![]() |
Eu cred ca e cea mai mai buna revista ortodoxa din romania. O cumpar in fiecare luna si sunt foarte multumit.
|
Este revista mea preferata. Acesta este meritul dumneavoastra. Dupa ce parcurg intregul numar, il astept cu deosebita nerabdare urmatorul. Chiar calculez zilele ramase pana la aparitia noului numar. Asadar, FELICITARI!
Am de facut insa doua amendamente: - foarte multe articole se cantoneaza in istorie; e nevoie si de asta, dar nu in exces; parca sunt prea multe informatii si date istorice; - in rubrica "Matrimoniale crestine" publica anunturi prea multi neaveniti, persoane care nu au nici in clin, nici in maneca cu duhul ortodoxiei, chiar daca mesajele lor sunt destul de cuminti. Credeti-ma pe cuvant! Ar trebui sa faceti ceva in legatura cu asta. |
Dragii mei,
Mi-am amintit ca la inceputul lunii iulie am citit in revista "Lumea Credintei" un articol intitulat "Copii INFESTATI cu HIV: izolare si durere". Articolul mi s-a parut cum nu se poate mai binevenit, mai ales ca activitatea pe care eu o desfasor se leaga intr-o anumita masura de problemele copiilor cu un asemenea diagnostic. De aceea, nu fondul articolului are o problema, dupa opinia mea, ci forma (titlul). Verbul A INFESTA inseamna "dezvoltarea unui agent patogen cu precadere la suprafata corpului, de exemplu, paduchi (sininim cu ectoparazitism)". Verbul A INFECTA inseamna "invazia si multiplicarea unor organisme (virusuri, bacterii etc.) in tesuturi, invazie care, chiar daca nu determina semne si simptome clinice, este caracterizata prin distrugerea celulelor prin mecanisme de actiune metabolice, replicare intracelulara sau raspuns imunologic. Deci corect ar fi COPII INFECTATI CU HIV, nu copii infestati cu HIV ( cf. Romanian Angel Appel si alte surse). |
M-am intalnit cu revista "Lumea crtedintei "de la primul numar.A fost o intalnire tangentiala:parintele protopop o citea si spunea ca e foarte buna si ca o sa se aboneze la ea.Mi-am zis in sine:"Stiu prea bine revistele ortodoxe,le primim pe cele de Craciun la Pasti si pe cele de Pasti la Sfanta Marie:chiar de au ceva interesant e deja istorie cand ajunge la cititor".Anul trecut un prieten si-a luat aceeasi reviste de la chiosc in fata mea si i-am spus cele scrise mai sus. A zambit si mi-a spus ca merita sa o citesc pentru ca e altceva.La acest al doilea indemn am considerat ca trebuie sa vad ce este.A fost minunat,n-am mai putut-o lasa din mana:in sfarsit o revista ortodoxa vie,in sfarsit ceva nou.De atunci o recomand tuturor,fireste o astept cu nerabdare si desigur mi-am si facut abonament.Am vrut sa le scriu aceste randuri redactorilor dar m-a oprit un gand rebel c-as putea cadea intr-un patetism ieftin.In fine o fac acum sperand ca vor citi.Le multumesc si ii felicit pe toti cei ce contribuie la aparitia ambelor reviste si a acestui site .Dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti si sa va dea sanatate
pentru a putea ajunge la cat mai multe numere. |
cred ca e o revista destul de buna care incearca sa distribuie cat mai mult din tainele sfintei scripturi si in general a religiei ortodoxe
POate fi si o sursa de hrana duhovniceasca pt. crestinii din zilele noastre |
Este singura revista pentru care imi mai fac timp. Ne trebuie mai multe reviste precum aceasta. Despre matrimonialele crestine. O initiativa laudabila (Acum... depinde ce se ascunde in spatele anunturilor cuminti, :D cum a zis cineva mai sus, oricum...putem totusi sa ne asteptam la mai multa sinceritate de la o persoana care cumpara revista. O idee buna, zic eu.
|
Mi-ar putea spune cineva cum pot sa-mi fac si eu abonament la revista Lumea Credintei?
