...... Evaluarea vieții credincioșilor este făcută moment cu moment, nu este începută în anul 1844. Iată un exemplu simplu: Atunci când Anania și Safira Îl mint pe Duhul lui Dumnezeu (Fapt. 5:3), Dumnezeu intervine imediat cu pedeapsa capitală. În Efeseni ni se spune: „Să nu întristăm pe Duhul Sfânt cu care am fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării“.Deci Duhul Sfânt este într-o continuă legătură cu noi, faptele și gândurile noastre fiind evaluate în mod continuu. Omul credincios știe destul de bine cam ce îl așteaptă când se apropie sfarsitul! Duhul lui Dumnezeu îi spune credinciosului gata de plecare cam la ce trebuie să se aștepte: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da,în «ziua aceea» Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui“ (2 Tim. 4:7-8).dar "verdictul" final intr-adevar va fi atunci, la judecata de apoi. |
Doctrina sanctuarului sau interprertarea unei profetii?
Citat:
|
Veniți cu niște citate care se potrivesc ca nuca in perete. Probabil sunteți clona unui adventist care a mai fost inscris de cateva ori pe forum. Unde vorbeste sf. Pavel de sanctuarul adventistilor?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Știți și voi foarte bine că acolo când spune "noi" se referă la creștinii care vor fi in viață la momentul celei de-a doua veniri. Doctrina "sanctuarului" a fost o improvizație a Ellenei White, făcută ca să evite destrămarea sectei adventiste, care după eșuarea profețiilor din 1843 și 1844 privitoare la a doua venire a lui Hristos era in pericol de a-și pierde adepții. Citat:
Mda, da, acum hai să vedem ce spune Biblia despre sanctuar: (Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." Nu mă îndoiesc că am mai stat de vorbă cu dvs atunci când intrați cu alte denumiri și v-am mai adus acest citat de multe ori. Dar nu mi-ați spus nici atunci, cum il explică sectanti adventisti care neagă existența sufletului după moarte. Spun că trebuie ințeles ca pe o parabolă??? |
Citat:
Dvs. nu trebuie sa fiti de acord cu interpretarea adventista a profetiei din Daniel. Trebuie sa fiti de acord cu doctrina "Sfantului locas" prezentata de Sfanta Scriptura si explicata de Sfantul Apostol Pavel (Evrei cap.7-10). Nu confundati interpretarea unei profetii cu o doctrina biblica, apostolica. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:05:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.