![]() |
Minune
Va relatez o intamplare pe care cred ca nu o sa uit toata viata:intr-o seara am vazut o lumina in geamul usii de la camera(oare sa fi fost lumina divina?),apoi peste cateva zile un duh probabil Sfantul Duh mi-a spus ca o sa fiu seful Sfintilor Ortodocsi apoi dupa 2 ani ca o as fiu al 2-lea Dumnezeu om(intre timp mereu chiar si acum am in gand si cred acest lucru bineninteles fara sa am o certitudine dar in adancul sufletului meu cred).Am intrebat mai multi preoti dar parerea lor nu v-o spun ca sa nu va dau si raspunsul.Care este parerea voastra?(Nerabdarea cred ca se intelege)
|
Draga EDI, cum eu nu te cunosc, pot spune doar urmatoarele:
Avem exemple in biblie de oameni care s-au nascut din voia lui Dumnezeu si care au avut un rol deosebit pentru omenire: - in primul rand Fecioara Maria, care s-a nascut din Sf. Ioachim si Ana, pentru rugaciunile lor fierbinti adresate lui Dumnezeu. Fecioara Maria a devenit Maica Domnului, dand viata lui Iisus Hristos, al carui Tata a fost Tatal Ceresc, prin Duhul Sfant. Iisus Hristos, Om si Dumnezeu totodata, a fost rastignit pe cruce, pentru a sterge pacatele oamenilor. - in al doilea rand Sf. Ioan Botezatorul, ai carui parinti erau preotul Zaharia si Elisabeta, oameni in varsta, care au dat nastere botezatorului Domnului, de unde si numele Lui. Este stiut ca Sf. Ioan Botezatorul a sfarsit prin martiraj, fiindu-i taiat capul. Iti spun aceste lucruri, pentru a sti la ce sa te gandesti, pentru a afla singur raspuns la intrebarea ta. - Sunt parintii tai niste "ingeri in trup" precum exemplele de mai sus, care stau in rugaciune si carora Dumnezeu le-a putut da un fiu, pentru salvarea omenirii? - Esti tu evlavios si preocupat de rugaciune, pentru a te intari in vederea unui martiraj, adica sa-ti dai viata pentru Iisus Hristos, daca ti se cere? - Esti preocupat de pastrarea fecioriei, pentru a te pastra curat, in eventualitatea unui rol atat de important pentru omenire? - Ce inseamna pentru tine "al 2. Dumnezeu" si ce implicatii are? Te simti pregatit pentru asa ceva? Noi, ortodocsii, avem UN Dumnezeu si nu scrie nicaieri ca ar mai fi un Dumnezeu. Poate vrei sa spui ca te vei indumnezei si vei deveni sfant. Te consideri sfant? Daca da, aminteste-ti repede cat esti de pacatos, caci toti oamenii sunt pacatosi. Ai foarte mare grija sa nu-ti joace o festa cel rau si viclean. In functie de raspunsul pe care ti-l dai, vei sti, daca lumina care ti s-a aratat e adevarata, adica de la Dumnezeu, sau nalucire, adica iluzie si minciuna de la cel rau. |
Anca-Miha iti multumesc pentru ca ai citit ce am scris si pentru ca mi-ai raspuns.
|
Citat:
|
Citat:
sa fii mai sigur decat e cerul si pamantul ca a fost ceva de la diavol!A vrut sa te faca sa creasca mandria in tine foarte mult :|.....si mie uneori imi veneau in gand tot felul de lucruri parca nu le spuneam eu...Imi ziceam ca sunt asa de curat ca o sa fiu mare sfant si sunt cineva important....Sa fii sigur ,chiar mai sigur decat daca ti-ar spune cineva ca Pamantul e rotund!Ai primit gand de la diavol...deseori diavolul se infatiseaza sub forma unui inger,frumos ce nu iti inchipui,majoritatea celor care au interactionat cu Hristos Cel Adevarat au avut si ei incercari de la diavol. Ai grija si sa nu mai bagi in seama asa ceva.Doamne Ajuta-nE! |
Citat:
|
Iarta-ma ca ma bag, dar ai cerut pareri nu verdicte:)
Si pe mine m-a obsedat o vreme ceva in care in strafundul inimii credeam (era legat de rolul meu pe pamant, mai ales in viata religioasa). Totul s-a spulberat in momentul in care a aparut o unda de smerenie. A fost ca o palma de trezire si de scoatere din orbire. Deci eu chiar cred ca smerenia (daca o ai sau nu) iti va da raspunsul. Parerea mea e ca lui dracu nu-i convine ceva si incearca sa te pacaleasca. (M-a amuzat partea cu seful Sfintilor Ortodocsi... da ce, is asa prapaditi saracii de e nevoie sa se nasca unul mai breaz ca sa le fie sef? Oare nu L-au avut si il au pe Hristos? Tot traiesc cu convingerea ca in Cer ierarhia e ceva mai subtila ca aici, adica, in smerenia lor toti sfintii i-au vazut pe ceilalti mai mari si s-au vazut pe ei cei mai mari pacatosi.) |
Sunt doua posibilitati: esti un troll sau ai probleme de perceptie a realitatii.