Doamne ajuta! |
:)ESTE O REVISTA NECESARA PT. CA NU EXISTA MULTE REVISTE DE GENUL ACESTA, IMI PARE RAU CA NU AM STIUT DE LA INCEPUT DE ACEASTA REVISTA, ACUM O CUMPAR IN FIECARE LUNA, ASA STIU CE SE INTAMPLA IN TARA IN DIFERITE MANASTIRI, BISERICI ETC. :)
|
Citat:
Si varianta pentru copii! Poate ca mai trebuie insa ceva! Ceva care se adreseaza de-o potriva sensibilitatii si intelepciunii! |
Citat:
|
Citat:
Asta pentru ca atunci cand raspunzi la o intrebare este bine, in cel mai curat Duh crestin-ortodox, sa te bazezi pe ambele izvoare ale Revelatiei, de-o potriva Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie (adica Sfintii Parinti!). Pentru ca Sfanta Traditie, vine sa explice si sa intregeasca ceea ce se afirma in Sfanta Scriptura, dar nu se poate fara Scriptura! Intocmai dupa cum ai afirma ca actionezi bine, dar nu gandesti bine! Ceea ce nu-i corect! Daca gandesti bine, si actionezi bine! Altfel aceea lucrare, actiune, nu-ti apartine! Altfel stau lucrurile cu harul, care actioneaza sinergic, vointa umana subsumata integral, gandirii (harului) si actiunii dumnezeiesti, adica Proniei Divine (si asta nu-ti incalca cu nimic, nu-ti stanjeneste libertatea de actiune, libertatea de vointa, adica liberul arbitru)! Si ar mai fi! Dar mai ales multe bune! Si toate cele bune! |
Citat:
initiativa lor a fost buna, dar cu urmari rele. oricum, de acum ne putem desfata cu rublici care nu produc victime sau nemultumiri. |
In general imi place mult revista, e serioasa, si in duh ortodox. Am uneori si unele semne de intrebare, de exemplu recent a fost popularizata o carte a grecului Kalomiros, despre Geneza.Marturisesc ca am fost nitel surprinsa, am citit recent o carte a Parintelui Serafim Rose, in care numeroase pagini erau consacrate disputei cu acest Kalomiros, exact pe subiectul respectiv. Mi-a placut mult cartea , in general imi place Parintele Serafim, asa ca ma tot intreb, si-o fi revizuit ulterior perspectiva acest Kalomiros, sau Lumea Credintei sustine puncte de vedere moderniste, rupte de invatatura Sfintilor Parinti? Poate ma lamureste si pe mine cineva...
|
Imi place este o revista buna. O citesc de aprox. un an. Consider ca rubrica de matrimoniale crestine isi avea rostul sau. Imi pare rau ca e fost scoasa, dar inteleg si ca s-au produs multe neplaceri. Insa avand in vedere diversitatea umana, cred ca e de inteles. sfatul meu pt. cele care scriau este ca isi puteau poteja viata privata, lasand adresele de e-mail sau nr. de telefon, pt. ca astfel cei din penitenciare nu ar fi avut atat de usor acces. La tel. poate dear la internet mai greu. Si eu am trimis un mesaj la acesta rubrica dar, cele cu care m-am intalnit nu erau compatibile si am observat ca unele nu isi doreau sa cunoasca un barabat divortat, desi mesajul meu era clar. Oricum, nu m-am suparat, doar mi-am pus intrebarea de ce oamenii(crestini) judeca pe cineva inainte sa-l cunoasca? Dar face parte din natura umnana. Doamne ajuta si multi ani fericiti pt. cei din redactia Lumea credintei
|
M-am gandit sa postez aici 2 poezii ale mamei mele.
A mai trecut o zi A mai trecut o zi, Doamne/Cu bine si sanatate/Te rugam din suflet, Doamne,/Da-ne multa bunatate si stiinta/ Ca sa traim in credinta!/ Pe tine sa te ascultam/ Si mereu sa ne rugam./Sa ne rugam zi si noapte,/Pana in ceasul cel de moarte,/Fii tai mai buni sa fim,/ Si mereu sa te iubim. Doamne Sfinte si Indurate Doamne Sfinte si indurate,/ Fie-ti mila de noi toti/La ministrii da-le carte/ Iar noua, ce tu socoti./ Doamne nu ne parasi/Ci de acuma inainte,/ Ajuta-ne, Doamne Sfinte!/Binele sa-l savarsim/Si mereu sa te iubim/Poruncile sa ascultam,/Si mereu sa ne rugam./sa piara vrajba dintre noi/ Si ne scapa de nevoi./Asa te rugam, Doamne Sfinte,/Ca si de acum inainte/ Slujbele sa ascultam,/ Si mereu sa ne rugam!/ Ingerului pazitor/ Si tuturor Sfintilor/Si Maicutei Preacurate/ Care e Nevinovata. |
si mie imi place aceasta revista (desi preferam formatul vechi, cu mai multa informatie si mai putina grafica) si este singura revista din Romania la care mai am abonament (pentru SUA, daca intereseaza pe cineva, costa 78 RON/an).
|
Cunosc cativa parinti deosebiti care scriau frecvent (EX: Pr. arhimandrit Gavriil )care datorita faptului ca revista nu publica anumite articole care deranjeaza de atunci nu a mai scris. Concluzia ca revista in speta este si o afacere de la care ce-i ce castiga nu vor sa piarda prin publicarea unor adevaruri existente in Biserica dar care dor.Bine este sa prevenim nu sa tratam.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.