În al doilea caz, dracii pot crea lumini ca cele vazute de tine iar Dumnezeu e Fiinta care exista din veci, care stie toate, ori tu nu stii nimic. Iar ca sa fii sfânt trebuie sa traiesti ca un sfânt, nu e un titlu. |
Mai Edi, tu ne ceri sa fim de acord cu aberatiile? Ai grija, nu mai continua sa crezi asemenea lucruri. Vei ajunge intr-o zi sa crezi ca nu esti tu. Sau poate doresti sa vezi, daca suntem capabili sa scriem la orice topic. Suntem, dar nu uita ca la un mormant mergem cu lumanari, nu cu prajituri. Asa ca mare grija la ce postezi. La lucruri care nu au nimic in comun cu viata duhovniceasca, nu putem veni cu bratele deschise.
|
Citat:
Razvan |
Citat:
frate cum spune si Traditie1 ca sa ti se fi aratat asta si sa vina Duhul lui Dumnezeu asupra ta ar fi trebuit sa duci o viata de sfant...Nu ma pricep eu la treburile astea dar iti spun cum stiu si eu.Cel mai probabil inainte duceai o viata nu tocmai crestineasca...diavolul te-a remarcat ca te-ai departat de la el si ca te-ai intors spre Hristos si inca incearca sa gaseasca o bresa ca sa te faca sa te intorci la el.Fii tare si sa nu te amagesti cu asa mandrie!:) Daca sa presupunem ca ar fi ceva desi e cam imposibil,lumina pe care o vezi iti va vorbi si iti va spune ca e trimisul lui Dumnezeu facandu-se cunoscut ca e de la Dumnezeu prin semnul Sfintei Cruci. Incearca sa uiti sau sa nu mai bagi in seama gandul ala.Uite daca vrei baga id-ul asta in lista ta : lucian_cazacu -pe mine m-a ajutat mult omul acesta desi nu o stie.Datorita lui m-am intors la Domnul. Sanatate si sarbatori fericite intru Domnul! |
Citat:
In toata istoria Bisericii Ortodoxe nu cred ca a existat vreodata un sfant care sa fi spus despre el insusi ca e sfant. Ai grija ca diavolul are si metode mult mai perverse decat asta (care e cam grosolana). Iti poate servi 99 de adevaruri ca sa iti castige increderea si o minciuna dupa aia. Parintii spun sa nu crezi in vise si in vedenii, chiar de l-ai vedea pe Hristos in ele. Bogdan. |
Citat:
Exista un topic "Rugaciunea lui Iisus" la sectiunea BOR. Vei putea citi acolo despre ganduri si apararea de gandurile de la diavol. Cele scrise sunt de un real folos. Acolo am citit despre gandurile obsesive: nu sunt de la Dumnezeu. Poti citi toate cele de trebuinta in Filocalia vol. 1 si bineinteles si in restul volumelor. Dar citeste mai intai ce s-a postat acolo si te vei lamuri. Acum tu nu trebuie sa intelegi ca cineva dintre noi ar avea ceva impotriva ca tu sa te fi nascut un om deosebit. Chiar ne-ar bucura acest lucru, caci avem nevoie de oameni deosebiti, dedicati lui Dumnezeu in vremurile pe care le traim. Problema e alta: Sfintii Parinti ne-au invatat despre inselarea care vine de la diavolul. Cei care iti scriu, au citit despre aceasta inselare si nu doresc, ca tu sa fii inselat. |
Citat:
-lumini foarte multzi vad, dar trebuie sa fie shi folos duhovnicesc -ca suntem shefii sfintzilor ortodocshi, poi ei au venit sa slujeasca shi nu ca sa fie slujitzi -ca o sa fim al 2-lea Dumnezeu om, asta o sa se intample cu fiecare daca te mantuieshte Dumnezeu, adica asta e capatul Drumului sau oridecateori te impartasheshti cu Hristos... parerea mea este ca nu de diavol trebuie sa te infricoshezi shi sa te miri shi sa te minunezi ci de Dumnezeu, iar drumul maririi omului l-a redeschis Dumnezeu, cine vrea sa fie mai mare trebuie sa se faca slujitorul tuturor, bineintzeles nu slujind la trufia shi faradelegile acelora ori la ale lui... deci foarte bine ca ai spus la duhovnicul tau, shi bine ca ne-ai spus shi noua ca shi noi avem aceleashi probleme ca shi tine. problema este ca dumneata nu shtii ce sa faci cu acele cuvinte auzite, cu acele vedenii, poi ce sa faci cu ele? Loveshte-le de piatra unghiulara care este Hristos shi te uita in oglinda imediat dupa ce ai fost la sfantul maslu... zic shi eu un sfat aiurea poate ca o sa-tzi fie de folos... nu shtiu, poate daca ash fi tacut, nu te-ar fi durut. shi foarte bine ca participi la viatza bisericeasca... shi incerci sa traieshti toate cate ni le-a daruit Hristos-Domnul... nu te infricosha, caci multzi au respins din smerenie, shi cuvintele, shi imagilnile, shi sugestiile shoptite, chiar daca au fost de la Dumnezeu... caci nu se supara Hristos pe cei ce alunga visele shi luminile shi cele ce le vad, le simt shi le aud, socotindu-se pe ei ca nevrednici de astfel de lucruri, caci cel mai rau pentru un creshtin este sa primeasca ingerii nedreptatzii, ai faradelegii, sau minunile necuvincioase shi sa se desfraneze cu ele... sa se amageasca singuri cu ele, sa creada lingushelile otravitoare prin care singuri shi le cauta ca sa cada in miljrâpa vrajei fermecate a slavei de la oameni.... caci ajungi sa ascultzi de o invatzatura din tine, pe care nu o cunoshti, suprascrisa peste invatzatura lui Hristos, asha cum spune sf Ap Petru: "cainele s-a intors la varsatura lui" shi romanii numesc foarte frumos o boala a tineretzii cu un nume asemanator: varsatura de vant... deci sensurile sunt profunde, pentru cei care mai shi pricep... dar nu doar ca sa shtie... fiindca ajung malahishi shtiintzifici, shtiintzifico-fantastici, ci ca sa se mai nevoiasca cu cate unele... -shtie Dumnezeu ce patzeshti dumneata.... |
Uite ce zice Pr. Cleopa
“Daca de pe acum crezi in vedenii, cand va veni Antihrist, ce-ai sa faci atunci? (…) Ai sa vezi tu atunci! Cand vei vedea ca din paie uscate de grau iti face paine proaspata si, din vita uscata de vie, iti face sa curga vinul cel mai bun. Vor face multe minuni cu puterea satanei, incat cei care nu sunt intemeiati in credinta vor zice: Mai, astia sunt de la Dumnezeu!“ zice Parintele Cleopa
|
Citat:
|
Binecuvantat sa fii in numele Domnului!
|
Citat:
In concluzie, e foarte posibil ca totul sa fie o inselatorie si o manevrare din partea celui viclean, tatal minciunii. Iar cu privire la obiceiurile bune pe care le aminteai (precum mersul la biserica etc) sunt foarte bune, dar daca ele nu sunt fundamentate pe o viata de sfintenie, daruita lui Hristos, pot fi foarte usor desertaciune si goana dupa vant. Fiti binecuvantati! :1: |
Citat:
Cine poate sa promita ca vei fi "Seful Sfintilor Ortodocsi"? :) Cine poate sa duca mandria la extrem, el insusi dorind "sa fie asemeni Celui Preainalt"? Cred ca stii cine. Cum s-a mai zis si mai sus, nevoitorii din pustie si calugarii au parte relativ des de astfel de vedenii. Sentinta bisericii este clara: poate sa fie si de la Dumnezeu, sa nu crezi o iota din aceste "revelatii". Deci alunga gandurile si nu le lasa sa-si faca cuib in capul tau. Probabil ca asta ti-au spus si preotii pe care i-ai intrebat. Noua Hristos ne promite prin apostoli ca vom deveni dumnezei in har, adica sfinti, dar numai daca vrem sa ne tinem tare de poruncile Sale. Dar pentru asta trebuie printre altele multa smerenie, acea smerenie pe care diavolul n-o s-o inteleaga in veci si pe care ne-a aratat-o clar Insusi Fiul rastignit pe Cruce. PS: Ramane sa astepti cei 2 ani si sa vezi "profetia" realizata... :) |
Acum sa fim cinstiti, cu totii suntem inselati. Cea mai mare inselare este sa te crezi liber de inselare.
|
Citat:
Cit despre vederea de lumini dumnezeiesti sau ingeresti cu ochii din cap ( valabil si pentru antoniap...pe care o plac totusi )...eu cred ca nu este posibil asa ceva.Lumina dumnezeiasca se vede mintal,cu ochii mintii si nu cu cei din orbite ( sau cu aparatul de fotografiat ).Stim cu totii ca Dumnezeu Duhul Sfint ( si Domnul nostru Iisus Hristos ) traieste pe pamint,in oamenii credinciosi,sustine viata in tot ce este viata,sustine chiar si existenta celor materiale...stim ca este Lumina...si totusi noi nu o vedem,desi este peste tot.Fiind lumina necreata,dintr-o alta dimensiune sa zicem,nu o poate vedea decit cei care implinesc poruncile lui Iisus Hristos Dumnezeu si devin curati cu inima...nu este cazul nostru.( oricum exceptiile confirma regula ) Este adevarat iarasi ca si ochii din cap se pot transfigura,induhovnici cum spun unii,si pot vedea si ei cite ceva ( sau poate ajutati de Dumnezeu )...dar mai la sfirsitul vremurilor. PS.oare oi fi scris again din inselare !?... |
cartea parintelui CLEOPA ILIE ,de la Sihasstria ,intitulata DESPRE VISE SI VEDENII ,te va lumina mai mult daca nu crezi pe cei binevoitori care ti-au raspuns corect .Obsesia nu justifica ADEVARUL!,adica faptul ca te obsedeaza acest gind ,nu inseamna ca e si cel corect .Satana incearca sa obsedeze ,Dumnezeu se retrage ;lasind libertatea omului sa aleaga intre bine si rau.
|
Simti ca esti mai special? Ai puteri paranormale? Aceste vise pot veni si de la diavol pentru a ne pacali.Al 2-lea Dumnezeu? Nu prea imi suna a cuvant crestin.Exista doar un dumnezeu si acesta este DUMNEZEU ATOTTIITORUL,Tatal,Fiul si Duhul Sfant.Si eu am crezut candva ca nu mi se poate intampla nimic rau,asa aveam senzatia atuncim,simteam ca sunt curat ,ca eu nu sunt om normal si nu pot muri ,dar au venit necazurile sau a trecut acea senzatie.Nici acum nu stiu ce a fost.Doamne ajuta!
|
"seful Sfintilor Ortodocsi" - ce vreti mai mult decat aceasta exprimare, care spune totul ?
Nimeni dintre cei ce se afla de partea pozitiva nu se exprima prin cuvantul "sef". Nimeni nu se crede mai mare decat altul. Noi avem un singur model si acesta este Domnul Iisus Hristos. Doamne ajuta ! |
Minunile exista, iar lumina dumnezeiasca - de asemenea. Exista, de asemenea si razboiul nevazut pe care-l purtam pana in ultima clipa sau pana cand hotaraste Dumnezeu. Cei sfinti au acces la tainele dumnezeiesti. Iar razboiul nevazut este extrem de dur. Nu cred ca e corect sa ne consideram nici inselati, dar nici liberi de inselare.
Daca ne consideram inselati, putem cadea intr-o mare deznadejde care sa ne taie elanul pentru orice nevointa duhovniceasca. Ne-am multumi sa fim cel mult caldicei, adica numai buni de manevrat incotro se doreste! Daca ne consideram liberi de inselare, cadem in mandrie, care de asemenea ne duce la iad. Cred ca trebuie sa ne cultivam discernamantul duhovnicesc pentru a distinge cat mai bine adevarul de minciuna si minunile adevarate de falsele minuni. Lumina divina poate fi surprinsa fotografic de catre oameni induhovniciti cu, nu de catre oricine. Exista si icoane care sunt inconjurate de asfel de lumina. La fel de adevarat este si faptul ca aceasta lumina a fost vazuta de catre multi sfinti. Sfantul Grigore Decapolitul nu putea concepe sa fi fost vrednic de o asemenea cercetare dumnezeiasca si l-a intrebat pe un batran induhovnicit care l-a convins ca asa a fost. Sfintii nu se mira, nici nu se lauda cu astfel de lucruri. Ei se roaga incontinuu cu smerenie, stiind ca toate aceste daruri sunt de fapt ale lui Dumnezeu. La fel de adevarat este ca se poate cadea si in inselare. Dupa cum, atunci cand mergi la pescuit, poti sa cazi si in apa! Lupta cu patimile trupesti se impleteste cu lupta cu patimile duhovnicesti. Marturisirea gandurilor, cultivarea virtutilor si nevointa ne ajuta sa depistam la timp capcanele intinse de diavoli. Parintele Porfirie spunea ca in cazul in care staretul sau ii da bani si il trimite cumpere peste, nu se poate mandri ca pestele sau banii sunt ai lui. Asa stau lucrurile si atunci cand cineva este miluit de Dumnezeu cu un dar sau cu altul. Nu are voie sa considere ca e al sau, nici sa se mandreasca, nici sa se considere deasupra celorlalti. Despre experienta traita ca urmare a caderii intr-o astfel de mandrie putem afla mai multe din cartea Intre iadul smereniei si iadul deznadejdii de Sfantul Siluan Athonitul. Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti si sa ne dea Darul Discernamantului, pentru a deosebi la timp lucrarea dumnezeiasca de lucrarea demonilor. |
Nu fac nici un comentariu asupra acestei asa zise"minuni".As vrea doar sa va povestesc o intamplare personala.Acum ceva ani in urma,nu mergeam la biserica si nici nu stiam cantarile sau continutul Sfintei Liturghii,desi copii fiind, mama ne ducea la biserica si ne impartasea.
De la un timp,cand bateau clopotele duminica sau in zi de sarbatoare in mintea mea incepea sa se desfasoare intreaga liturghie(exact ca atunci cand ai auzit o melodie si nu mai scapi de ea-cred ca s-a intamplat oricui)fara ca eu sa fiu in vreo biserica. Dupa cateva astfel de trairi am inceput sa merg la biserica.Daca nu mergeam incepea din nou aceiasi poveste.Dupa ce am inceput sa duc o viata de crestin nu s-a mai intamplat aceasta.Nu am discutat cu nimeni caci, mi-a fost teama sa nu fiu considerata ciudata! Explicatia pe care mi-am dat-o tot eu a fost aceea ca mama si soacra mea femei tare credincioase se rugau pentru noi in toate acele sarbatori si duminici. |
ceva asemanator cu tine am patit si eu azi..
deci cum sa zic.. e catedrala unde sunt eu baiat de altar si care mi tare draga,si cam la 800-900 m e liceul meu..cu toate ca clopotele astea is f.puternice nu se aude..dar langa liceu e spitalul cu o capela..si auzindn clopotele in timpul orelor-la 9 30 exact- cand se incepe sf.liturghie aud clopotele,imi fuge mintea la catedrala , si parca in minte se derula inceputul liturghiei:)) |
O minune de Craciun:
http://groups.google.com/group/ortod...ab3ed72b?hl=en |
[quote=antoniap;108103]
Lumina divina poate fi surprinsa fotografic de catre oameni induhovniciti , nu de catre oricine. quote] draga Antonia, Aparatul fotografic face poze,este impresionat doar de lumina fizica( asa a fost el conceput de inventatorul lui,om de stiinta),nu si de cea necreata,divina...chiar daca este tinut in mina de un om induhovnicit. Dumnezeu se vede tot prin Dumnezeu( care traieste in om ),mintal (prin "ochiul" sufletului ) dar posibil si prin ochii din orbite,cind acestia sint transfigurati tot prin Dumnezeu,Duhul Sfint... fericiti cei curati cu inima,caci aceia vor vedea pe Dumnezeu. Cit despre inselare,ori de cite ori savirsim pacatul,eu zic ca sintem inselati,la fel ori de cite ori ne zboara gindul cind rostim rugaciuni,tot inselati sintem ( de neprietenul,of course ),si cind nu ne rugam,cred ca tot inselati sintem,ba si cind dormim,ce de prostii mai visam,alte inselari...eu zic sa ma opresc aici....sa nu cazi in deznadejde.( glumesc,imi esti f simpatica ) F frumos ce a postat iustin32...si eu la virsta mea cred ca ar trebui sa ma gindesc ( cu bucurie )...la moarte. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:51:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.